» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1140 / 1141
»»

KBraneK007 ::

Da, da. Omenil bi ga lahko tudi brez ampak gremo se malo manipulacijskih iger. Seveda za besedo "koakainski" je kriv tisti prvi ruski opranec.

Edini profil. Slab si Z predvidevanji.

Ok, vzamem nazaj. Nisi čisti rusofil, ker gledas iz dve zornih kotov ampak si tri/četrtinski.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

KBraneK007 je izjavil:

Da, da. Citiral bi ga lahko tudi brez ampak gremo se malo manipulacijskih iger. Seveda za besedo "koakainski" je kriv tisti prvi ruski opranec.

Edini profil. Slab si Z predvidevanji.

Ok, vzamem nazaj. Nisi čisti rusofil, ker gledas iz dve zornih kotov ampak si tri/četrtinski.

Potem ni vec citat kajne? Nisem rojen tukaj pa mi gre poznavanje slovenskih pojmov bolje kot tebi.

Pithlit ::

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Eksplicitno? Nikjer. Impliciral si pa tukaj:

kriptobog je izjavil:

Ne, so pa ruski prikljucitvi krima priceli omejevati rabo ruscine v solah in medijih, nekaj let kasneje so pa sprejeli zakon, da je ukrajinski jezik obvezen.
Kokainski takrat sploh se ni bil v politiki. Ce je to vzdevek za Zelenskega. Malo pred prikljucitvijo je odletel tudi Janukovic, ki je bil prorusko usmerjen.

In tukaj:

kriptobog je izjavil:

Ni prepovedana, ampak v enem obdobju vmes je bila ruscina uradni jezik v regijah, kjer govori rusko vsaj 10% prebivalstva. Z 2019 se je to ukinilo in je uradni jezik samo ukrajinscina.

Kaj sem impliciral? Da je to narobe? S cim? Tebi razumevanje res ne gre. To je samo opisan potek dogodkov glede spremembe zaonodaje o uradnem jeziku v Ukrajini. Potegnjeno z wikipedije. Torej wikipedija implicira, da to ni prav? Zanimivo. Ti v vsakem stavku isces neke izgovore za napad in obtozbe, da je nekdo prorusko ousmerjen, tudi ce tega sploh ni. To je ze zrelo za obisk pri psihologu

Prav. Sam če te vsi 'narobe' razumemo, se je pa tud pametno mal zamislit. Mar ne?

Kdo vsi? Torej ce pejstam text iz wikipedije ompliciram, da je to narobe? Avtomatsko? Torej ce bi recimo prilepil text z wikipedije, da je bil Obama predsednik zda, to pomeni da je moje mnenje, da je narobe, da je bil on predsednik? Ker je crn, ker sem izpostavil ravno njega?

Vsi sodelujoči v temi ki te beremo od kar sodeluješ. Jebiga, ti si na strani ki "razume Ruse". Ne se čudit če pol tvoje citiranje (brez vsakršnih navednic, kaj šele vira) ni razumljeno tako kot ti hočeš ampak v kontekstu tvojih prejšnjih izjav.

V izogib nadaljnjim nesporazumom pač dodaj vir ko koga citiraš.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

To že vem par dni, da nisi rojen tukaj. Zato pa imaš simpatijo do putina.

Da ti si samo podtaknjenca "kokainskega" malo uvalil vmes v svojo misel, ker ti globoko v sebi še vedno deluje ruska propaganda.

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Eksplicitno? Nikjer. Impliciral si pa tukaj:

kriptobog je izjavil:

Ne, so pa ruski prikljucitvi krima priceli omejevati rabo ruscine v solah in medijih, nekaj let kasneje so pa sprejeli zakon, da je ukrajinski jezik obvezen.
Kokainski takrat sploh se ni bil v politiki. Ce je to vzdevek za Zelenskega. Malo pred prikljucitvijo je odletel tudi Janukovic, ki je bil prorusko usmerjen.

In tukaj:

kriptobog je izjavil:

Ni prepovedana, ampak v enem obdobju vmes je bila ruscina uradni jezik v regijah, kjer govori rusko vsaj 10% prebivalstva. Z 2019 se je to ukinilo in je uradni jezik samo ukrajinscina.

