Forum » Loža » Omejevanje svobode in družbene posledice COVID-19
Omejevanje svobode in družbene posledice COVID-19
Temo vidijo: vsi

Vazelin ::
Jaz pogledam vse variante. Najprej nišne medije in potem mainstream. Problem mainstream medijev je, da povzemajo eden drugega in je potem tako ali tako vseeno iz kje prebereš. Zato pa mainstream mediji propadajo. Ker vsi pišejo enako (predvsem po agendi bogatih lastnikov, pri nas prihvatizatorjev), ni razloga da jih je toliko na trgu. Npr. če prebereš Večer Dnevnik, Delo je praktično iste novice, po možnosti samo povzetek STA.
Da folk ni pripravljen plačevati mainstream medijev je jasno tudi že s tem, da npr. enaročnina na večer stane tretjino Požarjeve.
Jaz se bom sicer z veseljem naročil na e-večer za slakdih 0.99eur mesečno, ker občasno kar prelistam spletni Večer in se mi zdi že iz tega stališča fer, da nekaj prispevam! Včasih imajo dobre intervjuje. Stepišnik ma precej dober slog pisanja, škoda samo, ker je preveč levonazorski. Drugače se zelo tekoče berejo njegove stvari. Tudi nekaj drugih na Večeru
Da folk ni pripravljen plačevati mainstream medijev je jasno tudi že s tem, da npr. enaročnina na večer stane tretjino Požarjeve.

I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()

dexterboy ::
@Matthai; zaadeta tema v terno, sem jo šele sedaj začel brati...
Pa se mi poraja eno vprašanje; ti to veš in znaš kako se zaobide pregrade.
Dobro bi bilo, da to ve čim večje število ljudi.
Pa si ti pripravljen deliti z nami to svoje znanje?
off-topic; sem že tri leta nazaj v službi lobiral, če bi prišel k nam predavati, proti plačilu seveda.
Pa so šefi pri nas zato, ker so samo šefi in nič drugega... žal :(
Dodatek; poskusite biti doma FIZIČNO BREZ televizije. Zgolj comp in net. Ne boste verjeli, koliko živcev in stresa vam je prihranjeno ;)
Pa se mi poraja eno vprašanje; ti to veš in znaš kako se zaobide pregrade.
Dobro bi bilo, da to ve čim večje število ljudi.
Pa si ti pripravljen deliti z nami to svoje znanje?
off-topic; sem že tri leta nazaj v službi lobiral, če bi prišel k nam predavati, proti plačilu seveda.
Pa so šefi pri nas zato, ker so samo šefi in nič drugega... žal :(
Dodatek; poskusite biti doma FIZIČNO BREZ televizije. Zgolj comp in net. Ne boste verjeli, koliko živcev in stresa vam je prihranjeno ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()

nekikr ::
Ne pumpaj mu ega. Tole je njegov drugi stavek v temi:
Zgrešil je na celi črti, ker je podlegel medijem in začel tuliti, da so ukrepi smiselni. Niso bili in niso zdaj, lahko bi naredili precej več in bolje, kar smo eni opozarjali takoj na začetku. Ima pa prav, da bo kakšen krizni ukrep postal trajen, ampak to se je dogajalo vedno, tudi pod njemu preljubo levo vlado. In zakaj? Predvsem zato, ker nas kuhajo kot žabo in celo kakšen Matthai, upravičeno paranoičen, nekaj časa govori, kako so ukrepi smiselni. Pa so res? Kdaj pa niso več? Kdo pa to določi?
TV je čisto ok, risanke, kakšen dokumentarec, zvečer celo film kdaj pa kdaj. Ni pa za gledanje novic, to pa strogo ne ;)
Seveda se vsi strinjamo, da so trenutne omejitve potrebne in smiselne. Vprašanje pa je, koliko časa bo to trajalo, kaj bo "ostalo" po koncu ukrepov.
Zgrešil je na celi črti, ker je podlegel medijem in začel tuliti, da so ukrepi smiselni. Niso bili in niso zdaj, lahko bi naredili precej več in bolje, kar smo eni opozarjali takoj na začetku. Ima pa prav, da bo kakšen krizni ukrep postal trajen, ampak to se je dogajalo vedno, tudi pod njemu preljubo levo vlado. In zakaj? Predvsem zato, ker nas kuhajo kot žabo in celo kakšen Matthai, upravičeno paranoičen, nekaj časa govori, kako so ukrepi smiselni. Pa so res? Kdaj pa niso več? Kdo pa to določi?
TV je čisto ok, risanke, kakšen dokumentarec, zvečer celo film kdaj pa kdaj. Ni pa za gledanje novic, to pa strogo ne ;)

