Forum » Loža » Prepovedano gibanje izven lastne občine
Prepovedano gibanje izven lastne občine
111111111111 ::
dexterboy ::
Jeseni se bodo spomnili česa še bolj "abotnega", od katere se bo folk zopet cepil na dve struji...
Le, da jeseni ne bo več tako velika razlika med nami, ki trobimo proti koroni in povezani z njo debilnosti ter Nodiji and Co., ki "presrani" čakajo na doom's day v kleti lastne bajte...
Ne zmorem "sprocesirati" v glavi, kako so lahko ljudje tako naivni... še dekline, do katere prvič pristopiš in rečeš, da je najlepša na svetu, ne da avtomatično noge narazen...
TU pa odrasle osebe kupijo vse, kar jim proda rumeni tisk in 24 kur...
Miki N ::
LeQuack ::
https://www.24ur.com/novice/korona/who-...
bigsmally ::
Kapitalisti že backtrackajo, da pa ubistvu ne bi rabili nič zapirati, a ne:
https://www.24ur.com/novice/korona/who-...
Kateri kapitalisti? A Bezos, Zuckerberg, Gejts... ki so v zaprtju postali 30% bogatejši?
GregiB ::
pirat ::
Vprašanje... V rodni Grüdi ni ne vojno stanje ne izredne razmere. Torej veljajo vse pravice, ki mi jih zagotavlja ustava. In mi recimo oblast odredi 14 dnevno karanteno, po domače... haus-arest...brez vedenja o mojem zdravstvenem stanju. Opravim testiranje in se izkaže, da sem zdrav. Lahko državo terjam za škodo, ki mi je nastala ob prisilni osamitvi?
Zabaven tipček.
Saj ti karantena ne bo odrejena kar tako, mislim da točno poznas pogoje pod katerimi ti bo odrejena.
Miki N ::
Kakorkoli, gotovo so tukaj še zanimive pravne debate - bolj ali manj relevantne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Facebook dev ::
Ce gres na Hrvasko, bo karantena. Pa ne jokat zdaj ali si tam doli fasal virus ali ne.
you don't deserve me at my best.
Saj ti karantena ne bo odrejena kar tako, mislim da točno poznas pogoje pod katerimi ti bo odrejena.
Po ustavi mi država ne more in ne sme postavljati (takšnih) pogojev. Odredba se naslanja na določbo v ustavi, ki zagotavlja vsakomur zdravo življensko okolje. A tega ne ogrožam, če sem zdrav.
Ni tako preprosto. Nekatere odredbe so na temo "stika z okuženo osebo" za katero nisi vedel, da je okužena.
Nima veze... zapiranje zdravih ljudi je PMSM neustavno. Smo v situaciji, kjer se odloča (pa ne samo "naši" državniki, tudi tuji) čisto mimo vseh pravil. Namreč, tudi gripa je lahko smrtonosna, pa nihče ne gre v (preventivno) karanteno, ko nekdo v njegovi bližini zboli.
In če "dokažeš" (ja vem, samo velja tudi obratno za njih ) da si zdrav,
Načeloma meni ne bi bilo treba ničesar dokazovati. Država naj da napotke, kako se ravnam, če zaznam simptome, če pa želi popis okuženih, naj vse testira. Če to ne gre, naj odredi izredno stanje.
Facebook dev je izjavil:
Ce pa ti nevede okuzia x ostalih ljudi in kaksen od teh mogoce tudi umre, te pa tudi lahko damo pred sodisce in si za svoje neodgovorno pocetje hudo kaznovan?Ne moreš ljudi zapirat zaradi "nevede". Po tej logiki lahko zapremo vse in vsakogar...
Najbrz bi v primeru, da bi sedaj na hrvaskem dobil korono in jo po sloveniji izven karantene siril naokoli in okuzil veliko ljudi potem tu na forumu odpiral kako drugo temo, kjer bi govoril kako niso nic kriv in da nisi vedel da si kuzen in da ni posteno, da se ti zdaj za vse okuzene osebe sodi?
Jaz osebno vidim zaenkrat dve resitvi: ali se omeji potovanja in se daje karantene za osebe, ki grejo na rizicna obmocja, ali pa se potovanja dovoli, lahko zivis normalno naprej, si pa kazensko odgovoren za vse ljudi, ki si jih okuzis.
