» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
813 / 844
»»

Sync ::

Should the EU continue to support Ukraine? Our poll finds Europeans are in favour

Respondents from Nordic EU member states are the most vocal in calling on the next parliament to be more proactive in its support to Ukraine with 68% of Swedes, 59 % of Danes, and 57 % of Finns declaring it a priority for them.

But in Hungary, Greece, Romania and Slovakia, most respondents - 47%, 45%, 48% and 39% respectively - saw aid to Ukraine as a secondary issue. Only 12% of Hungarians believe aid to Ukraine should be an EU priority over the next mandate.
https://www.euronews.com/my-europe/2024...


Še dobro, da niso slovenske ruske brate vprašali. Zaradi poslovne enote FSB na RTVslo.ru bi bili na samem repu ankete. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sync ()

Vanadium ::

Machete je izjavil:

Jaz ne vidim težave, da USA išče vplive in interese. Saj to je menda logično. Jaz ne vidim težave, da se kdor želi, priključi NATU. Ne vidim težave tudi, če se država želi priključiti kaki ruski vojaški ali gospodarski organizaciji. Vidim edino težavo v Rusiji, ki bi rada diktirala kdo sme in kaj sme, še večja težava pa je njen teroristični režim, ki zliva enormne količine denarja za spodkopavanje naprednejših in svobodnejših delov sveta. Rusija je trenutno to, kar je bila cerkev v srednjem veku za človeštvo; tumor.


Enako bi lahko rekli tudi za ZDA in njihove oprode. Tudi oni želijo diktirat kaj je prav in kaj ni. Vsiljujejo svojo "demokracijo" in način življenja drugim, ki morda tega niti nočejo ali želijo. Zlivajo ogromene količine denarja v nasilno menjavo režimov, revolucije in vojne, spravljajo v bedo in revščino cele države izključno za svoj kapitalistični interes, kjer se pokradejo vse vredne naravne surovine in onesnažijo okolje in ko je območje nekoristno in onesnaženo ga odvržejo kot smet. Če nisi z njimi te zbombardirajo s svojo "coalition of the willing" ali kako drugo koalicijo, lahko pa ti uvedejo npr. kot Kubi že več kot 50 letne sankcije. Tako imenovanana najboljša država ne priznava mednarodnega kazenskega sodišča in njihovi državljani niso dolžni odgovarjat pred njim za svoje zločine med tem, ko pa druge države in državljane želijo tja spravit na giljotino. Mislim kdo njim daje pravico in kdo jim je izvolil mandat, da so t.i. "svetovni policaj". Oni če bi se bolj brigali zase in uredili razmere v svoji državi, kjer imajo več kot dovolj problemov za naslednjih 100 let bi svet bil veliko lepši, ampak v tem ni zaslužka med tem pa ko pri mešanju greznice drugje je pa očitno več kot dovolj. Če uporabimo tvoje metafore so trenutne ZDA to, kar je bila cerkvena inkvizicija v srednjem veku: kuga, rak, ...

gozdar1 ::

Še eden, ki si zelo želi nižjega standarda. Seveda bodo pitem vse drugi krivi. Upam da si za tole zrolanje vsaj plačan. Ker kako tale svet funkcjonira ti ni ravno jasno.

shmandi ::

ZDA nikakor ni najboljša država, niti pa ni več najslabša, ker jo je rusija prehitela kar po odstavnem.pasu oz. po kolovozni poti...
Drugače vas pa dober pumpajo... Izropajo vse surovine in pustijo za sabo kupe smeti in onesnaženja? Seveda boš postregel z viri. Preljubi, nič dolžni rusi pa na tisoče ton eksploziva mesečno zmečejo na sosednjo državo. Koliko je to strupenih plinov, trdih delcev, toplogrednih plinov in rakotvornih snovi ti pa lahko v kremlju razložijo...
Kot.je nekdo rekel: Svet je zelo enostaven, če je vsega kriva Amerika!

BorutO ::

dronyx je izjavil:

Zahod in Nato sta očitno sedaj v Ukrajini pred popolnim porazom. Taktika "samo da putler ne bo jezen" se je izkazala za povsem zgrešeno in je stala Ukrajino veliko ozemlja in človeških življenj. Verjetno smo blizu točke, ko sta opcija samo še poraz ali globalni spopad. Tudi Hitlerja na začetku niso dobro razumeli. Kako se je zadeva s Hitlerjem končala vemo.

Ja, pa ti veš, da je Hitler danes putin? Tako, da ja ... imaš prav ... tudi putina čaka enaka usoda kot je hitlerja.

Sync ::

Rusko ministrstvo za zunanje zadeve je Nato podalo dve grozeči izjavi glede morebitnega dovoljenja Ukrajini za izvajanje napadov na velike razdalje proti Rusiji.

Tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Zakharova je državam Nata zagrozila s "takojšnjim" in "izjemno bolečim odzivom" na takšno odločitev. Dejala je, da zahodne države "ne razmišljajo o tveganjih nadaljnje nevarne eskalacije konflikta niti v kontekstu lastnih interesov".

"V primeru tako agresivnih korakov Kijeva bo odgovor Rusije sledil takoj in mislim, da ste v zadnjih dneh že veliko temu priča in da bodo odzivi izjemno boleči," je dejala Zakharova.

Za njo je Lavrov omenil ruske "rdeče črte" in grožnjo tretje svetovne vojne.

"Ne smejo se šaliti z našimi rdečimi črtami. In dobro vedo, kje so narisane," je dejal.

Kot vemo, je moč izbruhov jeze ruskih uradnikov neposredno sorazmerna s sposobnostjo dovoljenj/dobavljenega orožja, da preobrnejo tok vojne. Zato lahko sklepamo, koliko bo odprava omejitev uporabe raket dolgega dosega na ruskem ozemlju vplivala na ruske vojaške zmogljivosti.


