» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1105 / 1108
»»

jest10 ::

Pithlit je izjavil:

jest10 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

jest10 je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Ne, ne. To je napačna slikca.

Nemčija je bila takrat na vrhuncu moči, Rusi pa ničesar več nimajo.

Putin je to bluzil par let nazaj. Ko je bila Rusija na vrhuncu moči.

Potem se je pa izkazalo da razen psihopatskih humanoidnih dronov brez volje do življenja nima praktično nič. Razen nukic. Brez nukic bi bila že zdavnaj zravnana z zemljo. Brez nukic se nihče ne bi pogovarjal z njimi. Globalna velesila? Bully z nukicami, nič več.

Sam zakaj potem to strašenje, da bo v 2-3 letih pripravljen na večji konflikt v EU, če je vse tako v podnu?
A ni to mal... shizofreno? Po eni strani zabijanje v nulo, po drugi pa, da so pomemben player.

A je res treba tud tebi tko k tvojim Alter egom (no, sej nista... ampak ponavljate jedno te isto na enake načine) razlagat?

Dost je da jih sam ene par vržejo. Dost je ena. Pa je takoj večji konflikt. Ne vem kaj ti ni jasno. Prideš na kavo? Bo sam Lucille z mano. Sej se nimaš v resnici kaj bat... Itak si močnejši in bolj bogat od mene. Pametnejši tudi. Pa hitrejši.

Wtf kaj zdej tle blodiš

Bici ::

https://x.com/front_ukrainian/status/19...

Syzran refinery on fire.

Nkol se nismo tolk smejal kot k je Rusija gorela. :))

Windlass ::

Joj, ne vem kaj še vedno ni logično pri tem zakaj se oborožujemo kljub slabim kazalcem ruske ekonomije.

1. Putin ima na voljo 150mil ljudi. Trenutno sicer res razmetava zadnjih nekaj 100.000 prostovoljcev v Ukrajini ampak za naprej mora pa mobilizacijo naroda narest. To je lahko v teoriji nebroj ljudi, ker je diktator. Kar bo ukazal, bodo naredili. V EU tega ni. Niti približno ne moremo mobilizirati toliko ljudi kot Putin brez splošnih demonstracij in padcev vlad več držav. Pa vsi se moramo strinjati, da bomo to naredili, ker nimamo diktatur na srečo.

2. Putin ima industrijo preobraženo za vojni namen. Nas očitno prekaša v produkciji municije, orožja, dronov.. vsega. Koliko časa to zmore, brez da mu gre vse ostalo v k****? Kdo ve. Ne bi poskušali. Severna Koreja je že desetletja v tem stilu.

3. Putin ima enega najbolj sofisticiranih in zverziranih PR aparatov na svetu. Podtaknjence, vohune, saboterje povsod. Hibridna medijska vojna brez primere. Pa v vseh državah dovolj uporabnih idiotov, ki niso uspeli v zahodnem sistemu in so pripravljeni agitirati za Putina. Take stvari, če uidejo izpod kontrole lahko slej ko prej vržejo vlade.

4. Putin ima nukice. Povsod je dovolj ljudi, ki jih to dovolj straši, da so proti kakršnem koli kljubovanju Putinu in mu kratkovidno dajejo licenco, da si privošči karkoli.

Takoj ko smo mi (EU/NATO) oboroženi primerno naši ekonomski moči, pa da proizvajamo dovolj obrambnih sposobnosti... vse te skrbi takoj odpadejo. Je predrago, da bi nas napadel. Če z vojno ekonomijo še nekako šepa naprej ob slabih ostalih podsistemih, bi vojna z Evropo pokopala Rusijo. Trenutno smo tako neodločni in nepripravljei ukrepat, da lahko tudi šibkejši Putin odgrizne kakšen kos Baltika, Poljske in potem so te države nekako zamrznjene, destabilizirane. A to hočete? Da se zgodijo nove Moldavije in Gruzije? Pa Ukrajine?

Ne vem kateri del oborožitve za namen, da postaneš preveč neprijetna tarča je nekaterim tako zelo neverjetno težko dojeti. Običajno so to Putinisti, ki jim je dejansko cilj, da preprečijo obrambne sposobnosti držav v katerih živijo in potem lahko Putin še kaj odgrizne, tako kot zgoraj opisano.

