» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
193 / 1565
»»

Jacksmav ::

PrihajaNodi je izjavil:

Tezos spet 3 usd

a ga še nisi prodal lol :)

kow ::

PrihajaNodi je izjavil:

Tezos spet 3 usd

Ali povedano drugace, samo nekaj procentov nad ATL.

tommorrow ::

DegenGambler je izjavil:

IOTA je pa projekt, ki nima prihodnosti po mojem mnenju. Začeli so zelo obetavno, ogromno idej, partnerstva z velikimi podjetji ... Vse je zgledalo super.

No potem pa notranji problemi, javne drame med razvijalci, zamujeni roki, propadli projekti, opustitev projektov, večmilijonski hacki, ... Težko je najdt pozitivne stvari o njih. Žal.

Aja, važna je prihodnost projekta, čeprav bojo ljudje metali denar vanj za brezveze :)

A_A ::

kow hvala. Ja naj bi bila tehnologija zadaj ok in prva takšna. Bomo videli :)

PrihajaNodi ::

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

endelin ::

Jacksmav je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Tezos spet 3 usd

Čakamo 4usd vsi glavni hodlerji v tej temi

profesjonalc ::

endelin je izjavil:

Jacksmav je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Tezos spet 3 usd

Čakamo 4usd vsi glavni hodlerji v tej temi

Se grem stavit, da vas večina ne bo prodala pri 4 in boste upali še na večji donos :D

XRPNERD ::

Kšn dolgcas...

profesjonalc je izjavil:

Se grem stavit, da vas večina ne bo prodala pri 4 in boste upali še na večji donos :D

Tud, ce prodajo pri 4, so izgubili ogromno.

Jerry2020 ::

Hvala za odgovore. Torej če imam hipotetnično 100k vloženo, je smiselno imeti cca. 15-20k v kriptu. Trenutno imam cca. 30% v BTC, 30% v XTZ, 20% v ETH, ostalo pa TRX, ADA in nekaj malega v par ostalih ter 500€ v XRP. Je to ok oz. naj povečam delež v BTC?

- povecaj delez btc in eth
- 30% v XTZ in 20% v ETH je popolnoma nesmiselno. ETH je najbolj uporabljen kripto (bolj kot BTC). XTZ je lahko samo moonshot, ce se ETH sesuje in ga nadomesti nekaj drugega. Pa se to je vprasljivo, ce bi ga XTZ
- prodaj ves TRX
- fascinacije trga nad ADA tudi ne razumem, ampak dobro...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Kow hvala za nasvet. Bom prilagodil nakupe v prihdnje. Zakaj meniš, da TRX ni ok?

Ti povem, ce ti prvo poves zakaj mislis, da je ok.

tonis ::

Ena risbica za vaš Tezos...

Že en mesec vam pleza po ~1$ širokem kanalu..
Tista moja napoved izpred nekaj dni, da so bo vrnil na 2,70 je še vedno aktualna...

Ne bi pa tvegal in zdaj prodajal na sredini kanala, ker nikoli ne veš kdaj prestavi v višjo brzino in prebije gor..

..ali dol ;((8-)

Pojma nimam, po pravici povedano. Nimam časa za natančne analize zato sem razpršil med bolj znane. Očitno ne preveč posrečeno. :) So pa zaenkrat še vsi kar precej v +. (z izjemo XRP, ki sem ga kupil pri 2.7, ko je že močno padel, pa niti nisem vedel da je kak problem).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jerry2020 ()

DegenGambler ::

Edini način da bi bolj falil kot TRX, je da bi kupil EOS ali pa Bitcoin SV. Ampak ja. Ljudje tipa ti so razlog, da so te kriptovalute (še zmeraj) tako visoko.

V kakšni situaciji si pa kupil TRX? Ker tudi bolj kot ne samo tone navzdol.

Zgodovina sprememb…

Hvala tetherfud... se posipam s pepelom... TRX sem kupil enkrat decembra. Trenutno je +, kak dan zajadra malo v -, kaj dosti se pa ne premika. Kow prosim še za odgovor glede TRX, če utegneš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jerry2020 ()

@Jerry2020
Tron v bistvu ni "kriptovaluta", ker ne zadosti kriterijem. Ne bi sel razlagat, ampak zlo na hitro: tisti, ki sestavi novi blok transakcij mora biti cim bolj nakljucen. Pri tronu tega ni oz. recemo, da je centraliziran. Naceloma vsak blockchain, ki ti obljublja veliko visje hitrosti (stevilo transakcij) kot bitcoin ali ethereum, je nateg. Razen, ce seveda povedo kaj so zrtvovali za vecjo "hitrost".