Kaj sem impliciral? Da je to narobe? S cim? Tebi razumevanje res ne gre. To je samo opisan potek dogodkov glede spremembe zaonodaje o uradnem jeziku v Ukrajini. Potegnjeno z wikipedije. Torej wikipedija implicira, da to ni prav? Zanimivo. Ti v vsakem stavku isces neke izgovore za napad in obtozbe, da je nekdo prorusko ousmerjen, tudi ce tega sploh ni. To je ze zrelo za obisk pri psihologu

Prav. Sam če te vsi 'narobe' razumemo, se je pa tud pametno mal zamislit. Mar ne?

Kdo vsi? Torej ce pejstam text iz wikipedije ompliciram, da je to narobe? Avtomatsko? Torej ce bi recimo prilepil text z wikipedije, da je bil Obama predsednik zda, to pomeni da je moje mnenje, da je narobe, da je bil on predsednik? Ker je crn, ker sem izpostavil ravno njega?

Vsi sodelujoči v temi ki te beremo od kar sodeluješ. Jebiga, ti si na strani ki "razume Ruse". Ne se čudit če pol tvoje citiranje (brez vsakršnih navednic, kaj šele vira) ni razumljeno tako kot ti hočeš ampak v kontekstu tvojih prejšnjih izjav.

V izogib nadaljnjim nesporazumom pač dodaj vir ko koga citiraš.

Saj je bil vir, ce je bil citat posta, na katerega sem se nanasal. :))

KBraneK007 je izjavil:

To že vem par dni, da nisi rojen tukaj. Zato pa imaš simpatijo do putina.

Da ti si samo podtaknjenca "kokainskega" malo uvalil vmes v svojo misel, ker ti globoko v sebi še vedno deluje ruska propaganda.

Saj ne ves kje sem rojen. In pri meni ni nobene ruske propagande. Ne vem od kje ti to. Eni ste res oprani. Lahko se pa spustim na vas nivo in vas klicem ukrajinske kurbice. Bo potem bolje?

Zgodovina sprememb…

Še malo pa boš ćisto zgubil masko.

Bi branil triglav, če bi ta bil napaden? Iz bilo katere strani?

Zgodovina sprememb…

KBraneK007 je izjavil:

Še malo pa boš ćisto zgubil masko.

Bi branil triglav, če bi ta bil napaden? Iz bilo katere strani?

K sreci ne zivim na triglavu. Branil bom svojo druzuno, tukaj se pa konca. Tudi ce bi bil Ukrajinec v Ukrajini, ne bi branil Ukrajine, niti ne bi branil Slovenije. Ce pridemo v bilokak konflikt imamo za ta namen vojsko. Poklicno, torej profesionalno. Zakaj potem jaz rabim kakroli poceti na bojiscu? Ker sem drzavljan? A Zelenski brani Ukrajino na bojiscu? Brani Putin Rusijo na bojiscu? Je vodstvo Hamasa na fronti? Je Benjamin v prvi bojni liniji?

Pa ne mi da vodijo strategijo. Zato so strategi v vojski, generali, majorji, whatever. Predsednik nima pojma o tem, on samo podpise na koncu ukaz to je pa vse. Najlazje je poslati v vojno rajo in podpisovati ukaze v bunkerju. Ko bo politicni vrh sel branit domovino se pa tudi jaz kam postavim. Kako gre ze tista pesem? War pigs? ;)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

kriptobog je izjavil:

Vir na wiki. Ker jaz se o tem pogovarjam. Sledi debati če že sodeluješ. Glede kokainskega jaz tebi tudi besede nisem namenila.

Najlazje je poslati v vojno rajo in podpisovati ukaze v bunkerju. Ko bo politicni vrh sel branit domovino se pa tudi jaz kam postavim. Kako gre ze tista pesem? War pigs? ;)

Bilo je leto 2022- februar. Takrat prva vojaška velesila sveta napade šibkejšo državo. Predsednik Ukrajine kljub pozivom zahodnih držav ne zapusti svoje države(čast in pogum). Pokaže jajca-zelo velika jajca. Vsa ta leta vojne večkrat obišče svoje vojake na prvi bojni liniji.

Medtem stari botoksirani ruski starček(kateri je agresor) se skriva v bunkerih. Okoli svojih vil in gradov(ki si jih ni pošteno zaslužil) ima namščenih več s300-400 pa še kaj, ki bi bili prepotrebni na liniji. Pićke ste ja!

Od vardara do Triglava..

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Vir na wiki. Ker jaz se o tem pogovarjam. Sledi debati če že sodeluješ. Glede kokainskega jaz tebi tudi besede nisem namenila.

