Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

skrtuh ::
Ne, ker nisem za Ruse, sem za zdravo pamet.
@AvtoR: Sem pa enkrat govoril z enim Ukrajincem, ki živi izven Ukrajine. Pa ni bil star, mlad poba, ampak je povedal, da on misli, da naredi več dobrega za Ukrajino tukaj kjer je. Toliko o želji za boj - vsak najde en izgovor... Pa nikomur ne zamerim, samo ne potem navijat za orožje...
@AvtoR: Sem pa enkrat govoril z enim Ukrajincem, ki živi izven Ukrajine. Pa ni bil star, mlad poba, ampak je povedal, da on misli, da naredi več dobrega za Ukrajino tukaj kjer je. Toliko o želji za boj - vsak najde en izgovor... Pa nikomur ne zamerim, samo ne potem navijat za orožje...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

Windlass ::
https://t.me/supernova_plus/40349
Evo, en preview, da se bo lažje odločil, da pogumno stopi med ruske vojake...
Te videoti ruskega znašanja nad svojimi so vedno bolj pogosti in vedno bolj zblojeni.
Evo, en preview, da se bo lažje odločil, da pogumno stopi med ruske vojake...

Te videoti ruskega znašanja nad svojimi so vedno bolj pogosti in vedno bolj zblojeni.

AvtoR ::
Po prvem stavku sem nehal brat, ker si me nasmejal

sir_mha ::
Recimo, da bi si Rusi podredili Ukrajino. Zanemarimo, da bi itak zadeva šla dalje v Moldavijo in potem bi imel verjetno podobno dinamiko v Romuniji. Bolj me zanima, kako misliš, da bi se nova konstalacija sil odrazila v Bosni, Kosovu, na Balkanu?

gozdar1 ::
Ne napadla jo je, ker imajo rusi imperjalizem v krviin bonadaljevala spohodiom, dokler seje ne ustavi.
Katera velika vojdja..putin ni moj vodja,očitno pa je tvoj, ki pelje rusijo nazaj v devedeseta. Vojno bomo imeli, če se jih ne ustavi v ukajini, ker rus bi zopet najraje včadal vsemu vse do berlina, nekaj kar očitno še kar niso preboleli.
Katera velika vojdja..putin ni moj vodja,očitno pa je tvoj, ki pelje rusijo nazaj v devedeseta. Vojno bomo imeli, če se jih ne ustavi v ukajini, ker rus bi zopet najraje včadal vsemu vse do berlina, nekaj kar očitno še kar niso preboleli.

Pithlit ::
Če bi bil za zdravo pamet bi navijal za to da se rusi spokajo nazaj od kjer so prišli in nehajo klat ukrajinske otroke.
Če bi bil za zdravo pamet ne bi sogovornikov provociral s pošiljanjem v ukrajinsko vojsko.
Tako si pa navaden strahopetni hinavec. Kot večina vseh ki zagovarjajo ruse.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

"Mirovnikov" drugače nič ne vidimo protestirati pred rusko ambasado. Le kako to če so pa proti vojni in pošiljanju orožja v Ukrajino.

tikitoki ::
cvilijo pro-putinovci v komentarjih:
https://www.24ur.com/novice/tujina/spor...
Proti so vse racionalne osebe. Niti slučajno ne potrebujemo za 150% višjih izdatkov za vojaške namene. EU se najbolj potrebuje boljšo koordinacijo in izrabo trenutnih sredstev. Že trenutno članice EU porabijo daleč več sredstev z vojsko od Rusije, če prišteje še VB porabimo primerljivo s kitajsko.
V absolutni številki ali v procentu BDP? Rusija je trebutno v vojni ekonomiji in da za vojsko cca 40% proračuna, kar ni ravno malo!
Še to, v direktni konfrontaciji več manjših vojsk ni tako učinkovito kot ena večja!
Se Ukrajine meso sposobni zavzeti. Edini problem je nekohezivnost.

