» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1176 / 1179
»»

Malidelničar ::

Mednarodnopravno meja ni dovoljeno premikati s silo. Konec debate. Rus naj spoka.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Goran10 ::

Bici je izjavil:

Za take in drugačne fikuse.

Odprt medijski prostor je kot psihoterapija naroda in tega Rusi nimajo. Ni samorefleksije samo pumpanje propagande 24/7. Najdite novinarje,blogarje ki živijo v Rusiji in 24/7 tolčejo po oblasti. Jih enostavno ni.

Eduardo ::

fikus_ je izjavil:

Kaže da imamo novo normalnost izključujočih stanj, da bo RU propadla in da bi šla do Lizbone.

To vidiš na ST in EU propagandi.

Niso izključujoča. B.p. gre jutri do Vilne, ne ravno do Lizbone in potem propade. Samo, če trenutno kaže slabo in je morda propad opcija bi ga utegnilo pohitriti.

Ti ne razumeš da zadeve niso črno bele.

Unilseptij je izjavil:

ne, to je poraz, umik namrec... vsaj za Rusijo. Kompromis je pac kompromis, vem, da nam po vasem kaze predobro na fronti, da bi pristajali na kompromise, ampak v dani situaciji je umik pac za Rusijo poraz.

Kaj pa vem, kompromis je ponavadi nekje na pol.. Mogoce pa naj da samo 2 regiji, ali kaj podobnega. Ce prav razumem vse, razen totalnega umika Rusije, stejete za poraz zahoda in Ukrajine, kar seveda govori zase.

Pa saj je bil trump pripravljen na kompromis pa sta še on in njegov debil vance spregledala da putina zanima nerealnost. Da se mu da recimo Zaporožje da se pogovori začnejo. Putin živi v pravljici ravno zato ker se mu je toliko časa popuščalo.

Unilseptij ::

OK, torej pravite, da bo totalna vojna, kakorkoli se ze obrne... kaj naj recem, upam da se motite :D in da nasi voditelji morda le se ne razmisljajo tako enodimenzionalno.

Zgodovina sprememb…

Sheteentz ::

Totalne vojne bo itak konec v pol ure. Če misliš kot totalna vojna celoten NATO proti eni pederaciji na oslih in mopedih.

KBraneK007 ::

Malidelničar je izjavil:

Mednarodnopravno meja ni dovoljeno premikati s silo. Konec debate. Rus naj spoka.

Whatabout ZDA? Aja oni so spokali domov iz Iraka in Afganistana. ;)

Leif ::

Sheteentz je izjavil:

Totalne vojne bo itak konec v pol ure. Če misliš kot totalna vojna celoten NATO proti eni pederaciji na oslih in mopedih.

A je to izrekel Napoleon ali Hitler ?

Jaz verjamem če Putin resno zastavi pogajanja v smeri da je meja pač tam kjer je fronta in da se sprijazni da se njegova kraja nikdar ne bo legalizirala bo pa njegova vojska tam ostala pa seveda da bo ukr vojska ostala močna tudi po vojni kar v praksi pomeni da lahko pozabi na lutko v Kijevu da bo Trump za to in ima vzvod da prislili eu in ukrajino v ta dogovor. Ampak smo videli da Putinu ta dogovor ne ustreza.

Putin zahteva da se mu izroči še mesta katera niti slučajno ne more osvojiti. Kdo zdaj izgublja stik z realnostjo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

Fikusi in unilseptiji pa zahtevajo da se del ali pa celo ukr podari za mir čeprav ravno s tem gibom tvegajo na koncu še večji spopad. Večjega spopada pa ne more biti če se ruska vojska še naprej zaletava v zid.

Ne moremo podariti nekaj, česar ni naše.

Ni naše hoče pa postati del nas.

fikus_ ::

Goran10 je izjavil:

Fikusi in unilseptiji pa zahtevajo da se del ali pa celo ukr podari za mir čeprav ravno s tem gibom tvegajo na koncu še večji spopad. Večjega spopada pa ne more biti če se ruska vojska še naprej zaletava v zid.

Nič nisem zahteval, to si si ti izmislil!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Vedno se preigravate z idejo da je nesmiselno podpirat Ukrajino kar je dejansko podaritev Ukrajine Rusiji. Ne se delat Francoza zdaj.

