» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1124 / 1124
»
»»

Pac-Man ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Rusi so namreč vso protiletalsko zaščito zvlekli na frontno linijo

Ne pozabit na tiste okrog vile s Kabajevo. Kaj bi bencin za plebs in vojsko, gospa mora nadaljevat s svojim luksuznim življenskim slogom.

https://t.me/radiosvoboda/84758

Putinova rezidenca v Valdaju, kjer pogosto preživlja čas mati njegovih sinov Alina Kabajeva, je obkoljena z 12imi položaji zračne obrambe, večinoma s Pancirji na stolpih.

To dokazujejo novi satelitski posnetki Yandexa in fotografije storitve Yandex.Mirrors. Radio Liberty je konec leta 2024 začel zbirati informacije o stolpih, opremljenih s Pancirjem, okoli predsedniške rezidence Valdai – lokacijo položajev zračne obrambe na tem območju najdete na našem interaktivnem zemljevidu .

Februarja 2023 je publikacija "Proekt" poročala o hiši, posebej zgrajeni za Alino Kabaevo, poleg Putinove rezidence v Valdaju, za katero so celo položili ločeno železniško progo.

12 stolpov s Pantsirji okoli Putinove rezidence je le 5-krat manj od števila položajev zračne obrambe, ki jih je Radio Liberty s pomočjo navdušencev OSINT odkril od leta 2022 v Moskvi in ​​Moskovski regiji, katere prebivalstvo šteje več kot 20 milijonov ljudi.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

JohnyQ_ ::

Ukrajinci Rusom bombajo logistiko, vojaško opremo, ...
Rusi pa vrtce.

Ampak ziher je bilo notr 50 NATO generalov!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

Pithlit ::

JohnyQ_ je izjavil:

Ukrajinci Rusom bombajo logistiko, vojaško opremo, ...
Rusi pa vrtce.

Ampak ziher je bilo notr 50 NATO generalov!

2 himarsa in tovarna flamingov v kleti.
Life is as complicated as we make it...

Dva uporabnika na MMC trdita, da živita v Moskvi

Multipla # 28. 8. 2025, 08:39

Ne vem, v katerem delu Moskve živite, a cena bencina je v Moskvi oz Rusiji 0,7 EUR/liter. Lahko pa da vi tankate tistega, ki je obogaten z zlatimi bleščicami.

Boddo # 28. 8. 2025, 09:04

Živim v Moskvi,bencina in diesla ne primanjkuje,cene se gibljejo med 58₽ za 92 oktanski bencin do 69₽ za dizeljsko gorivo.

Bučke prodajaj komu drugemu,tvoje je le novo ime tipa Member,katero je bilo reinkarnirano že vsaj 10x,uporabnik pa vedno ostaja isti.

bbbbbb2024 ::

Pac-Man je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Rusi so namreč vso protiletalsko zaščito zvlekli na frontno linijo

Ne pozabit na tiste okrog vile s Kabajevo. Kaj bi bencin za plebs in vojsko, gospa mora nadaljevat s svojim luksuznim življenskim slogom.

https://t.me/radiosvoboda/84758

Putinova rezidenca v Valdaju, kjer pogosto preživlja čas mati njegovih sinov Alina Kabajeva, je obkoljena z 12imi položaji zračne obrambe, večinoma s Pancirji na stolpih.

To dokazujejo novi satelitski posnetki Yandexa in fotografije storitve Yandex.Mirrors. Radio Liberty je konec leta 2024 začel zbirati informacije o stolpih, opremljenih s Pancirjem, okoli predsedniške rezidence Valdai – lokacijo položajev zračne obrambe na tem območju najdete na našem interaktivnem zemljevidu .

Februarja 2023 je publikacija "Proekt" poročala o hiši, posebej zgrajeni za Alino Kabaevo, poleg Putinove rezidence v Valdaju, za katero so celo položili ločeno železniško progo.

12 stolpov s Pantsirji okoli Putinove rezidence je le 5-krat manj od števila položajev zračne obrambe, ki jih je Radio Liberty s pomočjo navdušencev OSINT odkril od leta 2022 v Moskvi in ​​Moskovski regiji, katere prebivalstvo šteje več kot 20 milijonov ljudi.

Če imajo Pancirje na stolpu pomeni, da niso uspeli naflikati radarja. Pancirji niso mogli zaustaviti Storm shadow manevrirnih raket, ker so bile prenizko, radar je imel dosti zemeljskih odbojev, ki jih ni zmogel sfiltrirati. Potem so Rusi rekli, da imajo nov radar:

https://bulgarianmilitary.com/2025/03/2...

vendar ali niajo zadosti Panciorjev z modernimi radarji ali pa tudi ta AES ni tako dober, kot bi si želeli.

