Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

Pithlit ::
Tolk laži kot jih arato dnevno sproducira jih niti Teleban skoz celo temo ni.
Life is as complicated as we make it...
Leif ::
Ne. Kot si me citiral zadevanje z balističnimi raketami NIMA KAJ PRAV DOSTI vpliva na frontno linijo.
Rekel bi da ima sesuvanje skladišč streliva, goriva in fabrk kjer sestavljajo drone več vpliva na fronto kot sesuvanje ruskih temujev lol

arato ::
V glavnem. Balistične rakete in jadralne bombe so bistveno spremenile potek fronte, ki je trenutno v rusko korist. Vprašanje je kaj bodo Ukrajinci naredili glede tega.
Očitno so res dobili nekaj prestreznikov, ker so včeraj uspešno prestregli par balističnih raket
Očitno so res dobili nekaj prestreznikov, ker so včeraj uspešno prestregli par balističnih raket
Windlass ::
V glavnem. Balistične rakete in jadralne bombe so bistveno spremenile potek fronte, ki je trenutno v rusko korist. Vprašanje je kaj bodo Ukrajinci naredili glede tega.
Podaj primer za:
1. Nekdo od nas je rekel da Rusi ne zadevajo vojaških tarč dnevno.
2. Da bi jaz rekel, da zadevanje vojaških tarč dnevno nima nobenega efekta na fronto.
3. Izjemen efekt zadevanja vojaških tarč na fronto. Recimo za zadnje 3 mesece.

Ne. Kot si me citiral zadevanje z balističnimi raketami NIMA KAJ PRAV DOSTI vpliva na frontno linijo.
Rekel bi da ima sesuvanje skladišč streliva, goriva in fabrk kjer sestavljajo drone več vpliva na fronto kot sesuvanje ruskih temujev lol
Točno tako. AMpak teleban tega ne bo dojel.
"balistične rakete nimajo velikega vpliva na fronto"
a balistične rakete so glavni razlog zakaj fronta strada opreme. Ampak ok, bomo videli.

Absolutno.
Ampak trditev (aratova) je bila da je Windlass izjavil da "balistične rakete nimajo nobenega vpliva na fronto".
Zdaj pa lahko tudi ti poveš kdo se tukaj laže.
WhiteAngel ::
Balistične rakete in jadralne bombe se uporabljajo že od začetka vojne. Ukrajinci bodo naredili to, kar vedno. Poskrili se bodo v zaklonišča in prestregli, kar se bo dalo.
Absolutno.
Ampak trditev (aratova) je bila da je Windlass izjavil da "balistične rakete nimajo nobenega vpliva na fronto".
Zdaj pa lahko tudi ti poveš kdo se tukaj laže.
Natančneje, aratova trditev je bila:
2. Da bi jaz rekel, da zadevanje vojaških tarč dnevno nima nobenega efekta na fronto.
(balistične rakete niso omenjene)
Tega nisem nikoli rekel in taka izjava je očitno neresnična - odlična za aratov lahek slamnat argument.
Ločena trditev je bila da specifično balistične rakete nimajo nevemkakšnega učinka na fronto. Za čimer stojim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()
WhiteAngel ::