Pac-Man ::
O današnjih prestrezanjih v Katarju
https://x.com/Aviation_Intel/status/193...
https://x.com/Aviation_Intel/status/193...
Patriot je danes dosegel 1000 točk. Vojna v Ukrajini je prinesla veliko programskih izboljšav za Patriot. Tudi obramba Savdske Arabije pred Hutiji, vendar mi je bilo rečeno, da je bila Ukrajina velik preskok. Kopice stalnih podatkov iz resničnih prestrezanj, ki se uporabljajo za izboljšanje sistema.
In da, to še vedno pomeni več prestreznikov na cilj, zlasti v omejenem prvem napadu. Izstrelki so neuspešni. Toda vsaka iranska raketa je bila uspešno prestrežena.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

WhiteAngel ::
Prvo kar očitno rabimo je dalekomente rakete,..ki bi v primeru kakršnekoli ruske provokacije po teritoriju evrope takoj vrnile udarec po moskvi, petreburgu,...ker to je edini jezik ki ga kremelj razume. Kar vidimo na primeru ukrajine, kjer ta element izostaja in zato rusi dnevno napadajo ukrjinske civile. Seveda je traba ruske grožnje z j. orožje dati na ignore.
O čem ti govoriš, da bi Rusija napadla NATO članico? A lahko nehaš s paranojo...
Kaj pa misliš, da se bo zgodilo? Bo Trump napadel z F-35 kakšne vojaške cilje potem v Rusiji? Bo aktiviran 5. člen? Yeah right. Trump razpusti Nato in pošlje vse v pm. Ni on politik s hrbtenico. Tudi v EU ne vem, če jih imamo. Edini, ki imajo dokazano jeklena jajca v tej vojni, so Ukrajinci in Zelenski. Tudi Putin jih nima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()

Kot sem večkrat napisal, Medvedjevo bluzenje se lahko takoj korigira, če ni odobreno z višjih instanc
Po ameriškem napadu je grozil, da je "več držav" Iranu pripravljeno dobavit jedrsko orožje
Donald je odgovoril z mačo man rutino
Medvedjev se je potegnil nazaj
2025, eh?
Po ameriškem napadu je grozil, da je "več držav" Iranu pripravljeno dobavit jedrsko orožje
2025, eh?

Saj v tem primeru je smešno, ker je moral stekli Medvedjev potegniti zavoro ampak v resnici.. a si predstavljate kako degradirajoče mora biti za vse karierne svetovne politike, da morajo imeti interakcije s Trumpovimi RANdom CAPS lock TVITI!!;?! in se igrati nekakšno gledališko predstavo okoli ega kralja Trumpa na sestankih z njim.
To tvitanje na najvišji ravni prav degradira svetovno politiko na nivo spletnih trolov. Se spomnite tistega med Elonom in Sikorskim? V obraz se to sigurno ne bi dobro končalo, ker bi Musk verjetno dobil po nosu.
To tvitanje na najvišji ravni prav degradira svetovno politiko na nivo spletnih trolov. Se spomnite tistega med Elonom in Sikorskim? V obraz se to sigurno ne bi dobro končalo, ker bi Musk verjetno dobil po nosu.

FireSnake ::
Odločite se no, ali bo RU zdaj zdaj propadla, ali bo šla do Lizbone!!!
Pišete in govorite, kakor vam ustrezam kakor veter piha,.....
Jaz že dolgo sprašujem enako, a "poznavalci" odgovora ne vedo.
Vedno neke butaste floskule. Ali še bolje: zaletavo ti prilepijo labelo. Kot bi bili nepismeni!
Recimo, da bi si Rusi podredili Ukrajino. Zanemarimo, da bi itak zadeva šla dalje v Moldavijo...

Ti si pa strokovnjak za ... kaj že?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

Pithlit ::
Saj ne da vama niso odgovorili. Sam ja, jeba k ma človek plašnice gor in noče razumet napisanega.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Chalky ::
Kot sem večkrat napisal, Medvedjevo bluzenje se lahko takoj korigira, če ni odobreno z višjih instanc
2025, eh?
Zato je pomembno da si vojaško močan in da si to tudi pripravljen pokazati (ko je potrebno). Kljub temu da je praktično čez noč uničil iranski jedrski program ga bodo nekateri še vedno označevali s "TACO". Dejstvo pa je da bodo zdaj tisti voditelji ki mislijo da Trump blefira prej premislili predno bodo povlekli naslednjo potezo. TACO je bil Biden kjer je Medvedev lahko pisaril podobne neumnosti, včeraj je pa z razlogom objavil svoj prvi trezni komentar.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

bm1973 ::
Zato je pomembno da si vojaško močan in da si to tudi pripravljen pokazati (ko je potrebno). Kljub temu da je praktično čez noč uničil iranski jedrski program ga bodo nekateri še vedno označevali s "TACO". Dejstvo pa je da bodo zdaj tisti voditelji ki mislijo da Trump blefira prej premislili predno bodo povlekli naslednjo potezo. TACO je bil Biden kjer je Medvedev lahko pisaril podobne neumnosti, včeraj je pa z razlogom objavil svoj prvi trezni komentar.
Saj ga ni uničil...
Ni enega dokaza za to...
Razen nekih fotošopiranih slik...

