» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1497 / 1551
»»

hamez66 ::

Verjetno samo toliko, kolikor bi bil dolžan po zakonu v primeru, da bi sam prijavil davke. Pojma nimam, to je po "mojem vedenju". :D

Siso ::

Od kje pa tole zdej not prhaja...

kow ::

China is weighing approving over 10 trillion yuan ($1.4 trillion) in additional borrowing in the coming years to shore up the economy and address local governments' debt risks, Reuters reported ...

brrrrrrrrrrrrrrr

BTC ATH (evro)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kamiKaZaA ::

enemon je izjavil:

Prednovoletna parabola se je očitno začela?

Siso je izjavil:

Od kje pa tole zdej not prhaja...

Ma ponavlja se ciklus iz leta 2020 in 2016. Tokrat bo tretjič in zelo podobno. Sem že pred več kot 2 tedni napisal kaj bo. Lahko greš gledati grafe iz 2016 in 2020 (od pol leta pred ameriškimi volitvami do 11-13 mesecev po volitvah). Ciklus se bolj ali manj isto ponavlja.

kamiKaZaA je izjavil:

Do ameriških volitev je nekako stagniralo oz. so bila rahla nihanja gor ali dol, bolj ali manj pa je zadnja 2 meseca pred volitvami BTC bil vreden bolj ali manj enako. Od ameriških volitev pa je trajal bull in sicer nekje 11-13 mesecev. Če bo tudi tokrat tako, ne vemo, bo pa čas pokazal. Zato sam menim (mislim), da se bo pravi bull začel enkrat po 5. novembru (v roku 14-dni od tega termina) in da bomo nekje januarja-februarja 2025 prebili magično mejo 100k (moje mnenje).

LeQuack ::

Če pa zdaj ne gre do 100k, potem pa res ne bo šlo. Zdaj gre bitcoinu vse na roke, Trump bo zmagal, ostali altcoini se ne kupujejo več, itd.
Quack !

Špricer ::

Kupujem pri 73000. Opuce že ploskaho z ušesi. Še najbolj pa forumaši. Sem rekel, da ne bo ath še. Mark my words.

Špricer je izjavil:

Kupujem pri 73000. Opuce že ploskaho z ušesi. Še najbolj pa forumaši. Sem rekel, da ne bo ath še. Mark my words.

A ni to samo par sto dolarjev, se pravi boš že danes kupil?
Quack !

IgorCardanof ::

Tole je pa najbolj očiten quadra top kar sem jih videl.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Korekcije še ni bilo. Upam na 100000. 100000 minus 73000 je 27000 čistega dobička.

Špricer je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Korekcije še ni bilo. Upam na 100000. 100000 minus 73000 je 27000 čistega dobička.

Lahko kupiš kak memecoin in imaš toliko v 1 uri.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Špricer je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Lahko kupiš kak memecoin in imaš toliko v 1 uri.

Že imam. Med top 200 gainerji 14 coinov. Najmanjši ima 530000000 mcja. Počakam še na to rast. Vsaj krat 3.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Lennzi ::

Xrp pa spet top gainer.
Noro. To the moon.
ISO20022 all the way

Benny123 ::

Od vas noben ne bo rabil nikoli delati. Morate biti 100 tisoče EUR v plusu, bravo fantje.

Benny123 je izjavil:

Od vas noben ne bo rabil nikoli delati. Morate biti 100 tisoče EUR v plusu, bravo fantje.

Easy. Daš v enega od ISO20022 kovancev in si 100% bogat v minimalno mesecu.

Lennzi je izjavil:

Benny123 je izjavil:

Easy. Daš v enega od ISO20022 kovancev in si 100% bogat v minimalno mesecu.

Pa še stejkaš jih lahko za lep APR. Win Win. Če sem prav slišal, naj bi se kitajske, ruske in ameriške banke pogovarjale, da bi samo preko ripplea trgovale.
Ne odgovarjam na DM.

Upam, da ste prodali. Rekel sem da kupim ko bo 73000, pa ni buy order prijel. Še dobro, sicer bi spet financiral exit liquidity. Je kdo vsaj prodal, saj je to zadnji vlak.