Ker je 2. tocka jasno veliko tezje izvedljiva, se je ne izvaja.
Facebook dev je izjavil:
Jaz osebno vidim zaenkrat dve resitvi: ali se omeji potovanja in se daje karantene za osebe, ki grejo na rizicna obmocja, ali pa se potovanja dovoli, lahko zivis normalno naprej, si pa kazensko odgovoren za vse ljudi, ki si jih okuzis.
Živimo v pravni državi, ki ima ustavno ureditev... Zdaj pa mi prosim navedi pravni okvir, po katerem je to tvoje "videnje" podprto. Kateri člen ustave daje državi, kot subjektu pravico, da me zdravega zapre. In kateri člen me zavezuje, da sem kazensko odgovoren, če koga nevede okužim z gripo ali prehladom (al si ti slučajno mislil katero drugo bolezen)? Navedi presedenčni primer, kjer je prišlo do civilne tožbe svojcev umrlega napram "okuževalcu", kjer je nekdo umrl za gripo, kozami, davico, oslovskim kašljem ipd?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
zasekaroza ::
Ni tako preprosto. Nekatere odredbe so na temo "stika z okuženo osebo" za katero nisi vedel, da je okužena. In če "dokažeš" (ja vem, samo velja tudi obratno za njih ) da si zdrav (IN negativen), bi moral biti epilog "konec dobro, vse dobro" ne pa nekaj, kar je efektivno hišni pripor.
Kakorkoli, gotovo so tukaj še zanimive pravne debate - bolj ali manj relevantne.
Zakaj bi moral dokazovati da si zdrav? Naj ti oni dokažejo, da si okužen.
Kaj pa če bi vse politike, dali v zapor, potem naj pa oni dokažejo, da niso kršili nobenega zakona.
Facebook dev je izjavil:
Živimo v pravni državi, ki ima ustavno ureditev... Zdaj pa mi prosim navedi pravni okvir, po katerem je to tvoje "videnje" podprto. Kateri člen ustave daje državi, kot subjektu pravico, da me zdravega zapre. In kateri člen me zavezuje, da sem kazensko odgovoren, če koga nevede okužim z gripo ali prehladom (al si ti slučajno mislil katero drugo bolezen)? Navedi presedenčni primer, kjer je prišlo do civilne tožbe svojcev umrlega napram "okuževalcu", kjer je nekdo umrl za gripo, kozami, davico, oslovskim kašljem ipd?
Nevede širjenje okužbe se kolikor vem sodno ne preganja. Si pa zagotovo v problemih, če to počneš namerno (oziroma, da veš, da si rizičen, ker si bil v zadnjem času nekje, kjer je ta bolezen zelo pogosta).
Osebno je meni vseeno ali ti greš na Hrvaško ali ne, ali fašeš covid ali ne, ali imaš hujšo obliko ali ne. To je vse na tebi. S svojim življenem delaš kar želiš. Kar pa mi ni vseeno je pa to, da bi ti šel na Hrvaško, dobil covid in nato teden kasneje po Sloveniji kužil druge, ki si tega ne želijo.
Žal se je že prevečkrat izkazalo, da mora država poseči v "pravice" in "odločitve" državljanov za njihovo dobro (seveda, ne vedno, je bilo to tudi slabo). Izkaže se, da je veliko ljudi preneumnih, da bi vedeli, kaj je za njih dobro in kaj ne. Zato je recimo obvezno biti privezan med vožnjo, čeprav s tem ne ogrožaš nikogar, če nisi pripet. Pri marsikaterih delih je obvezna zaščitna oprema ali čelada, čeprav spet ponovno, poškoduješ se večinoma lahko samo ti. Ampak je to potrebno, ker drugače so problemi.
Prav tako tu pri covidu, veliko ljudi tako ali tako ve že vse o tej bolezni in vejo da jim nič ne more in itak vejo kdaj so kužni in kdaj ne in pravtako vejo, da oni virusa zagotovo ne bodo dobili, ker si 2krat na dan umijejo roke in nosijo masko v trgovini. Ampak v resnici pa ni tako. Ne vejo vsega in za zaščito njih samih in drugih, je potrebno s strani države podat kakšna pravila in omejitve, kako se ravnat (ker pač ljudje sami tega ne bodo zmožni sami pokontat). In ker je Hrvaška rizična, je smiseln ukrep karantena za vse, ki potujejo dol v tem času. Se pa seveda strinjam, da so bili marsikateri ukrepi pretirani. Ampak karantena za ljudi, ki grejo sedaj na Hrvaško to ni.
