» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1173 / 1175
»»

Bici ::

fikus_ je izjavil:

Bici, pojdi k psihologu, ga potrebuješ!

Zakaj že? Ker ti napišem neprijetno resnico?

EU ni popolna, je pa mnogo bolj svobodna kot je Rusija. Tu lahko ti po mili volji pljuvaš po EU in hvališ Rusijo. V rusiji bi te za enak odnos, torej pljuvanje po rusiji in hvaljenje EU že davno dali na hladno.

Pa tega očitno ne dojameš in ne ceniš ter še kar gruzeš roko ki te hrani. Tako da bi bil ti tisti ki rabi neko strokovno pomoč. Ali pa mogoče goli otok ?

gozdar1 ::

Bodo rusifili danes kaj proslavljali rd velikega vidje?

fikus_ ::

Kdo ima RD?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ je izjavil:

Kdo ima RD?

Tvoj Führer. Kaj se sprenevedaš?

Bici je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kdo ima RD?

Vidim, da več veš kot jaz, celo "Führer-ja" mi pripisuješ.
Ampak glede na tvoje pisanje, ga imaš ti.

fikus_ je izjavil:

Bici je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kdo ima RD?

Jaz zagovarjam eu in zahod. Kjer živim.
Ti si kvizling, ki simpa za Putina, ki je de facto diktator zadnjih 20 let. Po domače rečeno je tvoj fuhrer ;)

Bici je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Bici je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kdo ima RD?

Jaz zagovarjam eu in zahod. Kjer živim.
Ti si kvizling, ki simpa za Putina, ki je de facto diktator zadnjih 20 let. Po domače rečeno je tvoj fuhrer ;)

Ti zagovarjaš svoje gospodarje in kar so ti vcepili v glavo.
EU špitzenkandidat politika se preveč ukvarja s politikantstvom in premalo z EU gospodarstvon.
Kako pa živijo v RU, ni moja stvar, jaz hočem , da je v EU bolje, ne pa da EU gospodarstvo tone, medtem ko politična elita živi v svojem svetu.

Dokler bomo imeli takšne voditelje, ki tako govorijo (ker smo v UA RU temi):
https://www.youtube.com/shorts/R-g6jY8D...

Ali pa sveže govoričenje (dvomim, da ve kaj je govorila in hotela povedati):

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

CoolBits ::

Tisti, ki govorite kakšen način vladanja imajo po svetu, recimo rusi ali kitajci in lastnega sistema ne vidite ste popolnoma oprani.
Pri nas imamo avtoritativno diktaturo saj tudi sami pravite policajem in vladi "avtoriteta".
Oprali pa so vas toliko, da ste pozabili, da smo ljudje avtoriteta in vse "vlade" bi morale delat za nas saj jih mi plačujemo.
Delajo pa večinoma za tuje korporacije in jim je za vas malo mar.
Volitve so samo pesek v oči, da vam dajo samo neko upanje, da se lahko kaj spremeni.

Dajte najprej pred svojim pragom pometat, če že :))

Zgodovina sprememb…

bpr123 ::

fikus_ je izjavil:

EU špitzenkandidat politika se preveč ukvarja s politikantstvom in premalo z EU gospodarstvon.
Kako pa živijo v RU, ni moja stvar, jaz hočem , da je v EU bolje, ne pa da EU gospodarstvo tone, medtem ko politična elita živi v svojem svetu.

Sem pobrisal del, ki je specifično za drugega uporabnika.
Te teme ne spremljam od začetka in ves ta konflikt spremljam občasno. Predvsem po zaslugi parih znancev in sedaj ST.

Mogoče se motim ampak če grem malo skozi tvoje poste je moj prvi vtis da podpiraš rusijo, zakaj ? Se strinjam da nam bi bilo bolje če vojne sploh ne bi bilo, ne vidim pa scenarija kako bi sedajle EU koristilo da zmaga Rusija. Rusija, če izzide zmagovalna iz tega konflikta nam zagotovo ne bo naklonjena, kar je logično. Torej za nas je vsekakor bolje da Rusija izgubi. In to čimprej.

