Forum » Loža » barva zidov
barva zidov
janezvalva ::
v stanovanju imam stene pobarvane v sinje modro barvo, tla so laminat zelo svetlo rjave oz. skoraj zlatorumene barve, rad bi prebarval zidove v svetlo sivo oz. barvo cementa. ciljam na minimalistični izgled, kaj menite?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Mato989 ::
janezvalva je izjavil:
v stanovanju imam stene pobarvane v sinje modro barvo, tla so laminat zelo svetlo rjave oz. skoraj zlatorumene barve, rad bi prebarval zidove v svetlo sivo oz. barvo cementa. ciljam na minimalistični izgled, kaj menite?
Minimalistični izgled = bela barva... vse ostalo je preseravanje in ni več minimalistično =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
atubbuta ::
Mislim, da je bolj pomemben enoten izgled, kot minimalističen. Enoten v smislu, da se stvari navezujejo in ne, da je vsak prostor na las podoben drugemu.
:)
janezvalva ::
ja, ampak, če se stvari navezujejo v kričeče rdeči barvi, tega moje oči ne prenesejo.
kar pa se tiče bele barve, bela barva je prav tako preveč kričeča, rabim bolj umirjeno barvo
kar pa se tiče bele barve, bela barva je prav tako preveč kričeča, rabim bolj umirjeno barvo
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Dobro. Ampak jaz čisto sivo odsvetujem, ker je preveč sterilna in laboratorijska. Daj kak blagi ton zelene ali pa peščene. Pojdi tam, kjer mešajo in si vzemi nekaj vzorcev, ki so ti všeč.
Naj opozorim, da barva na steni izgleda za ene 5 stopenj bolj divja, kot na vzorcu in imej to v mislih.
Potem pa te vzorce primerjaj z opremo in različnimi stvarmi, ki jih imaš doma. Vse skupaj mora sesti. Ko boš izbor skrčil na max 3 barve, pa si namešaj najmanjše količine in z njimi pobarvaj karton ali plošče 1x1m in počakaj, da se posuši. Potem bo odločitev lažja.
Naj opozorim, da barva na steni izgleda za ene 5 stopenj bolj divja, kot na vzorcu in imej to v mislih.
Potem pa te vzorce primerjaj z opremo in različnimi stvarmi, ki jih imaš doma. Vse skupaj mora sesti. Ko boš izbor skrčil na max 3 barve, pa si namešaj najmanjše količine in z njimi pobarvaj karton ali plošče 1x1m in počakaj, da se posuši. Potem bo odločitev lažja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: atubbuta ()
janezvalva je izjavil:
ja, ampak, če se stvari navezujejo v kričeče rdeči barvi, tega moje oči ne prenesejo.
Bela barva je najbolj nevtralna ever...
nergac ::
Glede na barvo tal lahko še razmišljaš o stenski barvi, ki vleče na sivo-modro-vijolično.
Namreč rumena in vijolična sta nasprotni barvi.
Bela je predvsem najbolj praktična.
V stanovanju se ohrani največ svetlobe, prekriješ fleke in poškodbe sam, barvne učinke lahko dosežeš z lučmi itd.
Namreč rumena in vijolična sta nasprotni barvi.
Bela je predvsem najbolj praktična.
V stanovanju se ohrani največ svetlobe, prekriješ fleke in poškodbe sam, barvne učinke lahko dosežeš z lučmi itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
janezvalva je izjavil:
A boš mešal barve sam?
Meni najbolj ustreza barva beli jupol klasičen, potem pa imaš tonerje.
Sam sem barval do sedaj samo belo, mi pa je enkrat starejši profi pleskar razlagal, da se pri ročnem mešanju težko zadene oranžni odtenek, dosti lažje je dobiti rumenega, zelenega, ne vem kako je z vijoličnim.
Od tega je že skoraj 20 let, ne vem kako je sedaj z obstojnostjo rdečega odtenka, ki ga rabiš recimo pri oranžni, topli beige in podobnih barvah.
Najprej se odloči, katero firmo barv boš uporabljal, pa mogoče je bolj ziher se skeširati za že namešan odtenek.
Mislim, da je bolj pomemben enoten izgled, kot minimalističen. Enoten v smislu, da se stvari navezujejo in ne, da je vsak prostor na las podoben drugemu.
Tu smo že na področju feng shui-a, filozofije, celo meditacije.
Za to doseči je treba biti umirjen.
Ko pa dosežemo umirjenost, ne barvamo več stanovanja ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
c3p0 ::
Če moraš kaj popravljat in nimaš dovolj ostanka barve, lahko greš samo še na novo. Odtenek je težko zadet, sploh če si ročno mešal. Tudi vse barve niso enako hvaležne glede popravkov, sploh kakšne z močnejšimi pigmenti.
