» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1184 / 1184
»
»»

Siso ::

Mene resno zanima kakšna razlika je med rusko bedo vs.zahodno razonodo

phantom ::

Unilseptij je izjavil:

Trump v resnici Putinu ni ponudil nicesar, samo pricakoval je, da se bo Putin usral, podobno kot se je usrala EU. Ampak Rusi in Kitajci pac ne padajo na take fore... najbolj hecno mi je, da po (se zame) dokaj prepricljivi zacetni poziciji, da se vojna ne bi smela nikoli niti zaceti, itd., da je to proxy vojna, in vse ostalo, kar je tip pletenicil pred in po prevzemu polozaja, zdaj nekako ni vec dvoma, da so Rusi zlobni pol-ljudje, ki jih je treba potolci za vsako ceno. Ja, nas veliki mirovnik se zapleta, cez par dni, ko bo spet pocilo v Gazi, bo pocasi postalo jasno, da je prav, da ni dobil Nobelove za mir :D, ker pac samo naklada in laze in se mu nekako izide, ce ga "prijatelji" potem resujejo s tem, da njegovim nebulozam dajo smisel... Putin in Xi se tega ne gresta in mu bosta mirno dovolila, da izpade idiot, ce je njemu samemu malo mar za to....

Meni se tole zdi kar radodarno do Rusije, večina njihovih ciljev bi bilo doseženih:
https://www.reuters.com/world/ukraine-p...

Pa so ga Rusi (in tudi Ukrajinci) gladko zavrnili.

Pred dnevi si bluzil, da bi lahko sklenili kompromis, da Rusi dobijo dve okupirani regiji, Ukrajinci pa drugi dve. Tebi se to zdi realistično? :) Rusi so gladko zavrnili že precej boljši predlog. Rusi tu ne iščejo kompromisa, ampak zmago.
~
~
:wq

Pithlit ::

Chalky je izjavil:

Boeing CH-47F Block II: Continuing the Chinook Helicopter Legacy

Boeing ravnokar objavil novo verzijo Chinook ki bo imel opcijo popolne avtonomije. Kot kaže je cilj ZDA da so zračne sile skoraj povsem avtonomne od bombnikov do bojnih letal do helikopterjev, transportnih letal, tankerjev skratka kot sem že napovedal približno 2 leti nazaj, najmočnejša vojska bo tista ki bo imela namesto vojakov na terenu in v zraku vse v kabinah kjer bodo z joystiki vodili praktično vse misije. Vojake bodo uporabljali samo za izjemno zahtevne misije, drugače pa bo to vse potekalo preko ekranov in tablic.

Ti veš kaj so "avtonomna vozila"?
Life is as complicated as we make it...

Goran10 ::

bm1973 je izjavil:

EU bo pač žrtvovala ukrajinske moške za neke lastne interese. EU elite...

Ampak rusofobom je vseeno, dokler umirajo tudi Rusi.

Očitno je tudi putani mongolu všeč da umirajo rusi.

Goran10 ::

Unilseptij je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

no ja, prej ko je bil "prijazen", je prislo vsaj do srecanja, malo celo tudi ze do zahtevnih debat, kako naj mir izgleda.... zdaj smo spet na zacetku, ko ni nobene komunikacije vec in govori samo orozje. Ce mislite, da bo ta pot prej pripeljala to miru, se po mojem motite... lahko pa se par let pocakamo in vidimo, kam to pelje, ce vam se ni jasno, hehe.

Seveda ker kristalno kuglo imata samo ti in Stevanović. Trumpo je dal dobro ponudbo na mizo oćitno pa je da pa ne bo podaril recimo zaporožja in ostalih mest ki jih je putko zahteval za mir ne more jih pa osvojit na terenu. Zamrznitev konflikta in da rusija obdrži kar je ukradla je bila več kot fer ponudba ampak valda putko hoče še tisto kar si na terenu ne zasluži vključno z lutko v Kijevu.

Ali lahko povzames, ker sem bolj pocasne sorte, kaj je v resnici ponudil Trump? Razen tega, da se Rusi pac umaknejo oz. da se konflikt zamrzne, da se lahko Ukrajine bolje oborozi :D. Pri cemer seveda Ukrajina ni pristala na nobeno ozemeljsko koncesijo, tudi direktno z nasprotovanjem Trumpu, za katerega se je izkazalo, da je pac "prodajal" nekaj, kar ni bilo njegovo... S tujim po koprivah press...