Mnenja?

bm1973 ::

bpr123 je izjavil:

Se strinjam da nam bi bilo bolje če vojne sploh ne bi bilo, ne vidim pa scenarija kako bi sedajle EU koristilo da zmaga Rusija. Rusija, če izzide zmagovalna iz tega konflikta nam zagotovo ne bo naklonjena, kar je logično. Torej za nas je vsekakor bolje da Rusija izgubi. In to čimprej.

Mnenja?

Moraš pa biti res butast, da ne vidiš.

1. Konec metanja denarja v Ukrajino, ki je navadna pralnica EU denarja. Še Trumpu je to potegnilo.
2. Normalizacija države za same Ukrajince. Misliš, da raja hoče vojno in iti na fronto?
3. Obnova infrastrukture za nafto in plin iz Rusije, sam vprašanje če bo še tako poceni kot prej. Definitivno pa cenejše kot iz ZDA ali preko posrednikov.
4. Odprtje ruskega trga za EU. Trenutno se šteje izgube v milijardah.
5. Cel kup dela za psihiatre in terapevte, da odpravijo rusofrenijo iz polovice EU prebivalstva >:D.

Machete ::

Kako to, da nima nihče težav z npr. Belgijo in Belgijofobijo? Si se kdaj vprašal zakaj Rusija?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

JohnyQ_ ::

bm1973 je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Se strinjam da nam bi bilo bolje če vojne sploh ne bi bilo, ne vidim pa scenarija kako bi sedajle EU koristilo da zmaga Rusija. Rusija, če izzide zmagovalna iz tega konflikta nam zagotovo ne bo naklonjena, kar je logično. Torej za nas je vsekakor bolje da Rusija izgubi. In to čimprej.

Mnenja?

Moraš pa biti res butast, da ne vidiš.

1. Konec metanja denarja v Ukrajino, ki je navadna pralnica EU denarja. Še Trumpu je to potegnilo.
2. Normalizacija države za same Ukrajince. Misliš, da raja hoče vojno in iti na fronto?
3. Obnova infrastrukture za nafto in plin iz Rusije, sam vprašanje če bo še tako poceni kot prej. Definitivno pa cenejše kot iz ZDA ali preko posrednikov.
4. Odprtje ruskega trga za EU. Trenutno se šteje izgube v milijardah.
5. Cel kup dela za psihiatre in terapevte, da odpravijo rusofrenijo iz polovice EU prebivalstva >:D.

1. Bomo pa metali denar za obrambo naslednje države ki jih bo rusija napadla. Seveda boš rekel da tega ne bo ampak to ste rekli že 2022 za Ukrajino.
2. Biti pod rusko ukopacijo ni normlaizacija, poglej si kako so v 45 letih uničili V evropo.
3. Rusi so rekli da z nami ne bodo poslovali. oz. bodo zagotovo slabi pogoji
4. Bo ali pa ne bo, sigurno nam rusi ne bodo naklonjeni
5. Rusi z npadi na sosede sami kažejo svoje prave barve. Ni to nič neutemeljenega strahu. Edini vir vojn v eropi so rusi.

Skratka, spet si pozabil vzet tablete in pišeš neumnosti.
Tako da se nič ne čudim da te je tvoja postavila na cesto :)) Zato si pa še danes ves kisel in pizdakaš čez ženske...

@bm1973 Rusija kot zmagovalka konflikta bo potem v poziciji moči glede na EU in nam lahko diktira pogoje poslovanja, navija cene energentov itd...
Rusija, ki je poražena, ne more nastopati iz iste pozicije in potem EU postavlja pogoje poslovanja, nakupe energentov.

Torej, striktno ekonomsko gledano je nam v interesu da rusija konča kot poraženka in čim bolj oslabljena. Delikatna stvar je tu samo to, da ne bi Rusija razpadla, ker bi to potem znalo biti še dražje in bolj problematično na dolgi rok.

