» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
102 / 1555
»»

Ganon ::

PrihajaNodi je izjavil:

Sej zato pa xrp ne bo crknu ker vsak gleda ceno 0.x. Kaj pa si nabavil?

Povej mi raje, kaj naj. :)) XRP je zanimiv, ampak je v tem času en kup nejasnosti. Nimam srečne roke pri teh stvareh.

azvik ::

Imate pa še vmes zlato sredino- Ether
Ganom, ala greš jutr vplačat evrojackpot, ala pa vložiš v XPR, boš nekje na istem. Never invest money, you can NOT affort to lose.

Kripto ::

Ne glede na vse je XRP med največjimi...prav tako največji market playerji investirajo v XRP.

kakob ::

Ganon je izjavil:

Mene kot začetnika, laika, visoka vrednost kovancev odvrača od vlaganja.

Cheap coin fallacy.

Za 100EUR dobiš 2 grama zlata al pa 20`000 gramov dreka.

Bolje kupt 20 kil dreka.

profesjonalc je izjavil:

Mam občutek, da se bo iz tega razloga slej ko prej začela cena btcja izražat v satoshijih ali mBTC. Sicer psihološka varka, ampak se res boljše sliši, da si kupil recimo miljon satoshijev in ne 0.01 BTC.

'Stacking sats' je meme že dolgo.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kakob ()

kakob ::

Kripto je izjavil:

prav tako največji market playerji investirajo v XRP.

lol, just lol.

Ripple je dogshit ki ga Jeb Mccaleb (&co) unloada na retarded retail.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Zgodovina sprememb…

XRP je največja konkurenca BTC s to razliko, da BTC ne izpolnjuje tega za kar je bil namenjen prvotno to je transkacijam brez bank, P2P. Pa se je potem pokazalo da je prepočasen, zastarel, predrag, energijsko potraten, vse bolj centraliziran v rokah Kitajcev...no potem so pa rekli, če že ni uporaben bo pa vsaj "store of value, digital gold etc." in tako potem marketnig vrti to pogruntavščino že nekaj let.
Ker XRP (perfomance) že iz štarta ogroža BTC je nekoč nastalo toliko FUD-a, laži in vseh neumnosti BTC maxijev, ki niti približno ne razumejo...potem so ostali samo še ponavljali in dodajali svoje neumnosti. Teh neumnosti ni malo, so pa vse manj izvirne :D Pač borba za denar in delež trga je neizprosna.
Dovolj dolgo sem delal v bančništvu, da zelo dobro razumem kaj želi Ripple doseči, zakaj in kaj to pomeni v poslu transakcij in na področju nostro/vostro računov, stroške, potrebna sredstva, pogodbe, pogoje itd. Relativno dobro poznam zaledne procese mednarodnih nakazil in kaj vse je potrebno da to deluje...rešitve so tako naštrikane, da si niti ne predstavljate. Ko pade en delček v zaporedju, pade cel proces...časovno in stroškovno totalen fail vse skupaj, ampak tako pač je. Rešitve so bile narejene v skladu s tem kar je tehnologija takrat omogočala. Smo v letu 2020 in digitalizacija se je na tem področju komaj začela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kripto ()

tonis ::

Ne bom nič napovedoval, samo povem kako mi situacija izgleda....

ETH takole (rising wedge)

BTC takole:

Gor gre po kanalu, trenutni vrh je okrog 30k, oz tik pod.

