» »

Omejevanje svobode in družbene posledice COVID-19

Omejevanje svobode in družbene posledice COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
32 / 40
»»

Oberyn ::

boolsheat je izjavil:

Pljuča 6 tednov po covid-19, prebolen brez simptomov:

Lung CT of a 40-year-old patient, 6 weeks after Covid-19 infection, subjectively he feels well, with exertion (5 squats) a drop in oxygen saturation as a sign of a lung shunt. Massive consolidations and infiltrates on both sides.

Ne zgleda preveč lepo ali pač?

V članku piše še:
Consequential damage?
The extent to which long-term effects remain on the lungs is unclear and is currently speculative. We don't know how much of the changes will last. When looking at the findings, it is often difficult to believe in complete healing.

To so ena pljuča. A lahko prosim vidim še pljuča od ostalih par deset milijonov ljudi, ki so že preboleli bolezen brez simptomov? Saj verjetno slutiš, zakaj se mi zdi to potrebno pogledati?

rabelj5 ::

kako se lahko počuti 'well' ampak hkrati ne more normalno naredit pet počepov

to ni 'well', to se počutiš zaen drek

Telbanc ::

Oberyn je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Lung CT of a 40-year-old patient, 6 weeks after Covid-19 infection, subjectively he feels well, with exertion (5 squats) a drop in oxygen saturation as a sign of a lung shunt. Massive consolidations and infiltrates on both sides.

V članku piše še:
Consequential damage?
The extent to which long-term effects remain on the lungs is unclear and is currently speculative. We don't know how much of the changes will last. When looking at the findings, it is often difficult to believe in complete healing.

To so ena pljuča. A lahko prosim vidim še pljuča od ostalih par deset milijonov ljudi, ki so že preboleli bolezen brez simptomov? Saj verjetno slutiš, zakaj se mi zdi to potrebno pogledati?

Sem že pred mesecem napisal, da mi neko prekuževanje ne leži preveč. Sverige model tud ne. Lepo bom doma u karanteni še en lep cajt. Pišete da se veliko družite, ste pravi heroji. Sploh zadnje dni. Svoboda z takimi pljuči, me ne mika kaj dost.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

[Michael] ::

Tudi prav, nihče vas ne sili, da greste ven iz hiše/stanovanja.

Medtem pa vi, ki se greste bunker vztrajno širite mem #ostanidoma.

Sam dajem prednost kvaliteti pred kvantiteto tako, da ne ostajam doma in grem tudi od doma, se družim itd.

Na podeželju se praktično ni nič spremenilo med koronapaniko, življenje poteka naprej kot je pred koronapaniko.

lexios ::

Telbanc je izjavil:

Oberyn je izjavil:

boolsheat je izjavil:

V članku piše še:
Consequential damage?

Sem že pred mesecem napisal, da mi neko prekuževanje ne leži preveč. Sverige model tud ne. Lepo bom doma u karanteni še en lep cajt. Pišete da se veliko družite, ste pravi heroji. Sploh zadnje dni. Svoboda z takimi pljuči, me ne mika kaj dost.

A lahk vidimo še sliko istih pljuč kak teden pred korono?

dexterboy ::

Ali je že kdo prilimal tisti citat o svobodi in varnosti?
Ker če ne, jo bom jaz.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

zmaugy ::

Tukaj je en zelo dober video, kjer vodilni na razvoju cepiv v Južni Koreji govori o razvoju cepiv za COVID-19.
Hkrati je zelo lepo in jedrnato razloženo kako poteka razvoj cepiv na splošno, kako se to preslika v primer COVID-19, primerjava s HIV ipd.

Dejansko oba sodelujoča v razgovoru govorita odlično angleško in tudi sam razgovor je zelo prijeten za spremljanje. Res priporočam.

Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

boolsheat ::

Oberyn je izjavil:

Dohtar iz Innsbruck je naredil test na 6-ih potapljačih sicer... Ampak ravno to kar praviš, odebeljeni del, tudi mene zanima, celovita raziskava kakšne posledice pusti prebolelil ta bolezen, predno se gremo prekužit. Odprtih je precej vprašanj še o dolgoročnih posledicah!

Potapljači so pomoje bili v dobri formi, je prišlo do pretirnega odziva imunskega sistema v njihovih primerih?

Telbanc ::

https://www.regionalobala.si/novica/vec...

"Aleš Hojs
@aleshojs
Pricakujem,da bo @policija_si za identifikacijo vseh tistih,ki jih je,kot udelezence petkovih in danasnjih shodov,potrebno kazensko ovaditi,uporabila vse javno objavljene slike in prispevke medijev oz. socialnih omrežij!Večina drzavljanov skrbi za zdravje vseh in upošteva odloke!"

No zgleda da bo nekaj kapnilo v proračun.

"Vsem,ki sprasujete kaj je počela @policija_si danes v LJ in MB odgovarjam,da je popisala vecje stevilo zbranih,ki bodo oglobljeni.Prav tako bo vlozila ovadbe zoper organizatorje in udeležence,saj gre za kaznivo dejanje ogrozanja zdravja. Ne pricakujte pa,da bo ona vzrok nasilja!"
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

billy ::

Kako pa je policija ukrepala glede Hojsa, ko je bil za veliko noč pri tašči na vikendu? Ali pa pahorja & comp, ki so se šetali ob žici?

sunshine403 ::

billy je izjavil:

Kako pa je policija ukrepala glede Hojsa, ko je bil za veliko noč pri tašči na vikendu? Ali pa pahorja & comp, ki so se šetali ob žici?

