» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1332 / 1333
»»

bm1973 ::

Pithlit je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Kje pa piše, da jim Rusi zamerijo?

Rusi so pa razpadu SZ začeli praktično od nule postavljati bazično industrijo. Ki je ostala v bivših sovjetskih republikah.

Sj drugače pač ne gre. Imajo dovolj pameti, da ne kupujejo osnovnih stvari na trgu, če lahko postavijo svojo tovarno. Surovin imajo pa dovolj.

Pač traja, ker nimaš neomejeno sredstev in predvsem neomejeno folka...

Aha. Za vojsko pa ne manjka, kali?

Seveda ne.

Trenutno je to biznis case in se splača.

Mobilizacije sploh še nimajo.

Ni jim treba vojakov loviti po ulicah kot Ukrajinci in jih fuknit v kombi.

Stane2 je izjavil:

Koliko ruskih stvari imaš doma? Rusija ima 140 miljonov folka, dovolj za desetine blagovnih znamk.

Zakaj bi jih moral imeti ?!?!?!?

Saj jih ne izvažajo...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

mikhaair ::

Ne izvažajo ker nihce noce nič njihovega.

Pithlit ::

bm1973 je izjavil:

Trenutno je to biznis case in se splača.

Ti pa si zabaven.

Ja, splača se tistim 1000 najbogatejšim rusom ki jim milijon žrtev nič ne pomeni. Točno tko kot se je splačalo tistim par 1000 Nemcem med drugo svetovno.

To da se jim komplet država sesuva sama vase je seveda strošek ki ga bo moral požreti radni narod nadaljnje 3 generacije.
Life is as complicated as we make it...

Stane2 ::

bm1973 je izjavil:

Zakaj bi jih moral imeti ?!?!?!?
Saj jih ne izvažajo...

Exactly :))

+

https://x.com/wartranslated/status/2030...
Test footage of Ukrainian wheeled UGV Pidkova. Does 25 km/h with 650kg load, 40 km/h with 250kg. Range 50-90km. Minimal vibration, suspension reportedly better than a car.

kow ::

Goran10 je izjavil:

Stane2 je izjavil:

Ukraine exports electricity for first time since last year
https://www.yahoo.com/news/articles/ukr...

bravo ukrajina največji fajterji ever, pogum ki ga eu nikdar ne bo premogla.

Do zime Rusi nimajo sans. Danes je trivialno nabaviti fotovoltaiko, inverterje in baterije.

WhiteAngel ::

Tale video je ratal viralen, ko se Putin ne more odhrkati za voščilnico ženskam

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide...

Spreletel me je srh, kako je Putin fizično postal podoben Netanjahuju. Is it just me?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Nič niste tukaj objavili novice, da so Madžari ustavili transport zlata, denarja preko Madžarske v Ukrajino.
Tukaj nekaj o tem:
https://x.com/TheOtherSideRu/status/202...
https://x.com/ArmyNesara_Q17/status/202...
https://x.com/Constitustion/status/2030...

EU politiko so tudi nekam tiho.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ je izjavil:

Nič niste tukaj objavili novice, da so Madžari ustavili transport zlata, denarja preko Madžarske v Ukrajino.
Tukaj nekaj o tem:

Mater slediš ti tej temi... Je blo objavljeno že.

Nehaj se smešit.

Potem se ti pa opravičujem, ker sem te razburil. Res je, ne obiskujem več redno vašega peskovnika.

Bici ::

fikus_ je izjavil:

Potem se ti pa opravičujem, ker sem te razburil. Res je, ne obiskujem več redno vašega peskovnika.

A ker smo ugotovili da si navadni lažnjivi fikus? :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

fikus_ je izjavil:

Potem pač nehaj uletavat z random brezveznostimi... oziroma če že moraš, se ne čudit da te folk zasmehuje.

Vrni se ko bodo rusi dvignili zastavo v Kijevu.