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

@Jerry2020
Tron v bistvu ni "kriptovaluta", ker ne zadosti kriterijem. Ne bi sel razlagat, ampak zlo na hitro: tisti, ki sestavi novi blok transakcij mora biti cim bolj nakljucen. Pri tronu tega ni oz. recemo, da je centraliziran. Naceloma vsak blockchain, ki ti obljublja veliko visje hitrosti (stevilo transakcij) kot bitcoin ali ethereum, je nateg.

To sem si prebral sicer in vem, da ni kovanec, kakšen potencial pa kljub temu ima pa nisem vedel. Vidim da ste usklajeni. Torej naj po vaše prodam komplet TRX in XTZ ter počakam na kak padec ETC / BTC?

xardas ::

energetik je izjavil:

Čudno, meni se pri withdraw v EUR ponudi moj TRR, iz katerega sem naredil depozit. Jasno da spremeni na svoj TRR, ali hočeš da Gorenjska banka prejme EUR?

Hvala.

Na koncu sem se spomnil, da sem od nakazila menjal bančno kartico :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xardas ()

scythe ::

Se splača držati na dolgi(1-3 lete) rok XLM? Trenutno sem še 35% v plusu pri XLM. Malo me je strah, da bi se isto naredilo ko pri XRP. 2018 so vsi govorilo, da bo 2020 cca 4-5$...kje je zdaj :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: scythe ()

Jaki-1 ::

scythe je izjavil:

Se splača držati na dolgi(1-3 lete) rok XLM? Trenutno sem še 35% v plusu pri XLM. Malo me je strah, da bi se isto naredilo ko pri XRP. 2018 so vsi govorilo, da bo 2020 cca 4-5$...kje je zdaj :|

Ne nanašaj se samo na govorice. Trenutno je trg kar pregret.
Če sem z odgovori kakorkoli pomagal, lahko uporabite linke. Hvala.
https://www.binance.com/?ref=16525783

Jerry2020 je izjavil:

kow je izjavil:

@Jerry2020
Tron v bistvu ni "kriptovaluta", ker ne zadosti kriterijem. Ne bi sel razlagat, ampak zlo na hitro: tisti, ki sestavi novi blok transakcij mora biti cim bolj nakljucen. Pri tronu tega ni oz. recemo, da je centraliziran. Naceloma vsak blockchain, ki ti obljublja veliko visje hitrosti (stevilo transakcij) kot bitcoin ali ethereum, je nateg.

To sem si prebral sicer in vem, da ni kovanec, kakšen potencial pa kljub temu ima pa nisem vedel. Vidim da ste usklajeni. Torej naj po vaše prodam komplet TRX in XTZ ter počakam na kak padec ETC / BTC?

Če maš dnar butni še par k v XRP, zdej se drkarijo s SEC-om, cena je precej zbita dol. Kljub temu še kar držjo mc. V tožbo so šli precej na zihr, drugač bi se že poravnali. https://twitter.com/LeoHadjiloizou/stat...
Shitcoin or not, briga me, samo da naredi $$$.

Jerry2020 je izjavil:

kow je izjavil:

@Jerry2020

- vsak normalen, ti bo vedno dal disclaimer: i am not a financial adviser itd. Napovedujemo prihodnost, a ne? Ni enostavno.
- XTZ ni brezvezen projekt ali scam, jaz samo vem da je trenutno in mislim, da bo tudi v dogledni prihodnosti market leader ethereum (market cap je 160B vs 2B, torej 80x razlika, ceprav se ethereum uporablja 10000x bolj - stevilke sem potegnil cist intuitivno, ne jemlji jih dobesedno)
- TRX v bistvu ne poznam. Ce to ni "prava" kriptovaluta, se ne pomeni da je ne morejo uporabljati (ce se ne motim, so bili gor neki gambling (d)appi, nimam pojma ce to se laufa. Tudi ne pomeni, da cena ne more iti gor. Ampak mislim, da se nas tukaj vecina strinja, da jo kupujejo samo neinformirani
- verjetno si mislil ETH, ne ETC.. Nimam pojma, kako vrednotiti ether ali btc, ali bo sledil kaksen vecji padec ipd. Zato je kripto tudi tako zahtevna zadeva. Uganiti moras kaj imajo v svojih glavah ostali igralci na trgu. Sam si moras odgovoriti v kaj verjames... Verjames, npr. v BTC meme?

