» »

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji

««
8 / 27
»»

FoxKnox ::

Glede na to, da vavčerji ne bodo v fizični obliki, kako se bodo vnovčevali pri ponudnikih ?
V obliki gotovinskega popusta pri ponudniku ?
Ali v obliki olajšave pri dohodnini pri naslednjem obračunu ?

FoxKnox ::

UganiKdo je izjavil:

Alayne je izjavil:

A kdo ve kako naj bi izgledalo plačevanje. Nekako mi glede na objavljeno smrdi po davčni olajšavi....

Olajsava v standardnem pomenu (torej nizanje dohodninske ooanove) po vsej vejretnosti ne prid v postev (sploh ker vkljucije mladoletne, upokojence...).

Bi pa se dalo zadevo vezat na davcno stevilko in dobropis na davcnem kontu, ki se izplaca ali pobota enkrat v 2021.

To bi pa pomenilo naše kreditiranje države 9 mesecev in vračilo našega posojenega denarja brez obresti.

boldleaf ::

Ene zadeve se morate zavedati glede teh voucherjev.

- Denar za njih bo drzava dobila iz davkov.
- Ki jih boste placevali vsi.
- Kaj bo dejansko vlada dosegla z njimi je samo to, da vas je PRISILILA v nakup pocitnikovanja v Sloveniji v vrednosti 200 eurov, ne glede na to, ali to zelite ali ne.

Gre za totalno svinjsko prakso in regulacijo trga, z namenom preprecitve padca cen storitev, ceprav je to za nekoga, ki bi pa rad sel v Slovenijo pocitnikovati ekstremno slabo, saj bi vsak raje namesto voucherja, ki ga je placal iz svojega davka, dobil CENEJSO storitev.

Ergo, tole je se en dober razlog za kolesarjenje pred parlamentom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: boldleaf ()

lisaac ::

Mene ni noben prisiliu da moram počitnikovat v SLO, ker pač en izlet (z nočitvijo)v Sloveniji imam zmeraj na svojem letnem programu. Z ali brez voucherja.

lisaac je izjavil:

Mene ni noben prisiliu da moram počitnikovat v SLO, ker pač en izlet (z nočitvijo)v Sloveniji imam zmeraj na svojem letnem programu. Z ali brez voucherja.

Spet kratkovidno razmisljanje, na tvojem primeru: kaj bi raje, da padejo cene ali da ostane tako kot je bilo?

Preberi se enkrat kaj sem zgoraj napisal.

Voucher je namenjen temu, da ponudnikom ni treba znizevati cen za privabit stranke.

Ustvarjanje umetnega povprasevanja.

Povprasevanje je izrazito padlo napram ponudbi, tudi najbolj neumen ekonomist ti bo pa razlozil, da v takem primeru sledi znizanje vrednosti ponudbe (kar se spremeni v nizjo ceno).

Vlada se trudi to preprecit, se pravi prepreciti, da bi cene turisticnih storitev padle (da so cene pred korono bile prenapihnjene je jasno tudi najvecjemu idiotu) v skodo vsem ostalim, ki teh storitev ne ponujajo.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Za 200€ pričakujem več kot eno nočitev z zajtrkom... Ne vem zakaj je povsod govorijo o eni nočitvi, a to bo norma za te vaučarje? Nazadnje ko smo šli z družino na poroko, nas je apartma s polpenzionom stal 120€ na dan in smo bili trije not.
Magic

D3m ::

In kaj ti ni všeč leaf?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vazelin ::

Vavčerji bodo velik uspeh.
Ravno tisti kolesarji jih bodo najraje koristili saj se njim ni za bat s službami :D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

facepalm ::

Me prav zanima ce bosta 2 voucherja dovolj za nocitev z zajtrkom za vikend paket med glavno sezono.
Imam obcutek, da bodo voucherji vnovcljivi le med tednom:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

KAVINSKY ::

Imam občutek da ne bo toliko tujcev pri nas, da bi morali omejevati manj prioritetne turiste.

In obstajajo tudi rezervacije.

D3m je izjavil:

In kaj ti ni všeč leaf?

Kaj mi ni vsec? Kaj imas raje 50% znizanje vseh turisticnih storitev (zaradi znizevanja povprasevanja) na neko nenapihnjeno vrednost ali 200 eurov voucherja, ki si ga tako ali tako sam placal iz naslova davkov?