Saj so se opravicili. To je kao dovolj. Bo slo isto pri protestnikih? Recejo sorry ne bom vec in je vse pozabljeno? Ne vem, jaz bom poskusil s tem, ce me bo slucajno kdaj kje izven moje obcine ustavil.

kotanyi ::

Tole z občinami bo zelo verjetno padlo. Mnenje treh sodnikov je zelo odklonilno do prepovedi in načina, na katerega so jo utemeljili, za povrh pa še do Hojsa ki se gre kot notranji minister javne pritiske na drugo vejo oblasti. S sodniki se seveda lahko samo strinjam.

link

Če US razveljavi odlok, bodo najbrž padle tudi kazni, ki so bile napisane v zadnjem mesecu na podlagi tega odloka. Kar je (če bo) seveda edino pravilno. Kakšna je to vlada, če mora za vladanje kršiti pravni red države in pritiskati na drugo vejo oblasti?

sbawe64 ::

Ko ustavni sodniki napišejo mnenja (so jih že), kako dolgo potem traja, da US kot sodni organ odloči o zadevi ?
2020 is new 1984
Corona World order

xx23 ::

Obratno je, najprej je odločitev US (prejšnji petek smo ga dobili), potem pridejo ločena mnenja.

Je pa očitno, da pri nas US postaja bolj posvetovalni organ, se kaže sedaj pri tej vladi, pa tudi pri prejšnji glede volilne zakonodaje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xx23 ()

gruntfürmich ::

Telbanc je izjavil:

"Aleš Hojs
@aleshojs
Pricakujem,da bo @policija_si za identifikacijo vseh tistih,ki jih je,kot udelezence petkovih in danasnjih shodov,potrebno kazensko ovaditi,uporabila vse javno objavljene slike in prispevke medijev oz. socialnih omrežij!Večina drzavljanov skrbi za zdravje vseh in upošteva odloke!"

"Vsem,ki sprasujete kaj je počela @policija_si danes v LJ in MB odgovarjam,da je popisala vecje stevilo zbranih,ki bodo oglobljeni.Prav tako bo vlozila ovadbe zoper organizatorje in udeležence,saj gre za kaznivo dejanje ogrozanja zdravja. Ne pricakujte pa,da bo ona vzrok nasilja!"

lepo da protestirajo, ampak žal vidim da iz čisto napačnih razlogov in za napačne ideje...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Slopek ::

gruntfürmich je izjavil:

Telbanc je izjavil:

"Aleš Hojs
@aleshojs

lepo da protestirajo, ampak žal vidim da iz čisto napačnih razlogov in za napačne ideje...

So pac njihove ideje...s svojimi, gres se vedno lahko pred parlament.

[Michael] ::

"Danes so me po hitrem postopku VRGLI IZ LECLERCA na Rudniku. KER JIM NI BILA VŠEČ MOJA MASKA (na sliki). "S tem napisom vas ne spustimo notri" .... "potem bi lahko tudi ljudi s transparenti spuščali notri" ... "bi vas kdo slikal" (ojej) ... "maska je neustrezna" (čeprav ima dve plasti blaga in je svinjsko debela) ... "tudi ljudi s šalom ne spustimo" (zraven mene je sicer mirno stal gospod s... šalom) ... "pada vam dol" (ne, ne zares, večino časa čisto lepo stoji na mestu, le malce pazljiva moram biti zaradi premočnih gumic). S to isto masko sicer že več kot dva tedna brez problema hodim po vseh ostalih trgovinah.
Današnji incident v LeClercu NI NEDOLŽEN in NI NEPOMEMBEN. Zato v nadaljevanju malce orisa družbeno-političnih vidikov dogodka (se razume, da bom na Leclerc poslala tudi formalno pritožbo in zahtevo za pojasnilo).
Najprej pa kratek opis dogajanja, da ne bo kakšnih nejasnosti (zelo mi je žal, da nisem snemala... šola za naslednjič, če se to še kje ponovi).

Najprej sem prikorakala v LeClerc s tako bolj "prepišno" enoplastno masko (z napisom "Dobrodošli v fašizmu"). Je sicer povsem izpolnila zahtevo, da morajo biti usta in nos zakriti, ampak OK. Glede te prve se nisem pregovarjala, sem pač šla po svojo standardno masko (svinjsko debelo, iz dveh plasti blaga, ki je še za zvok praktično nepredušna). Varnostnik me tudi v tej maski, ČEPRAV USTREZA VSEM ZAHTEVAM, ni hotel pustiti notri. Naj se zmenim z nadrejenim, če mi kaj ni prav. OK. Pokličemo nadrejenega. Pride ves osoren in znerviran nadrejeni (ime sem si zapomnila, naziva pa žal ne... še en opomnik, da je treba v takih situacijah slikat).

Na moje vljudno vprašanje, zakaj ne smem notri in kaj je z masko narobe, je začel osorno odgovarjati z zgornjimi argumenti. Ves čas je bilo jasno, kje tiči jedro problema - V KRITIČNEM NAPISU. Na mojo prošnjo, da bi želela imeti kakšno pisno izjavo/obrazložitev glede prepovedi vstopa/"nedovoljene" maske, je takoj odvrnil, da mi niti slučajno ne misli dati nič pisnega. VES "POGOVOR" JE TRAJAL VSEGA SKUPAJ LE NEKAJ MINUT - DOBESEDNO SO ME PO HITREM POSTOPKU NAPODILI VEN KOT SMET. Brez debate. Zaradi napisa na maski.

Kot rečeno, tovrstno ravnanje zaposlenih v LeClercu NI nedolžno, ne gre za nek obroben incident ali "tečno stranko" ali kaj podobnega, temveč ima širše družbeno-politične konotacije. Je seveda povsem v skladu z duhom časa, ko nam oblasti (nacionalne in globalne) pod pretvezo "varovanja javnega zdravja" ped za pedjo jemljejo temeljne pravice ter vsiljujejo vedno bolj drakonske in totalitarne zakone. Drsimo v vedno večjo represijo, v vedno hujši nadzor, v vedno večjo podrejenost.