Furbo ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Najbolj nevtralna je bez.
In že prvi dan po pleskanju imaš izgled, kot da nisi pleskal že 15 let. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Če moraš kaj popravljat in nimaš dovolj ostanka barve, lahko greš samo še na novo. Odtenek je težko zadet, sploh če si ročno mešal. Tudi vse barve niso enako hvaležne glede popravkov, sploh kakšne z močnejšimi pigmenti.
Če mešaš sam, imaš možnost zadeti isti odtenek, enako, kot imaš možnost zadeti sedmico na lottu. Če pa kupiš po skali namešano barvo, pa praktično ne bo odstopanja.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Najbolj nevtralna je bez.
In že prvi dan po pleskanju imaš izgled, kot da nisi pleskal že 15 let. :)
To ni res. Če ne pleskaš 15 let, je vse lisasto, vidni so vsi zračni tokovi in vsa zgodovina likvidnih tokov, pečatov, …
Zgodovina sprememb…
Amdforce ::
Jaz odkar imam vecino pobarvano v bez/vanilija odtenku se ne dotaknem vec bele barve.... namesas se par litrov ekstra za kake popravke in je to to. Vecinoma imam kombinacino stene bez, strop bel, oziroma v sobah neklasicnih oblik strop celo temno vijola, izgleda super, rabi pa dobro osvetlitev potem.
Pa še to; bela barva se neprimerno hitreje stara od vseh sivih, drab, peščenih in pastelnih odtenkov.
Pa še to; bela barva se neprimerno hitreje stara od vseh sivih, drab, peščenih in pastelnih odtenkov.
Ampak jo je tudi neprimerno hitreje nabavit in prebarvat, ker ne čakaš na mešanje itd... =) Bela je zakon, pač barvaš na vsake 10-15 let... ampak po 15 letih itak je načeloma menjat večino zadev v stanovanju, tako da to je to =)
Machete ::
Nisem bral teme, ampak imam za povedati tole: BELA, BELA in še enkrat BELA. Vse ostalo je sadizem in slab okus (razen če imaš restavracijo, hotel, kurbenhaus itd..).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Nisem bral teme, ampak imam za povedati tole: BELA, BELA in še enkrat BELA. Vse ostalo je sadizem in slab okus (razen če imaš restavracijo, hotel, kurbenhaus itd..).
Očitno ne veš, kaj je to lepa barva. Lepo barvo za stanovanje ni enostavno najti.
Jaz imam doma v kuhinji eno steno sivo opečnato, v dnevno sivo zeleno in v spalnici zelo umirjeno travnato.
Moram priznati, težko bi jih zamenjal za kako drugo, sploh pa za belo ne.
Netrunner ::
Slab okus :) Ali v tvojem primeru brez okusa če se držiš samo bele :)
Jaz imam vsako sobo v dveh barvah. Nasprotujoči steni sta enake barve strop je vedno bel. Barve po sobah pa so: Vijolična / Bela, Rdeča / Rumena, Blaga modra / Blaga zelena, Marelična / bela.
Zelo popestri stanovanje in na belo se ne bi vrnil več.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Machete ::
Dobro, da ne rabim h tebi na obiske.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
PacificBlue ::
Bela je najbolš izbira. Sem prebarval ze toliko sten, imel razlicne odtenke..pa se vedno vrnem k beli. Vseh drugih barv se naveličas čez čas, bele nikoli.
I’m out.
:3
PacificBlue je izjavil:
Bela je najbolš izbira. Sem prebarval ze toliko sten, imel razlicne odtenke..pa se vedno vrnem k beli. Vseh drugih barv se naveličas čez čas, bele nikoli.
Verjetno zato, ker še nisi izbral lepih odtenkov oz. odtenkov, ki bi bili skladni z opremo stanovanja.
Z drugimi besedami; barva, ki je umirjena in ob enem sede na barvo opreme oz. jo celo zna lepo poudariti, se je nikoli ne naveličaš. Vse mora biti skladno in izstopajo lahko le poudarki.
bedarija ::
doma imamo večino bele v dnevni sobi je zid za TV-jem svetlo siv in na hodniku je zid z vrati svetlo rumen (opečnat, bež, nimam pojma kake barve) tako da večino belo in en zid druge barve je več kot dovolj da popestriš prostor.
Lahko pa bele stene osvetlimo z led sijalkami poljubnih barv.
V mislih imam take mini reflektorčke za domačo uporabo.
Ne vem pa kako je tehnologija napredna: ali obstajajo led diode z "bež" barvo ...