Hvala KOW. Trenutno ne bom nič zapiral, bom pustil kot je, v naprej pa dokupoval BTC in ETH. Morda pa tudi z ostalimi kaj bo in morda celo XRP preseneti :). Hvala še enkrat.

kow je izjavil:

- povecaj delez btc in eth
- 30% v XTZ in 20% v ETH je popolnoma nesmiselno. ETH je najbolj uporabljen kripto (bolj kot BTC). XTZ je lahko samo moonshot, ce se ETH sesuje in ga nadomesti nekaj drugega. Pa se to je vprasljivo, ce bi ga XTZ
- prodaj ves TRX
- fascinacije trga nad ADA tudi ne razumem, ampak dobro...

Hja bos povedal cez 20 dni, glede xtzja. Sicer pa defi, defi, defi pa visoki feeji kot zafran.

Polka
Avax
Xtz
Pa near protocol recimo da so good.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

scythe je izjavil:

Za ripl so takrat rekli da bo 25$ in kje je zdaj? V evforiji vsi ščijejo v hlače od navdušenja in govorijo to bo šlo na luno, k evforiji prispevajo tudi mediji, potem pa balon poči in konec veselice. Saj ne da koga obsojam, tudi tu smo brali "to bo šlo direkt na 100k" pa jebiga, to tako ne gre...

Jaz osebno imam samo 300XLMjev, dobil na airdropu, in jih bom držal, pa čeprav imajo po enem indikatorju potencial da se vrnejo na 15c. Kaj pa če se prej zgodi alt sezona in se na 15c vrnejo šele v bearu?
In alt sezona bo, samo da prebijemo teh nekaj supportov, in začne dominanca padat pod 60%.

p.s. ker nič ni 100% dodajam še tole: alt sezona bo, razen če je ne bo. 8-)

Kar si nastel so legit projekti, ampak...
Verjetno so ti ze 1000x povedali, da polna avtocesta ne pomeni, da je zeleznica boljsa. Mislim, da je ena vecjih napak, ki vas veliko dela... da podcenjujete koliko je tezje zgraditi ekosistem, napram sami implementaciji protokola. V kriptozimi je bilo pokurjeniih milijone inzenirskih ur v ethereum ekosistemu. Nodi, si ze slisal za truffle suite? Ali pa argent? Open Zepellin?

Koliko casa bo potreboval XTZ? Koliko ljudi dela? Povsem mozno je, da bo velik del defi prej laufal na L2, preden bodo ostali zgradili vse to. Velik gambleas, ce nimas "blue chipov".

Zgodovina sprememb…

Potem pa nastej bluechipe. Xtz bo dobil saplinge, tendermint itd...ce to ni razvoj kaj je?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

spegli ::

36k-37k je igra za velke boyse. Če ne gre skoz, se vidmo na 27k.

scythe ::

tonis je izjavil:

scythe je izjavil:

Za ripl so takrat rekli da bo 25$ in kje je zdaj? V evforiji vsi ščijejo v hlače od navdušenja in govorijo to bo šlo na luno, k evforiji prispevajo tudi mediji, potem pa balon poči in konec veselice. Saj ne da koga obsojam, tudi tu smo brali "to bo šlo direkt na 100k" pa jebiga, to tako ne gre...

Jaz osebno imam samo 300XLMjev, dobil na airdropu, in jih bom držal, pa čeprav imajo po enem indikatorju potencial da se vrnejo na 15c. Kaj pa če se prej zgodi alt sezona in se na 15c vrnejo šele v bearu?
In alt sezona bo, samo da prebijemo teh nekaj supportov, in začne dominanca padat pod 60%.

Ja res je, celo 30$ so napovedovali 2020 leta, zdaj imamo sam 0.27, bogi tisti ko so kupili XRP pri 1$, bodo še čakali par mesecov/let da bodo na ničli.

Lahko pade na 0.15, samo da se pobere nazaj. Na LONG napovedujejo 0.50, nekateri tudi 1$, ampak to so mokre sanje vsakega :D Jaz imam 20% letošnega dobička v XLM, ostalo pa v ETH-ju.

scythe je izjavil:

tonis je izjavil:

scythe je izjavil:

Ja res je, celo 30$ so napovedovali 2020 leta, zdaj imamo sam 0.27, bogi tisti ko so kupili XRP pri 1$, bodo še čakali par mesecov/let da bodo na ničli.