Zaposleni v LeClercu pa so tu šli še korak dlje. Ne samo, da vstop brez maske ni možen (glede tega pač ne oni, ne jaz ne moremo kaj dosti), SAMOVOLJNO PREPOVEDUJEJO/ONEMOGOČAJO kakršnokoli izražanje mnenj. Oh, saj če bi imela narisane srčke ali napis "upoštevajmo ukrepe", se nedvomno nihče ne bi obregnil vame. Ampak napis, ki kritizira in problematizira trenutno družbeno stanje? Ki izraža nestrinjanje z obstoječim sistemom? O ne, to pa ne.

Zakaj je ravnanje LeClercovih zaposlenih tako nedopustno?

1. S tem, ko "me s takim napisom ne spustijo notri", kršijo mojo ustavno pravico do izražanja (ki jo zaenkrat še imam). Določajo, kaj smem imeti napisano na svojem telesu ali oblačilih, kakšna mnenja in stališča smem izražati, s čimer krepko prestopajo vsa pooblastila. Spomnimo, nisem prišla z dvometrskim transparentom, ragljo in piščalko. Nisem se drla, krilila okoli sebe, ogovarjala ostale kupce ali kaj podobnega. NISEM KRŠILA NOBENEGA ZAKONA. Samo ubog popisan nagobčnik sem imela.

Trgovina je sicer privatno zemljišče, na katerem lastnik postavlja pravila (izginjanje dejanskega, fizičnega javnega prostora je še eden perečih problemov našega časa, toda o tem kdaj drugič). Toda kljub temu, da ima lastnik precej proste roke, to ne pomeni popolne samovolje, ne more "prosto po Prešernu" določati, kdo sme stopiti v trgovino in kdo ne. Ali kako mora biti oblečen. Ali kaj sme pisati na njegovih oblačilih. Pravice lastnika tu pač trčijo ob osnovne pravice državljana.

2. Še huje in bolj pomembno je, da TAKŠNI LJUDJE , S TAKŠNIMI DEJANJI, POMAGAJO GRADITI ZLOČINSKE SISTEME! Sežiganje čarovnic, apartheid, nacistična Nemčija, Stalinova Rusija.... povsod so "običajni" ljudje, "vzorni državljani", "zagreti uslužbenci", ki vneto izvajajo zakone celo onkraj zakonov samih, TISTI, ki igrajo eno izmed KLJUČNIH vlog pri vzpostavljanju /omogočanju nelegitimnih, celo zločinskih družbenih dogajanj. NOBEN sistem/zakon/ukrep se ne more obdržati, če ni dovolj velikega deleža prebivalstva, ki se s takšnim sistemom aktivno ali pasivno strinja in ga podpira (kogar to zanima, priporočam, da si prebere kaj o Gramscijevem konceptu hegemonije).

Se vam zdi, da pretiravam? Da delam iz muhe slona? Res? Zaprli so nas v občine, nam nataknili nagobčnike, starejšim od 65 let uvedli policijsko uro... mi pa niti nestrinjanje ne bi smeli izraziti? Nobene kritike, nobenega problematiziranja? Zgolj tiho in ponižno bi morali ubogati? Se vam to RES zdi neproblematično? Ne glede na to, kaj si mislite o korona-situaciji in ukrepih - se vam RES ne zdi nič narobe, če je dovoljen samo en diskurz, samo ena resnica, samo eno "pravo" mnenje? RES podpirate cenzuro vseh vrst, na vseh možnih koncih in na vse načine? RES PODPIRATE, DA LAHKO VSAK VAŠKI ŠERIF (VARNOSTNIK) DOLOČA, KAKŠEN NAPIS IMATE LAHKO NA NAGOBČNIKU? Če je odgovor "da"... je sistemom po svetu v zadnjih nekaj desetletjih uspelo nalogo izpeljati neprimerno bolje od Goebbelsa...

Nedvomno se bodo pod to objavo našli komentarji tipa "prav ti je, kaj pa izzivaš" ali "z navadno masko bi šla notri, pa te nihče ne bi ven metal". Taki ne razumete poante in je verjetno tudi nikoli ne boste.

Drugače pa ja, izzivam. Protestiram. Izražam nestrinjanje z dogajanjem. To, kar se pri nas in po svetu dogaja v zadnjih mesecih, je v mojih očeh nesprejemljivo. Sistemi, v katere drsimo, pa nelegitimni in grozljivi. ZF nočna mora, ki vse bolj postaja "nova realnost", na katero naj bi se menda "morali navaditi". Žal ne vem, kako bi se lahko proti temu učinkovito borila. Ne vem, kako bi grizla (če kdo ve, naj mi pove). Zato pač samo lajam. Beden, neučinkovit lajež, ki ne more ničesar spremeniti. Ampak, videti je, da niti lajati ne smemo več. Da smo že tako globoko v greznici, da lahko samo še ponižno mahamo z repom - se vam to res ne zdi čisto nič problematično? In strašljivo?

p.s. seveda me v LeClercu ne bodo več videli. Oz., natančneje, videli me bodo kvečjemu s popisanim nagobčnikom. In ne, ne mislim tega dogodka kar spregledati, temveč bom terala dalje, kolikor bom lahko (pisna komunikacija z vodstvom bo prvi korak). Ker je to nedopustno. Predvsem pa zato, ker če ob takih "malih" pripetljajih gledamo stran, se podredimo, umaknemo, smo tiho.... s tem tudi sami tlakujemo pot v mnogo hujše "pripetljaje" ter jim dajemo legitimnost. Žabo se kuha počasi!"

