Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
IgorCardanof ::
Kaksno je stanje teh logističnih centrov, koliko časa rusi potrebujejo, da jih obnovijo in ponovno spravijo do 100% kapacitet? Govorimo o dneh, tednih, mesecih ali letih?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Leif ::
Zakaj nihče nikoli ne objavi kaj vse je ponoči pogorelo v Ukrajini ? Namig: več kot eno skladišče
shmandi ::

Pithlit ::
IgorCardanof je izjavil:
Kaksno je stanje teh logističnih centrov, koliko časa rusi potrebujejo, da jih obnovijo in ponovno spravijo do 100% kapacitet? Govorimo o dneh, tednih, mesecih ali letih?
Postavit senik? No problem.
Napolnit s produkti? Dost večji problem.
Da bi ti folk dejansko zaupal to logistiko? Mission impossible.
Ni tolk problem da se maline mečka. Ker oni pač provajdajo samo logistiko. Bolj je problem da se uničuje zaloge trgovcev ki zaupajo malinam.
Life is as complicated as we make it...
Windlass ::

Zakaj nihče nikoli ne objavi kaj vse je ponoči pogorelo v Ukrajini ? Namig: več kot eno skladišče
A ti kdo brani? Za vsakega posebej lahko post objaviš. Lahko tud svoj bingo card narediš.
scythe ::
IgorCardanof je izjavil:
Trenutno stanje je takšno, da je nemogoče obnoviti, že samo zaradi vojne. Nekatere logistične centre so naredili v 1 letu, brez da so se ukrajinski droni vozili nad glavami.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Zato, ker je to že eno in isto več kot 4 leta...
Lahko pa samo zate tudi nekaj nedavnih ruskih uspehov
More Than 1,600 Civilians Affected by Russian Mines
Russia regularly launches fatal attacks on Ukrainian cities and civilian infrastructure as it continues to wage its war.
On Aug. 11, Russian forces struck Zaporizhzhia and Kyiv using North Korean ballistic missiles and Zircon cruise missiles, authorities reported. That attack killed seven workers of the Zaporizhstal steel plant and injured a total of 24 in Zaporizhzhia. One more civilian was injured in Kyiv.
Russian Drone Hunts Combine in Ukrainian Wheat Field, Killing Farmer During Harvest
July of 2026 saw the most civilians killed or injured in Ukraine since March 2022, the U.N. Human Rights Monitoring Mission in Ukraine (HRMMU) reported. At least 437 civilians in Ukraine were killed and 2,610 injured in July alone, the monitoring group said. This represents a 30% increase from June.
https://x.com/NOELreports/status/208861...
Former UK Prime Minister Boris Johnson says a German government official told him before Russia's full-scale invasion that it would be better if Ukraine lost quickly so it would all be over. Johnson recalled the official saying: "If it has to happen, it would be better if it happened quickly and the Ukrainians lost. And it was all over." He said the episode reflected Berlin and Paris's failed strategy toward Russia after Crimea
Pac-Man ::
Na MMC svoj pravilnik uporabljajo kot Rusija svoje zakone.
Pod novico
https://www.rtvslo.si/duhovno/na-poljsk...
so mi izbrisali repliko uporabniku lucckyss1
ko sem povprašal po razlogu so odgovorili
Temo razprave ne preusmerjajo debate o poganstvu na naših prostorih, prodajanju odpustkov, genetski sliki Slovencev ali celo z UI ustvarjena direktna replika na moj komentar.
Očitno je problem samo, ko se izpostavi, da ima vojska, ki jo mnogi smatrajo za naslednico Rdeče armade, sebi posvečeno mogočno cerkev.
Main Cathedral of the Russian Armed Forces @ Wikipedia
Pod novico
Če se kot laik ne motim, Jezus ni učil te prevzetnosti ali bahaštva...
Spoštovani!
Navedeni komentar preusmerja temo razprave:
"Zakaj te kot laika moti kip Marije na Poljskem, ne pa Glavni tempelj Oboroženih sil Ruske federacije posvečen kristusovemu vstajenju? Če se kot laik ne motim, Jezus ni učil vojskovanja... 20:12"
LP
Temo razprave ne preusmerjajo debate o poganstvu na naših prostorih, prodajanju odpustkov, genetski sliki Slovencev ali celo z UI ustvarjena direktna replika na moj komentar.