Stane2 ::
Dal sem ti link ukrajinskega analitika, ki pač piše za Rusijo in prozahodnega časopisa.
A enega analitika si dal?? Napisal si, da jih velika večina tako trdi. ROFL
V glavnem. Balistične rakete in jadralne bombe so bistveno spremenile potek fronte, ki je trenutno v rusko korist.
Zakaj imajo Ukrajinci vedno več dronov in ne vedno manj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()
shmandi ::
Potrditev, da putleroljubci govorijo resnico in rusi res kdaj sesujejo tudi kakšno ukrajinsko skladišče.
Russian missile strike destroys warehouse of one of Europe's largest alcohol producers
Russian missile strike destroys warehouse of one of Europe's largest alcohol producers
damirj79 ::
Ker rusi na področju dronov tako ene dva koraka zadaj za ukrajino :) rakete pa itak štancajo iste kot še za časa SZ, ko je velik del razvoja raoket bil ukrajinski. Evo, zato. No deloma tudi za to, ker pripeljati drone na fronto je sizifovo delo.
SZ čas je 35 let nazaj, oni imajo za vse, kar je bilo za vojsko narejeno v Ukrajini, že zdavnaj lastno proizvodnjo...
Proizvodnja že, samo razvoj je bolj šašav :)
Machete ::
A sta v sorodu?
Ukrajinska letališča so že uničena. Na njih ni nobene infrastrukture, razen popravljenih vzletnih pist. Je to letališče?
NATO baze bi bile uničene, ker bi se Rusi spravili na infrastrukturo. BO šlo ali je preveč komplicirano?
Enkrat so uničena, enkrat niso, enkrat so poškodovana, enkrat niso....
Butl. Apologet posiljevalcev. Upam da ženske v tvojem življenju berejo tvoje blodnje.
Mislim, da je iz aviona jasno, da ženske v njegovem življenju ne obstajajo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
gozdar1 ::
Rusija brez uvoza komponent, nima dosti več od kalašnikovk. Praktično vse kar vsebuje elektroniko je vsaj delno odvisno od uvoza.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()
Ok, mal nerodno sem se izrazil, ampak če si pozoren na post, ki sem ga citiral odgovarjam na vprašanje ali je več drugih antibalističnih raket v Evropi. Na kar je bil odgovor - ne, raket (te vrste) ni. Ko sem rekel "rakete na sploh" sem imel v mislih prestreznike vseh vrst, ki jih imamo v Evropi.
Ma ne da si se nerodno izrazil. Pač poskušaš vsilit "resnico", 90% ljudi niti ne posumi, da pišeš neumnosti, problem pa je teh 10% ki so tvoje floskule prestregli.
To je spet glupost. Če se pogovarjamo o AA. Zakaj bi govoril o raketah nasploh?
Ker smo se pogovarjali o raketah. Saj veš.. številka ruske proizvodnje raket na mesec je 50-60 kos trenutno. To pač niso te AA rakete.
Sledi debati prosim. Pogovarjali smo se o tem ali lahko NATO odbrani ruske napade. Nismo govorili o drugih vrstah raket, tudi članek, ki sem ga prilepil govori o sposobnosti NATA, da se brani, ne da napada.
Te kar citiram:
Ne govorimo samo o patriotih, problem je da tudi drugih raket ni.
Lahko se pa ven vlečeš, če hočeš.
Članek, ki si ga prilepil, izgleda nisi dovolj podrobno prebral. Daj še enkrat.
windigo ::
Rusija brez uvoza komponent, nima dosti več od kalašnikovk. Praktično vse kar vsebuje elektroniko je vsaj delno odvisno od uvoza.
A po vsem do zdaj videnem ti še vedno trdiš, da bodo Američani sankcionirali Kitajsko, ker lahko dobavi Rusom praktično vse, kar rabijo?
Truth is not negotiable!
Ogromno komonent je zahodnega izvora,...ampak vsa leta poslušamo kako je rusija samozadostna, sedaj pa težak fetiš na kitajce.
bm1973 ::
Bolj samozadostna kot EU
.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Machete ::
Se pozna na standardu ja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
Ogromno komonent je zahodnega izvora,...ampak vsa leta poslušamo kako je rusija samozadostna, sedaj pa težak fetiš na kitajce.
Če najdeš kaj, za kar ne morejo dobiti kitajskega ekvivalenta, pray tell. Ne vem, če je kdo kdaj trdil, da so sposobni kaj drugega kot enostvne inercijske ali morda še GPS navigacije s svojim lastnim predpotopnim čipovjem.
Pač na dronih bodo šofirali modeli s kitajskimi procesorji in s 15W in trenutno 5-7 TOPS procesne moči namesto s 50-70 TOPS, kot dasta od sebe pri podobni porabi novi Nvidia Jetson Nano 2 ali kakšen boljši Qualcommov čip.
Zato bodo lahko ukrajinski/zahodni droni vedno korak boljši kar se tiče avtonomije.
Truth is not negotiable!
esel ::
rusi trenutno gazijo čez Ukrajino. Donbass bo njihov, po nekaterih ocenah do konca leta.
Dal sem ti tudi zahodne vire, ki razlagajo, da je situacija obupna. Ampak ti si se zapletel v senzacionalistične naslove.
https://balticsentinel.eu/8534838/russi...
Spet neumnost :)
Dal sem ti link ukrajinskega analitika, ki pač piše za Rusijo in prozahodnega časopisa. Kdo ima prav ve sam bog.
Tehnično razumem osnove, niso pa to moje ekspertize. KH-101, kh-55, kalib (se mi zdi) sta primera raket, ki jih ukrajinci sestreljujejo tudi z letali (ne kalibr) imajo pa večji efektivni rang od short in medium range balističnih raket (short : kinzhal (recimo, bolj medium), iskander-m, iskander-1000, ) (medium: oreshnik)
Bo šlo? Sem opravil?
Ne, padel si na celi črti!
Ali ti sploh veš kaj pišeš?
'Ukrajinski analitik, ki piše za Rusijo'
To je verjetno zajebancija!
Ali dejansko prebereš linke, ki jih tu deliš oziroma ali jih razumeš?
Članek v Baltic Sentinelu lepo piše, da bi Rusi do konca leta lahko dosegli (reach)območje Kramatorska in Slovjanska , se pravi prišli do predmestij ali v doseg artilerije.
Ti si iz tega, da boji mogoče prišli do roba mest, naredil fantazijo, da bo cel Donbas njihov in da Rusi gazijo.
Ko te tukaj razkrinkamo z ruskimi blogi in nepoznavanjem tehnike, pa kar enkrat “le bog ve, kdo ima prav”
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()

