Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
fur80 ::
Verjamem, da bodo padale glave in da bodo odprta okna od drugega nadstropja in višje, ker to je pa ponižanje Putlerja, kot ga že dolgo ni bilo.
shmandi ::
Pragmatičen cilj Kitajske je vleči vojno v Ukrajini in kupovati čas, preden se Ameri spravijo še na njih lol
Katere putleroljubske neumnosti... Kitajski cilj je zaslužiti in zavzeti čim več ruske rodovitne zemlje.
Kitajska podjetja in kmetje po strokovnih ocenah (npr. analize GeoBuro) neposredno ali posredno nadzorujejo med 2,5 in 3 milijone hektarjev kmetijskih zemljišč v Rusiji.
fur80 ::
Pragmatičen cilj Kitajske je vleči vojno v Ukrajini in kupovati čas, preden se Ameri spravijo še na njih lol
Katere putleroljubske neumnosti... Kitajski cilj je zaslužiti in zavzeti čim več ruske rodovitne zemlje.
Kitajska podjetja in kmetje po strokovnih ocenah (npr. analize GeoBuro) neposredno ali posredno nadzorujejo med 2,5 in 3 milijone hektarjev kmetijskih zemljišč v Rusiji.
Tule pa za par kvadratov dajo po 100 življenj in več. Patetika!

Pithlit ::
Kitajci prodajajo obema stranema, iz kje pa mislite da dobijo Ukrajimci drone ?
A nisi ti razlaga kako jih Angleži dobavljajo? Zdej pa kar naenkrat kitajci... Čudna so pota gospodova, čudna.
Life is as complicated as we make it...
Leif ::
Kitajci najemajo zemljo v Rusiji in ? Tudi v Ameriki in Kanadi jo imajo nekaj v najemu btw.
Kitajci prodajajo obema stranema, iz kje pa mislite da dobijo Ukrajimci drone ?
A nisi ti razlaga kako jih Angleži dobavljajo? Zdej pa kar naenkrat kitajci... Čudna so pota gospodova, čudna.
Sem že enkrat razkožil kako to gre. Evropejci kupijo kitajske komponente preko Malezije, jih tu sestavijo, pošljejo v Ukrajino, kjer dajo notri zadnja dva šraufa in nalepko Made in Ukraine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Leif ()
Goran10 ::
tista dva šraufa sta pa verjetno iz nemških stružnic
putlerju investicije in mehka moč ne pomenijo nič a v svetu to kotira najvišje. rusi največ cenijo surovo moč zato jih je potrebno nabatinat čimbolj.
Tule pa za par kvadratov dajo po 100 življenj in več. Patetika!
putlerju investicije in mehka moč ne pomenijo nič a v svetu to kotira najvišje. rusi največ cenijo surovo moč zato jih je potrebno nabatinat čimbolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

