» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
300 / 1570
»»

DegenGambler ::

WRC555 je izjavil:

Bolj ko tole berem, bolj me mineva vse skupaj.

A je tukaj kdo, ki je izgubil profit na BTC. Sprašujem, ker vedno znova dosega rekorde in si izgubil lahko samo, če si prehitro prodal.

DegenGambler je izjavil:

WRC555 je izjavil:

Sined9 je izjavil:

10x long pomeni, da če zraste za 1%, meni raste 10%,v obratno smer pa isto:)

Sori ampak ne stekam, kako samo za 1%? Zdej je 1500, ti pa stavis da se bo podrazil za 1%, to je 15 eur...kje se motim

Vsi te 10x ali pa 5x long pomenijo sledeče: Dejmo za primer, da se gremo 10x.

- Jaz vložim 1000$.
- Ker grem 10x, to pomeni, da si sedaj od menjalnice ali od koga drugega sposodim še 9000$. Krijem jih s tem svojih osnovnih 1000$ vložka. Skupaj imam torej 10000$, od tega 1000$ mojih in 9000$ sposojenih. Te moram seveda enkrat vrnit.
- S tem denarjem kupim recimo Ethereum pri 2000$. Dobim torej 5 ETH.
- ETH zraste za 10% in je sedaj vreden 2200$.
- Jaz se odločim, da imam dosti in prodam vseh 5 ETHjev, ki jih imam. Dobim torej 2200$ * 5 = 11000$.
- Menjalnici vrnem 9000$ katere sem dolžan. Ostane mi še 11000$ - 9000$ = 2000$.
- Od tega je 1000$ mojih, 1000$ je pa čistega profita. Torej glede na moj vložek 1000$, sem naredil 100% donosa (10x * 10%).

Kaj bi se zgodilo, če bi samo kupil za 1000$ ETH? Ja za to bi dobil 0.5 ETH, zraste za 10%, ETH prodam in ostane mi 1100$. Torej samo 10% donos.

Torej ti večkratniki pomenijo, da se flukcuacije v ceni, amplicirajo z večkratnikom s katerim se igraš. Seveda smo šli tukaj v lep primer, ko gre cena v to smer v katero si pričakoval. Za razumevanje lahko poskušiš razmisliti, kaj se zgodi, ko gre cena kontra in recimo ETH pade za 1%, ali pa 5% ali pa 10%?

Hvala za razlago.

Je to časovno omejeno oz. kje lahko več preberem o pravilih te igre?

kar sem v tej razlagi izpustil je to, da plačuješ obresti za vsak dan izposoje. Obresti za primer na Binanceu so trenutno 0.16% na dan će si izposojaš recimo USDT.

Časovno omejen si pa tudi, če se zgodi premik kontra in tvoj vložek (kritje) ne more več pokriti izgub menjalnici, v primeru da bi se še nadaljeval premik kontra. V tem primeru menjalnica proda tvoj pozicijo in si vzame to kar je njenega. Ti pa ostaneš brez vložka. To se denimo zgodi, če se greš 10x in vrednost pade za 10%.

Imaš 1000$, sposodim si še 9000$, kupim 5 ETH po vrednosti 2000$ na ETH. Cena pade 10%. Koliko imam sedaj sredstev? To je ravno 5 * 1800$ = 9000$. To je pa ravno toliko, kot si dolžan menjalnici. In ona tu ne bo več tvegala, in ti proda Ethereum is si poplača 9000$ kolikor si si od nje sposodil.

To je samo grob opis, v ozadju je še malo bolj kompleksno, ampak je tole čisto dovolj za osnovno razumevanje. Ti pa priporočam, če si nov, da začneš z res majhnimi zneski, s katerimi se lahko igraš. Ker pri margin tradingu denar lahko hitro pride in pa še hitreje gre.
"Up until you lose, you are winning" - DegenGambler
"It does not matter what we want, once we get it, then we want something else."
- Petyr Baelish

PrihajaNodi ::

Sparkxl je izjavil:

Če kupiš in držiš, si do danes bolj tezko kaj spušil. Če se misliš it to igro in si zelenec, se niti ne probaj it trgovanja, ker boš popušil. Kupi btc in eth in drži nekaj let. Vnes bo brutalno padalo dol, takrat ne smeš paničarit in prodat

Ja, sam pri taksnih cenah mors bit glub da gres notr. Moj najvecji nakup xtzja je bil pri 2.56 usd in najmanjsi pri 0.33 oziroma najvec sem kupil med 0,33 in 0.8 usd v kripto zimi.