Dnevni RSI 78, jutri bo prek 80 (če ostanemo do 1AM na tem levelu)
Tedenski RSI 90

Ljubljana:
Megla, 3°C, vlaga 88%

PrihajaNodi ::

Kripto je izjavil:

XRP je največja konkurenca BTC s to razliko, da BTC ne izpolnjuje tega za kar je bil namenjen prvotno to je transkacijam brez bank, P2P. Pa se je potem pokazalo da je prepočasen, zastarel, energijsko potraten, vse bolj centraliziran v rokah Kitajcev...no potem so pa rekli, če že ni uporaben bo pa vsaj "store of value, digital gold etc." in tako potem marketnig vrti to pogruntavščino že nekaj let.
Ker XRP (perfomance) že iz štarta ogroža BTC je nekoč nastalo toliko FUD-a, laži in vseh neumnosti BTC maxijev, ki niti približno ne razumejo...potem so ostali samo še ponavljali in dodajali svoje neumnosti. Teh neumnosti ni malo, so pa vse manj izvirne :D Pač borba za denar in delež trga je neizprosna.
Dovolj dolgo sem delal v bančništvu, da zelo dobro razumem kaj želi Ripple doseči, zakaj in kaj to pomeni v poslu transakcij in na področju nostro/vostro računov, stroške, potrebna sredstva, pogodbe, pogoje itd. Relativno dobro poznam zaledne procese mednarodnih nakazil in kaj vse je potrebno da to deluje...rešitve so tako naštrikane, da si niti ne predstavljate. Ko pade en delček v zaporedju, pade cel proces...časovno in stroškovno totalen fail vse skupaj, ampak tako pač je. Rešitve so bile narejene v skladu s tem kar je tehnologija takrat omogočala. Smo v letu 2020 in digitalizacija se je na tem področju komaj začela.

Svaka cast.

Zakaj je pa poleg btcja se wbtc toliko visoko je pa misterija. A ni en btc dost. Stekam je na ethereumu in je ful boljsi...

perci ::

Vama kdo plačuje za te neumnosti?

endelin ::

če gre moj blockfolio za 50% gor od tega kar je sedaj iz kripta poberem šila in kopita (tudi s te teme):D

To pomeni xtz na 3 usd.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

janezvalva ::

endelin je izjavil:

če gre moj blockfolio za 50% gor od tega kar je sedaj iz kripta poberem šila in kopita (tudi s te teme):D

zakaj?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Logicno. Btc je predrag, alti so pa gemblanje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Kripto je izjavil:

XRP je največja konkurenca BTC s to razliko, da BTC ne izpolnjuje tega za kar je bil namenjen prvotno to je transkacijam brez bank, P2P. Pa se je potem pokazalo da je prepočasen, zastarel, energijsko potraten, vse bolj centraliziran v rokah Kitajcev...no potem so pa rekli, če že ni uporaben bo pa vsaj "store of value, digital gold etc." in tako potem marketnig vrti to pogruntavščino že nekaj let.

Svaka cast.

Zakaj je pa poleg btcja se wbtc toliko visoko je pa misterija. A ni en btc dost. Stekam je na ethereumu in je ful boljsi...

Ne poznam zato ne morem komentirat. V crypto svetu je veliko "misterijev", ki jih nekateri poznajo, ostalim pa preostanejo samo špekulacije...

janezvalva ::

PrihajaNodi je izjavil:

wbtc je enako kot npr. če na Binance "kupiš" en bitcoin. v portfoliu ti kaže, da imaš BTC, v resnici pa ga nimaš, dokler ga ne preneseš v denarnico.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Mato989 ::

enemon je izjavil:

hamez66 je izjavil:

enemon je izjavil:

Kdaj točno se je začela kriptozima v 2018, se kdo spomni? Pa da primerjamo potem.

Okoli 15.1.2018 se je obrnilo navzdol. Pri nekaterih že malo prej, pri nekaterih pa malo kasneje.

Alti so šli malo z zamikom dol se mi zdi... Potem se spomnim je bil en mini bullrun tam v aprilu 2018 potem pa dolgo tema...

Ja po 13.12018 sem mel najvisje na 175k ojrov stanjr pol je pa padlo v like 14 ali 21 dneh na 50k pa zraslo do aprila na 113k od takrat padlo na okol 12k
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

spam321 ::

Toliko norije okoli bitcoina in takšna rast kar kliče po... prodaji? Je že čas? Do kdaj boste čakali?

