» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1358 / 1360
»»

Windlass ::

Pac-Man je izjavil:

3x foto, 1x video

https://x.com/marsetac/status/205809511...

Kar se je v teh urah zgodilo v Starobilsku, je res zelo zanimivo za razumevanje, kako deluje ruska propaganda.

Ukrajina je namreč v zadnjih urah napadla ta kraj v okupirani regiji Luhansk, kjer je zadela študentski dom, v katerem je bila po informacijah ukrajinskih oboroženih sil nameščena baza enote operaterjev dronov Rubicon. Nekaj mladih je umrlo, veliko drugih pa je bilo ranjenih, kar je takoj sprožilo dimne zavese moskovske dezinformacijske mašinerije.

Sporočila na Telegram kanalih nekaterih Z-blogerjev, ki so pred tem objavili pismo z ukazom za uporabo te stavbe v vojaške namene, so bila po napadu skrivnostno (pravzaprav niti ne tako skrivnostno) izbrisana in razglašena za ponaredek.

Medtem pa nas neprekosljivi Andrea Lucidi, da se kdo ne bi vprašal, kaj je baza operaterjev dronov sploh počela v študentskem domu (ali pa ali so bili tam nastanjeni mladoletniki na urjenju, kot je pri Mordorju že utečena praksa), razveseljuje s pretresljivim prizorom preživele, ki pred kamero kliče mamo, da bi jo pomirila. Škoda le, da to počne z izklopljenim telefonom.

Laganje je za proruske kroge očitno postalo že potreba, ne več zgolj nagon.

Nisem zdravnik, ampak take opekline po obrazu bi morale prekleto bolet? Za bonus mladoletna gospa, ki miri svojo mamo, iz nekega razloga nosi poročni prstan.

Da niso to samo saje/umazanija? Težko reči, da ne bomo komu krivice delali.

Da osvežimo znanje avtomobilske prve pomoči... :))
Če je to na licu opeklina (in ne saje/make-up), potem zaradi sive barve deluje kot globoka podkožna opeklina (III. stopnje) in ta del v teoriji ne boli. V teoriji. Ampak tu je potem slika nekoliko paradoksalna:
- tako obsežna in globoka opeklina na funkcionalnem mestu (obraz) je zelo huda stvar in dvomim, da si s tako opeklino potem zmožen po telefonu govoriti
- predvsem me moti, da tako huda opeklina na licu potem v predelu okrog ust, nosa in na sencah res ostro prehaja v zdravo kožo. pričakovali bi v okolici potem plitkejšo opeklino (rdečina in mehurji), ki pa zelo zelo boli. Po zgledu spodnje slike levo.

- nadalje gospa izgleda že oskrbljena. Najhujši del pa niso povili? Super mesto za okužbo.
- ponesrečence z opeklino glave med drugim ogroža termična poškodba dihal (ker so verjetno vdihnili vroč zrak), ampak gospa očitno nima kaj dosti težav z dihanjem/govorjenjem.. niti nosnih cevk za malo dodatnega kisika... nič. Nezavestnega s tako opeklino se namreč intubira že zaradi tega ker nihče ne ve v kakšni meri mu je zažgalo dihalne poti

Meni slika te gospe nekako ni smiselna ampak who the fuck knows.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Orešniki nad Belo Tserkvo, mimogrede.

https://x.com/visegrad24/status/2058322...
https://x.com/patriotfromusa/status/205...

Tudi tokrat brez bojnih glav, kot kaže.
Verjetno so zato za PR rabili tisti ˝študentski dom˝ včeraj. Da lahko rečejo da je to povračilno.

Zgodovina sprememb…

Kijev ima očitno eno najhujših noči cele vojne. Orešniki, Iskandri, Šahedi, Kindžali, Zirkoni... ni da ni. Že par ur non-stop poka.

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

Lets goo slava ukraini!

Bts ce se ne strinjas si navadn biGot..