Matr, a je treba danes res samo poslati nateg skozi eno abstrakcijo, pa ga nihce vec ne vidi/razume?

Po eni strani SDS ves cas naklada o neoliberalizmu, potem pa se pojavi moznost delovanja prostega trga (znizanje povprasevanja zniza ceno ponudbi), pa na hitro sprejmejo nateg, kjer bojo to preprecili. Na skodo vseh, ki bi storitev radi koristili.

Zgodovina sprememb…

Kdaj pa še nismo plačali davka?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Kdaj pa še nismo plačali davka?

Tole pa nisem razumel povezave.

sunshine403 ::

facepalm je izjavil:

Me prav zanima ce bosta 2 voucherja dovolj za nocitev z zajtrkom za vikend paket med glavno sezono.
Imam obcutek, da bodo voucherji vnovcljivi le med tednom:)

Zakaj pa? Kar se mene tice, mi je cisto vseeno ce bo gost prisel v moje apartmaje z denarjem ali pa voucherjem. Edina razlika je, da pri placilu z denarjem dobim denar tako, na denar od voucherja pa naj bi bilo za cakati do 8dni (ampak na denar z Bookinga cakam se par dni vec, tako da to ni problematicno). Zares je, vsaj kolikor imam informacij do sedaj, to zgolj ena od moznih oblik placila, tako da ne vem zakaj bi bil nekdo diskriminiran zaradi tega, ker ima s seboj voucher. Tistih 200eur z voucherja je povsem enakih 200eur s kartico ali pa 200eur v bankovcih.

Potlej sem z darilnimi boni za SPAR ali katero drugo trgovino diskriminiran?
|HP EliteBook|R5 6650U|

fikus_ ::

" Kaj imas raje 50% znizanje vseh turisticnih storitev (zaradi znizevanja povprasevanja) na neko nenapihnjeno vrednost ali 200 eurov voucherja, ki si ga tako ali tako sam placal iz naslova davkov? "!"

Saj za Bled so že dejali, da cen ne bodo nižali, samo za isto ceno bodo ponujali nekaj več. :D Kaj bo tisto več?! Prst v r. .. :|

@D3m pri meni ja.... ker darilnih bonov za Spar ne morem vnovciti in so brez vrednosti. Ta voucher se naj bi dalo ;)

D3m je izjavil:

Potlej sem z darilnimi boni za SPAR ali katero drugo trgovino diskriminiran?

Ok, ali trolas ali si pa zabit in nisi razumel nicesar kar sem zgoraj napisal.

Machete ::

Helikopter moneyz. Jeaaa.. Kruha in iger. brap
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Probajte razumeti, saj ni tako tezko no?!

boldleaf je izjavil:

Voucher je namenjen temu, da ponudnikom ni treba znizevati cen za privabit stranke.

Ustvarjanje umetnega povprasevanja.

Povprasevanje je izrazito padlo napram ponudbi, tudi najbolj neumen ekonomist ti bo pa razlozil, da v takem primeru sledi znizanje vrednosti ponudbe (kar se spremeni v nizjo ceno).

Vlada se trudi to preprecit, se pravi prepreciti, da bi cene turisticnih storitev padle (da so cene pred korono bile prenapihnjene je jasno tudi najvecjemu idiotu) v skodo vsem ostalim, ki teh storitev ne ponujajo.

Skratka, namesto, da bi precej ceneje pocitnikovali, boste namesto tega placali polno ceno z voucherjem, ki ga boste pa placali preko davkov, ce boste pa hoteli pocitnikovati malo dlje se vam bo pa na polno zarilo v denarnico (namesto nizje cene)

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Ne samo to boldleaf... vavčer je namenjen da se cene ne znižajo HKRATI pa je namenjen, da se prisili ljudi v DELO... ker če bi jim direkt dali denar, ne bi delali, zdaj bo pa nek fejk kroženje denarja za delo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

nirm ::

vedno bolj razmišljam o tem, da bo vse skupaj slabo izpeljana dobra ideja. v bistvu tale voucher omogoča zelo malo svobode pri počitnicah, hkrati pa bo zagotovo privedel do dviga cen.
ni mi sicer jasno, ali ga bo možno izkoristiti le enkrat ali po več kosih. ampak glede na birokratsko okornost sklepam da le enkrat.
vsaj pri sebi, ko gledam, ne hodim na dopust v en fiksni kraj za 10 dni. pač nimam te tradicionalne navade in verjamem, da je nima tudi veliko slovencev. grem ponavadi nekajkrat za ca 3 dni, menjam nastanitve in ob tem poskušam oddih tudi aktivno preživeti. denar pa se razprši med veliko različnih ponudnikov