Očitno je problem samo, ko se izpostavi, da ima vojska, ki jo mnogi smatrajo za naslednico Rdeče armade, sebi posvečeno mogočno cerkev.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Zakaj pa kar sam ne objaviš in nas rešiš pred nevednostjo?
Računam, da se bom informiral tu, ampak dobim samo enostranske informacije. Bingo cardov pač ne bom delal, ker ne privoščim nikomur da mu gori infrastruktura.
Zato, ker je to že eno in isto več kot 4 leta...
Lahko pa samo zate tudi nekaj nedavnih ruskih uspehov
More Than 1,600 Civilians Affected by Russian Mines
Russia regularly launches fatal attacks on Ukrainian cities and civilian infrastructure as it continues to wage its war.
On Aug. 11, Russian forces struck Zaporizhzhia and Kyiv using North Korean ballistic missiles and Zircon cruise missiles, authorities reported. That attack killed seven workers of the Zaporizhstal steel plant and injured a total of 24 in Zaporizhzhia. One more civilian was injured in Kyiv.
Russian Drone Hunts Combine in Ukrainian Wheat Field, Killing Farmer During Harvest
July of 2026 saw the most civilians killed or injured in Ukraine since March 2022, the U.N. Human Rights Monitoring Mission in Ukraine (HRMMU) reported. At least 437 civilians in Ukraine were killed and 2,610 injured in July alone, the monitoring group said. This represents a 30% increase from June.
Tipično, Rusi samo po civilih
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Leif ()

Stane2 ::
Računam, da se bom informiral tu, ampak dobim samo enostranske informacije. Bingo cardov pač ne bom delal, ker ne privoščim nikomur da mu gori infrastruktura.
In zakaj se trmasto za vsako ceno poskušaš informirati tu, namesto na kakšnem agregatu novic? Že vsaj 2x sem izpostavil to čudno fiksacijo. ST ni medijski portal, tu se samo pogovarja in logično je da vsak preferira pogovarjati se o dobrih novicah. Mi bi rajši o dobrih novicah za Ukrajince, ti bi pa rajši o dobrih novicah za Ruse. Nihče te ne ustavlja, samo da gre za dejanske resnične dogodke in ne nekakšne Lord Bebo tvite.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()

https://x.com/jalle51/status/2088877047...
Armenia ?? has officially joined the EU's sanctions against Russia a major geopolitical break with Moscow and a clear sign that Yerevan is pivoting toward Europe.
Armenia ?? has officially joined the EU's sanctions against Russia a major geopolitical break with Moscow and a clear sign that Yerevan is pivoting toward Europe.
Na MMC svoj pravilnik uporabljajo kot Rusija svoje zakone.
Pod novico
Če se kot laik ne motim, Jezus ni učil te prevzetnosti ali bahaštva...
Spoštovani!
Navedeni komentar preusmerja temo razprave:
"Zakaj te kot laika moti kip Marije na Poljskem, ne pa Glavni tempelj Oboroženih sil Ruske federacije posvečen kristusovemu vstajenju? Če se kot laik ne motim, Jezus ni učil vojskovanja... 20:12"
LP
LOL, luckyss je itak sveta krava tam na MMC. Ne boš ti, plebejec, njega kritiziral in obdržal komentar, kaj pa pričakuješ
V bistvu gre tu bolj za problem, da se tvoji (in drugi prozahodni) komentarji bolj pogosto še v drugo znajdejo pod presojo moderatorja (vsaj tisti, ki so že objavljeni). Od vedno pravim, da sumim, da z zlorabo gumba za prijavo sistematično izrinjajo vse komentarje, ki niso za Putina. Če bi nekdo sistematično avtomatično prijavljal proruske komentarje bi morda tudi tistih več izginilo. Morda. Ampak ne podpiram ali spodbujam takega početja.
Zgodovina sprememb…
In zakaj se trmasto za vsako ceno poskušaš informirati tu, namesto na kakšnem agregatu novic? Že vsaj 2x sem izpostavil to čudno fiksacijo. ST ni medijski portal, tu se samo pogovarja in logično je da vsak preferira pogovarjati se o dobrih novicah. Mi bi rajši o dobrih novicah za Ukrajince, ti bi pa rajši o dobrih novicah za Ruse. Nihče te ne ustavlja, samo da gre za dejanske resnične dogodke in ne nekakšne Lord Bebo tvite.