V tem casu bi ze sami nasli vir kar v ukrajinskem zakoniku. Saj pise poleg kdaj je bil zakon sprejet ;) Za lene je pa tu se vedno chatgpt, ki zna brskati po spletu namesto vas

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

V tem casu bi ze sami nasli vir kar v ukrajinskem zakoniku. Saj pise poleg kdaj je bil zakon sprejet ;) Za lene je pa tu se vedno chatgpt, ki zna brskati po spletu namesto vas

Potem nehaj špilat užaljeno pičkico.

KBraneK007 je izjavil:

Najlazje je poslati v vojno rajo in podpisovati ukaze v bunkerju. Ko bo politicni vrh sel branit domovino se pa tudi jaz kam postavim. Kako gre ze tista pesem? War pigs? ;)

Bilo je leto 2022- februar. Takrat prva vojaška velesila sveta napade šibkejšo državo. Predsednik Ukrajine kljub pozivom zahodnih držav ne zapusti svoje države(čast in pogum). Pokaže jajca-zelo velika jajca. Vsa ta leta vojne večkrat obišče svoje vojake na prvi bojni liniji.

Medtem stari botoksirani ruski starček(kateri je agresor) se skriva v bunkerih. Okoli svojih vil in gradov(ki si jih ni pošteno zaslužil) ima namščenih več s300-400 pa še kaj, ki bi bili prepotrebni na liniji. Pićke ste ja!

Od vardara do Triglava..

Super. Bom naredil isto, ce bo vojna. Ne bom zapustil drzave pa na vsake toliko casa bom sel obiskat vojake.

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Saj je ne. Ti se se vsajas v neke trditve, ki jih ocitno ne zastopis. Najlazje je nekoga ozmerjati z rusom ,zato ker pripne nekaj iz ukrajinske zakonodaje. Saj sploh nima smisla :))

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

KBraneK007 je izjavil:

Od vardara do Triglava..

Super. Bom naredil isto, ce bo vojna. Ne bom zapustil drzave pa na vsake toliko casa bom sel obiskat vojake.

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Saj je ne. Ti se se vsajas v neke trditve, ki jih ocitno ne zastopis. Najlazje je nekoga ozmerjati z rusom ,zato ker pripne nekaj iz ukrajinske zakonodaje. Saj sploh nima smisla :))

Boš dal vir al boš še kar jokal kako si nerazumljen?

Sheteentz ::

Počasi je tudi RTV-ju jasno, da imajo problem z ruskimi boti
https://www.rtvslo.si/slovenija/ob-osmi...

Sprašujem zato, ker se je po objavi novice na našem portalu takoj pojavila vrsta očitno proruskih komentarjev. Ali menite, da gre za kaj drugega kot le za navadne uporabnike, ki so jih, na primer, srbeli prsti?

Da, res je, pravzaprav je ves čas trajanja vojne v Ukrajini Rusija zelo dejavna in tudi zelo učinkovita v tem hibridnem vojskovanju, katerega ključni del je informacijsko vojskovanje. Rusija torej z različnimi metodami in mehanizmi, tudi prek teh tako imenovanih internetnih botov, lansira različne informacije in poskuša v Evropi zasejati dvom o uradnih stališčih evropskih držav. V določenih državah je uspešnejša, v določenih manj. Meni se zdi, da je v Sloveniji v določenih strukturah zelo uspešna, in s tega vidika lahko razumemo tudi to.

Dovolj je že ena objava na družbenem omrežju, ki potem postane viralna, pri kateri nekdo podvomi o uradnem stališču. Pojavljajo se dvomi, ali so bili to ruski letalniki, pa tudi različica, da naj bi celo Ukrajinci poslali brezpilotne letalnike in tako naprej. Torej, to je treba ocenjevati tudi v okviru izjemno močne in uspešne informacijske vojne, ki jo Rusija izvaja v evropskem prostoru.

No, saj prav to: ali je informacijska vojna v bistvu tista, ki predstavlja večjo grožnjo za Evropo?

Do neke mere tudi. Čeprav je za države, ki neposredno mejijo na Ukrajino in Rusijo - tu imam v mislih predvsem Poljsko kot najmočnejšo evropsko državo v tistem delu Evrope in baltske države -, vojaška grožnja vsekakor na prvem mestu. Medtem se druge evropske države srečujemo s kibernetskimi napadi, ki ne potekajo le na dnevni ravni, ampak iz minute v minuto. In to so različne kampanje informacijskih napadov.