Spet podtikanje. Pa ti si genialc v tem.

Goran10 je izjavil:

Ni naše hoče pa postati del nas.

Mislim da so imeli tisti na vzhodu nekaj proti, zato se je vse skupaj začelo.

Bici ::

Unilseptij je izjavil:

ne, to je poraz, umik namrec... vsaj za Rusijo. Kompromis je pac kompromis, vem, da nam po vasem kaze predobro na fronti, da bi pristajali na kompromise, ampak v dani situaciji je umik pac za Rusijo poraz.

Kaj pa vem, kompromis je ponavadi nekje na pol.. Mogoce pa naj da samo 2 regiji, ali kaj podobnega. Ce prav razumem vse, razen totalnega umika Rusije, stejete za poraz zahoda in Ukrajine, kar seveda govori zase.

Umik na mednarodno priznane meje pač ni poraz.
Če ste si rusi in rusofili to v glavi naslikali kot poraz, je to vaš problem.

Poraz bi bile tuje vojaške sile v Rusiji. Ali pa razpad RF.

To da se Rusi umaknejo domov, zahod pa jim ukine sankcije in začne delati na normalizaciji odnosov, to je komprosmis.

Unilseptij ::

no ja, kot Pithlit vedno poudari, smo to ze imeli, pa se ni obneslo... torej iti nazaj kot je bilo, pri cemer se nic ne spremeni, pac ni mogoce, to je utvara podobna temu, da razbito jajce spet spravimo nazaj v celo stanje. Treba je pac nekaj spremeniti, ze to je kar dober kompromis, da se vsaj s tem sprijaznimo, ostalo potem pride samo od sebe, ce si to dopustimo.

Če se RU vojska umakne na meje iz 1991 je poraz za RU politike s Putinom na čelu, ljudje ga ne bodo prijazno gledali.

mikhaair ::

fikus_ je izjavil:

Če se RU vojska umakne na meje iz 1991 je poraz za RU politike s Putinom na čelu, ljudje ga ne bodo prijazno gledali.

Dobro jutro, kaj ti govorimo ze cel čas. To se je že zgodilo. Sam vprašanje časa je kdaj ljudstvo posizi.

Unilseptij je izjavil:

no ja, kot Pithlit vedno poudari, smo to ze imeli, pa se ni obneslo... torej iti nazaj kot je bilo, pri cemer se nic ne spremeni, pac ni mogoce, to je utvara podobna temu, da razbito jajce spet spravimo nazaj v celo stanje. Treba je pac nekaj spremeniti, ze to je kar dober kompromis, da se vsaj s tem sprijaznimo, ostalo potem pride samo od sebe, ce si to dopustimo.

Seveda, spremebe so potrebne.Se strinjam.

Do sedaj smo 20+ let poskušali s korenčkom, torej ekonomska integracija.
Češ če bomo z Rusijo ekonomsko dovolj sodelovali bodo raje imeli denar kot vojno.

Izkazalo se je, kot si sam ugotovil da so Rusi to zavrgli in vseeno šli v vojno proti sosedom, Hrakti pa so poskušali še uporabit gospodarsko sodelovanje za izsiljevanje (nafta/plin).

Torej novi pristop je da grožnjo dodatno odvračamo še vojaško. Oborožimo ruske sosede tako močno da rusom niti na kraj pameti ne pade začeti naslednje runde sranja.

luli ::

Unilseptij: Vidiš jaz pa vseskozi mislim, da se to ne more končati drugače kot z državljansko vojno in razpadom ne samo pederacije, temveš tudi rašije. O tem že vseskozi pišem in mislim, da se bo zadeva začela okoli leta 2027. Vzhod (predvsem zaliv morskih kumar) je že dolgo na radarju Kitajske. Glede na sporazum, je defakto že njihov. Rusi z metanjem aziatov na fronto pridno pomagajo. Ostat če samo ????????? ???????.
P.S. forum ne sprejme grabelj, zato v latinici Moskovski pašaluk.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

Napaka Evrope je bila, da smo mislili da s padcem železne zavese je vse vojn konec. Razorožili smo se in postali kumbaja hipi mirovniki. Putin je to opazil in se odločil za vojno, ker je ocenil da evropa nima vojaških kapacitet in želodca za resno ukrepanje.

