Forum » Operacijski sistemi » Windows Xp telnet problem
Windows Xp telnet problem
Sci-Fi ::
Imam torej problem s telnetom v Xp-jih.
Odkar sem na novo naložil sistem in vse updejte iz neta mi telnet server (tisti iz windowsov) javlja, da se na računalnik ne morem povezati, ker nisem član skupine TelnetClients.
Računalnik imam postavljen kot Workstation in je v mrežo vključen na način workgroo in ne preko domene. V tem načinu pa obstajata samo skupina administrator in limited.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe?
Odkar sem na novo naložil sistem in vse updejte iz neta mi telnet server (tisti iz windowsov) javlja, da se na računalnik ne morem povezati, ker nisem član skupine TelnetClients.
Računalnik imam postavljen kot Workstation in je v mrežo vključen na način workgroo in ne preko domene. V tem načinu pa obstajata samo skupina administrator in limited.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe?
Sci-Fi is the best way to dream
Ziga Dolhar ::
Administrative Tools > Computer Management > System Tools > Local Users and Groups
https://dolhar.si/
Ziga hvala. Je sicer mal bl glooboko zakopana povezava, vmes je se computer manegment.
No nastopil pa je nov problem, zdaj sem skupino ustvaril in dodal uporabnike, telnet se poskuša povezat vrne pa error:
Failure in initializing the telnet session. Shell process may not have been launched.
Telnet Server has closed the connection
Connection to host lost.
bi slučajno kdo vedel kaj bi to pomenilo?
Telnet kot service zagotovo laufa in ne javlja nobenih napak.
No nastopil pa je nov problem, zdaj sem skupino ustvaril in dodal uporabnike, telnet se poskuša povezat vrne pa error:
Failure in initializing the telnet session. Shell process may not have been launched.
Telnet Server has closed the connection
Connection to host lost.
bi slučajno kdo vedel kaj bi to pomenilo?
Telnet kot service zagotovo laufa in ne javlja nobenih napak.
Ravnal sem se točno po navedenih navodilh, razen, ko sem prišel do nastavitev pravic za zagon cmd.exe.
Ker imam disk formatiran s FAT32 datotekam ne morem nastavljati dovoljenj (tako vsaj piše v pomoči).
Kljub temu pa mi javlja isto napako.
Imaš slučajno še kakšno idejo, kaj bi lahko naredil?
Ker imam disk formatiran s FAT32 datotekam ne morem nastavljati dovoljenj (tako vsaj piše v pomoči).
Kljub temu pa mi javlja isto napako.
Imaš slučajno še kakšno idejo, kaj bi lahko naredil?
Dusko ::
hm zakaj pa ne uporabljaš programa secure crt. za spletno stran poguglaj ampak kolk je meni znano še tega programa niso razbili. Vsaj pri nas na FERI zagovarjajo secure crt bolj kot navadni telnet klient.
kolikor vem sploh ni važno kakšen je klient, če pa server ne dela.
Sem se probal povezat s Putty-jem pa se tud noče, se ustavi pri vnosu gesla, niti errorja mi ne javi.
Sem se probal povezat s Putty-jem pa se tud noče, se ustavi pri vnosu gesla, niti errorja mi ne javi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | na kaj paziti pri instalaciji win7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3245 (3028) | Ikspe |
» | Remote windows reset from LInuxOddelek: Operacijski sistemi | 1288 (1164) | BigWhale |
» | Terminal Services???Oddelek: Operacijski sistemi | 2039 (1646) | andrej |
» | ShellOddelek: Omrežja in internet | 1043 (948) | dr.J |
» | Program za web server?Oddelek: Omrežja in internet | 2303 (2162) | Hojne |