» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1005 / 1099
»»

gozdar1 ::

gozdar1 je izjavil:

Nekateri bi se očitno s tanki pogajali, morda ko putin pošlje tanke na baltik, poljsko..jadran vsi skupaj zapojemo kumbaja.

No,dj ko si že omenil.

Nato v ukrajini,bo napadel rusijo = TINFOIL HAT CONSPIRACY
Rusija na robu bankrota hoče ukrajino da bo napadla evropo = jap, popolnoma razumno,normalno.Logično bi rekel...

A ne vidiš da če ti je prvi neumen si ti isto neumen,mogoče bolj?

Vojno v ukrjini so drugače nekateri napovedali že v 90ih. Relativno dobri odnosi z z zahodom so bili bolj izjema, kot pravilo..pod putinom so se samo vrnili v standardni način delovanja.
80 let miru v evropi skozi okno..zahvali se putinu, da se morajo sedaj evropske država ponovno boroževat. Očitno so npr. poljaki neumni, ker šaltajo na 5% bdb.

Torej,NATO v Ukrajini absolutno ne more predstavljat grožnje rusiji,ker nikoli nikdar v zgodovini svojega obstoja ni imel prstov zraven pri menjavah režimov itd...
Rusija,5 minut stran od bankrota, pa ima pri tej vojni vedno več ljudi,več orožja,več denarja,več motivacije,Da lahko napade in zavzame evropo.

Bravo.

Težava je v ruski imperjalistični mentaliteti, ki se očitno ni spremenila od 19 stol. in za katero so ruski carji priopravljeni žrtvovati miljone. Namčija recimo je po 2 vojni doživela "denacifikacijo", kakršno potrabuje rusija, d apostane normalna država.

fikus_ ::

gozdar1 je izjavil:

Težava je v ruski imperjalistični mentaliteti, ki se očitno ni spremenila od 19 stol. in za katero so ruski carji priopravljeni žrtvovati miljone. Namčija recimo je po 2 vojni doživela "denacifikacijo", kakršno potrabuje rusija, d apostane normalna država.

Razpiši se malo o "ruski imperjalistični mentaliteti", razloži malo več, lahko daš kakšno primerjavo s kakšno drugo državo v tem času ,..... Kar razpiši se, bi rad to prebral.

Za pomoč ti dam to povezavo:
Imperialism @ Wikipedia
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

asda ::

gozdar1 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Težava je v starčkih ki lahko izvolijo da mene pošlejo na fronto,medtem ko njih ne.In to zaradi takšnih bedarij kot je ta tvoj stavek zgoraj.Kaj hudiča ti veš,za 100 let nazaj,in da si tako prepričan v to,da si pripravljen svoje vnuke in otroke pošilat na fronto.vaša generacija je vse kar je narobe

fikus_ je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Razpiši se malo o "ruski imperjalistični mentaliteti", razloži malo več, lahko daš kakšno primerjavo s kakšno drugo državo v tem času ,..... Kar razpiši se, bi rad to prebral.

Za pomoč ti dam to povezavo:
Imperialism @ Wikipedia

Predlagam, da pogledaš na zemljevid, predvidevem da je današnja rusija produkt sajenja rožic in bratskega petja kumbaja skozi stoletja. Kdaj se bodo rusi odpovedali, kolonijam, kot so se ostale evropske države? Kako to izgleda smo videli na primeru čečenije.
Sicer pa še putin ves čas pravi, da so ukrajinci v bistvu rusi in ukrajina del rusije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

damirj79 ::

asda je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Težava je v starčkih ki lahko izvolijo da mene pošlejo na fronto,medtem ko njih ne.In to zaradi takšnih bedarij kot je ta tvoj stavek zgoraj.Kaj hudiča ti veš,za 100 let nazaj,in da si tako prepričan v to,da si pripravljen svoje vnuke in otroke pošilat na fronto.vaša generacija je vse kar je narobe

Težava je, da je nekaterim to dovoljeno, npr rusiji in da je takšno početje nekaterim OK, hkrati pa obsojajo to isto početje doma, npr tebi.

