Forum » Problemi človeštva » Slovenska afera z maskami
Slovenska afera z maskami
FormerUser ::
Šarec je pokazal svoje sposobnosti s tem, ko je kupil en cel ventilator, po ceni 49.154€
Utk ::
Tega imaš v tule kar precej. Si zgrešil tisto, kako je podjetje z 2 zaposlenima dobilo 10 milijonski posel z državo, po tem ko je premierjeva žena za njih zastavila dobro besedo?
To je za takojšen odstop, tu sploh ni dileme.
Imeli smo 8 mio iz Finske, praktično črno na belem, pa ni bilo nič, tudi potem ko Janša več ni bil PM. Tega smo že siti...če policija in sodstvo ne znata zapret nikogar, je najprej treba tu nekaj naredit. In tega niti leve vlade ne znajo.
Smrekar1 ::
Odvisno od časov. Večino časa je bolje za Slovenijo, da vlada ne naredi absolutno ničesar, tu sta Šarec in Cerar blestela. Pahor bi nedvomno tudi, pa je na žalost priletel ravno v krizo. So pa časi, ko JE treba nekaj tudi naredit, in levi tega ne zmorejo.
jernejl ::
Odvisno od časov. Večino časa je bolje za Slovenijo, da vlada ne naredi absolutno ničesar, tu sta Šarec in Cerar blestela. Pahor bi nedvomno tudi, pa je na žalost priletel ravno v krizo. So pa časi, ko JE treba nekaj tudi naredit, in levi tega ne zmorejo.
Spet, stvar debate. Iz gospodarske krize nas je potegnila Slaba banka, ki ni bila delo 55-80 in sta ji stranka in njihov glavar ostro nasprotovala. Globina je bila posledica dejanj PTTM v času svoje vlade. Tudi vse učinkovite ukrepe proti Covid-19 je sprejela prejšnja vlada, ne ta. Tile so samo dali par oslovskih potez tipa omejitev gibanja na občine, ki ga niso mogli strokovno utemeljiti, in nadomestili epidemiologe s strokovnjakom za zlorabo drog, ki ima razumevanje problematike na ravni sedmošolca.
Vmes so tudi metali denar v provizije in zdaj jokajo kako se jih kritizira zaradi tega.
To niso stvari, ki jih JE treba narediti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
poweroff ::
FormerUser je izjavil:
Ne, zato ker odgovarjam na ene in iste laži, ki jih trosiš. Sicer sem pa že rekla, daj naslov kam naj se obrnem, da dobim plačilo za pisanje na tem forumu, ali pa utihni.
Seveda lahkotno lažeš. Kaj točno pa jaz trdim, da mi odgovarjaš? Glede ventilatorjev prav nič. Glede ventilatorjev je moje laično mnenje, da razlike med njimi sicer so, ampak so relativno majhne. Tako kot med Firefox in Google Chrome... lahko imamo sveto vojno kateri je boljši, ampak konec dneva ti oba večino spletnih strani čisto v redu prikažeta.
Pa da se razumemo, pisanje Knaflja je pod vsako kritiko. Sramota. In pokvarjena levica tega seveda ne prizna. Nima pa to absolutno nič s tem, da se je vlada pri teh poslih obnašala skrajno koruptivno. Če bi se pol tega dogajalo pod levo vlado, bi Nora24 pregorela od pisanja...
Skratka, moti me, da nimaš enakih meril za vse. Jaz čisto komot "priznam", da Šarec ni ravnal ustrezno, pa da je Knafljevo obnašanje neprimerno. Ampak hkrati pa vidim, da tudi Janševo tvitanje ni primerno in da ta vlada ni ravnala ustrezno.
Glede plačila je pa jasno - plačilo ni samo v denarju. Nekateri doživljajo mentalne orgazme ob zagovarjanju svojih priljubljenih politikov. Zanimivo mi je samo,da si pripravljena poteptati pravice ženk, da se lahko preko forumov prilizuješ SDSovcem...
sudo poweroff
Iz gospodarske krize nas je potegnila Slaba banka,
Ja, zarad nje bi tudi moral marsikdo sedet, pa so še danes v parlamentu, do včeraj so bili pa še ministri.
Massacra ::
V KZ je ogromno kaznivih dejanj, na podlagi katerih se lahko obdolži vse vpletene: goljufije, nevestnega dela v službi, zlorabe položaja... (in še dosti je tega).
