Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

skrtuh ::
Ne servirate nobenih virov in mislite, da je vaše mnenje tisto, ki šteje več, kot ankete, na katerih je sodelovala množica ljudi, kot ste vi.
Iz katerega leta je ta anketa?
Za tole je pomlad 2025 - piše pod sliko. Polovica držav so države zahodnega bloka, pa so še vedno taki rezultati, da zda predstavljajo veliko grožnjo...
@pithlit: jaz sem doma v Sloveniji, ne v Italiji. Pridi si mal Ljubljano pogledat...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

UkrFTW!! ::
Ne servirate nobenih virov in mislite, da je vaše mnenje tisto, ki šteje več, kot ankete, na katerih je sodelovala množica ljudi, kot ste vi.
Za tole je pomlad 2025 - piše pod sliko. Polovica držav so države zahodnega bloka, pa so še vedno taki rezultati, da zda predstavljajo veliko grožnjo...
@pithlit: jaz sem doma v Sloveniji, ne v Italiji. Pridi si mal Ljubljano pogledat...
Povej, da ne znaš brati, pa ti bomo pomagali.
Bogi ruski morilci, še propagande ne znate dobro izpeljati. Bolje vam gre pobijanje, uničevanje in seveda izmišljevanje blodenj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: UkrFTW!! ()

Pithlit ::
"Prideš na kavo" implicira 2 stvari.
1- Ti prideš.
2- Js častim.
Zakaj naj bi js v Ljubljano rinla, veš sam ti.
Zakaj te vabim v Trst? Ker ti je verjetno bližje k Nova Gorica. Lahko te pa tut v Novo Gorico povabim. Komot. Sam ne vem kje imajo dostojno kavo. V Fabriki načeloma ni slaba.
Life is as complicated as we make it...

Balandeque ::
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.
the chicken was involved - the pig was committed.

Stane2 ::
Predstavlja grožnjo nori* TRUMP, ne pa ZDA.

Kere bedarije nam prodajš tukaj, ahaha.
Daj povej, zakaj mora Rusija dobiti del Ukrajine, da bo potem mir?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

Odlikovani ruski general ostal brez roke in noge
V napadu ukrajinskih sil na obmejno rusko regijo Kursk je bil hudo ranjen generalporočnik Esedula Abačev, visok predstavnik ruske vojske. Gre za večkrat odlikovanega namestnika poveljnika skupine Sever ruskih oboroženih sil, ki je zadolžena za napade na ukrajinski regiji Sumi in Harkov. Poškodbe so bile tako hude, da so mu morali amputirati roko in nogo.
V napadu ukrajinskih sil na obmejno rusko regijo Kursk je bil hudo ranjen generalporočnik Esedula Abačev, visok predstavnik ruske vojske. Gre za večkrat odlikovanega namestnika poveljnika skupine Sever ruskih oboroženih sil, ki je zadolžena za napade na ukrajinski regiji Sumi in Harkov. Poškodbe so bile tako hude, da so mu morali amputirati roko in nogo.

floyd1 ::
JohnyQ_
Torej kdo poleg rusov grozi z jedrskim orožjem ?
Samo ena država ga je dejansko uporabila 2x, in sicer nad civilisti.
Je pa že 80 let od tega in blesavi kavboji danes vseeno več ne mečejo nukic na civiliste, ruska vojska neandertalcev pa npr. še vedno enako posiljuje ženske kot so jih leta 1945.
Bomo šli nazaj do križarskih vojn za opravičevanje vojne in vojnih zločinov?

Sej to je bilo sam in zgolj izmikanje odgovoru. Vprašanje je bilo nekaj povsem drugega.

endelin ::
Uz Trumpa će biti:
potpredsjednik JD Vance
ministar vanjskih poslova Marco Rubio
šefica kabineta Bijele kuće Susie Wiles
posebni izaslanik Steve Witkoff
posebni izaslanik Keith Kellogg
Ste vedeli da je bil Witkoff Nkrat v Moskvi in 0krat v Kijevu? :p
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Verjetno zato ker Zelenskega ni treba mirit kot steklega psa pa ga prosit naj neha pobijat nedolžne Ruse. Za razliko od Putina.

