» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1498 / 1508
»»

kronos_10_ ::

Eni čakamo na alt season :)

Špricer ::

kronos_10_ je izjavil:

Ne bo več taka kot ponavadi. Pričakuj največ 30% donosa,nato pa čimprej prodaj in kupi zlato

globoko grlo ::

Oho, gremo na luno pa še naprej.
Kaj se zdejle hit kup?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

enemon ::

Če Trump zmaga, bo po mojem kar pospešek.

rkobarov ::

Špricer je izjavil:

kronos_10_ je izjavil:

Ne bo več taka kot ponavadi. Pričakuj največ 30% donosa,nato pa čimprej prodaj in kupi zlato

Napovedujejo 10t marketa, torej bi znali alti narediti med 3x in 10x v top 100.
jaz bom vesel z 3x :)
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

rkobarov je izjavil:

Špricer je izjavil:

kronos_10_ je izjavil:

Napovedujejo 10t marketa, torej bi znali alti narediti med 3x in 10x v top 100.
jaz bom vesel z 3x :)

Če bo 30% bodi zadovoljen.

LeQuack ::

Če Trump zmaga torej 30% gor. Koliko pa če zgubi?
Quack !

LeQuack je izjavil:

Če Trump zmaga torej 30% gor. Koliko pa če zgubi?

40 do 60 % dol.

johnnyyy ::

Do kam pričakujete dominanco BTC, predno se zlomi in nastopi alt season?

IgorCardanof ::

Nikoli vec.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Sam pričakujem nekje 60% dominance btc, kar je sedaj dosegel.
Upam 2025na alt season

Zgodovina sprememb…

Bo potrebno ogromna retail kapitala, da se to zgodi.

Ostalim je vsem ze prakticno jasno, da razen BTC je vse dokaj nicvredno.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Hja, po navadi ko so se začele stvari dvigati in je v glavo stopil FOMO, je raslo vse.

kamiKaZaA ::

IgorCardanof je izjavil:

+1

Podpis.

Se pa ponavlja leto 2016 in 2020 kot sem že omenil v začetku oktobra in da so prelomnica ameriške volitve, ter da se bo bullrun začel enkrat po 5. novembru v roku 14-dni od takrat. In začel se je takoj isti dan.

Jaz še samo vlagam v BTC. Altov se več ne taknem, pa magari zamudim kakšnega s x10. Sem se preveč opekel, da bi še riskiral za alt-e. Ni to za mene. Sem se naučil nekaj iz te lekcije.

tilio ::

IgorCardanof je izjavil:

Več kot o kriptu vem manj mi je jasno zakaj BTC :-) Priznam mu samo to, da množica mu sledi - utility je pa tako, tako.

Ampak danes je praznik za kripto. Trump vodi in lahko smo veseli vsi kriptaši. Ne Trumpa ampak vpliva, ki ga ima na trg.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

deco16 ::

Ravno ko ste se lotili lajat da vlagate samo še v BTC kar vam govorim že cca leto razmišljam kako bom ETH kupil ko bo na 0,033 ;)

Zgodovina se žal ponavlja in je še dokaj previdljiva, tko da je že smešno. BTC bo začel zgubljat počasi dominanco, vrednost bo pa šla gor ..

deco16 je izjavil:

Ravno ko ste se lotili lajat da vlagate samo še v BTC kar vam govorim že cca leto razmišljam kako bom ETH kupil ko bo na 0,033 ;)

Zgodovina se žal ponavlja in je še dokaj previdljiva, tko da je že smešno. BTC bo začel zgubljat počasi dominanco, vrednost bo pa šla gor ..

