» »

Torrenti iz Slo v AT z VPN. Varno?

Torrenti iz Slo v AT z VPN. Varno?

radmannsdorf ::

Preko OpenVPN imam povezavo v Slovenijo. Ampak recimo če bom kdaj kakšno reč potegnil iz Slovenije v Avstrijo, je to 100% varna pot ane?
Uploadat pa itak ne mislim nič iz tukaj. Vse šiba preko LTE povezave.

Poldi112 ::

Ja.

P.S. Nič ni 100%. :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Nikonja ::

download nikoli ni bil problem, upload je samo problem.

vilicarist ::

dokler ne začnejo v sloveniji preganjat piratstva si varen
bmw = brings me women

FTad ::

V Avstriji je situacija ista kot v Sloveniji. Nihce nic ne preverja. Delaj prosto po Presernu. Nemcija je problematicna.

user-pass ::

Ce bo mogoce komu pomagalo: jaz sem pred mnogimi leti kasiral v Nemciji poloznico za en film - problematicen je bil seveda samo upload. Hoteli so mislim da tam nekje 600 ali 700 evrov, nato pa so posiljali nadaljne poloznice za isto stvar od razlicnih odvetniskih pisarn na vsake dva meseca priblizno. Cena se je tudi zelo spreminjala, od nekih popustov za 300€ pa gor do 1300€. V glavnem, placal jim nisem nic in tudi nisem tratil casa s pisanjem nekih pisem - kao prvic in obzalujes - baje da deluje.
Potem je zastaralo, mislim da po treh letih. Je pa res, da na zacetku nisem vedel, kako se bo koncalo in sem kar malo racunal na to, da bo slo na sodisce. K sreci se je izkazalo, da je slo ves cas izkljucno za zastrasevanje ljudi in berem po raznih forumih, da veliko ljudi placa. Od takrat imam najet seedbox in od tam vlecem preko SSH ali SFTP.

Ce imas VPN in en endpoint v SLO, potem ne rabis skrbeti nikjer nic.

Kul, hvala vsem! :)
Je pa seedbox v sloveniji v planu.

Inventorista ::

Res je, moj brat že več let downloada filme in serije s travnika in ni bilo problema. Je pa res, da nikoli ni downloadal iz javnih trackerjev. In vedno je šlo samo za download! Brez VPN-a!
Sem tudi enega avstrijca vprašal in je tudi rekel, da download ni sporen. Verjetno se ne da komu časa vlagat, da bojo goro downloada preverjali. Na drugi strani, pa se upload kar zlahka vidi s strani internetnega ponudnika, če bi bil uploader.
Samo nikoli ne veš, lahko pa, da so bli srečkoti in se jih samo ni zasačilo.

Zgodovina sprememb…

FTad ::

jaz ze 6 let zivim v Avstriji in brez vpn-ja downloadam/seedam, pa ni nobenih tezav. Kot sem ze zgoraj napisal. AT = SLO glede torrentov. NEM je druga zgodba.

Super, bo malo hitreje dol letelo če ni preko vpn-ja. :)

Vuli ::

:)) A resno sprašujejš ti to?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Ales ::

Vuli je izjavil:

:)) A resno sprašujejš ti to?

On čisto resno sprašuje, v čem je problem? Take stvari se v nekterih državah resno preganja in te lahko močno udarijo po žepu.

Točno to, mariskdo ne vpraša in ne potem ne ve in BUM presenečenje. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5616235 (6909) rkobarov
»

Katera VPN storitev? (strani: 1 2 )

6921024 (4992) zlozeka
»

itunes, spotfy, google music.....

Oddelek: Mobilne tehnologije
479446 (7338) Romancek1
»

Blokada interneta v Nemčiji (strani: 1 2 )

588385 (6684) jype
»

slovenski tv programi v Avstriji (strani: 1 2 )

517233 (5614) diler515

Več podobnih tem