Bici ::
Odlično.
Double plus good.
Darwin odobrava.

Trump pred srečanjem z Zelenskim popolnoma pobesnel
Slab obet :P
https://www.zurnal24.si/svet/trump-pred...
Takšnih primerov bo še kar nekaj v naslednjih desetletjih ;) HUR
Si odlikovan poveljnik in živiš luksuzno življenje v dači a nikoli ne veš kdaj ostaneš brez udov :D
Odlično.
Double plus good.
Darwin odobrava.
Takšnih primerov bo še kar nekaj v naslednjih desetletjih ;) HUR
Si odlikovan poveljnik in živiš luksuzno življenje v dači a nikoli ne veš kdaj ostaneš brez udov :D
Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::
Uz Trumpa će biti:
potpredsjednik JD Vance
ministar vanjskih poslova Marco Rubio
šefica kabineta Bijele kuće Susie Wiles
posebni izaslanik Steve Witkoff
posebni izaslanik Keith Kellogg
Ste vedeli da je bil Witkoff Nkrat v Moskvi in 0krat v Kijevu? :p
JD je slab znak.
Verjetno bi veliko več dosegli, če bi evropa na tiho zagrozila z obdavčenjem tehnoloških velikanov.

V bistvu dober. Upam, da ga možganska trefne od razburjanja.

https://x.com/evgen1232007/status/19574...
After the grain harvest fell by 24.3% in the Rostov region, the governor ran to Putin to ask for preferential loans and a moratorium on bankruptcy, since farmers are threatened with bankruptcy and will be forced to sell their land.
Krasnodar region will be next. A 25% fall
After the grain harvest fell by 24.3% in the Rostov region, the governor ran to Putin to ask for preferential loans and a moratorium on bankruptcy, since farmers are threatened with bankruptcy and will be forced to sell their land.

imagodei ::
Zdaj boš pa moral še kak vir dat za točko 1. V stilu "vrgli bomo nukico tja pa tja" tko kot to rusi delajo.
Živjo Pithlit. Kje pa so Rusi take oslarije pokali? Spremljam zadevo tako z enim očesom, lahko da sem falil.
Zagotovo jo ne spremljaš niti z enim očesom, če to sprašuješ.
Eh, sem pa mislil, da se bo kar usulo linkov in citatov, kjer Ruski uradniki določajno naslednje cilje in izbirajo mesta, ki jih bodo zravnali z zemljo.
No - resno: še vedno me zanima, kakšne pozive Rusov k nuklearnemu holokavstu sem zgrešil.
- Hoc est qui sumus -

Eh, sem pa mislil, da se bo kar usulo linkov in citatov, kjer Ruski uradniki določajno naslednje cilje in izbirajo mesta, ki jih bodo zravnali z zemljo.
Da bomo podpirali tvojo lenobo, to si zelo slabo mislil.
No - resno: še vedno me zanima, kakšne pozive Rusov k nuklearnemu holokavstu sem zgrešil.
Čist resno, pogooglaj, pajac.

Goran10 ::
Zdaj boš pa moral še kak vir dat za točko 1. V stilu "vrgli bomo nukico tja pa tja" tko kot to rusi delajo.
Živjo Pithlit. Kje pa so Rusi take oslarije pokali? Spremljam zadevo tako z enim očesom, lahko da sem falil.
Putkotom se vedno uspe naredit neumne. Zadnji primer je bil od Medvedeva ko je na koncu še trumpu počil film. No kmalu za tem smo dobili putkota na aljaski.

Meni se resno ne da več ponavljat tega že v petdeseto. V YT vtipkaj Russian nuclear threats. Ni hudič da se ti ne bi usulo videov z in brez podnapisov z njihove nacionalke. Še simulacije so predvajal.