Look-down, shoot-down radarji in look-sideways, shoot-sideways AESA radarji - to pa so najzahtevnejše zadeve v radarski tehnologiji.

KBraneK007 ::

Pac-Man je izjavil:

Dva uporabnika na MMC trdita, da živita v Moskvi

Multipla # 28. 8. 2025, 08:39

Ne vem, v katerem delu Moskve živite, a cena bencina je v Moskvi oz Rusiji 0,7 EUR/liter. Lahko pa da vi tankate tistega, ki je obogaten z zlatimi bleščicami.

Boddo # 28. 8. 2025, 09:04

Živim v Moskvi,bencina in diesla ne primanjkuje,cene se gibljejo med 58₽ za 92 oktanski bencin do 69₽ za dizeljsko gorivo.

Bučke prodajaj komu drugemu,tvoje je le novo ime tipa Member,katero je bilo reinkarnirano že vsaj 10x,uporabnik pa vedno ostaja isti.

SOVA ?? Še sploh imamo mi to agencijo???

Meanwhile:

EU delegation building now damaged.
British Council Building destroyed
russian drone lands 100km in Poland NATO

All within a week. This is escalation.

No, naši EU alfa voditelji so glasni na socialnih omrežij. Verjetno bodo na UN in VS poslali tudi kakšno protestno noto, ker v rusijo itak ne upajo. To pa bo tudi vse.
Action > words

Je možno, da kakšen dron zaluta iz EU države v belorusijo ali pa v ... ??!!

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

O glej, nov account vostok ekipe :)

Tri minute dolg izsek iz intervjuja z "Ya Nacistom" s podnapisi

Aleksey Milchakov russian soldier, Nazi, commander of the sabotage reconnaissance group Rusich

some key parts of a big interview where he tells how he fought against Ukraine in 2014 in Donbass, how he cut ears as trophys, how he earned money demanding them from the families of the Ukrainian soldiers he killed or captured.

Bici ::

V UA so naciji, neki neki...

:))

Ponovno se je izkazalo
accuse the other side of that which you are guilty

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

Bici je izjavil:

V UA so naciji, neki neki...

V UA in njihovih oboroženih silah so vsekakor tudi naciji. Problem je rusko izgovarjanje na denacifikacijo.

Ker če streljajo v pravo smer jih ne moti ne "Ya Nacist"

https://meduza.io/en/feature/2025/01/11...

ne tip s tatujem kljukastega križa

https://x.com/PjotrSauer/status/1730620...

https://x.com/Pravonapadenie/status/162...

in ne tip s tetoviranim hitlerjevim portretom

https://x.com/KlausRmer5/status/1653405...

Desno zgoraj je fotka izpred Doma sindikatov v Odesi, kjer se je 2. maja 2014 zgodil masaker.

Sheteentz ::

Ok resno, kaj oz. kdo sploh je naci v kontektu te vojne? Če je naci nekdo, ki sovraži sosednjo državo, potem so vsi Ukrajinci nacisti. Saj jim ni za zameriti. Da mojo državo nekdo že tri leta in pol nenehno bombardira, bi bil tudi nacist, če to pomeni biti nekdo, ki sovraži Rusijo.

cleanac ::

Hmmm...res težko vprašanje:

- kdo sistemsko muči ujetnike?
- kdo pošilja ujetnike v taborišča?
- kdo ne priznava obstoja drugega naroda?
- kdo zahteva priključitev tujega ozemlja?
- kdo ravna zemljo pred seboj?
- kdo ima diktaturo?

Za Ruse je nacist/fašist vsak, ki je škodljiv kremeljskemu režimu. Tudi (((Zelenski))) :)

Klasična definicija je z wikipedije

Nacizem je oblika fašizma, ki zaničuje liberalno demokracijo in parlamentarni sistem. Njegova prepričanja vključujejo podporo diktaturi, goreč antisemitizem, antikomunizem, antislavstvo, proticigansko razpoloženje, znanstveni rasizem, belo nadvlado, nordicizem, socialni darvinizem, homofobijo, diskriminacijo invalidov in eugeniko.

Antislavstvo pač zanemarimo, pa to najdeš tako v Ukrajini kot v Rusiji. In pri nas. Tudi v oboroženih silah, ker jih privlači tak poklic.

Gre pa za totalno butast način opravičevanja SVO.

shmandi ::

Pithlit je izjavil:

RedDrake je izjavil:

A si zamišljate ironijo, da to zimo dejansko potem Rusi zmrzujejo, kot so sami napovedovali za EU za zimo 22/23. Meme gods, make it happen.

Na koncu jim bomo pošiljali humanitarno pomoč. In to mislim brez vsakršne zajebancije.

Brez dvoma...