Sploh ni potrebe po grožnjah. Samo belo zastavico obesijo in se spakirajo nazaj v vukojebino.

Ste si že nabavili svetilke pa vez vode za prvih 48 ur kot je dejal naš general NATA?
Samo brez straha slo-techovci itak ne bodo vdarli po nas bratih praslovanih. ;)

Vanadium ::

shmandi je izjavil:

ZDA nikakor ni najboljša država, niti pa ni več najslabša, ker jo je rusija prehitela kar po odstavnem.pasu oz. po kolovozni poti...
Drugače vas pa dober pumpajo... Izropajo vse surovine in pustijo za sabo kupe smeti in onesnaženja? Seveda boš postregel z viri. Preljubi, nič dolžni rusi pa na tisoče ton eksploziva mesečno zmečejo na sosednjo državo. Koliko je to strupenih plinov, trdih delcev, toplogrednih plinov in rakotvornih snovi ti pa lahko v kremlju razložijo...
Kot.je nekdo rekel: Svet je zelo enostaven, če je vsega kriva Amerika!

če gremo malo zgodovinako gledat (predvidevam, da si obiskoval ta predmet v OŠ, ne vem pa če so nas enako učili):
- zgodovinsko dokazano selektivno zatiranje domorodnih ljudstev v Ameriki in stiskanje v nerodovitna območja s ciljem iztrebitve in prilastitve območij z bogatimi rudnimi zalogami,
- edina država, ki je uporabila nuklearno orožje proti drugi suvereni državi in to na civilni naselbini (mesto) s ciljem povzročitve čim večjega števila civilnih žrtev (stvar debate ali je bilo upravičeno ali ne, ker je divjala največja morija po 1.sv vojni),
- zlivanje na hektoliterjev strupov in bomb na vietnam,
- protipravno bombardiranje ZRJ z osiromašenim uranom ki povzroča ogromno rakavih obolenj,
- protipravno ropanje naftnih polj v Siriji
-...

Nekaj njihovih pizdarij sem naštel ali naj nadaljujem s tvojimi angelčki. Pa ne, ne zagovarjam Putina/Rusijo samo tvoji velecenjeni jenkiji imajo prav toliko krvi kot jih imajo Rusi na rokah, če ne celo še več. Vzami kako knjigo zgodovine v roko. Tale slika pove veliko:

 zda

zda

Utk ::

Normalne žleht države sicer tolčejo po drugih, ampak v interesu svoje države (ne uspe vedno sicer). Belgijci, Britanci, Američani, Nemci, itd.
Moraš bit pa žleht samomorilski Slovan ekstra klase, da delaš pomore lastnih ljudi za cilje, ki ti niti v teoriji ne morejo koristit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

EjTi ::

@Vanadium: Spodaj pod sliko piše The China Society for Human Hights Studies. To je enako kot da bi v Venezueli delali kakšno ekonomsko analizo.
Za ekonomsko škodo v Afganistanu piše da je 60 mili. USD/dan, kar znese približno 20 milj. USD/leto. Kar je enako kot celoten proračun za leto 2020.

Bauc ::

EjTi je izjavil:

@Vanadium: Spodaj pod sliko piše The China Society for Human Hights Studies. To je enako kot da bi v Venezueli delali kakšno ekonomsko analizo.
Za ekonomsko škodo v Afganistanu piše da je 60 mili. USD/dan, kar znese približno 20 milj. USD/leto. Kar je enako kot celoten proračun za leto 2020.

To pojasni, da so "pozabili" napisat, da je pravzaprav severna Koreja napadla južno Korejo ter, da so južno Korejo branile sile pod mandatom združenih narodov :D

shmandi ::

Vanadium je izjavil:

Pa ne, ne zagovarjam Putina/Rusijo samo...

Vse si povedal
(Po navadi sicer namesto "samo" napišete "ampak"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shmandi ()

Ganon ::

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/vulin...

Jaz bi se od sramu vdrl v zemljo.

Sync ::

Si zamislite, da bi kavbojci prišli pri zalivski vojni, malo čez mejo Kuvajta in jim ne bi ratalo prebit Sadamove obrambe. Na kar bi začeli grozit, da bodo naredli apokalipso in znukali celi svet, če se Husein ne umakne.

Tako nekako deluje Darth Putin & co.


p.s. kdo je zalagal Sadama z orožjem?

Pac-Man ::

IMO god tier video. 18 minut minus reklama



What even is the European Union? What is it's purpose in the context of the history of Europe? Meaning history as a political process of development? Europe is a political process that is intent on preventing war between nation-states and creating a post-imperial system of politics, and in this video, I outline the case for that.

Intro (0:00)
Ni Hao (1:40)
The Myth of peaceful nationalism (4:17)
Peace through reconciliation (8:43)
Post-Imperial Politics (11:55)
A French hangover (15:35)
Cooperation as an international order (17:18)
Outro (18:14)


Vmes sem šel malo guglat in našel še en sporazum, ki ga je SZ prelomila, ko ji je to ustrezalo

Soviet%E2%80%93Polish Non-Aggression Pact @ Wikipedia

The Soviet–Polish Non-Aggression Pact (Polish: Polsko-radziecki pakt o nieagresji, Russian: Договор о ненападении между СССР и Польшей, transliterated as Dogovor o nenapadenii mezhdu SSSR i Pol'shey) was a non-aggression pact signed in 1932 by representatives of Poland and the Soviet Union. The pact was unilaterally broken by the Soviet Union on September 17, 1939, during the Soviet invasion of Poland.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Vanadium ::