Putkoti z neposrednimi in subtilnimi jedrskimi grožnjami operirajo že od začetka vojne. So pa tudi mobilizral uporabne ididote. Recimo pri nas je stevanovič subtilno grozil v imenu ruske vojske ko je sanjal o nekih gobah ki se bodo prikazale če bomo še naprej podpirali ukrajino.
Rus rabi batine to trump še ni dojel. Batine in disciplino. Vsako rusko jedrsko grožnjo je treba izenačit in to je trump na zadnje naredil. Kmalu je potem putko priletel na aljasko da se malo prislini trumpu. Trump pa ves v rožicah. Rabmo še nekoga med francozi in britanci ki bosta redno sikala nazaj rusom. Naj se rusi zavedajo da bodo isto upepeljeni.
Rus rabi batine to trump še ni dojel. Batine in disciplino. Vsako rusko jedrsko grožnjo je treba izenačit in to je trump na zadnje naredil. Kmalu je potem putko priletel na aljasko da se malo prislini trumpu. Trump pa ves v rožicah. Rabmo še nekoga med francozi in britanci ki bosta redno sikala nazaj rusom. Naj se rusi zavedajo da bodo isto upepeljeni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

Predstavlja grožnjo nori* TRUMP, ne pa ZDA.(Kar poglej si Kanado)
Nori Trump, Nori Putin, nora VonDerLajen, tudi če je nor, to ni noben izgovor.
"In 2007: fewer than 10% of Britons saw Russia as a significant threat, compared with 49% today." Se pravi zdaj se je Rusija nekje izenačila z ZDA, prej pa so verjetno vodile ZDA.
Glavni cilj Rusije je bil, da NATA ni v Ukrajini. Ker je za to, da so ga začeli jemat resno porabil toliko življenj, to ne bo brezplačno... pomoje drugače doma ne bi politično preživel.
@Pithlit: V novo gorico so zaprli cesto. Kaj pa Sežana, to je blizu trsta, pa v Sloveniji?
Zgodovina sprememb…

Roko na srce ukrajina sploh ne potrebuje nato pakta je sama zaustavila ruse. Na nas je pa da se jo naprej podpira.

Predstavlja grožnjo nori* TRUMP, ne pa ZDA.(Kar poglej si Kanado)
"In 2007: fewer than 10% of Britons saw Russia as a significant threat, compared with 49% today." Se pravi zdaj se je Rusija nekje izenačila z ZDA, prej pa so verjetno vodile ZDA.
Glavni cilj Rusije je bil, da NATA ni v Ukrajini. Ker je za to, da so ga začeli jemat resno porabil toliko življenj, to ne bo brezplačno... pomoje drugače doma ne bi politično preživel.
@Pithlit: V novo gorico so zaprli cesto. Kaj pa Sežana, to je blizu trsta, pa v Sloveniji?
Neverjetno kako se vrtite v krogu.
Zakaj se je potem vojna začela zaradi sporazuma z eu?

O čem se zdaj sploh pogovarjamo? Rusija je po grožnjah pred Ukrajino. In to je vse kar moramo vedet v tej temi.
So fuckin what? Mi žimivo v Evropi. Za nas je grožnja Rusija. Za one dol v Južni Afriki pa ziher ni Rusija, ker je predaleč.
Glavni cilj Rusije je bil, da NATA ni v Ukrajini.
Glavni cilj je bil land grab.
pomoje drugače doma ne bi politično preživel.
Pa koga sploh briga ali bo Zelenski politično preživel. To je ena taka lepa zadeva, kjer se plačani rusofili ujamete na limalice. Najboljš da dajo na pozicijo generala Zalužnija, ja. Iz dežja pod kap.