To bo sedaj za popravit.

Kot so rekli rimljani: Si vis pacem, para bellum.

EU je naredila veliko napak, ne samo to, kar pišeš.

luli ::

fikus_ je izjavil:

Se strinjam. Že takoj mi morala bolj pomagati Ukrajincem. Še dobro, da so "ruski pederasi" naredili vse prav. Zato lahko EU popravi napake.

o0o0o0o0o0 ::

fikus_ je izjavil:

lol. Kaj misliš da je bolj pomembno povprečnemu rusu? Da ga putka zakreditira za naslednjih pet generacij ali pa kje so meje?

fikus_ je izjavil:

Glede Rusije je to daleč največja napaka.

fikus_ je izjavil:

Alternativa pa pomeni isto kot da doma popuščaš otroku ki zganja trmo ker hoče čokolado. Popuščanje mulcu doma da signal da je ok če tuli in se meče po tleh pa bo dobil vse kar želi. Popuščanje rusom pa jim daje signal da lahko izvedejo še naslednji napad. Gledali smo stran leta 2008. Gledali smo stran 2014. Sedaj pa imamo kar imamo. Vsakič večji problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

Pišete napake , katerih vir so vaši predsodki.

Glavna napaka, da se niso in se še vedno nočejo pogovarjati in dogovoriti. Kvečjemu ultimati in pogojevanja.

Poglabitna napaka Evrope je bila, da po razpustitvi Varšavskega pakta nismo razpustili še Nata in spokali Američanov domov.

Fikus in ostali se kot pokvarjena plošča vrtijo na enem in istem mestu. Pogovarjal se je od Krima dalje. Kaj tukaj ni jasno?

fikus_ je izjavil:

Glavna napaka, da se niso in se še vedno nočejo pogovarjati in dogovoriti. Kvečjemu ultimati in pogojevanja.

Če sem jaz tvoj sosed in nekega dne z bagrom zapljem čez ograjo ki naju ločuje in zasedem četrt dvorišča.

Se boš pogovarjal z mano kako mi boš prepustil ta del dvorišča ali boš poklical policijo da me odstranijo ? Kompromis ni da jaz obdržim del tvojega dvorišča. Kompromis je lahko to, da me ti ne boš tožil. Pa da ti namesto škode za ograjo, pomagam postaviti novo in posledično prišparam.

Eni imate zares neverjetno zblojena merila.

JohnyQ_ ::

Bici je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Če sem jaz tvoj sosed in nekega dne z bagrom zapljem čez ograjo ki naju ločuje in zasedem četrt dvorišča.

Se boš pogovarjal z mano kako mi boš prepustil ta del dvorišča ali boš poklical policijo da me odstranijo ? Kompromis ni da jaz obdržim del tvojega dvorišča. Kompromis je lahko to, da me ti ne boš tožil. Pa da ti namesto škode za ograjo, pomagam postaviti novo in posledično prišparam.

Točno to.

Ne dvomim pa da bo fukus našel nov spin :))

gozdar1 ::

Ultimati in pogojevanja stalno prihajo iz ruske strani. Vsi od evropskih voditeljev (pred inavazijo so si akr podajali kljuke v kremlju) so ameriše adminsitracije zadnje mesece, rusi še kar brezkompromisno vztrajajo, krivi so zopet vsi ostali.

Da ne omenjam da nam redno grozijo z jedrskim orožjem.

Goran10 je izjavil:

Fikus in ostali se kot pokvarjena plošča vrtijo na enem in istem mestu. Pogovarjal se je od Krima dalje. Kaj tukaj ni jasno?

Ja vem wathaboutism, to pokvarjeno ploščo lahko pripišeš sebi kar sebi in tvojemu stilu pisanja "RU bo propadla, RU bo šla do Lisbone in 3 dni...."

JohnyQ_ ::

fikus_ je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Ja vem wathaboutism, to pokvarjeno ploščo lahko pripišeš sebi kar sebi in tvojemu stilu pisanja "RU bo propadla, RU bo šla do Lisbone in 3 dni...."

Model ti stalno lažeš in se sprenevedaš tu.