V prvem letu vojne je bila, na primer, zelo močna ruska informacijska kampanja na Poljskem. Njen cilj je bil diskreditirati ukrajinske begunce oziroma jih prikazati kot varnostni problem, da bi se poljska javnost obrnila proti njim, Poljska je namreč v tistem prvem letu vojne sprejela največje število ukrajinskih beguncev. To je tisto, kar bi nas moralo skrbeti.

Navsezadnje se v zadnjih mesecih tudi po evropski celini dogajajo številni kibernetski napadi, tudi izpadi električnih omrežij, ki jih ni mogoče pojasniti, lahko pa kažejo tudi na posledico kibernetskega delovanja Rusije

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

KBraneK007 je izjavil:

Od vardara do Triglava..

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/270...

Evo, direktno ukrajinska zakonodaja.

Zgodovina sprememb…

Windlass ::

Sheteentz je izjavil:

Počasi je tudi RTV-ju jasno, da imajo problem z ruskimi boti

Sprašujem zato, ker se je po objavi novice na našem portalu takoj pojavila vrsta očitno proruskih komentarjev. Ali menite, da gre za kaj drugega kot le za navadne uporabnike, ki so jih, na primer, srbeli prsti?

Da, res je, pravzaprav je ves čas trajanja vojne v Ukrajini Rusija zelo dejavna in tudi zelo učinkovita v tem hibridnem vojskovanju, katerega ključni del je informacijsko vojskovanje. Rusija torej z različnimi metodami in mehanizmi, tudi prek teh tako imenovanih internetnih botov, lansira različne informacije in poskuša v Evropi zasejati dvom o uradnih stališčih evropskih držav. V določenih državah je uspešnejša, v določenih manj. Meni se zdi, da je v Sloveniji v določenih strukturah zelo uspešna, in s tega vidika lahko razumemo tudi to.

Dovolj je že ena objava na družbenem omrežju, ki potem postane viralna, pri kateri nekdo podvomi o uradnem stališču. Pojavljajo se dvomi, ali so bili to ruski letalniki, pa tudi različica, da naj bi celo Ukrajinci poslali brezpilotne letalnike in tako naprej. Torej, to je treba ocenjevati tudi v okviru izjemno močne in uspešne informacijske vojne, ki jo Rusija izvaja v evropskem prostoru.

No, saj prav to: ali je informacijska vojna v bistvu tista, ki predstavlja večjo grožnjo za Evropo?

Do neke mere tudi. Čeprav je za države, ki neposredno mejijo na Ukrajino in Rusijo - tu imam v mislih predvsem Poljsko kot najmočnejšo evropsko državo v tistem delu Evrope in baltske države -, vojaška grožnja vsekakor na prvem mestu. Medtem se druge evropske države srečujemo s kibernetskimi napadi, ki ne potekajo le na dnevni ravni, ampak iz minute v minuto. In to so različne kampanje informacijskih napadov.

V prvem letu vojne je bila, na primer, zelo močna ruska informacijska kampanja na Poljskem. Njen cilj je bil diskreditirati ukrajinske begunce oziroma jih prikazati kot varnostni problem, da bi se poljska javnost obrnila proti njim, Poljska je namreč v tistem prvem letu vojne sprejela največje število ukrajinskih beguncev. To je tisto, kar bi nas moralo skrbeti.

Navsezadnje se v zadnjih mesecih tudi po evropski celini dogajajo številni kibernetski napadi, tudi izpadi električnih omrežij, ki jih ni mogoče pojasniti, lahko pa kažejo tudi na posledico kibernetskega delovanja Rusije

Se pravi jim je na RTV vse jasno glede te komentatorske greznice na MMC? Kaj je potem fora, da se jim daje platformo za informacijsko vojno? In z velikim užitkom redno pobriše vse pro-evropske komentarje ter pusti specifično pro-ruske?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Sheteentz ::

Svet RTV je očitno proruska greznica, ki dovoljuje takšno sranje. Ni druge, kot nad njih z maili na svet@rtvslo.si

A to dejansko berete rtvslo? :O

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Problem vseh teh ki razumete obe strani, pa gledate z obeh kotov in podobna jajca... Je sam ta da pozabljate da je samo eden od teh dveh agresor.

Napake so naredili tudi Ukrajinci, da se razumemo. Za začetek, njihovo stanje vojske leta 2014 je bilo zelo slabo. Bojna pripravljenost letal na Krimu je bila mislim da 23% (neko poročilo je bilo, cifro navajam po spominu).