Nič se ne bi bilo treba umaknit Rusom samo sprijaznit bi se morali da ne bodo dobili nič ekstra ozemlja pa da njihova kraja ne bo pravno priznana pa seveda da lahko pozabijo na šibko Ukrajino. Čist fer vse v skladu z realnostjo na fronti. Putin ima pač nerealna pričakovanja in raznorazna bluzenja o nekih kristalnih kuglah in neki neizogibnosti te realnosti ne bodo spremenila se bo moral putko bolj potruditi na bojišču.

ModriMiha ::

phantom je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Trump v resnici Putinu ni ponudil nicesar, samo pricakoval je, da se bo Putin usral, podobno kot se je usrala EU. Ampak Rusi in Kitajci pac ne padajo na take fore... najbolj hecno mi je, da po (se zame) dokaj prepricljivi zacetni poziciji, da se vojna ne bi smela nikoli niti zaceti, itd., da je to proxy vojna, in vse ostalo, kar je tip pletenicil pred in po prevzemu polozaja, zdaj nekako ni vec dvoma, da so Rusi zlobni pol-ljudje, ki jih je treba potolci za vsako ceno. Ja, nas veliki mirovnik se zapleta, cez par dni, ko bo spet pocilo v Gazi, bo pocasi postalo jasno, da je prav, da ni dobil Nobelove za mir :D, ker pac samo naklada in laze in se mu nekako izide, ce ga "prijatelji" potem resujejo s tem, da njegovim nebulozam dajo smisel... Putin in Xi se tega ne gresta in mu bosta mirno dovolila, da izpade idiot, ce je njemu samemu malo mar za to....

Meni se tole zdi kar radodarno do Rusije, večina njihovih ciljev bi bilo doseženih:

Pred dnevi si bluzil, da bi lahko sklenili kompromis, da Rusi dobijo dve okupirani regiji, Ukrajinci pa drugi dve. Tebi se to zdi realistično? :) Rusi so gladko zavrnili že precej boljši predlog. Rusi tu ne iščejo kompromisa, ampak zmago.

Vprasanje tudi v kaksnem smislu dobijo okupirani regiji. Valjda ne bodo Ukrajinci Rusom senkavali ozemlja, ki ga Rusi se niso osvojili (preostanek Donbasa). Prav tako pa se Rusi ne bodo umaknili iz celotne hersonske in zaporizhske regije, ker jim sluzita za povezavo s Krimom. Edin realen kompromis bi bil sprejetje trenutnih frontnih linij. Ampak Rusi tega ne bodo sprejeli, ker pricakujejo da bodo se napredovali. Tudi za Ukrajince sprejetje tega ne bi bilo enostavno.

ModriMiha ::

Unilseptij je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

no ja, prej ko je bil "prijazen", je prislo vsaj do srecanja, malo celo tudi ze do zahtevnih debat, kako naj mir izgleda.... zdaj smo spet na zacetku, ko ni nobene komunikacije vec in govori samo orozje. Ce mislite, da bo ta pot prej pripeljala to miru, se po mojem motite... lahko pa se par let pocakamo in vidimo, kam to pelje, ce vam se ni jasno, hehe.

Seveda ker kristalno kuglo imata samo ti in Stevanović. Trumpo je dal dobro ponudbo na mizo oćitno pa je da pa ne bo podaril recimo zaporožja in ostalih mest ki jih je putko zahteval za mir ne more jih pa osvojit na terenu. Zamrznitev konflikta in da rusija obdrži kar je ukradla je bila več kot fer ponudba ampak valda putko hoče še tisto kar si na terenu ne zasluži vključno z lutko v Kijevu.

Ali lahko povzames, ker sem bolj pocasne sorte, kaj je v resnici ponudil Trump? Razen tega, da se Rusi pac umaknejo oz. da se konflikt zamrzne, da se lahko Ukrajine bolje oborozi :D. Pri cemer seveda Ukrajina ni pristala na nobeno ozemeljsko koncesijo, tudi direktno z nasprotovanjem Trumpu, za katerega se je izkazalo, da je pac "prodajal" nekaj, kar ni bilo njegovo... S tujim po koprivah press...