esel ::
AI
Glavni dogodki in izjavami – po časovnem zaporedju
Februar 2022
Pred začetkom invazije na Ukrajino je Putin razglasil "posebno pripravljenost" jedrskih sil in opozoril, da bi vsak odziv zahoda "v zgodovini nevidne posledice" pomenil hiter odgovor s strani Rusije.
2023
Februar: Rusija je suspendirala sodelovanje v pogodbi New START, kar dodatno znižuje raven nadzora nad jedrskim orožjem.
Junij: Putin je napovedal postavitev taktičnega jedrskega orožja v Belorusijo – prvi tak korak zunaj Rusije po hladni vojni.
Julij: Sergej Karaganov, vplivni Putinov svetovalec, je pozval k "udarcu po več ciljih v Evropi", da bi "pripeljal tiste, ki so izgubili pamet, k pameti."
Julij: Dmitrij Medvedev je izrazno zagrozil, da bi ob domnevnem ukrajinskem napadu na rusko jedrsko elektrarno Smolensk Rusija lahko napadla tri jedrske elektrarne v Ukrajini in druge jedrske objekte v vzhodni Evropi.
2024
Maj: Rusija je izvedla več faz taktičnih jedrskih vaj, vključno z javnimi prikazi in sodelovanjem Belorusije – očitno kot odgovor na podporo Zahoda Ukrajini.
Poletje: Analize kažejo, da Rusija znižuje prag za uporabo jedrske sile – že običajen konvencionalni napad z vmešavanjem jedrske sile bi lahko sprožil jedrskega odziva.
September: Ryabkov je potrdil, da se jedrska doktrina v Rusiji pregleduje kot odgovor na "eskalacijo" s strani Zahoda.
September: Poročila medijev (npr. Financial Times preko reddit vir.) kažejo, da je ruska mornarica bila usposobljena za ciljanje na območja globoko v Evropi z jedrsko kapaciteto – tako teoretične kot operativne vaje.
2025 (do avgusta)
Avgust: Poročila Reutersa in drugih virov:
Rusija z Belorusijo pripravlja obsežne vojaške vaje "Zapad-2025", ki vključujejo jedrske vaje in hipersonične rakete, z namenom strateškega odvračanja ob Njim ob nato mejah.
Ukrajinska obveščevalna služba (pomemben zahodni vir) opozarja na pripravljen test jedrsko-gnanega krozilnega izstrelka „Burevestnik“ – z neskončnim domnevnim dosegom in manevribnostjo, ki bi lahko povečala rusko pogajalsko moč.
Putin je predlagal možnost nove bilateralne pogodbe o nadzoru jedrskega orožja z ZDA, z namenom podpore evropske varnosti. Prejšnja pogodba New START poteče februarja 2026.

Chalky ::
REPORTER: "You look fabulous in that suit."
POTUS: "That's the reporter that attacked you last time."
ZELENSKYY: "I remember...He's in the same suit. I changed. You are not."
https://x.com/Breaking911/status/195749...
Je vsaj vzdušje boljše kot zadnjič. Trump se pa tudi že dolgo ni tako nasmejal.
POTUS: "That's the reporter that attacked you last time."
ZELENSKYY: "I remember...He's in the same suit. I changed. You are not."
https://x.com/Breaking911/status/195749...
Je vsaj vzdušje boljše kot zadnjič. Trump se pa tudi že dolgo ni tako nasmejal.

Pa koga sploh briga ali bo Zelenski politično preživel.
Jaz sem mislil Putina, ne Zelenskega...
Zgodovina sprememb…

JohnyQ_ ::
https://x.com/evgen1232007/status/19574...
Mogoče pa jih bo lakota spametovala.
Samo naj bo tako huda da jih bo stiskalo tudi v Moskvi.

Mi lahko nekdo nekaj pojasni?
Rusiji je nato sedaj bližje kot pred vojno.
Obeta se podoben člen kot je 5. ampak samo med ukrajino in zda.
Ukrajina ima dosti več vojske kot prej.
Putler hoče imeti Donbas.
Zmeden sem, ker baje landgrab ni bil motiv ampak sedaj je landgrab edina točka ki putlerja zanima

Kje se rusofilski pacienti da to pojasnite?
Rusiji je nato sedaj bližje kot pred vojno.
Obeta se podoben člen kot je 5. ampak samo med ukrajino in zda.
Ukrajina ima dosti več vojske kot prej.
Putler hoče imeti Donbas.
Zmeden sem, ker baje landgrab ni bil motiv ampak sedaj je landgrab edina točka ki putlerja zanima

Kje se rusofilski pacienti da to pojasnite?