Putin bo kradel dokler bo mislil da lahko in niti centimetra dalje.

JohnyQ_ ::

Nekdanji agent sovjetske varnostno-obveščevalne službe KGB Alnur Musajev trdi, da ruski predsednik Vladimir Putin razpolaga z dokumenti in posnetki, ki dokazujejo nezakonite denarne transakcije Donalda Trumpa in njegovo spolno občevanje z mladoletnimi dekleti. Po besedah Musajeva je to razlog, da se Donald Trump nikoli ni zares zoperstavil Putinu.

Tudi Medvedjev je grozil po X-u da imajo kompromat na Trumpu.

pegasus ::

Landgrab je ruski modus operandi že vse od 13. stoletja dalje, ko je bila Rusija ena mala deželica tam okrog Moskve. Od takrat naprej se širijo ko rak rana ...

pegasus je izjavil:

Landgrab je ruski modus operandi že vse od 13. stoletja dalje, ko je bila Rusija ena mala deželica tam okrog Moskve. Od takrat naprej se širijo ko rak rana ...

Kot vsaka druga država/kraljevina/..., ki je bila tega sposobna.

windigo ::

Windlass je izjavil:

Zahod se je pač odločil, da se v spopade vojaško ne bo vmešal, bo pa s svojo ekonomsko močjo izstradal Putinov vojaški aparat. Verjetno si tudi mnenja, da sankcije ne delujejo. Sankcije ne delujejo... takoj. Ampak minila so 4 leta SVO.
Vojno bo v najslabšem in najpočasnejšem primeru ustavila nezmožnost ruske ekonomije za nadaljnje financiranja vojne. Kdaj? Who the fuck knows. Brezupno? Nikakor. S pravim predsednikom ZDA ali pa oboroženo EU je vojne konec v nekaj tednih. Zakaj bi bilo brezupno?

Putin ima ta trenutek verjetno zadnjo možnost da kaj osvoji preden mora razglasiti splošno mobilizacijo. Ali upa to storiti? Bo zavisel s prve svetilke pred Kremljem? Ga bo nekako rešil Trump? Ne pozabi, da Zahod pravzaprav ne dovoli in ne bo dovolil, da bi Putinov režim nenadzorovano padel, ker bi bilo to nevarno za cel svet. 6000 izgubljenih jedrskih glav.. je nightmare scenarij.

A danes je dan za priprošnje k Svetim Sankcijam, ki bodo nekoč nekje spravile Rusijo na kolena in ne k Mariji? Kar je sicer račun brez Xi Jinpinga, ki Rusijo javno in odkrito podpira, (poceni) kupuje plin in surovine in dobavlja praktično vse, česar Rusi sami nimajo in rabijo in te povezave ne more prekiniti niti velika igra, ki se jo obuja v Azerbejdžanu (bolj da se izolira Iran). Ja, Rusija bo po tem precej revnejša. Ne, Rusija lahko po mojem še nekaj časa s Kitajsko fura vojno ekonomijo, brez da bi kdo visel s kandelabra. In Kitajska bo imela v Rusiji še večji vpliv, če tega Trump ne preseka. In ne želi si imeti tesno povezanih Kitajske in Rusije, ker bi se potem moral umakniti na svojo dobro polovico sveta, fantje na tisti strani so pa sicer malo bolj ambiciozni.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

windigo je izjavil:

A danes je dan za priprošnje k Svetim Sankcijam, ki bodo nekoč nekje spravile Rusijo na kolena in ne k Mariji? Kar je sicer račun brez Xi Jinpinga, ki Rusijo javno in odkrito podpira, (poceni) kupuje plin in surovine in dobavlja praktično vse, česar Rusi sami nimajo in rabijo..

No, sem pravilno predvideval, da si en od tistih, ki do onemoglosti trobi, da sankcije ne delujejo. Karkoli ne eksplodira kot v filmih Michaela Baya je pač neuporabno, kajne?

Rusi si pa umik sankcij tudi želijo kar tako, za okras. Sploh jih ne moti, da je vsaka stvar dražja, kot mi morala biti, njihove surovine pa za prodajo cenejše kot bi morale biti.