Obdolženi tudi morajo biti, v sodnem postopku pa se bo pokazalo, kdo je za obsodbo!
Obdolženi tudi morajo biti, v sodnem postopku pa se bo pokazalo, kdo je za obsodbo!
Ja, zarad nje bi tudi moral marsikdo sedet, pa so še danes v parlamentu, do včeraj so bili pa še ministri.
Absolutno.
Ampak potegnila nas je ven iz greznice. Kaj je vmes delal PTTM tudi še predobro vemo.
https://sobotainfo.com/novica/politika-...
Samo njegovo izjave v letu 2013 so nas stale nekje pol milijarde evrov v obrestih. Koristi od njih ni bilo nobene.
"Ampak žica!!"
Zgodovina sprememb…
krisspace ::
Živio.
vsi smo lahko pametni v stilu "kavč trenerjev".
Me zanimajo vaši odgovori v tej situaciji. Postavite se na npr. mesto Počivalška.
1. Zdravniki ti dajejo informacije: Imamo premalo zaščitnih mask, zaščitne opreme, ni respiratrjev, imaš različna mnenja o primernosti opreme..
2. Zdravniki in javnost ti grozijo z smrtnimi primeri
3. Podatki iz tujine so "šokantni". (primeri Italija v marcu/aprilu)
4. Javnost zahteva ukrepanje
5. opozicija (leva ali desna ti meče polena pod noge)
6. Veš, da dobavni roki se podaljšujejo iz dneva v dan
7. Veš, da cene opreme gre gor iz dneva v dan
8. še kakšne pogoje, bi lahko napisal..ampak poskušajte jih realno sami ugotoviti, kakšni faktorji so še lahko pri "poslih"
Rok za odločitev pri izbiri opreme imate maksimalno en dan!!!!
Hvala za odgovore.
(v vednost: kar boste napisali/naredili boste krivi in pade pade vaša vlada)
Me zanimajo vaši odgovori v tej situaciji. Postavite se na npr. mesto Počivalška.
1. Zdravniki ti dajejo informacije: Imamo premalo zaščitnih mask, zaščitne opreme, ni respiratrjev, imaš različna mnenja o primernosti opreme..
2. Zdravniki in javnost ti grozijo z smrtnimi primeri
3. Podatki iz tujine so "šokantni". (primeri Italija v marcu/aprilu)
4. Javnost zahteva ukrepanje
5. opozicija (leva ali desna ti meče polena pod noge)
6. Veš, da dobavni roki se podaljšujejo iz dneva v dan
7. Veš, da cene opreme gre gor iz dneva v dan
8. še kakšne pogoje, bi lahko napisal..ampak poskušajte jih realno sami ugotoviti, kakšni faktorji so še lahko pri "poslih"
Rok za odločitev pri izbiri opreme imate maksimalno en dan!!!!
Hvala za odgovore.
(v vednost: kar boste napisali/naredili boste krivi in pade pade vaša vlada)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krisspace ()
Telbanc ::
Kaj vidim, en kup brezplodnih postov, nesmiseleno pregovarjanje na robu žaljenja in zbadanja. Vsem vam je skupno, da na nek "iščete poštenega politika" na svoji strani,tako da se predstavi negativne napol insinuacije druge strani. To se ponavlja že kar nekaj strani....LOL. Ja no, velik sreče pri dokazovanju, da kolk je vaš politik najbolj pošten in brezmadežen.
Sicer sem opazil, da so levičarji najbolj zagreti, ko pride desnica na oblast. Sicer jih Janša ne moti preveč, sam da je nekje ob kraju v opoziciji. Ko pa pride na oblast, se zgane vsa nevidna mašinerija, vsak "pošteni socijalist" čuti dolžnost da tega nebodigatreba spravi dol z oblasti.
Torej massk je bilo za vzorec, respiratorjev tudi.
Zdej ko so skladišča polna je lah biti pameten. Kak so že rekli stari ljudje, "s polno ritjo je lah srat".
Sicer sem opazil, da so levičarji najbolj zagreti, ko pride desnica na oblast. Sicer jih Janša ne moti preveč, sam da je nekje ob kraju v opoziciji. Ko pa pride na oblast, se zgane vsa nevidna mašinerija, vsak "pošteni socijalist" čuti dolžnost da tega nebodigatreba spravi dol z oblasti.
Zdej ko so skladišča polna je lah biti pameten. Kak so že rekli stari ljudje, "s polno ritjo je lah srat".
