Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Ha ha proruskim komentatorjem se čisto trena
RTVS moderatorji pa so, če prav vidim, spustili le en pozitiven komentar ...
RTVS moderatorji pa so, če prav vidim, spustili le en pozitiven komentar ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Malidelničar ::
Ali vas hipotetično ne skrbi, da bi lahko ob morebitnem nadaljevanju vojne UA-RUS in bognedaj konfliktu z NATO-m in pojavom napetosti na Balkanu, lahko prišlo znotraj Slovenije do politično-narodnega razkola, ki bi bil nevaren tudi iz vidika, da bi se pri nas zaostrilo v smislu izbruha nasilja, ker bi imeli dejansko razpad države na pro-NATO/Ukrajina in pro-Rusija frakcijo?
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Pithlit ::
GREAT NEWS! Thanks to the bold leadership of my friend, Karol Nawrocki, President of Poland, major progress is being made toward establishing a U.S. Army base in Poland
Američani še tretjič rešujejo Evropski kontinent pred agresorjem. V zameno Evropa neprestano nabija globe ameriškim podjetim medtem ko v primeru Irana niso niti toliko da bi odprli steze za bojna letala in omogočili ZDA polete iz teh baz. Da o nepravični trgovini ter nepošteni delitvi vojaških izdatkov sploh ne izgubljam besed.
Resnično upam da bo Evropa nekega dne pošten zaveznik ker to kar se zdaj dogaja ni več za nikamor.
Majku milu od enga simpa. Dej se zgub nekam s svojo propagando. Kaj se dogaja da Evropa ni pošten zaveznik? Ajde da te vidimo.
Life is as complicated as we make it...
KBraneK007 ::
The UK government is urging the public to prepare for severe disruption to daily life and for the possibility of war this involves encouraging stockpiling of canned food and water and strengthening civil resilience-BBC
Si je kdo naredil zaloge? In, če ja kaj vse si je nabavil?

mtosev ::
Jaz zalog nimam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
floyd1 ::
KBraneK007 je izjavil:
The UK government is urging the public to prepare for severe disruption to daily life and for the possibility of war this involves encouraging stockpiling of canned food and water and strengthening civil resilience-BBC
Tiste okrog pasu štejejo? Pol ja...
Ne pozabimo kako hitro nastane panika. Morda ni slabo, da si naredite zaloge wc papirja. 
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...
Toaletni papir ali zlato leta 2020
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...
Toaletni papir ali zlato leta 2020
ššš ::
Med korono se je folk tepu že za wc papir in kvas. Pa je blo vsega dovolj. Pojma nimate, kaj rata, ko se lačni tepejo za kruh. Človek rata žival, ko gre za preživetje.
By failing to prepare, you are preparing to fail.
By failing to prepare, you are preparing to fail.
KBraneK007 je izjavil:
Midva z mojo imava kar zelo velik vrt, ki nama je letos še posebej dobro obrodil in imava največjo ozimnico v zadnjih letih, tako da za čez zimo sva dobra potem aprila pa itak štartamo jovo na novo.
Če bi bilo treba bi nakupila nekaj ekstra wc papirja, higienskih pripomočkov, moke, mleka, jajca v kar velikih količinah pa dobiva od tašče, ki ima kmetijo.
Ostalo sva pripravljena, že zadnjih nekaj let živiva kar zelo varčno (frugal).
Imava izkušnje iz korone, takrat (pa sva bila v najemu, nobenega vrta) se spominjam, da sem šel v pripravo zalog že pred uradnim razglasom pandemije, nas je bilo nekaj bolj previdnih prepperjev v marketu in sem nakupil dovolj da sva normalno sfurala prvi 'ruker' vse do junija. Danes sva IMHO v boljši poziciji.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
NekdoPach ::
Dogovor je, da Slovenijo obišče ukrajinski predsednik Zelenski
A je to sploh pametno, smo sploh sposobni zagotovit varnost:
- Rusi se itak trudijo ubit zelenskega
- Trenutna nevarnost ruskih akcij znotraj nato držav
- Zlizanost naših državnih aparatov (predsednica, sove ipd) z rukimi obveščevalci
- Splošna nesposobnost slovenske policije
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NekdoPach ()
Windlass ::
Malidelničar je izjavil:
Ali vas hipotetično ne skrbi, da bi lahko ob morebitnem nadaljevanju vojne UA-RUS in bognedaj konfliktu z NATO-m in pojavom napetosti na Balkanu, lahko prišlo znotraj Slovenije do politično-narodnega razkola, ki bi bil nevaren tudi iz vidika, da bi se pri nas zaostrilo v smislu izbruha nasilja, ker bi imeli dejansko razpad države na pro-NATO/Ukrajina in pro-Rusija frakcijo?
Da bi me dnevno to skrbelo ne, je pa treba imeti v mislih da je tudi to opcija. Ampak po mojem le, če bi se dogajalo konkretno pri nas ali pa pri sosedih.