Kar se pa tiče zahtev rusije do ukrajine, denacifikacija, demilitarizacija ipd, bi jim dal v nekem vzporednem vesolju še celo prav, če bi to zahtevala kakšna druga država. Ne pa ravno rusija, kjer imajo z obojim velike težave in je oboje tako razširjeno, da so v prvi vrsti za uredit to pri sebi. Naj rusija najprej pomete pred svojim pragom. Naj zatre nacizem, odstrani vojsko z vseh mej, odstrani 90% jedrskega orožja, ipd, potem bodo pa morda res nek kompetenten sogovorec. Tako kot so zdaj, so slab zgled.

damirj79 je izjavil:

asda je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Težava je, da je nekaterim to dovoljeno, npr rusiji in da je takšno početje nekaterim OK, hkrati pa obsojajo to isto početje doma, npr tebi.

Kar se pa tiče zahtev rusije do ukrajine, denacifikacija, demilitarizacija ipd, bi jim dal v nekem vzporednem vesolju še celo prav, če bi to zahtevala kakšna druga država. Ne pa ravno rusija, kjer imajo z obojim velike težave in je oboje tako razširjeno, da so v prvi vrsti za uredit to pri sebi. Naj rusija najprej pomete pred svojim pragom. Naj zatre nacizem, odstrani vojsko z vseh mej, odstrani 90% jedrskega orožja, ipd, potem bodo pa morda res nek kompetenten sogovorec. Tako kot so zdaj, so slab zgled.

In kaj ima to z tem,kar sem jaz napisal? No,poglej kakšna zboljena generacija.To,vse kar si napisal,bi naj mene prepričalo,da grem na fronto proti rusiji? Mogoče bi pri vaši generaciji to še vžgalo,danes pri nas ne več.Evropa dobesedno nima vojske.tistih nekaj prostovoljcev ni dovolj.ostali se ne gremo tega.Tega se naši voditelji še kako dobro zavedajo,zato so pa jih samo polna usta in nič druga.oni vedo,da nova generacija,že meji na 50/50 med evropejci,in vse druga.Veliko sreče prepričevat neke indijce nej gredo branit nemčijo.To je samo v vaših glavah kako smo lahko multikulti in enotni in ponosni...
Vsem mladim dol visi kdo je naš "vodja"..A ti resno misliš,da ima povprečen 20 letni mešanec mnenje o tem ali mu vlada Ursula ali Putin? Pa misliš da 20 letnega pakistanca rojenga v nemčiji briga kaj se je dogajalo v evropi zadnjih 100 let,pa kdo je imel kje meje? Človek, ko gre boomer generacija pod zemljo,se bo evropa popolnoma spremenila.

Zmajc ::

asda je izjavil:

In kaj ima to z tem,kar sem jaz napisal? No,poglej kakšna zboljena generacija.To,vse kar si napisal,bi naj mene prepričalo,da grem na fronto proti rusiji? Mogoče bi pri vaši generaciji to še vžgalo,danes pri nas ne več.Evropa dobesedno nima vojske.tistih nekaj prostovoljcev ni dovolj.ostali se ne gremo tega.Tega se naši voditelji še kako dobro zavedajo,zato so pa jih samo polna usta in nič druga.oni vedo,da nova generacija,že meji na 50/50 med evropejci,in vse druga.Veliko sreče prepričevat neke indijce nej gredo branit nemčijo.To je samo v vaših glavah kako smo lahko multikulti in enotni in ponosni...
Vsem mladim dol visi kdo je naš "vodja"..A ti resno misliš,da ima povprečen 20 letni mešanec mnenje o tem ali mu vlada Ursula ali Putin? Pa misliš da 20 letnega pakistanca rojenga v nemčiji briga kaj se je dogajalo v evropi zadnjih 100 let,pa kdo je imel kje meje? Človek, ko gre boomer generacija pod zemljo,se bo evropa popolnoma spremenila.

Tvoja generacija se bo morala še naučiti da vso udobje in privilegije, ki jih imate prihaja z dela in trpljenja generacij pred vami in ni bilo podarjeno. Razvajena gamad, ki bi samo jemala, nič delala in kritizira med tem ko prstom ne migne.

Se boš moraš še naučiti kaj so to dolžnosti do države. Drugače pa lahko greš živet v neko 3rd world vukojebino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

bm1973 ::

damirj79 je izjavil:

Naj zatre nacizem

Saj ga je, 80 let nazaj...

Pa očitno ne dovolj učinkovito...

bm1973 je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Naj zatre nacizem

Saj ga je, 80 let nazaj...

Pa očitno ne dovolj učinkovito...

Ja, doma niso očistili čisto nič.

Rusov sicer nacizem ni nikoli motil, vsaj dokler so delili plen. Nemčiji so celo pomagali pri kršenju versajske pogodbe in izgradnji vojske.

https://warontherocks.com/2016/06/sowin...