Stane2 ::
https://x.com/JayinKyiv/status/20972921...
A rough week for Russian aviation, as Putin's air arsenal loses 8 aircraft in 4 days.
4 September -- Sochi International Airport (Adler), Russia: Ka-52 destroyed; Mi-28 destroyed; Mi-8 damaged
7 September --Taganrog-Tsentralny airbase, Rostov region, Russia: Mi-8 destroyed; Mi-35 damaged
7 September -- Kursk region, Russia: two Su-35S lost in mid-air collision
7 September -- Saki airbase, occupied Crimea: Su-24
A rough week for Russian aviation, as Putin's air arsenal loses 8 aircraft in 4 days.
4 September -- Sochi International Airport (Adler), Russia: Ka-52 destroyed; Mi-28 destroyed; Mi-8 damaged
7 September --Taganrog-Tsentralny airbase, Rostov region, Russia: Mi-8 destroyed; Mi-35 damaged
shmandi ::
[
Kitajci najemajo zemljo v Rusiji in ?
Ja, ja, iakk da najemajo... a ti res misliš, da Kitajci brezpogojno podpirajo putlerja in njegove fašistične podrepnike? Pa saj niso neumni...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shmandi ()
https://x.com/JayinKyiv/status/20972921...
cost benefit gre rusom res v maloro s tole vojno
[
Kitajci najemajo zemljo v Rusiji in ?
Ja, ja, iakk da najemajo... a ti res misliš, da Kitajci brezpogojno podpirajo putlerja in njegove fašistične podrepnike? Pa saj niso neumni...
to nas aratovići že od začetka vojne prepričujejo in celoten brics notri vključujejo. brics bo prevzel vajeti v svoje roke. a v praksi jih samo ožema.
koliko so že ruski vojni oligarhi s tole vojno zaslužili? se pa ne bi čudil da tudi oni tolčejo izgubo da edini ki profitirajo so kitajci.
Zgodovina sprememb…
ja vem to v začetku 00 letih po poku nasdaq balona da so prodajali finančne produkte vezane na brics investicije. zgodba je laufala vse do finančne krize in to odlično ker je brics doživljal hudo gospodarsko rast. potem se je vse obrnilo v prid amerike.
vse do danes brics ni naredil ničesar je samo mit ki ga prodajajo rusi in srbi
do leta 2007 goldman prodaja brics kot investicijski produkt. od 2007 pa vse do danes pa srbi in rusi kot mit
mitska zgodba za ovce strižt
vse do danes brics ni naredil ničesar je samo mit ki ga prodajajo rusi in srbi
do leta 2007 goldman prodaja brics kot investicijski produkt. od 2007 pa vse do danes pa srbi in rusi kot mit
mitska zgodba za ovce strižt
Zgodovina sprememb…
Windlass ::
Europe will purchase American Patriot missiles for Ukraine, - Bloomberg
At least 300 interceptor missiles are at stake. This is the number of missiles requested by Kyiv.
The UK, Greece, Germany, and the Czech Republic are expected to participate in the procurement program.
London has already announced a new contribution of GBP100 million to PURL, part of which will be used for the acquisition of missiles.
The delivery of missiles purchased by European countries to Ukraine under the NATO PURL program is expected to take place before winter.
EU countries have also allowed Ukraine to spend European loan funds on American missiles, making an exception to the program's terms.
Kje je zdaj un, ki je celo poletje bil histeričen, da je vsega konec in se nič ne da narediti proti balističnim raketam? Ko daš zraven še SAMPT sisteme in rakete od ITA/FRA (Oktobra) se bo pa že dalo zdržat do ene trajne rešitve..
Pac-Man ::
https://x.com/Osinttechnical/status/209...
Koliko putinovih dvojnikov je požrl?
Vodja Rossotrudničestva Igor Čajka je danes poskušal omiliti pomen vse slabših odnosov med Rusijo in Armenijo, vendar je priznal, da so »vzponi in padci«. Do priznanja prihaja v času, ko ruski vpliv na Kavkazu zaradi vojne v Ukrajini slabi. Prejšnji teden je Putin armenskega premierja Pašinjana javno pritisnil, naj izbere med evropskim povezovanjem in ruskim gospodarskim blokom, pri čemer je opozoril, da »ambicije Armenije glede EU« ogrožajo njene trgovinske ugodnosti z Rusijo.
Dva dni pozneje je Pašinjan dejal, da bo Armenija vse bolj diverzificirala svoje izvozne trge, tudi če bi to škodovalo odnosom z Rusijo.
Čajka je sodeloval pri nekaterih ruskih prizadevanjih za utrjevanje odnosov z regionalnimi zavezniki, kot je razvidno tudi iz njegovega srečanja z iranskim veleposlanikom v Moskvi Kazemom Džalalijem konec maja.
Koliko putinovih dvojnikov je požrl?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Pac-Man ::
dolgo & temeljito, kot Clément Molin vedno počne
https://x.com/clement_molin/status/2097...
https://threadreaderapp.com/thread/2097...
3. korpusu poveljuje Biletski
3rd Army Corps (Ukraine) @ Wikipedia
https://x.com/clement_molin/status/2097...
https://threadreaderapp.com/thread/2097...
Po štirih mesecih protinapada pri Limanu je ukrajinskemu 🇺🇦 3. armadnemu korpusu uspelo preseči ruski 🇷🇺 izpostavljeni položaj severno od Limana in osvoboditi več kot 200 km² ozemlja.
To je ena najpomembnejših ukrajinskih zmag v letu 2026, ki bo upočasnila rusko ofenzivo v severnem Donbasu.
🧵 NIT 🧵 1/20 ⬇️
3. korpusu poveljuje Biletski
3rd Army Corps (Ukraine) @ Wikipedia
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
Windlass ::
A major Ukrainian advance in eastern Ukraine is finally being admitted by Russian warbloggers, who say it's a major setback that will prolong the battle for Donbas for at least a year.
Torej od Kijeva v 3 dneh, do Donetska leta

mtosev ::
Dobro, da Rusi izgubljajo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013