billy ::
Ukrepi so bili smiselni že pod prejšnjo vlado, tam bi se moralo ustaviti. Vse kar je sledilo naknadno je/bo prineslo več škode kot koristi.
Zdaj ko pa je to že jasno, pa se spet šlata okoli opuščanja ukrepov, namesto da bi zagnali na polno in mogoče prehiteli kakšno državo ter postali malo bolj konkurenčni, vsaj kak mesec, dva.
Zdaj ko pa je to že jasno, pa se spet šlata okoli opuščanja ukrepov, namesto da bi zagnali na polno in mogoče prehiteli kakšno državo ter postali malo bolj konkurenčni, vsaj kak mesec, dva.

kotanyi ::
Ne vem - meni se zdi umivanje rok, nošenje mask v zaprtih prostorih in omejevanje gostote ljudi v zaprtih javnih prostorih čisto smiselno in se tega zlahka držim še dolgo. Tebi ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()

Kako pa bi rešil problem ordinacij, kjer so se že pred krizo zgrinjale horde ljudi?
Jaz se bojim, da se bo zaradi tega vleklo neke ukrepe še čez letošnjo zimo, ker se želijo izogniti temu, da bo v čakalnici 50+ folka, od tega en s korono, jutri pa bo rezultat še 45 novih.
Jaz se bojim, da se bo zaradi tega vleklo neke ukrepe še čez letošnjo zimo, ker se želijo izogniti temu, da bo v čakalnici 50+ folka, od tega en s korono, jutri pa bo rezultat še 45 novih.

Kako pa bi rešil problem ordinacij, kjer so se že pred krizo zgrinjale horde ljudi?
V času informacijske dobe res ni več potrebe da se ljudje drenjajo pred vrati, ko pa obstaja sto drugih načinov kako nekoga naročiti in obdelati na točno uro. Zakaj bi se moralo v čakalnico nagužvati 50+ ljudi in zapravljati svoj čas, ko pa se da vse urediti remote?
Tu pač sistem malo zaostaja za tehnologijo.

poweroff ::
Pri tem, da se zaobide blokade, sta pomembni dve stvari.
Prva je, da je na voljo dovolj razvita tehnologija. Ki je tudi enostavna za uporabo.
Druga pa je, da je ta tehnologija v širši uporabi (da je postavljena ustrezna infrastruktura) in da jo ljudje dejansko znajo uporabljat.
Kot v vojski. Fino je, da ima vojska ustrezno opremo. Letala, tanke,... ampak rabi imeti tudi vojake, ki ta letala znajo pilotirati in tanke vozit.
Problem je, da za marsikatero stvar danes tehnologija niti še ni razvita. Imamo Tor, imamo HTTPS, potem se pa že skoraj neha.
Jaz se ukvarjam z obfuskacijo omrežnega prometa, zdajle je idealen čas za delo na tem projektu, ker je nekaj več časa. Pa kar se mene tiče, so zanimive rešitve uporaba radijskih komunikacij in razvoj distribuiranih senzorskih sistemov. Saj se spomnimo Fukushime, ne?
Prva je, da je na voljo dovolj razvita tehnologija. Ki je tudi enostavna za uporabo.
Druga pa je, da je ta tehnologija v širši uporabi (da je postavljena ustrezna infrastruktura) in da jo ljudje dejansko znajo uporabljat.
Kot v vojski. Fino je, da ima vojska ustrezno opremo. Letala, tanke,... ampak rabi imeti tudi vojake, ki ta letala znajo pilotirati in tanke vozit.
Problem je, da za marsikatero stvar danes tehnologija niti še ni razvita. Imamo Tor, imamo HTTPS, potem se pa že skoraj neha.
Jaz se ukvarjam z obfuskacijo omrežnega prometa, zdajle je idealen čas za delo na tem projektu, ker je nekaj več časa. Pa kar se mene tiče, so zanimive rešitve uporaba radijskih komunikacij in razvoj distribuiranih senzorskih sistemov. Saj se spomnimo Fukushime, ne?
sudo poweroff