Povprečnega človeka tole zdajle ne briga ampak če bi občutil kaj na lastni koži, bi pa hitro začel spraševati.. in takrat bi jih v Sloveniji pričakal topel objem raznih centrov ruskega vidika (od RTV do nekaterih bivših predsednikov, zdajšnjih politikov/županov, srbskih lovk, dela samozvanih intelektualcev, novinarjev...). Pri katerih je vse zelo smiselno, enostavno in udobno, žal pa tudi glede dejstev popolnoma pohabljeno. Idealen fast-food za rajo, torej.
V Sloveniji je proNATO/EU sentiment tam okoli 70% (če se prav spomnim), kar je ok večina, vseeno pa rahlo manj, kot bi se spodobilo za državo kakršna smo. To verjetno lahko pripišemo specifikam naše notranje politke/zgodovine. Seveda pa tudi ni vsak anti-NATO tudi pro-Putin (se pa verjetno kar dobro prekrivajo). Shodi v podporo Rusiji niso dobro obiskani (manj kot 15 posameznikov).. za shizo v družbi to ravno ni, ane.. Ne še.
Ko bo zagustilo, bodo ljudje iskali informacije. Zato je moje generalno mnenje, da je treba v Sloveniji konkretno malo pazit na te centre ruskega vidika. Tu ne govorimo o ˝izražanju drugega mnenja˝ (kot je pogost izgovor), pač pa o v 10 sekundah preverljivih neresnicah ki se skozi čas konstantno širijo, tudi s strani političnih avtoritet. To je zloraba ali pa v najboljšem primeru neznanje. Ko razkriješ to dezinformacijsko podlago, odstraniš tudi trhle in gnile temelje vse te ruske mitologije, ker preprosto nič več ne drži..
Leif ::
Zanimiva, četudi pričakovana dihotomija.
Kajzer iz Kijeva: Dogovor je, da Slovenijo obišče ukrajinski predsednik Zelenski
https://www.rtvslo.si/slovenija/kajzer-...
MMC-komentariat se pripravlja na prihod antikrista.
V Rusiji prve parlamentarne volitve po začetku vojne, zmaga Enotne Rusije ni vprašljiva
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-rus...
MMC-komentariat: Druže Putin, mi ti se kuneeemo ...
V Ukrajini tudi, vsaj v tistemu delu pod Rusi.
Che25 ::
Malidelničar je izjavil:
Menim, da je velika večina Slovenk in Slovencev dovolj razumnih in da ni pretirane nevarnosti, do bi v doglednem času prišlo do resnega razkola. Malikovalci Putinove Rusije so zelo glasna (in v nekaterih pogledih prekomerno vplivna) manjšina, ki obvladuje diskurz na MMC RTV Slovenija in dela na tem, da popači javno mnenje.
Na dolgi rok je pa težko reči. Za Ruse je naša država nedvomno zanimiva (majhni vložki in potencialno veliki donosi), bolj od razkola med pro-NATO/Ukrajina in pro-Rusija frakcijo me pa skrbijo druge oblike razkola (npr. na področju znanosti, nezaupanje v institucije ipd.).
Primarni cilj vplivnostnih operacij ni prepričati ljudi, naj verjamejo lažem, ampak doseči, da ne verjamejo več v nič oziroma uničiti koncept resnice. Prav zato se mi problematika komentiranja in moderiranja na MMC ne zdi niti malo benigna.
Kajzer iz Kijeva: Dogovor je, da Slovenijo obišče ukrajinski predsednik Zelenski
V Rusiji prve parlamentarne volitve po začetku vojne, zmaga Enotne Rusije ni vprašljiva
Kako pa veš kaj je v tistem delu? Tja neodvisni novinarji nimajo dostopa, tako da se lahko zanašamo samo na anekdote in posamezne izpovedi na internetu.
wajdouc ::
Posnetki s terena pravijo malo drugačno zgodbo.
"Merjenje in sekiranje je najboljši način, da ti neka stvar škodi.
Celo zelo zanesljivo deluje ta sistem." feryz, 2025
Celo zelo zanesljivo deluje ta sistem." feryz, 2025
Windlass, Che25: kar dobre razlage, se strinjam oz. upam, da imata prav (ker osebno se mi zdi nevarnost večja, morda pa pretiravam).
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Kako pa veš kaj je v tistem delu? Tja neodvisni novinarji nimajo dostopa, tako da se lahko zanašamo samo na anekdote in posamezne izpovedi na internetu.
Kako nimajo, tukaj je eden recimo
https://www.youtube.com/@PatrickLancast...
Nisem šel preverjat virov ampak... neodvisen? Meni se to ne sliši neodvisno. Kaj ti gledaš na youtube, bre?