Sicer pa ruska literatura.
https://www.reddit.com/r/DerScheisser/c...

Dejansko rusi še do danes niso preboleli, krimske vojne... in "angloseksonce" ne naciste vidijo kot glavnega sovraga. Kar se odraža tudi v komentarjih putinovih privržencev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Da o tem da so čisto lepo sodelovali z Hitlerjem pri deljenju Poljske sploh nebi. Dejansko če Hitler nebi napadel Rusije, bi mu uslugo Stalin vrnil najpozneje v roku par let.

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Tvoja generacija se bo morala še naučiti da vso udobje in privilegije, ki jih imate prihaja z dela in trpljenja generacij pred vami in ni bilo podarjeno. Razvajena gamad, ki bi samo jemala, nič delala in kritizira med tem ko prstom ne migne.

Se boš moraš še naučiti kaj so to dolžnosti do države. Drugače pa lahko greš živet v neko 3rd world vukojebino.

Kje točno je trpela vaša generacija? Katera generacija nikoli ne bo kupila hiše? katera ne bo imela penzije? Nam so že skoraj vse pobrali..vam so sam deval.
Vaša bi se morala naučiti kaj je Dolžnost države do džavljanov.Čez mejo lahko gre vsak iz bilokatere vukojebine,kaj točno je potem država? daj nehaj..najbol mehkužna generacija,se dela močno.noro res.
Da smo danes mladi v takšni situaciji kot smo,gre res vsa zahvala prejšnji generaciji,ki ni imela jajc nardit nič,ko jamrat na piknikih ob špricerju,medtom ko so njihovim otrokom kradli.

mikojan ::

FastWIND je izjavil:

Ko sem napisal to objavo sem ciljal globalno ne glede na stran kjer se moški odločajo podrediti in zasaviti svoje življenje za zblojene voditelje...

tle je samo en voditelj kriv za vojno, on ter njegovo ljudstvo, ki ima še vedno imperialistično mentaliteto kot tudi mnoge države v Evropi pred stotimi leti.
Ukrajinci se ne borijo za prav nobenga voditelja. Oni se borijo za prihodnost.
Prostovoljci na strani Ukrajine se prav tako ne borijo za prav nobenga voditelja. Tej pa se žrtvujejo za pomagat naredit to, kar je prav, da se prepreči, da večja riba poje manjšo.

mikojan je izjavil:

FastWIND je izjavil:

Ko sem napisal to objavo sem ciljal globalno ne glede na stran kjer se moški odločajo podrediti in zasaviti svoje življenje za zblojene voditelje...

tle je samo en voditelj kriv za vojno, on ter njegovo ljudstvo, ki ima še vedno imperialistično mentaliteto kot tudi mnoge države v Evropi pred stotimi leti.
Ukrajinci se ne borijo za prav nobenga voditelja. Oni se borijo za prihodnost.
Prostovoljci na strani Ukrajine se prav tako ne borijo za prav nobenga voditelja. Tej pa se žrtvujejo za pomagat naredit to, kar je prav, da se prepreči, da večja riba poje manjšo.

seveda.Bolj kot moja družina mi je pomembno kaj je prav in kaj ne :D to lahko izjavi samo nekdo,ki misli da se njega ta vojna ne more dotakniti.

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Kje točno je trpela vaša generacija? Katera generacija nikoli ne bo kupila hiše? katera ne bo imela penzije? Nam so že skoraj vse pobrali..vam so sam deval.
Vaša bi se morala naučiti kaj je Dolžnost države do džavljanov.Čez mejo lahko gre vsak iz bilokatere vukojebine,kaj točno je potem država? daj nehaj..najbol mehkužna generacija,se dela močno.noro res.
Da smo danes mladi v takšni situaciji kot smo,gre res vsa zahvala prejšnji generaciji,ki ni imela jajc nardit nič,ko jamrat na piknikih ob špricerju,medtom ko so njihovim otrokom kradli.

Ne spadam v generacijo, ki ima vse in so jih nam "sam deval". Gen X and proud, nam ni noben nič dal. Smo najrevnejša generacija, ker so nas vsi pozabili. Samo mi vsaj ne jamramo kot vi mladiči pussiyi.

Zmajc je izjavil:

Ne spadam v generacijo, ki ima vse in so jih nam "sam deval". Gen X and proud, nam ni noben nič dal. Smo najrevnejša generacija, ker so nas vsi pozabili. Samo mi vsaj ne jamramo kot vi mladiči pussiyi.