No moj scenarij se uresničuje. Kupujem pri 75000. Bo kar bo. Prodajam na 85000.

deco16 je izjavil:

Pazi, ker zgodovina se ponavlja dokler se ne ponovi več. Tisto, da se rima je ravno dovolj, da se zafrkneš.

deco16 ::

Nč bat, ko tapravi FOMO udari in bodo večinoma vsi kupovali bom jaz prodal. Veliko pod vrhom, sploh ni važno, sam da se kreda pokrije ;)

IgorCardanof je izjavil:

Pozdravlljam tako mnenje. Naj gre kapital v BTC. Do neke mere potem bodo začeli pobirati dobičke in bo denar šel drugam.
Je pa itak loterija.
Vlagam pa v projekte, kateri imajo neko vizijo in potencial.
Ne v neke meme.

kamiKaZaA je izjavil:

Jaz še samo vlagam v BTC. Altov se več ne taknem, pa magari zamudim kakšnega s x10. Sem se preveč opekel, da bi še riskiral za alt-e. Ni to za mene. Sem se naučil nekaj iz te lekcije.

Hja jaz sem zaj** iz drugega konca. Kupil precej altov ki so bili poceni, a je BTCju dominanca rasla in tako je imel boljši performance. Zato sem optimiziral in počasi prodajal alte in jih pretvarjal v BTC. Ko je prišlo do padca dominance in alt sezone, sem videl, da bi bilo bolje, da sprememb ne bi delal.

Pa dobr, kaj bo slo zdej na luno. Xrpja ne mislm kupvat, kaj pol?

energetik ::

Vse bo šlo. Še SP500 danes gor preko 4%, česar že dolgo nisem videl. Trumpomanija :))
vires in numeris

A bo vsak dan tako ali je bil danes one-off day?
Quack !

Tody ::

Dokler bo oranžni na čelu se bosta cedila med in mleko, samorogi bodo prdel mavrice in škratje bodo delil zlatnike!

Haha. Kmalu bo radiralo. Vaši blackrock in wall street že čakajo na trigger finger. Noč bo še vroča. Kupil za 500 eur btcja pri 75000. Pa bo kar bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

ViperR ::

Vazn da si ado dokupil, čeprav ima 1Y return -2 %.

ViperR je izjavil:

Vazn da si ado dokupil, čeprav ima 1Y return -2 %.

Kupuješ ko je poceni. Ovce gledajo ceno in se pritožujejo in kupujejo nahaypane chaine. Pametni gledajo kaj se na blockchainu gradi, kakšni projekti in biznisi se sklepajo. Bullish!

Par stvari...na prvo žogo
- NASA uporablja prototip narejen na Cardanu za vodenje sestavnih delov za satelite in ostala telesa, ki jih pošiljajo v vsolje. NASA, ne pinko palinko d.o.o.. Fuckin NASA, ki ve kaj je kvaliteta in visoki standardi.
- Policija v Dubaju je naredila prototip za preverjanje balističnih rezultatov, svetovni konzorcij policije se dogovarja, da bodo vsi to uporabljali za izmenjavo mednarnodnih podatkov o balistiki.
- WURTH, ki dela ogromno z avtomobilsko industrijo naredil MVP, ki ga bo uporabljal na DEPIN projektu na Cardanu - Done deal.

Mene si prepričal. Sem vrgel celotno mesečno plačo skupaj z dodatki (reci piši 1300e +) v cardano.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Mene si prepričal. Sem vrgel celotno mesečno plačo skupaj z dodatki (reci piši 1300e +) v cardano.

Saj ni treba. Če midva skupaj kupiva ali pa ne sigurno ne bova premaknila trga. Ampak vidim, da se tu ljudje pehajo za nihajočimi cenami in kritizirajo projekte glede na ceno. Nihče pa ne debatira o tem kaj se gradi in kaj so fundamenti.

Težko je napovedovati katero omrežje se bo dolgoročno zasidralo med top 3 ampak dejstvo je da ima Cardano tehnično gledano odlične možnosti. Community je tudi močan.
Kar Cardano lahko spodnese je to, da se je uštel pri tem ali trg preferira decentralizacijo ali centralizacijo oz. kolikšna stopnja decentralizacije je zadostna.

