» »

Motorola predstavila Moto G Power in Moto G Stylus

Motorola predstavila Moto G Power in Moto G Stylus

The Verge - Motorola, ki je del podjetja Lenovo, in jo poznamo po sorazmerno zmogljivih poceni androidnih telefonih, je predstavila nova modela, ki bosta naprodaj od 16. aprila. Moto G Power in Moto G Stylus sta na prvi pogled zelo podobna, razlike pa se skrivajo v drobovju. Oba pa odlikuje predvsem ogromna baterija.

Imata 6,4-palčni zaslon z ločljivostjo 2300 x 1080. V notranjosti tiktaka Snapdragon 665, ki ima osem procesorjev na ARM-jevem dizajnu Cortex A73 s frekvenco 2,2 GH, s 4 GB pomnilnika. Moto G Power ima 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, tri kamere (16 milijonov točk, dva milijona točk z makrolečo, 8 milijona točk z ultra širokokotno) in baterijo s kapaciteto 5000 mAh. Moto G Stylus ima 128 GB prostora, tri kamere (48 milijonov točk, dva milijona točk z makrolečo, 16 milijonov točk z akcijsko kamero in laserskim avtofokusom) in baterijo s 4000 mAh. Oba imata čitalnik prstnih odtisov na zadnji strani, priključek za slušalke (to ni več samoumevno), režo microSD, USB-C za polnjenje z 10 W. NFC ne podpirata.

Moto G Power bo stal 250 dolarjev (pri nas pa verjetno ravno toliko evrov), G Stylus pa 300 dolarjev. Kupci bodo glede na podobno ceno izbirali v glavnem med večjo baterijo ali več funkcijami. Motorola trdi, da bo 5000 mAh zadostovalo za tri dni uporabe.

16 komentarjev

black ice ::

Navkljub večji bateriji še vseeno raje vzamem Pixla.

WhiteAngel ::

Škoda, da (spet) ni NFCja. Že pri g6 in g7 play/power serijah ga zavestno ni bilo. Lahko si vzel samo plus, ampak z mamjšo baterijo :|

OldSkul ::

Za tako ceno se skrivajo zanimivi kompromisi. Moraš dobro preveriti specifikacije, da poleg NFC ne manjka še kaj, kar se sicer zdi samoumevno ...

Master_Yoda ::

Tako so vas Apple, Samsung, Huawei, etc. prepricali da so telefoni po 1k EUR po normalni ceni, da ste sumicavi pri cenejsih :D. Mission accomplished.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Cena 250e se mi zdi postena za tak phone.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sheteentz ::

Gre torej za eno veliko ceneno opeko brez dodane vrednosti. Izgleda lušten, v notranjosti pa sranje. Kot da je tako drago dat notri NFC in brezžično polnjenje, ki je v resnici samo ena dodatna tuljava.

hojnikb ::

huh, a tale g power je kej natunan s strani nemcov al zakaj uporabljajo to ime? :)
#brezpodpisa

OldSkul ::

Za razbit je dober.
:)

Zlate ::

Xiaomi note 8(T) je praktično isti telefon z boljšo kamero in polovično ceno. Ni primerjave.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

joze67 ::

Kako veš, da je boljši, če ni primerjave?

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Me tale Moto G Stylus zanima... Si ga bom ogledal, ko (in če) bo prišel k nam. Mogoče pa bo to zamenjava za moj Note 4...

Lp

Jože

Ahim ::

V notranjosti tiktaka Snapdragon 665, ki ima osem procesorjev na ARM-jevem dizajnu Cortex A73 s frekvenco 2,2 GH, ...

Google translate fail? Take cvetke pricakujem kvecjemu od pacienta Jurija.

Spandragon 665 = en procesor, 8 jeder, od tega samo 4 jedra Cortex A73, 4 pa so A53.

Pa takt se meri v (giga)hertzih, ne v (giga)henryjih in hitrejsi set jeder v Spandragonu 665 gre menda do 2 GHz..

Zako ::

Hi,
jaz pa bi rad komentiral telefon Motorola G6 Play in Huawei P30 Lite, in sicer, uporabljam oba telefona, in moram povedat, da je za moj pojem Motorola dalec pred Huaweijem, edino kamera na Huawei je res boljsa.
NFC imata oba telefona, se najboljsa funkcija je da potreses Motorolo in se prizge LED flash lucka, zelo uporabna zadeva. Pa zvok je 100x boljs na Motoroli, kot na Huaweiu.

NFC se mi zdi obvezna oprema, zato mi ni jasno, zakaj NFC cipa ni v teh novih Motorolah, za Huaweija, pa bom rekel, ne hvala, niti P30 PRO, niti P40 me ne preprica.
Pa se to, Huawei mi ze neki casa ponuja nadragradnjo OSa, kjer bo onemogocil Google Mobile Services, in omogocil Huawei Mobile Services - ne, hvala. Kaj ti bo telefon brez Google Apps, kot da imas Nokio 8110.

WiFi signal je na Huawei P30 Lite izjmeno slabe kakovosti, primerjava z Motorolo G6 Play, je taka, da na enaki razdalji od WIFI routerja je signal na Motoroli poln, medtem ko je signal na Huaweiu 2 crtici (nekje 30%), sramota. Poskusil sem nastavit vse mozne nastavitve (2,4GHz, N, WiFi router Ariba, pa TP-LINK z MiMo tehnologijo), z tem, da ni bil zid vmes...Ne morem verjet kaksna jajca so to od Huaweija, pa folk cist nor na te telefone. Mene osebno Huawei ne preprica, ampak Motorola je pa zame edin pravi mobilni telefon.
Edin, mogoce bi se pogledal za OnePlus 7T, samo se mi zdi cist predrag.

Toliko za info iz prve roke, glede Motorole in Huaweija.
Je pa res da je Trump prepovedal Huaweiju uporabljat Google servisa, tako da je v tem primeru razumljivo, da Huawei ne more uporabljat Google Apps-ov.
Pa se opravicujem, ce sem narobe napisal Huawei, ampak mi ne gre v glavo, tako cudno ime, ki ga dejansko ne mores nikol pravilno napisat.
Zako je zakon!!!

WhiteAngel ::

Zako je izjavil:

Hi,
jaz pa bi rad komentiral telefon Motorola G6 Play in Huawei P30 Lite, in sicer, uporabljam oba telefona, in moram povedat, da je za moj pojem Motorola dalec pred Huaweijem, edino kamera na Huawei je res boljsa.
NFC imata oba telefona


Jaz imam G6 play in je brez NFC-ja. Odvisno od trga :'(

Zako ::

Sem ga kupil v UK, za 100 GBP.
Zako je zakon!!!

mirator ::

Ali ima kdo izkušnje z moto g8?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola predstavila Moto G Power in Moto G Stylus

Oddelek: Novice / Android
164345 (1856) mirator
»

Motorola predstavila nove Moto G, Moto X Style in Moto X Play

Oddelek: Novice / Android
2011378 (8932) blackbfm
»

Prenovljeno in novo iz Motorole: Moto X, Moto G, Moto 360, Moto Hint

Oddelek: Novice / Android
3615096 (12069) bluefish
»

Motorola v razred niže z Moto G (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8332480 (27051) krucymucy

Več podobnih tem