bm1973:: ravnokar
Morda je to celo res da ga niso popolnoma uničili. Dejstvo pa je da Iran nikoli ne bo imel jedrskega orožja v to si pa lahko prepričan. In Trump je storil nekaj kar prej 5 predsednikov ni upalo oziroma hotelo. Trump je pa dejansko storil to kar je bilo potrebno ampak on bo TACO, Biden ki niti ni vedel kje se nahaja pa "močan voditelj".
V Izraelu pravijo da je bila ameriška misija uspešna, če slučajno ne verjameš temu kar pravi Trump.
Zdaj mu bodo očitali da je TACO ker ni zravnal celotnega Irana z zemljo.
Morda je to celo res da ga niso popolnoma uničili. Dejstvo pa je da Iran nikoli ne bo imel jedrskega orožja v to si pa lahko prepričan. In Trump je storil nekaj kar prej 5 predsednikov ni upalo oziroma hotelo. Trump je pa dejansko storil to kar je bilo potrebno ampak on bo TACO, Biden ki niti ni vedel kje se nahaja pa "močan voditelj".
V Izraelu pravijo da je bila ameriška misija uspešna, če slučajno ne verjameš temu kar pravi Trump.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

Izrael je pa pravi vir resnice.
Nisi razumel...ali meniš da če ameriška operacija nebi bila uspešna da bi Izrael o tem lagal in kljub temu rekel da je bila uspešna? Tudi če ne verjameš Trumpu, si lahko prepričan da je Izraelu, Iranski jedrski program daleč najbolj pomembna stvar za obstoj njihove države. Če vse skupaj nebi bilo uspešno, bi Izrael bil ta prvi ki bi to povedal.

tikitoki ::
Izraelci nimajo pojma kako uspešno je bilo.
Bo čas pokazal.
Bo čas pokazal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()

to
https://x.com/michaeldweiss/status/1937...
in to
https://x.com/JimmySecUK/status/1937513...
https://x.com/michaeldweiss/status/1937...
Želi Nobelovo nagrado za mir in televizijo, ki bi povedala, da si jo zasluži, pa naj bo še tako boleče to priznati. In želi, da se jezna polovica njegove koalicije sprijazni z njim in prizna, da se je motila. Ni pomembno, ali je jedrski program odpravljen in ali se je vojna resnično končala. To ni del spektakla in spektakularnosti. Naščuval se bo na vsakogar, ki bo pokvaril spektakel in spektakulatnost. Zahvaljujem se vam za pozornost, ki ste jo namenili tej zadevi.
in to
https://x.com/JimmySecUK/status/1937513...
Michael ima pri tem prav, kot običajno. Najbolj ironično je, da če bi si v Ukrajini uspešno prizadeval za "mir z močjo" - da bi z uporabo ameriške moči Rusijo prisilil k prenehanju nesprovocirane invazije -, bi bila Ukrajina njegov največji zagovornik pri njegovi želji po Nobelovi nagradi.

ššš ::
Dokler se futra razne Nike in penzionira pravnuke komunajzarjev, verjamem, da je več kot dovolj denarja tut za vojsko.

NATO SEC. GENERAL: "The U.S. sought to get Europe to truly step up. Now, European allies & Canada will equalize their defense spending with the U.S."
"NATO has already added an additional $1T in defense spending over the past decade. Mr. President, dear Donald, that is thanks to you pushing us."
https://x.com/Breaking911/status/193759...
3.5% leta 2029 pomeni preko 1000 milijard dolarjev za obrambo. Skupaj z ZDA bi oziroma bo NATO budget presegal 2000 milijard.
"NATO has already added an additional $1T in defense spending over the past decade. Mr. President, dear Donald, that is thanks to you pushing us."
https://x.com/Breaking911/status/193759...
3.5% leta 2029 pomeni preko 1000 milijard dolarjev za obrambo. Skupaj z ZDA bi oziroma bo NATO budget presegal 2000 milijard.

karafeka ::
Glejte pozitivno. Kaj pa če nas vesoljci napadejo? Takrat bi si želeli še kako nulo več.