Zakaj bi vam kdo karkoli dal?

Zaslužite si sami...

Nehamo plačevat za penzije in se bo pri plačah ogromno poznalo. Boomerji so si dobro postlali.

bm1973 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Zakaj bi vam kdo karkoli dal?

Zaslužite si sami...

That's the fucking point, Sherlock.

bbbbbb2024 ::

bm1973 je izjavil:

Enak kot bbbbbb2024...

Moi? Jaz, moje tekovine, tekovine moje žlahte so zate svetinja, majstore. Povedal sem že, da se je moja žlahta tolkla na strani partizanov v 2. sv. vojni, da so eni umrli, ta živi pa imajo (so imeli, ker so pokojni) medalj več kot si ti videl bralnih značk v svojem življenju, da sem jaz odslužil JNA v nulo in - to sem še prav posebej poudaril - mi se ne pustimo zajebavati.

Ne rusofilskim trolom, ne rusofilom na splošno, niti ruskim črvom, niti orkom, nikomur pravzaprav.

Jaz sem za to, da v Evropi, z Ukrajino vred, plapola modra zastava z rumenimi zvezdami, ki predstavlja svobodo in blagostanje.

Komur pa to ne paše, dobi od nas 7,62x51 v glavo, da se malo pomiri.

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Ah ja,sebična generacija,mela še vse sadove prejšnje boomer geracije,kredite,plače,"prihodnost",pa se budalam ni dal otrok delat,sam jz jz jz,zej se pa naj mi mladi ukvarjamo z vso to golaznijo ko jo mormo sprejet,da boste vi in penziči še nekot dočakal grob z penzijo...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: phantom ()

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Ah ja,sebična generacija,mela še vse sadove prejšnje boomer geracije,kredite,plače,"prihodnost",pa se budalam ni dal otrok delat,sam jz jz jz,zej se pa naj mi mladi ukvarjamo z vso to golaznijo ko jo mormo sprejet,da boste vi in penziči še nekot dočakal grob z penzijo...

Pove nekdo, ki ga zanima samo lastna rit in k vragu z vsemi drugimi. Boš moral malo prispevat k boljši družbi da boš lahko pametoval. Samo jamranje in gledanje na lastno rit ne pomaga.

AvtoR ::

bm1973 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Še tebi ponudim, greva? Jaz na ukrajinsko stran ti pa na rusko. Deal?

Mene Rusi ne motijo, niti ne bodo prišli do nas... Ni skrbi...

Torej, morilci in posiljevalci te ne motijo?
Mater, kaksen človek si?

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Pove nekdo, ki ga zanima samo lastna rit in k vragu z vsemi drugimi. Boš moral malo prispevat k boljši družbi da boš lahko pametoval. Samo jamranje in gledanje na lastno rit ne pomaga.

Lihkar sem ti povedal da vaša generacija ni delala otrok,kako si lahko še bolj sebičen in še bolj gledaš na svojo rit,mi ni jasno.
Prjatu,jz sm naredu 2 otroka,mislim da sm naredu veliko več za to državo kot 40% vaše generacije. In kje točno gledam samo na svojo rit? a ko nočem da so moji otroc brez očeta? aja točno,vaša generacija je bila učena,da je en starš dovolj,pa še to ni treba ane?
Ker nočem it umret za neko vukojebino,gledam na svojo rit.Kongratz tipičen X-er

Zgodovina sprememb…

Ideja, da so med 2 vojno države z navdušenjem šle v vojno. Recimo jugoslavija je imela samo 2 opcije da se pridruži silam osi ali pa okupacija, tako da ne si delat utvare, da se vas večja vojna v evropi ne bo dotaknila.

JohnyQ_ ::

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Lihkar sem ti povedal da vaša generacija ni delala otrok,kako si lahko še bolj sebičen in še bolj gledaš na svojo rit,mi ni jasno.
Prjatu,jz sm naredu 2 otroka,mislim da sm naredu veliko več za to državo kot 40% vaše generacije. In kje točno gledam samo na svojo rit? a ko nočem da so moji otroc brez očeta? aja točno,vaša generacija je bila učena,da je en starš dovolj,pa še to ni treba ane?

Revež s samo dvema otrokoma.

Patetika.

Zgodovina sprememb…

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

No jaz imam tudi 2, pa tudi moji starši so še vedno skupaj. Šokantno a ne? Slovenija ni vukojebina. Če misliš da je idi drugam.