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Te teme ne spremljam od začetka in ves ta konflikt spremljam občasno. Predvsem po zaslugi parih znancev in sedaj ST.

Mogoče se motim ampak če grem malo skozi tvoje poste je moj prvi vtis da podpiraš rusijo, zakaj ? Se strinjam da nam bi bilo bolje če vojne sploh ne bi bilo, ne vidim pa scenarija kako bi sedajle EU koristilo da zmaga Rusija. Rusija, če izzide zmagovalna iz tega konflikta nam zagotovo ne bo naklonjena, kar je logično. Torej za nas je vsekakor bolje da Rusija izgubi. In to čimprej.

Mnenja?

Za EU že sedaj ni koristno, da je sploh vojna v UA, ampak nekateri še vedno navijajo za to (oprani s strani EU politične propagande). Zato sem že večkrat pisal, da se je potrebno pogovarjati, pogajati,sprejeti mir,...
Sedaj je Trump stopil vstran, orožje bo prodajal NATO državam, pa naj delajo kar hočejo z njim (tako Trump razmišlja). EU politiki pa veseli, bomo kupovali in pošiljali v UA (kar načeloma ni narobe), ampak s tem se EU še bolj izčrpava, gospodarstvo bo še bolj stagniralo,... Namesto da bi bil odgovor na Kitajski razvoj več vlaganja v EU gospodarstvo, pa gre EU denar v UA dobesedno v zrak.
Politiki so itak pri koritu, njih ne bo bolelo kaj, bolelo bo navadne ljudi, če jih že ne.

mostique ::

Zakaj točno je že vojna v UA?

Saj je čist preprosto Putler se naj spoka nazaj v Rusijo pa bo, a ne ?;((
born to sh*it, forced to wipe

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Mnenja?

Za EU že sedaj ni koristno, da je sploh vojna v UA, ampak nekateri še vedno navijajo za to (oprani s strani EU politične propagande). Zato sem že večkrat pisal, da se je potrebno pogovarjati, pogajati,sprejeti mir,...
Sedaj je Trump stopil vstran, orožje bo prodajal NATO državam, pa naj delajo kar hočejo z njim (tako Trump razmišlja). EU politiki pa veseli, bomo kupovali in pošiljali v UA (kar načeloma ni narobe), ampak s tem se EU še bolj izčrpava, gospodarstvo bo še bolj stagniralo,... Namesto da bi bil odgovor na Kitajski razvoj več vlaganja v EU gospodarstvo, pa gre EU denar v UA dobesedno v zrak.
Politiki so itak pri koritu, njih ne bo bolelo kaj, bolelo bo navadne ljudi, če jih že ne.

Se strinjam da za EU vojna ne koristi. Ampka smo kjer smo. In na dolgi rok kot vidim jaz je za nas mnogo cenejši ruski poraz kot pa ruska zmaga.

bpr123 je izjavil:

@bm1973 Rusija kot zmagovalka konflikta bo potem v poziciji moči glede na EU in nam lahko diktira pogoje poslovanja, navija cene energentov itd...
Rusija, ki je poražena, ne more nastopati iz iste pozicije in potem EU postavlja pogoje poslovanja, nakupe energentov.

Torej, striktno ekonomsko gledano je nam v interesu da rusija konča kot poraženka in čim bolj oslabljena. Delikatna stvar je tu samo to, da ne bi Rusija razpadla, ker bi to potem znalo biti še dražje in bolj problematično na dolgi rok.