Patrick Lancaster @ Wikipedia
Patrick Lancaster is an American vlogger, described as a US Military veteran being used by Russia to help spread Russian propaganda about the Russian invasion of Ukraine.[1][2][3][4] Lancaster has also been widely accused of filming staged scenes in his YouTube videos and spreading disinformation.[5][6][7][8]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()

Pithlit ::
KBraneK007 je izjavil:
Js mam trgovino. A to šteje?
Life is as complicated as we make it...
Nisem šel preverjat virov ampak... neodvisen? Meni se to ne sliši neodvisno. Kaj ti gledaš na youtube, bre?
Patrick Lancaster is an American vlogger, described as a US Military veteran being used by Russia to help spread Russian propaganda about the Russian invasion of Ukraine.[1][2][3][4] Lancaster has also been widely accused of filming staged scenes in his YouTube videos and spreading disinformation.[5][6][7][8]
Kaj je pol neodvisno zate, korporacijski novinar ki dela recimo za BBC ?
Odvisno kaj zdaj misliš z neodvisnostjo - poslovno ali vsebinsko. Tale je morda one-man-band youtube novinar, vendar vsebinsko ni neodvisen, sicer ne bi smel bit tam. Požegnan je od Kremlja, toleriran s strani njihove vojske, clearly. A si videl kakšnega klasičnega vojnega reporterja, da je smel it tja slučajno? Ja ne ane.
BBC novinar poslovno ni neodvisen, ni pa pod političnim diktatom glede vsebine.
A ti ni bilo vsaj malo čudno, da edini novinar, ki si ga uspel najti je dovolj široko prepoznan kot širilec ruske propagande, da je to prišlo v prvi stavek strani na wiki?
Zgodovina sprememb…
Odvisno kaj zdaj misliš z neodvisnostjo - poslovno ali vsebinsko. Tale je morda one-man-band youtube novinar, vendar vsebinsko ni neodvisen, sicer ne bi smel bit tam. Požegnan je od Kremlja, toleriran s strani njihove vojske, clearly. A si videl kakšnega klasičnega novinarja, da je smel it tja slučajno?
In kateri novinar na Ukrajinski strani ni toleriran z druge strani in požegnan od Kijeva ? Koliko posnetkov busifikacij so predvajale zahodne korporacije recimo ?
BBC novinar poslovno ni neodvisen, ni pa pod političnim diktatom glede vsebine.
lol
A ti ni bilo vsaj malo čudno, da edini novinar, ki si ga uspel najti je dovolj široko prepoznan kot širilec ruske propagande, da je to prišlo v prvi stavek strani na wiki? :))
Wikipedia je ultimativni arbiter resnice, nimaš kaj.
Itak da ima ta tip proruski bias, sicer ne bi bil tam, ampak čist isto lahko rečemo za korpo vojsko novinarjev na drugi strani.
Točno o tem sem govoril. V postresničnem svetu nekateri ljudje bolj verjamejo "neodvisnim" vlogerjem kot pa resnim medijem, avtoritarci pa to s pridom izkoriščajo.
Če si sposodim izraz Boba Woodwarda, da demokracija umre v temi, bi nas moralo takšno mračenje resno skrbeti.
Chalky ::
Goran10:: danes, 05:47:51
Trump se ni odpovedal interesni coni ker sem na prejšnji strani zalepil članek o tem da ZDA postavljajo novo vojaško bazo na Poljskem. Je pa res da tega ZDA ne bodo počele zastonj. Vse vojaške baze po Evropi financirajo ZDA same oziroma večino stroškov. Če si pravi zaveznik bi pričakoval vsaj 50-50 v realnem svetu pa najmanj 80% Evropskega financiranje, glede nato da ZDA v nevarnost pošiljajo svoje vojake in svoje ljudi v zameno za varno Evropo.
Pa ZDA so skoraj edina država ki trenutno povečujejo navzočnost na Vzhodni strani Evrope predvsem v Romuniji ter Poljski in to zato da bo lahko Evropa v miru spala ker si Putin ne upa storiti ničesar dokler so tam Američani. ZDA vse to počnejo kot pravi zavezniki, v obratni smeri NATO oziroma EU ne stori za ZDA ničesar.
Malidelničar:: danes, 11:21:52
Možno, če se ZDA umaknejo bo potem kaos v Evropi in bo verjetno prišlo do nove vojne na Evropskem kontinentu ker so ZDA tiste ki že 70 let skrbijo zato da je v Evropi mir. Bi bilo pa zanimivo kako bi se ZDA odzvale v primeru da bi kdo napadel Slovenijo...glede nato kako se Slovenija obnaša do ZDA je vprašanje kar na mestu. Kljub temu verjamem da bi ZDA še vedno pomagala Sloveniji in sosednjim državam ker pač niso sebičneži.