V mislih imam take mini reflektorčke za domačo uporabo.
Ne vem pa kako je tehnologija napredna: ali obstajajo led diode z "bež" barvo ...
Ampak efekta z barvno svetlobo osvetljene bele stene in stene v barvi sta popolnoma drugačna.
Doma želim imeli belo ali toplo belo barvo. Barvni led reflektor je lahko le majhen poudarek nekje. Da bi pa celotno stanovanje osvetlil s svetlobo različnih barv, ... dober bi bil, če bi preživel to.
Si mi dal pa dobro idejo za hujšanje. V jedilnici naredim tako. :)
Doma želim imeli belo ali toplo belo barvo. Barvni led reflektor je lahko le majhen poudarek nekje. Da bi pa celotno stanovanje osvetlil s svetlobo različnih barv, ... dober bi bil, če bi preživel to.
Si mi dal pa dobro idejo za hujšanje. V jedilnici naredim tako. :)
Zgodovina sprememb…
PacificBlue ::
PacificBlue je izjavil:
Verjetno zato, ker še nisi izbral lepih odtenkov oz. odtenkov, ki bi bili skladni z opremo stanovanja.
Z drugimi besedami; barva, ki je umirjena in ob enem sede na barvo opreme oz. jo celo zna lepo poudariti, se je nikoli ne naveličaš. Vse mora biti skladno in izstopajo lahko le poudarki.
Jaz se definitivno naveličam. Sploh kake krem, bež barve. Me odbija. Sploh pa zraven hrastovega parketa, dvomim da sede sploh kaj drugega kot pa bela.
Barvne dodatke lahko oplemenitis s pohištvom, opremo itd..ne pa da greš barvat stene v ta namen.
Tudi pomembna je osvetljenost prostora.
I’m out.
Kakorkoli obračamo, stvar je dokaj subjektivna.
Žena hoče oranžno, sam hočem belo. Tu bodo še pogajanja ...
Na koncu pa kompromis: nekatere stene oranžne, strop in nekatere stene bele, pa tiste kamnite oranžne luči.
Žena hoče oranžno, sam hočem belo. Tu bodo še pogajanja ...
Na koncu pa kompromis: nekatere stene oranžne, strop in nekatere stene bele, pa tiste kamnite oranžne luči.
Furbo ::
Stene se pleska v belo, barve se pa dobi na kak drug način, lesena obloga, kamen, umetniška dela itd..
...vse tisto barvanje vsake stence drugače je za socialce brez okusa in sredstev.
...vse tisto barvanje vsake stence drugače je za socialce brez okusa in sredstev.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Stene se pleska v belo, barve se pa dobi na kak drug način, lesena obloga, kamen, umetniška dela itd..
Načeloma imaš prav, ampak večina folka ima omejen budget.
Pa še tisti ki imajo denar ga vložijo raje v pleh, potovanja ...
Kdo pa ima še masivno pohištvo iz lesa, narejeno po meri, zgolj leseni parket in primerna umetniška dela ter obdelan kamen?
Večji problem so ne-socialci brez okusa: primer: radioaktivne fasade ...
Pozabljaš tudi na terapevtski pomen barv.
Ni pa praktično, to je res ...
PacificBlue je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Jaz se definitivno naveličam. Sploh kake krem, bež barve. Me odbija. Sploh pa zraven hrastovega parketa, dvomim da sede sploh kaj drugega kot pa bela.
Barvne dodatke lahko oplemenitis s pohištvom, opremo itd..ne pa da greš barvat stene v ta namen.
Tudi pomembna je osvetljenost prostora.
Parket mora biti beljen ali pa zelo nevtralne barve, da se ga da kombinirati. Se pa strinjam, da na star porumenel parket praktično nobena barva ne sede. Bela barva je najbolj univerzalna in najbolj varna, saj z njo ne moreš faliti. Je pa prazna in brez prave opreme lahko deluje nedodelano ali celo industrijsko. Nekaterim bo to všeč, drugim ne. Zaradi polarizacije prostora je po mojem mnenju dobro imeti vsaj eno steno v nekem tonu ali pa drugem materialu. Da orientacijo in domačnost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pleskanje sobeOddelek: Loža | 4066 (2448) | FTad |
» | Pleskanje stene (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18994 (14360) | cheff |
» | Črni avtomobil (umazanija,praske)Oddelek: Na cesti | 10672 (9550) | bambam20 |
» | Kakšna naj bo barva sten v kuhinji in jedilnici ?Oddelek: Loža | 16714 (11374) | Marvinek |
» | Barvanje stenOddelek: Loža | 11144 (10256) | Marvinek |