P.S.
Mi je dala punca idejo, v znak upora si bom napisal na masko: #koronaPANIKA

poweroff ::

[Michael] je izjavil:

Drugače pa ja, izzivam. Protestiram. Izražam nestrinjanje z dogajanjem. To, kar se pri nas in po svetu dogaja v zadnjih mesecih, je v mojih očeh nesprejemljivo.

Jaz se s temle popolnoma strinjam. LeClerc nima nobene pravice določati kako je nekdo oblečen, obut, ali kakšne napise nosi na maski. Jaz osebno sem si sicer naročil masko z mrtvaško glavo in nameravam z njo v banko. >:D

Nazadnje ko sem bil v banki - dvignil sem večjo vsoto denarja - sem bil v kirurški maski in sončnih očalih. Nobenega problema, le uslužbenec me je prosil, če si dam očala dol (ob identifikaciji z osebno). Kar sem seveda naredil.

Sicer pa mislim, da bi bilo zanimivo raziskat, ali je tole mogoče iztožit - da iztožiš vstop v popisani maski v fašistično trgovino.
sudo poweroff

harvey ::

Oberyn je izjavil:

boolsheat je izjavil:

V članku piše še:
Consequential damage?

Članek avstrijskega zdravnika, čigar del je omenjeni CT, govori o 6 potapljačih in izpostavlja zgolj previdnost, da so lahko ob ne izraženi klinični sliki tudi možne resne funkcionalne motnje. To je intenca članka in ne, da je pri vseh par desetih milijonih tako stanje.

Poleg tega so tudi naši zdravniki objavili, kar so opazili, da se naj previdno spremlja bolnike s covid-19, v smislu nastanka tihe hipoksije, ne pa da je to pri vseh par deset milijonih ljudi. Pač zgolj opažanje, da ob neizraženi pljučni stiski, odsotnost oteženega dihanja lahko pride do nenadnega padca saturacije krvi s kisikom in hitre smrti. Zgolj opažanje na pozornost z bolniki s covid-19, ne pa da je to splošen pojav.

https://www.kclj.si/index.php?dir=/paci...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Lonsarg ::

[Michael] je izjavil:

Se vam zdi, da pretiravam? Da delam iz muhe slona? Res? Zaprli so nas v občine, nam nataknili nagobčnike, starejšim od 65 let uvedli policijsko uro... mi pa niti nestrinjanje ne bi smeli izraziti? Nobene kritike, nobenega problematiziranja? Zgolj tiho in ponižno bi morali ubogati? Se vam to RES zdi neproblematično?
Men se predvsem zdi da:
1. Tvoja maska je bolj primerljiva z transparentom kot zgolj napisom na majici. Da se na privatnih zemljiščih in trgovinah prepoveduje transparente pa je nekaj normalnega. Morda je sicer siva cona, ampak vsekakor ne moreš z resnim obrazom trditi da je ćisto normalno tak v trgovino hodit.

2. Od kje zaboga tebi filing da je dovoljena zgolj ena resnica in prepovedana kritika? Ko pogledam okoli sebe vidim pretežno kritike na prestroge ukrepe.

3. Te sicer podpiram, zelo kul maska, ampak jaz bi to imel izključno za na ulice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

WizzardOfOZ ::

Omejitev na občine se umika, pedofili bodo pa 2 tedna pred otvoritvijo šol lahko že pral glave bedakom, ki hodijo v njihovo pedofilsko ustanovo.

Vazelin ::

Manever varnostnika in nadrejenega v Leclerc je zelo beden in seveda tudi nepotreben.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Poldi112 ::

poweroff je izjavil:

[Michael] je izjavil:

Drugače pa ja, izzivam. Protestiram. Izražam nestrinjanje z dogajanjem. To, kar se pri nas in po svetu dogaja v zadnjih mesecih, je v mojih očeh nesprejemljivo.

Jaz se s temle popolnoma strinjam. LeClerc nima nobene pravice določati kako je nekdo oblečen, obut, ali kakšne napise nosi na maski. Jaz osebno sem si sicer naročil masko z mrtvaško glavo in nameravam z njo v banko. >:D

Nazadnje ko sem bil v banki - dvignil sem večjo vsoto denarja - sem bil v kirurški maski in sončnih očalih. Nobenega problema, le uslužbenec me je prosil, če si dam očala dol (ob identifikaciji z osebno). Kar sem seveda naredil.

Sicer pa mislim, da bi bilo zanimivo raziskat, ali je tole mogoče iztožit - da iztožiš vstop v popisani maski v fašistično trgovino.

Jaz ne vidim problema, da nekomu, ki je prišel izkoristit tvojo trgovino za svojo politično propagando, prepoveš vstop. Jaz bi ga vsekakor prepovedal naprimer neonacijem, sploh, če bi poleg SS uniform imeli še prapor.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

In zakaj bi neonaci v uniformi in s praporjem sploh hotel v tako trgovino? Da si kupi par kosov halal salame in kitajskega sira v bosanski lepinji?

nomo ::

In smo seveda spet takoj na "izražanje neprijetnega menenja" = nacizem.

Ma lahko imaš napisano "leclerc pazniki so kreteni" na nagobčniku pa te nima kaj zaustavljati - naj se briga za svoj posel, dobro ve kaj to je in kaj ni.

In ne nič ni to neko kontroverzno področje in siva cona - žalostno da ljudje sploh pomislijo na to - izgleda smo res zdresirani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nomo ()

>In smo seveda spet takoj na "izražanje neprijetnega menenja" = nacizem.

Traparija. Ta zaključek si potegnil sam. Jaz sem zgolj podal malo bolj ekstremen primer, da ponazorim bistvo.