Ta bravado putinistov o sankcijah, ki ne delujejo in celo pomagajo Rusiji (LOOOOL).. no, to je meni masiven cope. In mislim da tudi sam veš, da je tako. Bova videla, kdo ima prav in ali bo Putin danes spet prosil za umik sankcij :))

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Zahod se je pač odločil, da se v spopade vojaško ne bo vmešal, bo pa s svojo ekonomsko močjo izstradal Putinov vojaški aparat. Verjetno si tudi mnenja, da sankcije ne delujejo. Sankcije ne delujejo... takoj. Ampak minila so 4 leta SVO.
Vojno bo v najslabšem in najpočasnejšem primeru ustavila nezmožnost ruske ekonomije za nadaljnje financiranja vojne. Kdaj? Who the fuck knows. Brezupno? Nikakor. S pravim predsednikom ZDA ali pa oboroženo EU je vojne konec v nekaj tednih. Zakaj bi bilo brezupno?

Putin ima ta trenutek verjetno zadnjo možnost da kaj osvoji preden mora razglasiti splošno mobilizacijo. Ali upa to storiti? Bo zavisel s prve svetilke pred Kremljem? Ga bo nekako rešil Trump? Ne pozabi, da Zahod pravzaprav ne dovoli in ne bo dovolil, da bi Putinov režim nenadzorovano padel, ker bi bilo to nevarno za cel svet. 6000 izgubljenih jedrskih glav.. je nightmare scenarij.

A danes je dan za priprošnje k Svetim Sankcijam, ki bodo nekoč nekje spravile Rusijo na kolena in ne k Mariji? Kar je sicer račun brez Xi Jinpinga, ki Rusijo javno in odkrito podpira, (poceni) kupuje plin in surovine in dobavlja praktično vse, česar Rusi sami nimajo in rabijo in te povezave ne more prekiniti niti velika igra, ki se jo obuja v Azerbejdžanu (bolj da se izolira Iran). Ja, Rusija bo po tem precej revnejša. Ne, Rusija lahko po mojem še nekaj časa s Kitajsko fura vojno ekonomijo, brez da bi kdo visel s kandelabra. In Kitajska bo imela v Rusiji še večji vpliv, če tega Trump ne preseka. In ne želi si imeti tesno povezanih Kitajske in Rusije, ker bi se potem moral umakniti na svojo dobro polovico sveta, fantje na tisti strani so pa sicer malo bolj ambiciozni.

Sej Rusija je na kolenih, zato pa fehtarijo Donalda da jim zrihta kos Ukrajine.

Iz tri do Kijeva smo prišli v štirih letih do kam?

gozdar1 je izjavil:

Da je "posebna operacija neuspeh" je postalo jasno tisti trenutek ko se je kremeljska propagandna narativa spremenila v tiste 4 pokrajine na vzhodu.

Drugače še putin nič več ne omenja ukrjinskaga vstopa v eu kot problematičnega, čeprav je bil to vzrok za začetek konflikta.

Sicer pa je ta vojna oslabila ruske pozivije do te mere, da somorali spokat iz sirije, izgubljajo na kavkazu, so postali popolnoma odvisni od kitajske(kot dejansko nejvečjega nasprotnika)...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

skumpl ::

Evo danes pa srečanje presdesnika Putina in Trumtarda:)) jaz ne pričakujem nič:)

Pithlit ::

jest10 je izjavil:

Wtf kaj zdej tle blodiš

Da te jaz z mojo 'nukico' razbijem k ka to, kljub temu da ti v vseh ostalih metrikah ne pridem niti do gležnjev.

Po tvoje sem globalna velesila. Po moje sem pa bully z nukico.
Life is as complicated as we make it...

Chalky ::

Lavrov has arrived for the meeting in a shirt that says ???? (USSR)
https://x.com/Gerashchenko_en/status/19...

:|

Chalky je izjavil:

Bosta skupaj z Vance-om :))

Pithlit je izjavil:

jest10 je izjavil:

Wtf kaj zdej tle blodiš

Da te jaz z mojo 'nukico' razbijem k ka to, kljub temu da ti v vseh ostalih metrikah ne pridem niti do gležnjev.

Zeh...

wcpapir ::

A mislite da se bo Putin pojavil na Aljaski?

jest10 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

jest10 je izjavil:

Wtf kaj zdej tle blodiš

Zeh...

Prideš?

wcpapir je izjavil:

Po mojem da sicer ja ampak bi umrl od smeha, če bi nategnil Trumpa in se ne pojavil. Trump bi sicer verjetno za kazen bombardiral Kijev.