Definiraj zmago/poraz RU.
Glede kupovanja RU nafte, tudi ob njihovi "zmagi" še vedno obstaja svetovni trg. In verjamem, če bo RU nafta, plin brez sankcij na svetovnem trgu, bo vplivalo na nižanje cen.
Ob porazu RU, da bo cena nafte/plna na svetovnem trgu nižja, se ne bi zanašal na to, vsaj dokler bodo sankcije.
Če nekateri računate na razpad RU in potem "lastninjenje" RU naftne industrije s strani zahodnih naftašev, bo to samo mlin na naftaše, za polnjenje njihovih malh, za rajo bo podobno.
poleg tega pozabljate, da Kitajci ne bodo pustili, da bi RU zgubila ali propadla, ker to pomeni, da bodo oni prvi na udaru Usa, ki se sedaj ukvarja še z RU, IL, IRI,...

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

fikus_ je izjavil:

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Mnenja?

Mojster, Kitajci vlagajo enormno v svojo vojsko. Praktično kolikor lahko. V zvezi z gospodarstvom ne bi tako zelo bil prepričan o Kitajski. Vendarle se njihova rast umirja, nepremičnine so jim kot petarda počile pod nogami.

fikus_ je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Glede kupovanja RU nafte, tudi ob njihovi "zmagi" še vedno obstaja svetovni trg. In verjamem, če bo RU nafta, plin brez sankcij na svetovnem trgu, bo vplivalo na nižanje cen.
Ob porazu RU, da bo cena nafte/plna na svetovnem trgu nižja, se ne bi zanašal na to, vsaj dokler bodo sankcije.
Če nekateri računate na razpad RU in potem "lastninjenje" RU naftne industrije s strani zahodnih naftašev, bo to samo mlin na naftaše, za polnjenje njihovih malh, za rajo bo podobno.
poleg tega pozabljate, da Kitajci ne bodo pustili, da bi RU zgubila ali propadla, ker to pomeni, da bodo oni prvi na udaru Usa, ki se sedaj ukvarja še z RU, IL, IRI,...

Poraz RU je umik na vsaj meje iz začetka 2022. Popolen porazen je umik na mednarodno priznane meje.
Pri čemer so vojaško in gospodarsko tako oslabljeni, da ne morejo več izvajat napadov in nadlegovat preostalega dela države.
Nafta na svetovnih trgih je že sedaj poceni. Tudi bencin na pumpi ni pretirano drag, med 2012 in 2015 so bile cene podobne, s tem da so danes plače precej višje.

Ne računam niti ne želim propada in razpada rusije. Samo poraz ki bi bil zadosten šok za državo da bi se resetirala in nehala ukvarjat s svojimi sosedami in bufer conami in podobnim. Niti ne rabim lastniniti njihovih naftnih podjetij ali bilo kaj.

Sampak dejstvo je enostavno, Rusija kot zmagovalka ima večjo moč nad EU kot pa če izgubijo.

Aha še Ruska zmaga.
Zmaga Rusije bi bila že to da ostanejo na trenutnih pozicijah in v nedogled nadlegujejo prostanek ukrajine, ker to pomeni da se Ukrajina ne more nikoli zares gospodarsko pobrati. In posledično postane večno breme za nas.

Popolna zmaga je da pridejo do dnjepra, opcijsko da osvojijo še kijev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bpr123 ()

bbbbbb2024 je izjavil:

Mojster, Kitajci vlagajo enormno v svojo vojsko. Praktično kolikor lahko. V zvezi z gospodarstvom ne bi tako zelo bil prepričan o Kitajski. Vendarle se njihova rast umirja, nepremičnine so jim kot petarda počile pod nogami.

Da vlagajo, da zaščitijo svoje trgovske poti, tudi J Kitajsko morje, da jih Usa ne bi mogle blokirati (razmišljajo dlje kot zahod).
Nepremičninski balon so pa že preboleli in se verjetno kaj iz tega naučili.
Glede gospodarske rasti, za ceneno plastiko so Kitajci predragi, to je šlo ven. Še vedno pa imajo višjo rast kot ostali svet.