Mato989 je izjavil:

enemon je izjavil:

hamez66 je izjavil:

enemon je izjavil:

Kdaj točno se je začela kriptozima v 2018, se kdo spomni? Pa da primerjamo potem.

Okoli 15.1.2018 se je obrnilo navzdol. Pri nekaterih že malo prej, pri nekaterih pa malo kasneje.

Alti so šli malo z zamikom dol se mi zdi... Potem se spomnim je bil en mini bullrun tam v aprilu 2018 potem pa dolgo tema...

Ja po 13.12018 sem mel najvisje na 175k ojrov stanjr pol je pa padlo v like 14 ali 21 dneh na 50k pa zraslo do aprila na 113k od takrat padlo na okol 12k

Iz skoraj zaslužka, ki ga mnogi ne zaslužijo s polovico delovne dobe si prišel na en ušiv rabljen avto? Tole pa mora boleti ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: spam321 ()

Edorta ::

Veliko prodaj se bo dogodilo v prvih dneh 2021, največ zato, da se ne bi ubadali s prilivi iz zadnih dni 2020 že v 2021. A bo to potegnilo v stampedo pa ne vem. Menda bo PayPal vse pokupil spodaj za svoje stranke :) Ampak ni še 100% dogovorjeno :)

So be alert :)
You have been warned :)
Caution is advised:)

svecka ::

Jaz mislim da se bo ponovil scenarij 2018...po novem letu je tudi padalo kot noro.

sivistol ::

Mato989 je izjavil:

enemon je izjavil:

hamez66 je izjavil:

enemon je izjavil:

yikes pa šla penzija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sivistol ()

Egii ::

Pa v čem je fora da paypal sploh kopuje obstoječe kovance, ga ne pride ceneje da neredi svoj blockchain in ga proda drugim, namesto da zdaj kopuje nekaj na veliko in sploh nevejo kako in kaj bo to v prihodnosti, pa če še res ene par kitov proda BTC bo to zgrmelo v tri ...., pol bo pa jok in stok.

Bizkit45 ::

sivistol je izjavil:

Mato989 je izjavil:

enemon je izjavil:

hamez66 je izjavil:

enemon je izjavil:

yikes pa šla penzija

ni nujno, dokler ne prodaš, še nisi nič izgubil ;) (razen shitcoinov, ki so se delistali seveda)
Mato, koliko je bilo pa vložka za 175k? 5k, 10k?

sivistol ::

Bizkit45 je izjavil:

sivistol je izjavil:

Mato989 je izjavil:

enemon je izjavil:

hamez66 je izjavil:

enemon je izjavil:

yikes pa šla penzija

ni nujno, dokler ne prodaš, še nisi nič izgubil ;) (razen shitcoinov, ki so se delistali seveda)

90% shitcoinov ne bo dosegla polovice satsov kot je blo v 2017 bullu, tak da lahko se sam pozabi na to, tisti časi so mimo ko si vsakemu shilal shitcoin pa je nekaj notri vrgel

Bizkit45 je izjavil:

sivistol je izjavil:

Mato989 je izjavil:

enemon je izjavil:

hamez66 je izjavil:

enemon je izjavil:

yikes pa šla penzija

Pa dokler ne prodaš, tudi nisi nić zaslužil.

Buggy ::

Jaz bi imel pa eno delno offtopic vprasanje in sicer ali se koga ta teden nadlegujejo iz Safe Invest. Dvakrat sem dobil ze klic s slovenske mobilne stevilke, kjer na drugi strani v dokaj native anglescini zelijo dobronamerno "pomagat" pri mojih investicijskih in financnih odlocitvah :)
Zanima me predvsem to, kje so pobrali mojo stevilko? Na to vprasanje so se izmikali in navrgli nekaj v smislu, ce trgujem na kripto borzah. Poleg Bitstampa imam se Bittrex in Kraken pa seveda Iconomi..drugega se ne spomnim :))
Ker sem jih prvic takoj odpikal, drugic (druga cifra in oseba) sem bil pa zelo slabe volje, da bi kaj izvlekel iz njih me zanima, ce ima kdo podobne izkusnje?