WizzardOfOZ ::
Eni to že več kot 15 let prakticiramo. Pri nas je TV izključno za igranje XBOX-a.
... Saj se spomnimo Fukushime, ne?
Mislim da lahko začneš testirat senzorje. Okoli Černobila je bil obsežen požar, ki je dvignil spet nekaj radiacije v zrak in jo ponesel po celi evropi. Verjetno bo letos spet ogromno gob.
Kako je šel dim z radiacijo od 3. do 12. aprila letos:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Kako lepo je videti prebivalce Ptuja, da bodo nesebično pomagali korona migrantom iz ostalih delov Slovenije in jim odstopili del svoje bolnišnice. Bravo Mato!
#HVALA KER STE
#HVALA KER STE

Barakuda1 ::
Ne, ni. Vsaj ni čist o.k.
Tudi če gledaš risanke, dokumentarce in filme, sublimirana sporočila ostajajo.
O.k. uradno so prepovedana. Ampak ... a je za oblastnike to bil že kdaj poroblem?
Nič bolje (če ne še slabše) je z internetom.
Za "pomiritev živcev" je še najbolj sigurna (ob pravilni izbiri) pisana ali tipkana beseda (na papirju)

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barakuda1 ()

rabelj5 ::
zakaj trgovine, pošte, .. ne delajo dalj časa?
pač če je cilj, da je čim manj stika med ljudmi in čim manj ljudi v zaprtih prostorih istočasno
bi bilo logično, da so reči odprte dalj časa in se stranke porazdelijo na večje časovno obdobje
pač če je cilj, da je čim manj stika med ljudmi in čim manj ljudi v zaprtih prostorih istočasno
bi bilo logično, da so reči odprte dalj časa in se stranke porazdelijo na večje časovno obdobje

Ker država ne more diktirat odpiralnega časa v max, kar se tiče zasebnih podjetij? (čeprav pošta to kao ni, vseeno gledajo da imajo čimmanjše stroške dela)

Narobe sem se mogoče izrazil. Vlada, ne mešat z državo, ker država smo državljani, vlada pa to ni, čeprav bi naj kao bila, ne more zapovedat trgovcem delajte od 06 do 23h. to sem mislil. Lahko pa jim zapove da smejo delat od 10 do 15h.

https://www.24ur.com/novice/korona/vlad...
Katastrofa..
Lahko jih za daljši delovni čas primerno motivira..
Prisila pa res ni uredu..
Katastrofa..
Narobe sem se mogoče izrazil. Vlada, ne mešat z državo, ker država smo državljani, vlada pa to ni, čeprav bi naj kao bila, ne more zapovedat trgovcem delajte od 06 do 23h. to sem mislil. Lahko pa jim zapove da smejo delat od 10 do 15h.
Lahko jih za daljši delovni čas primerno motivira..
Prisila pa res ni uredu..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rabelj5 ()

vostok_1 ::
Gre še komu na jetra, da vsi mediji uporabljajo podobne izraze tipa "novi svet", "ne gremo več nazaj" itd.?
Zgleda kot, da bi bili usklajeni.
Kot rečeno, četudi virus ni bil namenoma spuščen, powers that be ga izrabljajo, kot da bi.
Le kako je svet zaživel leta 1920, po dveh valih pandemije in svetovni vojni prej. Le kako so to vse preživeli brez smartphonov z appi. Poslovanjem z gotovino. Brez tekoče vode.
Le kako?! Le kako bomo leto 2020 preživeli po par tisoč mrtvih starostnikih!?
Le kako!?!?
Zgleda kot, da bi bili usklajeni.
Kot rečeno, četudi virus ni bil namenoma spuščen, powers that be ga izrabljajo, kot da bi.
Le kako je svet zaživel leta 1920, po dveh valih pandemije in svetovni vojni prej. Le kako so to vse preživeli brez smartphonov z appi. Poslovanjem z gotovino. Brez tekoče vode.
Le kako?! Le kako bomo leto 2020 preživeli po par tisoč mrtvih starostnikih!?
Le kako!?!?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()

vostok, moram priznat, da si se mi dolgo časa nazaj zdel paranoik, ampak se je večkrat izkazalo da imaš 100% prav