Kupuje se ko je kri na cesti in ko vsi pravijo da je konec.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

neocodexx ::

Jaz sem vseeno šel notri cca teden nazaj in sem trenutuno na cca 500 eur čistega profita. Če zagusti je še dovolj prostora da se proda preden se približamo nuli. Tudi če gre nekdo še danes notri, mislim da še ma nekaj šanse. Samo kupit moraš ko je dnevna krivulja najnižje. To da bo zdaj zdaj vsak hip breakdown bil pa tudi ne verjamem.

WRC555 ::

Sparkxl je izjavil:

Če kupiš in držiš, si do danes bolj tezko kaj spušil. Če se misliš it to igro in si zelenec, se niti ne probaj it trgovanja, ker boš popušil. Kupi btc in eth in drži nekaj let. Vnes bo brutalno padalo dol, takrat ne smeš paničarit in prodat

Trgovanja se ne bi šel, niti nimam znanja kaj šele živcev. Jih potrebujem pri bolj življenskih zadevah.

Torej počakat, da se tale bull konča, pol pa v nabavo ko bo padec.

WRC555 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Trgovanja se ne bi šel, niti nimam znanja kaj šele živcev. Jih potrebujem pri bolj življenskih zadevah.

Tako je. FOMO je najvecja kurba z aidsom
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrimoZ_ ::

Tudi day trading je lahko čisto zabaven, če to delaš z denarjem, ki ga ne pogrešaš preveč in se ne sekiraš preveč. Brez veze gledat minutne grafe.

XRPNERD ::

PrihajaNodi je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Ja, sam pri taksnih cenah mors bit glub da gres notr. Moj najvecji nakup xtzja je bil pri 2.56 usd in najmanjsi pri 0.33 oziroma najvec sem kupil med 0,33 in 0.8 usd v kripto zimi.

Kripto zima je zate tudi zdej, ko si vsa drva pokuril in se greješ s tipkanjem nebuloz na slotech forumu.
In drugo leto, ko boš imel samo fiat od letošnje prodaje XTZ na 4.2$(te cifre ne vem točno) ga boš kupoval po višji ceni kot si prejšni teden prodal in se hvalil kako je treba kupovat XTZ, ko bo kri na cesti in bo XTZ dumpnil iz 10$ na 6$. In pol boš care, ker si kupu dip. ;((

XRPNERD je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Kripto zima je zate tudi zdej, ko si vsa drva pokuril in se greješ s tipkanjem nebuloz na slotech forumu.
In drugo leto, ko boš imel samo fiat od letošnje prodaje XTZ na 4.2$(te cifre ne vem točno) ga boš kupoval po višji ceni kot si prejšni teden prodal in se hvalil kako je treba kupovat XTZ, ko bo kri na cesti in bo XTZ dumpnil iz 10$ na 6$. In pol boš care, ker si kupu dip. ;((

Mogoce. Nima veze. Lahko bo 10 lahko 100 lahko pa 0.15. Poanta je da je profit treba vnovcit.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ je izjavil:

Tudi day trading je lahko čisto zabaven, če to delaš z denarjem, ki ga ne pogrešaš preveč in se ne sekiraš preveč. Brez veze gledat minutne grafe.

Pa če delaš +, kajne :)

kow ::

hamez66 je izjavil:

Kar se pa tiče Cardana in Polke, je pa za to, da sta zdaj tako draga, veliko krivo to, da ima ETH previsoke feeje. Tko ene miljonkrat sem že povedal, samo to so zate prekompleksne stvari, da bi jih razumel.

Kar ti ne razumes je, da so visoki fee-ji uspeh, ne neuspeh. Ce se bi Cardano uporabljal, bi tudi imel visoke fee-je. Zdej, ce mislis, da Ethereum bo obstal na mestu in ne bo uspel prenesti komputacije offline, potem ja. Ima smisel kupovati Cardano ali Polko. Imeli bomo vec polnih blockchainov. Ker pa ima Cardano tako pocasen razvoj, stavis, da bo Ethereum cez 3 leta se vedno tak kot je danes.
Zelo pogumna stava, sploh pri takih cenah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

PrihajaNodi je izjavil:

WRC555 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Tako je. FOMO je najvecja kurba z aidsom

Res je.