Windlass ::

fikus_ je izjavil:

Tukaj nekaj o tem:

A nas poskušaš prepričati, da so bančni kurirji prevažali denar? In to z dokumentacijo Raifeisen banke? Nezaslišano. :))

Eh, Fikuse, ti točno veš kaj počneš. Pa če gre za prepričevanje ljudi da Rusija z bataljoni na meji ne bo nikogar napadla ali pa za prepričevanje ljudi da se mora Ukrajina takoj predati kljub temu da imajo rusi po 4 letih manj ozemlja kot na začetku. Pač j***** ljudi v glavo, kot da nimamo funkcionalnega para oči.

Samo ne razumem zakaj si potem tako užaljen če te ljudje skritizirajo.

Vidim, da ste v svojem peskovniku enotni, tako da ja, držite se tega peskovnika in drug drugemu vlivajte samozavest na osnovi propagande mimo realnosti.
Lep dan v peskovniku in še enkrat se opravičujem, da sem vas razburil s staro novico.

fikus_ je izjavil:

Vidim, da ste v svojem peskovniku enotni, tako da ja, držite se tega peskovnika in drug drugemu vlivajte samozavest na osnovi propagande mimo realnosti.
Lep dan v peskovniku in še enkrat se opravičujem, da sem vas razburil s staro novico.

Torej ti si prepričan, da je ta prevoz denarja nekakšna korupcija/pranje denarja in tule ne gre za Orbanovo PR kaskaderstvo?

Ja? :))

Bici ::

fikus_ je izjavil:

Lej fikus_ nismo ti mi krivi če ves čas pišeš neumnosti ali pa kar laži. Normalno da se ljudje iz takih eventuelno začnejo delat norca.

Sploh pa če so osebki taki kot si ti, ki ves čas lažno trdijo da predstavljajo neko nevtralnost in glas razuma, ko pa si v resnici prozoren kot steklo da je Rusija tvoja favorizirana stran.

Zagotovo boš dal kakšen link za to :"In to z dokumentacijo Raifeisen banke?"

Sicer je pa papir marsikaj prenese, tudi za rit brisat je.

Malidelničar ::

Kaj je novega na fronti?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

fikus_ je izjavil:

Zagotovo boš dal kakšen link za to :"In to z dokumentacijo Raifeisen banke?"

Sicer je pa papir marsikaj prenese, tudi za rit brisat je.

https://www.politico.eu/article/ukraine...
https://www.euronews.com/my-europe/2026...

Oschadbank said two armored vehicles were detained during a regular transfer between Austria’s Raiffeisen Bank and the Ukrainian state lender. “These are funds entrusted to the bank by citizens and businesses of Ukraine. They were transported from Austria for further use in circulation and saturation of the cash market of Ukraine. The total amount of Oschadbank funds, the fate of which is currently unknown, is 40 million US dollars, 35 million euros, 9 kg of gold,” the bank said in a statement.

The National Bank of Ukraine added: “The cargo was processed in accordance with international transportation rules and current European customs procedures.”

Raiffeisen slip notes (madžarska slika mimogrede):

Fikuse, fikuse... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Zakaj ni šel transfer denarja po SWIFTu?! In 9 kg zlata?! Nekdo je spravljal stvari na varno.

fikus_ je izjavil:

Zakaj ni šel transfer denarja po SWIFTu?! In 9 kg zlata?! Nekdo je spravljal stvari na varno.

Ja a fizično bankovcev pa ljudje ne rabijo dvignit iz bankomata ali kaj? :))

For those who don’t understand why Ukrainian banks transport cash on armored vehicles from other banks in Europe:

1) War in Ukraine – planes don’t fly.
2) War in Ukraine – people don’t trust banks; they prefer cash. In 2025 alone Ukraine bought more than $20 billion in cash.
3) Oschadbank is the second-largest bank in Ukraine, with a branch in nearly every town, and each branch performs currency exchange.
4) Ukrainian refugees abroad send wire transfers into Ukraine from the EU. Ukrainians then withdraw that money as cash from banks.
5) Aftermarket sales of cars and property in Ukraine are mostly conducted in cash, usually in euros or USD.

fikus_ je izjavil:

Vir?

mikhaair je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Vir?