Vostok je človek iz prihodnosti. Podobno kot Bruce Willis iz filma 12 Monkeys

LeQuack ::
Vostok je človek iz prihodnosti. Podobno kot Bruce Willis iz filma 12 Monkeys
Heh kje si pa zdaj to primerjavo najdu.
Quack !

Meni tudi ni jasen ta hype okoli "novega sveta", meni ni nič boljše. Poslušal prej po radiu, naj vsak razmisli ali se res mora toliko voziti z avtom na sestanek, z letali...ja pa K če je to ravno čas našega sveta, globalizacija, da lahko grem jutri na izlet v tajsko, če se mi zahoče. Ali pa na kafe v portorož. Kako bi zgledal ta nov svet, da bi bil toliko boljši, da bomo vsi omejeni na občine, whats the fun in that?

Meni tudi ni jasen ta hype okoli "novega sveta", meni ni nič boljše. Poslušal prej po radiu, naj vsak razmisli ali se res mora toliko voziti z avtom na sestanek, z letali...ja pa K če je to ravno čas našega sveta, globalizacija, da lahko grem jutri na izlet v tajsko, če se mi zahoče. Ali pa na kafe v portorož. Kako bi zgledal ta nov svet, da bi bil toliko boljši, da bomo vsi omejeni na občine, whats the fun in that?
Omejen boš na svojo občino. Zjutraj lepo v službo. Popoldne pa prostovoljno obvezno pomagat kmetom (brezplačno seveda). Otrok ne boš smel imeti brez dovoljenja. Turizma ne bo. Šola (prvi 4 razredi) bo, ampak se otroci ne bojo smeli družit.

zmaugy ::
Omejen boš na svojo občino. Zjutraj lepo v službo. Popoldne pa prostovoljno obvezno pomagat kmetom (brezplačno seveda). Otrok ne boš smel imeti brez dovoljenja. Turizma ne bo. Šola (prvi 4 razredi) bo, ampak se otroci ne bojo smeli družit.
Kaj ko bi ti nehal s temi nebulozami?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.

Zakaj "nebuloze". Povsem legitimen način razmišljanja.
Sicer črnogled, a legitimen. Eden od povsem možnih scenarijev. Omejevanje rojstva otrok, nadzirano izobraževanje in podobno, smo poznali že prej - in to, niti ne tako dolgo nazaj.
Sicer pa. Če bi ti bil nekdo za Božič ob kuhanem vinu opisal situacijo v svetu, kakršno imamo ta trenutek, a bi mu verjel?
Ali pa bi mu rekel, da govori nebuloze, ker je že dva ali tri kozarčke kuhanega preveč popil?

Otrok ne boš smel imeti brez dovoljenja. Šola (prvi 4 razredi) bo,
Kdaj smo to imeli? Otrok ne boš smel imeti brez dovoljenja? Pa samo prvi 4 razredi šole bojo? Pa kaj še? Vsak dan trikrat po kolenih okrog cerkve? Brezvezno pretiravanje.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

Bom nehal takoj ko boste vi nehali podpirat ukrepe za boj proti virusu, ki vodijo točno v to. Pa ne rečem, če bi bila smrtnost 50%, ampak je 0.1%..

Kdaj smo to imeli? Otrok ne boš smel imeti brez dovoljenja? Pa samo prvi 4 razredi šole bojo? Pa kaj še? Vsak dan trikrat po kolenih okrog cerkve? Brezvezno pretiravanje.
Ne tako dolgo nazaj si na Kitajskem lahko imel samo enega otroka.
Tudi ne tako dolgo nazaj, pa je bilo Romuniji ravno obratno.
Kdaj in kje je bilo šolanje nadzirano, pa si sam poišče .... ampak, definitivno je bilo

Tko da ne mislit, da se zgodovine ne bi mogla ponovit - v še bolj groteskni obliki

TineTone ::
Saj otroke imet je že sedaj socialno nesprejemlnivo ker globalno segrevanje. Rabimo pa migrante za vzdrževanje gospodarstva.
Nič pa ti ne bo treba letati okoli Cerkve. Letal boš okoli mošeje in sinagoge.