Srbi oziroma kdo drug pa tudi nebi upal storiti ničesar če bi ZDA samo omenile morebitne posledice. Ampak tega večina Slovencev ne spoštuje dovolj to pa zato ker je ameriška obramba tako za Slovenijo kot tudi celotno Evropo, v očeh Evropejcev nekaj samoumevnega. V resnici pa je to bilo nekaj let nazaj, zdaj se situacija nekoliko spreminja ker Američani enostavno ne morejo zaupati EU-ju ki je še nič kolikokrat na prav hinavski način pustila ZDA na cedilu.
Trump se ni odpovedal interesni coni ker sem na prejšnji strani zalepil članek o tem da ZDA postavljajo novo vojaško bazo na Poljskem. Je pa res da tega ZDA ne bodo počele zastonj. Vse vojaške baze po Evropi financirajo ZDA same oziroma večino stroškov. Če si pravi zaveznik bi pričakoval vsaj 50-50 v realnem svetu pa najmanj 80% Evropskega financiranje, glede nato da ZDA v nevarnost pošiljajo svoje vojake in svoje ljudi v zameno za varno Evropo.
Pa ZDA so skoraj edina država ki trenutno povečujejo navzočnost na Vzhodni strani Evrope predvsem v Romuniji ter Poljski in to zato da bo lahko Evropa v miru spala ker si Putin ne upa storiti ničesar dokler so tam Američani. ZDA vse to počnejo kot pravi zavezniki, v obratni smeri NATO oziroma EU ne stori za ZDA ničesar.
Malidelničar:: danes, 11:21:52
Možno, če se ZDA umaknejo bo potem kaos v Evropi in bo verjetno prišlo do nove vojne na Evropskem kontinentu ker so ZDA tiste ki že 70 let skrbijo zato da je v Evropi mir. Bi bilo pa zanimivo kako bi se ZDA odzvale v primeru da bi kdo napadel Slovenijo...glede nato kako se Slovenija obnaša do ZDA je vprašanje kar na mestu. Kljub temu verjamem da bi ZDA še vedno pomagala Sloveniji in sosednjim državam ker pač niso sebičneži.
Srbi oziroma kdo drug pa tudi nebi upal storiti ničesar če bi ZDA samo omenile morebitne posledice. Ampak tega večina Slovencev ne spoštuje dovolj to pa zato ker je ameriška obramba tako za Slovenijo kot tudi celotno Evropo, v očeh Evropejcev nekaj samoumevnega. V resnici pa je to bilo nekaj let nazaj, zdaj se situacija nekoliko spreminja ker Američani enostavno ne morejo zaupati EU-ju ki je še nič kolikokrat na prav hinavski način pustila ZDA na cedilu.
In kateri novinar na Ukrajinski strani ni toleriran z druge strani in požegnan od Kijeva ? Koliko posnetkov busifikacij so predvajale zahodne korporacije recimo ?
Članek o busifikaciji, usoda pa se je ponorčevala iz tebe na način, da je ravno BBCjev xD
https://www.bbc.com/news/articles/cr7k5...
To, da je novinar toleriran je naravno stanje. Vsak novinar. Glede na vse slabe novice iz Ukrajine pod dikatom Kijeva prav gotovo niso. Še njihovi domači mediji so orng kritični (Pravda, Svoboda...), ne mi bulšitat da so potem naši pod Kijevskim diktatom (in da te ustavim, ker vem kaj boš bleknil naprej - tudi Bruselj clearly nima pod nadzorom novinarjev).
Itak da ima ta tip proruski bias, sicer ne bi bil tam, ampak čist isto lahko rečemo za korpo vojsko novinarjev na drugi strani.
Saj ni wiki razsodila :)
in the early days of the 2022 Russian invasion of Ukraine, Vice Media and NBC News described him as the most popular of the pro-Kremlin influencers spreading Russian propaganda and disinformation on YouTube.
Bias ali sinteza iz preverljivih dejstev? Počasi se boš moral sprijazniti da ruska in ukrajinska verzija dogodkov nista enakovredni - nobenega smisla ni, da bi ju na silo tretirali tako in zganjali prisilno egalitarnost, če smo si že razjasnili da je med stranema jasna razlika. Tvoja čustva ne štejejo.
Zgodovina sprememb…
KBraneK007 je izjavil:
Js mam trgovino. A to šteje?
Nebi vedel, ker nisem baba vanga. Vem pa, če bi bil dva/tri dni brez hrane, elektrike/plina ipd. bi morda prišel na obisk k tebi.
Medtem: Saudi Arabia will supply no oil to Europe next month due to strikes on its east and west pipeline-Bloomberg
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KBraneK007 ()
Zcall ::
Članek o busifikaciji, usoda pa se je ponorčevala iz tebe na način, da je ravno BBCjev xD
https://www.bbc.com/news/articles/cr7k5...
