Forum » Pomoč in nasveti » Excel stolpec vejica
Excel stolpec vejica
bigbada ::
V Excelu imam 1 stolpec v katerem je 1000 številk
Zdaj pa bi rad za vsako številko dodal vejico "," torej recimo
33 33
4 444
555 5
6666
bi rad spremenil v
33 33,
4 444,
555 5,
6666,
...
Kako bi to najlažje naredil? Sem probal tudi prekopirat v notepad in tam zamenjat "whitespaces" za vejice ampak nekako ne gre oz. ni to to.
33 33
4 444
555 5
6666
bi rad spremenil v
33 33,
4 444,
555 5,
6666,
...
Kako bi to najlažje naredil? Sem probal tudi prekopirat v notepad in tam zamenjat "whitespaces" za vejice ampak nekako ne gre oz. ni to to.
borut_p ::
V Excelu imam 1 stolpec v katerem je 1000 številk
33 33
4 444
555 5
6666
bi rad spremenil v
33 33,
4 444,
555 5,
6666,
...
v nov stolpec: =[ena celica levo] & ","
ali pa s funkcijo concatenate - prva možnost je celica na levi, druga pa je vejica
potem pa kopiraš na celoten stolpec. Da "povoziš formulo kopiraš nov stolpec in samo paste special/values
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()
SeMiNeSanja ::
Če imaš presledke med števili, to ni več 'number' temveč TEXT. Zato moraš tudi operirati kot z textom, npr. =A1&","
Toda tako dobljeni rezultat je še vedno TEXT !
Torej, kaj je štos tistih presledkov? Govoriš, da si jih probal menjati z vejicami - a v primerih, si prikazoval le dodane vejice na koncu - brez odstranjevanja presledkov.
Kaj je namen tega početja? tekst "33 33," ni ravno nekaj hudo uporabnega...?!?
Toda tako dobljeni rezultat je še vedno TEXT !
Torej, kaj je štos tistih presledkov? Govoriš, da si jih probal menjati z vejicami - a v primerih, si prikazoval le dodane vejice na koncu - brez odstranjevanja presledkov.
Kaj je namen tega početja? tekst "33 33," ni ravno nekaj hudo uporabnega...?!?
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
harvey ::
V sosednji stolpec dodaj vejico in potem fill down do konca (ctrl+d). Potem pa ta dva stolpca skopiraj v word kot besedilo in potem find/replace: ^t (tab) zamenjaš za nič in nato to skopiraš nazaj v Excell in imaš.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
bigbada ::
>Kaj je namen tega početja? tekst "33 33," ni ravno nekaj hudo uporabnega...?!?
V bistvu so telefonske številke
xxx xxx xxx
xxx xxx xxx
into
xxx xxx xxx,
xxx xxx xxx,
V bistvu so telefonske številke
xxx xxx xxx
xxx xxx xxx
into
xxx xxx xxx,
xxx xxx xxx,
mirator ::
Kot ti je svetoval @SeMiNesanja. Ta stopec potem označiš, klikneš copy in takoj v isti stolpec posebno lepljenje - vrednosti. Prejšnji stolpec s številkami brez vejice potem zbrišeš in imaš vse rešeno.
sajmon ::
Kako pa odstranim vse presledke med telefonskimi v excelu?
xxx xxx xxxx
v
xxxxxxxxx
Označiš stolpec, kjer želiš opraviti zamenjavo; Find in Replace / Najdi in zamenjaj / CTRL + F.
Tam potem iščeš presledek, ki ga zamenjaš z "ničemer". Pri tem bodo nove težave, ker bo excel telefonske prepoznal kot številke in odstranil vodilne 0 (041/031 ....)
showsover ::
Verjetno je že to kdo odgvoril, bom pa še jaz N+1 za
Izberi rajon celic, desno-klikni Oblikuj celice, Številke, Po meri in vnesi masko "# ##0\," brez narekovaj
1, 1 000, 200, 5 000, 5,
Izberi rajon celic, desno-klikni Oblikuj celice, Številke, Po meri in vnesi masko "# ##0\," brez narekovaj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
mirator ::
sloxl8 ::
Kako pa odstranim vse presledke med telefonskimi v excelu?
xxx xxx xxxx
v
xxxxxxxxx
Označiš stolpec, kjer želiš opraviti zamenjavo; Find in Replace / Najdi in zamenjaj / CTRL + F.
Tam potem iščeš presledek, ki ga zamenjaš z "ničemer". Pri tem bodo nove težave, ker bo excel telefonske prepoznal kot številke in odstranil vodilne 0 (041/031 ....)
ALI pa "0" pred formatiranjem zamenjaj z "+386".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel-vsotaOddelek: Pomoč in nasveti | 829 (639) | smacker |
» | Več IP naslovovOddelek: Omrežja in internet | 6998 (6012) | Bakunin |
» | Uvoz txt datoteke v excelOddelek: Programska oprema | 5005 (4642) | sebavet |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7713 (7358) | arnecan1 |
» | Clarkconnect: kako preprečiti DDoS napade iz lokalne mreže?Oddelek: Omrežja in internet | 2389 (1755) | pecorin |