» »

Archer C6 in Instagram

Archer C6 in Instagram

bluefish ::

Opazil sem, da se slike na Instagramu ne naložijo, če se na internet povezujem preko TP-Link Archer C6 router-ja. Čim preklopim na AP preko LTE ali se s kablom povežem direktno na modem, je problem odpravljen.

Skratka, brez dvoma je problem v router-ju oz. v nastavitvah tega. Kljub vsemu pa bi se rad izognil resetu teh in postopnemu vklapljanju ter testiranju.

Se je še kdo srečal s takim problemom? Zanimivo je, da se to pojavlja le pri IG oz. FB.
  • spremenil: bluefish ()

Mavrik ::

Če imaš DSL, preveri MTU na WAN portu (1492 namesto 1500). Izklopi še IPv6 če je slučajno problem v tej konfiguraciji.
The truth is rarely pure and never simple.

Han ::

Firmware je zadnji? Če modem ni v bridge mode, daj Archerja v AP mode.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Žal ne pomaga. Sem sledil tudi temu postopku: https://www.tp-link.com/en/support/faq/...
Uspešno mi pinga pri 1464, prištejem 28...

Najbolj nenavadno mi je, da se problem pojavlja le pri eni strani, pa še to le pri serverju za slike.

Ja, FW je zadnji. V AP ga ne bi prestavljal, ker rabim NAT. Poleg tega v preteklosti s prastarim WRT54GL težav ni bilo.

Nič. Bom malo pobrskal po starem routerju, če se bo zagnal. Alternativno pa reset tega in nastavljanje z nule ter sprotno preverjanje vsake nastavitve.

Če še kaj pomaga, ISP je T-2, povezava VDSL.

Zgodovina sprememb…

Resetiral na tovarniške nastavitve, problem ostaja. Čudo.

Mavrik ::

Pač taki problemi so pri meni večinoma bili zaradi MTUja, fragmentacije in IPv6 (in pri njih je bil rezultat glih to, da samo nekaj spletnih strani ni delalo). Daj preveri še slučajno če tvoj nov firewall ne blokira kakšnega incoming ICMPja - še posebej fragmentation needed.
The truth is rarely pure and never simple.

sbawe64 ::

Mavrik je izjavil:

Če imaš DSL, preveri MTU na WAN portu (1492 namesto 1500). Izklopi še IPv6 če je slučajno problem v tej konfiguraciji.

T2 uporablja "dynamic ip" , mtu 1500, za pppoe je mtu 1492 (teelkom, a1).

Kateri os, browser ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Nope. Nekega podrobnega loga niti nima. Sem pa za ziher izklopil firewall in je stanje enako.

sbawe64 ::

How To Find Correct MTU Values on Windows?
https://hide.me/en/knowledgebase/how-to...

MTU test online:
http://www.letmecheck.it/mtu-test.php

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Že:

bluefish je izjavil:

Žal ne pomaga. Sem sledil tudi temu postopku: https://www.tp-link.com/en/support/faq/...
Uspešno mi pinga pri 1464, prištejem 28...

hojnikb ::

flešni openwrt pa bo mir :)
#brezpodpisa

Garantiraš? :P Se bom lotil ob priliki.

Han ::

Se je že zgodilo, da je bil problem pri T-2, v centrali. Šele ko so tam par zadev resetirali, začasno preklopili na dinamičen IP in izpraznili cache, je lahko klient dostopal do določenih strani...

hojnikb ::

bluefish je izjavil:

Garantiraš? :P Se bom lotil ob priliki.

defenitivno bo bolje, kot stock firmware, ce ne druga, zarad rednih updejtov (varnost pa to)
#brezpodpisa

Update.

Nekaj dni po odprtju te teme je Instagram spet deloval za kak dan ali dva, nato pa po starem. No, zdaj spet deluje - tok tok, že vsaj dva dni. Očitno je (bil?) problem na strani T-2. FW na routerju medtem nisem nadgrajeval oz. tikal po obstoječem.

Edit: v vmesnem času sem opazil, da se tudi Funtech ni naložil.

Zgodovina sprememb…

HappyPills ::

To so skisane route na strani ispja. Drugič opravi tracert da vidmo kje se ustavi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikrotik prekinjena pppoe povezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
263167 (2291) Bencc
»

Težave z VPN-om

Oddelek: Omrežja in internet
203106 (2451) Zvitor
»