Morda se je začela čistka, šitkojni se grupirajo, EOS, Stellar, Tezos, Tron.

azvik je izjavil:

Ada, BSV, BCH, LTC se kar harajo med top 10.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

azvik je izjavil:

Ada, BSV, BCH, LTC se kar harajo med top 10.

za Ada je rezervirano 3 mesto, Ltc, se bo pa tudi tam nekje očitno obdržal, sploh če tole partnerstvo s Cardanom prinese rezultate. Pa še nek Litecoin card se zdj ponuja, moram še raziskat, kako pa kaj.

Ada ze ma smart contracte?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

kow ::

"An initial pretrial conference in the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) vs. Ripple case has been set for February 22, 2021."

PrihajaNodi je izjavil:

Ada ze ma smart contracte?

Verjetno. To je trivialen del.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Bizkit45 je izjavil:

sivistol je izjavil:

Mato989 je izjavil:

enemon je izjavil:

hamez66 je izjavil:

enemon je izjavil:

yikes pa šla penzija

Vložil sem 10k ojrov v začetku 2017... oz. nekje aprila začetek 2017... pol pa ko je prišlo na 22k sem 12k dvignil in pustil 10k dalje

Naknadno sem pa dvignil še 8k lani ko sem rabil za polog za stanovanje... pa če danes vse prodam mam dobrih 20k...

Tak da ajde.

ja takrat so bili drugi časi. jan 2018 smo bili nahajpani totalno. v prvi polovici je blockfolio šopal par 10% na dan :D.

saj jaz isto sedaj (seveda z dosti manjšo "magnitudo"). sem imel že lep profit na riplu. ampak nisem pobral in sem sedaj spet na nuli. ene 3.5x je bilo. pa isto je bil xtz pri 4 in nekaj. tudi tam bi bil lep profit.

DeBrito ::

Jaz mislim, da še je nekaj potenciala za rast. Tistih norih gainov iz konca 2017 seveda ne bo, ampak če pogledamo je letos recimo BTC naredil x9, ETH skoraj x10. Market cap je rastel predvsem na podlagi resnih investitorjev in če pride noter še "raja" pa pridemo do rekordnega market capa, bi znal BTC iti proti 40k, ETH pa recimo na ATH. Če bi ob hkratnem rastu MC padla še dominanca proti 50 %, pa bi lahko videli tudi kakšne alte iz top 50 z bolj divjo rastjo.

jaz če bi imel btc bi sedaj sigurno hodlal, saj glavni hype še ni niti začet in slej ko prej bodo tudi retailerji zagrizli.

ampak kupovati sedaj za nekje x2 pa nima iz mojega zornega kota več smisla. pa tudi ne vlagam več v kripto

DeBrito je izjavil:

Jaz mislim, da še je nekaj potenciala za rast. Tistih norih gainov iz konca 2017 seveda ne bo, ampak če pogledamo je letos recimo BTC naredil x9, ETH skoraj x10. Market cap je rastel predvsem na podlagi resnih investitorjev in če pride noter še "raja" pa pridemo do rekordnega market capa, bi znal BTC iti proti 40k, ETH pa recimo na ATH. Če bi ob hkratnem rastu MC padla še dominanca proti 50 %, pa bi lahko videli tudi kakšne alte iz top 50 z bolj divjo rastjo.

Nihče ne ve kaki gaini so lahko in na kaki časovni premici, če sploh.

Še nebl je šel ponoči x2,x tezos pa gnoji haha... kako nam tole rata dečki :D

To mi že nekaj časa ni ratalo vse od 2017 da bi takega neaktivnega coina zadel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mene xtz glede aktivnosti spominja na Iconomi 2017:)) tisto sem tut hodlal in zamujal gainse

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

tonis ::

Se še komu zdi da gre XRP v kratkem na območje ~12c?