Da se razumemo, kaj to pomeni. To ne pomeni, da je samo 23% letal lahko vzletelo. To pomeni, da je 23% letal imelo resurse (=servisirano) in je bilo v brezhibnem stanju, pripravljeno na napad, s polnim setom streliva. Vsem ostalim avionom je nekaj manjkalo. Brez resursov, brez streliva, v defektu.

Ukrajinci niso želeli Rusom leasati pomorsko bazo in baz za kontrolo satelitov. Kregali so se v parlamentu in Rusi niso mogli verjeti, da bi jih lahko Ukrajinci tako zelo zajebali. Je pa res, da Rusi niso več hoteli dosti plačevati za lease teh baz, kot prvič, niti niso imeli Ukrajinci drugih koristi (od Rusov).

Namesto, da bi se vkup sedli, so Ukrajinci zadnji hip dovolili lease za mislim da 20 let za mali denar, Rusi pa so se pripravljali na zasedbo Krima.

Predne bi Ukrajinci sploh začeli kaj groziti, da ne bodo leasali za mali denar, bi morali biti v nulo oboroženi.

To je bila največja napaka Ukrajincev zato se jim je tudi zgodil Donjeck.
Ni pa pomagala popustljivost Zahoda takrat. Krim (in Donbas) je zajebal Obama, ki ni imel jajc, da bi šel kontra.
Tudi Merklova je nekaj bluzila takrat.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Sheteentz je izjavil:

Svet RTV je očitno proruska greznica, ki dovoljuje takšno sranje. Ni druge, kot nad njih z maili na svet@rtvslo.si

Ja ne vem, tule je njihova lastna novinarka izpostavila ta problem. To ravno ne delaš, če hočeš še naprej v miru delovati.

Z maili ne boš nič naredil. En novinar bi moral spraviti to problematiko v eter vsaj za kakšen dan, saj se sicer v Sloveniji tako ali tako nič ne zgodi.

bm1973 ::

kriptobog je izjavil:

To je že malo bolano.

Folk bere časopise, ki jih ne mara...

pegasus ::

Ej novice na rtvslo z 0 komentarji so prav zanimive ... Kake lokalne, pa kake kulturno unetniške, občasno se celo kaka znanstvena najde ;)

endelin ::

Kaj to se že sami na rtv delajo norca glede komentiranja:))

endelin je izjavil:

Kaj to se že sami na rtv delajo norca glede komentiranja:))

Težko je tisto sranje, ki se tam dogaja pojasnit, brez da gremo v teritorij teorij zarot glede političnega prepričanja na RTV.

Vsekakor tega ne dopuščajo, ker bi bili nekakšni free-speech absolutisti. Vemo namreč kako hitro izgine pro-ukrajinski komentar ali kaj kritičnega do trenutne vlade (še posebno kulturnega ministrstva) in z njimi povezanih nevladnih skupin.

bm1973 ::

Ko nekomu ne paše kaj se piše, bi morali kar medij ukinit...

To je enoumje in fašizem...

mtosev ::

kriptobog je izjavil:

Komentarje na RTV, 24ur etc ne berem. Ne berem redardov in brainwashed people. Že preveč glupih ljudi je na slo-techu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

damirj79 ::

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

KBraneK007 je izjavil:

Od vardara do Triglava..

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Saj veš, da je to bil samo odgovor na rusko aneksacijo Krima, donbasa itd, kjer so ukrajinščino defacto prepovedali in je tam živeči ukrajinci niso smeli več javno uporabljati, ravno tako je bilo vse ukrajinskega odstranjeno. Tolko bi se pa že lahko potrudil in to izbrskal, če si, kot praviš sam zase, "nepristranski".

damirj79 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

KBraneK007 je izjavil:

Od vardara do Triglava..

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Saj veš, da je to bil samo odgovor na rusko aneksacijo Krima, donbasa itd, kjer so ukrajinščino defacto prepovedali in je tam živeči ukrajinci niso smeli več javno uporabljati, ravno tako je bilo vse ukrajinskega odstranjeno. Tolko bi se pa že lahko potrudil in to izbrskal, če si, kot praviš sam zase, "nepristranski".

Brezveze. Nisem nikolio debatiral na kja je bil odgovor. Samo citiral sem post, kjer je nekdo trdil da so ukrjainci ruscino prepovedali in sem napisal da je niso, da so pa dolocili da je ukrajinscina edini uradni jezik. In da je bilo to pred Zelenskim, ker je bilo omenjeno, da je to Zelenski naredil. To je vse. O tem zakaj je kdo kaj naredil nisem sploh debatiral.
Tukaj itak vsakega, ki ni ultra proukrajinski oznacite za rusa. Kot da je tezko ne biti za ukrajince in ne biti za ruse.