Ja očitno nam je to v Slovanski krvi zapisano da teptamo lastni sonarod tako ali drugače. Samo poglej koliko časa so Ukrajinci tolkli po Rusko govoreči manjšini v Ukrajini, kako so začeli sprovajat zakone o prepovedi uporabe Ruskega jezika v uradnih postopkih, kako so nevem koliko Rusov žive zažgali v demonstracijah v nekem teatru ali kje je že bilo ipd. sranja... Tu mi je samo zanimivo, da se niso nikoli zahodni mirovniki in policaji vmešali in rekli ti ti zlobni Ukrajinci to se pa ne dela, moramo zaščitit Rusko manjšino tako kot smo našo Albansko manjšino na Kosovu kjer smo Srbe po prstih. Aja sam res tam so zlobni Srbi, ki niso dovolili da se serje po njim v njihovi državi in ki itak niso naši, Albanci so pa seveda naši (zato pa imamo sedaj razpise na zavodu z znanjem Albanščine) in tako kot naj Rusi v Ukrajini odidejo iz Ukrajine, ki ni njihova domovina morajo Srbi iz Srbske pokrajine Kosovo in Metohija, ki je njihova domovina se izseliti... Opaziš dvoličnost in cinizem? Drugače pa poglej Srbe in Hrvate. Bratski narod, isti jezik samo vera drugačna pa še kar niso poračunali očitno vseh računov od konca 1.sv vojne in jih še nekaj časa očitno ne bodo, nekaj čudnega je očitno v naših genih.

Sync je izjavil:

Si zamislite, da bi kavbojci prišli pri zalivski vojni, malo čez mejo Kuvajta in jim ne bi ratalo prebit Sadamove obrambe. Na kar bi začeli grozit, da bodo naredli apokalipso in znukali celi svet, če se Husein ne umakne.

Tako nekako deluje Darth Putin & co.


p.s. kdo je zalagal Sadama z orožjem?


Ne boš verjel dolgo časa dokler jim je bil ok ga je ZDA tako kot Talibane. Kdo bi si mislil...

Ganon je izjavil:

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/vulin...

Jaz bi se od sramu vdrl v zemljo.


Zakaj že, pač vodijo svojo politiko med tem ko Fajonka ne premore niti en medvretenčni disk kaj šele hrbtenico...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()

MadMen ::

Vanadium je izjavil:

Ja očitno nam je to v Slovanski krvi zapisano da teptamo lastni sonarod tako ali drugače.

Aja, rusi se ti smilijo, medtem ko pa Rusija izvaja genocid v Ukrajini pa ne? Pač, sam svojo politično agendo širiš.

gozdar1 ::

Vanadium je izjavil:

Ja očitno nam je to v Slovanski krvi zapisano da teptamo lastni sonarod tako ali drugače. Samo poglej koliko časa so Ukrajinci tolkli po Rusko govoreči manjšini v Ukrajini, kako so začeli sprovajat zakone o prepovedi uporabe Ruskega jezika v uradnih postopkih, kako so nevem koliko Rusov žive zažgali v demonstracijah v nekem teatru ali kje je že bilo ipd. sranja... Tu mi je samo zanimivo, da se niso nikoli zahodni mirovniki in policaji vmešali in rekli ti ti zlobni Ukrajinci to se pa ne dela, moramo zaščitit Rusko manjšino tako kot smo našo Albansko manjšino na Kosovu kjer smo Srbe po prstih. Aja sam res tam so zlobni Srbi, ki niso dovolili da se serje po njim v njihovi državi in ki itak niso naši, Albanci so pa seveda naši (zato pa imamo sedaj razpise na zavodu z znanjem Albanščine) in tako kot naj Rusi v Ukrajini odidejo iz Ukrajine, ki ni njihova domovina morajo Srbi iz Srbske pokrajine Kosovo in Metohija, ki je njihova domovina se izseliti... Opaziš dvoličnost in cinizem? Drugače pa poglej Srbe in Hrvate. Bratski narod, isti jezik samo vera drugačna pa še kar niso poračunali očitno vseh računov od konca 1.sv vojne in jih še nekaj časa očitno ne bodo, nekaj čudnega je očitno v naših genih.

Sync je izjavil:

Si zamislite, da bi kavbojci prišli pri zalivski vojni, malo čez mejo Kuvajta in jim ne bi ratalo prebit Sadamove obrambe. Na kar bi začeli grozit, da bodo naredli apokalipso in znukali celi svet, če se Husein ne umakne.

Tako nekako deluje Darth Putin & co.


p.s. kdo je zalagal Sadama z orožjem?


Ne boš verjel dolgo časa dokler jim je bil ok ga je ZDA tako kot Talibane. Kdo bi si mislil...

Ganon je izjavil:

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/vulin...

Jaz bi se od sramu vdrl v zemljo.


Zakaj že, pač vodijo svojo politiko med tem ko Fajonka ne premore niti en medvretenčni disk kaj šele hrbtenico...


Sej veš, da večino zapisanega ne drži in je kot tako produkt ruske propagande. O vsem tem se je drugače tu gori že govorilo in npr. sosledje dogodkov v odesi je precej drugačno kot ga slika ruskaproaganda. Nenazadnje je za protesti stala rusija, ki se je nadejala ponovitve dogodkov na krim in v donbasu. Podobno je s številko 14k mrtvih s katero rada taista proaganda operira in, ki dejansko zajema vse mrtve tako vojake kot civile na obeh straneh vključno z mrtvimi
v sestreljenem letalu. Sicer pa kako kometiraš uporabo "prepovedane" ruščine v ukrajinski vojski, celo v takoh enotah kot je azov. Seveda nič o tem da rusija na okupiranih področjih dejansko briše ukrajinsko kulturo in jezik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gozdar1 ()

Pac-Man ::

Sreda je in Rusi spet lažejo. Tokrat so helikopter iz Donecka prelocirali v Kursk

https://x.com/trbrtc/status/18314019725...