Po pravici povedano, sem bil že včeraj na banki, da bi položil 5 mestno količino keša na račun in nakazal na Kraken, potem pa vrgu vse v BTC.
No, zataknilo se je pri tem, da nisem mogel dokazati izvora tega denarja, zato ga enostavno niso sprejeli. Spraševali so me vse mogoče, od tega kje sem hranil ta denar, kako sem ga zaslužil...mislm wtf počutil sem se kot kriminalec, kot da sem ga ukradel. Jaz sem bil naravnost šokiran.

perci ::

V bistvu bi morali v tole temo pisati samo odobreni userji. Eden bi bil kow in morda se trije, potem se pa ze neha. Se je mal za zamislt preden klikneš "pošlji".

Sparkxl ::

Profit vnovčit? Koliko pa? In kako veš kdaj ga vnovčit? Kot ponavadi si povedal nič.
Jaz se grem to igro tako, pa se je ne grem dolgo: Postavljen je dolgoročni cilj: ca. 1/3 predčasne penzije z vložkom, ki ga lahko pogrešam.
Kaj se vmes do tega cilja dogaja, me pusti hladnega. Ko mi zraste za 1 cliota v nekaj dneh, ne dvignem niti 1€. Ko pade za 1 cliota tudi ne trznem. Na ta denar na menjalnici ne gledam kot pravi denar, ampak pač neke številke, ki se spreminjajo. Ne razmišljam o tem kaj bi si vse lahko kupil. Ne diram, čez čas si bom verjetno edino ven vzel začetni vložek.
400€ sem si dal na stran za gemblanje. 300 sem jih že spušil :) Ostalih 100 sem dal v dodge in ne diram več.
Vse pa sem parkiral na youhodler, kjer še letijo obresti od hodlanja.
Kaj s temi obrestmi, pa se še odločam. Verjetno jih bom sproti ven jemal in investiral nekam drugam. Najverjetneje nepremičnine.

Mato989 ::

kow je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Kar se pa tiče Cardana in Polke, je pa za to, da sta zdaj tako draga, veliko krivo to, da ima ETH previsoke feeje. Tko ene miljonkrat sem že povedal, samo to so zate prekompleksne stvari, da bi jih razumel.

Kar ti ne razumes je, da so visoki fee-ji uspeh, ne neuspeh. Ce se bi Cardano uporabljal, bi tudi imel visoke fee-je. Zdej, ce mislis, da Ethereum bo obstal na mestu in ne bo uspel prenesti komputacije offline, potem ja. Ima smisel kupovati Cardano ali Polko. Imeli bomo vec polnih blockchainov. Ker pa ima Cardano tako pocasen razvoj, stavis, da bo Ethereum cez 3 leta se vedno tak kot je danes.

No with all due respect kow, ampak če je to uspeh, potem je tudi uspeh tako da imaš toliko dela da ga ne sfolgaš... Nah, v normalnem poslovnem Svetu to pomeni da si podcenil in nisi pravočasno reagiral in dodal "delovne sile" (beri v etru to pomeni pretok transakcij)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

hamez66 ::

perci je izjavil:

V bistvu bi morali v tole temo pisati samo odobreni userji. Eden bi bil kow in morda se trije, potem se pa ze neha. Se je mal za zamislt preden klikneš "pošlji".

Aja, pol se tebi tudi zdi, da so visoki feeji na ETHju uspeh?

perci je izjavil:

Sem jaz med nijimi?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

neocodexx ::

Sparkxl je izjavil:

Profit vnovčit? Koliko pa? In kako veš kdaj ga vnovčit?
Kaj se vmes do tega cilja dogaja, me pusti hladnega. Ko mi zraste za 1 cliota v nekaj dneh, ne dvignem niti 1EUR. Ko pade za 1 cliota tudi ne trznem. Na ta denar na menjalnici ne gledam kot pravi denar, ampak pač neke številke, ki se spreminjajo. Ne razmišljam o tem kaj bi si vse lahko kupil. Ne diram, čez čas si bom verjetno edino ven vzel začetni vložek.