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Barakuda1 ::
V KZ je ogromno kaznivih dejanj, na podlagi katerih se lahko obdolži vse vpletene: goljufije, nevestnega dela v službi, zlorabe položaja... (in še dosti je tega).
Končno, po dolgem času, en pameten post.
GregiB ::
Rok za odločitev imate maksimalno en dan!!!!
Hvala za odgovore.
Uf, sej ne rabiš cel dan za odločitev, saj je ta preprosta.
Pokličeš kolega, ki ima registriran d.o.o. za trgovino in povezave na različnih trgih. Pogoj, da nima slabe bonitete (ni pa treba, da jo sploh ima). Poveš mu, da bo država izstavila tender za nabavo respiratorjev / ventilatorjev. Daš mu nalogo, naj najde nekaj, kar se da na hitro dobaviti. Poveš mu, naj ti javi, kakšna je cena, preden odda vlogo. Napotiš ga, naj na nabavno ceno pribije davek na naivne v višini 720%, dobavni rok pa naj da na pol od dogovorjenega z dobavitelhem, zamude bomo že kak opravičili.
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Nekateri doživljajo mentalne orgazme ob zagovarjanju svojih priljubljenih politikov.
Jaz jih pa ob razkrinkavanju vaših laži.
Zanimivo mi je samo,da si pripravljena poteptati pravice ženk, da se lahko preko forumov prilizuješ SDSovcem...
Katere pravice žensk konkretno sem pa poteptala? Sem spremljala eno slovensko feministično platformo, ki se je ukvarjala z ženskimi temami, ko je nastopila nova vlada, pa se čez noč spremenila v levičarsko propagandno trobilo najslabše vrste. V bistvu so v tej krizi mnogi pokazali svoj pravi obraz in izgubili moje spoštovanje, zame so s svojimi histeričnimi izpadi in fear mongeringom v enem najtežjih trenutkov naše države, navadni izdajalci in kot pravi Žiga Turk: Za ves ta cirkus je samo en vzrok. Nekaj ljudi v Sloveniji se je navadilo, da oblast pripada njim in samo njim. In organsko ne prenesejo, da bi bila na oblasti druga stran. Menjavanje oblasti pa je bistvo demokracije. Navadite se!
Živio.
1. Omejiš se na ponudbe firm, ki se s tem ukvarjajo.
2. Firme, ki se s tem ne ukvarjajo, izključiš iz izbora.
3. Nabereš skupino strokovnjakov (recimo dva infektologa, dva epidemiologa in dva anastezista), ki gredo skozi preostale ponudbe.
4. Firme, ki se ne ukvarjajo s ponujenim, izključiš iz izbora.
5. Nabaviš tisto, kar hočeta infektologa in anestezista, v količinah, ki jih predlagata epidemiologa.
6. Robo kupuješ samo od firm, ki se s tem ukvarjajo in ne od takih, ki delajo vse drugo in bi tudi na hitro ponudili nekaj izven njihove dejavnosti.
7. Če tega ni dovolj kupiš tudi enkratne količine od drugih ponudnikov, če to imajo na zalogi v Sloveniji (vojni dobičkarji). Sicer ne.
Ni težko, veš. Če komu ni všeč, če je kupljeno preveč ali premalo so moje roke čiste, ker sem zaupal strokovnjakom. To je njihova naloga, če sem politik je moja naloga to izvesti. Če so mi svetovali narobe jih bom zamenjal - sorči ampak tako na hitro ne morem delovati drugače, kot da izberem nekaj ljudi, ki veljajo za strokovnjake iz področja, in sledim njihovim navodilom.
Večina teh izjemno sposobnih podjetij, ki so stvari "hitro dobavile iz Kitajske" so jih kupile pri Sanolaborju in za to zaračunale mastne provizije. Ker so imeli res kratek rok dobave, kajpada.
Zgodovina sprememb…
lotar123 ::
Kaj vidim, en kup brezplodnih postov, nesmiseleno pregovarjanje na robu žaljenja in zbadanja. Vsem vam je skupno, da na nek "iščete poštenega politika" na svoji strani,tako da se predstavi negativne napol insinuacije druge strani. To se ponavlja že kar nekaj strani....LOL. Ja no, velik sreče pri dokazovanju, da kolk je vaš politik najbolj pošten in brezmadežen.