WhiteAngel ::
Pizda mu materna oranžnoglava: https://www.rtvslo.si/svet/trump-znova-...
Je Putinu ravnokar dal zeleno luč, da pojebe Fince in Balte?

mtosev ::
WhiteAngel je izjavil:
Pizda mu materna oranžnoglava: https://www.rtvslo.si/svet/trump-znova-...
Ja res je neprimerno, da Trump ne podpira article 5.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jaz npr imam prijatelja Finca, ki zelo podpira nato. Strah ga je, da bo Rus napado.

OK, naš zet ima neke pogajalske in trgovske kapacitete, čeprav deluje zelo enoličen. Ampak njegovi čivki pa so top level politične haiku poezije.
Trump: Putin called me: 'Can I help you with Iran?'
I said 'No, I don't need help with Iran. I need help with you.' 1/

Če bi pred 100 leti vedeli kako poteka danes komunikacija med velesilami, bi se vsi držali za glavo!
Na glavo postavljen svet!
Na glavo postavljen svet!

c3p0 ::

Jaz npr imam prijatelja Finca, ki zelo podpira nato. Strah ga je, da bo Rus napado.
Fincev je seveda strah Rusov. Naj jih pa ne bi v preteklosti pobijali...
To, da so bili v preteklosti sužnji Švedom, jih ne moti. Še danes je švedščina prisotna in celo zaželjena pri poslovni komunikaciji.
Drugače je pa Finska družba precej zaplankana kar se tiče splošne razgledanosti....

Fincev je seveda strah Rusov. Naj jih pa ne bi v preteklosti pobijali...
To, da so bili v preteklosti sužnji Švedom, jih ne moti. Še danes je švedščina prisotna in celo zaželjena pri poslovni komunikaciji.
Drugače je pa Finska družba precej zaplankana kar se tiče splošne razgledanosti....
Spet širiš dezinformacije in polresnice.
Odkar finska ni več pod rusi se je ekonomsko precej opomogla. Njihov GDP per capita je 3.5 krat višji od ruskega. In to ob vsem naravnem bogatstvu rusije. Le zakaj nočejo biti pod rusi? Pa tudi sicer so rusi (sovjeti) med sovjetsko finsko vojno pobili kar nekaj fincev, zato jih ne marajo. Aja, pa CCCP je napadla Finsko in ne Finci CCCP.
Mannerheim je paktiral z nemci, da bi se ubranil rusov. Izbiral je med dvema slabima opcijama in izbral poraženca. Tako, da ne zavajaj, da so vsi finci nacisti, ker po tej logiki bi lahko bili npr. tudi vsi madžari nacisti.

Gregor P ::
… on je strahopetec za to, ker je edino kar si upa napasti, kakšna država kot je Iran, potem ko jim nek Izrael seveda prej počisti teren; tudi pod razno pa si ne upa vznemiriti Putina.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

p8540273 Odkar finska ni več pod rusi se je ekonomsko precej opomogla. [/st.citat naj bi izjavil:
Saj Finska ni bila nikoli pod Rusi... bila je pod Švedsko.
Mannerheim je paktiral z nemci, da bi se ubranil rusov. Izbiral je med dvema slabima opcijama in izbral poraženca. Tako, da ne zavajaj, da so vsi finci nacisti, ker po tej logiki bi lahko bili npr. tudi vsi madžari nacisti.
Lahko bi ostali nevtralni...
No ja, Finci so imeli na svojih letalih kljukasti križ...
https://warhistory.org/@msw/article/fin...
Lahko bi ostali nevtralni...
No ja, Finci so imeli na svojih letalih kljukasti križ...
https://warhistory.org/@msw/article/fin...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