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

gozdar1 ::

Windlass je izjavil:

Kijev ima očitno eno najhujših noči cele vojne. Orešniki, Iskandri, Šahedi, Kindžali, Zirkoni... ni da ni. Že par ur non-stop poka.

Očitno zdravljenje ranjenega ega zaradi moskve.

Leif ::

He cited intelligence from Ukraine, Europe and the US that signalled Russia could be preparing a strike with the Oreshnik missile, which reportedly travels more than 10 times the speed of light and is currently impossible to intercept.

https://www.bbc.com/news/articles/clyp6...

BBC klovni :))

Gregor P ::

Kayzon je izjavil:

Lets goo slava ukraini!

Bts ce se ne strinjas si navadn biGot..

Koliko moraš biti zabit (ali pa pokvarjen), da pri takšnem besedilu sploh pomisliš, da bi lahko bilo resnično?!?

Gre spet za klasičen primer širjenja lažnih novic s pripisovanjem izmišljenih citatov znanim politikom, katerih namen je povzročanje strahu in zmede.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

"Povračilnih napadih", ki trajajo že 5 leto.

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

gozdar1 je izjavil:

"Povračilnih napadih", ki trajajo že 5 leto.

V ruskih povračilnih napadih na Kijev ubiti štirje ljudje. Rusija naj bi uporabila raketo orešnik.

Ane? :)) Ko se novinarju že v naslovu mudi upravičevati nekaj...
A orešnik je pa ˝naj bi˝? Kljub številnim video dokazom. Zanimivo.

Kot je znano, je ruski predsednik Vladimir Putin po napadu na študentski dom v Lugansku, v katerem je bilo ubitih 21 ljudi, večinoma mladih deklet, več kot 40 pa ranjenih, tega pripisal ukrajinski vojski in napovedal povračilne ukrepe.

in... še tretji članek o nadvse potrjenih ukrajinskih grozodejstvih

Super poročanje. En aplavz. Gnoji.

Goran10 ::

Che25 je izjavil:

Običajna praksa MMC-ja: v naslovu, uvodu in prvemu delu novice povzemajo Putinove besede o ukrajinskem "napadu na študentski dom", medtem ko je ruski napad na skladišče humanitarne pomoči UNHCR-ja potisnjen nižje v tekst.

Tudi mednaslov "Štirje mrtvi v Ukrajini" se ne ujema z nadaljnjim besedilom, kjer so navedene štiri smrtne žrtve v Doneški oblasti in ena v Harkovu. Če sem prištejemo še smrtno žrtev v ukrajinski Luganski oblasti, je skupno število mrtvih v Ukrajini šest.

He he toliko reklamirajo ruski vidik pa na koncu dneva to nič ne pomaga ker za reklamo mora vedno stati vsaj soliden izdelek to pa Rusija pač ni. Lipuščki, Turki, Jože p Damijani, Tomičke, Stevoti in ostali rusofilčki so stavili na luzerja Putina.

Popravili so naslov, lisjaki :)) Zdaj ruski napadi na Kijev niso več ˝povračilni˝, pač pa ˝obsežni˝.

Rtvslo in forum greznica rusofilska že peto leto napovedujejo veliko rusko zmago demlitirizacijo in denacifikacijo Ukrjine. Seveda na oddaljeni način. Bluetooth verzija.

BorutO ::

Goran10 je izjavil:

Rtvslo in forum greznica rusofilska že peto leto napovedujejo veliko rusko zmago demlitirizacijo in denacifikacijo Ukrjine. Seveda na oddaljeni način. Bluetooth verzija.

Če je to res, kar janša trdi, bo jim baje ukinil obvezni rtv prispevek. Glede na to, da gre za državno tv, bi jaz v njegovem primeru ukinil rtv televizijo.