Bici ::

JohnyQ_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

Bosta skupaj z Vance-om :))

Kakšna sramota za ZDA.

Predsednik je agent Krasnov, ki ga KGB drži za jajca.
Podpredsednik pa je očitno cccp fan že iz mladih let.

Še medli Biden Ni bil tako patetičen.

wcpapir ::

Windlass je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Po mojem da sicer ja ampak bi umrl od smeha, če bi nategnil Trumpa in se ne pojavil. Trump bi sicer verjetno za kazen bombardiral Kijev.

Jaz bom kar presenecen ce pride, nekih jajc ravno nima.

wcpapir je izjavil:

Windlass je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Jaz bom kar presenecen ce pride, nekih jajc ravno nima.

Bo, bo. Cela poanta je, da je moral nekaj naredit, ker je Trump nehal peti hvalnice Putinu in morda celo usmeril plaho kritiko v njegovo smer.

Ampak če slučajno ne bi prišel.... ahahahah:)):)) (pa ne vem če bi Trumpa to spametovalo, po mojem še vedno ne).

redtech ::

Zelensky gre vedno iz Kijeva, ko so kritične situacije: Kupyansk, Pakrovsk. Kakšne so vaše napovedi za september - umik?

redtech je izjavil:

Zelensky gre vedno iz Kijeva, ko so kritične situacije: Kupyansk, Pakrovsk. Kakšne so vaše napovedi za september - umik?

Pa ko so mu ruski padalci na vrata trkali. Ne pozabit kako je šele takrat bežal.

gozdar1 ::

Chalky je izjavil:

Pove veliko o mentalnem stanju ruskega vodstva.

Sicer pa kako gre to skupaj z vso tradicjonalne vrednote, krščansto...narativo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

WhiteAngel ::

redtech je izjavil:

Zelenski gre na fronto, če je treba. Ne le, da gre ven iz Kijeva. Tip ima jaka muda.

Unilseptij je izjavil:

Kar zanimivo se odvija, vsekakor je Rusija s tem srečanjem spet na zemljevidu globalne velesile, ki se lahko kadarkoli neposredno o čemerkoli pogaja z drugimi velesilami, ZDA in Kitajsko.

Kaj ima srečanje s Trumpom veze z biti velesila?

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Kar zanimivo se odvija, vsekakor je Rusija s tem srečanjem spet na zemljevidu globalne velesile, ki se lahko kadarkoli neposredno o čemerkoli pogaja z drugimi velesilami, ZDA in Kitajsko.

Je v tem primeru, ker na koncu vsega se bo šlo le za to, a bo Rusija bližje ZDA ali bližje Kitajski. Velikost in naravna bogastva jo delajo jeziček na tehtnici.

Chalky je izjavil:

A ga bo Vance kaj nadlegoval, kje ima obleko tako kot Zelenskega? Mu bo Lavrov odgovoril, da takrat, ko bo SZ spet združena? 8-)

jest10 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Je v tem primeru, ker na koncu vsega se bo šlo le za to, a bo Rusija bližje ZDA ali bližje Kitajski. Velikost in naravna bogastva jo delajo jeziček na tehtnici.

Rusija je že zdaj kitajski satelit. Kdo pa misliš, da financira to vojno?

Zgodovina sprememb…

jest10 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Če si svetovna tankštela si kar velesila? Pa pustimo stat da so kitajci lastniki kar velikega dela sibirske Rusije. V resnici je Rusija dejansko iz dneva v dan manjša.

Morda bo pa Trump izvedel noč dolgih nožev. Ali Putin. Ampak on ima dvojnika, tako da se nič ne bo zgodilo v RF, le Lavrov bo "izginil". Trump ima večji problem.

esel ::

jest10 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Bližje ZDA? Daj se že zresni malo.Rusija ni nič več kot malo večja bencinska črpalka za Kitajsko
Spodaj viden Trumpov anti "učinek" politike do Rusije.

For First Time, Most Americans Want to Back Ukraine for ‘as Long as It Takes’
https://www.lawfaremedia.org/article/fo...

