☰

» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1542 / 1547
»»

karafeka ::

Sem prepričan, da se vojna brez odgovornih, ne bi nadaljevala.
Če pa morda misliš, da sem namigoval, da bi se politiki v kleti med sabo pobili, si pa lahko pomirjen, ker znajo samo druge v smrt pošiljat.

KBraneK007 ::

karafeka je izjavil:

Če pa morda misliš, da sem namigoval, da bi se politiki v kleti med sabo pobili, si pa lahko pomirjen, ker znajo samo druge v smrt pošiljat.

Za vojno je edini odgovoren in kriv tisti kateri(warmonger) je prestopil mednarodno priznano mejo in jo lahko edini tudi danes konča. Vse ostalo je manipulacija.

Malidelničar ::

KBraneK007: to je to, konec debate.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Pithlit ::

karafeka je izjavil:

Odgovorni so Rusi. Dovolj je da se umaknejo nazaj za svoje meje in dajo mir.
Life is as complicated as we make it...

Se strinjam, da bi bilo dovolj. Kdaj se pa bodo?

Windlass ::

https://x.com/clashreport/status/210758...

German AfD Leader Alice Weidel on Ukraine:

Please sit down at the table with the Ukrainians, with the Russians and with the Americans in order to end the fighting in Ukraine.
The war in Ukraine, unlawfully begun by Russia -- we always say that as well -- must be ended as quickly as possible through a negotiated solution.
This war has become a security risk, above all for Europeans and first and foremost for the Federal Republic of Germany.

Zanimivo mehčanje pozicije pri AfD. Verjetno ugotavljajo, da jim pretirano pro-putin drža v bistvu kvari rezultat in poskušajo zajeti še malo konzervativne desnice. Al to, ali pa rublji ne tečejo več.

Sicer gospa še zmeraj ne razumejo, da ovira do pogovarjanja ni na naši strani..

Najmanj 30 mrtvih, 18 ranjenih v napadu na avtobus v Kramatorsku
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2026...

karafeka je izjavil:

Dokler boš ti normaliziral to da je treba vse skup v klet spravit... Se ziher ne bodo.

Windlass je izjavil:

https://x.com/clashreport/status/210758...

German AfD Leader Alice Weidel on Ukraine:

Please sit down at the table with the Ukrainians, with the Russians and with the Americans in order to end the fighting in Ukraine.
The war in Ukraine, unlawfully begun by Russia -- we always say that as well -- must be ended as quickly as possible through a negotiated solution.
This war has become a security risk, above all for Europeans and first and foremost for the Federal Republic of Germany.

Zanimivo mehčanje pozicije pri AfD. Verjetno ugotavljajo, da jim pretirano pro-putin drža v bistvu kvari rezultat in poskušajo zajeti še malo konzervativne desnice. Al to, ali pa rublji ne tečejo več.

Sicer gospa še zmeraj ne razumejo, da ovira do pogovarjanja ni na naši strani..

https://www.youtube.com/shorts/aFuiVebq...

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Dokler boš ti normaliziral to da je treba vse skup v klet spravit... Se ziher ne bodo.

Potem pa čakajmo še 5 let....

esel ::

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Talk is cheap!
Ok, kavčstrateg, dajmo za eno minuto zamenjati vloge…si nemški kancler, tvoja žena pa vodi EU. Kako bosta rešila situacijo?
A je za nas res dobro, da na mejah EU zmaga nekdo, ki nasilno menja meje in nam tedensko grozi z nukanjem? Naj se Ukrajina lepo preda, da Rusom vse zahtevano ozemlje, ki ga ne morejo osvojiti, da bomo mi imeli mir in poceni energente? In iskreno, a res verjameš pravljici, da se bo Rusija po zmagi v Ukrajini ustavila in ne bo dobla apetita še za kaj več?«

esel je izjavil:

Ok, kavčstrateg, dajmo za eno minuto zamenjati vloge…si nemški kancler, tvoja žena pa vodi EU. Kako bosta rešila situacijo?

Heh, tako da bova dobiva še več milijonov pod mizo od vojaške industrije. Tako se to dela.

karafeka je izjavil:

esel je izjavil:

Heh, tako da bova dobiva še več milijonov pod mizo od vojaške industrije. Tako se to dela.

Pusti zdaj pravljice o milijonskih provizijah, bodi moški in odgovori na vprašanje: Kaj je tvoja rešitev?

