» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1080 / 1092
»»

Machete ::

Bici je izjavil:

Tradicionalne družinske vrednote.

Grozno. Mefedron je malo sfrizirano kitajsko gnojilo. Najslabša droga, kar sem jih proval.
Kako pa kaj epidemija krokoldila v rusiji?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

fikus_ ::

gozdar1 je izjavil:

Rusija že ves čas zavrača kakršnakoli resna pogajanja in ni pripravljana na nikakršen kompromis. Npr. konstantno problematizira ukrjinsko nato članstvo, ko je to na mizi in se mu je ukrjina pripravljena odreči, rusija zahteva ukrjinsko razorožitev,..

Kako zavrača, če je bila pa pobudnica vseh treh pogajanj?!
Res da so za UA in Zelenskega postavili težke pogoje, nazadnje jih je tudi UA. Ampak nič ni bilo iz pogajanj, so pogajalci UA odšli. Pogajalca iz leta 2022 so pa v UA ubili.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

JohnyQ_ ::

fikus_ je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Rusija že ves čas zavrača kakršnakoli resna pogajanja in ni pripravljana na nikakršen kompromis. Npr. konstantno problematizira ukrjinsko nato članstvo, ko je to na mizi in se mu je ukrjina pripravljena odreči, rusija zahteva ukrjinsko razorožitev,..

Res da so za UA in Zelenskega postavili težke pogoje, nazadnje jih je tudi UA. Ampak nič ni bilo iz pogajanj, so pogajalci UA odšli. Pogajalca iz leta 2022 so pa v UA ubili.

A bejž no bejž.

Spet lažeš, ko pes teče.

AvtoR ::

fikus_ je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Poslušaj prijatelj, ali si zabit ali samo trolaš? Niso se zmogli zmeniti niti o prekinitvi ognja, ker je to rusija gladko zavrnila! Če od nekoga zahtevaš popolno kapitulacijo, potem to niso pogajanja.

Kje je kakšen argument, ki bi podkrepil vaše pisanje??? Ni ga!!!

Argumenti so dejstva!

fikus_ je izjavil:

Seveda je.
Rusija je napadla ko je bila Ukrajina še nevtralna. Tepčki pa opravičujete to.

TESKAn ::

fikus_ je izjavil:

Bici, sped neko podtikanje! Citiraj me, kjer podpiram RU!

Realnost je takšna, da so se Putin&Co očitno počutili dovolj ogrpžene in šli v vojno. Že leta 2008 je Putin opozarjal, tudi Usa politiki in diplomati so pisali domov, da je širjenje NATO v UA (če bi pogledali moje včerajšnje povezave, bi to vedeli) nesprejemljivo za RU.

Tako pa je "demokratičen" zahod rinil naprej, sedaj pa je kar pač je.
Na veliko bolj primeren način bi lahko UA dobili na svojo stran z gospodarskim sodelovanjem, ne pa državnim udarom in s porivanjem v NATO.

Za vse sodelujoče, kratek povzetek dogajanja v Ukrajini:
Kratka zgodovina Ukrajine.
Za putina je ukrajina v NATO postala problem takrat, ko je ugotovil da lahko s 'specialno vojaško operacijo' fino odvrne pozornost od internih problemov rusije in si nabije ratinge.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Putin je terorist in da se kdorkoli sploh pogovarja z njim je zaničevanja vredno.
Svojo teroristično kariero je začel v Čečeniji 99, če se ne motim. Je bil pa gotovo vajenec že prej.

mzakelj ::

tikitoki je izjavil:

mzakelj je izjavil:

tikitoki je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Potem je rešitev preprosta putin&co nehajo z vojno.

Nato bo Izrael prenehal izvajati genocid, se umaknil na meje iz 1967 in se strinjal s "two states solution"?

Arabci so zmerom zavrnili two states solution. Kar preberi si. Drugače pa ni nobenega genocida v "palestini".
"palestina" pa sploh ni nič drugega kot Izraelsko ozemlje. Preberi si v koranu. Lepo piše....

Ni vredno odgovora.

Ker ga nimaš verjetno... Genocida ni, je samo vojna proti Hamas teroristom.

Legon ::

Odnesi svoje pravljice in slaboumno trolanje v namensko temo.