rusi trenutno gazijo čez Ukrajino. Donbass bo njihov, po nekaterih ocenah do konca leta.
Dal sem ti tudi zahodne vire, ki razlagajo, da je situacija obupna. Ampak ti si se zapletel v senzacionalistične naslove.
https://balticsentinel.eu/8534838/russi...
Spet neumnost :)
Dal sem ti link ukrajinskega analitika, ki pač piše za Rusijo in prozahodnega časopisa. Kdo ima prav ve sam bog.
Tehnično razumem osnove, niso pa to moje ekspertize. KH-101, kh-55, kalib (se mi zdi) sta primera raket, ki jih ukrajinci sestreljujejo tudi z letali (ne kalibr) imajo pa večji efektivni rang od short in medium range balističnih raket (short : kinzhal (recimo, bolj medium), iskander-m, iskander-1000, ) (medium: oreshnik)
Bo šlo? Sem opravil?
Ne, padel si na celi črti!
Ali ti sploh veš kaj pišeš?
'Ukrajinski analitik, ki piše za Rusijo'
To je verjetno zajebancija!
Ali dejansko prebereš linke, ki jih tu deliš oziroma ali jih razumeš?
Članek v Baltic Sentinelu lepo piše, da bi Rusi do konca leta lahko dosegli (reach)območje Kramatorska in Slovjanska , se pravi prišli do predmestij ali v doseg artilerije.
Ti si iz tega, da boji mogoče prišli do roba mest, naredil fantazijo, da bo cel Donbas njihov in da Rusi gazijo.
Ko te tukaj razkrinkamo z ruskimi blogi in nepoznavanjem tehnike, pa kar enkrat “le bog ve, kdo ima prav”![]()
Na čemu sem padel? Povej kaj sem narobe napisal :).
Jasno sem napisal, da NEKATERI viri pričakujejo, da se bo Donbas osvojil že letos, da pa so VSI VIRI zelo pesimistični glede zmožnosti Ukrajine, da Donbas obrani.
Torej ja, trenutno Rusi gazijo po Donbasu in Ukrajinci jih ne morejo ustaviti.
Včeraj sem dal video iz mislim da slovianska, ki se tudi počasi pripravlja na boj z Rusi. Fortress belt bo padel relativno hitro, o tem so si enotni skoraj vsi analitiki, še ISW (ki je trop bedakov, ki vsako stvar zapelje v ukrajinsko korist)
Potrditev, da putleroljubci govorijo resnico in rusi res kdaj sesujejo tudi kakšno ukrajinsko skladišče.
v bistvu so samo včeraj v kievu uničili par skladišč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: arato ()
Fortress belt bo padel relativno hitro, o tem so si enotni skoraj vsi analitiki, še ISW (ki je trop bedakov, ki vsako stvar zapelje v ukrajinsko korist)
Spet lažeš!
Nalepi en sam link ISWja, ki potrjuje trditev, da bo fortress belt padel relativno hitro. Ne boš ga našel, ker si si to preprosto izmislil. ISW ves čas poudarja, da gre za najbolj utrjeno območje v Ukrajini in da bi Rusi za preboj ob trenutnem tempu potrebovali Vec let!
Nalepi tudi povezavo do kateregakoli drugega resnega analitika za svojo trditev, da so si o tem enotni skoraj vsi analitiki. Pokaži že te vire ali pa končno priznaj, da nam spet prodajaš svoje proruske pobožne želje.
Če ne drugega, vsaka taka poteza zahteva redesign in to ni nekaj kar narediš preko noči.
Dizajni so pri Rusih že nekaj časa na RK3588(S) in bodo v naslednjih letih morda šli na RK3688 in 6->32 TOPS.
Razlika je, da je prehod na RK3688 po mojem kar big deal, razvojni prehod naprimer iz Jetson Orin Nano na Jetson Orin Nano 2 (34->70 TOPS) je precej bolj enostaven. Pri tem imajo Ukrajinci za velike drone še precej močnejšega čipovja na izbiro samo od Nvidie, softverska kompatibilnost je verjetno s CUDA tam tudi precej boljša.
Truth is not negotiable!
Mene je zdaj že Kostjantinivka pozitivno presenetila. Napad na Kostjantinivko se je začel oktobra lani, kmalu bo 1 leto. Ob rahlo komični Putinovi razglasitvi zavzema Kostjantinivke na začetku poletja je bil rang zahodnih napovedi npr. od Institute for the study of War še 2-5 mesecev do osvojitve. In te dni smo dosegli pesimističen del omenjenega intervala (2 meseca)... Kostjantinivka pa še kar dela zgago Rusom. In bo še vsaj par tednov.
Najs
Kar se mene tiče še vedno velja vsaj 12-18 mesecev za zavzetje fortress belta. Skoraj do konca Trumpa. Ne vem od kje nekdo pobira da so vsi zelo pesimistični, po mojem mnenju gre vse po časovnih rokih, ki so znani že kar lep čas.
Najs