Osgovor Bpr123.
RU si ne morejo privoščiti vojne v nedogled. Je vprašanje, kdo bo dlje zdržal RU ali EU, ker Trumpove Usa so se umaknile (orožje bodo prodajali EU, ta pa ...).
Če bodo RU dlje zdržali, bodo dlje prišli čez RU UA mejo, dvomim pa da imajo interes vladati celi UA, ker si s tem nakopljejo ogromno težav z zagotavljanjem miru na zasedenih ozemljih.
Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo, pa bo trenutna EU politična agenda stisnila RU, podobno ,kot je bila stisnjena Nemčija po prvi svetovni vojni.

fikus_ je izjavil:

Osgovor Bpr123.
RU si ne morejo privoščiti vojne v nedogled. Je vprašanje, kdo bo dlje zdržal RU ali EU, ker Trumpove Usa so se umaknile (orožje bodo prodajali EU, ta pa ...).
Če bodo RU dlje zdržali, bodo dlje prišli čez RU UA mejo, dvomim pa da imajo interes vladati celi UA, ker si s tem nakopljejo ogromno težav z zagotavljanjem miru na zasedenih ozemljih.
Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo, pa bo trenutna EU politična agenda stisnila RU, podobno ,kot je bila stisnjena Nemčija po prvi svetovni vojni.

Tako.
In za nas je boljša opcija "Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo..." Se strinjaš ?

Ali pa če ne, zakaj ne ?

Pa v mislim imam bolj nmčijo in japosnko po ww2. Če se že gremo kaj.

Pristop kot do nemčije v ww1 pač očitno ne deluje.

Zgodovina sprememb…

Ko bo mir, bo gospodarstvo najprej našlo poti za sodelovanje. Politiki se bodo pa še nekaj časa gledali po strani.

fikus_ je izjavil:

Ko bo mir, bo gospodarstvo najprej našlo poti za sodelovanje. Politiki se bodo pa še nekaj časa gledali po strani.

Seveda. Ampak druga opcija je za nas kot EU in članice EU zagotov ugodnješi. Se strinjaš ?

bpr123 je izjavil:

In za nas je boljša opcija "Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo..." Se strinjaš ?

Zakaj že?

Zakaj bi se Rusija umikala na prejšnjo mejo?

BTW. mal poslušaj Merklco, kdo je kriv za vojno...

bm1973 je izjavil:

bpr123 je izjavil:

Zakaj že?

Zakaj bi se Rusija umikala na prejšnjo mejo?

Ni vprašanje zakaj.

Vprašanje je bilo, kaj bi bilo za nas boljše.

1. Če bodo RU dlje zdržali, bodo dlje prišli čez RU UA mejo, dvomim pa da imajo interes vladati celi UA, ker si s tem nakopljejo ogromno težav z zagotavljanjem miru na zasedenih ozemljih.
2. Če bo EU dlje zdržala in se RU umaknejo na mejo, pa bo trenutna EU politična agenda stisnila RU, podobno ,kot je bila stisnjena Nemčija po prvi svetovni vojni.

1 ali 2?
Kaj je za nas kot EU in članice EU boljše ?

Zgodovina sprememb…

Trenutno dobra opcija bi bila tista iz marca-aprila 2022, ampak tisti vlak je odpeljal. Putin&Co se ne bodo umaknili iz zasedenih ozemelj, tudi ne kaže, da bo EU "zmagala", ker so tisti čas skupaj z Usa že zapravili.
Kaže, da bo prej UA vojska kolapsirala, kot pa bodo RU izčrpani.

PS tukaj ni enostavnih odgovorov, ni odgovor 1 ali 2.

Zgodovina sprememb…

Dejansko se ruske zahteve od takrat niso spremenile, še vedno zahtevajo kapitulacijo,... Eu težko zmaga/zgubi, ker ni v vojni.

Ravno zato vojna zna trajat še več let.

fikus_ je izjavil:

Trenutno dobra opcija bi bila tista iz marca-aprila 2022, ampak tisti vlak je odpeljal. Putin&Co se ne bodo umaknili iz zasedenih ozemelj, tudi ne kaže, da bo EU "zmagala", ker so tisti čas skupaj z Usa že zapravili.