Really impressive @obretix-style geolocation: location in Ukraine identified based on the reflection seen in a lens of a Russian Air Force Mi-28 helicopter. Thanks @malachybrowne for flagging.
-------------------------------
It is stated that the Mi-28NM was operating in the Kursk region, but in fact the Mi was operating near Khromovo, Donetsk region.

Khromov, Donetsk Oblast, Ukraine
~48.599998, 37.942629

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Sync ::

Ne boš verjel dolgo časa dokler jim je bil ok ga je ZDA tako kot Talibane. Kdo bi si mislil...


No, te pa so itak dobili majhen bumerang potem nazaj, ker je padlo kar nekaj ameriških vojakov v Iraku.

Kje pa je vse ta narod "USSR" prodajal orožje in še ga danes?

Na koncu bodo zdaj srbi kupili vojaška letala od francozov, če bodo pridni jim bodo ZDA prodale mogoče tudi HIMARS kot hrvatom.

Lahko pa jim Putin proda Katyusho:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sync ()

Pac-Man ::

Dve leti staro, ampak te pesmi še ni bilo

"Я русский военный..." (I'm a Russian military officer) - Special musical demoralizing operation
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Malidelničar ::

Grozljivo:

After today's Russian attack on Lviv, only the man in this photo survived.
His wife and three daughters were killed by Russia tonight in their own home.


https://x.com/KyivPost/status/183126819...

Vsak slovenski vatnik, ki to podpira je zame ..... ni besed s katerimi bi opisal ta gnus.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

fur80 ::

Malidelničar je izjavil:

Grozljivo:

After today's Russian attack on Lviv, only the man in this photo survived.
His wife and three daughters were killed by Russia tonight in their own home.


https://x.com/KyivPost/status/183126819...

Vsak slovenski vatnik, ki to podpira je zame ..... ni besed s katerimi bi opisal ta gnus.


Imam nek filing, da bodo tole začeli Poljaki prestrezat. Ali je to samo moja želja ne vem, samo bi bil že čas. USA pa naj se že malo zresni in povedo kaj si želijo ali ne, tam podpirajo Izrael za dva Hamasovsa in 100 otrok, tukaj kjer bi bilo potrebno zaropotat pa jih ni, naj dajo rakete dolgega obsega, letala, tanke u piz-- ma...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

Pac-Man ::

Tim Pool z družbo bo šel skozi nekaj sranja. Vedno mi je bilo zanimivo, da se je ta bivši levičar vrgel v trumpizem. Zdaj vemo zakaj.

Tim Pool @ Wikipedia

Timothy Daniel Pool (born March 9, 1986) is an American political commentator, journalist and podcast host. He first became known for live streaming the 2011 Occupy Wall Street protests.

...

From 2013 to 2014, while working for Vice, Pool covered and live streamed the mass protests in Ukraine that led to the collapse of the Yanukovych government.

...

In February 2017, Pool traveled to Sweden to investigate claims of "no-go zones" and problems with refugees in the country. He launched a crowdfunding effort to do so after U.S. president Donald Trump alluded to crimes related to immigration in Sweden.

...

While in Sweden, Pool largely disputed that migrant suburbs of Malmö and Stockholm were crime ridden, saying that Chicago is vastly more violent.

...

In July 2019, Pool participated in a White House event hosting right-wing internet personalities who President Trump characterized as unfairly targeted for their views.[7]

In August 2020, Trump liked a tweet published by Pool expressing sympathy and support for Kyle Rittenhouse, a 17-year-old boy from Antioch, Illinois then facing trial on charges of killing two people during the riots in Kenosha, Wisconsin for which he was ultimately acquitted.


https://x.com/AricToler/status/18314097...

A new DoJ indictment alleges that RT employees "covertly fund[ed] and direct[ed]" a US company with $10m in order to push pro-Russia content. The company is based in Tennessee.

There is one media company based in Tennessee with the same phrase listed in the indictment...

...

The indictment specifies that two of the people who work for this Tennessee company (Tenet) were "deceived" -- meaning they didn't know that the Russian government was running an influence op.

Dave Rubin has 2.4 million subscribers and Tim Pool has 1.37 million.



še ena nitka:

https://x.com/ariehkovler/status/183140...
https://threadreaderapp.com/thread/1831...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

mirovnik ::

Malidelničar je izjavil:

Grozljivo:Vsak slovenski vatnik, ki to podpira je zame ..... ni besed s katerimi bi opisal ta gnus.

vatnik: follower of propaganda from the Russian government

Kaj pa če npr. spremljaš samo zahodno propagando, in vseeno prideš do zaključka da nekaj tukaj ne štima? Da npr. zahod po eni strani obsoja dejanja Rusije, hkrati pa podpira/financira/oborožuje/zagovarja Izrael, ki počne še veliko hujše gnusobe, ki jih sam recimo raje sploh ne spremljam več, ker je tako gnusno, da ne morem več tega prenašat. A to te pa nič ne moti in se ti gnusi? Meni se gnusi dvoličnost zahoda in vseh njegovih vatnikov.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Bellator ()

Bauc ::

mirovnik je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Grozljivo:Vsak slovenski vatnik, ki to podpira je zame ..... ni besed s katerimi bi opisal ta gnus.

vatnik: follower of propaganda from the Russian government

Kaj pa če npr. spremljaš samo zahodno propagando, in vseeno prideš do zaključka da nekaj tukaj ne štima? Da npr. zahod po eni strani obsoja dejanja Rusije, hkrati pa podpira/financira/oborožuje/zagovarja Izrael, ki počne še veliko hujše gnusobe, ki jih sam recimo raje sploh ne spremljam več, ker je tako gnusno, da ne morem več tega prenašat. A to te pa nič ne moti in se ti gnusi? Meni se gnusi dvoličnost zahoda in vseh njegovih vatnikov.