Jaz bi pač rad o novicah, ne spečifičnih za eno stran. Lord Bebo tviti so seveda vsi fejk, NAFOFELLA tviti s CIA psom v avatarju pa seveda ne
fur80 ::
Hehe, to je kot da bi nam hotel povedati, da Rusi napadajo Ukrajino! :D Ja menda jo ane, al kaj govoriš? Baje Rusi tudi streljajo na Ukrajince!? A bejž no.
Največja radost je ko Moskovčan, ki podpira Putina, danes na X joka, ker mu je zgorel novi Iphone in čaka ure v vrsti za nafto. Neprecenljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Jaz bi pač rad o novicah, ne spečifičnih za eno stran. Lord Bebo tviti so seveda vsi fejk, NAFOFELLA tviti s CIA psom v avatarju pa seveda ne![]()
Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu
Jaz ne spomnim da bi kdo objavljal od NAFOFELLA, vem pa da je Telbanc oboževal LordBebo-ve prispevke.
Che25 ::
Odličen intervju z vodjo Centra za državljanske svoboščine (CCL) Oleksandro Matvijčuk: "Utrujenost je v vojni razkošje, ki si ga ne moremo privoščiti"
Kratek izsek:
Nacionalka, še posebej MMC, bi se lahko zgledovala po N1.
Kratek izsek:
To je vojna med dvema sistemoma, avtoritarizmom in demokracijo. Zato bo njen izid določil prihodnjo svetovno ureditev, kajti zdaj je že vsem, ki se že desetletja ukvarjajo z varnostjo in človekovimi pravicami, jasno, da se je sedanja svetovna ureditev, temelječa na Ustanovni listini Združenih narodov in mednarodnem pravu, porušila.
Nacionalka, še posebej MMC, bi se lahko zgledovala po N1.
Chalky ::
Kot kaže je Ukrajina zadela še eno skladišče kajti kot kaže tole ni Wildberries in se mi zdi skladišče drugačno kot tisti na zgornji sliki ki ga je objavil PacMan
https://x.com/Osinttechnical/status/208...
Ali se motim? Je pa na zgornjem posnetku možno opaziti najmanj 6 skladišč tako da je še precej dela na tistem območju.
Ali se motim? Je pa na zgornjem posnetku možno opaziti najmanj 6 skladišč tako da je še precej dela na tistem območju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

je res
About 500 UAVs were launched. The launches were massive, both FP-1 and "Sichen" were used, but the main strike drone was "Liutyi", which flew to "Wildberries" in Koledino and finally set it on fire.
As for "Northern Domodedovo" complex, most likely it caught fire precisely because of the work of electronic warfare and the actions of the Russian air defense, because that is where the latter was most actively working. Half of Moscow was covered in smoke.
About 500 UAVs were launched. The launches were massive, both FP-1 and "Sichen" were used, but the main strike drone was "Liutyi", which flew to "Wildberries" in Koledino and finally set it on fire.
As for "Northern Domodedovo" complex, most likely it caught fire precisely because of the work of electronic warfare and the actions of the Russian air defense, because that is where the latter was most actively working. Half of Moscow was covered in smoke.
Kot kaže je Ukrajina zadela še eno skladišče kajti kot kaže tole ni Wildberries in se mi zdi skladišče drugačno kot tisti na zgornji sliki ki ga je objavil PacMan
Northern Domodedovo multimodal logistics complex, 15 km stran od wildberries.
https://x.com/nexta_tv/status/208890948...
A Russian state bank sees no reason for optimism: its chief economist predicts Russia’s defeat in the war
Andrei Klepach, chief economist at Russia’s VEB, said Russia will not be able to win a war of attrition as long as Ukraine continues to receive Western support.
According to him, after the wartime growth of 2023–2024, the Russian economy has entered a downturn.
Investment is falling, civilian industries are in recession, while sanctions and Ukrainian strikes are increasing costs.
The economist compared the current situation to the February Revolution and the collapse of the Soviet Union.