Konec zabave na MMC, ob 14:30 se je spremenil moderatorski kriterij in objavljajo samo proruske komentarje

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Kdorkoli je že moderator je res idiot, da gre tako očitno v vse skupaj. Ali pa ve, da se mu/ji ne bo nič zgodilo.

gozdar1 ::

Pomoč rusiji v 90ih se je zahodu resnično obrestovala.
Rusija se brez resne denacifikacije sama od sebe očitno ne bo spremenila.

Windlass ::

Pac-Man je izjavil:

Konec zabave na MMC, ob 14:30 se je spremenil moderatorski kriterij in objavljajo samo proruske komentarje

Kdorkoli je že moderator je res idiot, da gre tako očitno v vse skupaj. Ali pa ve, da se mu/ji ne bo nič zgodilo.

Paco, ti maš itak potrpljenje svetnika, da jim na rtv prilagaš vse tiste vire. Ko dobro veš da ne bodo prebrali, če bodo brali ne bodo razumeli in če bodo razumeli so že zdavnaj odločeni kaj bodo verjeli ne glede na vse.

To je taka KGB brainwash/clockwork orange scena. meni delujejo da so padli že tako globoko v to, da jih ne bi prepričal niti v modro nebo, če bi Putin rekel da je rdeče.

Sem pa videl da so zjutraj pustili celo nekaj kvalitetnih prozahodnih komentarjev gor, ja. Je bilo že malo čudno ampak se pa res izdajo ko se zamena izmena, potem pa kar naenkrat ne smeš nič več pisat, razen kako lepo Rusi napredujejo in denacificirajo.

Moderator bi moral biti zabeležen z imenom oz. nekakšnim prepoznavnim psevdonimom. Če upajo.

Jaz bi še zmeraj rad spravil to problematiko v nekakšen medij oz. novice, ker res ni okej. Sami o svojih kremeljskih simpatijah na rtv že ne bodo poročali.

Ne pišem za njih, ampak za tiste ki so na nacionalnem portalu še dosegljivi.

In malo zame, ker mi je razsuvanje idiotskih argumentov v zabavo.

Pac-Man je izjavil:

Ne pišem za njih, ampak za tiste ki so na nacionalnem portalu še dosegljivi.

In malo zame, ker mi je razsuvanje idiotskih argumentov v zabavo.

Good point.

Ker argumentacija s tistih 30 večnih lučk je tako kot da bi reševal fizikalne probleme ampak imajo oni ene čisto svoje fizikalne zakone, ki jih po potrebi še malo spreminjajo, da je njihov izračun vedno pravilen.
Za zaprt oddelek v Polju..

sparklyslo ::

Windlass je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Paco, ti maš itak potrpljenje svetnika, da jim na rtv prilagaš vse tiste vire. Ko dobro veš da ne bodo prebrali, če bodo brali ne bodo razumeli in če bodo razumeli so že zdavnaj odločeni kaj bodo verjeli ne glede na vse.

To je taka KGB brainwash/clockwork orange scena. meni delujejo da so padli že tako globoko v to, da jih ne bi prepričal niti v modro nebo, če bi Putin rekel da je rdeče.

Sem pa videl da so zjutraj pustili celo nekaj kvalitetnih prozahodnih komentarjev gor, ja. Je bilo že malo čudno ampak se pa res izdajo ko se zamena izmena, potem pa kar naenkrat ne smeš nič več pisat, razen kako lepo Rusi napredujejo in denacificirajo.

Moderator bi moral biti zabeležen z imenom oz. nekakšnim prepoznavnim psevdonimom. Če upajo.

Jaz bi še zmeraj rad spravil to problematiko v nekakšen medij oz. novice, ker res ni okej. Sami o svojih kremeljskih simpatijah na rtv že ne bodo poročali.

Mogoče bi pa Erika lahko to problematiko izpostavila na eni izmed Tarč. Kako lepo bi bilo na TV videti tiste moderatorje, kako svicajo pred kamero, z rusko zvezdo na prsih. :))

ššš ::

Vidi se, da so se generacije zamenjale. Tale "ultra nazi SS" folk je strah in trepet levih in desnih. No, učas smo jim rekl skini in so bli poleg punksov in čefurjev čist isto "normalna" subkultura, kot ostali dve.

skumpl ::

Smo že kaj bližje premirju? Kako kaže na fronti?

ššš je izjavil:

Vidi se, da so se generacije zamenjale. Tale "ultra nazi SS" folk je strah in trepet levih in desnih. No, učas smo jim rekl skini in so bli poleg punksov in čefurjev čist isto "normalna" subkultura, kot ostali dve.