V času, ko so sovjeti napadli finsko so bili v paktu z nemci. Torej sovjeti so prvi sodelovali nacisti, seveda tega ni v ruskih ygodovinskih učbenikih, kjer se 2 sv vojna zaćne l.41.
Grkin, kako smo krimske oblasti s puškami prisilili v glasovanje za odcepitev. Ampak majdan,...še no rusko projeciranje, ker tisto kar očitajo zahodu so dejanko sami počeli.
https://x.com/visegrad24/status/1937633...
Grkin, kako smo krimske oblasti s puškami prisilili v glasovanje za odcepitev. Ampak majdan,...še no rusko projeciranje, ker tisto kar očitajo zahodu so dejanko sami počeli.
https://x.com/visegrad24/status/1937633...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()

Zgodovina ti ni ravno vrlina! Ja, finci so bilo večino časa pod švedi, ampak od 1809 do 1917 so bili del ruskega imperija.
Dovolj časa da so se nacionalno prebudili.

… on je strahopetec za to, ker je edino kar si upa napasti, kakšna država kot je Iran, potem ko jim nek Izrael seveda prej počisti teren; tudi pod razno pa si ne upa vznemiriti Putina.
Rusija je v prvi vrsti Evropski problem...zakaj ne pozivaš Evrope da napade Rusijo? A oni niso TACOsi?

Stane2 ::
https://x.com/visionergeo/status/193787...
BIG NEWS -- for the first time since the war began, Ukraine's Air Force has publicly released footage showing the combat use of a domestically produced precision-guided aerial bomb launched from a Su-24 frontline bomber.
The video reveals that the guided bomb is equipped with a targeting and guidance module. According to preliminary information, its operational range reaches up to 60 km.
Considering that after the collapse of the Soviet Union, Ukraine retained the second-largest aviation fleet (after Russia), along with a vast stockpile of unguided Soviet-era bombs -- most of which remained unused during the war -- and given Ukraine's scientific-technical base combined with access to Western precision-guidance systems, this is a very serious development.
In practical terms, Ukraine is now employing its own domestically produced precision-guided aerial bombs, which are comparable to American JDAMs, French AASM-250s, and Russian UMPKs.
BIG NEWS -- for the first time since the war began, Ukraine's Air Force has publicly released footage showing the combat use of a domestically produced precision-guided aerial bomb launched from a Su-24 frontline bomber.
The video reveals that the guided bomb is equipped with a targeting and guidance module. According to preliminary information, its operational range reaches up to 60 km.
Considering that after the collapse of the Soviet Union, Ukraine retained the second-largest aviation fleet (after Russia), along with a vast stockpile of unguided Soviet-era bombs -- most of which remained unused during the war -- and given Ukraine's scientific-technical base combined with access to Western precision-guidance systems, this is a very serious development.
In practical terms, Ukraine is now employing its own domestically produced precision-guided aerial bombs, which are comparable to American JDAMs, French AASM-250s, and Russian UMPKs.

Stane2 ::
https://x.com/front_ukrainian/status/19...
Putin may have territorial ambitions beyond Ukraine, Trump says.

Mal je problem, da jih ima tudi Trump.

Ja tole ni dobro. Upam, da kretena Putina čimprej pobere, da bo mir.

Mal je problem, da jih ima tudi Trump.
Z drugimi besedami, naš zet in njegov bestič nas držita za jajca. Vsak za eno.

A kdo razume zakaj Golob daje izjave, da se je Slovenija zavezala samo za 3%? A je sploh to bila možnost? Ne vidim, da bi bili kje omenjeni zraven Španije da bojkotiramo?
A se Golob spet laže ali je to samo nekakšna kreativna matematika za domačo javnost?
A se Golob spet laže ali je to samo nekakšna kreativna matematika za domačo javnost?

fur80 ::
A kdo razume zakaj Golob daje izjave, da se je Slovenija zavezala samo za 3%? A je sploh to bila možnost? Ne vidim, da bi bili kje omenjeni zraven Španije da bojkotiramo?
Vsi so rekli, da cez 5 let, ali drugače, ko Trump ne bo več predsednik, bo vsak se enkrat premislil. :)

Utk ::
Naj Golob še enkrat ulovi Trumpa pred kakim wcjem kot ga je zadnjič, in mu v faco pove da on je podpisal 3% in ne 5...

Vsi so rekli, da cez 5 let, ali drugače, ko Trump ne bo več predsednik, bo vsak se enkrat premislil. :)
No, roko na srce, Evropa ni bila dovolj samozavestna glede svoje vojaške moči, da bi ukrepala v Ukrajini tudi ko ni bil Trump predsednik.