JBG, ameriski predsednik ne more biti na strani Rusije. Saj je dolgo poskusal s prilizovanjem Putinu, a verjetno ga je kdo poducil v smislu, da naslednjic pa krogla ne bo zgresila zile, ce ga bo se naprej sral s tem. Eno so predvolilne obljube, da je dobil glasove, nekaj drugega pa realna politika.

Unilseptij ::

phantom je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Pa saj ta načrt je konec koncev nekako privedel potem do srečanja na Aljaski... ker je odražal resno namero, da se sploh začnejo konkretni pogovori. Pokonci je pa skočila cela EU in uspešno zminirala vsak poskus racionalne debate. Kaj naj Rusi sploh storijo drugega, kot da nadaljujejo z vojno, če se enostavno nismo sposobni razumno pogajati...Če bo recimo Rusom EU ponudila še 50 letno pogodbo za nakup plina po dvojni ceni, kot jo prodajajo Kitajcem (in še zmeraj trikrat manjši, kot jo plačujemo ZDA :D) bi sigurno vsaj premislili. Ampak potem se pa računica več ne izide za naše biznismene...

Zgodovina sprememb…

Chalky ::

POTUS: Indian Prime Minister Modi "has assured me there will be NO OIL purchased from Russia."
https://x.com/RapidResponse47/status/19...

President Trump: I was not happy that India was buying oil and he [Prime Minister Modi] assured me today that they will not be buying oil from Russia. That's a big stop.
https://x.com/Gerashchenko_en/status/19...

bbbbbb2024 ::

ModriMiha je izjavil:

Vprasanje tudi v kaksnem smislu dobijo okupirani regiji. Valjda ne bodo Ukrajinci Rusom senkavali ozemlja, ki ga Rusi se niso osvojili (preostanek Donbasa). Prav tako pa se Rusi ne bodo umaknili iz celotne hersonske in zaporizhske regije, ker jim sluzita za povezavo s Krimom. Edin realen kompromis bi bil sprejetje trenutnih frontnih linij. Ampak Rusi tega ne bodo sprejeli, ker pricakujejo da bodo se napredovali. Tudi za Ukrajince sprejetje tega ne bi bilo enostavno.

Saj ne, da bi jaz bil pa iber seznanjen z ruso-ukrajinskimi zadevami, vendar...

Ukrajina je bila do leta 1930 kmetijska pustoš, kjer je neka pšenica zrasla, če je bilo leto pravo, dež pa to. Če pa ni bilo, pa pač ni nič zraslo. Sam Krim pa so pasli koze Tatarji, nezahtevni kmetje. Zadeve so se začele odvijati relativno hitro, čim so naredili prve jezove na Dnepru, to so bile prve elektrarne, začelo se je prvo namakanje.

Potem je Donbas živnil, jeklarna je bila zgrajena 1936.

Drugi puš pa je bil okrog leta 1960, ko so dodatno zajezili Dnepr in ambiciozno naredili kanale, za namakanje celotnega Krima. In onbas in Krim sta, geografsko bunki, torej eleviran teren, kamor reke natur ne pritečejo. Zato in samo zato so Krim dobili Ukrajinci, ker so dali nekaj petletk državnih proračunov za te jezove in elektrarne in namakalne kanale in firme, ki so potem gojile žito sitematično.

Zdaj je to vse šlo v kuratz, na 99,99% zaradi rusov.

Škode je po moje nekaj 100 miljard EUR. Kdo bo vse to postavil nazaj? A Ukrajinci za ruse? Ker namreč v Donbasu so se naselili etnični rusi? Pa ne bodo Ukrajinci niti centa dali. V redu. Naj imajo rusi Donbas. Ampak, saj se zavedate, da ne bo več velikih mest, kot je Doneck? Ker vode je samo za 10-15% današnjih prebivalcev.
Donbas in Krim sta lepo se vrnila nazaj v natur stanje iz leta 1920.

Če ni truda severnih Ukrajincev, da vse to zopet zajezijo, pa elektrarne pa to. donbasovci, ti ko so sedaj tam, WCja ne morejo splakniti z vodo.

A rusi bodo vse to nazaj zgradili? Ma leta 1930 niso oni nič zgradili, pa leta 1960 so imeli priliko zgraditi za Krim, pa niso in ne verjamem, da bodo pa leta 2026 kaj zgradili.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Nekaj 100 protestnikov z zelo velikimi jajci ker imajo toliko poguma v St. Petersburgu zahtevalo odjeb vožda!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()
««
1184 / 1184
»
»»