Facebook dev je izjavil:
Žal se je že prevečkrat izkazalo, da mora država poseči v "pravice" in "odločitve" državljanov za njihovo dobro (seveda, ne vedno, je bilo to tudi slabo). Izkaže se, da je veliko ljudi preneumnih, da bi vedeli, kaj je za njih dobro in kaj ne.
Butasti ljudje so potem izvolili pametno vlado? Kako to deluje da lahko butlji izvolijo vlado ki ve kaj je za te butlje dobro???
Facebook dev je izjavil:
Izvoli pravni okvir. http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
P.S.: Korone še ni seznamu. lahko se poskušaš tako zagovarjat, da nisi vedel kako nalezljiva je. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Facebook dev je izjavil:
Nevede širjenje okužbe se kolikor vem sodno ne preganja. Si pa zagotovo v problemih, če to počneš namerno (oziroma, da veš, da si rizičen, ker si bil v zadnjem času nekje, kjer je ta bolezen zelo pogosta).Oxymoron... Bolezen širim zgolj takrat, ko sem bolan oz. kužen. Sum kužnosti ne more biti dovolj. Po tej logiki bi morali pozapreti vse, ki prihajajo iz južnoafriških držav. Ali jim vsaj za ene pol leta prepovedat seksat. In nihče ne gre na Hrvaško z namenom, da se okuži in vrne v rodno grüdo trosim bolezen naokoli (kar bi dejansko nakazoalo naklep - namero)
Facebook dev je izjavil:
Žal se je že prevečkrat izkazalo, da mora država poseči v "pravice" in "odločitve" državljanov za njihovo dobro (seveda, ne vedno, je bilo to tudi slabo). Izkaže se, da je veliko ljudi preneumnih, da bi vedeli, kaj je za njih dobro in kaj ne.
Vidiš, prav zato imamo zakone... da nisi ti oz. trenutna oblast tista, ki ocenjuje neumnost ljudi, namreč.... Ljudem, ki so po zakonih preneumni, da bi vedeli, kaj je za njih dobro in kaj ne, se odvzame poslovna (opravilna po starem) sposobnost in odločanje o tem, kaj je zanje dobro in kaj ne, prevzame skrbnik. Za vse ostale se (zakonsko) smatra, da vedo, kaj je zanje dobro in kaj ne.
Facebook dev je izjavil:
Zato je recimo obvezno biti privezan med vožnjo, čeprav s tem ne ogrožaš nikogar, če nisi pripet. Pri marsikaterih delih je obvezna zaščitna oprema ali čelada, čeprav spet ponovno, poškoduješ se večinoma lahko samo ti. Ampak je to potrebno, ker drugače so problemi.Sorry, spet oxymoron. Z ukrepi zaščite zdravja in življenja sebe in drugih ne omejuješ nobene z ustavo dane pravice. S čelado se lahko pelješ kamor želiš, kolikokrat želiš, če ti le gostitelj to dopusti.
Facebook dev je izjavil:
Prav tako tu pri covidu, veliko ljudi tako ali tako ve že vse o tej bolezni in vejo da jim nič ne more in itak vejo kdaj so kužni in kdaj ne in pravtako vejo, da oni virusa zagotovo ne bodo dobili, ker si 2krat na dan umijejo roke in nosijo masko v trgovini.
Isto velja za AIDS, davico, gripo in druge smrtonose kužne bolezni...
Facebook dev je izjavil:
Ampak v resnici pa ni tako. Ne vejo vsega in za zaščito njih samih in drugih, je potrebno s strani države podat kakšna pravila in omejitve, kako se ravnat (ker pač ljudje sami tega ne bodo zmožni sami pokontat).
Še enkrat... KJE TO PIŠE???? Nimamo vojnega stanja in nimamo izrednih razmer. V takšnem zakonsko-pravnem okolju se držimo ustave in zakonov...