Zgodovina sprememb…

Težko ni, samo pristop si očitno izbral napačen, če so ti že vsi dali značko, kam spadaš :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirj79 ()

bbbbbb2024 ::

damirj79 je izjavil:

To je res. No, zadaj se je vedno skrivala okupacija Krima. Oboji in Rusi in Ukrajinci so zaostrili stališča glede jezikov v rabi. Začeli pa so, seveda, Rusi.

Eskalacija pa ni imela pomena neke resnične stiske, ampak so eskalirali zato, da destabilizirajo Ukrajince. Ker so se Ukrajinci in poslovno in mentalno začeli oddaljevati od Rusov.

Goran10 ::

KBraneK007 je izjavil:

Od vardara do Triglava..

Tukaj je treba omeniti da nam teli kekci že tri leta perejo možgane da Ukrajina pobira vojake na ulici in jih pobaše v kombi ker se nihče noče boriti. Matr dober se tale kombi vojska bori rusi nimajo nobenih omembe vrednih rezultatov. Kombijaši in penzionisti ubijajo rusko vojsko.

bbbbbb2024 je izjavil:

damirj79 je izjavil:

To je res. No, zadaj se je vedno skrivala okupacija Krima. Oboji in Rusi in Ukrajinci so zaostrili stališča glede jezikov v rabi. Začeli pa so, seveda, Rusi.

Eskalacija pa ni imela pomena neke resnične stiske, ampak so eskalirali zato, da destabilizirajo Ukrajince. Ker so se Ukrajinci in poslovno in mentalno začeli oddaljevati od Rusov.

rusija lahko, ukrajina pač ne. Itak da se neka nepomembna država tudi na takem področju težko upre "velesili". Nekaj podobnega je Italija počela s slovensko manjšino, no ravno prepovedi ni bilo, nagajanja pa so definitivno. Če bi tudi Slovenija nagajala italjanski manjšini, bi Italija s stališča močnejšega bistveno več dosegla. Upam, da se ne bi ravno vojaško udarili.. Očitno pamet tu okoli še deluje, tam čez za uralom pač ne.

kriptobog je izjavil:

Beri komentarje 1001 kopija tebe.

damirj79 je izjavil:

Težko ni, samo pristop si očitno izbral napačen, če so ti že vsi dali značko, kam spadaš :)

Saj sem ravnokar omenil kako dobis tako znacko. Ce nisi ultra proukrajinski, imas prorusko znacko avtomatsko. Imam celo nekaj malega investiranega v tri ukrajinska podjetja. Zelo prorusko ane

Goran10 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Beri komentarje 1001 kopija tebe.

Se novic ne berem na tej greznici, kas sele komentarjev. In ce so kopija mene je to super. To pomeni, da je ogromno ljudi, ki niso sprani in ne podpirajo ne ukrajine, ne rusije.

Zgodovina sprememb…

Leif ::

Slovenci pač nimamo odklonilnega odnosa do Rusov, ker so dovolj daleč, da nimamo slabih izkušenj z njimi. A je to tako težko razumeti ?

Rusofili so itak težki shizofreniki. Gobec gonijo prorusko dejanja pa prozahodna.

mtosev ::

Jaz npr ne sovražim celotnega ruskega naroda. Sovražim pa Putinove podpornike. Na žalost jih je kr dosti v Rusiji.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

kow ::

Leif je izjavil:

Slovenci pač nimamo odklonilnega odnosa do Rusov, ker so dovolj daleč, da nimamo slabih izkušenj z njimi. A je to tako težko razumeti ?

Da. Tezko je razumeti, da so ljudje tako neumni. Se poskusim navaditi ze celo zivljenje. Slabo mi gre.

Vprasanja v tem RTV clanku so absurdna. Ce prav razumem, bi lahko na ljubljano padale ruske balisticne rakete, ruski vojaki bi lahko mnozicno posiljevali po Mariboru, pa bi se na MMCju se vedno sprasevali, ce gre RES za ruske vojake.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Najbolj ogabno je sledece vprasanje:

"Sprašujem zato, ker se je po objavi novice na našem portalu takoj pojavila vrsta očitno proruskih komentarjev. Ali menite, da gre za kaj drugega kot le za navadne uporabnike, ki so jih, na primer, srbeli prsti?"