Itak, v Sloveniji je vsak, ki razmišlja s svojo glavo, nacist. Tako ste levičarji hoteli in to ste dosegli. In jaz z veseljem povem, da sem nacist, ker se ne strinjam ne z levičarskim in ne z desničarskim drekom, ki ga producirate v velikih količinah, da se lahko obmetavate z njim.

WizzardOfOZ je izjavil:

In zakaj bi neonaci v uniformi in s praporjem sploh hotel v tako trgovino? Da si kupi par kosov halal salame in kitajskega sira v bosanski lepinji?

Verjetno iz istega razloga, kot greš v zgornji maski v trgovino. Ali ker si lačen, ali ker želiš protestirati.

V trgovini so zaželjeni prvi, drugi zgolj delajo zgago in izgubo. Ponovno - štacuna ni platforma, kjer boš nadlegoval stranke s svojimi nazori.

sunshine403 ::

[Michael] je izjavil:

1. S tem, ko "me s takim napisom ne spustijo notri", kršijo mojo ustavno pravico do izražanja (ki jo zaenkrat še imam). Določajo, kaj smem imeti napisano na svojem telesu ali oblačilih, kakšna mnenja in stališča smem izražati, s čimer krepko prestopajo vsa pooblastila. Spomnimo, nisem prišla z dvometrskim transparentom, ragljo in piščalko. Nisem se drla, krilila okoli sebe, ogovarjala ostale kupce ali kaj podobnega. NISEM KRŠILA NOBENEGA ZAKONA.

Upam, da ti je jasno, da je LeClerc privat prostor, kjer lastnik in edino lastnik doloca pravila obnasanja. In ce mu ni vsec barva tvojih cevljev, ti brez tezav prepove vstop na njegovo lastnino. Sicer se verjetno lahko pritozis na evropsko sodisce za clovekove pravice ali kaj podobnega, ampak drugace pa najlazje glasujes z denarnico... Tudi ko te bodo pripravljeni spustiti v njihovo trgovino, tja ne gres vec. Problem zakljucen.

sunshine403 je izjavil:

Upam, da ti je jasno, da je LeClerc privat prostor, kjer lastnik in edino lastnik doloca pravila obnasanja. In ce mu ni vsec barva tvojih cevljev, ti brez tezav prepove vstop na njegovo lastnino.

Se pravi lahko obesimo napis "črncem vstop prepovedan"?
sudo poweroff

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

K0l1br1 ::

poweroff je izjavil:

sunshine403 je izjavil:

Upam, da ti je jasno, da je LeClerc privat prostor, kjer lastnik in edino lastnik doloca pravila obnasanja. In ce mu ni vsec barva tvojih cevljev, ti brez tezav prepove vstop na njegovo lastnino.

Se pravi lahko obesimo napis "črncem vstop prepovedan"?

Lahko.

LOL.

Še nagradno vprašanje: si mogoče pravnik, ali si kar malo izmišljuješ?
sudo poweroff

Samael ::

poweroff je izjavil:

LOL.

Predvidevam, da je imel v mislih, da za to ne rabiš pravniške izobrazbe oz. sploh karkoli v glavi, le zdrav par rok in nog. Oz. okoli tistega v glavi, je najbrž še nekoliko lažje brez.

Ah, ja. Tako kot "lahko ubiješ kogarkoli". Res pa je, da boš za to šel v zapor.
sudo poweroff

Samael ::

Tako, tako.

poweroff je izjavil:

LOL.

Sploh veš, kaj si vprašal?
(btw tvoja logika pravi, da je dovolj, če je človek pravnik, da ima prav?)

poweroff je izjavil:

Ah, ja. Tako kot "lahko ubiješ kogarkoli". Res pa je, da boš za to šel v zapor.

To je tako, kot vprašanje, če lahko koga tožiš.
Seveda pametnjakoviči tega ne razumete.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Facebook dev ::

Lokalni kazino ima ze vec 10 let jasno dolocen dress code in sicer prepovedan vstop v verski ali vojaski opremi. Res mislite da bo leclerc izgubil tozbo, ker ni spustilnotri tele zenske z eekstremisticnim politicnim sporocilom?

In potem tole enacite s "crncem je vstop prepovedan"?
Dejte se zresnit.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Tole z versko opremo se mi zdi sporno.

Dejansko bi bilo potrebno s pravniki raziskat ali je možna civilna tožba proti takim fašistom.
sudo poweroff

pirat ::

"Thumbs up" za Leclerc!
Mislim, saj gredo butasti ukrepi tudi meni na živce (ja, treba je ločevati med ukrepi socialnega distanciranja, ki imajo smisel v času epidemije ter med ukrepi, ki so pač samo butasti), ampak ravno vsakega idiota, ki bi okrog paradiral s takšno masko, pa res ni treba spuščati v zasebno trgovino. Na maski je politično sporočilo in če imaš politično sporočilo pojdi paradirat pred parlament, ne vidim pa potrebe po tem, da bi morala zasebna trgovina (kar Leclerc pač je) tolerirati politična sporočila (ali pa verska če vam je to ljubše).

Yossarian ::

[Michael] je izjavil:

"Danes so me po hitrem postopku VRGLI IZ LECLERCA na Rudniku. KER JIM NI BILA VŠEČ MOJA MASKA (na sliki). "S tem napisom vas ne spustimo notri" .... "potem bi lahko tudi ljudi s transparenti spuščali notri" ... "bi vas kdo slikal" (ojej) ... "maska je neustrezna" (čeprav ima dve plasti blaga in je svinjsko debela) ... "tudi ljudi s šalom ne spustimo" (zraven mene je sicer mirno stal gospod s... šalom) ... "pada vam dol" (ne, ne zares, večino časa čisto lepo stoji na mestu, le malce pazljiva moram biti zaradi premočnih gumic). S to isto masko sicer že več kot dva tedna brez problema hodim po vseh ostalih trgovinah.
Današnji incident v LeClercu NI NEDOLŽEN in NI NEPOMEMBEN. Zato v nadaljevanju malce orisa družbeno-političnih vidikov dogodka (se razume, da bom na Leclerc poslala tudi formalno pritožbo in zahtevo za pojasnilo).
Najprej pa kratek opis dogajanja, da ne bo kakšnih nejasnosti (zelo mi je žal, da nisem snemala... šola za naslednjič, če se to še kje ponovi).