Janša jo ne bo ukinil ampak jo bo poizkusil spraviti pod svoj vpliv. To je isto poizkusil v svojem prejšnjem mandatu. Enostavno ne razumem te njegove strategije ker v naslednjo bo verjetno spet izgubil volitve in z njimi vpliv nad rtvslo. Fukne jo naj na trg vsebine nacionalne vrednosti ki na trgu ne preživijo naj pa država kupi medijski prostor na ostalih komercialnih platformah kjer se za dober denar najame prostor in ljudi da sproducirajo vsebine ne rabimo enormne rtvslo platforme za tistih par vsebin na leto.

Ganon ::

Tako je, Ivanu se gre za nadzor, ste pozabili na Urbanijo in kako so se zažirali v svojem zadnjem mandatu? Orbanov stil. Jaz sem bil velik zagovornik RTV-ja, ampak zaradi teh proruskih podtaknjencev si želim, da nekdo v prihodnosti prispevek ukine.

https://www.occrp.org/en/investigation/...

Leaked Documents Reveal Russian 'Cognitive Strikes' Against the West

Leaked chats and documents showcase the Russian presidential administration's role in false-flag vandalism attacks and election interference campaigns in Europe and beyond.
....
The leaked documents also outline a plan called "Mitteleuropa" that proposes to establish close political and economic relations between "a number of states and territories (primarily Austria, Hungary, and Slovakia) that were previously part of the Austro-Hungarian Empire," with the long-term goal of creating "a single, strong, independent player."

According to the document, the purpose of the project is to "dismantle the Visegrad Group (Poland, Czech Republic, Hungary, Slovakia)" and replace it with the "Vienna Agreement" (Austria, Hungary, Slovakia)." The plan also describes intentions to influence last month's elections in Hungary and Slovenia.

Resni.ca ali Levica ali oboje? Ali stranka RTVSLO.. :D

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

Tako je, Ivanu se gre za nadzor, ste pozabili na Urbanijo in kako so se zažirali v svojem zadnjem mandatu? Orbanov stil. Jaz sem bil velik zagovornik RTV-ja, ampak zaradi teh proruskih podtaknjencev si želim, da nekdo v prihodnosti prispevek ukine.

Rtv bi bilo treba spremeniti v delniško družbo in delnice razdeliti med ljudi potem naj se pa jebejo tisti ki jim je to interes, na trgu seveda. Zarad mene lahko potem janša vse delnice kupi pa naj si naredi noro24 part 2 dol mi visi.
Ampak max kar bomo dobili je ukinitev prispevka in financiranje direkt iz proračuna kar je v bistvu na koncu še slabše saj potem ni niti teoretićnih šans da se ogneš "prispevku".

Windlass je izjavil:

https://www.occrp.org/en/investigation/...

Leaked Documents Reveal Russian 'Cognitive Strikes' Against the West

Leaked chats and documents showcase the Russian presidential administration's role in false-flag vandalism attacks and election interference campaigns in Europe and beyond.
....
The leaked documents also outline a plan called "Mitteleuropa" that proposes to establish close political and economic relations between "a number of states and territories (primarily Austria, Hungary, and Slovakia) that were previously part of the Austro-Hungarian Empire," with the long-term goal of creating "a single, strong, independent player."

According to the document, the purpose of the project is to "dismantle the Visegrad Group (Poland, Czech Republic, Hungary, Slovakia)" and replace it with the "Vienna Agreement" (Austria, Hungary, Slovakia)." The plan also describes intentions to influence last month's elections in Hungary and Slovenia.

Resni.ca ali Levica ali oboje? :D

Rusi ogromno denarja vlagajo v svojo reklamo. Stevo je definitivno pod njihovim vplivom. Probem je kot sem že večkrat omenil da Rusi nimajo kaj pametnega ponudit kot lahko vidimo v Ukrajini samo batine. Rusi so kanta od države in poizkušajo z cenenim populizmom osvojiti medijski prostor.