UkrFTW!! ::

Če bi bili ruski fašisti velesila, se ne bi rabili srečevati z USA. So vekekup dreka, ki že stoletja dela škodo

esel je izjavil:

jest10 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Bližje ZDA? Daj se že zresni malo.Rusija ni nič več kot malo večja bencinska črpalka za Kitajsko

Ja nič, pol so pa Kitajci že zmagali. Konc je. Drugo leto naj bo kitajščina drugi tuji jezik v šoli, da se vsaj otroc mal pripravijo :))

No, v reali se bo pa z Rusi še kar nekaj časa pogajalo in delalo v rokavičkah. Ker se jo vseeno želi imeti na "naši strani"

KBraneK007 ::

In Sumy region, Armed Forces of Ukraine managed to push Russian troops back beyond the state border and get closer to stabilising the front line.

Dobre novice!

Medtem na Aljaski prebivalci podpirajo Ukrajino. Ogromno ljudi je na ulicah z UA zastavami.

Zgodovina sprememb…

jest10 je izjavil:

esel je izjavil:

jest10 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Ja nič, pol so pa Kitajci že zmagali. Konc je. Drugo leto naj bo kitajščina drugi tuji jezik v šoli, da se vsaj otroc mal pripravijo :))

No, v reali se bo pa z Rusi še kar nekaj časa pogajalo in delalo v rokavičkah. Ker se jo vseeno želi imeti na "naši strani"

V resnici se z rusi dela v rokavičkah ker so labilne pissy pičkice z nukicami.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Rusi hočejo spreminjat varnostno strukturo v evropi na račun evrope, predvsem vzhodne.

Prvi pogoj za aj takega je da zda odidejo iz evrope.

Trenutna pogajanja pa imajo za cilj(vsaj kar se rusov tiče) verjetno samo eno stvar, okriviti ukrijno zato, da voja še kar traja.

Na stolu bodo vrejetno pogoji, ki jih slednja ne more sprejeti, sedaj je pa odvisno koliko pameti in modrost premore ameriška stran.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Matheus ::

Chalky je izjavil:

In zakaj je to čudno? Saj se ve, da imajo težnje po oboditvi Sovjetske Zveze. Če pade Ukrajina je naslednja postaja Baltik.

Tale ''sestanek'' je samo Putinov PR, da se posmehuje zahodu, medtem ko naivni Trump misli, da lahko doseže mir.

Mir bo, ko bo v Ukrajini prisoten NATO.

Ganon ::

Lavrov v puloverju Sovjetske zveze

Smrdljivci ogabni. Ni drugega izraza.

Kaj mislite kako se zdajle počutijo voditelji EU-ja? Ali mislite da so jezni, ali da jim je vseeno da ne sedijo za mizo? Po mojem je vse skupaj nekje na sredini. 4 leta so imeli da bi Ukrajini ustvarili boljše pogoje pri pogajanjih vendar so raje računali na ZDA. Zdaj se bodo morali Ukrajinci odpovedati svojemu ozemlju ker so voditelji EU-ja popolnoma nesposobni in mehkužni.

Putin je verjetno vse skupaj vračunal že na začetku in dobro vedel da ima EU polno voditeljev brez hrbtenice. EU voditelji se nam pa smejijo ko namesto da bi kritizirali njih, kritiziramo Trumpa in ZDA. Verjetno se jim zdi prav fino vse skupaj. Francija, Španija, Nemčija in Italija so glavni krivci za trenutni položaj. Predvsem Francija je daleč najbolj nezanesljiv partner Ukrajine v tej vojni.

Kako se maga počuti, ko se njihovo vodstvo očitno udinja komunistom?

Bessent: The Europeans should put up or shut up!
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/19...

Se nebi čudil če bodo Američani umaknili sekundarne sankcije na Indijo. Kajti je neumno da gredo oni po kostanj medtem ko je vojna na Evropskih tleh. EU pa še vedno čaka, ne vem na koga.

jest10 je izjavil:

esel je izjavil:

jest10 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Kolektivna Evropa (z izjemo nekaj rusofilov) jih vidi kot sovražnika, ki se ga je treba znebiti in ga nikoli več spustiti v bližino. Razen Trumpa, ki je sigurno kompromitiran, se z njimi nihče ne želi pogovarjati, države, kot so Armenija, Azerbajdžan in Moldavija, pa se otepajo njihovega vpliva.
Kar zadeva pa Kitajsko, antizahodnjaki že dvajset let napovedujete njihovo zmago, ki pa je na vašo veliko žalost še vedno ni na vidiku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: esel ()