To da se Evropa noče pogovarjati kar trdijo Fikusi je direktna ignoranca tega kar se je dogajalo pred in po Krimu.

Zgodovina sprememb…

Bici je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Za lase privlečena primerjava, ki ne upošteva vseh okoliščin.

Bol prava bi bila, da si ti bully, nekdo hoče kljub temu biti tvoj prijatelj, pa ga zavrneš. Ko ta zavrnjen človek potem živi svoje solidno življenje in te ne šmirkla, se pa spravljaš nanj , ga špikaš, provociraš, ko te pa udari, pa začneš jokat in kričat "glejte kaj je storil".

PS ne trudi se ugotavljat, katera stran je katera, ker bo narobe.

windigo ::

Sheteentz je izjavil:

Točno! 30 minut je nekje čas da priletijo balistične rakete z nuklearnimi glavami iz ene strani na drugo.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Bogi Rusi nihče se noče z njimi pogovarjati. Najbolj da jim Fikus poleg Ukrajine podari še dudo.

.

Zgodovina sprememb…

Kaj je bici, si prehitro tipkal?! in si moral potem zbrisati?!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

To on vedno dela potem pa kot pokvarjena plošča eno in isto melje dalje.

Fikusu predstaviš pogled ki se ne sklada z njegovim on to ignorira in melje dalje.

Zgodovina sprememb…

Goran10 je izjavil:

To on vedno dela potem pa kot pokvarjena plošča eno in isto melje dalje.

Da citiram tvojo pokvarjeno ploščo

Goran10 je izjavil:

Fikus in ostali se kot pokvarjena plošča vrtijo na enem in istem mestu....

Zgodovina sprememb…

windigo ::

Bici je izjavil:

Se boš pogovarjal z mano kako mi boš prepustil ta del dvorišča ali boš poklical policijo da me odstranijo ? Kompromis ni da jaz obdržim del tvojega dvorišča ...

Kdo lahko zasede vlogo policije v ciljni domeni te metafore, da bi tole lahko imelo kakšen smisel?
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Močna vojska ki jo pa ukrajina na žalost takrat ni imela ko je mongol putin vdrl najprej na krim.

fikus_ je izjavil:

Bici je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Za lase privlečena primerjava, ki ne upošteva vseh okoliščin.

Bol prava bi bila, da si ti bully, nekdo hoče kljub temu biti tvoj prijatelj, pa ga zavrneš. Ko ta zavrnjen človek potem živi svoje solidno življenje in te ne šmirkla, se pa spravljaš nanj , ga špikaš, provociraš, ko te pa udari, pa začneš jokat in kričat "glejte kaj je storil".

Zdej insinuiraš da je UA špikala in provocirala Rusijo ... Kaki klovn si ti to :))

UA je bila nevtralna do ruskega napada. NATO članstvo so zavrnili.
Na koncu pa so jih Rusi vseeno napadli.

Veš kaj tvoje napisano me spomni na še boljši primer. Bejba pusti tipa in začne flirat z novim. Bivši pa tega ne prenese in počaka bejbo za vogalom in jo nalomi.

Seveda se tebi ta opisan scenarij zdi povsem pravičen in razumljiv, ker kaj pa ma baba za gledat za drugim tipom ko je pustila bivšega. Če on misli da je njegova za vedno, potem to drži.

Saj sem vedel, da ne boš razumel!
Tukaj zadaj so Usa , UA politiki so pa "useful idot", narod pa kanon futr.

Jeeden Usa politikov javno povedal, da se v UA bije Usa proxy vojna.

Zgodovina sprememb…

Ampak to samo kaže kak mentalni revež, ne samo revež ampak popolni mentalni invalid je fikus_.

Prov gnoj od človeka, ki bi se ga moral vsak normalni človek sramovat.

fikus_ je izjavil:

Zelo dobro razumem, saj sem ti lepo razložil.

Zgodovina sprememb…

Bici je izjavil:

Ampak to samo kaže kak mentalni revež, ne samo revež ampak popolni mentalni invalid je fikus_.

Prov gnoj od človeka, ki bi se ga moral vsak normalni človek sramovat.

fikus_ je izjavil:

Zelo dobro razumem, saj sem ti lepo razložil.

Razlaga pa taka, da najprej žališ!
««
1176 / 1179
»»