Nekateri hudo poenostavljate svet okrog sebe! Pričakujete, da boste zadeve dobili na pladnju, po drugi strani pa pametujete, kako bi moralo biti, kakšna bi morala biti pravica ,.... ko pa tega ni, pa ali pljuvanje okrog ali pa v jok in na drevo, pardon, ne na drevo, bo mamica rekla, da je prenevarno, v kot svoje sobice , v svoj mehurček.

Življenje je realnost, obstajajo dogovorjene norme v družbi, da bi snežinkicam bilo lažje, ampak s tem še ni zagotovljeno, da bo življenje po vaše.
Večina naj je samo ena kapljica v morju svetovne politike katera dejansko odloča.
Tako se sedaj usoda UA odloča med Usa in RU pogovori. Kako pomembna je EU je zadnjič pokazal Trump, ko je odslovil Macrona. Ne si delat iluzij, da nas takšna EU špitzenkandidat politika kam vodi, da EU postavlja na mesto v svetu,... ta politika je do konca zavozila EU, ki ni pomembna več politično in gospodarsko (čeprav nam v tem gre na roko Trump s carinami da bomo nekaj časa še aktualni).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

Nekateri hudo poenostavljate svet okrog sebe! Pričakujete, da boste zadeve dobili na pladnju, po drugi strani pa pametujete, kako bi moralo biti, kakšna bi morala biti pravica ,.... ko pa tega ni, pa ali pljuvanje okrog ali pa v jok in na drevo, pardon, ne na drevo, bo mamica rekla, da je prenevarno, v kot svoje sobice , v svoj mehurček.

Življenje je realnost, obstajajo dogovorjene norme v družbi, da bi snežinkicam bilo lažje, ampak s tem še ni zagotovljeno, da bo življenje po vaše.
Večina naj je samo ena kapljica v morju svetovne politike katera dejansko odloča.
Tako se sedaj usoda UA odloča med Usa in RU pogovori. Kako pomembna je EU je zadnjič pokazal Trump, ko je odslovil Macrona. Ne si delat iluzij, da nas takšna EU špitzenkandidat politika kam vodi, da EU postavlja na mesto v svetu,... ta politika je do konca zavozila EU, ki ni pomembna več politično in gospodarsko (čeprav nam v tem gre na roko Trump s carinami da bomo nekaj časa še aktualni).

Aja, zato pa ti pogovori ful dobro potekajo ne? Čudežno se je Trump začel obračat nazaj k EU za pogovore o premirju ko je videl da bo popušil po celi črti.

Zgodovina sprememb…

S kom v EU se Trump pogovarja o UA?! Prosim za novico, povezavo,....

Zgodovina sprememb…

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

Zmajc je izjavil:

asda je izjavil:

No jaz imam tudi 2, pa tudi moji starši so še vedno skupaj. Šokantno a ne? Slovenija ni vukojebina. Če misliš da je idi drugam.

Neverjetno kakšne luknje mate v glavah.Vsem gre mim ko omenim meje,vsem gre mim ko omenim rodnost,ko omenim pripadnost mladine v evropi.brezveze.
Vukojebina je v tem primeru Ukrajina.

Zgodovina sprememb…

Ti misliš da je UA zadnja meja, ki jo Rusi želijo doseči. Poglej si malo zgodovino, in kaj Rusi sploh hočejo da boš razumel njihove motive.

Rusi želijo zmanjšati zemeljsko mejo ki jo imajo z zahodno evropo. Da to dosežejo morajo priti do Karpatov. Torej so na seznamu UA, Baltske države, Moldavija, del Poljske in del Romunije. To je MINIMUM, ki je na seznamu.

Za to je Putin na prestolu rabil Trumpa, da razbije NATO. Trump in Vance sta pa tudi že dala izjavo da Evropo pred Rusi ZDA ne bojo branili.

Ampak ti še kar misli da se tebe in tvojih otrok to nič ne tiče

Zgodovina sprememb…

Zmajc, ti si še eden od tistih, ki v isti sapi pišejo zdaj zdaj bodo RU propadli in nato, šli bodo do Lizbone.....

Nisi mi odgovoril na naslednje vpr.:
"S kom v EU se Trump pogovarja o UA?! Prosim za novico, povezavo,.... ?"

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Enak kot bbbbbb2024...

Moi? Jaz, moje tekovine, tekovine moje žlahte so zate svetinja, majstore. Povedal sem že, da se je moja žlahta tolkla na strani partizanov v 2. sv. vojni, da so eni umrli, ta živi pa imajo (so imeli, ker so pokojni) medalj več kot si ti videl bralnih značk v svojem življenju, da sem jaz odslužil JNA v nulo in - to sem še prav posebej poudaril - mi se ne pustimo zajebavati.