Zbobnat vse skupaj na eno konferenco, in da ne odidemo dokler se ne zmenimo za konec vojne.
To bi se moralo že davno prej zgodit in končat to vojno s skupno diplomacijo. In to javno, da bodo lahko vsi gledali.
Bolj se bo s tem odlašalo, slabše in težje bo.

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Tako je, tako se končuje vojne. Dober primerek si ti.

karafeka je izjavil:

Zbobnat vse skupaj na eno konferenco, in da ne odidemo dokler se ne zmenimo za konec vojne.
To bi se moralo že davno prej zgodit in končat to vojno s skupno diplomacijo. In to javno, da bodo lahko vsi gledali.
Bolj se bo s tem odlašalo, slabše in težje bo.

Saj pravim lažje reči kot narediti!
Ker na tej tvoji konferenci Rusi ne odstopajo od pogoja, da se jim prepusti ozemlje, ki jim nikakor ne pripada. Bi jim ga ti dal kar tako, na lepe oči? Je to zate realna rešitev? A bi ti agresorju res podaril vse, kar si je prisvojil s silo?
Si prepričan, da bi to rešilo problem in zmanjšalo trpljenje, ali si si samo ustvaril pogoje za še veliko večjo tragedijo v prihodnje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: esel ()

karafeka je izjavil:

Tako se nikoli to ne izvaja. Vedno se srečanja ponavljajo in ponavljajo, da se vmes stvari malo usedejo, spori pomirijo, pogoji premeljejo, nazori spremenijo..

Zdaj če v rednih intervalih prihajamo na srečanja in ugotavljamo, da ruska stran že samo za začetek resnih pogajanj zahteva nemogoče stvari, potem se stvari pač ne premikajo.

Te neskončne 100000x pojasnjene pontifikacije, da bi se bilo dobro pogajat ne rabimo mi poslušat.

Pac-Man ::

karafeka je izjavil:

Diplomacija pomeni tudi, da se vse strani čemu odpovedo.

Čemu se je pripravljena odpovedati Rusija, katere voditelji redno zatrjujejo, da bodo "vsi cilji specialne vojaške operacije izpolnjeni"?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Tako se nikoli to ne izvaja. Vedno se srečanja ponavljajo in ponavljajo, da se vmes stvari malo usedejo, spori pomirijo, pogoji premeljejo, nazori spremenijo..

Zdaj če v rednih intervalih prihajamo na srečanja in ugotavljamo, da ruska stran že samo za začetek resnih pogajanj zahteva nemogoče stvari, potem se stvari pač ne premikajo.

Te neskončne 100000x pojasnjene pontifikacije, da bi se bilo dobro pogajat ne rabimo mi poslušat.

Točno tako! Iz kavča je geopolitika otročja igrica!
Ugotoviš, da je vojna slaba (kot, da ostalih 8 milijard tega ne ve)
Izjaviš, da bi morali vsi lepo sedeti za mizo in se zmeniti.
Ko pa nekdo opozori, da agresor hoče pol države na lepe oči, pa zamahneš z roko in izjaviš...Eh, saj vsi so isti, vojaški lobiji vlečejo špage.

Zgodovina sprememb…

Grimnir3 ::

Nov dan, nova goreča rafinerija. In še "oblak" :))

esel je izjavil:

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Točno tako! Iz kavča je geopolitika otročja igrica!
Ugotoviš, da je vojna slaba (kot, da ostalih 8 milijard tega ne ve)
Izjaviš, da bi morali vsi lepo sedeti za mizo in se zmeniti.
Ko pa nekdo opozori, da agresor hoče pol države na lepe oči, pa zamahneš z roko..Eh, saj vsi so isti, vojaški lobiji vlečejo špage.

Kje sem napisal, da bi bilo kaj takega lahko organizirat? Trumo je to mislil, pa bedak obljubljal da bo v 1 dnevu vse zrihtal.

Diplomacija je edina prava pot v tem trenutku. Če ste pa tako glasni, pa idite na fronto, pa pomagajte tistim katerim želite, kot recimo una slovenska dohtarca, ki je bila v zadnjem času po vseh novicah. Pa verjetno veliko od vas niti beguncem ni kake pomoči nudilo. V Sloveniji.

Imam občutek, da nihče noče ugriznit v to jabolko, ker je vsem lažje provizije pobirat. Ampak kaj takega skoz spravit, to bi bilo življenjsko delo, vredno nagrade za mir.
In to mora it korak po koraku, da se najprej strani javno izjasnita kakšni so bili povodi za napad, pa potem kontra dokazi itd itd. Črno na belem, brez olepšavanja, brez nekih tajnih dogovorov in skrivanj. Pa se naj šele potem ugotavlja, kdo bo kaj imel. Saj se morda spomnite, kako je bilo to po 2. svetovni vojni.

