» »

Nihanje moči na vratih USB

Nihanje moči na vratih USB

radmannsdorf ::

Problem je na namiznem računalniku. Zadnji teden se mi pojavlja tole obvestilo(črno), če kliknem nanj, se odpre sivo okno. Karkoli izberem, ali "prezri" ali "ponastavi", se problem ponavlja.
Sprednji USB-ji ne prepoznajo nobene naprave(BT dongle, miška dongle, tipkovnica) razen usb ključkov, katere lahko normalno uporabljam.
Kaj mislite, je s plato nekaj narobe, ali se mi splača Win na novo naložiti?

Btw, upravitelj naprav ne kaže nobenih problemov s katerimkoli od USB vrat, niti točno takrat ko se pojavi obvestilo.

Han ::

Kje so ti sprednji USB-ji in kako imaš povezane na plato?

Napajalnik?

Polken ni treba na novo naložit, lahko pa odstraniš/resetiraš USB v upravitelju naprav in izbrišeš zgodovino priklopov z USBDeview.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Napajalnik je EVGA 600 BQ.
USBDeview imam zdaj naložen, če resetiram, odstranim, deinštaliram naprave se zadeva ponovi. Se da popolnoma odstraniti zgodovino naprav? Ker neglede na to kaj naredim, vedno kaže katere naprave so bile v preteklosti že priklopljene. Prav tako sem sprednje usbje preklopil na plati iz "usb 4_5" na "usb 5_7". Dela tako kot prej - samo usb ključek za shrambo.

Zdaj sem odklopil vse s plate, odstranil CMOS baterijo, zagnal komp brez zadev, vse nazaj priklopil, ni drugače. Bom kar formatiral, sej mi ni problem. Mogoče rata. Later. :)

Napajalnik je precej povprečen, nižji srednji razred. Če ne bo razlike po sveži namestitvi sistema, testiraj z drugim brezhibnim oziroma ga zamenjaj z boljšim, predno "likvidiraš" plato.

No, format zrihtan, razlike pa ni. Sem v AT, extra napajalniki pa v SLO, tako da bo treba mal počakat za sprobat vse skupaj. Sej hude panike ni, ker spredaj dejansko rabim samo za usb s podatki, ki pa deluje. Sporočim ko bo možna pot v Slovenijo brez omejitev. :) Hvala Han.

settler ::

Poskusi še kakšen drug USB kabel...

_Denny_ ::

Vse skupaj mi izgleda kot defekten (ali oksidiran) konektor na ohišju...Zadnji porti delajo normalno? Če da, bo verjetno lažje in ceneje nabaviti podaljšek + hub kot pa iskati nadomestni Cooler Master kabel.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanimiv USB problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91240 (1018) Han
»

USB problem