Pithlit ::

fikus_ je izjavil:

Še vedno tipično pisanje brez korektnih argumentov in podtikanje. Slabo mislite.

Saj veš da "MSM!!!" "PROPAGANDA!!!" "PLAŠNICE!!!" "MOJ PODPIS!!!" niso noben argument... Ampak so vse prej kot to. Predvsem ti tvoji izpadi dokazujejo da se s tabo ne da argumentirano pogovarjat ker edini argumenti ki tebi kaj veljajo so tisti ki tebi pritrjujejo. Tudi če smo ti že večkrat dokazali da se motiš.

Kdaj prideš na kavo? Obljubim da te ne bom usekala. Brez skrbi, tisti kol v moji hlačnici je tm sam za vajo.

fikus_ je izjavil:

Bilo jih je milijon. Ampak ker se ne strinjajo s tabo jih pač ni. Kaj zdaj, se bomo zjokal? Rabiš objemček?

Če še nisi opazil... Nihče več te ne jemlje resno. Prav nihče.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

fur80 ::

Evo "naša" se je potegnila za Ukrajino!

The Times reports that President Zelensky has found an unexpected ally in the White House. According to the publication, U.S. First Lady Melania Trump, who was born in the former Yugoslavia, regularly reminds her husband of the victims of Russian airstrikes on Ukrainian cities.

On Monday, during a conversation in the Oval Office, Donald Trump said: "I come home and tell the First Lady: 'I spoke with Vladimir (Putin) today -- we had a great conversation.' And she replies: 'Really? Meanwhile, another (Ukrainian) city is being hit again.'"

https://x.com/wartranslated/status/1945...

Pithlit je izjavil:

Vidim ja, ti bi celo s kolom hodila naokrog.

Pac-Man ::

fikus_ je izjavil:

Realnost je takšna, da so se Putin&Co očitno počutili dovolj ogrpžene in šli v vojno.

Butast izgovor.

Putinu je idol Peter Veliki in hoče obnovit ruski imperij. Tole imajo v Sankt Peterburgu, plačal je Gazprom, Vladimir Vladimirovič se je pa udeležil otvoritve

Saint Petersburg Flagpoles @ Wikipedia

Sanktpeterburški drogovi so tretji najvišji drogovi za zastave na svetu, visoki 175 m.[1] Nahajajo se v parku 300-letnice Sankt Peterburga v bližini centra Lakhta v Sankt Peterburgu in so bili postavljeni junija 2023.[2]

Zastave so sedanja zastava Ruske federacije, zastava Ruskega imperija in zastava Sovjetske zveze.[3]

Intersekcionalnost po rusko, ta rdeči so ta bele nafutrali s svincem, ta modri pa častijo oboje.

Treba razumet individualne okoliščine :)
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

fikus_ je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Prideš na kavo? Al se me tolk bojiš? Jaz držim svoje obljube.

Zakaj že?! Ali imaš kakšne fetiše s temi vabili?!

PS sicer pa poznam tvoj odgovor, si že odgovarjala na zavrnitve kavic.

fikus_ je izjavil:

Zakaj že?! Ali imaš kakšne fetiše s temi vabili?!

PS sicer pa poznam tvoj odgovor, si že odgovarjala na zavrnitve kavic.

Reva.

Vidiš da te poznam

fikus_ je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Sej to ima samo za vajo.

Saj veš tako kot rusi 2022, vosjko na meji so imeli samo za vajo. No vsaj tako si ti ves čas trdil.

Pithlit v UA na fronto, bodo RU pobegnili v Sibirijo..... ma ne, ko bo prečkala UA mejo bodo že zbežali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

Pithlit v UA na fronto, bodo RU pobegnili v Sibirijo.....

Kdaj se ti preseliš v svojo omiljeno Rusijo ?

Talk is cheap pa to.

Ko se boš ti oglasil z UA RU fronte.

jernejl ::

fikus_ je izjavil:

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kot kaže ni nihče pogledal intervjuja, tako da še vedno pišete po MSM propagandi in s plašnicami.
Pravzaprav zagotovo vem, ker ste prehitro začeli pljuvati.