Pogovarjamo se kaj bi bilo boljše za nas. To je opcija 2. se strinjaš ?

Potem pa se moramo pogovarjat kako bi to optimalno dosegli. Kot si ugotovil je mirovni vlak odpeljal.

2. opcija nima možnosti. S čim jih boš umaknil na mejo? Čvekanjem?!?!?!

Nemčija je bila po WW1 izčrpana do konca. Rusija ni in tudi ne bo.

EU razen tistih lajajočih starih bab in pederajsev, nima nobene možnosti, da v karkoli prisili Ruse...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Fikus_
Neki zate :))

mostique ::

bm1973 je izjavil:

Nemčija je bila po WW1 izčrpana do konca. Rusija ni in tudi ne bo.

EU razen tistih lajajočih starih bab in pederajsev, nima nobene možnosti, da v karkoli prisili Ruse...

Bomo videli, ko bodo Rusi čisto brez bencina pa elektrike :D
born to sh*it, forced to wipe

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

bm1973 je izjavil:

Tu smo na forumu, nismo generali ali vojaki. Torej je naša debata akademska in dejmo se v duhu tega pogovarjat.

Torej ali je po tvoje za nas boljša opcija 1. ali 2.? In zakaj?

o0o0o0o0o0 ::

Sej nista samo elektrika in bencin problem. Gospodarstvo je kaput. Umetno ga držijo z vojno, zato ni opcije da putka odneha. Zato pa rusi zahtevajo, da se umakne sankcije

Russia’s war runs on oil — and that oil is now on fire — superb policy by the Armed Forces of Ukraine.

Ukraine as reported by Kyiv Independent, hit Russia’s largest oil terminal in Feodosia overnight (Oct. 6), sparking a fire visible for miles. The terminal can store 250,000 tons of fuel — a key supply hub for Russian forces across Crimea.
Explosions were also reported near the Saki and Kacha airfields. Moscow’s Defense Ministry claimed it shot down 251 Ukrainian drones, including 40 over Crimea — but those numbers haven’t been independently verified.

This isn’t the first strike — Ukraine hit the same Feodosia depot a year ago, in October 2024, triggering a local state of emergency.
Fuel shortages are already gripping occupied Crimea and Sevastopol — roughly half of all gas stations have halted gasoline sales, according to The Moscow Times.

Since August, Ukraine’s drone campaign has battered Russia’s energy network. The Financial Times reports 16 of Russia’s 38 oil refineries have been hit, pushing diesel exports to their lowest level since 2020.

Nkol se nismo tolk smejal kot k je rusija gorela... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Potem pa se moramo pogovarjat kako bi to optimalno dosegli. Kot si ugotovil je mirovni vlak odpeljal.

Potrebno je gledati na realnost.

o0o0o0o0o0 ::

Realnost pa samo fikus pozna. Že od leta 2022 nas navdušuje

fikus_ je izjavil:

bpr123 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Potrebno je gledati na realnost.

To kot že rečeno je forumska debata. Akademska scena. Tako da no harm no foul, če malo razmišljamo what if...
In s tem v mislih, kaj se ti zdi boljše za nas 1. ali 2. ? In zakaj ?

Zadetih že 16 od 38 ruskih rafinerij

Ukrajina je po navedbah medija Financial Times od avgusta letos z brezpilotnimi letalniki zadela že 16 ruskih naftnih rafinerij. Gre za strategijo hromljenja ruske energetske industrije in s tem poskusa vplivanja na zmanjšanje izvoza ruskih energentov, ki so eden od glavnih virov prihodkov ruske državne blagajne, iz katere se nato financirajo ruski že tri leta in pol trajajoči napadi na Ukrajino.
Taktika naj bi delovala zelo dobro, saj je ruski izvoz energetov, v prvi vrsti dizelskega goriva, po navedbah Financial Times trenutno najnižji po letu 2020. Da ima Rusija v določenih regijah težavo z oskrbo z gorivom za osebne avtomobile, pa so začeli opozarjati tudi že ruski, ne zgolj zahodni mediji.