Eno je folk, ki straši po SŠ, drugo pa folk, ki pobija priseljence

Murder of Shamil Odamanov @ Wikipedia

20. aprila 2007 so člani ruske neonacistične skupine umorili Shamila Umakhanoviča Odamanova in drugega neznanega moškega. 12. avgusta 2007 je bil na družbenem omrežju LiveJournal objavljen videoposnetek, ki prikazuje njuno smrt, z naslovom Usmrtitev Tadžika in Dagestanca (rusko: Казнь таджика и дагестанца, romanizirano: Kazn' tadzhika i dagestantsa). Videoposnetek obglavljenja je postal viralni in dobil vzdevek Ruski neonacistični videoposnetek obglavljenja. Incident je veljal za nerešen primer do leta 2020, ko je ruska vlada objavila, da je eden od obtožencev (Maxim Martsinkevich) malo pred smrtjo priznal svojo vpletenost.

Goran10 ::

skumpl je izjavil:

Na fronti je praktično stagnacija z ene in druge strani. Že tri leta.

sparklyslo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Mogoče bi pa Erika lahko to problematiko izpostavila na eni izmed Tarč. Kako lepo bi bilo na TV videti tiste moderatorje, kako svicajo pred kamero, z rusko zvezdo na prsih. :))

Svoje medijske hiše ji nikoli ne bi dovolili takole izpostavljati.

Mogoče bi Požarja zanimalo na info360. Ampak to potem ne moreš tako nekaj rekla-kazala.

Bi mu moral nekaj konkretnega pokazat/dokazat kaj (ne)prepušča moderacija in to večletno neutrudljivost(kampanjo) parih večnih lučk.

Ta forum na mmc je itak nepomembem in nima nekega vpliva. Pač par putkotov se dnevno izživlja s svojimi komentarji.

Bici ::

skumpl je izjavil:

Ko pogori zadosti rafinerij bo ruse že pamet srečala.

Goran10 je izjavil:

Ta forum na mmc je itak nepomembem in nima nekega vpliva. Pač par putkotov se dnevno izživlja s svojimi komentarji.

Vseeno je slovenski državni medij. Plačljiv (zakaj že, če trosijo ruske parole). Z zelo čudno anomalijo, ko gre specifično in samo za tematiko rusko-ukr. vojne.

V ostalih novicah tega ne srečaš v taki obliki, niti takrat, ko je imela vlada res agendo, da celo državo naščuva proti razrednim sovražnikom (zdravnikom, espejevcem, kmetom..)

shmandi ::

Goran10 je izjavil:

Ni čisto tako. Veliko ljudi še vedno gleda na RTV kot verodostojen medij in prebira tudi komentarje. Zakaj pa misliš, da imajo tako aktivno moderiranje? Oni že vejo, da jih množica bere... Vse je to del ruske propagandne agende, ki je zelo aktivna po celi Evropi že vsaj desetletje.

A berete kaj komentarje na facebooku pod objavami glavnih medijev v slo? No tam je večji reach ampak je zadeva uravnotežena. Putkoti na mmc lajajo sami sebi.

Sheteentz ::

Kdo pri zdravi pameti gre brat komentarje na mmc? Ljudje, kaj je z vami narobe?

Na vsake toliko časa napišem res glup proruski komentar ker druge vrste komentarji večinoma ne gredo skozi.

Sheteentz je izjavil:

Kdo pri zdravi pameti gre brat komentarje na mmc? Ljudje, kaj je z vami narobe?

Morbidna radovednost:)) a veš tisto, ko ljudje gledajo karambole na avtocesti ko se peljejo mimo. No to. :))

Ne pač, jaz sem se zgrozil ko sem prvič videl tiste komentarje in sem resno podvomil v to kar sem takrat vedel o zadevi (pa verjamem da nisem edini). Zato se mi zdi narobe da je to sranje na nacionalki. Večina ljudi nima časa ali interesa da bi se poglabljala in potem si lahka tarča.

Nekaj časa sem probal argumentirano se pogovarjat s tisto drhaljo ampak potem mi je blo jasno, da pač nabijajo ad nauseam in nikogar ne pripelješ po logiki do premisleka o tem kaj nabija.

Od takrat naprej samo še občasno trolam in naravnost uživam, ko se mi usuje 10-15 odgovorov penastih putkotov z ranjeno častjo, ki mi brez izjeme povejo kako sem opran od propagande in mi z odgovori polni klicajev zagotovijo, da bo Putin edini odločil kje bo nova meja :))

Je kar emocionalni rollercoaster vse skupaj, no..

+ trolanje lažje preživi moderacijo, kar je fascinantno samo po sebi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

https://x.com/geogvma/status/1961109956...

Takoj, ko Palestnec postane preveč domišljav za njihov okus, zahodni levičarji odvržejo masko belega rešitelja in „antiimperialista“, si nadenejo kolonialni šlem in začnejo domorodca spravljati kamor se jim zdi, da spada.

WhiteAngel ::

Na Radom airshowu na Poljskem je en F-16 dol padel. klik

Kdo sploh rabi Rusa za soseda, če s takimi neumnostmi zgubljamo opremo in pilote :'(
««
1124 / 1124
»
»»