Goran10 je izjavil:

Rusi ogromno denarja vlagajo v svojo reklamo. Stevo je definitivno pod njihovim vplivom. Probem je kot sem že večkrat omenil da Rusi nimajo kaj pametnega ponudit kot lahko vidimo v Ukrajini samo batine. Rusi so kanta od države in poizkušajo z cenenim populizmom osvojiti medijski prostor.

Stevo se bo razkril, če se bo Rusiji slabšal geopolitični položaj. Če bo kljub slabenju Moskve vztrajal pri poliranju ruskih škornjev je ideološki ali plačan (ker z vezavo na konja ki izgublja dela škodo tudi ugledu Slovenije). Če po potiho poskusil stvar pomesti pod preprogo, potem je bil zgolj oportunist/populist.

Zgodovina sprememb…

Poraz Orbana je bil težek udarec za vse. Kupljeni in nekupljeni vsi so se zdaj potuhnil in čakajo na nadaljna navodila. Zdaj se gradi narativa kako bo Moskva udarila po Evropi-Lipušček že piše o temu na svoji zadnji fb objavi.
Stevo lahko da je oportunist saj navsezadnje to dokazuje ko se pajdaši z Janšo ampak nekako vse rusofile gazi realnost. Poraz Putinistov na volitvah. Vojna gre v peto leto in vse večje spoznanje da je ruska vojska samo neka lokalna sila nezmožna globalnih posredovanj to kar smo nekateri že vedeli po razpadu SZ.

1h po napadu na National Chornobyl Museum so v bližnjem kafiču že naprej stregli kavico in rogljičke. Čez razbita okna in vse :))

mtosev ::

Mislite, da bo vojna trajala še nekaj časa?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Ja. Vsaj par let se bodo še mučili.
Putin sicer baje hoče končat do konca leta, ampak ne more najti načina kako bi vse skupaj prodal kot zmago. Ker zdaj je že jasno, da Ukrajinci ne bodo priznali niti cm2 kot rusko.

Pac-Man ::

IMO je 1. video ta žrtev z ugasnjenim telefonom, @0:03 se vidi poročni prstan. Bil je tudi nek intervju kjer pove, da ji je zasulo noge, ampak ga zdaj ne najdem. 2. video je identifikacija umrle(ga) s strani staršev
https://x.com/fcefan52/status/205845528...

Identifikacija še z drugega kota, v nadaljevanju so trupla in njihovo izkopavanje
https://x.com/vladi_the_gr8/status/2058...

Definitivno so med mrtvimi mladi in ženske, število in kaj so tam počeli je pa pod vprašajem.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

shmandi ::

Windlass je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ja. Vsaj par let se bodo še mučili.
Putin sicer baje hoče končat do konca leta, ampak ne more najti načina kako bi vse skupaj prodal kot zmago. Ker zdaj je že jasno, da Ukrajinci ne bodo priznali niti cm2 kot rusko.

Verjetno bo lahko putler kmalu začel prodajati kot zmago to, da bodo obdržali Krim.

OutOfTheBox ::

Ukrajina ne bo pustila krima. Tale vlak je odpeljal.

Kot da jih bo kdo kaj vprašal. Ukrajina bo pač morala narediti kar bodo rekli njeni gospodarji na zahodu.

mtosev ::

Sicer sem jaz kot večina normalnih ljudi na strani Ukrajine samo žal ne vem kako bodo dobili Krim nazaj. Mislim, da ni realno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Celotna "posebna operacija" (vse od l.14) brez kontole nad ukrajino je velik geostrateški poraz za rusijo. Ljudje se preveč osredotočajo na ozemlja (ok ruse morda res srbi krim) ampak bistvo vojne je v nadzoru, ki rusij že 30 let polzi iz rok, ruska moč je že v sovjetskih časih temeljila na percepciji navzven.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

OutOfTheBox ::

Leif je izjavil:

Kot da jih bo kdo kaj vprašal. Ukrajina bo pač morala narediti kar bodo rekli njeni gospodarji na zahodu.

A se je to od začetka vojne že kdaj zgodilo, ko se gre za suverenost njenega ozemlja? Kdaj?