prav tako ne hodim v hotele, v kampe pogosteje. slovenija je izvrstna za pohajkovanje ampak biti en teden samo v toplicah je dolgčas. prav tako bodo izviseli tisti, ki oddajajo privat nastanitve (za njih brez obrokov voucher naj ne bi veljal, če sem prav razumel). vsi se bodo zrinili v zastonj poceni hotel in toplice. v dveh tednih bodo cene aranžmajev šle gor za vsaj 40%, tretirani boste slabše, kot prejšnja leta. veliko ponudnikov bo situacijo ocenilo kot nujno zlo za počrpanje državnega keša. tako ali tako ne računajo na vas naslednje leto ampak na to, da se bodo vrnili ljubi italijani nazaj.
pa glede na to, da bodo voucher dobili vsi - zelo malo slovencev je pripravljeno pustiti 20e za dunajca in pomfri (ki imh tudi ni vreden 20e). veliko jih bo jedlo sendviče iz mercatorja. sploh tisti, ki so navajeni malo bolj klošarskih počitnic, ali pa počitnic in etike bivanja s soturisti sploh niso vajeni. veliko spotov se bo posledično precej posvinjalo, nagužvalo, higiena bo slaba in to pa tudi ni ravno dobro z zdravstvenega vidika glede na stanje v katerem smo. zna biti, da bo situacija podobna, kot je ponavadi jeseni v grčiji, ko se tja nagužvajo penzionerji iz ex yu s poceni post-sezona aranžmaji.

na koncu znajo ponudniki, ki jim je zakon pisan na kožo (nižji do srednji razred hotelov in terme), z manj truda pobrati enak ali celo boljši profit kot prejšnja leta. spet drugi bodo pa izviseli. in nobenega zagotovila ni, da ne bodo tuji lastniki pobrali profita, potem pa septembra delavce vseeno na koncu odpustili.

Mato989 je izjavil:

Ne samo to boldleaf... vavčer je namenjen da se cene ne znižajo HKRATI pa je namenjen, da se prisili ljudi v DELO... ker če bi jim direkt dali denar, ne bi delali, zdaj bo pa nek fejk kroženje denarja za delo...

No jaz sem poskusal samo razloziti tisti del, kjer si vecina predstavlja, da so nekaj dobili od politikov, dejansko pa so jih nategnili (avtomaticno jim prodan voucher - ker ce ga ne gres sam kupit z denarjem ampak ga placas iz davkov je pa to nekaj cisto drugega - za idiote se razume), pa se potencialno so jih oskodovali (previsoke cene teh storitev bojo ostale).

nirm je izjavil:

vedno bolj razmišljam o tem, da bo vse skupaj slabo izpeljana dobra ideja.

Ne, ze v osnovi ni dobra ideja.

Zgodovina sprememb…

Boš za karkoli prikrajšan?
|HP EliteBook|R5 6650U|

KAVINSKY ::

Baje bodo še naši vnuki odplačevali za ta naš dopust.

Ohhhh, groza. ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Končno nekaj od države.

Do sedaj samo grabljenje: primer: sam nimam otrok a moram še vedno plačevati enako visoke davke, četudi ne koristim vrtca ali šole:D gre za princip haha. Tako da me boli k, če bodo male snezinkice odplačevale moj vavčer :D

Upam da v petek kolesarji protestirajo, ker se vavcerjev ne bo dalo izkoristit na hrvaškem:))

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::

Glede na to da si lahko ogledas katerokoli znamenitost / del slovenije ze z enodnevnim izletom, naj si vtaknejo ta vavcer nekam. Zakaj ni mozno koristiti za vstopnine, restavracije, etc. ? Izgleda ima nekdo v vladi lastnistvo v hotelih.
Za tiste ki pravijo zakaj se folk buni, naj ne porabi in bo denar ostal v proracunu: na ta denar se placujejo mastne obresti !
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

nirm je izjavil:

prav tako bodo izviseli tisti, ki oddajajo privat nastanitve (za njih brez obrokov voucher naj ne bi veljal, če sem prav razumel).