Pustimo politko, potem pa mi povej zakaj so sosednje države lahko kupovale opremo direktno s Kitajske za pol manjše zneske? Pač sposobnost naših politikov je nična.Prav tako bi bilo pri direktnih nabavah treba malo več truda, da bi ti kitajski dobavitelj nakazal denar za provizijo! Tako pa so posel dobivala podjetja z 1 zaposlenim in 10k prometa v letu 2019, oziroma podjetja ustanovljena pred 3 meseci. Nikogar ne obtožujem ničesar, kar se tiče nabav, naj to preiščejo za to usposobljeni organi, obtožujem zgolj nesposobnost naše politične elite, pa naj bo to leva ali pa desna!
sesobebo ::
FormerUser je izjavil:
Nekateri doživljajo mentalne orgazme ob zagovarjanju svojih priljubljenih politikov.
Zanimivo mi je samo,da si pripravljena poteptati pravice ženk, da se lahko preko forumov prilizuješ SDSovcem...
Katere pravice žensk konkretno sem pa poteptala? Sem spremljala eno slovensko feministično platformo, ki se je ukvarjala z ženskimi temami, ko je nastopila nova vlada, pa se čez noč spremenila v levičarsko propagandno trobilo najslabše vrste. V bistvu so v tej krizi mnogi pokazali svoj pravi obraz in izgubili moje spoštovanje, zame so s svojimi histeričnimi izpadi in fear mongeringom v enem najtežjih trenutkov naše države, navadni izdajalci in kot pravi Žiga Turk: Za ves ta cirkus je samo en vzrok. Nekaj ljudi v Sloveniji se je navadilo, da oblast pripada njim in samo njim. In organsko ne prenesejo, da bi bila na oblasti druga stran. Menjavanje oblasti pa je bistvo demokracije. Navadite se!
na trumpa orgazmiras, vemo
krisspace ::
Živio.
3. Nabereš skupino strokovnjakov (recimo dva infektologa, dva epidemiologa in dva anastezista), ki gredo skozi preostale ponudbe.
4. Firme, ki se ne ukvarjajo s ponujenim, izključiš iz izbora.
5. Nabaviš tisto, kar hočeta infektologa in anestezista, v količinah, ki jih predlagata epidemiologa.
6. Robo kupuješ samo od firm, ki se s tem ukvarjajo in ne od takih, ki delajo vse drugo in bi tudi na hitro ponudili nekaj izven njihove dejavnosti.
7. Če tega ni dovolj kupiš tudi enkratne količine od drugih ponudnikov, če to imajo na zalogi v Sloveniji (vojni dobičkarji). Sicer ne.
Ni težko, veš. Večina teh izjemno sposobnih podjetij, ki so stvari "hitro dobavile iz Kitajske" so jih kupile pri Sanolaborju in za to zaračunale mastne provizije. Ker so imeli res kratek rok dobave, kajpada.
Vem, da ni težko. Vendar,..
1. Ker si tako priden pri izbiri in ocenjevanju primernosti ponudb, boš potreboval za izdajo naročila kak dan ali dva več. Novinarji(avtomatično javnost) in opozicija to bodo očitali, da si zaradi "dolgotrajnega postopka" krivec za smrtne žrtve, ki bi jih lahko z "krajšim postopkom" rešili.
2. Prebrskali bi vse podatke o tvojem strokovnem štabu in sigurno našli kaj, ki je v nasprotju z "strokovnostjo, strankarsko pripadnostjo, ...)
še bi lahko našteval, kaj si vse "kriv"
gusto ::
FormerUser je izjavil:
Za ves ta cirkus je samo en vzrok. Nekaj ljudi v Sloveniji se je navadilo, da oblast pripada njim in samo njim. In organsko ne prenesejo, da bi bila na oblasti druga stran. Menjavanje oblasti pa je bistvo demokracije. Navadite se!
Ja, če daš krepke črke, imaš bolj prav. Nekaj ljudi v Sloveniji pa še vedno ne razume, da je večini vseeno ali je stranka (vlada) na papirju leva ali desna in se jo ocenjuje po dejanjih.
Have you tried turning it off and on again?
Očitno ne, ker ta vlada ima vrhunske rezultate pri spopadanju s krizo, pa vendar nekateri protestirajo proti njej, izključno zaradi ideologije, seveda.
Vem, da ni težko. Vendar,..
1. Ker si tako priden pri izbiri in ocenjevanju primernosti ponudb, boš potreboval za izdajo naročila kak dan ali dva več. Novinarji(avtomatično javnost) in opozicija to bodo očitali, da si zaradi "dolgotrajnega postopka" krivec za smrtne žrtve, ki bi jih lahko z "krajšim postopkom" rešili.