Zgodovina sprememb…

phantom ::
Balandeque je izjavil:
Medtem se potihem selijo k nam.
https://necenzurirano.si/clanek/preiska...
Verjetno morajo svoje premoženje nekam na "varno" v EU parkirat pa mogoče še kaj oprat zraven. Po imenu sodeč bodo nepremičnine tukaj pokupili pa oddajali. Seveda, da bodo cene še bolj v luft pognali pa lepo najemnine od Slovencev v svoj žep filali.
~
~
:wq
~
:wq

JohnyQ_ ::
Balandeque je izjavil:
Medtem se potihem selijo k nam.
https://necenzurirano.si/clanek/preiska...
Verjetno morajo svoje premoženje nekam na "varno" v EU parkirat pa mogoče še kaj oprat zraven. Po imenu sodeč bodo nepremičnine tukaj pokupili pa oddajali. Seveda, da bodo cene še bolj v luft pognali pa lepo najemnine od Slovencev v svoj žep filali.
Zakaj se takih pajacev ne da na seznam sankcioniranih tudiyv EU in se jim zamrzne vse premoženje, ne pa da biznisirajo pri nas.

Ni več važen Putler, važno je kufe v Gorici. No, za vse je 1x prvič...
Jebiga. Cesta je zaprta. Gorica odrezana od Ljubljane. Najbolš da jo kr Italiji damo.
Mi je pa zabavno kaj vse bo človek zmislil sam da ni treba na kafe pridet. Sej v bistvu nima veze. Nimam namena nikogar prosit da se na ušivo (zastonj) kavo pripelje. Sem vmes že prejela vabilo na suši.