Ne rusofilskim trolom, ne rusofilom na splošno, niti ruskim črvom, niti orkom, nikomur pravzaprav.

Jaz sem za to, da v Evropi, z Ukrajino vred, plapola modra zastava z rumenimi zvezdami, ki predstavlja svobodo in blagostanje.

Komur pa to ne paše, dobi od nas 7,62x51 v glavo, da se malo pomiri.

Zakaj potem podpiraš novodobni 4. rajh?

Kjer spet vodi Nemčija, že sesula južnoevropske države takrat z PIGGS mentaliteto (tudi Slovenija je bila znotraj) in varčevanjem na silo? Da so rešili svoje banke... Plus ta francoski, wannabe mali Napoleonček in pedrski, Churchill wannabe UK premier...

Zdaj pa hočejo naš denar, da ga zmečejo v svoje, brez poceni ruske energije, invalidno gospodarstvo, ki se bo preko Ukrajincev borilo z Rusi? Če bo EU/NATO kdaj pošiljala svoje vojake v Ukrajino, misliš, da bodo to Nemci? Ne, bodo to kar lepo Slovani...

Podpiraš Ukrajino, ki je s svojimi SS enotami pobijala Slovence, v Sloveniji? In ta kult naprej fura AZOV bataljon?

BTW, takratno Jugoslavijo so osvobodili Rusi, ne Američani ali Angleži. Ti pizduni so nam samo preprečili, da bi zavzeli Trst in Benečijo.

Tvoja žlahta se obrača v grobovih...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

esel ::

fikus_ je izjavil:

Haha, ironija.
Rusofili, nas obdolžujejo, da smo snežinkice, medtem ko sami v isti sapi ves čas jokajo kako so nezadovoljni z Eu politiko in zahodom, kako morajo revčki plačevati višje položnice in vas moti vsaka izjava iz Bruslja. Nasploh pa so vsi nesrečni, ker ne živijo v njim obljubljenih rajih kot sta Rusija, Iran, palestina, itd.
Malo manj patetike in malo več doslednosti vam ne bi škodilo.

mikhaair ::

Fikus ne razocara s svojo rusko narativo.
EU lumpa, nesposobna, gnijoča tvorba.
A cel svet si želi imeti standard evrope, socialo, pravice, svobodo.
Evropa pomaga konkretneje kot ZDA Ukrajini in ti si misliš, da se Puta lahko dogovori s Trumpfom o premirju in razkosanju. Naivčina zaslepljena.

Zmajc je izjavil:

Ti misliš da je UA zadnja meja, ki jo Rusi želijo doseči. Poglej si malo zgodovino, in kaj Rusi sploh hočejo da boš razumel njihove motive.

Rusi želijo zmanjšati zemeljsko mejo ki jo imajo z zahodno evropo. Da to dosežejo morajo priti do Karpatov. Torej so na seznamu UA, Baltske države, Moldavija, del Poljske in del Romunije. To je MINIMUM, ki je na seznamu.

Za to je Putin na prestolu rabil Trumpa, da razbije NATO. Trump in Vance sta pa tudi že dala izjavo da Evropo pred Rusi ZDA ne bojo branili.

Ampak ti še kar misli da se tebe in tvojih otrok to nič ne tiče

Zopet.Vse to kar si napisal,nimaš pojma.Ampak si tako zelo prepričan v svoj prav,da bi podprl politiko,ki bi poslala tvoje otroke na fronto.
A se tebi zdi to normalno?
Kaj potem če mi vlada putin al pa ursula.Lahko mi vzamejo denar,lahko sem reven kot rus, pa v hipu vzamem to možnost,kot pa da pošljem otroka in sebe v to mesoreznico in potem sem jaz sebičen.Noro kak vi to razmišljate.

EU, kot je bil do te ukrajinske vojne, ne bo več.

Bolje ne bo, bo kvečjemu slabše.

Brez poceni ruske energije, EU pač ne more konkurirati ne Kitajski, ne ZDA. Poleg tega evropske države še mečejo ven iz Afrike...

Pač postala bo celina starih devic, rusofobskih prebivalcev in migrantov...

bbbbbb2024 ::

Ahahah...

Republikanci so že nestrpni in so rekli, da ni rezultatov. In da bodo Putko spremenili v ribji futr:

https://www.youtube.com/shorts/gjQ7uLtW...