Če je prvo, potem res ne vidim ovire, da ne bi nekoč dosegel 2 ali celo 1 mesto. BTC je lahko še naprej zlato. Tudi če bo na 5. mestu bo to še vedno dobra pozicija, ker se pričakuje, da bo celoten trg zrastel z rastjo dAppov. Treba pa je vedet tudi, da ko si enkrat decentraliziran lahko vedno pohitriš zadeve tako, da greš v bolj centralizirano verzijo. Iz centralizacije v decentralizacijo pa ne moreš. Tu je dolgoročna prednost, ki je drugi nimajo, ker so šli prvo v hitrost in potem v decentralizacijo.

Če je drugo, potem so SOL, Aptos, SUI mogoče bolj zanimivi. Vsaj trenutno. Cardano bo povečal skalabilnost tudi preko L2 in sidechainov in s tem pridobival promet in vrednost. Sidechain-i lahko uporabljajo bolj popularne programske jezike ampak še vedno koristijo varnost iz Cardana L1.

Kdor misli, da bo od nikoder prišel chain, ki bo vse obrnil na glavo in postal glavna uspešnica se po mojem mnenju moti. To kar je zdaj na trgu je to. Trg se mora samo še prečistit in gradilo se bo na tem kar ostane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

Kvajeto ::

jst razmislam da bi kupu PEPE pa DOGE, za ostale coine k so drazji ni neki velik denarja... pa kar bo pa bo xD. zdaj je oranžni v beli hiši in je baje naklonjen kriptu.

Popcat je verjetn bols
Al je mogoce pupcat?

rkobarov ::

btc 76k
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

eksplozija

doktorproof ::

tilio je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Saj ni treba. Če midva skupaj kupiva ali pa ne sigurno ne bova premaknila trga. Ampak vidim, da se tu ljudje pehajo za nihajočimi cenami in kritizirajo projekte glede na ceno. Nihče pa ne debatira o tem kaj se gradi in kaj so fundamenti.

Težko je napovedovati katero omrežje se bo dolgoročno zasidralo med top 3 ampak dejstvo je da ima Cardano tehnično gledano odlične možnosti. Community je tudi močan.
Kar Cardano lahko spodnese je to, da se je uštel pri tem ali trg preferira decentralizacijo ali centralizacijo oz. kolikšna stopnja decentralizacije je zadostna.

Če je prvo, potem res ne vidim ovire, da ne bi nekoč dosegel 2 ali celo 1 mesto. BTC je lahko še naprej zlato. Tudi če bo na 5. mestu bo to še vedno dobra pozicija, ker se pričakuje, da bo celoten trg zrastel z rastjo dAppov. Treba pa je vedet tudi, da ko si enkrat decentraliziran lahko vedno pohitriš zadeve tako, da greš v bolj centralizirano verzijo. Iz centralizacije v decentralizacijo pa ne moreš. Tu je dolgoročna prednost, ki je drugi nimajo, ker so šli prvo v hitrost in potem v decentralizacijo.

Če je drugo, potem so SOL, Aptos, SUI mogoče bolj zanimivi. Vsaj trenutno. Cardano bo povečal skalabilnost tudi preko L2 in sidechainov in s tem pridobival promet in vrednost. Sidechain-i lahko uporabljajo bolj popularne programske jezike ampak še vedno koristijo varnost iz Cardana L1.

Kdor misli, da bo od nikoder prišel chain, ki bo vse obrnil na glavo in postal glavna uspešnica se po mojem mnenju moti. To kar je zdaj na trgu je to. Trg se mora samo še prečistit in gradilo se bo na tem kar ostane.

Omenjaš solano. Kaj pa ICP? Kakšna informacija, mnenje... k vidm, da si naštudiran?

Bitcoin ne bo nikoli več pod 75, dokler bo Trump predsednik seveda.
Quack !

Bl4ckSw4n ::

tilio je izjavil:

- NASA uporablja prototip narejen na Cardanu za vodenje sestavnih delov za satelite in ostala telesa, ki jih pošiljajo v vsolje. NASA, ne pinko palinko d.o.o.. Fuckin NASA, ki ve kaj je kvaliteta in visoki standardi.
- Policija v Dubaju je naredila prototip za preverjanje balističnih rezultatov, svetovni konzorcij policije se dogovarja, da bodo vsi to uporabljali za izmenjavo mednarnodnih podatkov o balistiki.
- WURTH, ki dela ogromno z avtomobilsko industrijo naredil MVP, ki ga bo uporabljal na DEPIN projektu na Cardanu - Done deal.