Rules for thee, but not for me :)) Se je že zaštrikal in potuhnil..

To mi gre pri proruskih najbolj na živce. Nalopatajo ti en kup neumnosti, ki naj bi jih ti potem dokazal/ovrgel, sami sebi pa verjamejo brez kakršnegakoli dokaza. Ali pa povsem nekaj nepovezanega namešajo v celo štorijo..

Najdete izgovore, da zagovarjate dejanja EU špitzenkandidat politikov. Poleg tega da je UA najbolj skorumpirana Evropska država (pred 2022 se je dosti pisalo o tem, sedaj ne več) in še vedno tlačimo denar tja, namesto da bi se pogovarjali in dogovorili mir.

fikus_ -saj bo mir takoj, ko lepo Rusija upošteva ukrajinsko ozemeljsko celovitost in je rešeno, pika, Ende, Schluss, finito, done, fin, završeno. 8-)

gozdar1 ::

Rusi nočejo miru,ker je trenutno stanje zanje poraz, 24 ur je sedaj že 1 leto brez napredka.

fikus_ je izjavil:

Najdete izgovore, da zagovarjate dejanja EU špitzenkandidat politikov. Poleg tega da je UA najbolj skorumpirana Evropska država (pred 2022 se je dosti pisalo o tem, sedaj ne več) in še vedno tlačimo denar tja, namesto da bi se pogovarjali in dogovorili mir.

No evo, si že odpeljal tematiko nekam v 3 krasne. Sklepam da to pomeni, da sem te uspešno prepričal glede transporta denarja in rabiš prestavit vratnice?

Kako je že Kučan rekel: "danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan", jaz dodam in realnost bo udarila tiste, ki preveč sanjajo.
Saj UA se ima pravico braniti, ampak politikov ne boli, ko druge pošiljajo v vojno, svoje pa zaščitijo.

Se vedno cakam tvoj vir, kaj spuščaš meglo na svoje bedarije?

Vir za kaj?!
Moje pisanje, da je nekdo denar spravljal na varno? Če znaš sešteti 1+1=2 in UA najbolj skorumpirana Evropska država, potem je precejšnja verjetnost, da je šlo za spravljanje denarja na varno izven dosega "uradnih" organov.

fikus_ je izjavil:

Kako je že Kučan rekel: "danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan", jaz dodam in realnost bo udarila tiste, ki preveč sanjajo.
Saj UA se ima pravico braniti, ampak politikov ne boli, ko druge pošiljajo v vojno, svoje pa zaščitijo.

V rit se zaleti. :)) V te neskončne špirale proruskega bulšitanja in krivljenja napadenih se ne mislim zapletat, sploh ker nisi sposoben priznat, da si prodajal neumnosti pri transportu denarja med bankami.

fikus_ je izjavil:

Vir za kaj?!
Moje pisanje, da je nekdo denar spravljal na varno? Če znaš sešteti 1+1=2 in UA najbolj skorumpirana Evropska država, potem je precejšnja verjetnost, da je šlo za spravljanje denarja na varno izven dosega "uradnih" organov.

Vir za skrivanje, skorumpiranost. Da znaš šteti ne potrebe.

avani12 ::

Na fronti je zelo malo novega. Na jugu Rusi pošiljajo okrepitve proti huliaople iz pokrovska. Vmes se pa Ukrajina se vedno premika naprej.
Pomembno je, da se ukrajinske teritorialne enote reorganizirajo. Več artilerije, več robotov tudi za njih.

Vidim, da se malo dogaja tudi v tej temi, še Pacman je nehal copy-paste objavljati.
Tako da v peskovniku je dolgčas, ostali so samo še najbolj oprani.

fikus_ je izjavil:

Vidim, da se malo dogaja tudi v tej temi, še Pacman je nehal copy-paste objavljati.
Tako da v peskovniku je dolgčas, ostali so samo še najbolj oprani.