Prvi dve točki neverjetno poenostavita situacijo. Glede na videno število ponudb zmanjšata za ~90%. Namesto dva dni ponudbe ocenjujemo dve uri. Prej kot to se žal ne da.
2. Prebrskali bi vse podatke o tvojem strokovnem štabu in sigurno našli kaj, ki je v nasprotju z "strokovnostjo, strankarsko pripadnostjo, ...)
Ah nedvomno bi se našle kritike o strokovnem štabu. Pač vzel sem prve strokovnjake iz področja, ki so bili tisti hip na voljo. Če je slučajno pred sedemnajstimi leti imel tipkarsko napako na plakatu ali bohnedaj služil pri Pionirjih ali bil krščen se pač posipam s pepelom. Nisem imel tri mesece časa, da sestavim strokovno ekipo brez slehernih napak, izbral sem 6 (ali kolikor jih pač rabim) strokovnjakov iz področja, ki sem jih lahko dobil še isti dan za kaj nehvaležno delo.
Vazelin ::
Kako lepo, ko Šarec kar v interpelaciji promovira Tosamo Sladka Tosama ni dobila posla, angry Šarec.
#never go full retard
#never go full retard
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
FormerUser je izjavil:
Očitno ne, ker ta vlada ima vrhunske rezultate pri spopadanju s krizo
Ta vlada ima pri spopadanju s krizo oceno zadostno (2). Uspeli so nabaviti zaščitno opremo in držati ukrepe prejšnje vlade dovolj časa, da je epidemija izzvenela. To je celoten spekter njihovih dosežkov. Za karkoli več kot komaj zadostno bi morali preprečiti vsaj polovico smrti v DSO-jih. Nismo edina država, kjer zadeva razsaja po domovih za ostarele, ampak imamo glede na število diagnosticiranih primerov eno največjih smrtnosti prav zaradi tega.
Povprečna želva bi bila enako učinkovita kot tile.
Za pokol v DSO-jih je zaslužna kvečjemu prejšnja vlada, predvsem pa prejšnje vodstvo NIJZ-ja, ki je še po razglasitvi epidemije svetovalo obiske svojcev v domovih. K sreči je bila večina direktorjev toliko prisebna, da je to norost ignorirala, čemur gre zasluga, da je več kot 90% domov za starostnike ostalo covid-19 free cona. Bi si pa tema vsekakor zaslužila svojo Tarčo, proti odgovornim pa steči kazenska raziskava.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FormerUser ()
Ne vidim problema.
Točno to so desni delali Šarcu. Na polno.
Kar je - da se razumemo - na nek način prav.
Ne razumem pa, kako so se lahko zavihteli v sedlo, pa niso pričakovali, da bo nova opozicija njim isto delala??? Saj točno to je naloga opozicije. In to je zlati standard, ki ga je furala prejšnja opozicija.
No big deal here.
FormerUser je izjavil:
Potem bi pa Vodeb znal marsikaj zanimivega povedati o tem...
FormerUser je izjavil:
Napaka. Spet citiraš moškega. A ženske ne znajo nič pametnega povedat na to temo?
Sicer pa te prosim, če mi lahko še enkrat počasi poveš, če sem prav razumel: ta slovenska feministična platformoa se je izkazala za propagandno trobilo najslabše vrste, na njen prevladujejo histerični izpadi in fear mongering?
Me veseli, da si spregledala. To sem namreč v preteklosti trdil tudi sam.
sudo poweroff
Kako lepo, ko Šarec kar v interpelaciji promovira Tosamo Sladka Tosama ni dobila posla, angry Šarec.
#never go full retard
Mala razlika je če vlagaš v SLO proizvodjo in s tem na doloečn rok zagotoviš samozadostnos z potrebno zaščitno opremo. Tako smo pa še zmeraj odvisni od posrednikov, saj za kaj drugega žal ni ne volje ne znanja v politični eliti! Lahko bi se peljalo oboje hkrati, Tosami omogočiti nakup stroja in vzporedno nabaviti potreno robo direktno iz Kitajske. Nabavljalo se je vse in sedaj imamo primer da imamo v skladišču za 10 let preplačanih rokavic(primer).
Napaka. Spet citiraš moškega. A ženske ne znajo nič pametnega povedat na to temo?