Ti v fris povem: če te kdaj na ulici srečam te bom usekala tolk močno kkr zmorem. Ne zato ker tko zelo junaško opletaš s svojimi prsti. Ampak zato ker me je Poldi sprovociral. Pa Invictus. Tolk da boš vedel koga krivit.

Torej ti z nasiljem rešuješ svoje težave?!
Ni ona nasilna, sneti moraš plašnice in gledati širšo sliko. Bila je sprovocirana in ne preostane ji nič drugega, kot da se brani in te useka. Kriva sta Poldi in Invictus, ti pa tudi, ker se nisi jasno postavil na njeno stran in kot pravilno označil vse tisto, kar ona že ves čas trdi. Če je ne bi spravili v ta brezizhoden položaj, ona o obrambi pred vami sploh ne bi razmišljala.

Yossarian ::

jernejl je izjavil:

Ni ona nasilna, sneti moraš plašnice in gledati širšo sliko. Bila je sprovocirana in ne preostane ji nič drugega, kot da se brani in te useka. Kriva sta Poldi in Invictus, ti pa tudi, ker se nisi jasno postavil na njeno stran in kot pravilno označil vse tisto, kar ona že ves čas trdi. Če je ne bi spravili v ta brezizhoden položaj, ona o obrambi pred vami sploh ne bi razmišljala.

Touché
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

fikus_ je izjavil:

Za razliko od tebe jaz ne navijam za vojno.

Če si nihče drug ne upa, se jaz javim da grem na kavo z Pithlit.
Lahko na zasebno8-)

Pac-Man ::

Pripet je 10-minutni video s podnapisi

https://x.com/NatalkaKyiv/status/194489...

V državi, v kateri je za kritiko Putinove politike mogoče iti v zapor, je ugledni ruski ekonomist Abel Aganbegyan spregovoril o žalostnem stanju ruskega gospodarstva.

V nadaljevanju si preberite nekaj utrinkov iz Aganbegyanovega govora ali si oglejte videoposnetek, v katerem je predstavil še več zelo zanimivih podrobnosti.

"V 34 letih obstoja nove Rusije se je po podatkih Rosstata naš BDP povečal za 37 %. 1 % na leto. V primerjavi z letom 1990.

V državah v razvoju se je povečal za 3 do 6-krat. V Indiji 8,6-krat. Na Kitajskem 13-krat. Medtem ko se je naša ekonomija povečala za 37 %.

Po vseh mednarodnih ocenah, vključno s kazalniki blaginje in gospodarskimi kazalniki, smo močno nazadovali.

Na področju inovacij je prava katastrofa. Po letu 2020 od 1658 podjetij "zlatorogov", ki so v začetku leta 2025 vredna več kot milijardo dolarjev, ni niti enega iz Rusije.

Od 2500 velikih inovativnih komercialnih zasebnih podjetij v 43 državah, ki za raziskave in razvoj porabijo 35 000 000 EUR ali več, so le tri iz Rusije.

Pri nas je število robotov 19 na 10 000 zaposlenih. V Južni Koreji jih je 1014. V drugih razvitih državah je od 200 do 600.

Imamo 7 superračunalnikov, Kitajska in ZDA pa vsaka po 150.

Od kod lahko dobimo inovativna podjetja, če je glavni vir njihovega razvoja tvegani kapital, ki je leta 2021 znašal 3,4 milijarde, zdaj pa 270 milijonov dolarjev?

Naš globalni delež visokotehnološkega blaga in storitev znaša 1,3 %, v izvozu pa 0,3 %.

Ob takšnih kazalnikih ne more biti rasti."
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Veliko si upa povedati.

Yossarian je izjavil:

jernejl je izjavil:

Touché

Kar opravičujte eden drugega in zagovarjajte nasilje. Kaže da se vam virtualni svet podira in brcate naokrog. Prav to sedaj počnejo Usa, da bi ohranile svoj primat v svetu, svoj imperij.

JohnyQ_ je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Za razliko od tebe jaz ne navijam za vojno.

Lazeš! Navijas za vojno, jaz vsak teden pisem, da so pogajanja pravi nacin.