This, enako tudi pri meni. To kar smo vložili se ne bo pogrešalo, niti ni tam z namenom da gremo čez 1 mesec nekaj kupit. Lačen nisem, zebe me ne, skrbi odvečnih ni razen to kako pametno s financami, ki so na voljo.

Ker do zdaj te evri niso delali drugega kot vsa ta leta gnili na banki, torej zakaj ne? Zdaj se pa malo špilamo s temi številkami. Ne kot gambling, ampak ena bolj pametna long term investicija kot pa da samo stoji. V najslabšem primeru pobereš ven preden gre v minus, kar tudi bomo, saj vsak vidi grafe preteklih let, ne bo nobeno presenečenje ko pride padec. Ampak na dolgi rok je očitno da se splača. Ne moraš pa vedno čakati da boš kupil po najboljši ceni, to je utopija. Jaz sem si rekel better late than never. Ne bojo taki hudi profiti kot bi lahko bili, ampak smo v igri. Če pa pride spet ena hujša kripto zima pa tudi prav, bomo tokrat pravilno postopali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

kow je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Sej na BSC se uporabniki selijo zato, ker ima rešitev danes, ne čez 3 leta. Jaz ne kupujem Cardana, ne Polke, niti jih ne shillam, samo povem, da se jih hypa zato, ker je ETH pač v kurcu za uporabo - zaradi previsokih feejev. In če bosta ta dva blockchaina kompatibilna z ETH smart contracti, bomo še na teh dveh blockchainih videli klone Uniswapa (čak a sem to že povedal 5x?).

Visoki feeji so pa posledica nizke pretočnosti (malo transakcij na sekundo) in velikega števila transakcij, potem pa uporabniki tekmujejo v tem, čigava transakcija bo prej prišla not. Če bi imel ETH 1000 tps namesto toliko, kot ima zdaj, ne bi bilo težav z visokimi feeji.

Počasnost ADA developmenta pa res nima nobene zveze s počasnostjo ETH developmenta. Marsikaj, česar ETH nima leta 2021, so obljubljali, da bo narejeno že leta 2017.

perci ::

hamez66 je izjavil:

perci je izjavil:

Ne, to ne. Visoki feeji so posledica uspeha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

perci je izjavil:

hamez66 je izjavil:

perci je izjavil:

Ne, to ne.

In v čem je potem kow tako pameten, da si ga posebej izpostavil? Tehnično nima pojma, glede špekulacij ni predlagal nič posebnega, razen da je fudal doge, ko je bil pravi čas za nakup, ne uporablja defija, njegov največji argument je pa, da Binance fejkajo defi (kar je lahko stvar debate, ampak ni vredno).

perci je izjavil:

hamez66 je izjavil:

perci je izjavil:

Ne, to ne. Visoki feeji so posledica uspeha.

Ja, lahko rečemo, da so visoki feeji posledica uspeha, ampak visoki feeji delajo ETH blockchain manj uporaben in to je razlog, da ljudje gledajo za cenejšimi rešitvami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

energetik ::

WRC555 je izjavil:

Tudi to je trgovanje, samo na velikih časovnih skalah. Povsem enako lahko razmišljaš tudi če si vklopiš 1h ali 1min resolucijo.
Je pa res, da če ima na dnevnem in mesečnem nivoju rast, lahko na 1h tudi totalno zafrkneš, pa boš čez 1 teden/mesec kljub temu v plusu.

Superboyy ::

Čokoladko je izjavil:

Ma ta Binance vem da je scam že na leta. Kot pravim vem in se zavedam tveganj. Bi pa ta dumb retarded hype malo pokoristil.

Točno ta scenarij trenutno opisuje XRP :)

Dobra priložnost za gambling.

Osebno ga nebi nikoli kupil, ker lastniki projekta konstantno dumpajo.