Anney ::

Vlak si šele vagone pripenja, še štartal ni.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Egidij88 ::

Ma za trenutek sem dejansko pomislil, da bi prodal. Pa nisem. Mislim/upam da bo slo novembra in decembra se navzgor, tak filing imam, enkrat pred novim letom smo imeli podobno situacijo? Kako bodo pa volitve vplivale?

kamiKaZaA ::

Špricer je izjavil:

Upam, da ste prodali. Rekel sem da kupim ko bo 73000, pa ni buy order prijel. Še dobro, sicer bi spet financiral exit liquidity. Je kdo vsaj prodal, saj je to zadnji vlak.

kamiKaZaA je izjavil:

Špricer je izjavil:

Ne pretiravaj. Včeraj je nekdo govoril o quadruple topu. Zame je to red flag sicer, za vas ne vem. Premikam svojo mejo nakupa na 75000. Do takrat naj pa gor in dol niha in lovi naivneže.

ViperR ::

MSTR bo v naslednjih 3 letih kupilo za 42B$ bitcoina. Za primerjavo, trenutni inflow.v ETF-je 23B. Cardano market cap pa 10B.

ViperR je izjavil:

MSTR bo v naslednjih 3 letih kupilo za 42B$ bitcoina. Za primerjavo, trenutni inflow.v ETF-je 23B. Cardano market cap pa 10B.

Zgodbice. Naj pokaže črno na belem tale gospod. Me prav zanima, če bo kupoval btc po 73000...z vsako novico želijo pumpn-niti čez ath, da average Joe porabi težko prigaran denar za njegov exit liquidity prek offshore slamnatih podjetij.

ViperR je izjavil:

Ne vem zakaj bi kupovali zastarel, energetsko potraten BTC, namesto superironih ISO20022 kovancev in tehnologij.
Ko že misliš, da strokovnjaki na svojih področjih nekaj vedo, pa vidiš, da jih outsmarta povprečen uporabnih slovenskega kripto foruma.
MSTR...joj kakšni nevedneži

Medtem pa čez noč naredil na xrpju in xlmju 42% plusa. Noro, kako to raste.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Lennzi ()

Lennzi je izjavil:

ViperR je izjavil:

Ne vem zakaj bi kupovali zastarel, energetsko potraten BTC, namesto superironih ISO20022 kovancev in tehnologij.
Ko že misliš, da strokovnjaki na svojih področjih nekaj vedo, pa vidiš, da jih outsmarta povprečen uporabnih slovenskega kripto foruma.
MSTR...joj kakšni nevedneži

Medtem pa čez noč naredil na xrpju in xlmju 42% plusa. Noro, kako to raste.

Kupi XRP, daj stejkat in pozabi.

Pozabi na ta denar v celoti, ker bo kmalu na 0.
Ne odgovarjam na DM.

Hvala Igor.

Prvi realen in pošten odgovor glede ISO20022 shita.

Lennzi je izjavil:

Hvala Igor.

Prvi realen in pošten odgovor glede ISO20022 shita.

Lepo res lepo. Btc pa na 70000. Nenavadno za opice, ki ploskajo z ušesi.

IgorCardanof je izjavil:

TA nikoli ne laže. :|
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

TA nikoli ne laže. :|

Lepo radira MC. Mislim da je zmaga Trumpa že vkalkulirana v to pumpo, tako da vsak po pameti vlaga. Jaz ne bi sedaj. 75000 plus je komaj buy signal.

crnobelo ::

Mi lahko pomagate katere bitcoin signale uporabljate oz.kje so zanesljivi viri ker iščem neko stran kjer je neka novica pravilna da bi se potem tudi na trgu kripta zgodilo da bi po neki novici bitcoin začel padati...ali pa vsaj po meme coinih kje se lahko orientiram da ima ali nima potencial kako to izveš?

Ker neko orodje mora obstajati no povejte mi vi kaj je najbolj sigurno oz. Katere strani se vi posluzujete hvala za odgovor..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: crnobelo ()

energetik ::

vires in numeris

A. Smith ::

crnobelo je izjavil:

Mi lahko pomagate katere bitcoin signale uporabljate oz.kje so zanesljivi viri ker iščem neko stran kjer je neka novica pravilna da bi se potem tudi na trgu kripta zgodilo da bi po neki novici bitcoin začel padati...ali pa vsaj po meme coinih kje se lahko orientiram da ima ali nima potencial kako to izveš?