Torej predlog je, da evropa nabilda vojsko.

Rusija pa če želi sodelovat, mora najprej nehat ogrožat evropo.

Očitno so za izvoz energije v evropo najbolj zainteresirani ravno rusi, ki že 3 leta gonijo zgodbe od hrčkov, do propada evropske industrije.

Vse evropske države(tudi rusija če jo štejemo za evropsko državo) imajo probleme z nataliteto. Samo to pri populistih ne vžge toliko kot migranti. Sicer pa kako je kaj z indoktrinacijo v rusji, če so že evropejci "rusofobni"?

Rusofob in nacist je sicer kremeljska oznaka za vse , ki nočejo biti del ruskega rajha.

Takole je sovjetska propaganda npr. risala tita:

https://www.reddit.com/r/europe/comment...

Lonsarg ::

asda je izjavil:

Ampak si tako zelo prepričan v svoj prav,da bi podprl politiko,ki bi poslala tvoje otroke na fronto.
A se tebi zdi to normalno?
Kaj potem če mi vlada putin al pa ursula.Lahko mi vzamejo denar,lahko sem reven kot rus, pa v hipu vzamem to možnost,kot pa da pošljem otroka in sebe v to mesoreznico in potem sem jaz sebičen.Noro kak vi to razmišljate.
Ti si tisti ki cudno razmislja. Kar tebi ni kasno je to da pomoc UA pomeni manj sans da bo treba nase otr9ke na fronto posiljat. VEC sans da se to zgodi je ce UA popusi.

To je iz varnostnega stalisca, iz ekonomskrga pa tudi je zelo slabo ce bi spustili priliko cimvec UA vpeljat blizje sebi ekonomsko. Tudi ce bo to na koncu 80% UA je to veliko bolje kot 0%.

Vsekakor bi bila se boljsa resitev vse to (nezasedbo UA in povezovanje UA ekonomsko v EU) doseci brez vojne, tle ni najmanjse dileme. Tudi z RU bi bilo sevdmeda bolje bolj ekonomsko povezat. Ampak za kaj takega bi se moralo zgoditi vsaj eno od slednjega:
- Rusija bi se zadovoljila z Krimom in ne bi sla dalje v Donbas
- Minsk bi uspel (tle sta tako RU kot EU imela moc to forcat bolj mocno, pa se noben ni zganil)
- RU bi pustila status Qou in ne bi sla polne invaizije izvajat

Ker je vse troje padlo v vodo smo ker smo, perfect resitev vec ni, so samo slabe in slabse.

esel je izjavil:

Haha, ironija.
Rusofili, nas obdolžujejo, da smo snežinkice, medtem ko sami v isti sapi ves čas jokajo kako so nezadovoljni z Eu politiko in zahodom, kako morajo revčki plačevati višje položnice in vas moti vsaka izjava iz Bruslja. Nasploh pa so vsi nesrečni, ker ne živijo v njim obljubljenih rajih kot sta Rusija, Iran, palestina, itd.
Malo manj patetike in malo več doslednosti vam ne bi škodilo.

Si se našel v zapisu?!
Spet podtikanje in pošiljanje drugam, kar je edina zmožnost "argumentacije"!
V prvi vrsti vam manjka doslednost, ko v isti sapi pišete, da bo RU zdaj zdaj propadla, naslednji trenutek pa šla do Lizbone.

Napiši, kateri kontekst patetike si uporabil, SLO ali Usa?!

fikus_ je izjavil:

Zmajc, ti si še eden od tistih, ki v isti sapi pišejo zdaj zdaj bodo RU propadli in nato, šli bodo do Lizbone.....

Nisi mi odgovoril na naslednje vpr.:
"S kom v EU se Trump pogovarja o UA?! Prosim za novico, povezavo,.... ?"

To sem samo napisal dolgoročne načrte ki bi jih Putin rad dosegel. Če pomagamo ukrajini da doseže konec vojne pod boljšimi pogoji kot jih zahteva rusija in kot država obstane, do tega ne bo prišlo.

Glede pogovorov pa Evropski leaderji že skoz vodijo pogovore z Trumpom, nazadnje v Rimu na pogrebu papeža.

Spet si se zaplezal z izjavo, da se Trump pogovarja z EU!
V Vatikanu je bila EU smetana, tudi Zelenski, ki naj bi prosil za pogovor s Trumpom, zraven je hotel biti še Macron, katerega je pa Trump odslovil! Toliko o sodelovanju EU na pogovorih med Usa in RU o usodi UA.