Kaksen gnoj od novinarja moras biti, da postavis taksno vprasanje.

kow je izjavil:

Leif je izjavil:

Da. Tezko je razumeti, da so ljudje tako neumni. Se poskusim navaditi ze celo zivljenje. Slabo mi gre.

Vprasanja v tem RTV clanku so absurdna. Ce prav razumem, bi lahko na ljubljano padale ruske balisticne rakete, ruski vojaki bi lahko mnozicno posiljevali po Mariboru, pa bi se na MMCju se vedno sprasevali, ce gre RES za ruske vojake.

Malo pretiravaš, v prvi svetovni vojni so se slovanski vojaki v Avstroogrski vojski množično predajali Rusom v Galiciji, ker se niso hoteli boriti proti njim. Italjanom na soški fronti se ni noben predajal.

Utk ::

Se novic ne berem na tej greznici, kas sele komentarjev. In ce so kopija mene je to super. To pomeni, da je ogromno ljudi, ki niso sprani in ne podpirajo ne ukrajine, ne rusije.

Eno je da nisi za ene niti druge, Ukrajinci, Poljaki, Čehi in podobni so res govna, ampak nekaj drugega je pa da v 20 min po objavi članka nekdo že napiše esej v 600 besedah, ki ga google ne najde nikjer da bi bil že objavljen. To si je nekdo dal dela, in ne zastonj. In takih "komentatorjev" je na desetine.
Lahko da je vmes kak amater prorus, ki napiše vrstico ali dve, ampak 90% je plačancev. In to bi morala imet Sova pod nadzorom.

Leif je izjavil:

To nam je težko razumeti, ker to sploh ni res.

Bivša Jugoslavija je padla (po dogovoru) pod interesno sfero Sovjetske zveze, kar je za Stalina pomenilo, da lahko aparatčike prestavlja kot figure. Jugoslovani (s Slovenci vred) smo se temu uprli, to je bil tako imenovani Informbiro spor:
Spor med Titom in Stalinom @ Wikipedia

ki je tlel že med 2. sv. vojno. Sovjeti niso hoteli pomagati in so dejansko pomagali na koncu, ko se je Armadna skupina E iz grčije umikala v Avstrijo. Plan je bil, da se predajo Angležem, ne Sovjetom.

Informbiro je pomenil, da je Jugoslavija dala nenormalno dosti denarja za orožje. Problem je bil tudi, da so Sovjeti plačevali peto kolono, ki je hujskala proti Titu in so delali tudi diverzije. To niso bile izmišljotine, dejansko so podtikali razstrelivo, na železniške proge. Zapovrh so se jim pridružili imigranti iz Argentine, Hrvati. Oni so imeli drugo agendo, sicer.

Jugoslavija je bila dobesedno do 1963 pod velikim pritiskom.

V zameno smo dobili relativno neodvisnost, in pritisk je popustil okrog 1963, ko je Hruščev prišel v Jugoslavijo:
Slika:Predsednik Jugoslavije Tito in sovjetski premier Hru%C5%A1%C4%8Dov v Kopru 1963.jpg @ Wikipedia

Tako da ne ti meni o Sovjetih, med katerimi sobili seveda Rusi. Hruščev sam pa je bil Ukrajinec po rodu. Stalin pa seveda Gruzijec.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Eno je da nisi za ene niti druge, Ukrajinci, Poljaki, Čehi in podobni so res govna, ampak nekaj drugega je pa da v 20 min po objavi članka nekdo že napiše esej v 600 besedah, ki ga google ne najde nikjer da bi bil že objavljen. To si je nekdo dal dela, in ne zastonj. In takih "komentatorjev" je na desetine.
Lahko da je vmes kak amater prorus, ki napiše vrstico ali dve, ampak 90% je plačancev. In to bi morala imet Sova pod nadzorom.

Potem niso kopija mene. In ce so taki komentarji bi moral imeti ze rtv to pod nadzorom, da brise kajne? Potem se pa sprasujete zakaj ne placujem rtv prispevka. Zakaj bi ce je taka greznica od storitve?
Sova so pa tudi vredni svojega denarja. Se pricakuje da so tam sposobni ljudje? Za tiste place?

Zgodovina sprememb…

Leif je izjavil:

kow je izjavil:

Leif je izjavil:

Malo pretiravaš, v prvi svetovni vojni so se slovanski vojaki v Avstroogrski vojski množično predajali Rusom v Galiciji, ker se niso hoteli boriti proti njim. Italjanom na soški fronti se ni noben predajal.