Ker neko orodje mora obstajati no povejte mi vi kaj je najbolj sigurno oz. Katere strani se vi posluzujete hvala za odgovor..

Če iščeš orodje, ki ti bo povedalo , kaj se bo s tečajem zgodilo jutri in čez en teden, te moram razočarati. To je vse na nivoju bajalic in kumbaya znanosti. Edini fenomen, ki se je doslej izkazal za dovollj predvidljivega, je cikličnost rasti tečaja, ker se rudarske nagrade razpolovijo vsake 4 leta in zmanjšan dotok novih btc povzroči rast.

Članek na to temo.
https://www.forbes.com/sites/ansellindn...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Gregor P ::

... ali pa morda, če spremljaš Muskove tvite :P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

tilio ::

A. Smith je izjavil:

Če iščeš orodje, ki ti bo povedalo , kaj se bo s tečajem zgodilo jutri in čez en teden, te moram razočarati. To je vse na nivoju bajalic in kumbaya znanosti. Edini fenomen, ki se je doslej izkazal za dovollj predvidljivega, je cikličnost rasti tečaja, ker se rudarske nagrade razpolovijo vsake 4 leta in zmanjšan dotok novih btc povzroči rast.

Članek na to temo.

Se strinjam. Dodal bi le, da do sedaj BTC ni šel čez kakšno gospodarsko krizo (recesijo), da bi lahko videli kako se obnaša v takšnih primerih. Zaenkrat je to visoko volatilna naložba in takih se ponavadi vlagatelji izogibajo v krizah. Z leti, ko bo BTC tržna vrednost še narasla naj bi se to umirilo. Vemo pa ne.

Mato989 ::

tilio je izjavil:

A. Smith je izjavil:

Članek na to temo.

Se strinjam. Dodal bi le, da do sedaj BTC ni šel čez kakšno gospodarsko krizo (recesijo), da bi lahko videli kako se obnaša v takšnih primerih. Zaenkrat je to visoko volatilna naložba in takih se ponavadi vlagatelji izogibajo v krizah. Z leti, ko bo BTC tržna vrednost še narasla naj bi se to umirilo. Vemo pa ne.

BTC je nastal v krizi...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

tilio je izjavil:

A. Smith je izjavil:

Članek na to temo.

BTC je nastal v krizi...

Nastal je v krizi ja in njegova vrednost je bila ~$0. Potem je pa imel pred sabo 15 let gospodarske rasti. Z resnim gospodarskim pretresom se še ni srečal. Večina na forumu vas trejda. Med vami ni Micheala Saylorja, ki bi kupoval ob vsaki ceni, ker bi to bil hranilec vrednosti. Večina vas špekulira in poskuša jadrat na valovih volatilnosti.

Slabih 15 minut o BTC "maximalizmu in superiornosti"... Samo za ljudi odprte glave.

EDIT: Začne se pri 1:27:08. Iz nekega razloga se link ne odpre tam, kjer bi se moral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

ViperR ::

tilio je izjavil:

Slabih 15 minut o BTC "maximalizmu in superiornosti"... Samo za ljudi odprte glave.

EDIT: Začne se pri 1:27:08. Iz nekega razloga se link ne odpre tam, kjer bi se moral.

Zamenjaj besedo "bitcoin" z "gold" pa bos ugotovil kaksne neumnosti tip govori.

Are you helping with adoption? Predstavljaj si, da vsak, ki kupi zlato začne shillat to kot najboljso investicijo v zivljenju haha. A treba nadaljdvat?

ViperR je izjavil:

Zamenjaj besedo "bitcoin" z "gold" pa bos ugotovil kaksne neumnosti tip govori.

Are you helping with adoption? Predstavljaj si, da vsak, ki kupi zlato začne shillat to kot najboljso investicijo v zivljenju haha. A treba nadaljdvat?

Kot sem rekel... Da po 15 minutnem videu izpostaviš eno stvar in rečeš da govori neumnosti si samo pokazal, da nisi odprte glave ;-) Si pač maksi, gluh in slep, da bi priznal, da obstaja še kaj drugega. Isto kot verniki. Samo njihov bog je pravi. Vsi ostali so fake LOL.