Seveda, jaz sem živ dokaz za to.
Sicer pa te prosim, če mi lahko še enkrat počasi poveš, če sem prav razumel: ta slovenska feministična platformoa se je izkazala za propagandno trobilo najslabše vrste, na njen prevladujejo histerični izpadi in fear mongering?
Me veseli, da si spregledala. To sem namreč v preteklosti trdil tudi sam.
In si se motil, ker v preteklosti je bila kar dobra.
Zgodovina sprememb…
To je seveda skrajno butasto. Če država ne sprejema tveganj (plačilo po dobavi), potem je čisto vseeno, ali je firma prej prodajala banane ali maske, in koliko ima prometa ter zaposlenih. Robo se vzame pri tistih, ki jo lahko dobavijo. Če je ponudb več od potreb, se vzame pri tistih, ki jo ponudijo pod najugodnejšimi pogoji.
Ti bi seveda raje vzel robo pri dvornih dobaviteljih, ki že desetletja vlečejo provizije, po višji ceni, samo zato, da bi odrezal koga drugega, ki jo lahko dobavi po nižji.
Mimogrede, ponudbe so lahko pošiljali tudi tisti, ki se s tem ukvarjajo. Sanolabor jo je poslal in je z njim bila sklenjena pogodba, pa njihove cene niso kaj bistveno odstopale navzdol od ostalih. Dobnik Trade, za katerega je klical Podobnik, je iste maske recimo dobavil ceneje. Očitno ima Podobnik za svoje delo nižjo provizijo od onih, ki stojijo za Sanolaborjem.
Kakorkoli, če je kakšna firma, ki se s tem ukvarja, dala ugodnejšo ponudbo od obstoječih in ni bila izbrana, pa naj se razišče. Lahko pa nam tudi ti postrežeš s temi podatki, če jih imaš.
Prvi dve točki neverjetno poenostavita situacijo. Glede na videno število ponudb zmanjšata za ~90%. Namesto dva dni ponudbe ocenjujemo dve uri. Prej kot to se žal ne da.Zakaj pa ne bi določili samo enega možnega dobavitelja, pri katerem lahko država naroča? To bi zadevo do konca poenostavilo.
Seveda bi bile cene absurdno visoke in ta dobavitelj (ali nekaj njih) bi potem v ozadju ravno tako kupoval od vseh teh, s katerimi so podobe sklepale blagovne rezerve, zraven pa dodal še provizijo. Res pa je, da bi bila zadeva precej manj transparentna.
Zakaj bi ravno Tosami kaj omogočili? Zakaj ne kakemu šiviljskemu podjetju? A ima Šarec tam prste v marmeladi?
FormerUser je izjavil:
Očitno ne, ker ta vlada ima vrhunske rezultate pri spopadanju s krizo, pa vendar nekateri protestirajo proti njej, izključno zaradi ideologije, seveda.
Eni vse napake vlade zagovarjajo izključno zaradi ideologije, to je problem.
sudo poweroff
FormerUser je izjavil:
Za pokol v DSO-jih je zaslužna kvečjemu prejšnja vlada
Važno, da je kriv nekdo drugi. Bi dal tole , samo klinc je v tem, da so tu notri trupla.
Govorimo o tem kako se je ta vlada spopadla s to krizo. Glede DSO ni naredila ničesar, kar bi bilo vredno omembe. Na prejšnjo vlado to lahko poskušajo prevaliti samo postrušniki z Downovim sindromom.
Žirafa z Downovim sindromom. Postrušnike s tem je težko najti.
FormerUser je izjavil:
Aaa, razumem... dokler hvali naše in kritizira njihove je dobra, ko je pa obratno, je pa problem...
sudo poweroff
To je seveda skrajno butasto. Če država ne sprejema tveganj (plačilo po dobavi), potem je čisto vseeno, ali je firma prej prodajala banane ali maske, in koliko ima prometa ter zaposlenih. Robo se vzame pri tistih, ki jo lahko dobavijo.
Od kje ti ideja, da je problem plačilo po dobavi?
Firme, ki to prodajajo, imajo kontakte s proizvajalci ali mednarodnimi veletrgovci tega. Rastoder pač verjetno nima kontakta s proizvajalci zaščitne opreme. Če mu slučajno delam krivico je to pač problem naglice, jbg.