Mato989 je izjavil:

No with all due respect kow, ampak če je to uspeh, potem je tudi uspeh tako da imaš toliko dela da ga ne sfolgaš... Nah, v normalnem poslovnem Svetu to pomeni da si podcenil in nisi pravočasno reagiral in dodal "delovne sile" (beri v etru to pomeni pretok transakcij)

Nesmiselna analogija. Boljsa analogija bi bila, ce lahko Rio Mare dobavi 10 konzerv tune na mesec, pa ljudje hocejo vec. Ulov tune je fiksen, zato dobavijo 20 konzerv tune, kjer je pol toliko tune, ostalo pa dolijejo (poceni) olje. Namesto, da bi dvignili ceno. Pravo vprasanje je kako trajno povecati ulov tune, ne da bi zrtvovali kakovost in dvignili ceno.
Ethereum pravi, da je odgovor v rollupih. Kar pa potrebuje cel ekosistem sprememb in na tem se dela.

Primer:

https://www.argent.xyz/blog/easy-gas-co...
(na koncu)

Veliko bi naredili lahko tudi exchange-i, da bi lahko withdrawali direktno na L2. Binance to seveda ni v interesu.

hamez66 je izjavil:

Ja, lahko rečemo, da so visoki feeji posledica uspeha, ampak visoki feeji delajo ETH blockchain manj uporaben in to je razlog, da ljudje gledajo za cenejšimi rešitvami.

Kot sem omenil. S tem ni nic narobe, ce dobis enako kakovost oz. je price/performance boljsi. Kar pa binance chain ni.

Zgodovina sprememb…

Kaj tebe pere? Withdrawal nima pa res nobene veze z visokimi feeji na ethju. Visoki feeji so problem zarad vseh defi platform in menjavami med walleti. Ne pa zato ker Binance noče withdrawalov sprocesirat prek L2 solutionov. Withdrawalov je izredno malo napram vsem ostalim transakcijam na ETH blockchainu.

Kar se pa tiče visokih feejev. Seveda je to posledica uspeha, je pa tudi razlog, zakaj biznisi propadejo. Če platforma ni zanimiva za publiko, bo publika šla drugam. In mogoče se nikoli več ne bo vrnial nazaj, pa tudi če bo ETH rešil svoje stvari. Ura ETHju tiktaka, z vsakim dnem pa zagotovo na veliko izgubljajo na dolgi rok. Več časa kot se bo vleklo, slabše bo.

Pa ETH imajo sedaj nek proposal, s katerim bi lahko feeji zmanjšali že v kratkem času, pa prihaja do nesoglasij med rudarji, ker njim je seveda v interesu, da kasirajo 50$ fee na transakcijo.
- Petyr Baelish

Aja, ok, na ETH, na katerem plačujemo 50$ za določene transakcije, ima zadeva boljši price/performance, kot na BNB, kjer narediš isto stvar in za to plačaš 0.5$.

In kako lahko jaz uporabljam ETH L2, da bom imel poceni feeje? Sej defija ne uporabljam preko binanc, ampak preko metamaska.

Tole z L2 in binanceom je konkretno udaril mimo.
- Petyr Baelish

En plus recimo potencialnega Cardano Defija napram ETH:

https://iohk.io/en/blog/posts/2021/02/1...
- Petyr Baelish

hamez66 je izjavil:

In v čem je potem kow tako pameten, da si ga posebej izpostavil? Tehnično nima pojma, glede špekulacij ni predlagal nič posebnega, razen da je fudal doge, ko je bil pravi čas za nakup, ne uporablja defija, njegov največji argument je pa, da Binance fejkajo defi (kar je lahko stvar debate, ampak ni vredno)..

Tehnicno tukaj nihce nima res pojma (vsaj tisti, ki se oglasajo), ne si delat utvar. Zelo si zelim, da bi kdo kaj napisal o Cardano ali Polkadot, sam ga ni junaka.
Ja, za doge nisem predvidel da ga bo musk shillal. Res sem zabit.
DeFi sem jaz uporabljal ze leta 2019. Sem samo napisal, da ga trenutno ne uporabljam oz. ga malo uporabljam.

DegenGambler je izjavil:

Tole z L2 in binanceom je konkretno udaril mimo.