Najprej sem prikorakala v LeClerc s tako bolj "prepišno" enoplastno masko (z napisom "Dobrodošli v fašizmu"). Je sicer povsem izpolnila zahtevo, da morajo biti usta in nos zakriti, ampak OK. Glede te prve se nisem pregovarjala, sem pač šla po svojo standardno masko (svinjsko debelo, iz dveh plasti blaga, ki je še za zvok praktično nepredušna). Varnostnik me tudi v tej maski, ČEPRAV USTREZA VSEM ZAHTEVAM, ni hotel pustiti notri. Naj se zmenim z nadrejenim, če mi kaj ni prav. OK. Pokličemo nadrejenega. Pride ves osoren in znerviran nadrejeni (ime sem si zapomnila, naziva pa žal ne... še en opomnik, da je treba v takih situacijah slikat).

Na moje vljudno vprašanje, zakaj ne smem notri in kaj je z masko narobe, je začel osorno odgovarjati z zgornjimi argumenti. Ves čas je bilo jasno, kje tiči jedro problema - V KRITIČNEM NAPISU. Na mojo prošnjo, da bi želela imeti kakšno pisno izjavo/obrazložitev glede prepovedi vstopa/"nedovoljene" maske, je takoj odvrnil, da mi niti slučajno ne misli dati nič pisnega. VES "POGOVOR" JE TRAJAL VSEGA SKUPAJ LE NEKAJ MINUT - DOBESEDNO SO ME PO HITREM POSTOPKU NAPODILI VEN KOT SMET. Brez debate. Zaradi napisa na maski.

Kot rečeno, tovrstno ravnanje zaposlenih v LeClercu NI nedolžno, ne gre za nek obroben incident ali "tečno stranko" ali kaj podobnega, temveč ima širše družbeno-politične konotacije. Je seveda povsem v skladu z duhom časa, ko nam oblasti (nacionalne in globalne) pod pretvezo "varovanja javnega zdravja" ped za pedjo jemljejo temeljne pravice ter vsiljujejo vedno bolj drakonske in totalitarne zakone. Drsimo v vedno večjo represijo, v vedno hujši nadzor, v vedno večjo podrejenost.

Zaposleni v LeClercu pa so tu šli še korak dlje. Ne samo, da vstop brez maske ni možen (glede tega pač ne oni, ne jaz ne moremo kaj dosti), SAMOVOLJNO PREPOVEDUJEJO/ONEMOGOČAJO kakršnokoli izražanje mnenj. Oh, saj če bi imela narisane srčke ali napis "upoštevajmo ukrepe", se nedvomno nihče ne bi obregnil vame. Ampak napis, ki kritizira in problematizira trenutno družbeno stanje? Ki izraža nestrinjanje z obstoječim sistemom? O ne, to pa ne.

Zakaj je ravnanje LeClercovih zaposlenih tako nedopustno?

1. S tem, ko "me s takim napisom ne spustijo notri", kršijo mojo ustavno pravico do izražanja (ki jo zaenkrat še imam). Določajo, kaj smem imeti napisano na svojem telesu ali oblačilih, kakšna mnenja in stališča smem izražati, s čimer krepko prestopajo vsa pooblastila. Spomnimo, nisem prišla z dvometrskim transparentom, ragljo in piščalko. Nisem se drla, krilila okoli sebe, ogovarjala ostale kupce ali kaj podobnega. NISEM KRŠILA NOBENEGA ZAKONA. Samo ubog popisan nagobčnik sem imela.

Trgovina je sicer privatno zemljišče, na katerem lastnik postavlja pravila (izginjanje dejanskega, fizičnega javnega prostora je še eden perečih problemov našega časa, toda o tem kdaj drugič). Toda kljub temu, da ima lastnik precej proste roke, to ne pomeni popolne samovolje, ne more "prosto po Prešernu" določati, kdo sme stopiti v trgovino in kdo ne. Ali kako mora biti oblečen. Ali kaj sme pisati na njegovih oblačilih. Pravice lastnika tu pač trčijo ob osnovne pravice državljana.

2. Še huje in bolj pomembno je, da TAKŠNI LJUDJE , S TAKŠNIMI DEJANJI, POMAGAJO GRADITI ZLOČINSKE SISTEME! Sežiganje čarovnic, apartheid, nacistična Nemčija, Stalinova Rusija.... povsod so "običajni" ljudje, "vzorni državljani", "zagreti uslužbenci", ki vneto izvajajo zakone celo onkraj zakonov samih, TISTI, ki igrajo eno izmed KLJUČNIH vlog pri vzpostavljanju /omogočanju nelegitimnih, celo zločinskih družbenih dogajanj. NOBEN sistem/zakon/ukrep se ne more obdržati, če ni dovolj velikega deleža prebivalstva, ki se s takšnim sistemom aktivno ali pasivno strinja in ga podpira (kogar to zanima, priporočam, da si prebere kaj o Gramscijevem konceptu hegemonije).