esel ::
AI
Glavni dogodki in izjavami – po časovnem zaporedju
Februar 2022
Pred začetkom invazije na Ukrajino je Putin razglasil "posebno pripravljenost" jedrskih sil in opozoril, da bi vsak odziv zahoda "v zgodovini nevidne posledice" pomenil hiter odgovor s strani Rusije.
2023
Februar: Rusija je suspendirala sodelovanje v pogodbi New START, kar dodatno znižuje raven nadzora nad jedrskim orožjem.
Junij: Putin je napovedal postavitev taktičnega jedrskega orožja v Belorusijo – prvi tak korak zunaj Rusije po hladni vojni.
Julij: Sergej Karaganov, vplivni Putinov svetovalec, je pozval k "udarcu po več ciljih v Evropi", da bi "pripeljal tiste, ki so izgubili pamet, k pameti."
Julij: Dmitrij Medvedev je izrazno zagrozil, da bi ob domnevnem ukrajinskem napadu na rusko jedrsko elektrarno Smolensk Rusija lahko napadla tri jedrske elektrarne v Ukrajini in druge jedrske objekte v vzhodni Evropi.
2024
Maj: Rusija je izvedla več faz taktičnih jedrskih vaj, vključno z javnimi prikazi in sodelovanjem Belorusije – očitno kot odgovor na podporo Zahoda Ukrajini.
Poletje: Analize kažejo, da Rusija znižuje prag za uporabo jedrske sile – že običajen konvencionalni napad z vmešavanjem jedrske sile bi lahko sprožil jedrskega odziva.
September: Ryabkov je potrdil, da se jedrska doktrina v Rusiji pregleduje kot odgovor na "eskalacijo" s strani Zahoda.
September: Poročila medijev (npr. Financial Times preko reddit vir.) kažejo, da je ruska mornarica bila usposobljena za ciljanje na območja globoko v Evropi z jedrsko kapaciteto – tako teoretične kot operativne vaje.
2025 (do avgusta)
Avgust: Poročila Reutersa in drugih virov:
Rusija z Belorusijo pripravlja obsežne vojaške vaje "Zapad-2025", ki vključujejo jedrske vaje in hipersonične rakete, z namenom strateškega odvračanja ob Njim ob nato mejah.
Ukrajinska obveščevalna služba (pomemben zahodni vir) opozarja na pripravljen test jedrsko-gnanega krozilnega izstrelka „Burevestnik“ – z neskončnim domnevnim dosegom in manevribnostjo, ki bi lahko povečala rusko pogajalsko moč.
Putin je predlagal možnost nove bilateralne pogodbe o nadzoru jedrskega orožja z ZDA, z namenom podpore evropske varnosti. Prejšnja pogodba New START poteče februarja 2026.
Dodatne neposredne grožnje
Dmitrij Medvedev (večkrat, 2022–2024)
večkrat javno izjavil, da bi se Evropa »spremenila v pepel«, če bi NATO neposredno vstopil v vojno,
julij 2022: grozil s »koncem človeštva«, če bi Rusija izgubila v Ukrajini,
september 2022: izrecno dejal, da ima Rusija pravico uporabiti jedrsko orožje »tudi proti NATO«.
Marija Zaharova (MZZ, 2023)
zagrozila, da bi »britanske cilje« lahko postavili na seznam prioritetnih, ker London pomaga Ukrajini z orožjem.
Sergej Šojgu (minister za obrambo, 2023)
ob obisku Minska izjavil, da je Rusija pripravljena uporabiti »taktična sredstva« proti katerikoli evropski državi, ki bi napadla Belorusijo.
Vladimir Putin (več govorov 2022–2024)
vključno s septembrom 2022, ko je ob razglasitvi mobilizacije izjavil, da bo Rusija uporabila »vsa razpoložljiva sredstva«, če bi bila ogrožena »teritorialna celovitost«, kar je posredno vključevalo novo priključene ukrajinske regije,
marec 2024: napovedal, da je jedrsko orožje »bojno pripravljeno« in da bi bil »hitri udar« na evropske prestolnice možen.
Ruski državni mediji (RT, Rossiya 1, 2022–2025)
večkrat so komentatorji in voditelji (npr. Dmitrij Kiseliov) naravnost kazali zemljevid evropskih prestolnic, ki bi bile tarče jedrskih raket (London, Pariz, Berlin, Varšava),

Ruski podporniki že slavijo?
If Ukraine agrees to land concessions Russia will have won.
https://x.com/Timcast/status/1957491982...

Jebiga. Cesta je zaprta. Gorica odrezana od Ljubljane. Najbolš da jo kr Italiji damo.
Mi je pa zabavno kaj vse bo človek zmislil sam da ni treba na kafe pridet. Sej v bistvu nima veze. Nimam namena nikogar prosit da se na ušivo (zastonj) kavo pripelje. Sem vmes že prejela vabilo na suši.
Ne morem se vozit čez pol Slovenije, potem pa še po obvoznicah čez vipavsko dolino. In kaj je problem s Sežano, pa še bližje Trsta je - lahko pridem v nedeljo v Sežano ob 15h. Povej lokacijo.
Zgodovina sprememb…

Ruski podporniki že slavijo?
Kaj pa naj, je ruska propaganda že kdaj priznala neuspeh?

Ne morem se vozit čez pol Slovenije, potem pa še po obvoznicah čez vipavsko dolino. In kaj je problem s Sežano, pa še bližje Trsta je - lahko pridem v nedeljo v Sežano ob 15h. Povej lokacijo.
S teroristi se ne pogajamo. Lokacijo sem ti povedala. Ampak zamudil si svojo priliko. V nedeljo bom v Benetkah.
*edit* mimogrede, Trst je ene 15 minut od Sežane. Če Sežana ni problem (zate) tud Trst ni. Medtem ko zame je.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Glavni cilji so politični ne ozemeljski.
Vojna je samo nadeljevanje minska, ki naj bi rusom prinesel politično kontrolo nad ukrjino.
Če npr. ukrjina vstopi v eu je to precejšen neuspeh ruske politike.
Vojna je samo nadeljevanje minska, ki naj bi rusom prinesel politično kontrolo nad ukrjino.
Če npr. ukrjina vstopi v eu je to precejšen neuspeh ruske politike.