Po družbenih omrežjih je v zadnjih tednih zaokrožilo več prizorov s črpalk goriva v Rusiji, ki so prikazovali dolge čakalne vrste, ki naj bi bile posledice pomanjkanja goriva zaradi ukrajinskih napadov na ruske obrate za predelavo nafte.
O tem, da se ruski vozniki, tudi tisti v ruski prestolnici Moskvi, soočajo s pomanjkanjem goriv, pa ta teden pišejo celo ruski mediji.
Novičarski portal MSK1 je v četrtek tako objavil reportažo obiska več bencinskih črpalk v Rusiji, med katerimi so novinarji ugotovili, da določenih vrst bencina, predvsem 92- in 95-oktanskega, preprosto ni mogoče dobiti ali pa je na razpolago v zelo omejenih količinah.

:D

Gregor P ::

Odlično!:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jernejl ::

fikus_ je izjavil:

Za EU že sedaj ni koristno, da je sploh vojna v UA, ampak nekateri še vedno navijajo za to (oprani s strani EU politične propagande).
Tako je, zato pa moramo Ukrajincem pomagati še precej bolj in ruse ekonomsko bistveno bolj stisniti, da se ta norija čim prej preneha. Tako bi tudi zaprli gobce tistim, ki navijajo za to, da bi rusom morali dopustiti, da svoje osvajalske pohode nadaljujejo v neskončnost, in da bi se morali z njimi pogovajarati o tem, koliko ozemlja si še mislijo vzeti, koliko ljudi pokončati in koliko beguncev pregnati k nam ter koliko svinjarije spustiti v zrak. O tem pogovor ni možen. Vso škodo morajo rusi vrniti, prav tako se umakniti z vseh ozemelj, ki niso njihova. Edina stvar, o kateri se lahko z njimi pogovarjamo in pogajamo, je višina kazni, ki jo bodo morali poleg vsega tega še plačati. Tukaj pa bi dejansko lahko nekoliko popustili in jim predlagali, da bo kazen zgolj zelo visoka, namesto izjemno visoka, če se nemudoma poberejo iz Ukrajine.

fikus_ je izjavil:

Po trumpu zna priti na oblast kdo drug, ki bo mogoče gledal malo dlje v prihodnost kot mr. "drill baby drill". EU bo do tačas brez problema zdržala, če bo tudi rusija, je pa drugo vprašanje.

Mar nisi ti dvomil tudi o tem, da bodo rusi napadli Ukrajino?

No, ruse moramo stisniti bolj, da se ne bi zgodilo tako kot pri nemcih, ki so relativno hitro prišli k sebi in začeli novo vojno. Te napake se ne sme ponoviti. Najbolje za nas je, da ruse, potem ko bodo poraženi in se bo njihova ekonomija sesula, čim dlje držimo v srednjem veku. Potem ne bodo nevarni, bomo jih pa lahko izkoristili kot poceni delovno silo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

shmandi ::

fikus_ je izjavil:

Tale tvoj putler&co že malo diha na škrge. S terorističnimi napadi na stanovanjska naselja in civilno infrastrukturo pač ne bodo dobili vojne...

Stane2 ::

CoolBits je izjavil:

Tisti, ki govorite kakšen način vladanja imajo po svetu, recimo rusi ali kitajci in lastnega sistema ne vidite ste popolnoma oprani.
Pri nas imamo avtoritativno diktaturo saj tudi sami pravite policajem in vladi "avtoriteta".
Oprali pa so vas toliko, da ste pozabili, da smo ljudje avtoriteta in vse "vlade" bi morale delat za nas saj jih mi plačujemo.
Delajo pa večinoma za tuje korporacije in jim je za vas malo mar.
Volitve so samo pesek v oči, da vam dajo samo neko upanje, da se lahko kaj spremeni.