Mimogrede, ponudbe so lahko pošiljali tudi tisti, ki se s tem ukvarjajo. Sanolabor jo je poslal in je z njim bila sklenjena pogodba, pa njihove cene niso kaj bistveno odstopale navzdol od ostalih. Dobnik Trade, za katerega je klical Podobnik, je iste maske recimo dobavil ceneje. Očitno ima Podobnik za svoje delo nižjo provizijo od onih, ki stojijo za Sanolaborjem.
Saj tukaj se ne gre toliko za ceno. Seveda je možno, da bom dobil slabšo ceno od optimalne možne.
Gre se za to, da bom dobil ponujeno, po dogovorjeni ceni in da lahko stojim zakaj sem izbral to firmo in ne uvoznika sadnih sokov, ker bi slednji mogoče imel malenkost cenejše maske.
Zakaj pa ne bi določili samo enega možnega dobavitelja, pri katerem lahko država naroča? To bi zadevo do konca poenostavilo.
V Grčiji so to naredili, Siemens jim je dobavljal vso tehnično robo za obdobje nekaj let.
Ni ravno primer dobre prakse, samo tudi to se dogaja.
Gre se za to, da bom dobil ponujeno, po dogovorjeni ceni in da lahko stojim zakaj sem izbral to firmo in ne uvoznika sadnih sokov, ker bi slednji mogoče imel malenkost cenejše maske.
Tako, ni važno, če nekdo dobavi cenejše, narobe je to, da ni dobavil naš! In predvsem je pomembno, da ni nihče nič kriv, za nič prevzel odgovornosti in papirji štimajo. Kaj zato, če je dražje, bomo že plačali...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
FormerUser je izjavil:
Naredila je ključno stvar, prepovedala je obiske.mogoce ce bi poznala koga ki tam dela se ne bi ocitno lagala
Tako, ni važno, če nekdo dobavi cenejše,
Daj me spomni, kaj je bila prvi in glavni kriterij za izbiro? Kolikor se spomnim so govorili o "roku dobave" in ne "ceni". In v ponudbah so bile tudi take, kjer so imeli robo že na zalogi v Sloveniji. Raje so izbrali hitrejšo dobavo od uvoznikov česna in sadnih sokov.
Če kdo po vsem tem še vedno brani vlado je postrušnik brez kredibilnosti.
FormerUser je izjavil:
Naredila je ključno stvar, prepovedala je obiske.mogoce ce bi poznala koga ki tam dela se ne bi ocitno lagala
V bistvu sem to izvedela ravno od nekoga, ki tam dela kot zdravnik, takole je zapisal:
Priporočili so, da zdravniki, ki so smučali v Italiji gredo delati. Priporočili so, da se obiske v DSO ves čas omogoča. In to dodatno pisno dan po razglasitvi epidemije. Precej močna priporočila, ja. Precej smrtonosna tudi.
Ta priporočila so nehala veljati z nastopom nove vlade. Velika večina DSOjev ni upoštevala priporočil prejšnje vlade in smo zaprli vrata. Glede na objavljene informacije Ljutomer ni ubral te poti. Kar je bilo pred nastopom nove vlade dovoljeno.
Vir: (twitter Igor Muzevic)
rada se zlazes, vsem razen vas je pa jasno, kaj se dogaja pri nas:
https://www.theguardian.com/world/2020/...
Pa dej no to je sigurno Kučan plačal članek :)
Firme, ki to prodajajo, imajo kontakte s proizvajalci ali mednarodnimi veletrgovci tega. Rastoder pač verjetno nima kontakta s proizvajalci zaščitne opreme.Če Rastoder (ali Joc ali kdo drug) robo dobavi, očitno te kontakte ima. Si že sfalil.
Če je ne dobavi v dogovorjenem roku, se pogodba lahko razdre, plačila ni, država ni oškodovana.
Gre se za to, da bom dobil ponujeno, po dogovorjeni ceni in da lahko stojim zakaj sem izbral to firmo in ne uvoznika sadnih sokov, ker bi slednji mogoče imel malenkost cenejše maske.Zakaj si torej izbral to firmo, razen zaradi tega, ker ima višje cene?
Mimogrede, nabavne službe bolnišnic so še vedno funkcionirale in so lahko nabavljale tako kot prej, nihče jim ni dela prepovedal. In tudi so, bolj ali manj uspešno. Lahko bi si tudi sami nabavili vse kar so potrebovali, pa so vseeno marsikje tarnali, da opreme ni dovolj ali da je ni mogoče dobiti. UKC Ljubljana je recimo ob začetku krize naročil svoje ventilatorje... ali so jih že uspeli dobiti in koliko, pa Mirkovič danes na konferenci ni znal povedati.