He does not expect Russia to collapse, but believes the country will almost certainly face a social crisis and fall even further behind the rest of the world.
Zgodovina sprememb…
Chalky ::
Ja se mi je zdelo da gre za dve različni skladišči že zaradi zelene barve. Drugače bo pa bolj zanimivo kaj bodo naredili z vesoljskim programom, če jim to uničijo bodo Rusi ostali brez raket ter brez izstrelitvenih ploščati če bodo Ukrajinci to napadali. To bo še zanimivo ker če se odločijo da bodo uničili proizvodnje raket jih Rusi ne morejo ustaviti.
Ja zadeli so dve, največje je ali bo, čisto pogorelo, drugo je neko manjše, specializirano in je bilo tudi boljše zaščiteno in gasili so tudi z helikopterji, samo vseeno je skoda velika.
Goran10 ::
janša jih že finančno davi upam da jih dokončno pošlje na trg kjer bodo lahko končno konkurirali globalnemu svetu in poplavi informacij.
A ni en poglavitnih namenov tega foruma normalizirat idejo, da je nujno spravit vse, kar ljudje (novinarji in komentatorji) tam napišejo in povejo spet pod kontrolo.
Pac-man, Che25, Windlass, Goran10 govorijo več o tem kot pa o vojni v Ukrajini.
To je tako pomembno, da lahko vse ostalo, kar obstaja dobrega na RTV zraven, tretiramo kot manj pomembno kolateralno škodo. Goran pa se bo zraven gotovo smejal (in še kaj zaslužil).
če rtv pristane na trgu kot se za medijsko hišo spodobi bom jaz čist zadovoljen.
Ukrajinci naj bi izstrelili to noč okoli 850 dronov!!!
Nekje sem prebral, se mi zdi, da v NY Times, da je bil ta mesec za Ruse najsmrtnonosnejši, naj bi imeli 43000 mrtvih in ranjenih.
Se pravi, da je uresničljiv cilj, ki ga imajo Ukrajinci, vsak mesec pobiti 50000 Rusov in izstreliti med 3000 in 5000 dronov na noč, dokler seveda Putin ne neha napadati in potegne svoje plačance domov.
Nekje sem prebral, se mi zdi, da v NY Times, da je bil ta mesec za Ruse najsmrtnonosnejši, naj bi imeli 43000 mrtvih in ranjenih.
Se pravi, da je uresničljiv cilj, ki ga imajo Ukrajinci, vsak mesec pobiti 50000 Rusov in izstreliti med 3000 in 5000 dronov na noč, dokler seveda Putin ne neha napadati in potegne svoje plačance domov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
V bistvu gre tu bolj za problem, da se tvoji (in drugi prozahodni) komentarji bolj pogosto še v drugo znajdejo pod presojo moderatorja (vsaj tisti, ki so že objavljeni). Od vedno pravim, da sumim, da z zlorabo gumba za prijavo sistematično izrinjajo vse komentarje, ki niso za Putina. Če bi nekdo sistematično avtomatično prijavljal proruske komentarje bi morda tudi tistih več izginilo. Morda. Ampak ne podpiram ali spodbujam takega početja.
Tole preizkušeno ne deluje, čeprav sem kratek čas prijavljal samo tiste komentarje, ki so po mojem mnenju očitno kršili pravila. Velja seveda za proruske, verjamem, da je pri prozahodnih drugače.
Četudi odmislimo neenotno in pristransko (pred)moderacijo in to drži, je sistem, v katerem se tako lahkotno zlorablja prijave, gnil sistem.
Sicer pa menim, da sta se tam vzpostavili dve struji moderatorjev - manjši del občasno še dovoli kakšno kritiko Putina, večji del pa bo iz petnih žil potegnili razloge za izbris tovrstnih komentarjev. Če imaš srečo in naletiš na koga iz prve struje, bo komentar objavljen, še vedno pa obstaja veliko tveganje za naknadni izbris.