A ne moreš obsojat tako Ruse kot Izraelce? Pravzaprav si ti tudi dvoličen. Če bi rusi podpirali/financirali/oboroževali/zagovarjali Izrael bi jim rusofili tule gor ploskali. Kolk vem je že kar nekaj evropskih držav ustavilo uvoz orožja v Izrael.

gozdar1 ::

V rusiji se vse vrti okrog imperija in njegove ohranitve/širjenja, kaki nacisti,mnjšine,nato,...tudi če povprečen rus strada in je žrtvovan za ta cilj je še vedno vredno. Tako je bilo v preteklosti in je očitno še danes.

Podobne vzorce smo nekoč gledali v drugod po evropi, nemci npr. so moraliiti skozi totalen poraz in potem denacifikacijo, da so se normalizirali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gozdar1 ()

TESKAn ::

mirovnik je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Grozljivo:Vsak slovenski vatnik, ki to podpira je zame ..... ni besed s katerimi bi opisal ta gnus.

vatnik: follower of propaganda from the Russian government

Kaj pa če npr. spremljaš samo zahodno propagando, in vseeno prideš do zaključka da nekaj tukaj ne štima? Da npr. zahod po eni strani obsoja dejanja Rusije, hkrati pa podpira/financira/oborožuje/zagovarja Izrael, ki počne še veliko hujše gnusobe, ki jih sam recimo raje sploh ne spremljam več, ker je tako gnusno, da ne morem več tega prenašat. A to te pa nič ne moti in se ti gnusi? Meni se gnusi dvoličnost zahoda in vseh njegovih vatnikov.

Prvič, zakaj vlačiš spet izrael v temo o ruski agresiji? Tu je zelo malo ljudi, ki bi direkt opravičevali izrael, se vas pa najde veliko, ki 'izpostavljate dvoličnost zahoda' v temi o ruski agresiji, kot da bi to ruse nekako odvezalo od njihovih zločinov.
Drugič, a dokler dobiš nekaj, kar je po tvojem osebnem mnenju hujše, so ti 'manj slaba' dejanja ok? Kdo je tu dvoličen?
In odgovori si pošteno, če bi zahod bil tiho pri ruski agresiji in na drugi strani sankcioniral izrael, bi še vedno jamral o gnusni dvoličnosti zahoda?

Bauc je izjavil:

mirovnik je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Grozljivo:Vsak slovenski vatnik, ki to podpira je zame ..... ni besed s katerimi bi opisal ta gnus.

vatnik: follower of propaganda from the Russian government

Kaj pa če npr. spremljaš samo zahodno propagando, in vseeno prideš do zaključka da nekaj tukaj ne štima? Da npr. zahod po eni strani obsoja dejanja Rusije, hkrati pa podpira/financira/oborožuje/zagovarja Izrael, ki počne še veliko hujše gnusobe, ki jih sam recimo raje sploh ne spremljam več, ker je tako gnusno, da ne morem več tega prenašat. A to te pa nič ne moti in se ti gnusi? Meni se gnusi dvoličnost zahoda in vseh njegovih vatnikov.

A ne moreš obsojat tako Ruse kot Izraelce? Pravzaprav si ti tudi dvoličen. Če bi rusi podpirali/financirali/oboroževali/zagovarjali Izrael bi jim rusofili tule gor ploskali. Kolk vem je že kar nekaj evropskih držav ustavilo uvoz orožja v Izrael.

Nekateri delajo na preprosti logiki. Zahod=bad, kdor je proti zahodu=good in ker rusija dela največ proti zahodu, je rusija=good.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TESKAn ()

Strel455 ::

Pac-Man je izjavil:


Dave Rubin has 2.4 million subscribers and Tim Pool has 1.37 million.
še ena nitka:
https://x.com/ariehkovler/status/183140...
https://threadreaderapp.com/thread/1831...



Tkole zgleda plačana ruska propaganda:

https://x.com/DrewPavlou/status/1831487...
Tim Pool hysterically banging table shouting UKRAINE IS THE ENEMY OF THIS COUNTRY
He didn’t know he was working for a company that took $10 million USD in black bag payments from Russia guys. Horrible coincidence. We’ve all been there

gozdar1 ::

Še sreča, da pri nas tage ni, sem pa tja se morda celo najde kak bolj razgledan posameznik, ki vidi svet mimo mcm.

mirovnik ::

Bauc je izjavil:

A ne moreš obsojat tako Ruse kot Izraelce? Pravzaprav si ti tudi dvoličen. Če bi rusi podpirali/financirali/oboroževali/zagovarjali Izrael bi jim rusofili tule gor ploskali. Kolk vem je že kar nekaj evropskih držav ustavilo uvoz orožja v Izrael.

Jaz jim ne bi ploskal, za druge pa ti veš. Vemo kdo je glavni akter pri obeh konfliktoh - ZDA, ki polno sodeluje pri vseh svinjarijah. Nemčija pa ravno tako še vedno na polno izvaža v Izrael. Pa ne gre se za to, da bi sedaj Izrael vlekel v tole temo. Gre se za to, da je povsem jasno, da ne gre za neke norme in principe, ampak da se prilagaja kakor v tem trenutku nam paše. Povsem jasno je tudi, da ZDA ne bi reagirala kaj bistveno drugače kot Rusija (Monrojeva doktrina).

gozdar1 je izjavil:

V rusiji se vse vrti okrog imperija in njegove ohranitve/širjenja, kaki nacisti,mnjšine,nato,...tudi če povprečen rus strada in je žrtvovan za ta cilj je še vedno vredno. Tako je bilo v preteklosti in je očitno še danes.
Podobne vzorce smo nekoč gledali v drugod po evropi, nemci npr. so moraliiti skozi totalen poraz in potem denacifikacijo, da so se normalizirali.