Recimo da imaš 2 opcije in da se moraš za eno odločiti:
1. Prva opcija je da Ukrajina dobi nazaj celotno ozemlje vendar ne sme v NATO ter NATO ne sme vojaško zalagati Ukrajine.
2. Druga opcija je da Ukrajina izgubi ozemlje vendar v zameno ima vso podporo NATA ter postane članica organizacije.
Kaj bi ostali storili v tem primeru? Za katero točko bi se odločilo? Osebno raje vidim da Ukrajina dobi nazaj ozemlje in da ne postanejo del NATA. Ozemlje je bistveno bolj pomembno imo.
Brez NATA bi Ukrajinci na dolgi rok že nekako preživeli. Če izgubijo tisto ozemlje pa jih bo to na dolgi rok teplo še posebej ker bodo imeli Rusi zdaj dostop do Krima po kopnem kar bo povzročilo ogromno preglavic Ukrajincem. To je 100x slabše kot karkoli drugega.
1. Prva opcija je da Ukrajina dobi nazaj celotno ozemlje vendar ne sme v NATO ter NATO ne sme vojaško zalagati Ukrajine.
2. Druga opcija je da Ukrajina izgubi ozemlje vendar v zameno ima vso podporo NATA ter postane članica organizacije.
Kaj bi ostali storili v tem primeru? Za katero točko bi se odločilo? Osebno raje vidim da Ukrajina dobi nazaj ozemlje in da ne postanejo del NATA. Ozemlje je bistveno bolj pomembno imo.
Brez NATA bi Ukrajinci na dolgi rok že nekako preživeli. Če izgubijo tisto ozemlje pa jih bo to na dolgi rok teplo še posebej ker bodo imeli Rusi zdaj dostop do Krima po kopnem kar bo povzročilo ogromno preglavic Ukrajincem. To je 100x slabše kot karkoli drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

dexterboy ::
Ful ste postali dolgočasni, cikel enih in istih komentarjev.Se strinjam.
Jaz se tudi strinjam. Ti glupi Ukrajinci k hočejo v NATO pakt.
V osnovi je stvar zelo preprosta. Se strinjam. Nacizem v Ukrajini je dokazan mnogokrat, tako kot CIA postojanke in Bio laboratoriji.
SZ je razpadla, Rusija je priznala Ukrajino podpisal 3 sporazume kjer je priznala mejo, Ukrajina je imel nevtralnost v ustavi, potem pa so jih Rusi napadli 2014. In v drugo 2022. Tako da agresor je kristalno jasen.
Itak, da je jasen. Zahod je dal Zelenčku vse, kar hoče, samo, da jebe svoje ljudi in Rusijo v glavo. Milijon mrtvih Ukrajincev tukaj ne šteje.
Je pa problem, da imamo tukaj par ruskih plačancev/užaljenih srbov/koristinih idiotov, ki 24/7 izvajajo mentalno gimnastiko, zakaj Ukrajina ne bi smela obstajati in zakaj je Rusija upravičena da jih podjarmi.
Se strinjam s tem, da se ne strinjam. Ukrajina mora obstajati, samo ne sme biti del Nata, ali pa če bo, je Mehika na voljo za namestitev Ruskih ICBM. Rusija ne želi nikogar podjarmiti, samo owčakm to ni jasno, ker ... tukaj mi pa zmanjka lepih besed za opisna dejanja.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()

Saj sedaj ima Nato na svojih mejah. 2022 ga ni mela
great success?

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::
Dobra tri leta a niti donbasa kot glavni cilj niso vojaško mogli dobiti![]()
Počakajmo na zimo, ko bo Zelenski okupiral Moskvo. Majke mi :D
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

A si pozabil 1000km meje med finsko in rusijo?
Rusofilčki lmao

Rusofilčki lmao
Zgodovina sprememb…