raje povej kdaj bomo videli goreč berlin pariz in london
da ne pozabim še washington
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Največje skladišče, ki danes gori in bo pogorelo, je samo 40km od Kremlina! :D Verjetno se dim vidi tudi do tja, tako, da Medvedjev ali Putin lahko iz balkona spremljata posledice svoje 3 dnevne specialne operacije! :D
Putler je tako v bunkerju nekje, pa vseeno mu lahko Medvedjev naredi kako slikico od daleč! :D
Putler je tako v bunkerju nekje, pa vseeno mu lahko Medvedjev naredi kako slikico od daleč! :D
driftwood ::
spet gori wildberries skladišče v rusiji. so ukrajinski napadi na WB le del pr-ja ali imajo strateško vrednost?
driftwood ::
definitivno.
ni pa za izvzeti, da napadi na WB imajo povezavo s skorajšnjimi "volitvami" v rusiji. in sicer kot taktika zastraševanja prebivalstva.
ni pa za izvzeti, da napadi na WB imajo povezavo s skorajšnjimi "volitvami" v rusiji. in sicer kot taktika zastraševanja prebivalstva.
raje povej kdaj bomo videli goreč berlin pariz in london
da ne pozabim še washington![]()
Ne vem, a si želiš ? Jaz si ne.
noben si tega ne želi. si pa tega želi mongolska glava samo preveč tvega s tem ker bi oboroževanje evrope dobilo pospešek. tko da zaenkrat ostajamo pri goreči moskvi. saj bodo fab bombe prinesle zmago rusom
spet gori wildberries skladišče v rusiji. so ukrajinski napadi na WB le del pr-ja ali imajo strateško vrednost?
lej bolj tak pr kot pa ruski kjer mongoli imitirajo ofenzive v na pol partizanski maniri in spominjajo prej na vietkong taktike kot pa na neke hude ofenzive. a jebat ga mongol bo poslal miljon vojakov v katastrofo samo da se pohvali da izvaja ofenzive.
Zgodovina sprememb…
ha ha ha ha ha življenje vsakega rusofilčka. ampak to so samo pr napadi prave ofenzive izvaja ruska vojska. res da na motokroslah, skirojih in golf vozičkih pa seveda peš. pehota mora tudi prispevat pri teh grande ruskih ofenzivah.
Zgodovina sprememb…

arato ::
janša jih že finančno davi upam da jih dokončno pošlje na trg kjer bodo lahko končno konkurirali globalnemu svetu in poplavi informacij.
A ni en poglavitnih namenov tega foruma normalizirat idejo, da je nujno spravit vse, kar ljudje (novinarji in komentatorji) tam napišejo in povejo spet pod kontrolo.
Pac-man, Che25, Windlass, Goran10 govorijo več o tem kot pa o vojni v Ukrajini.
To je tako pomembno, da lahko vse ostalo, kar obstaja dobrega na RTV zraven, tretiramo kot manj pomembno kolateralno škodo. Goran pa se bo zraven gotovo smejal (in še kaj zaslužil).
Res je. Še posebno, ko je zatišje in Ukrajina nima veliko za pokazat. Danes recimo so se spet zbrali okoli gorečih mimovrste in rajajo kot da so samega Putina ubili.
To je tipično obnašanje za kultno delovanje. Kult vedno potrebuje nasprotnika proti kateremu se bori. Če pogledaš par PUP sodelavcev tu (windlass, predvsem pa che25) ... kako moraš biti izgubljen, da klikaš po par 10 straneh komentarjev pod novicami in roleplayaš ukrajinsko protiobveščevalno, ko označuješ kdo je po tvoje "v prekršku". Dnevno.
Problem kulta je, da prihaja z že izdelanim mnenjem, in da se kultistu "vse poklapa" vnaprej. Ker v analizo dejstev vnaprej vnaša svoje vsebine, je pač vse zgolj "jasno razvidno". Kdorkoli poda drugačno mnenje ni zgolj nekdo, ki misli drugače ampak zgolj dokaz za teorijo zarote, ki jo razvija. Spomnimo se kako je bil za antivaxxerje vsak nov podatek zgolj dokaz, da so imeli prav, pri čemer pa se realnost obreže tako da ustreza.
. Če nekdo recimo poroča o ruskem vzdušju je to samo zato, ker je plačan od Rusije. Če nekdo piše o terminalih za žito je to malodane Putin sam napisal.