Ker mi greš rahlo na živce sem na hitro malo primerjal kdo je v Sloveniji vsa 4 leta ruske invazije tako konsistentno fanatičen v zagovarjanju te Putinove svinjarije v Ukrajini.

Ajde Fikus, zaupaj nam kateri od označenih si :))

fur80 ::

Tudi Ukrajinci so ga dali v tretjo prestavo!

Russia's Defense Ministry claimed 754 Ukrainian drones were detected and shot down over Russia and occupied Crimea in 24 hours, the highest single-attack drone count on record. Bryansk, Belgorod, Tula, Krasnodar, and occupied Crimea saw the heaviest attacks

https://x.com/NOELreports/status/203097...

jernejl ::

fikus_ je izjavil:

Vir za kaj?!
Moje pisanje, da je nekdo denar spravljal na varno? Če znaš sešteti 1+1=2 in UA najbolj skorumpirana Evropska država, potem je precejšnja verjetnost

Prva stvar je, da si si ta tvoj "nekdo denar spravljal na varno" preprosto izmislil, brez kakršnih koli dokazov.
Druga stvar pa je, da če znaš sešteti 1+1=2 in veš, da so ti bančni uslužbenci čisto normalno potovali po Avstriji, eni od manj skorumpiranih evropskih držav, ko so prišli v novorusijo (eno izmed bolj skorumpiranih evropskih držav), so jim pa tam denar vzeli, potem je precejšnja verjetnost, da so ta denar Orbanovi preprosto ukradli.

Ne lepiti tistih slik, mene zagotovo ni zraven. Državljan mora najprej podpirati svojo državo in dejanja, ki niso v škodo.

Sicer pa vidim, da sem vam popestril peskovnik.

Gregor P ::

"Popestril" ni ravno beseda, ki bi si jo sam izbral :D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

fikus_ je izjavil:

Državljan mora najprej podpirati svojo državo in dejanja, ki niso v škodo.

Aaaa, dobro, dobro.. v tvojem primeru je treba samo še razjasnit katera država bi to bila.

Zaenkrat sem od tebe slišal samo kako je treba Ukrajino prepustiti Putinu in Evropo navleči nazaj na odvisnost od ruskih energentov. Rdeča nit tvojih modrosti je pozitiven izid za Rusijo zaenkrat..

Se pravi je fronta zamrznila?

WhiteAngel ::

Malidelničar je izjavil:

Se pravi je fronta zamrznila?

Ni zamrznila. Ruske fabrike in rafinerije Flamingoti uničujejo 3000km stran od fronte in nihče ne more ustavit Ukrajincev - tudi Trump ne.

S fronto se je po moje dokaj brezveze ukvarjat trenutno. Neke pivotalne stvari ne bodo prišle iz fronte ampak iz Washingtona/Bruslja/Moskve oz. njihovih ekonomij.

Fronta najbolje služi putinovim zato da lahko sem pa tja posmehljivo vprašajo ˝kako pa kaj fronta?˝, da se lahko potolažijo z zavzetimi njivami. No, zadnje tedne se niti to ne morejo. Mislim.. te ruski uspehi so kot 0,001% letni donos na delniškem trgu. Ne moremo reči da niso v plusu ampak vsi vemo kako hmeljeva zmaga je to. :))

shmandi ::

fikus_ je izjavil:

Poleg tega da je UA najbolj skorumpirana Evropska država (pred 2022 se je dosti pisalo o tem, sedaj ne več)

Seveda je bila (razen rusije, ki se je včasih tudi štela pod Evropo) dokler so jo kontrolirali ruski in priskledni oligarhi
...

Goran10 ::

fikus_ je izjavil:

O miru sanjate samo še proruski bedaki ko je pa popolnoma jasno da je predvsem Putinu malo mar za mir zato je pa vojno tudi začel. Ti pa lahko še naprej mirovniške pravljice prodajaš.

fikus_ je izjavil:

Ne lepiti tistih slik, mene zagotovo ni zraven. Državljan mora najprej podpirati svojo državo in dejanja, ki niso v škodo.

