Forum » Loža » "Buti-Boti"-povezane plačane skupine ljudi, ki delujejo v smeri umetnega ustvarjanja nekega mnenja
"Buti-Boti"-povezane plačane skupine ljudi, ki delujejo v smeri umetnega ustvarjanja nekega mnenja

Ladjar ::
"Buti-Boti"-povezane plačane skupine ljudi, ki delujejo v smeri javno umetnega ustvarjanja nekega mnenja.
Kako mislite, da je s tem pri nas in v tujini se ta "trend" povečuje, manjša ima lahko bistveno težo, da se bo neko mnenje o določeni situaciji, zadevi itd. prijelo ali ne?
Uporablja tako vrsto delovanja tudi naša vlada, mediji...?
Nekako za pojasnitev o čem je govora za tiste,ki ne vedo o čem je govora.
V hrvaškem ali morda srbskem jeziku ne vem točno zame še kar velja jugoslovanski jezik ;)
Kako mislite, da je s tem pri nas in v tujini se ta "trend" povečuje, manjša ima lahko bistveno težo, da se bo neko mnenje o določeni situaciji, zadevi itd. prijelo ali ne?
Uporablja tako vrsto delovanja tudi naša vlada, mediji...?
Nekako za pojasnitev o čem je govora za tiste,ki ne vedo o čem je govora.
V hrvaškem ali morda srbskem jeziku ne vem točno zame še kar velja jugoslovanski jezik ;)

Namišljen primer:
Si predstavljam, da če nekdo ne bi poznal Gorenjke in Milke iz prve roke in bi bral nekje temo o tem katera je boljša in če bi bilo v temi napisanih 1000 komentarjev v prid denimo Gorenjki od skupno 1300 komentarjev bi se posledično verjetno marsikateri bralec pri nakupu odločil raje za Gorenjko. In če je teh 1000 komentarjev plačanih zato, da se ustvari neko mnenje se morda nekomu ali morda v tem primeru Gorenjki izplača plačati neko vsoto za tovrstno bi jaz kar dejal "skrito reklamo" oz delovanje.
Si predstavljam, da če nekdo ne bi poznal Gorenjke in Milke iz prve roke in bi bral nekje temo o tem katera je boljša in če bi bilo v temi napisanih 1000 komentarjev v prid denimo Gorenjki od skupno 1300 komentarjev bi se posledično verjetno marsikateri bralec pri nakupu odločil raje za Gorenjko. In če je teh 1000 komentarjev plačanih zato, da se ustvari neko mnenje se morda nekomu ali morda v tem primeru Gorenjki izplača plačati neko vsoto za tovrstno bi jaz kar dejal "skrito reklamo" oz delovanje.

Torej smatrate, da se to dogaja in je veliko mnenj v vašem primeru na Twitterju namensko lažnih ter povezanih za neko izhodišče končnega mnenja ali je to bolj vaše opažanje ali zaznavanje, da je to tako, ker ste morda politično drugače usmerjeni in ne za to stranko in predsednika?

Tody ::
Ne, tudi tukaj na slo techu najdes novice kako se socialna omrežja borijo z fake oz nepravimi računi. Ce naredite to kar sem vam povedal bo kupica ljudi z stevilko v imenu in nic sledilcev vam povedalo zakaj nimate prav v zelo kratkem casu.
Trump naj bi celo zmagal zaradi take strategije, sveda bolj izpopolnjene.
Obstajajo tudi fake video kjer z umetno inteligenco oz strojnim učenjem lahko prisilite recimor Obamo da pove karkoli
Trump naj bi celo zmagal zaradi take strategije, sveda bolj izpopolnjene.
Obstajajo tudi fake video kjer z umetno inteligenco oz strojnim učenjem lahko prisilite recimor Obamo da pove karkoli

Mene zanima to in tisto kar sem vprašal ter še več od tega. Ker pa se hitro zgodi, da so teme brisane in se potem o meni pomembnih vprašanjih sploh ne govori pa želim v času do mogočega brisanja prebrati čim več konkretnih mnenj.

TineTone ::
Če obstajajo organizacije kot Jewish Internet Defense Force, potem ti je lahko hitro jasno.

Pod takim nazivom si lahko marsikaj predstavljam, če ne poznam konkretno zadeve tako, da mi ni hitro jasno, žal.
Lahko je defense v smislu tehnične varnosti neke spletne strani ali več le teh, lahko defense v smislu obveščanja vernikov o dogodkih po svetu, ki so povezani z njihovo vero oz verniki ali pa morda v tem kontekstu o kateremu je govora v tej temi... Sicer pa ne poznam mi ni znana ta ...defense force.
Lahko je defense v smislu tehnične varnosti neke spletne strani ali več le teh, lahko defense v smislu obveščanja vernikov o dogodkih po svetu, ki so povezani z njihovo vero oz verniki ali pa morda v tem kontekstu o kateremu je govora v tej temi... Sicer pa ne poznam mi ni znana ta ...defense force.

TineTone ::

Ne trolam, politično pa sploh ------------0. Včasih je bilo drugače in bi se lahko poistovetil s katerim forumašom tu na tem forumu ali drugje, ko pa človek "zazna" svoje možgane in ni samo poučen o njih, da le ti obstajajo pa se spremeni VSE.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ladjar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj so te zadeve na avtocestah?Oddelek: Na cesti | 5372 (4012) | Veron |
» | Ljubezen na daljavo... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13665 (10344) | D3m |
» | MojaČokolada.si - mnenja? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 12460 (8996) | Tilen |
» | [Anketa] Prepoznavnost blagovne znamkeOddelek: Loža | 3674 (3179) | Kenpachi |
» | Anketa - je Scientologijo treba prepovedati?Oddelek: Problemi človeštva | 2364 (2132) | OwcA |