Ta vlada ima pri spopadanju s krizo oceno zadostno (2). Uspeli so nabaviti zaščitno opremo in držati ukrepe prejšnje vlade dovolj časa, da je epidemija izzvenela.Ukrepi prejšnje vlade niso bili dovolj, o tem se strinjajo praktično vsi modeli, ki so bili narejeni za Slovenijo.
Daj me spomni, kaj je bila prvi in glavni kriterij za izbiro? Kolikor se spomnim so govorili o "roku dobave" in ne "ceni". In v ponudbah so bile tudi take, kjer so imeli robo že na zalogi v Sloveniji. Raje so izbrali hitrejšo dobavo od uvoznikov česna in sadnih sokov.
Krivi so tisti, ki so bili v skladiščih pustili zaloge za približno en dan.
Če Rastoder (ali Joc ali kdo drug) robo dobavi, očitno te kontakte ima.
Rastoderji in Joci so te stvari večinoma kupili pri Sanolaborju.
Ta kontakt imam tudi jaz.
V ponudbi.
Zakaj si torej izbral to firmo, razen zaradi tega, ker ima višje cene?
Če ti še vedno ni jasno zakaj ti bom rekel takole: nič hudega, če ne razumeš. Se zgodi. Še vedno si za kaj dober.
Zaenkrat smo nedvoumno ugotovili, da se rad lažeš ti. Kar se članka tiče pa samo vau, koronaidiotom je svoj idiotizem uspelo izvoziti tudi v Guardian, Janša je dobil celo cel članek in sliko, to bo Šarec, za katerega še prave slike niso znali najti, nevoščljiv.
FormerUser je izjavil:
Aaa, razumem... dokler hvali naše in kritizira njihove je dobra, ko je pa obratno, je pa problem...
Če z "naši" misliš desnico, se motiš, skoz so bili liberalno/levičarsko nastrojeni, ampak po nastopu nove vlade so šli pa full retard.
Zgodovina sprememb…
FormerUser je izjavil:
V bistvu sem to izvedela ravno od nekoga, ki tam dela kot zdravnik, takole je zapisal:
Priporočili so, da zdravniki, ki so smučali v Italiji gredo delati. Priporočili so, da se obiske v DSO ves čas omogoča. In to dodatno pisno dan po razglasitvi epidemije. Precej močna priporočila, ja. Precej smrtonosna tudi.
Ta priporočila so nehala veljati z nastopom nove vlade. Velika večina DSOjev ni upoštevala priporočil prejšnje vlade in smo zaprli vrata. Glede na objavljene informacije Ljutomer ni ubral te poti. Kar je bilo pred nastopom nove vlade dovoljeno.
Vir: (twitter Igor Muzevic)
Tale Muževič?
https://twitter.com/igor_muzevic/status...
Tale Muževič?
Očitno je Janševik, ki zaradi krize cilja na povišico. Res 'kredibilen' vir, ni kaj.
Rastoderji in Joci so te stvari večinoma kupili pri Sanolaborju.
Nič hudega, važno je, da so tam kupili dražje in državi prodali ceneje.
Ti bi pa raje kupil pri Sanolaborju, ki bi stvari nabavil pri Jocu in ti jih dražje prodal.
Še vedno si za kaj dober.Ti bi za nabavo opreme prav gotovo bil precej manj dober od trenutne vlade, s tem, ko bi odrezal konkurenco in kupoval samo pri požegnanih podjetjih. Dražji in manj transparenten.
FormerUser je izjavil:
Priporočili so, da zdravniki, ki so smučali v Italiji gredo delati.
Smučal v Italiji je Janša. Z Urško.
sudo poweroff
Lani.
Torej z ničimer ne moreš ovreči njegovih trditev, pa si mu prilepil etiketo, ki naj bi ga vnaprej diskreditirala. To so te vaše resnicoljubne metode, ja.
Očitno je Janševik, ki zaradi krize cilja na povišico. Res 'kredibilen' vir, ni kaj.
Torej z ničimer ne moreš ovreči njegovih trditev, pa si mu prilepil etiketo, ki naj bi ga vnaprej diskreditirala. To so te vaše resnicoljubne metode, ja.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pristranskost novinarjev v aferi z nakupovanjem mask (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 16362 (13332) | lotar123 |