Na ta način je sovražnik lahko vsak, če le malo deviira od "tvoje resnice". Med drugo svetovno vojno je veljalo načelo - če nisi z nami, si proti nam. Tako recimo tudi mene označujejo za prorusa, čeprav dnevno kritiziram Putina in vojaško operacijo. Ker kult ne trpi ničesar od sebe različnega.
Ironija pa je, da tako skrbno branijo naš medijski prostor, da ne pomislijo, da komentarje bere izključno majhna peščica podobno prizadetih. Sam reccimo sploh vedel nisem, da ima rtvslo komentarje, ker me res ne zanima kaj si nek random tam misli.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scythe ()

https://x.com/NOELreports/status/208861...
Former UK Prime Minister Boris Johnson says a German government official told him before Russia's full-scale invasion that it would be better if Ukraine lost quickly so it would all be over. Johnson recalled the official saying: "If it has to happen, it would be better if it happened quickly and the Ukrainians lost. And it was all over." He said the episode reflected Berlin and Paris's failed strategy toward Russia after Crimea
To je seveda zelo realna strategija.
ALternativa je stanje kot je sedaj, kjer je v vojno vključen praktično ves svet, vojni pa ne vidimo konca.
Ko pa človek vpraša - "kaj zdaj" pa je označen za proruskega trolla, ker pač najbolje je ignorirati dejstva in navijati za underdoga.
Evo še eno dejstvo : Ukrajina je nehala objavljati statistiko o ruskih napadih z raketami in droni. Sumim, da so številke preprosto preslabe, da bi še imelo smisel jih objavljati v javnosti.

Jaz imam prav. Edino jaz govorim resnico. Jaz sem najbolj pameten... Jaz sem BOG!
Nam sporočiš tvoje pretekle nick-e da lahko sami presodim o tvojih preroških sposobnosti? Mislim, če že govoriš edino pravo resnico, in imaš edini prav... potem verjetno ni ravno za skrivat te nadnaravne sposobnosti. Ali pač?

Zato ker se podzavestno in nezavedno ustvarja neka fantazija o ukrajinski zmagi.
Lepa študija tega je recimo windlassov komentar na "ukrajinci bodo verjetno zmrzovali". Avtor prispevka se sploh ne sooči z možnostjo tega, ampak takoj minimalizira - saj ukrajinci so že lani pokazali, da so močni. Nadalje razvija to famo naprej in našteva kaj vse bi lahko vplivalo na rusko dominanco.
To je vse lepo in prav. Ampak verjetno tudi avtor prispevka ne razume najbolje, da je ne, da bi se sam zavedal, že "spinnal" komentar v bolj znosnega, čeprav mnogo manj realnega in bistveno manj podprtega.
Na ta način se tu neprestano ustvarja fama o ukrajinskih uspehih in skorajšnji ukrajinski zmagi, čeprav morda nihče zares ne verjame vanjo. Podobno kot navijači west hama, ki vedo da je klub zanič, upajo z vsako novo okrepitvijo. Čeprav realno ne bo spremenila nič.
Tu ne vidiš novic o ruskih uspehih, ker jih kult ne prenaša najbolje. Ker razblinjajo iluzijo o ukrajinskih uspehih, ker ob pogorelih skladiščih, vojaških objektih, uničeni frontni vojaški črti ... ni več tako prijetno rajati ob gorečih mimovrste.
Strateške vrednosti praktično ni. To so očitno objekti, ki jih Rusi sami niso pripravljeni pretirano zaščititi z AA, torej jim tudi Rusi ne pripisujejo poglavitnega strateškega pomena.
Jaz imam prav. Edino jaz govorim resnico. Jaz sem najbolj pameten... Jaz sem BOG!
Nam sporočiš tvoje pretekle nick-e da lahko sami presodim o tvojih preroških sposobnosti? Mislim, če že govoriš edino pravo resnico, in imaš edini prav... potem verjetno ni ravno za skrivat te nadnaravne sposobnosti. Ali pač?
Nisi dojela. Ne govorim o svojih preroških sposobnostih, samo povedal sem, da sem bil v kampu tistih, ki je verjel, da bo Rusija napadla, ko mi je bilo ob analizi Kitajskega interesa podtaknjeno, da sem tudi za Rusijo trdil, da ne bo napadla. Nisem bil aktiven tu, ni to edini forum na spletu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: arato ()
ššš ::
Zanimivo da niti moskve ne morejo obranit, pa toliko AA so navlekli tja.