A lahko prosim nehaš s ponavljanjem teh manter, ker izpadeš povsem neresen. Mislim, da je bilo to že velikokrat napisano:
- Rusija je ukrajino napadal s 190k vojaki (pa še to so baje sedaj ocene še nižje), Nemčija je šla med WW2 v nasprotno smer z dvema miljonoma.
- takoj po začetku vojne so se začela mirovna pogajanja, katere bistvo je bilo, da Ukrajina ne gre v NATO (potrjeno od dveh nepovezanih virov: Arestojevič in Arahamija)
To nedvoumno kaže, da ni šlo za širjenje imperija.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Bellator ()

gozdar1 ::

Resnica boli? Ampak še kar ponavljate vedno ista že 10x ovržena ruska opravičevanja.
Ker so v kremlju raćunali, da bo šlo podpobno kot na krimu in v donbasu. Ko so se ukrajinci zares uprli je cel plan razpadel.
Mirovna pogajanja ki ne bi bila potrebna, če rusija ne bi začela vojne. Ostalo, recimo absurdne ruske zahteve je bilo že ene 10x premleto. Če bi se dejansko šlo samo za članstvo v natu, bi ukrajinci že davno podpisali. Nenazadnje so do ruske agresije imeli vzakonjeno nevtralnost.

Pri rusih gre vedno za ohranjanje/širjenje imperija.

Bauc ::

mirovnik je izjavil:

Bauc je izjavil:

A ne moreš obsojat tako Ruse kot Izraelce? Pravzaprav si ti tudi dvoličen. Če bi rusi podpirali/financirali/oboroževali/zagovarjali Izrael bi jim rusofili tule gor ploskali. Kolk vem je že kar nekaj evropskih držav ustavilo uvoz orožja v Izrael.

Jaz jim ne bi ploskal, za druge pa ti veš. Vemo kdo je glavni akter pri obeh konfliktoh - ZDA, ki polno sodeluje pri vseh svinjarijah. Nemčija pa ravno tako še vedno na polno izvaža v Izrael. Pa ne gre se za to, da bi sedaj Izrael vlekel v tole temo. Gre se za to, da je povsem jasno, da ne gre za neke norme in principe, ampak da se prilagaja kakor v tem trenutku nam paše. Povsem jasno je tudi, da ZDA ne bi reagirala kaj bistveno drugače kot Rusija (Monrojeva doktrina).

gozdar1 je izjavil:

V rusiji se vse vrti okrog imperija in njegove ohranitve/širjenja, kaki nacisti,mnjšine,nato,...tudi če povprečen rus strada in je žrtvovan za ta cilj je še vedno vredno. Tako je bilo v preteklosti in je očitno še danes.
Podobne vzorce smo nekoč gledali v drugod po evropi, nemci npr. so moraliiti skozi totalen poraz in potem denacifikacijo, da so se normalizirali.

A lahko prosim nehaš s ponavljanjem teh manter, ker izpadeš povsem neresen. Mislim, da je bilo to že velikokrat napisano:
- Rusija je ukrajino napadal s 190k vojaki (pa še to so baje sedaj ocene še nižje), Nemčija je šla med WW2 v nasprotno smer z dvema miljonoma.
- takoj po začetku vojne so se začela mirovna pogajanja, katere bistvo je bilo, da Ukrajina ne gre v NATO (potrjeno od dveh nepovezanih virov: Arestojevič in Arahamija)
To nedvoumno kaže, da ni šlo za širjenje imperija.

Zakaj pa pol pri pogajanjih ni bilo govora o umiku Ruske vojske iz Ukrajine? Ukrajinci bi se morali odpovedati večjemu delu svoje vojske na drugi strani bi pa ruska vojska ostala na zasedenem ukrajinskem ozemlju. Čez eno leto bi pa našli neki izgovor, da Ukrajinci ne spoštujejo sporazuma in bi pregazili še ostanek. Garantirano.

TESKAn ::

Garantirano.

In tudi že videno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

gozdar1 ::

Ne pozabimo na zahtevo, da bi rusija odločala o tem ali države lahko pomagajo ukrajini v primeru če jo napade rusija.

Dejansko rusija želi ukrajino, ki je kot finska za časa hladne vojne samo na stereoidih. Oblast v kijevu z odobritvijo kremlja, ukrajinska vojska po volji in z odobritvijo kremlja ter seveda ukrajinska zunanja politika, ki jo dejansko vodi moskva.

LightBit ::

gozdar1 je izjavil:

Dejansko rusija želi ukrajino, ki je kot finska za časa hladne vojne samo na stereoidih. Oblast v kijevu z odobritvijo kremlja, ukrajinska vojska po volji in z odobritvijo kremlja ter seveda ukrajinska zunanja politika, ki jo dejansko vodi moskva.

Tako imenovana "neutralna Ukrajina".

Bauc ::

TESKAn je izjavil:

Garantirano.

In tudi že videno.

Pravzaprav bi Rusom ostalo še vse zasedeno ozemlje v Harkovu in Hersonu. Pol bi pa čez kako leto imeli rusko vojsko in njihove fake referendume v Odesi in drugod. Rusofili bi pa tule ploskali kako je Putana mojstrsko nategnil ukrajince oziroma, da itak ni imel izbire ker so odkrili CIA biolabe tudi v zahodnem delu Ukrajine:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bauc ()

Lonsarg ::

Stvar je ful bolj enostavna kot se komplicira z raznimi teorijami.