Imas prav. Isw so retardi ki se vedno racunajo s tem koliko metrov so rusi napredovali v zadnjih mesecih. Kaj ces retardov ne mores ozdravit. Tako lot windlassa ne mores prepricat o ucinkih balisticnih raket.
Slava ukraini. Ce si bomo vsi lagali o tem kar se dogaja bodo rusi magicno sli iz ukrajine.
https://www.reuters.com/world/europe/ru...
Slava ukraini. Ce si bomo vsi lagali o tem kar se dogaja bodo rusi magicno sli iz ukrajine.
Zgodovina sprememb…
Če ne drugega, vsaka taka poteza zahteva redesign in to ni nekaj kar narediš preko noči.
Dizajni so pri Rusih že nekaj časa na RK3588(S) in bodo v naslednjih letih morda šli na RK3688 in 6->32 TOPS.
Razlika je, da je prehod na RK3688 po mojem kar big deal, razvojni prehod naprimer iz Jetson Orin Nano na Jetson Orin Nano 2 (34->70 TOPS) je precej bolj enostaven. Pri tem imajo Ukrajinci za velike drone še precej močnejšega čipovja na izbiro samo od Nvidie, softverska kompatibilnost je verjetno s CUDA tam tudi precej boljša.
Ne govorim o dronih ampak oh resneem hw, recimo protiletalskih sistemih, balističnih raketah,..
Imas prav. Isw so retardi ki se vedno racunajo s tem koliko metrov so rusi napredovali v zadnjih mesecih. Kaj ces retardov ne mores ozdravit. Tako lot windlassa ne mores prepricat o ucinkih balisticnih raket.
Link do svojih trditev, da bo fortress belt hitro osvojen si pozabil!