To, da je novinar toleriran je naravno stanje. Vsak novinar. Glede na vse slabe novice iz Ukrajine pod dikatom Kijeva prav gotovo niso. Še njihovi domači mediji so orng kritični (Pravda, Svoboda...), ne mi bulšitat da so potem naši pod Kijevskim diktatom (in da te ustavim, ker vem kaj boš bleknil naprej - tudi Bruselj clearly nima pod nadzorom novinarjev).
Saj ni wiki razsodila :)in the early days of the 2022 Russian invasion of Ukraine, Vice Media and NBC News described him as the most popular of the pro-Kremlin influencers spreading Russian propaganda and disinformation on YouTube.
Bias ali sinteza iz preverljivih dejstev? Počasi se boš moral sprijazniti da ruska in ukrajinska verzija dogodkov nista enakovredni - nobenega smisla ni, da bi ju na silo tretirali tako in zganjali prisilno egalitarnost, če smo si že razjasnili da je med stranema jasna razlika. Tvoja čustva ne štejejo.
Rekel je posnetkov. Vsi vemo da bi taki posnetki preplavili internet, če bi bili na posnetkih rusi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Pac-Man ::
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Zanimivo: Russian soldier callsign "Sharap" got lost and captured by AFU
https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide...
https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide...
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Rekel je posnetkov. Vsi vemo da bi taki posnetki preplavili internet, če bi bili na posnetkih rusi.
Guardian, članek (in posnetek) iz 2023. Huh. Očitno si Zahodni mediji le upajo. Kaj takega... :P
https://www.theguardian.com/world/2023/...
Ne razumem, mar niso posnetki TCK preplavili interneta? Jaz vidim te posnetke kar naprej, pa jih ne hodim ravno iskat. A je to spet neko larp-anje cenzure oz. domišljanje da ste se dokopali do ˝POglEJTe KaJ VAm sKRiVAjO!?!?!!˝
Zgodovina sprememb…
Prispevek Deutche Welle, nemškega mednarodnega javnega medija, o prisilni mobilizaciji, ki vključuje posnetke busifikacije (@ 2:09):
V opisu videa med drugim piše:
Some residents tell DW that mobilization is essential. However, social media videos of violent detentions have fueled public anger and prompted authorities to open hundreds of investigations into abuse of power.
Zadnji stavek bi v Rusiji zvenel kot znanstvena fantastika. Je pa prav, da se zadeva umesti v kontekst in da se takšnih posnetkov s "preplavljanjem interneta" ne zlorablja v propagandne namene.
A global collapse of the food system is coming.
A lot of this can be and should be blamed on the Russians.
https://x.com/lauraloomer/status/210091...
Ali se naši politiki ukvarjajo Z samim seboj in so zato tiho ali so nesposobni(levi in desni)? GL@all
A lot of this can be and should be blamed on the Russians.
https://x.com/lauraloomer/status/210091...
Ali se naši politiki ukvarjajo Z samim seboj in so zato tiho ali so nesposobni(levi in desni)? GL@all
Zgodovina sprememb…
Meloni:
I believe these provocations from Moscow are multiplying because Putin needs to shift attention by creating an escalation with Europe.
This comes from a situation on the battlefield in Ukraine that is not going as Putin had predicted, declared and promised to his people.
I think we should not respond to these provocations. Responding to these provocations would be more in the interest of Moscow than of Europe.
Drži. Če trdiš drugače, bo tvoj naslednji posnetek opravičilo s policijske postaje, v katerem se boš globoko sramoval vseh miselnih zločinov, ki si jih storil. Video s podnapisi, 43s.
https://x.com/Gerashchenko_en/status/21...
V rusko okupiranem Donecku se je neka domačinka pritožila nad grozljivimi razmerami, v katerih mesto živi pod rusko okupacijo.
Kmalu zatem so jo lokalne oblasti izsledile, zaslišale in prisilile, da se je pred kamero opravičila. Obtožili so jo tudi »spodbujanja sovraštva«, zaradi česar ji grozijo denarna kazen, prisilno delo ali upravni pripor.
Zahod je še vedno najbolj totalitarna država.
AvtoR ::
skupna nemško-sovjetska izjava pred točno 77 leti
https://x.com/HistoryFoto/status/210083...
Dejansko pred 87 leti!
Čas hitro beži...
Drži, računal sem od 2016 :)
TRUMP EXPECTED TO SIGN THE RUSSIA SANCTIONS BILL TODAY: CNN
https://x.com/zerohedge/status/21010081...
Trump is planning to sign the massive Russian sanctions bill today according to CBS
https://x.com/WarMonitor3/status/210099...
Še en dokaz več ki samo potrjuje moje besede. Brez ameriške pomoči bi bili Rusi zdajle že globoko v Evropi. Kljub temu ZDA zato ne dobijo ničesar od Evrope, prej obratno ZDA so poplačane z globami na podjetja ter enosmerno trgovino. Pa za ZDA Rusija ni nek resen tekmec pa vendarle povsem nesebično branijo Zahodni svet in Evropski kontinent.