Ukrivlnost zemlje je skor 8m pri 10km. Droni so prej letel glede na GPS podatke. Zdej letijo po 3D lidar kartah, k so spravlene na disku v dronu. Letijo lahko tko nizko, da so dobesedno med bajtam. Protiletalski sistemi jih enostavno ne vidjo, dokler niso že tam.
Da ne bo kdo rekel, da nihče ne objavlja ruskih uspehov... še ena od hitlerjwvih strategij.
https://united24media.com/war-in-ukrain...
https://united24media.com/war-in-ukrain...

To je tipično obnašanje za kultno delovanje.
NE, ni. HAHA... kera bedarija.
Kult je to, da je Rusija nepremagljiva in da ni nikoli izgubila.
Temu dodaj tisti chatgpt prispevek, ki si ga nato dodal.
Zato ker se podzavestno in nezavedno ustvarja neka fantazija o ukrajinski zmagi.
Problem je predvsem v tem, da ti neprestanoma lažeš. Ti si izrazito proti Ukrajincem (zaradi nam neznanega razloga) in za Putina. Pač priznaj in nehaj lagat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()
besame ::
Ukrajinci so v zadnjih dveh dneh lansirali več kot 2000 dronov, v glavnem proti Moskvi, in uničili par skladišč.
Rusi so napadli industrijsko cono v Kijevu, rafinerijo v Kremenchuku in industrijsko cono Kryvyi Rih.
Nadaljuje se bitka za Orihkiv, Rusi so zasedli vas Kudiivka na severu Ukrajine.
Rusi so napadli industrijsko cono v Kijevu, rafinerijo v Kremenchuku in industrijsko cono Kryvyi Rih.
Nadaljuje se bitka za Orihkiv, Rusi so zasedli vas Kudiivka na severu Ukrajine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: besame ()

Za YT kanal preverjeno laže. Res imamo dovolj AI posnetkov z ruskimi zastavami tam, kjer jih zagotovo ni bilo.
To je seveda laž. WB je 3-4% ruskega BDPja. Je samo še ena zapufana domina, ki bo prej ko slej padla na grbo onih v Kremlinu (pa onih Kadirovcev, ki so stegovali kremplje po WB.
Strateške vrednosti praktično ni. To so očitno objekti, ki jih Rusi sami niso pripravljeni pretirano zaščititi z AA, torej jim tudi Rusi ne pripisujejo poglavitnega strateškega pomena.
To je seveda laž. WB je 3-4% ruskega BDPja. Je samo še ena zapufana domina, ki bo prej ko slej padla na grbo onih v Kremlinu (pa onih Kadirovcev, ki so stegovali kremplje po WB.
Zgodovina sprememb…
Uporabljajo tudi A50 letala za detekcijo, tako da jih lahko vidijo tudi bolj od daleč. Verjetno je bolj problem da jih pošljejo stotine in nekaj se jih bo vedno izmuznilo.
Flamingote, ki jih tudi pošiljajo tik na ruskimi rekami večino sklatijo, ker jih pač ni toliko.
Flamingote, ki jih tudi pošiljajo tik na ruskimi rekami večino sklatijo, ker jih pač ni toliko.

Lepa študija tega je recimo windlassov komentar na "ukrajinci bodo verjetno zmrzovali". Avtor prispevka se sploh ne sooči z možnostjo tega, ampak takoj minimalizira - saj ukrajinci so že lani pokazali, da so močni. Nadalje razvija to famo naprej in našteva kaj vse bi lahko vplivalo na rusko dominanco.
To je vse lepo in prav. Ampak verjetno tudi avtor prispevka ne razume najbolje, da je ne, da bi se sam zavedal, že "spinnal" komentar v bolj znosnega, čeprav mnogo manj realnega in bistveno manj podprtega.
Na ta način se tu neprestano ustvarja fama o ukrajinskih uspehih in skorajšnji ukrajinski zmagi, čeprav morda nihče zares ne verjame vanjo. Podobno kot navijači west hama, ki vedo da je klub zanič, upajo z vsako novo okrepitvijo. Čeprav realno ne bo spremenila nič.