Pozabil si na tole: https://x.com/BTC_OS/status/18538293613...

Prvi "trustless" bridge, ki ne uporablja multisig.

EDIT: Ravnokar je spet med top10 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bl4ckSw4n ()

tale tema je mau umrla. a so vsi bankrotirali?

Bl4ckSw4n je izjavil:

tilio je izjavil:

Pozabil si na tole: https://x.com/BTC_OS/status/18538293613...

Prvi "trustless" bridge, ki ne uporablja multisig.

EDIT: Ravnokar je spet med top10 8-)

Ja, hvala. Sem par postov nazaj pisal o tem. Ta bridge pride nekje Januarja po ocenah. Zanimivost je, da obstaj protokol Babylon, ki omogoča, da stakeaš BTC na POS omrežjih. Nisem gledal kako deluje ampak zanimivo je tole:
Ko so deployali na mainnet so za 1 uro odprli staking. In v tej uri je iz BTC strani priletelo več kot milijardo dolarjev. Tako, da nekateri BTC-jaši čakajo, da bi z BTCjem lahko kaj počeli. Glede na to, da so vajeni počasnega omrežja se verjetno tudi ne bodo preveč pritoževali čez Cardano. L2 rešitve pridejo šele v Q2 2025. Potem pa the sky is the limit.

Kvajeto je izjavil:

Po moje so vsi prodali zdaj ko je ATH. Kdaj pa boš prodal če ne na vrhu?
Quack !

energetik ::

LeQuack je izjavil:

Kvajeto je izjavil:

Po moje so vsi prodali zdaj ko je ATH. Kdaj pa boš prodal če ne na vrhu?

Sej si že videl to verjetno... ;)

vires in numeris

ni ath. to sem poslusal leta 2017. kripto se bo siril tudi na mars ko bo musk izvedel invazijo.

Kvajeto je izjavil:

ni ath. to sem poslusal leta 2017. kripto se bo siril tudi na mars ko bo musk izvedel invazijo.

Ja, scenarij, ki se zdaj odvija je bil obljubljen leta 2017. 7 let je trajalo, da je iz scenarija nastal film, ki ga zdaj gledamo :-) Ima pa več delov. Tisti z Marsom bo verjetno šele v 2036, 2040 ali celo pozneje.

100 eur pa že imam v žepu. Btc lepo dela donose. Kupil na 75000. Je pa žal trend še malo navzgor, potem pa do najmanj 30000. Pri 15000 spet odboj in konsolidacija pri 45000, kjer bodo kiti še držali. Takrat se poslovite od nihanj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

doktorproof ::

tilio je izjavil:

Kvajeto je izjavil:

Ja, scenarij, ki se zdaj odvija je bil obljubljen leta 2017. 7 let je trajalo, da je iz scenarija nastal film, ki ga zdaj gledamo :-) Ima pa več delov. Tisti z Marsom bo verjetno šele v 2036, 2040 ali celo pozneje.

Tole si spregledal ali nisi študiral:
"Omenjaš solano. Kaj pa ICP? Kakšna informacija, mnenje... k vidm, da si naštudiran?"

Špricer je izjavil:

100 eur pa že imam v žepu. Btc lepo dela donose. Kupil na 75000. Je pa žal trend še malo navzgor, potem pa do najmanj 30000. Pri 15000 spet odboj in konsolidacija pri 45000, kjer bodo kiti še držali. Takrat se poslovite od nihanj.

Tole sedaj je samo likvidiranje shorterjev. Pred pravim balonom rabimo še en padec na 52k in potem na 30k, v skrajnem primeru morda 10k.
Ne odgovarjam na DM.

ViperR ::

:)):)):))

Kripto mesi ::

Lekvak pa špricer pa v eno težita tu gor. Komaj smo se rešili nodija pa še par talentov pa imamo druge paciente tu.
««
1498 / 1508
»»