» »

corona aplikacija za sledenje

corona aplikacija za sledenje

hogorq ::

a mi, abervezniku, lahko kdo oriše, kako naj bi to izgledalo v praksi? ko bo okuženi (če ga bodo sploh spustili) prišel npr. v trgovino, bodo začeli piskati telefoni ljudi okoli njega, če se jim bo preveč približal? in potem se bodo vsi med sabo gledali in poslušali, komu ne piska? lahko bi pa telefon piskal tudi samo okuženi osebi. nisem prepričan, da so vladarji ravno dobro razdelali zadevo...

pa še: bodo potem to prodali kot nekakšen "corona update", ki namesti aplikacijo? in naslednji updati brez tega ne bodo delali?
  • zaklenil: bluefish ()

Pac-Man ::

Ko si enkrat pozitiven moraš bit doma.

Bi pa takrat pogledali kdo je bil v zadnjih dneh blizu tebe in jim poslali opozorilo, da so potencialno okuženi.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Buggy ::

a mi, abervezniku, lahko kdo oriše, kako naj bi to izgledalo v praksi?

...potem sva ze dva, pa mene tudi zanima :D

Zgolj moje mnenje. Okuzen se nima kej sprehajat iz predvidene izolacije! Ce bi/bo hotel izzigrat prepoved, se lahko izmuzne ven tudi brez telefona ali pa z drugim aparatom. Zaradi tistih 1K+ okuzenih, naj bi zdej sledili vse, ki se gibajo po Sloveniji? A ce aplikacije oz. telefona ne bos imel pri sebi, pa sploh nisem okuzen, nimas pravice zapustiti doma? Kdo bo to kontroliral in po kaksnem kljucu?

Zakaj se okuzenim ne da na nogo "tracker", ki ga bo lahko snel sele, ko bo sekundarni test negativen. Zakaj se ne vrsi kontrole zdravstvenih inspektorjev, magari tudi policije in obvezna gromozanska kazen za krsitev izolacije tistih, ki so pozitivni za virus?

Mimogrede se opazka glede prepovedi prehoda obcin. Jaz z avtom ne morem v LJ do sodelavca in mu odnesti dolocen HW, ki je crknil (brez ustreznih papirjev) na planinskem domu, sem vceraj opazoval preserno mnozico, ki so se pijani kobalili eden cez drugega...na oko bi rekel ene 30 komadov, seveda brez vsake maske.

Aja pa se nekaj me zanima. Frizeraj se bo po praznikih odprl, zakaj se ne odprejo zobarji, ki ze pri rednem delu v normalnih razmerah uporabljajo rokavice, scitnik za oci ter tudi masko?
Sej ne rabi biti v skafandru menda? To sam vprasam, ker me res firbec matra, lahko da je kaksna druga finta, mogoce z bolj kompleksnim razkuzevanjem prostora in orodja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Buggy je izjavil:

Aja pa se nekaj me zanima. Frizeraj se bo po praznikih odprl, zakaj se ne odprejo zobarji, ki ze pri rednem delu v normalnih razmerah uporabljajo rokavice, scitnik za oci ter tudi masko?

ker bodo frizerji ruvali zobe, kot včasih.

bluefish ::

https://slo-tech.com/novice/t764565

Pa še kaka druga tema s podobno vsebino bi se našla.

bluefish je izjavil:

https://slo-tech.com/novice/t764565

Pa še kaka druga tema s podobno vsebino bi se našla.

ja, menda vemo vsi. poanta?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemčija bo pri sledenju COVID-19 opustila standard PEPP-PT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10719323 (16018) drysmoke
»

RIM dokončno uredil prestrezanje Blackberrijev v Indiji

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
247370 (6099) Jst
»

Tajski boks

Oddelek: Loža
377715 (4391) c0dehunter
»

Varnost uporabe javnega WiFi omrežja