Sicer pa vidim, da sem vam popestril peskovnik.

Lej fikuse bre 22 marca bodo volitve in na njih definitivno ne bo zmagal Stevanovič tako da je konsenz slovenskega naroda da se Ukrajini pomaga in glede tega je Golob pa tudi Janša več kot dovolj jasen. Lahko se pa preseliš ma Madžarsko mogoče bo tam kaj več uspeha na aprilskih volitvah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

shmandi ::

Čeprav so nam že večkrat grozili z nukanjem, nas imeli za fašiste, sataniste... so baje za prav denar pripravljeni tudi poslovati z nami...

"Če se evropska podjetja in evropski kupci nenadoma odločijo preusmeriti in nam ponuditi dolgoročno ter stabilno sodelovanje brez političnih pritiskov, potem da, tega nikoli nismo zavračali. Pripravljeni smo sodelovati tudi z Evropejci. Toda od njih potrebujemo znake, da so pripravljeni in želijo sodelovati ter zagotavljati stabilnost in trajnost," je dejal Putin.

V drobnem tisku verjetno tudi piše, da jim prepustimo Ukrajino...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shmandi ()

shmandi je izjavil:

Čeprav so nam že večkrat grozili z nukanjem, nas imeli za fašiste, sataniste... so baje za prav denar pripravljeni tudi poslovati z nami...

"Če se evropska podjetja in evropski kupci nenadoma odločijo preusmeriti in nam ponuditi dolgoročno ter stabilno sodelovanje brez političnih pritiskov, potem da, tega nikoli nismo zavračali. Pripravljeni smo sodelovati tudi z Evropejci. Toda od njih potrebujemo znake, da so pripravljeni in želijo sodelovati ter zagotavljati stabilnost in trajnost," je dejal Putin.

V drobnem tisku verjetno tudi piše, da jim prepustimo Ukrajino...

Moraš vedt, da je to nespodobno povabilo namenjeno tistemu dovzetnemu delu evropske publike, ki že ves čas navija za ruske energente in jim je za strateško avtonomijo evrope vseeno (neka samooklicana based publika) ali pa jim je odvisnost od Rusije celo intimna opcija (Stevanovič).

Ne obstaja bolj sladka rešitev za Putinove probleme kot ta, da bi neki Stevanoviči, AfD-ji, Wildersi in lePen-ove tako pritisnili na evropsko politiko, da bi se morali navleči nazaj na ruske energente. Mokre sanje za Putina, ki vsak dan bolj praska po dnu šparovčka.

Upam, da se tole z nafto hitro reši, ker čene je spet Trump rešil Putina na robu.

fur80 ::

Še komentar: and this is how you lose 1000 soldiers a day

Missile strike on a concentration of Russian personnel and vehicles in the Oleksandrivka direction

As a result of the strike, 10 Russian servicemen were eliminated, along with 2 automobiles and 3 quad bikes that the enemy was using for logistical purposes.

https://x.com/front_ukrainian/status/20...

Stane2 ::

https://x.com/NotWoofers/status/2031394...
The Ukrainians just blew up the Kremniy EL electronics plant in Bryansk, Russia. Reportedly using as many as 10 cruise missiles. The plant is reported to be involved in producing electronics for a variety of systems, including UAVs, Pantsirs and Iskander missiles. 10 missiles being used would also be one of the largest missile strikes in recent times.

Zanimiv vpogled v strateško ugašanje Starlinkov in kdo o tem odloča, malo tudi o zahodnih pilotih F16 v Ukrajini, ki očitno vendarle letijo bojne misije..

Ko sem pa jaz objavil link da zahodni piloti letijo v UA ste me pa popljuvali.
Da vidim, kaj bo sedaj?!
««
1332 / 1333
»»