1. Vse velesile so od vedno imele lovke v Ukrajini, se najvec Rusija. Ukrajina je dolgo bila pod Ruskim vplivom pa je postopoma prisla vedno bolj pod zahodni vpliv.
2. Rusi so imeli sanso to to pozret in iti dalje kot prijatlji in vsaj delni vpliv obdrzat, ampak so se odlocli vpliv nazaj dobit vojasko, najprej z manjso destabilizacijo v Donbasu, nato kasneje z full-on vojno ker se je izkazalo da ta manjsa destabilizacija ne bo dovolj.

damirj79 ::

LightBit je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Dejansko rusija želi ukrajino, ki je kot finska za časa hladne vojne samo na stereoidih. Oblast v kijevu z odobritvijo kremlja, ukrajinska vojska po volji in z odobritvijo kremlja ter seveda ukrajinska zunanja politika, ki jo dejansko vodi moskva.

Tako imenovana "neutralna Ukrajina".


V bistvu Novorusija. Klon Belorusije. Izgleda je to neka tabu tema rusov in rusofilov, ampak ciljajo na to.

Machete ::

Vanadium je izjavil:

Machete je izjavil:

Jaz ne vidim težave, da USA išče vplive in interese. Saj to je menda logično. Jaz ne vidim težave, da se kdor želi, priključi NATU. Ne vidim težave tudi, če se država želi priključiti kaki ruski vojaški ali gospodarski organizaciji. Vidim edino težavo v Rusiji, ki bi rada diktirala kdo sme in kaj sme, še večja težava pa je njen teroristični režim, ki zliva enormne količine denarja za spodkopavanje naprednejših in svobodnejših delov sveta. Rusija je trenutno to, kar je bila cerkev v srednjem veku za človeštvo; tumor.


Enako bi lahko rekli tudi za ZDA in njihove oprode. Tudi oni želijo diktirat kaj je prav in kaj ni. Vsiljujejo svojo "demokracijo" in način življenja drugim, ki morda tega niti nočejo ali želijo. Zlivajo ogromene količine denarja v nasilno menjavo režimov, revolucije in vojne, spravljajo v bedo in revščino cele države izključno za svoj kapitalistični interes, kjer se pokradejo vse vredne naravne surovine in onesnažijo okolje in ko je območje nekoristno in onesnaženo ga odvržejo kot smet. Če nisi z njimi te zbombardirajo s svojo "coalition of the willing" ali kako drugo koalicijo, lahko pa ti uvedejo npr. kot Kubi že več kot 50 letne sankcije. Tako imenovanana najboljša država ne priznava mednarodnega kazenskega sodišča in njihovi državljani niso dolžni odgovarjat pred njim za svoje zločine med tem, ko pa druge države in državljane želijo tja spravit na giljotino. Mislim kdo njim daje pravico in kdo jim je izvolil mandat, da so t.i. "svetovni policaj". Oni če bi se bolj brigali zase in uredili razmere v svoji državi, kjer imajo več kot dovolj problemov za naslednjih 100 let bi svet bil veliko lepši, ampak v tem ni zaslužka med tem pa ko pri mešanju greznice drugje je pa očitno več kot dovolj. Če uporabimo tvoje metafore so trenutne ZDA to, kar je bila cerkvena inkvizicija v srednjem veku: kuga, rak, ...


Sem vedel, da se bo hitro pripeljal whatabout ZDA komentar. Preberi si ga še enkrat počasi in se postavi v kožo vseh, ki po tvoje 'normalnega življenja in bolj normalnega režima in prihodnosti, ki temelji na izobrazbi, enakopravnosti in gospodarski pobudi' niti nočejo. Kdo so to, ki bi raje živeli pod talibi, kot v Franciji npr?
Kdo so ti, ki so jih Srbi (kar je tudi priljubljjena rusofilska whatabout usa zgodbica) npr. etnično morili in pregnali iz hiš svojih dedkov in jim je to odgovarjalo in niti nočejo, da ne bi bilo treba bežati alu umreti? Zgleda jih veliko poznaš. Ne rabijo veliko truda diktatorji, če se jim koristni idioti sami javljate.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Geho ::

Vanadium je izjavil:

shmandi je izjavil:

ZDA nikakor ni najboljša država, niti pa ni več najslabša, ker jo je rusija prehitela kar po odstavnem.pasu oz. po kolovozni poti...
Drugače vas pa dober pumpajo... Izropajo vse surovine in pustijo za sabo kupe smeti in onesnaženja? Seveda boš postregel z viri. Preljubi, nič dolžni rusi pa na tisoče ton eksploziva mesečno zmečejo na sosednjo državo. Koliko je to strupenih plinov, trdih delcev, toplogrednih plinov in rakotvornih snovi ti pa lahko v kremlju razložijo...
Kot.je nekdo rekel: Svet je zelo enostaven, če je vsega kriva Amerika!

če gremo malo zgodovinako gledat (predvidevam, da si obiskoval ta predmet v OŠ, ne vem pa če so nas enako učili):
- zgodovinsko dokazano selektivno zatiranje domorodnih ljudstev v Ameriki in stiskanje v nerodovitna območja s ciljem iztrebitve in prilastitve območij z bogatimi rudnimi zalogami,
- edina država, ki je uporabila nuklearno orožje proti drugi suvereni državi in to na civilni naselbini (mesto) s ciljem povzročitve čim večjega števila civilnih žrtev (stvar debate ali je bilo upravičeno ali ne, ker je divjala največja morija po 1.sv vojni),
- zlivanje na hektoliterjev strupov in bomb na vietnam,
- protipravno bombardiranje ZRJ z osiromašenim uranom ki povzroča ogromno rakavih obolenj,
- protipravno ropanje naftnih polj v Siriji
-...