Lahko pade na 0.15, samo da se pobere nazaj. Na LONG napovedujejo 0.50, nekateri tudi 1$, ampak to so mokre sanje vsakega :D Jaz imam 20% letošnega dobička v XLM, ostalo pa v ETH-ju.

Bogi tisti, ko so leta 2018 kupili delnice od TSLA za 50 $ in ko se je Musk driblal s SECom. Tesla sux, Tesla prodaja meglo itd. itd. 2020, TSLA = 800$ - predrago za kupit a?
Če povlečem vzporednico, Ripple je močna firma z močnimi povezavami po svetu, ne bojo pustili, da bo XRP krepnu.
Pozabi na higieno in kaj delajo s svojo XRP zalogo, tudi njim je v interesu, da gre cena gor, da lahko zdumpajo na retail. Pač borza. A če pa pošteni kinezi zdumpajo svojo zalogo BTC in ETH na retarded retail je pa ok, ker sta decentralized? Aja, temu rečemo korekcija v TA žargonu.

spegli je podal mnenje v njemu lastni zazipani obliki ;), bom jaz probal malce širše...

Danes je bil drugi (skoraj) dotik (na sliki modrega) trikotnika iz katerega smo padli pred dnevi. Dotik je ustavil zelen ichimoku, ki se nahaja na 4h grafu tik pod modrim trikotnikom (ichimoku omenjam zato, da jezim percija >:D) ampak kakorkoli obrnemo, vidi se da se je btc že 2x odbil od oblaka, torej ima neko težo.

Že nekaj dni btc potuje navzgor po kanalu in ga stiska v trikotnik. Zaenkrat kaže, da gre za t.i. rising wedge vzorec(na sliki omejen z dvema rdečima linijama), ki velja za bearish - torej, praviloma zbije navzdol. Sicer ima zgoraj samo dva dotika črte, opcija je da naredi še enega. Če bo zbilo z volumnom, potem je target navzdol ~28k to je malo pod dnevnim MA50, ki se danes nahaja na ~29k. Ker te linije nismo srečali že od sredine oktobra, je pričakovati močno zavrnitev cene navzgor.
Če se ta scenarij uresniči, vstopim v igro.

Targetov ne jemat dobesedno, pač približno, na nekaj 100$ natančno.

//ker imajo moje kreacije nekje med 700 in 1000 ogledov(kar se mi zdi ogromno), sem na grafu označil indikatorje, ki jih omenjam, da bo bolj razumljivo.

//pa vidim da imamo na forumu kar precej Tezos hodlerjev, v dveh urah odkar sem objavil prejšnji xtz graf, skoraj 300 ogledov 8-O

kakob ::

TRX killer app je USDT.

Drgač pa kr kowa poslušte.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Jaki-1 ::

tonis je izjavil:

spegli je podal mnenje v njemu lastni zazipani obliki ;), bom jaz probal malce širše...

Danes je bil drugi (skoraj) dotik (na sliki modrega) trikotnika iz katerega smo padli pred dnevi. Dotik je ustavil zelen ichimoku, ki se nahaja na 4h grafu tik pod modrim trikotnikom (ichimoku omenjam zato, da jezim percija >:D) ampak kakorkoli obrnemo, vidi se da se je btc že 2x odbil od oblaka, torej ima neko težo.

Že nekaj dni btc potuje navzgor po kanalu in ga stiska v trikotnik. Zaenkrat kaže, da gre za t.i. rising wedge vzorec(na sliki omejen z dvema rdečima linijama), ki velja za bearish - torej, praviloma zbije navzdol. Sicer ima zgoraj samo dva dotika črte, opcija je da naredi še enega. Če bo zbilo z volumnom, potem je target navzdol ~28k to je malo pod dnevnim MA50, ki se danes nahaja na ~29k. Ker te linije nismo srečali že od sredine oktobra, je pričakovati močno zavrnitev cene navzgor.
Če se ta scenarij uresniči, vstopim v igro.

Targetov ne jemat dobesedno, pač približno, na nekaj 100$ natančno.

//ker imajo moje kreacije nekje med 700 in 1000 ogledov(kar se mi zdi ogromno), sem na grafu označil indikatorje, ki jih omenjam, da bo bolj razumljivo.