Facebook dev je izjavil:
In ker je Hrvaška rizična, je smiseln ukrep karantena za vse, ki potujejo dol v tem času. Se pa seveda strinjam, da so bili marsikateri ukrepi pretirani. Ampak karantena za ljudi, ki grejo sedaj na Hrvaško to ni.To je tvoje osebno mnenje. Po mojem osebnem mnenju je tudi Finska zelo rizična, kaj pa zdaj? V katerem zakonu piše, da sme država (četudi za zaščito svojih neumnih državljanov) v normalnih razmerah z odloki določati prag, do kam veljajo ustavne ureditve in od kje ne več?
111111111111 je izjavil:
Izvoli pravni okvir. http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
P.S.: Korone še ni seznamu. lahko se poskušaš tako zagovarjat, da nisi vedel kako nalezljiva je. :D
In kje med predpiranimi ukrepi (10. člen) je izolacija oz. karantena za zdrave? Pod točko "drugi posebni ukrepi"? Resno?
Vidim, da misliš da obstajata samo dva scenarija: Imaš covid, imaš simptome in si kužen. Ali pa nič od tega.
Tvoj problem je, da nisi sposoben povedat ali Covid imaš oziroma ne, prav tako nimamo nobenega potrdila, da boš v primeru, da covid imaš, ravnal tako kot je treba in se samoizoliral. Ker je neumno čekirat vsakega državljana, ki more poskrbet zase in za druge, da jih ne bo nalezel, se tu pač izda bolj splošen ukrep, vanj pa seveda pade tudi kdo, ki pač gre na Hrvaško in covida ne dobi.
Facebook dev je izjavil:
Si zatrapan v svoje mišljenje, da ti noben nič ne more in da ti lahko počneš karkoli želiš in za kakršnekoli probleme, nisi odgovoren. Imaš le pravice, dolžnosti pa ne.Lej, verjem... razumem, kaj želiš povedati, a za to ni pravne podlage. Meni osebno gre blazno na živce zakonodaja, ki ureja zastaranje kaznivih dejanj, pa zakonodajo, ki omogoča izločanje napačno pridobljenih dokazov... u glavnem marsikaj. Sem pa kljub temu proti, da bo jutri Hojs odločil, da ponovno odpre nek primer (ki bi mu zapasal), ki je zastaral, ker sem mu pač tako.... zdi.
Facebook dev je izjavil:
Vidim, da misliš da obstajata samo dva scenarija: Imaš covid, imaš simptome in si kužen. Ali pa nič od tega.Nikjer nisem pisal o (imeti ali ne imeti) simptomih. Realno sta možnosti dve. Ali sem okužen, ali ne. Zadeva je digitalna. Problem (naš skupen in tudi srž te debate) je v tem, da obstaja po oceni stroke inkubacijska doba 14 dni, kjer okužen postane kužen in (nekateri) simptomatičen. In namesto, da bi se ugotavljala okuženost, se iz preventivnih razlogov pozapre vse, tako (o)kužne, kot zdrave. To pa se po mojem mnenju v ne-izradnih razmerah pač ne sme.
Facebook dev je izjavil:
Tvoj problem je, da nisi sposoben povedat ali Covid imaš oziroma ne,Ne... to ni moj problem... to je problem družbe, ki ga ureja tako, da me preventivno zapre.
Facebook dev je izjavil:
prav tako nimamo nobenega potrdila, da boš v primeru, da covid imaš, ravnal tako kot je treba in se samoizoliral.Kar nisi rešil z karanteno. BTW, velja isto za AIDS in gripo...
Facebook dev je izjavil:
Ker je neumno čekirat vsakega državljana,Zapirat zdrave ljudi pa ni neumno?
Facebook dev je izjavil:
se tu pač izda bolj splošen ukrep, vanj pa seveda pade tudi kdo, ki pač gre na Hrvaško in covida ne dobi.
Še pride kak tak bolj splošen ukrep? Da brezposelni ne smejo volit? Da kulturni delavci niso upravičeni do nadomestil? Da romske družine ne prejemajo več otroških dodatkov... ko prođe eno, prođe vse...
feryz ::
Se pravi da se upošteva volja ali potreba 200 do 300 k ljudi, napram volji 1,6 do 1,7 mio ljudi.
Po neki logiki bi človek pričakoval ravno obratno. Da večina normalno živi, manjšina pa si prilagodi svoje življenje novim okoliščinam.
Ker, btw, da se rizična skupina prilagodi oz. zaščiti, bi morala ta ista manjšina upoštevati in izvajati popolnoma iste ukrepe, kot se jih sedaj preslikuje na kompletno populacijo. Ostali pa bi imeli normalen lajf.