Kakorkoli, upam da se vse skupaj čim prej implementira pa tudi če bo Evropa spet stala ob strani.
https://x.com/zerohedge/status/21010081...
Trump is planning to sign the massive Russian sanctions bill today according to CBS
https://x.com/WarMonitor3/status/210099...
Še en dokaz več ki samo potrjuje moje besede. Brez ameriške pomoči bi bili Rusi zdajle že globoko v Evropi. Kljub temu ZDA zato ne dobijo ničesar od Evrope, prej obratno ZDA so poplačane z globami na podjetja ter enosmerno trgovino. Pa za ZDA Rusija ni nek resen tekmec pa vendarle povsem nesebično branijo Zahodni svet in Evropski kontinent.
Kakorkoli, upam da se vse skupaj čim prej implementira pa tudi če bo Evropa spet stala ob strani.
WhiteAngel ::
Brez ameriške pomoči bi bili Rusi zdajle že globoko v Evropi. Kljub temu ZDA zato ne dobijo ničesar od Evrope, prej obratno ZDA so poplačane z globami na podjetja ter enosmerno trgovino.
Verjetno si hotel napisat, da kljub Trumpovi podpori Putinu Ukrajinci skrbijo, da Rusi niso globoko v Evropi. Če bi Trump dal Zelenskemu vse, kar rabijo, ne bi droni pokali po Kijevu. Da o frontni črti ne govorim. Kdo umira? Ukrajinci. Kdo ima porušene objekte zaradi vojne? Ukrajinci. Kje tulijo sirene vsako noč? V Ukrajini.
WhiteAngel:: danes, 00:22:05
Ne tega nisem hotel napisati. Vojna se odvija na Evropskih tleh in ne v Ameriki oziroma Mehiki. Evropa je tista ki bi morala dostaviti vse to kar ti omenjaš in to v prvih 3 mesecih te vojne. Seveda se to ni zgodilo ker je Evropa od druge svetovne vojne naprej živela na račun ZDA in ameriške vojske.
Solidarnost gre v obe smeri ne samo v eno. Evropa tega še ne razume najbolje ker so navajeni ameriškega financiranja. Bolj zanimivo vprašanje bo zdaj kaj bo Evropa storila glede morebitnih ameriških carin na Rusijo in Kitajsko...ali se bo Evropa pridružila ali bo spet zgolj opazovala vse skupaj tako kot zdaj ko po Ukrajini padajo rakete ker jih Evropa sama ne proizvaja.
Zakaj Evropa ne da vse kar Zelinski potrebuje? ZDA pomagajo Ukrajini 100x bolj kot Evropa, sploh kar se tiče Starlinka in real time premikov kar je praktično 90% vsega pomembnega. Drone lahko izdelujejo tudi Houtijci tako da je to še najmanjši problem. Zakaj Evropa ne vklopi svojega Starlinka?
Ne tega nisem hotel napisati. Vojna se odvija na Evropskih tleh in ne v Ameriki oziroma Mehiki. Evropa je tista ki bi morala dostaviti vse to kar ti omenjaš in to v prvih 3 mesecih te vojne. Seveda se to ni zgodilo ker je Evropa od druge svetovne vojne naprej živela na račun ZDA in ameriške vojske.
Solidarnost gre v obe smeri ne samo v eno. Evropa tega še ne razume najbolje ker so navajeni ameriškega financiranja. Bolj zanimivo vprašanje bo zdaj kaj bo Evropa storila glede morebitnih ameriških carin na Rusijo in Kitajsko...ali se bo Evropa pridružila ali bo spet zgolj opazovala vse skupaj tako kot zdaj ko po Ukrajini padajo rakete ker jih Evropa sama ne proizvaja.
Zakaj Evropa ne da vse kar Zelinski potrebuje? ZDA pomagajo Ukrajini 100x bolj kot Evropa, sploh kar se tiče Starlinka in real time premikov kar je praktično 90% vsega pomembnega. Drone lahko izdelujejo tudi Houtijci tako da je to še najmanjši problem. Zakaj Evropa ne vklopi svojega Starlinka?
jernejl ::
jernejl:: danes, 01:13:36So zahtevali, so dobili.
ZDA so res zahtevale 5 člen leta 2001 ampak ko potegneš črto ugotoviš da v resnici niso storili nič kaj posebnega. Večina dela je opravila ameriška vojska tako v Iraku kot tudi v Afganistanu tako iz vojaškega kot tudi gospodarskega vidika.
Ostalega kjer omenjaš oranžnega ne mislim komentirati ker se mi zdi preveč low iq in škoda časa da bi sploh prebral do konca.Če imaš prenizek IQ za razumevanje tako osnovnih stvari, je to tvoj problem.
medtem ko so ZDA financirale praktično celoten NATO najmanj 30 let in zato porabile na trilijone dolarjev, da je lahko bila Evropa varna.ZDA nam niso nič financirale, smo pa mi orožje kupovali pri njih in jih financirali.