Chalky je izjavil:

Kaj mislite kako se zdajle počutijo voditelji EU-ja? Ali mislite da so jezni, ali da jim je vseeno da ne sedijo za mizo? Po mojem je vse skupaj nekje na sredini. 4 leta so imeli da bi Ukrajini ustvarili boljše pogoje pri pogajanjih vendar so raje računali na ZDA. Zdaj se bodo morali Ukrajinci odpovedati svojemu ozemlju ker so voditelji EU-ja popolnoma nesposobni in mehkužni.

Putin je verjetno vse skupaj vračunal že na začetku in dobro vedel da ima EU polno voditeljev brez hrbtenice. EU voditelji se nam pa smejijo ko namesto da bi kritizirali njih, kritiziramo Trumpa in ZDA. Verjetno se jim zdi prav fino vse skupaj. Francija, Španija, Nemčija in Italija so glavni krivci za trenutni položaj. Predvsem Francija je daleč najbolj nezanesljiv partner Ukrajine v tej vojni.

EU je prešibka, da bi lahko kakorkoli sama resno posredovala. To so pa pač leta in leta pacifistične leve politike. Na srečo je med nami Ukrajina, ki je upam, služila kot opozorilo.

Chalky je izjavil:

Sprijazni se, da podpiraš Putinovega brezjajčnega psička.

Pac-Man ::

ahahahahaa

https://thegeopost.com/en/security/whic...

"Ne smemo brez dokazov trditi, da ti ljudje podpirajo fašiste. Za to nimamo nobenega razloga," je v intervjuju v začetku meseca na vprašanje o Rusiču dejal Andrej Kartapolov, predsednik obrambnega odbora ruskega parlamenta.

Vodja Rusiča:

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

To se zgodi, ko nimaš svoje vojske. Spomnim se, da je Macron že pred mnogo leti pozival, da bi EU imela svojo skupno vojsko, da nebi bili tolk odvisni od ZDA. Merklova je bila takrat proti.

Trump je pa že od vsega začetka oteževal obrambo in akcije UA. Blokade v kongresu še pred nastopom mandata, prekinitev obveščevalnih podatkov, ko je bilo najbolj napeto v Kursku. Musk večkrat izklopil starlink itd. Itd. Vprašanje v kakem stanju bi bil putin sedaj oz. njegova država, če nebi bilo teh potez.

Chalky, vseeno mu lahko nameniš malo kritike. Pa, da se razumemo EU- voditelji nosijo veliko odgovornost glede današnje situacije. Čeprav še vedno verjamem, da bodo pokazali jajca v pravem trenutku. Zelenski(UA) jim dajejo pogum in odločnost.

Slava Ukrajini!

Zgodovina sprememb…

Vse to zahteva prenos večjega dela suverenosti na eu s čimer se velik del držav ne strinja.
Recimo konec odločanja s konsenzom vseh članic...

KBraneK007 je izjavil:

To se zgodi, ko nimaš svoje vojske. Spomnim se, da je Macron že pred mnogo leti pozival, da bi EU imela svojo skupno vojsko, da nebi bili tolk odvisni od ZDA. Merklova je bila takrat proti.

.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matheus ()

Matheus: words < Action. Je pa lepo govorila to pa ji priznam. Z Macronom na čelu. ;)

Zgodovina sprememb…

KBraneK007 je izjavil:

To ne drži.

Edital sem, ker sem našel boljši posnetek.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matheus ()

mtosev ::

Se strinjam z Angelo Markel.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Se posipam z pepelom.

Angela Merkel's plans to create a 'real' EU army has been rebuffed by the Left group in the European Parliament.
Reacting to the German Chancellor's 'Future of the EU' speech in Strasbourg this afternoon, Gabi Zimmer said such plans would undermine peace and stability, further fuelling an arms race at a time when superpowers are tearing up non-proliferation agreements and longstanding treaties:

Angela Merkel has said EU leaders should one day consider "a real, true European army" shortly after Donald Trump ramped up a Twitter attack on Emmanuel Macron over the same idea.
https://www.theguardian.com/world/2018/...

Morda je sedaj pravi čas!

Zgodovina sprememb…

««
1105 / 1108
»»