Nikjer nisem pisal o (imeti ali ne imeti) simptomih. Realno sta možnosti dve. Ali sem okužen, ali ne. Zadeva je digitalna. Problem (naš skupen in tudi srž te debate) je v tem, da obstaja po oceni stroke inkubacijska doba 14 dni, kjer okužen postane kužen in (nekateri) simptomatičen. In namesto, da bi se ugotavljala okuženost, se iz preventivnih razlogov pozapre vse, tako (o)kužne, kot zdrave. To pa se po mojem mnenju v ne-izradnih razmerah pač ne sme.
Seveda je možnost tudi, da si kužen in ne kažeš simptomov in širiš virus na okoli. Zato pa lepo 14 dni v karanteno potem pa na testiranje, da se vidi ali si kužen ali ne. Simpl.
Drugače pa 18 in 19 člen, je treba vse prebrati. Seveda boš sedaj skočil v zrak in začel z ustavnim sodiščem, itd... Seveda se lahko pritožiš, ker je to tvoja pravica, ampak se boš moral pritoževat iz karantene. :D
111111111111 je izjavil:
Nikjer nisem pisal o (imeti ali ne imeti) simptomih. Realno sta možnosti dve. Ali sem okužen, ali ne. Zadeva je digitalna. Problem (naš skupen in tudi srž te debate) je v tem, da obstaja po oceni stroke inkubacijska doba 14 dni, kjer okužen postane kužen in (nekateri) simptomatičen. In namesto, da bi se ugotavljala okuženost, se iz preventivnih razlogov pozapre vse, tako (o)kužne, kot zdrave. To pa se po mojem mnenju v ne-izradnih razmerah pač ne sme.
Seveda je možnost tudi, da si kužen in ne kažeš simptomov in širiš virus na okoli. Zato pa lepo 14 dni v karanteno potem pa na testiranje, da se vidi ali si kužen ali ne. Simpl.
Drugače pa 18 in 19 člen, je treba vse prebrati. Seveda boš sedaj skočil v zrak in začel z ustavnim sodiščem, itd... Seveda se lahko pritožiš, ker je to tvoja pravica, ampak se boš moral pritoževat iz karantene. :D
V 19. členu piše 'Karantena je ukrep, s katerim se omeji svobodno gibanje in določijo obvezni zdravstveni pregledi zdravim osebam, ki so bile ali za katere se sumi, da so bile v stiku z nekom, ki je zbolel za kugo, virusno hemoragično mrzlico (Ebola, Lassa, Marburg) ali nalezljivo boleznijo, za katero je minister, pristojen za zdravje, ali Vlada Republike Slovenije na podlagi četrtega odstavka 7. člena tega zakona razglasila epidemijo, v času njegove kužnosti.'
Korona ni kuga, hemoragična mrzlica niti nalezljiva bolezen za katero je pri nas razglašena epidemija.
Torej?
LuiIII ::
DeeJay ::
Že zdej smo zadolženi za 82,4% BDP....
zasekaroza je izjavil:
Enostavno! Vlada bo razglasila epidemijo in bo ta člen zakona zopet aktualen, pa še kakšen zraven, se razume. Tako je bilo spomladi.
Dokler je ne razglasi so te karantene nezakonite in bi morali vsem ki jim je bila odrejena plačati odškodnino.
prosim preberi 20 člen. če obstaja sum, ker v primeru hrvaške drži, moraš v osamitev. Pika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
111111111111 je izjavil:
zasekaroza je izjavil:
Enostavno! Vlada bo razglasila epidemijo in bo ta člen zakona zopet aktualen, pa še kakšen zraven, se razume. Tako je bilo spomladi.
Dokler je ne razglasi so te karantene nezakonite in bi morali vsem ki jim je bila odrejena plačati odškodnino.
prosim preberi 20 člen. če obstaja sum, ker v primeru hrvaške drži, moraš v osamitev. Pika.
'20. člen
Osebe, ki zbolijo ali za katere se sumi, da so zbolele'
Dokler nimaš simptomov in nisi pozitiven na testu ni mogoče reči da si zbolel oziroma da se sumi da si zbolel.