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

Sicer sem jaz kot večina normalnih ljudi na strani Ukrajine samo žal ne vem kako bodo dobili Krim nazaj. Mislim, da ni realno.

S potrpežljivostjo in diplomacijo. In s potovanjem Putina iz plus 14 na minus 2 metra višine.

Ukrajinci proti aktivni ruski vojski ne bodo metali ljudi, to je jasno. Ni pa nujno, da bo ruska vojska vedno pripravljena braniti zasedene položaje.

Leif je izjavil:

In kdo naj bi bil to? ZDA so jih odj... EU jim pošilja socialno pomoč.

gozdar1 je izjavil:

Celotna "posebna operacija" (vse od l.14) brez kontole nad ukrajino je velik geostrateški poraz za rusijo. Ljudje se preveč osredotočajo na ozemlja (ok ruse morda res srbi krim) ampak bistvo vojne je v nadzoru, ki rusij že 30 let polzi iz rok, ruska moč je že v sovjetskih časih temeljila na percepciji navzven.

Ja, ampak od več analitikov sem že slišal, da je Krim ključen za rusko ogrožanje Ukrajine. Uporabljen izraz je, da je okupiran Krim ˝stisnjena pest okoli vratu Ukrajincev˝. Mislim, da bo Krim še hudo odločilen proti koncu vojne.

Krim onemogoča pol ukrajinskih pristanišč (ob azovskem morju) in ogroža drugo polovico (ob črnem morju).

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

mtosev je izjavil:

To smo že premleli 100x, se mi zdi. Bom ponovil še enkrat. Krim kot tak je bil tam nekje do 1950 oz. do prehoda pod Ukrajino pustinja, koze so se pasle, dejansko ni mogel preživeti niti 10k prebivalcev. Ker pade premalo padavin, tla pa so porozna.

Prvi je ta problem reševal Hruščev, kjer so zajezili Dnepr, naredili kanal, naredili elektrarne, pripeljali vodo za namakanje in piti.

To je bil 100% vložek Ukrajine, ki je dala zdaj se ne spomnim, eno petletko ali dve svojega državnega proračuna.

Krim je živnil od leta 1960 naprej. Razvijal se je tudi turistično.

Zdaj jezov itak več ni, to bi bilo (zopet) potrebnozgraditi. Kdo bo to gradil? Ukrajinci za ruse? Bejž bejž.

Brez ekstenzivnega vložka bo Krim permanentno nazaj v letu 1930. Pač ruske koze se lahko pasejo in mulijo suho travo.

To in samo to je karta Ukrajincev. Noben most ne pomaga. Pomaga namakalni kanal širine 25m, poln vode. Pomakajo debeli daljnovodi. Pomagajo elektrarne.

Da bi šli Ukrajinci na led in vse to gradili, da bi se domorodci pokazali kot nehvaležni in se "odcepili"? To ne boste (več) doživeli. Ukrajincem bi po moje celo ustrezalo, da Krim malo še propade, da ruske koze še pocrkajo. Ker potem bodo cenili prispevek Ukrajincev.

Zgodovina sprememb…

Leif je izjavil:

Kako žalostno da Putin je pa ostal brez besede pri Ukrajini dajmo kakšno solzo spustit za bogega Putina ker je izgubil vpliv nad Ukrajino kljub temu da je že za tole vojno gladko zmetal 1000 miljard dolarjev. Šmrk šmrk.

Ukrajinci tuidi lahko ogrožajo ruske baze,.. na krimu zato se rusi tako trudijo odrezati ukrjino od morja. Na krimu so jim recim,o uničili morje protiletalskih sistemov, radarjev,..

bbbbbb2024 je izjavil:

mtosev je izjavil:

To smo že premleli 100x, se mi zdi. Bom ponovil še enkrat. Krim kot tak je bil tam nekje do 1950 oz. do prehoda pod Ukrajino pustinja, koze so se pasle, dejansko ni mogel preživeti niti 10k prebivalcev. Ker pade premalo padavin, tla pa so porozna.