Še info s strani Putina, je naznanil novo premirje med 8. in 10. majem.

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Zgodovina sprememb…

Brez Evrope se o prihodnosti Evrope pač ne bo nič zmenil. Enkrat bo mu že kapnilo ....ali pa tudi ne.

Zgodovina sprememb…

Še posnetki dogajanja v Vatikanu:
https://x.com/amuse/status/191616641843...
https://x.com/atensnut/status/191615514...

in sestanek Zelenskega ter Macrona potem:
https://x.com/BowesChay/status/19162632...

Veš kako gre; če nisi za mizo, si na mizi (meniju).

Je tudi pregovor ... delanje računa brez krčmarja.

Zmajc je izjavil:

Brez Evrope se o prihodnosti Evrope pač ne bo nič zmenil. Enkrat bo mu že kapnilo ....ali pa tudi ne.

Boli kurac Trumpa za EU.

Njemu se zdi EU nategunska država, ki več proda ZDA kot kupuje od nje. Plus, ZDA še plačujejo za vojaško varnost Evrope... Njegova dejstva...

EU bi šla rada po ZDA stopinjah, kar se tiče elit in davkov. Sam je težko zjebati 80 let socializma in zaščite raje praktično po vseh državah. Sploh zahodnih...

Trump misli marsikaj, v osnovi pa je neizobražen debil ki misli da je vse kar nasprotuje njegovim lažem "fake news".

Slej ko prej bo soočen z realnostjo, tudi Neron je bil. Vprašanje samo koliko škode bo vmes naredil.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

bm1973 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Še tebi ponudim, greva? Jaz na ukrajinsko stran ti pa na rusko. Deal?

Ti kar pojdi, da se boš borila za trenutno EU politiko, pro trans, homo, DEI, woke, migranti,... Saj take kot ti bi morala EU poslati na fronto.

Mene Rusi ne motijo, niti ne bodo prišli do nas... Ni skrbi...

Raje kot za kurčeve jahte parih oligarhov, ki so pokradli ruse za več generacij.
Migranit in homoti so vsaj ljudje, vredu ljudje, spiješ pir, se kaj pomeniš in greš naprej svojo pot, ni važno kaj jim binglja med nogami. Take, kot si ti, pa se opere s čisto vsako finto. Ziher si širil janševo obsodilno sodbo, ki je 'leaknila' ven pred 'uradno'. Seveda te rusi ne motijo, ker si na strani anarhije, tiranije, fašizma nad manjšinami in vsesplošnega kriminala. To je slika putlerjevega režima.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Nachtigall ::

bm1973 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Brez Evrope se o prihodnosti Evrope paÄ ne bo niÄ zmenil. Enkrat bo mu Ĺže kapnilo ....ali pa tudi ne.

Boli kurac Trumpa za EU.

Njemu se zdi EU nategunska drĹžava, ki veÄ proda ZDA kot kupuje od nje. Plus, ZDA ĹĄe plaÄujejo za vojaĹĄko varnost Evrope... Njegova dejstva...

ToÄno tako, Trumpa boli k za EU in ĹĄe bolj za Ukrajino.

Za amere in Trumpa bi bilo po Trumpovo najbolje, da bi se ZDA popolnoma umaknila iz konflikta in potem, kar EU naredi pa naj naredi, Äe hoÄemo Ukrajino podpirati in financirati ĹĄe 100 let, mu je Äisto vseeno, tudi popolnoma mu je vseeno, Äe Ukrajinci in Rusi umirajo (no ja, to je tudi EU dokaj vseeno).

Zakaj pa tako misli, pa naj si vsak po svoje razlaga, Äe bi Ukrajina zmagovala ali imela relane moĹžnosti za zmago, se 100% ne bi umikal iz tega IMHO!

V vsakem primeru ve, da bomo butasti Evropejci ĹĄe vedno kupovali ameriĹĄko oroĹžje in ameriĹĄke produkte, in zato se mu realno samo gre.

Äe pa naredi mir, bo ĹĄe kako nobelovo pograbil, Äe ne pa f*** it.

MogoÄe bo maksimalno ĹĄe kako tarifo na Ruse nabil!

ps: Se nekaj, verjetno imajo VdL, Macaron, Starmer in Merz tudi kake ideje, da bi preko Ukrajine zvlekli VB nazaj v Unijo...

Zgodovina sprememb…

««
1005 / 1099
»»