Imas.
Treba je samo ignorirat vse kar se dogaja in ce bomo dovolj upali se bo reinkarniral ghost of kyiv. Za nas razumne ljudi pa drzanje mest za katere vsi verjamejo da bodo padla nima nobeneha smisla.
Grimnir3 ::
Imas.
Treba je samo ignorirat vse kar se dogaja in ce bomo dovolj upali se bo reinkarniral ghost of kyiv. Za nas razumne ljudi pa drzanje mest za katere vsi verjamejo da bodo padla nima nobeneha smisla.
Kako nima smisla?
Trejdaš nekaj ozemlja za par 100k mrtvih Rusov.
Dobra menjava.
Rus crkuje se svet raduje in tako naprej :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()
Imas.
Ne palamudi! Daj točen citat ali stavek iz tega tvojega Reutersovega linka, iz katerega je razvidno, da resni analitiki, vključno z ISW trdijo kar trdiš ti, da bo fortress belt hitro padel.
Spet si prilepil link, ki ga očitno nisi prebral.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
Imas.
Po mojem tega članka niti prebral nisi, sploh.

Imas.
Kako nima smisla?
Dobra menjava.
Ker je tako enostavno vse skupaj. Ukrajinska obramba temelji na predpostavki, da je potrebno Ruse izmučiti do te mere, da ne bodo mogli napredovati naprej v Ukrajino. Rusi nimajo interesa v Ukrajini. To je prvo.
Drugo pa je, da se Rusov ne bo kar tako izmučilo. Najprej se jih bo naredilo za izjemno močan vojaški stroj, ki bo potreboval vojne, šele potem bo mogoče prišlo do kolapsa.
Torej, zakaj se borimo za fortress belt?
To pa so napovedi... skor 5 let se že matrajo za nekaj kilometrov, sesute imajo ogromno vojaške opreme, sedaj bodo pa čudežno postali močan vojaški stroj in uničili Ukrajino... predvidevam, da v treh dneh?

To pa so napovedi... skor 5 let se že matrajo za nekaj kilometrov, sesute imajo ogromno vojaške opreme, sedaj bodo pa čudežno postali močan vojaški stroj in uničili Ukrajino... predvidevam, da v treh dneh?
ne gre za to, da bodo kar uničili ukrajino, ampak da se jih bo spravilo v vojno stanje.
rusija je že močen, efektiven vojaški stroj, ki bi v tradicionalnem bojevanju relativno hitro napredoval. problem so še vedno droni. zato tudi fortress belt še stoji, ukrajina praktično nima tradicionalne vojske tam
sam sicer ocenjujem, da bo Rusija zlomila Ukrajinsko logistiko, če bo šlo tako naprej. potem pa bodo ti vojaki, ki so že sedaj pogosto brez vode in hrane, v pravem peklu. to ni normalno. in to so ljudje, ki so prisiljeni, da so tam.
Zgodovina sprememb…

Sej ne moreš verjet da take gluposti lahko človek sproducira... In to od 6h zjutraj do polnoči. Brez se ustavit. Na delovni dan.
Imas.
Kako nima smisla?
Dobra menjava.
Rus crkuje zahodni svet se raduje, Ukrajinc crkuje nobenega ne briga
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Grimnir3 ::
Imas.
Kako nima smisla?
Dobra menjava.
Ker je tako enostavno vse skupaj. Ukrajinska obramba temelji na predpostavki, da je potrebno Ruse izmučiti do te mere, da ne bodo mogli napredovati naprej v Ukrajino. Rusi nimajo interesa v Ukrajini. To je prvo.
Drugo pa je, da se Rusov ne bo kar tako izmučilo. Najprej se jih bo naredilo za izjemno močan vojaški stroj, ki bo potreboval vojne, šele potem bo mogoče prišlo do kolapsa.
Torej, zakaj se borimo za fortress belt?
Spet nakladaš in lažeš.
Rusi so danes šibkejši vojaški stroj kot 5 let nazaj.

Imas.
Kako nima smisla?
Dobra menjava.
Rus crkuje zahodni svet se raduje, Ukrajinc crkuje nobenega ne briga
Ah dej. Kot da nimamo vsaj nekaj tvojih postov kjer se naslajaš nad ukrajinskimi žrtvami.
pegasus ::
MadMicka ::
"rusija je že močen, efektiven vojaški stroj", ki je spizdu iz Afganistana, ki je popušil v prvi Čečenski vojni, ki je bil več kot 10 krat močnejši od Ukrajnine, 10x in več topov, tankov, avionov, ladij, pa po skoraj petih letih zaseda malo več ozemlja, kot po 4 in pol letih vojne, zdej pa temu nepremagljivemu stroju gorijo rafinerije, skladišča, itd. tudi več kot 1000 km od fronte, mater, kakšen stroj, do Berlina en teden, do Portugalske en mesec, kot so razlagali na ruski državni TV leta 2022