Nisem. Ce kupim na binance eter, bi mi binance lahko omogocil, da ga withdrawam direktno na L2, kar pomeni da lahko direktno uporabljam AMM na L2 (npr. loopring).
Ampak, morda ne bi smel izpostaviti binance. To velja za vsak CEX. S tem bi si znizali stroske za withdrawale, pa nam prihranili strosek prehoda na L2.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Ni treba bit posebej pameten, samo je treba spremljat sceno, naredit minimalno researcha in predvsem ne panicarit.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ko ni bilo korona krize, je bilo na ljubljanski obvoznici hud problem jutranji zastoji. Rešitev, ki jo predlagaš je ta, da prepovemo vožnjo vsem zelenim fordom in problem bo rešen? Ne bo šlo tako. Da binance ne dela transferjev preko L2 ne bo rešilo ničesar, je pa vprašanje, ali je Binance pripravljen vložit nevem koliko sredstev v to, za to da na koncu ne bo rešil nič. Plus to, da Binance je biznis, a boš res zaupal nekemu tretjemu ponudniku da pohendla uporabnikove transakcije? Ker če gre na Loopringu nekaj narobe, potem bo Binance tisti, ki bo moral krti ves izgubljen ETH ali ERC20 tokene. Pa to je najbrž tveganje, ki jim ga ni potrebno sprejet, glede na to, da tudi reši nobenega problema ne.
- Petyr Baelish

Zgodovina sprememb…

Sej doge je zrasel še v vsakem bull runu, tudi takrat, ko ni bilo Muska, pa pri 16/17 satoshijih ima "dno", če pogledaš na grafe (in o tem je pisal tudi SuperKripto).

No sej, defi si uporabljal leta 2019, zdaj ga pa ne, pa pol ne vidiš kako stvari delujejo v trenutnih razmerah in kako zadeva deluje na BSC.

Torej, kako naj uporabljam L2, da bom imel nižje feeje, da bom lahko mirno uporabljal ETH dappe?

Tatankas ::

Jaz sem spomnim, da je en tukaj priporočal POLKADOT pred kakšnim letom. Če se prav spomnim so ga dnevni komentatorji popljuvali. :D

hamez66 je izjavil:

Sej doge je zrasel še v vsakem bull runu, tudi takrat, ko ni bilo Muska, pa pri 16/17 satoshijih ima "dno", če pogledaš na grafe (in o tem je pisal tudi SuperKripto).

No sej, defi si uporabljal leta 2019, zdaj ga pa ne, pa pol ne vidiš kako stvari delujejo v trenutnih razmerah in kako zadeva deluje na BSC.

Torej, kako naj uporabljam L2, da bom imel nižje feeje, da bom lahko mirno uporabljal ETH dappe?

Seveda ne moreš. Dokler ne bo Uniswap ali Sushiswap uporabljal nek tuj L2 solution, ali naredil svojega, potem njihovih storitev pač uporabljati ne boš mogel.
- Petyr Baelish

endelin ::

Zeitgest mora tudi jokati zaradi tezusa. Balls deep v tezusu. Pričakuje 50usd plus a sedaj je 4.5 v norem bull marketu8-O

Ampak ja jype je rekel da to ni penzija coin in izgleda se ni hecal haha

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Seveda, ce na Cardanu naredis kopijo uniswapa in ima enako stevilo uporabnikov, bodo fee-ji enaki. Oz. Cardano ima verjetno nekajkrat vecji TPS, ampak ni pa velike razlike.

Ja nekako 10x več transakcij naj bi bil zmožen hendlat. Tako da dokler ne bo ETH 2.0 bo to kar velika razlika. Plus na linku zgoraj, ki sem ga dal. Tokeni na Cardanotu bodo na voljo za transfer direktno in ne bo potrebno klicat smart contractov, kar zmanjaš feeje za to konkretno operacijo pošiljanja tokenov.
- Petyr Baelish

10x je smesno nizko stevilka, kar pomeni, da Cardano ne resi nicesar. Medtem jaz ze uporabljam ZK rollup AMM.

Zgodovina sprememb…

Če bi imel ETH danes 10x višji tps in bi bilo število transakcij enako, bi bili feeji nizki, skoraj zagotovo pod 1$ na transakcijo.

kow je izjavil:

Medtem jaz ze uporabljam ZK rollup AMM.

Kje in kako pa to uporabljaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Precej bolj verjetno je, da bi imel uniswap/sushiswap nekajkrat vec userjev oz. bi ti delali vec transakcij. Jaz sem jih delal redno v 1. polovici 2020.

kow je izjavil:

Precej bolj verjetno je, da bi imel uniswap/sushiswap nekajkrat vec userjev oz. bi ti delali vec transakcij. Jaz sem jih delal redno v 1. polovici 2020.