Vem, da se vam zdi lažje, da vse to ignorirate pa neke linke lepite tule gor iz vseh koncev in krajev, ampak tole lahko eskalira v veliko večji problem, in potem bo prepozno za kako diploamacijo, ker bomo vsi direkt udeleženi.

karafeka je izjavil:

Diplomacija je edina prava pot v tem trenutku.

Še enkrat, čemu se je Rusija pripravljena odpovedat?

Trenutno, kolikor mi je znano, ničemur.

Akira5 ::

karafeka je izjavil:

Čemu potem služi tvoje stalno čivkanje o pogajanjih?

karafeka je izjavil:

Potem pa je stvar jasna, mar ne?

Ni potrebe po tem da ugibaš kaj kdo je ali pa ni naredil v podporo strani, ki jo podpira. Absolutni minimum, ki pa jo lahko vsak naredi je, da ne proizvaja in pomnožuje neresnic.

Prav tako ni potrebe, da po 12 letih začneš razmišljati da bi bilo dobro pridobiti dejstva in časovno sosledje dogodkov. Trust me, nekdo nekje je prišel na to idejo že pred tabo. Žal pa marsikaj utone v ruski propagandi, ki pač kriči glasneje.

Akira5 je izjavil:

karafeka je izjavil:

A ne slediš novicam, koliko civilistov raketirajo rusi vsak dan?
Poleg tega, lahko ta konflikt eskalira čez vse meje.

karafeka je izjavil:

Diplomacija je edina prava pot v tem trenutku. Če ste pa tako glasni, pa idite na fronto, pa pomagajte tistim katerim želite, kot recimo una slovenska dohtarca, ki je bila v zadnjem času po vseh novicah. Pa verjetno veliko od vas niti beguncem ni kake pomoči nudilo. V Sloveniji.

Nehaj preusmerjati in nehaj s temi otroškimi forami “idite na fronto”

Nisi odgovoril na nobeno moje vprašanje!

Poizkusiva še enkrat. Ti si del te diplomacije in sediš za tisto mizo. Kako boš rešil konkreten spor, ko ti Rusi neposredno v faco rečejo, da se bodo pogajali samo, če se jim prepusti ozemlje, ki so si jih vzeli s silo
Jim ti ozemlje podariš na lepe oči samo zato, da lahko rečeš, da si podpisal diplomatski mir.

Zgodovina sprememb…

Sem ti napisal:
In to mora it korak po koraku, da se najprej strani javno izjasnita kakšni so bili povodi za napad, pa potem kontra dokazi itd itd.

Sicer pa odgovor se skriva že v vprašanju...na silo so vzeli ozemlje.

Windlass je izjavil:

Prav tako ni potrebe, da po 12 letih začneš razmišljati da bi bilo dobro pridobiti dejstva in časovno sosledje dogodkov. Trust me, nekdo nekje je prišel na to idejo že pred tabo. Žal pa marsikaj utone v ruski propagandi, ki pač kriči glasneje.

Saj, če bi se rešilo že takrat, ko je še vse bilo bolj kot ne v kali, potem tega sranja danes ne bi imeli. Ampak je bilo vsem vseeno. Mogoče so imeli idejo, ampak niso vložili dovolj truda v to. Še posebej če ti tam nekdo pod mizo ponuja ne vem kaj, če država vloži toliko in toliko milijard v orožje - predvidevam da je polno takega lobiranja, ampak vi veste seveda bolje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

karafeka je izjavil:

Sem ti napisal:
In to mora it korak po koraku, da se najprej strani javno izjasnita kakšni so bili povodi za napad, pa potem kontra dokazi itd itd.

Odgovora nimaš. Skrivaš se za pravljicami o javni diplomaciji medtem ko je bistvo tvojega razmišljanja povsem jasno, tisti, ki je močnejši in vzame na silo, naj pač ozemlje obdrži. Le da si to nočeš priznati.

karafeka je izjavil:

Akira5 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja naj pač nehajo?

Zakaj ne pozivaš k temu ampak raje jokaš kako se nič ne da ker se nihče noče pogovarjat z rusi? Zakaj ne obsojaš rušo tako goreče kot zagovarjaš to do so vsi isti?

karafeka je izjavil:

Sem ti napisal:

Ti opisuješ nekakšen sodni proces in ugotavljanje krivde, ne pogajanja. Ne vem pa zakaj se kar naenkrat obnašaš, kot da so te stvari javnosti ne-znane in moramo biti kar naenkrat agnostiki.