Prvi je ta problem reševal Hruščev, kjer so zajezili Dnepr, naredili kanal, naredili elektrarne, pripeljali vodo za namakanje in piti.

To je bil 100% vložek Ukrajine, ki je dala zdaj se ne spomnim, eno petletko ali dve svojega državnega proračuna.

Krim je živnil od leta 1960 naprej. Razvijal se je tudi turistično.

Zdaj jezov itak več ni, to bi bilo (zopet) potrebnozgraditi. Kdo bo to gradil? Ukrajinci za ruse? Bejž bejž.

Brez ekstenzivnega vložka bo Krim permanentno nazaj v letu 1930. Pač ruske koze se lahko pasejo in mulijo suho travo.

To in samo to je karta Ukrajincev.

Folk pozabi na osnovo. Branje zemljevida in sestavo zemlje. Putinu Krim dela zdaj samo še minus pa ne samo Krim ampak tudi Donbas. Br3z vode ni nič. Ni kmetijstva ni industrije. Miljarde da se vzdržuje iluzija. Na neki točki bo vzdrževanje imidža predrago in se bo ruska vojska pobrala domov.

gozdar1 je izjavil:

Ukrajinci tuidi lahko ogrožajo ruske baze,.. na krimu zato se rusi tako trudijo odrezati ukrjino od morja. Na krimu so jim recim,o uničili morje protiletalskih sistemov, radarjev,..

Krim je zdaj za Putina jama brez dna. Jama v katero se bo pogreznila Rusija in njen wannabe imperializem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

shmandi je izjavil:

Leif je izjavil:

In kdo naj bi bil to? ZDA so jih odj... EU jim pošilja socialno pomoč.

Če bi jih ZDA res odj, bi bilo vojne že zdavnaj konec. To kar Trump razlaga svojim MAGA idiotom se zgleda prime tudi tule.
EU jim poleg denarja za delovanja države pošilja tudi orožje, seveda po ameriškem nareku. Med drugim so droni, ki kurijo ruske rafinerije made in EU + UK

Goran10 je izjavil:

Leif je izjavil:

Kako žalostno da Putin je pa ostal brez besede pri Ukrajini dajmo kakšno solzo spustit za bogega Putina ker je izgubil vpliv nad Ukrajino kljub temu da je že za tole vojno gladko zmetal 1000 miljard dolarjev. Šmrk šmrk.

Kaj ko bi raje potočil kako solzo za Ukrajince, ki so največje žrtve geopolitičnih igric tule ? Opažam da gre bolj za navijaško logiko pri tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leif ()

Za ua smo potočili že ogromno čas je da še za ubogega Putina ker ni imel druge kot da pobija Ukrajince. Bogi Putin nič kriv pobija Ukrajince nekateri se ga pa drznejo še kritizirat. Šmrk šmrk. Bogi Putin. Lahko bi 1000 miljard investiral v Ukrajino pa je raje investiral v njeno uničenje ker ni imel druge.

Očitno so krivi vsi drugi, samo rusija ne med tem ko putin lahko neha z vojno jutri, zakaj tega ne stori. Zakaj so ruske sosede dolžne biti ruski sateliti samo zato, ker se rusija ne more sprijaznit z dejstvom, da ni več sz.

Poglej tistega retarda Poldija opeva rusko zmago za Ukrajince mu pa dol visi.

https://x.com/Gerashchenko_en/status/20...

Kompilacija nočnega ščitenja ruske manjšine v Kijevu. Eni posnetki imajo že malo Hiroshima vajb..

Goran10 je izjavil:

Folk pozabi na osnovo. Branje zemljevida in sestavo zemlje. Putinu Krim dela zdaj samo še minus pa ne samo Krim ampak tudi Donbas. Br3z vode ni nič. Ni kmetijstva ni industrije. Miljarde da se vzdržuje iluzija. Na neki točki bo vzdrževanje imidža predrago in se bo ruska vojska pobrala domov.