Zgodovina sprememb…

fikus_ je izjavil:

Yossarian je izjavil:

jernejl je izjavil:

Touché

Kar opravičujte eden drugega in zagovarjajte nasilje. Kaže da se vam virtualni svet podira in brcate naokrog. Prav to sedaj počnejo Usa, da bi ohranile svoj primat v svetu, svoj imperij.

Tell me you're an Analphabet without telling me you're an analphabet. In to po tem ko ti funkcionalno pismeni celo razložijo. Vidiš, ravno zaradi tega se ne da pogovarjat s tabo. No. Se popravljam. Zato ker se zelo aktivno budalo delaš.

Kavica? Kdaj? Ne mi rečt da te bo AvtoR prehitel... Aja, pa ti bom ponudila isti dil k sem ga ponudila ostalim strahopetcem v tej temi: greva skupaj na fronto. Ti na RU stran, jaz pa na UA stran. Prisežem na grobu mojega fotra da te ne bom s kolom (lahko te pa s čim drugim... you never know what I'm packin').

Glej pred leti bi sel na kavico, je bilo tvoje pisanje zanimivo, sedaj pa ne vidim smisla, škoda časa.

PS pa spet neke grožnje. Pojdi spet k psihatru.

Zgodovina sprememb…

fikus_ je izjavil:

Glej pred leti bi sel na kavico, je bilo tvoje pisanje zanimivo, sedaj pa ne vidim smisla, škoda časa.

Awwwww. A greva stavit čigavi prispevki bolj zabavajo folk? Tvoji ali moji?

Sem že bila pri psihiatru. Mam papir da sem povsem normalna in ne rabim nobene obravnave. Si upaš trditi isto zase?

JeTuNiTam ::

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Sem že bila pri psihiatru. Mam papir da sem povsem normalna in ne rabim nobene obravnave. Si upaš trditi isto zase?

Psihiatri ne dajo takega papirja :) sta pa zabavna oba

scythe ::

fikus_ je izjavil:

Pithlit v UA na fronto, bodo RU pobegnili v Sibirijo..... ma ne, ko bo prečkala UA mejo bodo že zbežali.

Eni drugače podpirajo Ukrajino, tudi ti jo finančno podpiraš, pa če ti paše ali pa ne. Rusofilu sigurno ne, da gre vsak mesec par njegovih evrov za Ukrajino in tako bo še dolgo.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Saj vem, da jih financno podpiram, tako da nic novega. Po novem je samo to, da je Trump javno izjavil, da bodo Usa poslale orozje UA, placala bo pa EU.
Sem sazledil za patriote, da sta sedaj "na vrsti" za placilo DE in Finska.

:O

sir_mha ::

fikus_ je izjavil:

Se en imtervju z Mearsheimerjem, da pogledate mimo plašnic:

https://m.youtube.com/watch?v=0Wv6NhGjy...

Kaze da sem s prejsnjo objavo pričakoval preveč, argumenti pa to.
Tako da s to objavo ne pricakujem kaj korektnega od vas.

Na svet je potrebno gledati širše. Gledati je potrebno na interese drugih držav in jadrati vmes s svojimi interesi, sicer se lahko z interesi drzave zaletijo. To se je zgodilo z UA in sirjenjem NATO v UA. Bi bilo neprimerno bolje gospodarsko sodelovati z UA in jo tako potegniti izpod vpliva RU.
Ampak Usa politika se je odločila da bo UA uporabila za proksi vojno z RU, to potrjuje tudi izjava Usa politika

https://thehill.com/homenews/5179806-ru...

A ti misliš da Ukrajinci želijo biti tako kot Belorusija? Itak si tudi Belorusi ne želijo.

scythe ::

fikus_ je izjavil:

Saj vem, da jih financno podpiram, tako da nic novega. Po novem je samo to, da je Trump javno izjavil, da bodo Usa poslale orozje UA, placala bo pa EU.
Sem sazledil za patriote, da sta sedaj "na vrsti" za placilo DE in Finska.

Pa še dolgo jih boš/bomo. Trump je že marsikaj izjavil v preteklosti in se čez par mesecov drugače povedal, počasi tudi spoznava, da ga Putin na suho nateguje. Če bo še dolgo, bo Ukrajini zrihtal Tomahawke, ki jih bo Evropa financirala.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

JeTuNiTam je izjavil:

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Psihiatri ne dajo takega papirja :) sta pa zabavna oba

Še dobro da si mi povedal da ta papir ne obstaja... Čeprav obstajajo 3 fizične kopije (plus digitalna - ne vem pa kolk je backupov).