111111111111 je izjavil:
Ko si pozitiven si že zbolel. Npr. Če zdravnik pride iz področja, kjer je razširjena ebola, mora v karanteno. Hrvaška je trenutno področje, za katero velja obvezna karantena zaradi možnosti vnosa prenosljive bolezni. Torej po 20 členu obstaja sum da so osebe, ki prihajajo iz hrvaške okužene in morajo za prosto gibanje po republiki Sloveniji v 14 dnevno karanteno. Seveda lahko vedno izbijaš na sodišču, ampak to ne zadrži izvajanja karantene. :D
In kaj če si v stiku z osebo za katero ti nisi mogel vedeti da je okužena. Potem ta oseba zboli in te navede kot stik. In te kar zaprejo, čeprav nisi nič storil narobe.
zasekaroza je izjavil:
111111111111 je izjavil:
Ko si pozitiven si že zbolel. Npr. Če zdravnik pride iz področja, kjer je razširjena ebola, mora v karanteno. Hrvaška je trenutno področje, za katero velja obvezna karantena zaradi možnosti vnosa prenosljive bolezni. Torej po 20 členu obstaja sum da so osebe, ki prihajajo iz hrvaške okužene in morajo za prosto gibanje po republiki Sloveniji v 14 dnevno karanteno. Seveda lahko vedno izbijaš na sodišču, ampak to ne zadrži izvajanja karantene. :D
In kaj če si v stiku z osebo za katero ti nisi mogel vedeti da je okužena. Potem ta oseba zboli in te navede kot stik. In te kar zaprejo, čeprav nisi nič storil narobe.
No dejmo mal sledit toku pogovora. Govora je o tem, ali je kul da gres sedaj na Hrvasko in ce gres, ali je vecji sum, da prides nazaj kuzen. Od tod pa nato vprasanje, ali je karantena upravicena.
Ce se okuzis zaradi nekoga v sloveniji, je to popilnoma druga situacija, ki nima veze s trenutnim pogovorom.
Poleg tega pa je karantena za potovanja s Hrvaske ena izmed stvari, ki bo tvojo omenjeno situacijo obcutno zmanjsala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Facebook dev ()
WizzardOfOZ ::
Problem so pa velike znane obljudene plaže. Res ne vem zakaj toliko ljudi rine na plaže, ki so že tako prepolne.
WizzardOfOZ je izjavil:
Glede na stanje na plažah, se boš v sloveniji na plaži prej okužil, kot pa na hrvaškem, kjer je v neki majhni vasici 100 ljudi na 3km dolgi plaži.
Problem so pa velike znane obljudene plaže. Res ne vem zakaj toliko ljudi rine na plaže, ki so že tako prepolne.
Ne, problem so nočni klubi in gnetenje ljudi v zaprtih prostorih. Pa dajte si enkrat pogledat statistike glede dejanskih prenosov okuzb in kaj je v resnici tvegano za prenos in kaj bistveno manj.
No dejmo mal sledit toku pogovora. Govora je o tem, ali je kul da gres sedaj na Hrvasko in ce gres, ali je vecji sum, da prides nazaj kuzen. Od tod pa nato vprasanje, ali je karantena upravicena.
ne, govora je o karanteni na splošno
zasekaroza je izjavil:
Ma to je edino pravilno, tako preprečiš širjenje bolezni. Je pa zanimivo, da če si ti v stiku z okuženo osebo moraš v karanteno. Partnerju, ki živi s tabo v istem gospodinstvu pa ni treba dokler ti ne postaneš kužen. :D
energetik ::
Mi smo zapaničarili in prišli že včeraj, na Sečovljah je bil pred nami točno 1 avto...
Policaj poskeniral samo 1 osebno in to je bilo to. Nič vprašanj kje smo bili, koliko časa, računa za turistično takso...
No, zdajle vidim, da na Sečovljah in Dragonji 0min čakalnega časa. Kdaj za vraga misli pridet tistih 150k Slovencev s HR, vsi jutri in pon.? Ali so napačne številke o številu SLO turistov na HR ali misli večina pač v karanteno ali pa bo v naslednjih dveh dneh na meji kolaps.
111111111111 je izjavil:
zasekaroza je izjavil:
Ma to je edino pravilno, tako preprečiš širjenje bolezni. Je pa zanimivo, da če si ti v stiku z okuženo osebo moraš v karanteno. Partnerju, ki živi s tabo v istem gospodinstvu pa ni treba dokler ti ne postaneš kužen. :D
Verjetno gledajo tako da se daje v karanteno stike okuženih in ne tudi stike od stikov, ker že za stike ni nujno da so okuženi, kaj šele za stike od stikov.