Prav neverjetno kako nekdo, ki gobca o t.i. avtoritativni diktaturi v kateri bojda živimo, še vedno gobca dnevno proti tej oblasti že iz leta in leto, pa ni v zaporu na primer.

Tvoj problem ni v tem, da bi bil opran. Ti dobesedno nimaš možganskih kapacitet, da bi zastopil v kakšni situaciji se nahajamo.

Putinova Rusija je že od začetka financirala in spodbujala skrajno desničarske stranke z namenom razbitja EUja. To je EDINO izhodišče, ki ga moraš vzet, da razumeš, kaj se Rusija gre.

fikus_ je izjavil:

V katerem paralelnem vesolju kaže na to. Naslednje leto bomo imeli praktično 80% vojne samo še z droni. V 2027 pa 90%+.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stane2 ()

Goran10 ::

To je jeba če se informiraš pri raznih Scott Ritterjih in col. Mccgregorjih pri njih skoz kaže da bo zdaj zdaj Ukr vojska kolapsirala. Dejstvo pa je da so Ruse zbrcal čez Dnjeper. Ruske ofenzive z majhnimi skupinami motoristov pa tudi očitno ne prinesejo zmage. Putin zavlačuje v upanju da se bo zahod naveličal podpirat Ukrajino. To je njegovo edino upanje, očitno.

Če Rusi ostanejo na drugi strani Dnjepra je to za vzhodno Evropo čista zmaga. Edina garancija za naprej je pa močna Ukr vojska ki je v praksi dokazala da se da Ruse ustavit. Ta scenarij je za Putina čisti poraz zato pa nadaljuje z vojno. On bi rad na terenu dosegel šibko Ukr za veke vekomaj a dogaja se mu ravno nasprotno. Zdajle umaknit pomoč bi bila največja neumnost ki jo lahko naredimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

shmandi ::

Nič bat. 440-ti poskus tridnevne operacije bo pa baje zares uspel. Torej bo pojutrišnjem vsega konec...

Samo da pride ta prava ruska armada ki počiva nekje na Kamačatki z novimi čudežnimi orožji-boge živali konji,osli bolj se mi smilijo kot tisti blesavi Rusi ki umirajo za Putina in ruske oligarhe.

pa seveda letos bomo že v četrto vsi zmrznil najprej seveda Nemci ki jim vse propada pa cel zahod propada najbolj pa Eu. Zda se pa trudi spet biti no.1 ampak ni šans da se kosa z Rusijo in Kitajsko samo poglej njihove železniške postaje pa naše pa ti je takoj jasno:))

Zgodovina sprememb…

Trenutno se veliko govori o dostavi Tomahawk-ov. Napovedovalci prihodnosti nam seveda zatrjujejo da to ne bo spremenilo poteka vojne. Samo ruska konjenica lahko spremeni potek vojne pa par oslov v kremlju.

Zgodovina sprememb…

Edina varianta da vojna pride v vzhodno Evropo je da se Ukr podari Rusiji ker ima potem Rusija dejansko dober izhodišče za naprej. Zato je neumnost poslušat razne Mearsheimerje,Sachse,Poldije,Aleše in ostale napovedovalce prihodnosti ker nam bodo ravno oni pripeljal vojno v vzhodno Evropo.

Rusi na levi strani Dnjepra so garancija za nadaljni mir.

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

fikus_ je izjavil:

Ruske nafte in plina ne bo več, ker jim bo Zelenski uničil *vse* rafinerije in naftne ploščadi. Ukrajinci se šele ogrevajo z droni. Zaradi sankcij jih pa ne bodo Rusi sposobni popraviti. Kitajec pa tudi ne bo zastonj investiral v RF. Game over za Putina.

Saj nejvečja ironija je, da rusi sami sebe smatrajo za evropejce, ruska elita ima otročad, ljubice,..na zahodu delajo pa vse, da bi čim bolj oslabili evropo.
««
1173 / 1175
»»