Se vam zdi, da pretiravam? Da delam iz muhe slona? Res? Zaprli so nas v občine, nam nataknili nagobčnike, starejšim od 65 let uvedli policijsko uro... mi pa niti nestrinjanje ne bi smeli izraziti? Nobene kritike, nobenega problematiziranja? Zgolj tiho in ponižno bi morali ubogati? Se vam to RES zdi neproblematično? Ne glede na to, kaj si mislite o korona-situaciji in ukrepih - se vam RES ne zdi nič narobe, če je dovoljen samo en diskurz, samo ena resnica, samo eno "pravo" mnenje? RES podpirate cenzuro vseh vrst, na vseh možnih koncih in na vse načine? RES PODPIRATE, DA LAHKO VSAK VAŠKI ŠERIF (VARNOSTNIK) DOLOČA, KAKŠEN NAPIS IMATE LAHKO NA NAGOBČNIKU? Če je odgovor "da"... je sistemom po svetu v zadnjih nekaj desetletjih uspelo nalogo izpeljati neprimerno bolje od Goebbelsa...

Nedvomno se bodo pod to objavo našli komentarji tipa "prav ti je, kaj pa izzivaš" ali "z navadno masko bi šla notri, pa te nihče ne bi ven metal". Taki ne razumete poante in je verjetno tudi nikoli ne boste.

Drugače pa ja, izzivam. Protestiram. Izražam nestrinjanje z dogajanjem. To, kar se pri nas in po svetu dogaja v zadnjih mesecih, je v mojih očeh nesprejemljivo. Sistemi, v katere drsimo, pa nelegitimni in grozljivi. ZF nočna mora, ki vse bolj postaja "nova realnost", na katero naj bi se menda "morali navaditi". Žal ne vem, kako bi se lahko proti temu učinkovito borila. Ne vem, kako bi grizla (če kdo ve, naj mi pove). Zato pač samo lajam. Beden, neučinkovit lajež, ki ne more ničesar spremeniti. Ampak, videti je, da niti lajati ne smemo več. Da smo že tako globoko v greznici, da lahko samo še ponižno mahamo z repom - se vam to res ne zdi čisto nič problematično? In strašljivo?

p.s. seveda me v LeClercu ne bodo več videli. Oz., natančneje, videli me bodo kvečjemu s popisanim nagobčnikom. In ne, ne mislim tega dogodka kar spregledati, temveč bom terala dalje, kolikor bom lahko (pisna komunikacija z vodstvom bo prvi korak). Ker je to nedopustno. Predvsem pa zato, ker če ob takih "malih" pripetljajih gledamo stran, se podredimo, umaknemo, smo tiho.... s tem tudi sami tlakujemo pot v mnogo hujše "pripetljaje" ter jim dajemo legitimnost. Žabo se kuha počasi!"

P.S.
Mi je dala punca idejo, v znak upora si bom napisal na masko: #koronaPANIKA

No, provokacija ji je v celoti uspela. O njej se govori in je na tak način zadovoljila svojemu egu. Svojci umrlih zaradi koronavirusa se verjetno ne strinjajo z njo, iz prve roke lahko povem, da je medicinska sestra, ki dela na intenzivnem oddelku s koronavirusom, izgovorila zoper njo takšne besede, ki niso za na forum, ampak, hvala bogu, imamo svobodo govora. Če je dosledna, s takšno masko ne bo več hodila v LeClerc, temveč v kakšno drugo trgovino, ki jih je več kot dovolj; če pa ji ni dovolj in bi rada še naprej provocirala, pa naj še večkrat s takšno in podobno masko gre v LeClerc in naj spet objavi, kakšen heroj je, da gre protestirat proti enemu varnostniku, ki pač mora tam sedet in izpolnjevat navodila nadrejenih. Izživlja se samo nad njim, ker se vodilnim za eno takšno provokatorko gladko fučka. Varnostnik pa, če je pameten, bo tudi prišel domov in verjetno svojim bližnjim govoril, kakšnega cepca je danes obravnaval pred trgovino.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

s1m0n ::

pirat je izjavil:

"Thumbs up" za Leclerc!
Mislim, saj gredo butasti ukrepi tudi meni na živce (ja, treba je ločevati med ukrepi fizičnega distanciranja, ki imajo smisel v času epidemije ter med ukrepi, ki so pač samo butasti), ampak ravno vsakega idiota, ki bi okrog paradiral s takšno masko, pa res ni treba spuščati v zasebno trgovino. Na maski je politično sporočilo in če imaš politično sporočilo pojdi paradirat pred parlament, ne vidim pa potrebe po tem, da bi morala zasebna trgovina (kar Leclerc pač je) tolerirati politična sporočila (ali pa verska če vam je to ljubše).

Sem popravil... Drugače pa se popolnoma strinjam!

gruntfürmich ::

poweroff je izjavil:

[Michael] je izjavil:

Jaz se s temle popolnoma strinjam. LeClerc nima nobene pravice določati kako je nekdo oblečen, obut, ali kakšne napise nosi na maski. Jaz osebno sem si sicer naročil masko z mrtvaško glavo in nameravam z njo v banko.

kdo pa ima potem pravico določati, če smo primerno oblečeni za v trgovino, sploh sedaj ko so bile maske obvezne?
kdo če ne varnostniki, ki me brez maske, kakšnekoli že, niso spustili noter?

opažam, da vsi 'levičarski' borci za 'svobodo', žal matthai vključno s tabo, prispevate k razkroju družbe in civilizacije s svojimi idiotijami in nizkointeligenčnim zabirokratiziranim bulšitom. če sem za barakudo1 to vedel, in sedaj dobil potrdilo z njegovim jokanjem v tisti njegovi 'cenzurirani temi', pa zate to sedaj videvam, matthai, žal...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Forumski pametnjakoviči so prepričani, da lahko kjerkoli delajo kar hočejo. Samo pravice so jih. In če ne v jok in na drevo. Najbolje, da gremo v njihovo stanovanje pokazati masko, saj očitno oni lahko svoje bedarije kažejo kjerkoli.In če jih ne pustiš v prostor, kričijo, da so jim kršene neke njihove pravice do svobode govora, ki jih očitno morajo izražati sredi trgovine.