Bi pa bilo prav, da v primeru karantene dobiš povrnjen celoten izpad dohodka, ki zaradi tega nastane in možnost da se po 7 dneh testiraš in v primeru negativnega testa ti karantena takrat neha veljat.
WizzardOfOZ je izjavil:
Glede na stanje na plažah, se boš v sloveniji na plaži prej okužil, kot pa na hrvaškem, kjer je v neki majhni vasici 100 ljudi na 3km dolgi plaži.
Ne, problem so nočni klubi in gnetenje ljudi v zaprtih prostorih. Pa dajte si enkrat pogledat statistike glede dejanskih prenosov okuzb in kaj je v resnici tvegano za prenos in kaj bistveno manj.
Kdo pa je na morju v zaprtem prostoru v gužvi?
Če greš z otrokom na morje itak ne mores v nocni klub ali pa se nekje guzvat v zaprtem prostoru.
Facebook dev je izjavil:
Kok težko ti je pokontat, da trenutno potovanje na Hrvaško ni odgovorno početje in če boš šel dol, potem bodi vsaj tok odgovoren in se za 14 dni zapri v svojo sobo.
Glih toliko je odgovorno kakor če si šel pred tednom ali dvema.
Facebook dev je izjavil:
Kok težko ti je pokontat, da trenutno potovanje na Hrvaško ni odgovorno početje in če boš šel dol, potem bodi vsaj tok odgovoren in se za 14 dni zapri v svojo sobo.
Ne zuramo vsi na dopustu, nekateri pocivamo, se mal namakamo in uzivamo ob praznih plazah, kjer se v miru igramo z otroki. In za take je hrvaska bolj primerna kot slovenija, kjer nimas prazne plaze in lezejo en cez drugega.
WizzardOfOZ je izjavil:
Facebook dev je izjavil:
Ne zuramo vsi na dopustu, nekateri pocivamo, se mal namakamo in uzivamo ob praznih plazah, kjer se v miru igramo z otroki. In za take je hrvaska bolj primerna kot slovenija, kjer nimas prazne plaze in lezejo en cez drugega.
Vemo in se strinjamo.
Ker pa ne smemo diskriminirat, je ukrep karantene za vse.
WizzardOfOZ je izjavil:
Facebook dev je izjavil:
Vemo in se strinjamo.
Ker pa ne smemo diskriminirat, je ukrep karantene za vse.
Ni res, če imaš nepremičnino ali jahto potem ne velja. Tako da ni da vse, samo za manj premožne. Debunked.
poweroff ::
Zakaj so brez odgovornosti, a ker hočejo uživati mladost tako kot so vse generacije do sedaj?
Včeraj sem videl, da se upokojenci drenjajo po vlakih (vlada jim je dala možnost brezplačnega prevoza), s katerimi se peljejo na počitnice (kjer se bodo spet drenjali).
Čisto brez odgovornosti so. Pa še ogrožena skupina.
Ali kako...?
Matevz96 ::
Trenutno je tako, da rizičnim skupinam ostali ne smemo ogrožati življenja, zato je treba vse ljudi zapreti (ali karkoli).
Se pravi da se upošteva volja ali potreba 200 do 300 k ljudi, napram volji 1,6 do 1,7 mio ljudi.
Po neki logiki bi človek pričakoval ravno obratno. Da večina normalno živi, manjšina pa si prilagodi svoje življenje novim okoliščinam.
Ker, btw, da se rizična skupina prilagodi oz. zaščiti, bi morala ta ista manjšina upoštevati in izvajati popolnoma iste ukrepe, kot se jih sedaj preslikuje na kompletno populacijo. Ostali pa bi imeli normalen lajf.
To pa ne! Rizična skupina mora vsako nedeljo k maši po hostijo, pa še na Brezje je treba romat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napoved COVID dogajanja za 3 tedne (4.5-24.5) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 23478 (13736) | WizzardOfOZ |
⊘ | COVID in kolesarjenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25162 (14560) | rabelj5 |
» | Letovanje v tujini 2020-2021 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 26193 (20171) | FoxKnox |
⊘ | Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 47108 (31895) | AndrejO |