Tole je dober argument. Najbrž bi se res zgodilo nekaj takega. Uporabniki bi migrirali toliko časa na platformo, dokler bi še bili pripravljeni plačevat feeji kot bi bili. Nekje pa bi se vzpostavil equilibrium, ki je trenutno, kot kaže, tam nekje pri 50$ na transakcijo.
- Petyr Baelish

Mato989 ::

Tehnicno tukaj nihce nima res pojma (vsaj tisti, ki se oglasajo), ne si delat utvar. Zelo si zelim, da bi kdo kaj napisal o Cardano ali Polkadot, sam ga ni junaka.
Ja, za doge nisem predvidel da ga bo musk shillal. Res sem zabit.
DeFi sem jaz uporabljal ze leta 2019. Sem samo napisal, da ga trenutno ne uporabljam oz. ga malo uporabljam.

Sori kow, samo tukaj pga pa streljaš mimo, tehnično tu nima pomena, govora je o tem kako se počuti uporabnik ko pride na eter in vidi te feeje, in počuti se NATEGNJENO... to je glavni problem, to nima veze z tehnologijo in rudarji in layer 2 in karkoli še hočeš ti povedat, bistvo je samo to, da uporabnike zanima da je stvar HITRA, poceni in varna... če nekaj od tega trojega ni začne naraščat nezadovoljstvo pri enih bolj pri drugih manj, nekateri pa zamenjajo platformo in se morebiti več ne vrnejo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kow ()

hamez66 je izjavil:

Kje in kako pa to uporabljaš?

To je se precej nova zadeva (par mesecev na mainnetu) in ekosistem je se v povojih. Ni lih za povprecnega userja.

https://vitalik.ca/general/2021/01/05/r...
(conclusion)

Mislim, da ima zaenkrat samo loopring AMM na L2, nisem pa 100%. ZkSync je samo za transferje ERC20 tokenov. DeversiFi pa ne poznam.

DegenGambler je izjavil:

kow je izjavil:

Tole je dober argument.

Ni dober argument, ker sem mu dal hipotetičen primer, on je pa pač povedal, da bi bilo pol več transakcij. Ja D, sej to je poanta. Vprašanje je samo, ali bi bilo 10x več transakcij in bi bile cene transakcij enake trenutnim, ali bi bilo pa morda 5x več transakcij in bi bila cena transakcij pod recimo 5$ (za kompleksne).

Jasno, da je 10x vec transakcij boljs. Poanta je, da ethereum cilja na povecanje x1000. Ne x10, kot Cardano oz. tudi Cardano bo moral resiti stvari z offchain/sidechain resitvami.
Ne gre drugace.

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Mato989 je izjavil:

bistvo je samo to, da uporabnike zanima da je stvar HITRA, poceni in varna..

Sej to je moja poanta. Uporabniki mislijo, da so varni ker slisijo besedo 'chain'. Pa pri BCS to verjetno ne drzi.

endelin ::

Haha kako lepo je bilo prespati ta bull market z glavnino keša v xtz:))

Mislis, da bo Binance naredil rugpull na uporabnike?

Kar se tiče uporabe in varnosti, se za uporabnika ne opazi razlike med BSC ali ETH chainom. Je pa razlika v feejih in v hitrosti.
- Petyr Baelish

DegenGambler je izjavil:

Mislis, da bo Binance naredil rugpull na uporabnike?
Kar se tiče uporabe in varnosti, se za uporabnika ne opazi razlike med BSC ali ETH chainom. Je pa razlika v feejih in v hitrosti.

Rugpull lahko naredi pravni sistem. Veliko lazje kot pri etru ali polkadotu. Ali pa jih shekajo. Res ne vem, zakaj vam je tako tezko razumeti, da bi lahko iste storitve poceli direktno na Binancu. Chain je brez veze.

Je pa treba priznati, da je CZ glavca in izredno pametno pumpa vrednost binance coina.

Zgodovina sprememb…

Binance smart chain lahko uporabljaš brez da imaš račun na Binancah. Zakaj bi delal v Binancah, če se uporablja klone eth smart contractov in metamask za iste stvari, ki se delajo na ETHju?

Smart contracte na BSC lahko deploya vsak, ki zna in ima dostop do interneta.
««
300 / 1570
»»