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Akira5 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja naj pač nehajo?

Zakaj ne pozivaš k temu ampak raje jokaš kako se nič ne da ker se nihče noče pogovarjat z rusi? Zakaj ne obsojaš rušo tako goreče kot zagovarjaš to do so vsi isti?

NAJ RUSI NEHAJO. Si srečna?

Ne vem kaj pa to pomaga.

karafeka je izjavil:

Sem ti napisal:

Ti si moten? Kateri strani se morata izjasnit? Napadalec je samo eden. Ti dejansko pričakuješ da se žrtev izjasni zakaj je prišlo do napada?

Zcall ::

Se spomnite Poljske po 2.svetovni vojni? Zelezne zavese sredi Berlina?

Operirate z absolutnimi pojmi in trmasto vztrajate pri ideologiji medtem ko vam realnost bombardira mesta. Včasih je pač situacija takšna, da je potrebno sprejeti poraz kot edino realnost.

Zakaj? Zato ker se Rusi ne bodo ustavili. Pozivanje Rusov v prekinitev spopadov je nesmiselno in nerealno. Zato "trezne glave" pozivajo Ukrajino.

Ozemlje se podarja že celo zgodovino. Če EU to ni všeč naj posreduje. Ne pa nabijati o tem da so Rusi krivi. To VSI vemo.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

karafeka je izjavil:

Saj, če bi se rešilo že takrat, ko je še vse bilo bolj kot ne v kali, potem tega sranja danes ne bi imeli. Ampak je bilo vsem vseeno. Mogoče so imeli idejo, ampak niso vložili dovolj truda v to. Še posebej če ti tam nekdo pod mizo ponuja ne vem kaj, če država vloži toliko in toliko milijard v orožje - predvidevam da je polno takega lobiranja, ampak vi veste seveda bolje.

Ja dej povej, a se je lahko rešilo?

To je zdej kr eno gostilniško nabijanje in predpostavljanje, js sm mislu da imaš vsaj nekakšne argumente..

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Akira5 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja naj pač nehajo?

Ne vem kaj pa to pomaga.

Kaj pa pomaga? Da se prepusti rusom vse kar si zaželijo? Je to tvoj način diplomacije?

Windlass je izjavil:

To je zdej kr eno gostilniško nabijanje in predpostavljanje, js sm mislu da imaš vsaj nekakšne argumente..

Potem sem na pravem forumu.

esel je izjavil:

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Akira5 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja naj pač nehajo?

Ne vem kaj pa to pomaga.

Kaj pa pomaga? Da se prepusti rusom vse kar si zaželijo? Je to tvoj način diplomacije?

Očitno ne bereš mojih komentarjev...

Za vas je edina diplomacija, da najmočnejši zmaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

karafeka je izjavil:

Windlass je izjavil:

Malo pa je razlika med nami v opremljenosti z argumenti, ne?

Dej povej kako bi lahko rešili in kdaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Gerbere, ki so vstopile v poljski zračni prostor, so imele poljske SIM kartice, tako da ni šlo za pomote.

https://x.com/alex_kokcharov/status/210...

Leif ::

Za to vojno (in za tisto na Bližnjem vzhodu tudi) obstaja preprosta rešitev, EU in USA naj nehata futrati konflikt z orožjem in ostalo vojaško podporo in se bodo zadeve kar same rešile. Ampak ker je seveda vojna dobra za bankirje, prodajalce nafte, orožarje, tech broje in ostale korpose ki nadzirajo medijski prostor, je zdaj pol ljudi spropagandiziranih, da če nehamo futrati konflikt bo ne vem kaj, Rusi oz Iranci se bojo pripeljali v Ljubljano ali nekaj.

Pac-Man je izjavil:

Gerbere, ki so vstopile v poljski zračni prostor, so imele poljske SIM kartice, tako da ni šlo za pomote.

https://x.com/alex_kokcharov/status/210...

Glede na to da je potem dokazan namen, bi se Poljaki lahko malo bolj ostro odzvali, tako kot Nemci, ko so dokazali Leipzig. Za moje pojme no.

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Akira5 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja naj pač nehajo?

Ne vem kaj pa to pomaga.

Očitno nič. Še najmanj tebi.