Sej ne moreš verjet da take gluposti lahko človek sproducira... In to od 6h zjutraj do polnoči. Brez se ustavit. Na delovni dan.
sej v bistvu imaš prav.
zapravljam svoj dragoceni čas, da bi pojasnil ljudem kako zajebana je situacija in da z ignoriranjem dejstev ne bomo prišli nikamor.
v bistvu to samo zato, ker me boli, da se v Evropi dogaja nekaj takega. Tako Ukrajincev kot Rusov mi je žal. Skrbi me kaj se lahko iz tega izcimi.
Ampak logika in argumenti nimajo nobenega mesta tu. Ne vem zakaj skušam prepričati budale, ki trdijo da BALISTIČNE rakete ne spreminjajo vojne.
od danes naprej ne bom več pisal. upam samo da se boste spomnili mojih zapisov, ko vas bodo vpoklicali v vojsko. ker glede na to kako to peljejo evropski bebci je to zagotovljeno.
sej vem, da vam je zdej lažje spat v prepričanju, da so rusi šibki in da je samo še par dni pa bodo propadli ... ampak to se ne bo zgodilo. bomo videli kdo bo na koncu imel prav
Zgodovina sprememb…
zato tudi fortress belt še stoji, ukrajina praktično nima tradicionalne vojske tam
Bukselj, Ukrajina ima elito svoje tradicionalne vojske tam.
https://x.com/clement_molin/status/2092...
The Ukrainian 🇺🇦 General Staff is reorganizing the defense of the Donbas by establishing two distinct zones of responsibility within the "East" Operational-Tactical Group (OTU).
The 3rd Army Corps - formed around the 3rd Assault Brigade (linked to Azov) - is currently successfully holding the northern flank of the Donbas front, between Borova and Lyman (in the direction of Izyum). While this had been announced previously, its operational area now extends to Sloviansk, following the integration of several additional brigades into the corps.
The National Guard's 1st Azov Corps is currently holding the sector between Dobropillia and Druzhkivka, where the Russian offensive is most intense. Having arrived in the sector as a "savior" last year, the Corps boasts an excellent track record, having held a central section of the front for over a year. It appears set to take charge of the defense of Druzhkivka and Kramatorsk, with the 11th and 19th Corps under its command.
The new Chief of the General Staff of the Ukrainian Army, Mykhailo Drapatyi, is entrusting the defense of the Donbas to the two Azov commanders, Andriy Biletsky (3rd AC) and Denys Prokopenko (1st AC). Meanwhile, I believe he will deploy the 7th and 8th Army Corps for offensive operations in the south, as it was the case this year already under Syrskyi.
Kar nekaj bi na pamet. Čisto z vsakim stavkom si sprožiš salvo posmeha.

sej v bistvu imaš prav.
zapravljam svoj dragoceni čas, da bi pojasnil ljudem kako zajebana je situacija in da z ignoriranjem dejstev ne bomo prišli nikamor.
v bistvu to samo zato, ker me boli, da se v Evropi dogaja nekaj takega. Tako Ukrajincev kot Rusov mi je žal. Skrbi me kaj se lahko iz tega izcimi.
Ampak logika in argumenti nimajo nobenega mesta tu. Ne vem zakaj skušam prepričati budale, ki trdijo da BALISTIČNE rakete ne spreminjajo vojne.
od danes naprej ne bom več pisal. upam samo da se boste spomnili mojih zapisov, ko vas bodo vpoklicali v vojsko. ker glede na to kako to peljejo evropski bebci je to zagotovljeno.
sej vem, da vam je zdej lažje spat v prepričanju, da so rusi šibki in da je samo še par dni pa bodo propadli ... ampak to se ne bo zgodilo. bomo videli kdo bo na koncu imel prav
Ti žal ne veš kaj je logika, še manj pa kaj je argument.
scythe ::
sej v bistvu imaš prav.
Srečno! Bo vsaj mir!
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Ah dej. Kot da nimamo vsaj nekaj tvojih postov kjer se naslajaš nad ukrajinskimi žrtvami.
No me prav zanima kje
Zgodovina sprememb…