Ce sem prav razumel naj bi voucherji veljali za nocitev oz. nocitev z zajtrkom, kar pomeni da naj naceloma ne bi veljali za gostinske usluge. To pomeni, da bi veljali tudi v kampih ali privat nastanitvah brez hrane. Lahko pa da se motim, ampak glede na prakso sprejemanja odlocitev v zadnjih dveh mesecih, se bo do sprejetja tega vse se 14x spremenilo.

Smrekar1 ::

Master_Yoda je izjavil:

Glede na to da si lahko ogledas katerokoli znamenitost / del slovenije ze z enodnevnim izletom, naj si vtaknejo ta vavcer nekam. Zakaj ni mozno koristiti za vstopnine, restavracije, etc. ? Izgleda ima nekdo v vladi lastnistvo v hotelih.

Namen je, da bi večji delež dopusta porabili v Sloveniji in bi tako več turističnega denarja ostalo doma. Ideja je čisto všečna, ampak najnovejša iteracija bo ... zanimiva. Dobijo vsi s stalnim prebivališčem v Sloveniji, 200€ za odrasle, 50€ za otroke, porabiš ga lahko za nastanitev z zajtrkom, je prenosljiv med družinskimi člani in ne obstaja v fizični obliki.

Super. Zdaj rabiš samo še ekipo informatikov, ki ti bo postavila primeren informacijski sistem, ki bo sledil kdo je vavčer že porabil, kateri ponudnik je do tega upravičen, koliko mu je treba nakazati in na kateri račun, kdo je na koga prenesel kateri vavčer in sledil dokazilom. Z nekaj sreče in sposobno ekipo bo do novega leta že pripravljen na demo verzijo.

Očitno v vladi ni še nihče nikoli poskušal uvesti kakšne novitete, ker tole je spet amatersko improviziranje.

Namen je, da bi večji delež dopusta porabili v Sloveniji in bi tako več turističnega denarja ostalo doma. Ideja je čisto všečna, ampak najnovejša iteracija bo ... zanimiva. Dobijo vsi s stalnim prebivališčem v Sloveniji, 200€ za odrasle, 50€ za otroke, porabiš ga lahko za nastanitev z zajtrkom, je prenosljiv med družinskimi člani in ne obstaja v fizični obliki.

Saj to je vladi že uspelo, samo bomo dopust porabili doma, ne da bi sploh kamorkoli šli, ker ne bo denarja ker nam je najprej vlada vzela službe skozi zaprtje z odloki, zdaj bi nas pa zapufala da zapravljamo denar ki ga nimamo!

Ekonomija par excellence!

Kot da če bi vavčer bil za pir in kosilo ne bi porabli v SLoveniji =)

Smrekar1 ::

Mato989 je izjavil:

Saj to je vladi že uspelo, samo bomo dopust porabili doma, ne da bi sploh kamorkoli šli, ker ne bo denarja ker nam je najprej vlada vzela službe skozi zaprtje z odloki, zdaj bi nas pa zapufala da zapravljamo denar ki ga nimamo!

Saj ne rečem, tudi to bi delovalo. Ampak namen je reševanje ponudnikov turističnih storitev in (to je bistveno) stimulacija da poleg tega denarja zagoniš še xyz drugega denarja, ki bi ga sicer nesel v tujino.

Osnovna ideja niti ni slaba. Žal se tu pozitivni del zgodbe zaključi.

Ja to z informacijski sistem za sledenje je tudi meni cudno, kako jim bo to uspelo narediti. Bi pa seveda kot drzavljan rad imel dostop do statusa mojega vavcerja - ker ce so si priskledniki tako specificen vavcer izmislili, kaj jih ustavlja da si od tistih, ki tega ne bomo koristili vnovcijo vavcer in dajo lepo v zep.

Ampak dvomim da se bo taksna sledljivost naredila.

Lahko ti predlagaš kako bi pozitivno zaključil naslednji del zgodbe? :))

D3m je izjavil:

Boš za karkoli prikrajšan?

DA! Samo spet, en nivo abstrakcije pa nihce vec ne razume. Prikrajsan bom za nizje cene in denar od davkov. Pa ne samo jaz. Tudi ti.

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj ne rečem, tudi to bi delovalo. Ampak namen je reševanje ponudnikov turističnih storitev in (to je bistveno) stimulacija da poleg tega denarja zagoniš še xyz drugega denarja, ki bi ga sicer nesel v tujino.