IMO ne Putin, ne večina Rusov na situacijo ne gleda skozi stroške. Tako ne postaneš največja država na planetu.

Njihov problem ni bil in ni teritorij ali naravni viri, ampak demografija, ki so jo s SVO samo še bolj zasrali. Če bi bili malo pametnejši, bi po operaciji Krim ali morda požaru v Odesi vsem "žrtvam ukrajinskega nacifašizma" lepo ponudili azil, hitro pot do državljanstva in morda kaj pomoči za preselitev.
Sem prepričan, da bi bilo interesentov več kot dovolj, upravičenih ali ne, brain drain bi tekel v drugo smer, njihova pozicija na mednarodnem parketu pa ne bi padla tako nizko. Ampak ne, kjer je kdo spregovoril Rusko bo vedno Rusija, pripravljeni smo umret za vsak centimeter. In zato so največja država na planetu.

Edina možnost je, da res zmanjka vsega in je na vidiku neka alternativa kot na koncu 1. sv. vojne (republika/komunizem) ali razpadu SZ (demokracija/kapitalizem) ter se sistem sesuje sam vase, federacija pa v najboljšem primeru mirno razpade na republike. Ampak se bojim, da bo v tem primeru "gnili zahod" spet priskočil na pomoč in nekaj flikal, 'cause nukes.

Njihov problem je predvsem imeti ameriški puppet state in njihovo vojaške prezenco na svoji meji. Vprašaj recimo Irance kako je to fajn.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leif ()

sir_mha ::

gozdar1 je izjavil:

To je res, samo nadzor nad Ukrajino za Putina trenutno ni dosegljiv. Ta vlak je že odpeljal, zato se sedaj praktično govori samo še o ozemlju.

In glede ozemlja je stanje tako, da je ofenzivna vojaška akcija izredno potratna za napadalca ne gleede na to ali je to Rusija ali Ukrajina, zato v zadnjih mesecih pojenjuje ruski pritisk, frontna črta se je res stabilizirala. Kolikor poznamo Putnina, to sicer ne pomeni, da bo takoj prišlo do premirja in zamrznitve meje, pogajanja (ko se sploh obudijo) se bodo verjetno še kar vlekla -- jaz bi rekel, da se v enem letu ne bo nič spremenilo. Na primer, predlog Putina za Scroederja kot posrednika nekateri vidijo zgolj kot manever, ki naj bi razdelil Evropo, da to sploh ni iskren predlog za pogajanja. Bomo videli, jaz sem vseeno zmerno optimističen, da se je mogoče začela zadnja faza vojne.

Leif je izjavil:

Njihov problem je predvsem imeti ameriški puppet state in njihovo vojaške prezenco na svoji meji. Vprašaj recimo Irance kako je to fajn.

In WTF bi ta puppet state storil? Rusom pokazal, da se da živet bolje kot pod oblastjo Putina malega?

ZDA še best koreje s par nukicami ne upajo preveč šlatat.

Leif je izjavil:

Putinov problem je da preveč denarja nameni propagandi in vojski. Vprašaj ruske sosede kako je to fajn.

sir_mha ::

Leif je izjavil:

Problem Rusije je, da bi vse njihove sosede raje pobegnile k EU, NATO ali pa h Kitajski, samo da bi dobile občutek varnosti pred norim Igorjem. verjamem, da jih to moti, mene bi tudi.

krepelce ::

Goran10 je izjavil:

Ne bi rekel, kolikor sem videl samo taki kot si ti napovedujejo zmago Ukrajine. Vse ostalo je pa tvoje projiciranje.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Leif je izjavil:

To je naš problem, da nočemo na meji še en ruski puppet state... samo problem, ker nismo pripravljeni kaj veliko storiti za to.
««
1358 / 1360
»»