//pa vidim da imamo na forumu kar precej Tezos hodlerjev, v dveh urah odkar sem objavil prejšnji xtz graf, skoraj 300 ogledov 8-O

Bravo, kje pa imaš te oglede, a na Tradeview.
Če sem z odgovori kakorkoli pomagal, lahko uporabite linke. Hvala.
https://www.binance.com/?ref=16525783

kakob je izjavil:

TRX killer app je USDT.
Drgač pa kr kowa poslušte.

Tocno, hvala za to informacijo, sem pozabil.
Ce ima kdo zadnje podatke - koliko USDT je na katerem chainu, bi bil hvalezen.
Iz glave: vecina USDT je na ethereumu, ostala na tronu, kar ostane lahko skoraj zanemarimo.

Zgodovina sprememb…

kow: ti si že v kripto penziji?

@Jaki-1, na slo-tech. Objavljam samo tu.

to sem pozabil prej napisat. fib leveli ni nujno da so moji povsem pravi, ker se jih da različno interpretirat. pri meni je fib50 tam pri 26k, če pa ignoriramo kovid dip in postavimo fib retracement na dno parabole, pa je fib50 tam pri 24k. Zato je pri prvi korekciji težko definirat kje naj bi bilo dno. Pa tudi ne vemo, ali so se odločili it samo do daily MA50, ali do w ema21, ali do fib50 ali fib61.
Če bo korekcij tokrat manj kot običajno je opcija da bo to tudi zadnji dip pred nadaljevanjem, zato grem raje notri pa bom potem spremljal kam stvari peljejo.

endelin je izjavil:

Ne. Sem zacel v drugi polovici 2017. Malo mi sepa spomin - ampak preletel sem bitcoin whitepaper in cez nekaj mesecev prvic spekulativno kupil btc. Majhen vlozek (manj kot placa).
V startu tudi nisem kaj veliko vedel - celo nekaj shitcoinov sem kupil (je pa res, da sem se vseh znebil, ko sem dojel da so shitkojni, in nisem nikoli trmaril ter sem pozrl izgube.
No, trmaril sem pri etru in btc-ju ter hodlal cez najvecji baloncek, haha. Drugace, ce bi drzal samo eter in btc, bi naredil veliko vecji profit. V glavnem, stevilke na papirju pravijo, da nisem kaksen makro genij ;) Sem pa trmast in ne bom poceni prodal institucijam - matr, da smo jih frontrunnali! Kolikokrat se to zgodi, da rata plebsu?!?

profesjonalc ::

kow je izjavil:

endelin je izjavil:

Sem pa trmast in ne bom poceni prodal institucijam - matr, da smo jih frontrunnali! Kolikokrat se to zgodi, da rata plebsu?!?

To pa je bil tak coach Carter style hype speech, makes me never want to sell :D

kakob ::

kow je izjavil:

Iz glave: vecina USDT je na ethereumu, ostala na tronu, kar ostane lahko skoraj zanemarimo.

https://etherscan.io/token/0xdac17f958d...
Max Total Supply:
14,720,022,414 USDT

https://tronscan.org/#/token20/TR7NHqje...
Total Supply
9,394,464,753 USDT

However!!
Tether Use on Tron Passes Ethereum as Low Fees Attract Small Transactions
https://www.coindesk.com/tron-ethereum-...
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kakob ()

support ~31900. pričakujem nekaj odboja.

uf tezis gre pod 2.9?

endelin je izjavil:

uf tezis gre pod 2.9?

Bereš moje spise?

paradoxxx ::

tonis je izjavil:

support ~31900. pričakujem nekaj odboja.

Dokler Azija ne zalaufa..

dnevni graf btc dominanca...

Verjetno ena zadnjih ovir in tudi razlog za današnji odboj dominance - debela modra črta, 200 dnevna MA. Zaenkrat kot kaže močan support...

Tavher ::

Kje ti vidiš močan support?

A si pričakoval da bo dnevni support dominanco zabil gor v enem dnevu za 5%?

DegenGambler ::

Degenerate gamblerji, spremljate kaj se dogaja okoli Gamestopovih delnic in masovnega short squeeza orkestriranega s strani r/wallstreetbets? Gemblate kaj na teh delnicah?

Senior Dev ::

Pod 30k nemore padit ker je support. Samo toliko da povem.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
««
193 / 1565
»»