Ne, Ukrajinci trpijo predvsem zaradi neodločnosti in popolne nesposobnosti Evrope.Hja, res je, da so Evropske države neodločne... ZDA na drugi strani so namreč precej odločne pri pomoči rusom in škodovanju nam, ki naj bi bili zavezniki.
Nehaj iskati izgovore in s prstom kazati na vse ostale, sploh ko imaš problem pred svojim nosom.Del problemov nam je zrihtal oranžni. Recimo z vojno proti Iranu, s katerim smo imeli sklenjen sporazum, od katerega je oranžni hinavsko in enostransko odstopil, potem pa, ko je Iran začel spet bogatiti Uran, kar je logično, če so američani odstopili od dogovora, po katerem Iranci tega ne bi smeli, so pa Irance napadli. In celemu svetu (tudi lastnemu narodu) zrihtali drage energente.
To o nekem paktu med ZDA in Rusijo si spet domišljaš. Ko so ZDA leto dni nazaj predlagale da se uvede carine na vse države ki kupujejo rusko naftoV resnici so ZDA uvedle recipročne carine na praktično vse države razen za ruse, kar je de facto pomenilo prednost ruskega gospodarstva na ameriškem tržišču pred našim gospodarstvom.
Bedaki tvojega kova z nizkim IQ so sicer to opravičevali z neumnostjo, da na ruse carin ni uvedel, ker je z njimi trgovanja malo, čeprav jih je uvedel proti mnogo državam, s katerimi je trgovanja še manj.
EU je spet mislila da bodo ZDA šle po kostanj v zerjaviceEU je že šla po kostanj v žerjavico za ameriško svobodo, za katero so umirali evropski vojaki, v zahvalo pa smo dobili izjavo oranžnega, da pa on nam ne bi bil pripravljen tako pomagati, ampak bi raje spodbujal sovražnika, da nas napade. To je nekako tako, kot če bi takrat, ko so talibani napadli ZDA, evropski voditelji ploskali in vzklikali: bravo, še jih dajte.
Se pravi vojna se bije na Evropskem kontinentu ampak ZDA so tiste ki so najbolj odgovorne zato da bo Ukrajina preživela, kako že?Ne vem po kateri zblojeni logiki bi bile ZDA karkoli odgovorne, glede na to, da od Trumpa naprej ne pomagajo nič.
Dober graf na koncu...ni čudno da ne prenesete Trumpa oziroma trenutne administracije...Graf samo pove realno stanje. Da vemo, koliko ZDA zares pomagajo. Nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
jernejl ::
Solidarnost gre v obe smeri ne samo v eno. Evropa tega še ne razume najboljeOranžni ne razume, kaj je solidarnost. Ker Evropa je ZDA pomagala, ko so slednji zahtevali našo pomoč, v zameno pa smo od njega dobili "solidarnost" v obliki: "mi pa vam ne bomo pomagali, ampak bomo spodbujali sovražnika, da vas napade".
Zakaj Evropa ne da vse kar Zelinski potrebuje? ZDA pomagajo Ukrajini 100x bolj kot Evropa, sploh kar se tiče StarlinkaStarlink američanom kar lepo plačuje Evropa, pretežno Poljska. Američani tukaj samo izkoriščajo situacijo in služijo na naš račun, ker nam prodajajo Starlinkove storitve.
Pa ne le to, Zelenskemu so celo grozili, da bodo izklopili Starlink, če ne bo podpisal "mineral deal".
In February 2025, U.S. negotiators Scott Bessent and Keith Kellogg pressured Ukraine to grant access to its critical minerals by warning of a potential Starlink shutdown, a service crucial to its military operations, according to three sources familiar with the matter. The issue surfaced after Volodymyr Zelenskyy rejected a U.S. proposal for mineral rights in exchange for wartime aid. While Musk denied the claims, Reuters stood by its report. Meanwhile, Donald Trump pushed Ukraine for U.S. access, criticizing Zelenskyy after he dismissed Trump's stance as Russian-influenced.[83] Three days after the February 28, 2025, meeting between Trump and Zelenskyy in the White House the U.S. suspended all military aid and a day later also intelligence to Ukraine.
vir
Skratka, američani tukaj bolj igrajo vojne dobičkarje kot da bi kakorkoli pomagali.
Pred Trumpom je bilo drugače, to je res, od njega naprej pa ameriške pomoči ni več, je zgolj biznis in vojno dobičkarstvo.
Naslednji vodja Čečenije, video
https://x.com/NeilPHauer/status/2101117...
Zna biti kar kmalu. Sam vidim samo enega,video
https://x.com/NijhuisClaretta/status/20...
https://x.com/NeilPHauer/status/2101117...