Nekaj njihovih pizdarij sem naštel ali naj nadaljujem s tvojimi angelčki. Pa ne, ne zagovarjam Putina/Rusijo samo tvoji velecenjeni jenkiji imajo prav toliko krvi kot jih imajo Rusi na rokah, če ne celo še več. Vzami kako knjigo zgodovine v roko. Tale slika pove veliko:

 zda

zda



Aggressive wars = vojna, ki so jo začeli brez povoda oz. so sami izzivali.
Pa gremo:
- korejska vojna niso začeli, ampak so samo pomagali, začeli so komunisti
- vietnam - tu se da debatirat
- gulf war so začeli iračani s tem ko so napadli Kuvajt. Tu so samo branili mednarodno pravo
- kosovo - se da debatirat
- afgan war - so talibani sami začeli z napadom 11.9. To je tak kot palestinci, ki so napadli 7.10. lansko leto pa mislili da bodo dobili nazaj rožice in čokolado. Pač ne moreš pustit, da se teroristi razrastejo.
- iraq war - se da debatirat
- syrian war - tu je pa itak cel clusterfuck, ampak podobno kot pri talibanih

Zdaj ko si že tako priden, pa še potegni ven vojne povzročene s strani rusije. >:D in žrtve, pa kitajske tudi!

Malidelničar ::

LightBit je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Dejansko rusija želi ukrajino, ki je kot finska za časa hladne vojne samo na stereoidih. Oblast v kijevu z odobritvijo kremlja, ukrajinska vojska po volji in z odobritvijo kremlja ter seveda ukrajinska zunanja politika, ki jo dejansko vodi moskva.

Tako imenovana "neutralna Ukrajina".

To o tej Finski nevtralnosti v časi hladne vojne pa ne vem. So res Sovjeti imeli tak leverage nad njimi?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

WhiteAngel ::

mirovnik je izjavil:


A lahko prosim nehaš s ponavljanjem teh manter, ker izpadeš povsem neresen. Mislim, da je bilo to že velikokrat napisano:
- Rusija je ukrajino napadal s 190k vojaki (pa še to so baje sedaj ocene še nižje), Nemčija je šla med WW2 v nasprotno smer z dvema miljonoma.
- takoj po začetku vojne so se začela mirovna pogajanja, katere bistvo je bilo, da Ukrajina ne gre v NATO (potrjeno od dveh nepovezanih virov: Arestojevič in Arahamija)
To nedvoumno kaže, da ni šlo za širjenje imperija.


Seveda. Šlo je za denacifikacijo in demilitarizacijo. Putin sam je to povedal. In vidimo, da je zajebal vse, kar se je zajebat dalo (prosto po Predinu).

gozdar1 ::

Krim je okupiral še z dosti manj vojaki. Misliš, da so se rusi čez noč odločili za invazijo in da pred tem niso več let poskušali infiltrirat svojih ljudi na pomembne pozicije, na jugu kjer jim je to uspelo so dele ukrajine okupirali praktično brez strela.

Machete ::

Bolj, ko se trudite opravičevati Rusijo, večji idioti izpadate. Ja logično, da ni noben režim in država utopično pravičniško idealen. Ampak to opravičevanje invazije Rusije je smešno. Je ni bilke, da se je ne bi apologeti oprijeli. V Panami ima še moj sosed obrtnik račun.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gozdar1 ::

Saj veš, da je rusija napadla ukrajino že davno preden je bil zelenski kjerkoli blzu politiki. Po drugi strani je putin na poziciji že ves čas. Zelenski je bil drugače bogat že davno preden se je podal v politiko. Poleg tega še kar čakam na pojasnilo, kako je zelenski kriv, da se je putin odločil za invazijo in kako bi lahko to preprečil, braz da preda državo v upravljanje kremlju.

Rusija vsako leto za širjenje propagande porabi par miljard zagotovo je to vse v naše dobro, ker bi bili drugače sužnji msm propagande.

TESKAn ::

Rusija vsako leto za širjenje propagande porabi par miljard zagotovo je to vse v naše dobro, ker bi bili drugače sužnji msm propagande.

Na to temo, v zda majo magovci meltdown, ker se je izkazalo, da jim je kremlin nakazoval milijone $$$ za širjenje propagande. In se delajo, da niso vedli od kod denar:P.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

grimmir3 ::



Zdaj se pa zresnite in se nehajte norčevat iz naših rdečih črt!

Je to nova rdeča črta?

:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: grimmir3 ()

Malidelničar ::

Pac-Man: Zgodovina se pač ni začela z WWII in glede na to, kaj se ve o zgodovini dogajanja v WWII, Stalin in Sovjeti pač niso več 'good guys'.

Btw. glede na to, da naj bi Lavrov mislil na Balte. Tu je zanimiva podrobnost, kako so Waffen-SS vojaki iz baltskih držav varovali Nüremberški proces. Še našitke v obliki nacionalnih zastav (simbolov zdaj prepovedanih, s strani Sovjetov zasedenih baltskih republik) so imeli:
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gozdar1 ::

Očitno smo že pozabili pogvore, med macronom in putinom ki so jih objavili sami francozi, tam se putin izmika temu, da bi potrdil srečanje z bidnom in se s tem ognil potencjalni vojni.

mirovnik ::

gozdar1 je izjavil:

Očitno smo že pozabili pogvore, med macronom in putinom ki so jih objavili sami francozi, tam se putin izmika temu, da bi potrdil srečanje z bidnom in se s tem ognil potencjalni vojni.

Seveda. Tako kot sedaj, ko se tako trudijo, da bi se ta vojna nehala. Še Orbana šikanirajo, ki se je samo pogovarjal :)
««
813 / 844
»»