Še bolj dobro da si sam zarad tega şel nov profil delat.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Windlass ::

https://x.com/Gerashchenko_en/status/19...

Slovenija se je po Melanijini zaslugi znašla na klasični propagandni oddaji kanala Rossija 1.

Sploh ne upam pokazat Putinofilom, ker 2 dni skupaj ne bodo mogli kontrolirat krčenja svojih prostat ob misli, da jih je mati Rusija končno opazila.

Sem pa presenečen, da če so se že obregnili ob Slovenijo, da ni takoj sledilo kakšno namigovanje o tem našem nesojenem izstopu iz NATA. Nekam popuščajo, pravi propagandisti bi to takoj pograbili :))

Also, za Pithlit in njen man-handling Fikusa:)):

Prosim pridi naredit isto še tistim 20 gnusobam z RTV-ja, proti katerim je Fikus pravi Duh Kijeva.

gozdar1 ::

Rusofile strašno skrbi podpora ukrajini ampak si pa ne vse pretege prizadevajo, da bi prek kupovanja ruskega plina in nafte financirali rusijo in njeno vojsko ter potencjalno grožnjo evropskim državam.

skrtuh ::

A lahko nehate ponavljat kot papagaji o tej strašni grožnji Rusije, ker izpadete povsem nekredibilni. Evropa vlaga 10x več v vojsko. Prav tako Rusija ne more zasesti niti štirih provinc v ukrajini in so povsem nesposobni - kar sami ves čas ponavljate - ampak zdej zdej bodo Rusi na Portugalskem...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

karafeka ::

Strah ima velike oči...
Čeprav mislim, da ima pri višanju izdatkov za oboroževanje zraven veliko predvsem pohlep elit.

Brez višanja izdatkov za vojsko evropa da 10x več kot Rusija...

Zgodovina sprememb…

skrtuh je izjavil:

A lahko nehate ponavljat kot papagaji o tej strašni grožnji Rusije, ker izpadete povsem nekredibilni. Evropa vlaga 10x več v vojsko. Prav tako Rusija ne more zasesti niti štirih provinc v ukrajini in so povsem nesposobni - kar sami ves čas ponavljate - ampak zdej zdej bodo Rusi na Portugalskem...

Rusi so preklopili na vojno ekonomijo, tako da strah ni odveč. Zdaj štancajo orožje v precej večjih količinah kot celotna Evropa. Vsak dan pošljejo 500 dronov in več kot 10 raket na Ukrajino. Vprašanje je kako dolgo to lahko počnejo, ob tihi podpori kitajske verjetno še dolgo. In tu je kaveljc. Kitajcem zelo ustreza ta konflikt. Izčrpava zahod, od rusov dobivajo pod ceno surovine, hkrati so dobili čas da se oborožijo do zob z najnovejšo tehnologijo kot npr. AI droni. Si predstavljate napad na fronti z nekaj tisoč avtonomnimi droni na enkrat?

Ti si preklpil na vojno propagando po nareku Ursule. Preklopi nazaj na na svoje možgane in ne bodi papagaj - to si lahko vzameš za svoj moto :)

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Btw. kaj je pa kaj s Čečeni, Kadirovom in Tik-Tok warriorji?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

skrtuh je izjavil:

Ti si preklpil na vojno propagando po nareku Ursule. Preklopi nazaj na na svoje možgane in ne bodi papagaj - to si lahko vzameš za svoj moto :)

Ravno pravi se je oglasil:))

fur80 ::

skrtuh je izjavil:

Gre se za tole, kar so si Rusi hoteli vzeti, to menda ja veš ali od včeraj spremljaš tole vojno? Gre se za 2 točki, katere si Rusija zelo želi, da bi imeli direkten dostop. Kar bo pa Evropa branila, da temu ne bo tako!

This 60-Mile Strip of Land Is NATO’s ‘Weak Spot’ Against Russia

in tole:

Transnistria
Transnistria @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()
««
1080 / 1092
»»