Tu ne vidiš novic o ruskih uspehih, ker jih kult ne prenaša najbolje. Ker razblinjajo iluzijo o ukrajinskih uspehih, ker ob pogorelih skladiščih, vojaških objektih, uničeni frontni vojaški črti ... ni več tako prijetno rajati ob gorečih mimovrste.
Nisi dojela. Ne govorim o svojih preroških sposobnostih, samo povedal sem, da sem bil v kampu tistih, ki je verjel, da bo Rusija napadla, ko mi je bilo ob analizi Kitajskega interesa podtaknjeno, da sem tudi za Rusijo trdil, da ne bo napadla. Nisem bil aktiven tu, ni to edini forum na spletu.
Liar, liar pants on fire. Mora bit žalostno bit ti... da čutiš neko patološko potrebo po tem da nam hočeš vsak dan, po večkrat na dan, dokazat svojo večvrednost. In to kljub temu da ti od prvega dneva naprej govorimo da se zastonj trudiš... Ker si pač luzer prve klase.

Uporabljajo tudi A50 letala za detekcijo, tako da jih lahko vidijo tudi bolj od daleč. Verjetno je bolj problem da jih pošljejo stotine in nekaj se jih bo vedno izmuznilo.
Seveda, da uporabljajo tiste 4-5 A-50, kolikor jih še imajo v funkcionalnem stanju. Pa še to jim rata sestrelit samo en del teh absurdno velikih manevriranih raket, kar je podn od podna.
https://x.com/mbohnert/status/208857878...
Four A-50Us up for one Flamingo package is close to Russia’s entire remaining combat-ready fleet.
Concentrating nearly all of them on a single axis is rare and costly.
AEW aircraft are the right tool against low-flying cruise missiles. They look down over the radar horizon and through ground clutter. The Flamingo is neither stealthy nor particularly fast; it relies on terrain masking. In theory the A-50Us should have made interception straightforward.
Yet two of five still reached the Samara target area damaging space flight production equipment. Flight time to that range is under 2 hours. That leaves a narrow window. Either the aircraft were already airborne for general coverage and only one (or none) was scrambled reactively, or there simply weren’t enough fighters in position to convert the detections into kills.
Given Ukrainian strikes in mass waves, it very easily could have been no aircraft were flying that still had missiles. Another issue is Russia lacks aircraft with modern AESA radars that are exceptionally good at targeting low flying platforms.
Two hits out of five against maximal AEW effort is a clear improvement over recent performance. Just a few months ago Flamingos were missile their targets. The limiting factor is shifting from the missile itself to the shrinking AEW inventory and the reaction timeline it can support.
Of A-50Us have been critical at stopping Flamingos, I have a feeling some A-50U will be targeted again in the near future.
Zgodovina sprememb…
To je tipično obnašanje za kultno delovanje. Kult vedno potrebuje nasprotnika proti kateremu se bori. Če pogledaš par PUP sodelavcev tu (windlass, predvsem pa che25) ... kako moraš biti izgubljen, da klikaš po par 10 straneh komentarjev pod novicami in roleplayaš ukrajinsko protiobveščevalno, ko označuješ kdo je po tvoje "v prekršku". Dnevno.
Ti res nabijaš v tri krasne. Dnevno.
Če že obstaja kakšen kult, je to kult malikovalcev Putina, in ta na MMC-ju s pomočjo moderatorjev popolnoma okupira mnenjski prostor. Dnevno.
Za posamezne komentarje in uporabnike me boli kita, nenormalno pa je, da je več kot 90% tamkašnjih komentarjev izrazito prokremeljskih in protievropskih. V "prekršku" so torej kvečjemu moderatorji in njihovi nadrejeni.
Ironija pa je, da tako skrbno branijo naš medijski prostor, da ne pomislijo, da komentarje bere izključno majhna peščica podobno prizadetih. Sam reccimo sploh vedel nisem, da ima rtvslo komentarje, ker me res ne zanima kaj si nek random tam misli.
Z drugimi besedami - pametuješ o stvareh, o katerih nimaš pojma. Če res ne bereš komentarjev, te prisrčno vabim, da obiščeš to spletno stran (in njeno osveženo različico, ko bo ta na voljo): https://rtv-ekspoze.org/