Gregor P ::

Morda koristna INFO, za vse tiste, ki se pri investiranju v kripto ravnate po volitvah v ZDA:D

Index: Ovaj je profesor točno prognozirao svake američke izbore od 1984. Što kaže danas?
Ove godine predviđa da će potpredsjednica Kamala Harris pobijediti. "Zašto sam siguran da će Harris pobijediti? Jer je tijesno samo prema anketama, a moj sustav ignorira ankete", rekao je Lichtman za CNN.

... kolegi že pričakujejo velik padec na kriptu, pripravljajo denar, hipoteko, kredite:P

P.S.: sam se nisem dovolj poglobil v to, tako da bom pač le mirno počakal na jutri :)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Tody ::

Oh ne... jutri se šele začne. Pomoje bo še kak teden da bo potrditev...

Nimam kaj komentirati, ampak se mi zdi, da smo pri prostem padu..

matic492 ::

Konc je, vse gre na nulo, when šotor pod mostom spet.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Ce Kamala zmaga, potem tudi pri 10k ne bo supporta!
Ne odgovarjam na DM.

Špricer je izjavil:

Saj vemo da trolaš, pa vseeno, kje je kak prosti pad? Smo na isti ceni kot v sredini oktobra, in to le 7% pod ATH. Čez par tednov/mesecev se boš skril v mišjo luknjo, jaz pa bom menjal še zadnje šitkojne v BTC in takrat bom uradno BTC maxi.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Špricer je izjavil:

Saj vemo da trolaš, pa vseeno, kje je kak prosti pad? Smo na isti ceni kot v sredini oktobra, in to le 7% pod ATH. Čez par tednov/mesecev se boš skril v mišjo luknjo, jaz pa bom menjal še zadnje šitkojne v BTC in takrat bom uradno BTC maxi.

Jaz sem pa dokupil ~12k ADA. Smo na najnižjih nivojih izraženo v BTC-ju. Development gre s polno paro dalje.

Ne verjamem, da bo nek hud pretres tudi če Kamala zmaga. Bo to kar je bilo do sedaj. Že pod demokrati sta BTC in ETH dobila ETF-je in zadeva bo šla naprej. Mogoče ne tako gladko ampak bo šla.

In to je razlog, da je Cardano še zmeraj tako visoko :D
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

In to je razlog, da je Cardano še zmeraj tako visoko :D

Ja se trudim držat support :-D Jaz sem "contrarian". Če so temelji dobri kupujem. Lahko se motim ampak vsaj vem zakaj kupujem, da ne skačem iz rakete na raketo in tvegam, da ji zmanjka kerozina.

A obstaja kakšna inicijativa v Slo (BTC društvo npr.), ki bi skrbela za to, da se tudi pri nas zgodi kaj podobnega? A kdo ve a so naši državniki že kaj razmišljali o kipto valutah kot neki rezervi? Jaz nisem nič zasledil še.
A UK pension scheme has invested 3% of its portfolio in Bitcoin.

It aims for long-term growth and less reliance on employer contributions.

This marks a shift toward digital assets in institutional portfolios.

tilio je izjavil:

A obstaja kakšna inicijativa v Slo (BTC društvo npr.), ki bi skrbela za to, da se tudi pri nas zgodi kaj podobnega? A kdo ve a so naši državniki že kaj razmišljali o kipto valutah kot neki rezervi? Jaz nisem nič zasledil še.
A UK pension scheme has invested 3% of its portfolio in Bitcoin.

It aims for long-term growth and less reliance on employer contributions.

This marks a shift toward digital assets in institutional portfolios.
Haha, da bi naša oblast o tem razmišljala? Še v sanjah si ne bi predstavljal. :))
Pri nas upravljalci 2. stebra bolj razmišljajo, kako bi zase vzeli še več provizije, država pa več davkov ob koriščenju dodatne penzije.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Špricer je izjavil:

Ne trolam. Četverni top. Malo poglej za nazaj. Ta usa zmaga je že vkalkulirana v pumpico. Čas debelih krav je mimo. Poglej celotno sliko. Meni je uspelo na 70000 prodat. To je uspeh. Mogoče še komu na 73000. Ampak večinoma bodo izgubili s polnimi vrečami.
««
1497 / 1551
»»