Leif je izjavil:

Za to vojno (in za tisto na Bližnjem vzhodu tudi) obstaja preprosta rešitev, EU in USA naj nehata futrati konflikt z orožjem in ostalo vojaško podporo in se bodo zadeve kar same rešile. Ampak ker je seveda vojna dobra za bankirje, prodajalce nafte, orožarje, tech broje in ostale korpose ki nadzirajo medijski prostor, je zdaj pol ljudi spropagandiziranih, da če nehamo futrati konflikt bo ne vem kaj, Rusi oz Iranci se bojo pripeljali v Ljubljano ali nekaj.

Za vlome in umore v soseski obstaja preprosta rešitev, stanovalci naj nehajo zaklepat vrata in s tem izzivati vlomilce in se bodo zadeve kar same rešile. Ampak ker so seveda vlomi dobri za ključavničarje, policiste, forenzike, grobarje, zavarovalničarje in medijske hiše, je zdaj pol ljudi spropagandiziranih, da če nehamo zaklepat vrata bo ne vem kaj, vlomilec bo ulomil in prišel umorit nekoga v spalnico ali nekaj.

Nemci so dokazali en zamegljen dron iz bližnje štacune verjetno :))

Zcall ::

Leif je izjavil:

Problem vojne v ukrajini je da imajo ukr ravno dovolj da nadaljujejo to brezsmislno klanje, nikakor pa ne dovolj za kakrsnokoli zmago.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Leif je izjavil:

O lej ga, apologet. Zahod je kriv!

Nekdo je nekje zapisal "lahko je bit nazi v demokraciji. Malo težje je bit demokrat v diktaturi".

Pejd mal v tvojo obljubljeno deželo lapat.

Zcall je izjavil:

Leif je izjavil:

Problem vojne v ukrajini je da imajo ukr ravno dovolj da nadaljujejo to brezsmislno klanje, nikakor pa ne dovolj za kakrsnokoli zmago.

Aja, zato rusi napredujejo v rikverc. Adijo pamet. Kreten.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Windlass je izjavil:

Sem že napisal, kako bi se lotil tega. Saj slej ko prej se bo to tudi zgodilo, da se bodo dokončno vsedli za mizo, vprašanje pa je, koliko ljudi bo medtem še moralo umreti, in če se bo vojna razširila še kam drugam v tem času. Problem je, da po vsem tem času, ne more ostati samo pri pogajanjih, ampak bodo morali odgovorni tudi odgovarjat. Podobno kot v balkanskih vojnah. To bo ta oreh, ki ga bo treba slej ko prej streti.
Kdaj? Čimprej.

Windlass je izjavil:

Leif je izjavil:

Za vlome in umore v soseski obstaja preprosta rešitev, stanovalci naj nehajo zaklepat vrata in s tem izzivati vlomilce in se bodo zadeve kar same rešile. Ampak ker so seveda vlomi dobri za ključavničarje, policiste, forenzike, grobarje, zavarovalničarje in medijske hiše, je zdaj pol ljudi spropagandiziranih, da če nehamo zaklepat vrata bo ne vem kaj, vlomilec bo ulomil in prišel umorit nekoga v spalnico ali nekaj.

Zato zdaj dajemo kalašnike delu vlomilcev da nas branijo pred drugimi vlomilci.

karafeka je izjavil:

Windlass je izjavil:

esel je izjavil:

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Akira5 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja naj pač nehajo?

Ne vem kaj pa to pomaga.

Očitno ne bereš mojih komentarjev...

Za vas je edina diplomacija, da najmočnejši zmaga.

Je precej preprosto!
Ali TI meniš, da mora Rusija vrniti ozemlje, ki ga je zasedla, prosim za odgovor.
Ali TI meniš, da naj Ukrajina del ozemlja prepusti v zameno za mir, prosim za odgovor.
Če imaš tretjo možnost, povej, katera je.

Vi hočete, da zmaga najmočnejši ni odgovor na moje vprašanje. Jaz te sprašujem, kako bi ti kot pogajalec dosegel rešitev, ki jo ves čas zahtevaš.

karafeka je izjavil:

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Windlass je izjavil:

Sem že napisal, kako bi se lotil tega. Saj slej ko prej se bo to tudi zgodilo, da se bodo dokončno vsedli za mizo, vprašanje pa je, koliko ljudi bo medtem še moralo umreti, in če se bo vojna razširila še kam drugam v tem času. Problem je, da po vsem tem času, ne more ostati samo pri pogajanjih, ampak bodo morali odgovorni tudi odgovarjat. Podobno kot v balkanskih vojnah. To bo ta oreh, ki ga bo treba slej ko prej streti.
Kdaj? Čimprej.

Vse žrtve v tej vojni imajo na vesti rusi. Vse.
««
1542 / 1547
»»