Kaj si pa ti za enega čudnega kurtza brezveznega. Slovenci smo najbolj nastradali v težkih bitkah v Galiciji:

https://english.sta.si/2517254/slovenia...

Kdo se je predal, idiot?

Leif je izjavil:

Jasno, da sem (namenoma) pretiraval. Ne razumem sicer kaj ima prva vojna z mojim komentarjem.

kow je izjavil:

Leif je izjavil:

Jasno, da sem (namenoma) pretiraval. Ne razumem sicer kaj ima prva vojna z mojim komentarjem.

Da so ljudje praviloma pripravljeni braniti svoj dom proti komurkoli, umirati za neke imperialne interese tisoče kilometrov stran pa niti ne.

AvtoR ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Leif je izjavil:

To nam je težko razumeti, ker to sploh ni res.

Bivša Jugoslavija je padla (po dogovoru) pod interesno sfero Sovjetske zveze, kar je za Stalina pomenilo, da lahko aparatčike prestavlja kot figure. Jugoslovani (s Slovenci vred) smo se temu uprli, to je bil tako imenovani Informbiro spor:
Spor med Titom in Stalinom @ Wikipedia

ki je tlel že med 2. sv. vojno. Sovjeti niso hoteli pomagati in so dejansko pomagali na koncu, ko se je Armadna skupina E iz grčije umikala v Avstrijo. Plan je bil, da se predajo Angležem, ne Sovjetom.

Informbiro je pomenil, da je Jugoslavija dala nenormalno dosti denarja za orožje. Problem je bil tudi, da so Sovjeti plačevali peto kolono, ki je hujskala proti Titu in so delali tudi diverzije. To niso bile izmišljotine, dejansko so podtikali razstrelivo, na železniške proge. Zapovrh so se jim pridružili imigranti iz Argentine, Hrvati. Oni so imeli drugo agendo, sicer.

Jugoslavija je bila dobesedno do 1963 pod velikim pritiskom.

V zameno smo dobili relativno neodvisnost, in pritisk je popustil okrog 1963, ko je Hruščev prišel v Jugoslavijo:
Slika:Predsednik Jugoslavije Tito in sovjetski premier Hru%C5%A1%C4%8Dov v Kopru 1963.jpg @ Wikipedia

Tako da ne ti meni o Sovjetih, med katerimi sobili seveda Rusi. Hruščev sam pa je bil Ukrajinec po rodu. Stalin pa seveda Gruzijec.

Če se ne motim je Hruščev prvič obiskal Jugoslavijo leta 1955 in se celo opravičil za pritiske informbiroja. Takrat so se s podpisom beograjske deklaracije precej izboljšali odnosi z rusijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AvtoR ()

Leif je izjavil:

Da so ljudje praviloma pripravljeni braniti svoj dom proti komurkoli, umirati za neke imperialne interese tisoče kilometrov stran pa niti ne.

V prvi vojni so bile vse sile imperialne. Ukrajina pa ni imperialna drzava.
Poleg tega so Slovenci seveda mnozicno umirali za imperialne interese. V praksi malo ljudi dezertira. Ceprav so nam komunisti to pravljico o galicijskih mnozicnih dezertacijah seveda prodajali. Mimogrede, tudi Tito je bil skoraj ubit na vzhodni fronti in jo je srecno odnesel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

AvtoR je izjavil:

Če se ne motim je Hruščev prvič obiskal Jugoslavijo leta 1955 in se celo opravičil za pritiske informbiroja. Takrat so se s podpisom beograjske deklaracije precej izboljšali odnosi z rusijo.

Kakorkoli že, kar sem želel povedati, da so Sovjeti (na 4/5 Rusi) bili daleč od nekih prijaznih sogovornikov. Z njimi se je dalo prijazno kramljati, če si za hrbtom imel arzenal orožja in so oni vedeli da je to netrivijalen arzenal. Potem so dali mir.

bbbbbb2024 je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Kakorkoli že, kar sem želel povedati, da so Sovjeti (na 4/5 Rusi) bili daleč od nekih prijaznih sogovornikov. Z njimi se je dalo prijazno kramljati, če si za hrbtom imel arzenal orožja in so oni vedeli da je to netrivijalen arzenal. Potem so dali mir.

Tako je še dandanes. Z rusom se težko katkoli meniš, kaj šele zmeniš, ker za tvojim hrbtom dela vse drugačne plane in potem nič ne velja, kar si se zmenil. Se vidi ze po vseh teh memorandumih, vse podpisano in nič ne velja. Imajo pač to v genih.
««
1140 / 1141
»»