Kaj pa, če bi ponudniki turističnih storitev (kar je mimogrede tudi restavracija in bar ane?) dali take ponudbe da jih slovenci ne bi mogli zavrnit in bi šli prostovoljno?

Saj veš, prosti trg.

Prosti trg je v casu dobickov na racune lastnikov. Ko je kaksna kriza pa se socializira izgube in jih raja placa. Kaj ces boljsega.

@Boldleaf realno ne. To je dobesedno monopoly money. Ja davke bodo dvignili, ampak to bi jih tako ali tako, s korono ali brez. Enako je bilo z "kriznim ddv". Je sel nazaj na nekriznega? Realno pa Slovenija (ali pa katerakoli druga drzava) tega denarja ne more nikjer dobiti. Dokler se pa gredo te stvari z imaginarnim denarjem, pa neka. Mi je pa zares vse skupaj kar malo smesno. Lani ni bilo mozno dobiti par miljonov za zdravstvo, danes pa brez problema 7 miljard iz lufta. Pa ce bi se nekdo spomnil, da jih bo 20, bi jih bilo pa 20.

Smrekar1 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Ne. Namen je, obdrzati trenutni standard turisticnih delavcev in prepreciti padec cen turisticnih storitev na racun vseh drzavljanov Slovenije, ki si zaradi voucherjev ne morejo privoscit cenejsih pocitnic.

obdrzati trenutni standard turisticnih delavcev

Trenutni standard. MIsliš nula?>:D

Zgodovina sprememb…

Zapravli bomo kaj, tam cca 6-7 milijard, folk pa od tega skoraj ne bo imel nič... z 7 milijardami bi lahko vsak med 18 in penzijo dobil cca. 7k ojrov na račun, zdaj pa si predstavljajte, da dobita 2 ki delata v fabriki za minimalca 14k evričev na račun... in da se to zgodi skoraj vsaki familjo in vsakemu samskemu... to bi blo prodaje in nakupov, garant...

sunshine403 je izjavil:

Ja davke bodo dvignili, ampak to bi jih tako ali tako, s korono ali brez. Enako je bilo z "kriznim ddv". Je sel nazaj na nekriznega? Realno pa Slovenija (ali pa katerakoli druga drzava) tega denarja ne more nikjer dobiti. Dokler se pa gredo te stvari z imaginarnim denarjem, pa neka. Mi je pa zares vse skupaj kar malo smesno. Lani ni bilo mozno dobiti par miljonov za zdravstvo, danes pa brez problema 7 miljard iz lufta. Pa ce bi se nekdo spomnil, da jih bo 20, bi jih bilo pa 20.

Tocno tako. Dobivamo neke imaginarne bomboncke, dejansko pa smo depriviligirani sloji (neprivatniki) ves cas nategnjeni. In namesto, da bi jim ljudje zabasali te voucherje v gobec, so se vsi veseli... ooo leeeeej, IJJ mi je dal nekaj zastonj, kako je prijazen nekaj sem dobil... zabite ljudske mnozice, najbolj pa me cudi, da je takih na slo-techu toliko.

Vazelin je izjavil:

obdrzati trenutni standard turisticnih delavcev

Trenutni standard. MIsliš nula?>:D

Dobro ves kaj mislim.

Zgodovina sprememb…

olk pa od tega skoraj ne bo imel nič...

Kako d fuck misliš ne bo imel nič? Folku se je od polovice marca pokrivalo dobesedno dohodki za pr 100k ljudi neposredno. Saj je šlo dobesedno za helikopterski denar za v.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Mato989 je izjavil:

Zapravli bomo kaj, tam cca 6-7 milijard, folk pa od tega skoraj ne bo imel nič... z 7 milijardami bi lahko vsak med 18 in penzijo dobil cca. 7k ojrov na račun, zdaj pa si predstavljajte, da dobita 2 ki delata v fabriki za minimalca 14k evričev na račun... in da se to zgodi skoraj vsaki familjo in vsakemu samskemu... to bi blo prodaje in nakupov, garant...

Denar bo šel izključno tistim ki ga že imajo veliko.
Quack !