Tudi ETH od včeraj ni spremenil vzorca..

endelin je izjavil:

Mene xtz glede aktivnosti spominja na Iconomi 2017:)) tisto sem tut hodlal in zamujal gainse

A boste nehal jamrat ze ffs. Vsaj TF ma kes in niso slovenci.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

DeeJay ::

DeBrito je izjavil:

Kje ti vidš da je BTC letos naredu x9?
1.1.2020 je bla cena 6965$, dans je cca 29000$.
To je mal več kot x4

i33a ::

Pozdravljeni,
katere kriptomenjalnice pa uporabljate za tradanje?
Sam sem na Bitstampu, bi pa rad naredil še en račun drugje za dostop do več altcoinov (Na Bitstampu je izbira precej omejena).
Kaj priporočate?

i33a je izjavil:

Pozdravljeni,
katere kriptomenjalnice pa uporabljate za tradanje?
Sam sem na Bitstampu, bi pa rad naredil še en račun drugje za dostop do več altcoinov (Na Bitstampu je izbira precej omejena).
Kaj priporočate?

Moj podpis =)

Kolikor slisim, je kraken pred vsemi (ne govorim o trading engineu, na to se ne spoznam).

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Kolikor slisim, je kraken pred vsemi.

Ker si delničar?

Po ponudbi Kraken definitivno ni daleč pred vsemi... je sicer postal odlična menjalnica in fiat ramp, ampak ima manjšo izbiro kot binance, kucoin ipd...

Nisem. Ni public, kolikor vem. Kraken ima vse resne kojne in ne bo listal dreka (okej, majo Tron). Binance s tem nima nobenih tezav.
Prakticno brezmadezna zgodovina, fee-ji so nizki (ce primerjas s Coinbaseom, Bitstampom..), regulirani, odlicen security track record, odlicen support (po kakobu).

Ne, vem.. ko grem cez listo kojnov, enostavno vidim, da so lastniki pravi kriptasi. S srcem pri stvari in jim ne gre samo, da bodo nategnili cim vec strank.

Zgodovina sprememb…

DeBrito ::

DeeJay je izjavil:

DeBrito je izjavil:

Kje ti vidš da je BTC letos naredu x9?
1.1.2020 je bla cena 6965$, dans je cca 29000$.
To je mal več kot x4

Najnižje v letu 2020 pa je bil koliko? Če se ne motim okrog 4k, se pravi je gain več kot x7. Sem mislil, da je bil okrog 3k...

Facebook dev ::

Da bi še malo design na krakenu popravili pa UX, pa bi bila še veliko boljša menjalnica. Ampak se strinjam, definitivno ena izmed najboljših že sedaj.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

kow je izjavil:

Nisem. Ni public, kolikor vem. Kraken ima vse resne kojne in ne bo listal dreka (okej, majo Tron). Binance s tem nima nobenih tezav.
Prakticno brezmadezna zgodovina, fee-ji so nizki (ce primerjas s Coinbaseom, Bitstampom..), regulirani, odlicen security track record, odlicen support (po kakobu).

In zanič uptime track record če gledamo od 2017 naprej :P

Fora je v tem, da če greš iz Bitstampa, ima Kraken komaj kaj dosti več ponudbe kot Bitstamp, zato je bolje it kam drugam.

Facebook dev ::

Nemoreš nažalost naložbe gledat iz najnižje točke do najvišje točke v obdobju. Tko pač ne gre ...
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Facebook dev je izjavil:

Nemoreš nažalost naložbe gledat iz najnižje točke do najvišje točke v obdobju. Tko pač ne gre ...

Zakaj pa ne... seveda lahko... vprašanje pa je če je produktivno in SMISELNO.

Povej mi en coin, ki ni drek, pa ga kraken nima.
««
102 / 1555
»»