Cel kup bebcev je ta korona izvrgla. Trumpa in cel kup pobebljenega naroda.

lexios ::

Tako je! Cel kup bebcev, tudi tistih, ki so naučeni tiho ostati zunaj, če na vratih piše: "prepovedan vstop za pse in črnce"! ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Lonsarg ::

Rasno in versko razlikovanje (morda še kako) je prepovedano, torej ne smeš samo črncem prepovedat vstop al pa samo kristjanom. Večina razlikovanj pa je seveda dovoljeno ker drugače bi bil kaos. Lahko prepoveš vsem veram vstop v svojih oblačilih (ker s tem ne razlikuješ med verami), lahko zapoveš barvo čevljev, lahko zapoveš napise na majicah,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Facebook dev ::

Seveda da bi bil problem, če je leclerc ne bi spustil notri, ker je debela, ali ker je grda, ali ker je na volitvah volila za levico, ali ker je njen oči musliman. Ja to so vsi primeri, kjer bi se leclercu slabo pisalo.

Metedm ko v tej situaciji je popolnoma jasno, da ženska nima pojma kaj govori in ima leclerc vso pravico njej prepovedat vstop v takšni opravi.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Yossarian ::

Je pa tema glede tega, kaj trgovina sme ali ne sme, že bila obdelana. Začelo se je z igralništvom, nadaljevalo pa z vsem mogočim.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Okapi ::

K0l1br1 je izjavil:

Forumski pametnjakoviči so prepričani, da lahko kjerkoli delajo kar hočejo. Samo pravice so jih. In če ne v jok in na drevo. Najbolje, da gremo v njihovo stanovanje pokazati masko, saj očitno oni lahko svoje bedarije kažejo kjerkoli.In če jih ne pustiš v prostor, kričijo, da so jim kršene neke njihove pravice do svobode govora, ki jih očitno morajo izražati sredi trgovine.

Cel kup bebcev je ta korona izvrgla. Trumpa in cel kup pobebljenega naroda.

Se niti ne zavedajo, da je nedostojno vedenje v javnosti kaznivo.
nedostojno vedenje je vedenje posameznika ali skupine, s katerim povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali kadar z žaljivimi besedami in dejanji škoduje ugledu posameznika ali skupine ali uradne osebe pri uradnem poslovanju.

pirat je izjavil:

Na maski je politično sporočilo in če imaš politično sporočilo pojdi paradirat pred parlament, ne vidim pa potrebe po tem, da bi morala zasebna trgovina (kar Leclerc pač je) tolerirati politična sporočila (ali pa verska če vam je to ljubše).

Vse lepo in prav, samo to ni res.

Kot prvo - Leclerc nas posiljuje z reklamnimi sporočili. Zakaj smo pa to dolžni trpet? Kot drugo - Leclerc nas posiljuje tudi s političnimi sporočili. Sicer se jaz s temi sporočili strinjam - podpirajo različnost, multikulturnost, LGBT,... ampak zakaj pa ne bi smel nekdo izražati drugačnih političnih sporočil?

gruntfürmich je izjavil:

opažam, da vsi 'levičarski' borci za 'svobodo', žal matthai vključno s tabo, prispevate k razkroju družbe in civilizacije s svojimi idiotijami in nizkointeligenčnim zabirokratiziranim bulšitom. če sem za barakudo1 to vedel, in sedaj dobil potrdilo z njegovim jokanjem v tisti njegovi 'cenzurirani temi', pa zate to sedaj videvam, matthai, žal...

V resnici k razkroju zahodne civilizacije in njenih vrednost največ prispevaš ti, kar je pa najhuje je pa to, da se tega niti ne zavedaš. Vrednote zahodne civilizacije so individualizem, svoboda, razsvetljenstvo, itd. Ti pa zagovarjaš stališča, ki vodijo v nadzor, kolektivizacijo in poneumljanje. Tebi in tvojim somišljenikom zelo ustreza kitajski model totalnega nadzora, če vas bo nadzorovalec le uspel nategniti, da zagovarja vrednote zahodne civilizacije. In dobro so ti oprali glavo.

Mimogrede, te nič ne moti, da si tarča moderatorskega izživljanja?

Okapi je izjavil:

Se niti ne zavedajo, da je nedostojno vedenje v javnosti kaznivo.
nedostojno vedenje je vedenje posameznika ali skupine, s katerim povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali kadar z žaljivimi besedami in dejanji škoduje ugledu posameznika ali skupine ali uradne osebe pri uradnem poslovanju.

No, tole je pa zanimivo razmišljanje. Res je, vedenje, ki povzroča "razburjenje javnosti" je lahko prekršek. Ampak zdaj so se pa okoliščine malo spremenile... če bi pred enim letom šel v banko z masko - brez namena ropati banko - bi me seveda gladko vrgli ven. Zdaj...? Zdaj je maska obvezna.

Recimo, da čez eno leto ne bo več. No, takrat bom šel jaz še vedo z masko v banko. In če me bodo vrgli ven, bom trdil, da imam za to medicinske razloge. In dragi moji - medicinski razlogi prevladajo nad razburjenjem javnosti (whatever that is).
sudo poweroff
««
32 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napoved COVID dogajanja za 3 tedne (4.5-24.5) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18125905 (16163) WizzardOfOZ

Protiustavnost ukrepov vlade (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
38148118 (44076) Smrekar1

Statistika in COVID-19 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1663146368 (119378) BigWhale

Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36951965 (36752) AndrejO

Več podobnih tem