Mato989 je izjavil:

Saj ne bomo zapravili, IJJ in kompanija bo probala cimvec tega denarja poniknit v svoje zepe. Zakaj bi imel vsak 14k eurov, ce jih ima pa lahko IJJ in okolica 14 miljonov? ;((

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

Kako d fuck misliš ne bo imel nič? Folku se je od polovice marca pokrivalo dobesedno dohodki za pr 100k ljudi neposredno. Saj je šlo dobesedno za helikopterski denar za v.

Seveda se je, ampak spet, povprečen delavec je vseeno zadevo občutil kot padec standarda... ker je doma gnil na 560 evričev... zdaj pa ga je še strah da ga bodo VSEENO odpustili... a ne bi bilo bolje odpustit 200k ljudi in bi imeli v žepu vsak po 5-7k? Dosti bolje bi bilo, zdaj se bo pa začelo izsiljevanje (tipa Hidria) kako bodo vseeno propadli, pa odpuščanje tipa Revoz (ukinitev smene) itd... torej kaj smo naredli, zagonli 6 milijard, še vedno bo pa do konca leta vsaj 150k brezposelnih...

Bolje bi bilo da bi jih konec aprila bilo 220k +/- 20k, in bi imeli vsi v žepu teh 6-7 milijard...

Vazelin je izjavil:

To drzi. Ni imelo pa kaj dosti efekta. Kriza bo in to kar fina, mi smo pa denar vnaprej pokurili.

Zgodovina sprememb…

Bolje bi bilo da bi jih konec aprila bilo 220k +/- 20k, in bi imeli vsi v žepu teh 6-7 milijard...

V bistvu bi imeli priblžno toliko kot sedaj po večini.
1. plač povečini itak ne bi dobili
2. za penzijo prispevke bi plačevali

Na koncu bi po treh mesecih imeli približno isto kot sedaj povečini:) In seveda recimo možnost še večje inflacije

Ker ne bi bilo nobenih shem posojil in stimulusov za pdojetja ipd bi podjetja še bolj propadla kot sedaj, ker bi šlo "vse v roke ljudstva" in ne bi bilo EUR za druge ukrepe.

Pozabljate kaj je poanta stimulusov. Da z XX denarja rešiš XXXXXXX veliko težavo.

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

Na koncu bi po treh mesecih imeli približno isto kot sedaj povečini:) In seveda recimo možnost še večje inflacije

Ker ne bi bilo nobenih shem posojil ipd bi podjetja še bolj propadla kot sedaj, ker bi šlo "vse v roke ljudstva" in ne bi bilo EUR za druge ukrepe.

Pozabljate kaj je poanta stimulusov. Da z XX denarja rešiš XXXXXXX veliko težavo.

Ja samo ti morš razumet... če gre nekdo ki dela v fabriki za 1.000 bruto na zavod konec aprila, bi dobil pol med 3-21 mesecev NADOMESTILA PLAČE (za 1.000 bruto kar je le 60 evrov več kot minimalec bruto bi torej dobil cca 600€ nadomestila) + 5-7k na TRR... torej bi lahko živel celo leto brez šihta.

Kaj pa zdaj? Zdaj pa je dobil 2 meseca gratis službe in pokojninske in delovne dobe, v zameno je dobilGNILO nakazilo na TRR, zdaj se pa trese ali bo v naslednjih 2-3 mesecih odpuščen.. Vprašaj folk ki bo odpuščen ali bi raje imel 7k na računu in bil odpuščen 2. aprila, ali bi raje to da je 2 meseca dobival 560e pa bo zdaj odpuščen brez denarja =)

LeQuack ::

Vazelin je izjavil:

Ker ne bi bilo nobenih shem posojil in stimulusov za pdojetja ipd bi podjetja še bolj propadla kot sedaj, ker bi šlo "vse v roke ljudstva" in ne bi bilo EUR za druge ukrepe.

Zakaj podjetja bratsko ne pomagajo drug drugemu? A nas niso v šoli to učili.
Quack !
««
8 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ideje za izkoristit te bone

Oddelek: Loža
4610268 (2716) SmolWhale
»

Covid boni 2021 (strani: 1 2 3 )

12217996 (7249) V-i-p
»

Booking - odpoved

386139 (5135) ogorazd1
»

Odnos do slovenskih turistov, vkljucno s Slovenijo (kako izboljsati odnos) (strani: 1 2 3 )

13011453 (8553) SuperKripto
»

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone (strani: 1 2 3 4 5 )

21725902 (19314) Vazelin

Več podobnih tem