Najbolj zanimiv del tega posnetka ni to, da je Kadirov sin skoraj nepismen, ampak da ima tako močan čečenski naglas, da zveni, kot da ruščino govori morda enkrat na mesec. Wallahi, jeziki Severnega Kavkaza se vračajo. 🙌
Zna biti kar kmalu. Sam vidim samo enega,video
https://x.com/NijhuisClaretta/status/20...
Kadirova v Čečeniji podpirata dva njegova človeka, vsak pod eno roko.
to
https://x.com/francis_scarr/status/2101...
in to
https://x.com/SpaghettiKozak/status/210...
https://x.com/francis_scarr/status/2101...
Rusija rada na dan volitev pripelje tuje »opazovalce«, da bi svojim volitvam dala vsaj videz legitimnosti. To je Gonzalo Martin Garcia iz španske skrajno desne stranke Democracia Nacional, ki pravi, da je v Nižnem Novgorodu »da bi celemu svetu pokazal, da volitve v Rusiji dejansko potekajo pravilno«.
in to
https://x.com/SpaghettiKozak/status/210...
Seznam tujih opazovalcev je vedno:
nacist
nacist
nacist
nacist
komunistična partija Grčije
nacist
nacist
nacist
komunistična partija Italije
WhiteAngel:: danes, 00:22:05
Bluziš. Zaradi kavbojcev se je Ukrajina odpovedala jederskemu orožju(svoji lastni varnosti). ZDA bi zato morali bit prvi po financiranju in dobavi orožja Ukrajini. To kaj si ga trump bluzi, da ni njegova vojna je manipuliranje! Svet se ni začel z njegovim prihodom na oblast!
Še bolj pošteno bi bilo, da bi sami kavbojci bili prisotni v Ukrajini in jih branili.
Zgodovina sprememb…
Zanimiv trenutek treznosti, kljub temu, da je volitve zapakiral v vmešavanje Zahoda. Belorusi bodo po mojem prebegnili k Zahodu prvi trenutek, ko Putin crkne, podobno kot Ukrajinci in Moldavci.
https://x.com/JayinKyiv/status/21012163...
https://x.com/JayinKyiv/status/21012163...
Lukashenko admits that had he stepped down after losing election in 2020, Russia would have invaded them as well.
Število prošenj za nujno pomoč pri selitvi iz Rusije se je od julija povečalo za osemkrat, iskanje pojmov, kot sta "kako oditi" in "mobilizacija", pa je doseglo najvišjo raven po začetku leta 2023. Številni Rusi se namreč bojijo, da bo po koncu volitev v rusko državno dumo sledila nova mobilizacija. 24kur
Vojna je prišla nazaj v rusijo! Naši slovenski rusofili zdaj je pravi čas, da odletite v moskvo. Putler vas bo potreboval!
Vojna je prišla nazaj v rusijo! Naši slovenski rusofili zdaj je pravi čas, da odletite v moskvo. Putler vas bo potreboval!
KBraneK007 je izjavil:
Število prošenj za nujno pomoč pri selitvi iz Rusije se je od julija povečalo za osemkrat, iskanje pojmov, kot sta "kako oditi" in "mobilizacija", pa je doseglo najvišjo raven po začetku leta 2023. Številni Rusi se namreč bojijo, da bo po koncu volitev v rusko državno dumo sledila nova mobilizacija. 24kur
Vsak ki gre ven iz Rusije ker se ne strinja s tem da ga pošljejo morit je dobra stvar. Me pa že res zanima kako odkrito si bo putin upal naznaniti to mobilizacijo. Možno je tudi da se bo preprosto še naprej potihem šunjal brez uradnega naznanila in behind-the-scenes nabiral tistih 30.000 na mesec.
The Institute for the Study of War says Russia may swap some of its units on the Sumy and Kharkiv axes for North Korean soldiers in order to free forces for Lyman in the Donetsk region, where it has lost a key foothold.
Ukraine’s GUR has stated that about 8,500 DPRK troops were in Russia in August, including some 400 drone operators. Most of the contingent was in the Kursk region, which borders Sumy.
Tu so celo teorije da jim bodo korejci branili državno mejo tam kjer fronta slučajno poteka na meji.
Zgodovina sprememb…
Se strinjam, še bolje pa bi bilo, da bi se mu ruska raja uprla.
Sicer pa namen teh "hibridnih" napadov kaj so oz. še bodo na zahod je, sejanje straha med nami in da bi čimmanj patriotov in ostalega poslali Ukrajini čez zimo. Srčno upam, da so se našim EU voditeljem v teh letih utrdila jajca.
Sicer pa namen teh "hibridnih" napadov kaj so oz. še bodo na zahod je, sejanje straha med nami in da bi čimmanj patriotov in ostalega poslali Ukrajini čez zimo. Srčno upam, da so se našim EU voditeljem v teh letih utrdila jajca.