Ne tako dolgo nazaj si na Kitajskem lahko imel samo enega otroka.
Tudi ne tako dolgo nazaj, pa je bilo Romuniji ravno obratno.
Kdaj in kje je bilo šolanje nadzirano, pa si sam poišče .... ampak, definitivno je bilo
Tko da ne mislit, da se zgodovine ne bi mogla ponovit - v še bolj groteskni obliki![]()
A smo mi Kitajska ali Romunija? Čakaj da preverim koordinate...Ne, nismo.
Bom nehal takoj ko boste vi nehali podpirat ukrepe za boj proti virusu, ki vodijo točno v to. Pa ne rečem, če bi bila smrtnost 50%, ampak je 0.1%..
Link?
Saj otroke imet je že sedaj socialno nesprejemlnivo ker globalno segrevanje. Rabimo pa migrante za vzdrževanje gospodarstva.
Nič pa ti ne bo treba letati okoli Cerkve. Letal boš okoli mošeje in sinagoge.
Otrok že imam, kolikor sem jih mislil imeti, okrog bajt namišljenega prijatelja pa ne letam in ne nameravam tega spreminjati.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

Link?
italijanski zdravstveni delavci - https://www.epicentro.iss.it/coronaviru...
18-29 … 0%
30-39 … 0.07%
40-49 … 0.08%
50-59 … 0.28%
60-69 … 1.41%
70-79 … 12.63%
letalonosilka uss theodore roosvelt - 2020 coronavirus pandemic on USS Theodore Roosevelt @ Wikipedia
777 okuženih, 1 mrtev … 0.13%
pod 60 je smrtnost zanemarljiva, trenutni ukrepi niso upravičeni, starejši in drugi bolj ogroženi naj se izolirajo (če želijo), država naj jim pri tem pomaga, ostale naj se pa neh zapirat

Diamond princess:
712 primerov
13 mrtvih
54 še aktivnih primerov
Se pravi do zdaj imaš 1,83 % smrtnost
Jap, letalonosilka z nadpovprečno zdravimi in zelo mladimi primeri je pa res reprezentativna. Enako zdravniki - a verjameš, da bolnega zdravnika obravnavajo enako kot bolnega xyz-ja?
712 primerov
13 mrtvih
54 še aktivnih primerov
Se pravi do zdaj imaš 1,83 % smrtnost
Jap, letalonosilka z nadpovprečno zdravimi in zelo mladimi primeri je pa res reprezentativna. Enako zdravniki - a verjameš, da bolnega zdravnika obravnavajo enako kot bolnega xyz-ja?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

diamond princess ima nizko smrtnost če upoštevaš da je mediana starost čez 60.. kar je nekje 20 let več kot v splošni populaciji
če so starejši tako ogroženi naj se njih zapre oziroma jim omogoči da se zaprejo če se bojijo virusa
če so starejši tako ogroženi naj se njih zapre oziroma jim omogoči da se zaprejo če se bojijo virusa

V Sloveniji je cca 700000 ljudi starejših od 65 let. Tam bi bila smrtnost malo višja.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

oni naj se izolirajo če se hočejo, noben jim tega ne brani
Ne bojo se. In potem boš zaradi prometne nesreče umrl, ker ne bo proste postelje na intenzivni, čeprav si mlad.
Pa povprečna življenska doba tudi zate se lahko zmanjša - ja tudi zate, ker tudi ti boš enkrat na vrsti, da bi bil nad 65 let (če boš imel srečo)
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

meni se je že uničila prihodnost s temi proti koronskimi ukrepi zato da bodo oni živeli...

Okapi ::
Ne bojo se. In potem boš zaradi prometne nesreče umrl, ker ne bo proste postelje na intenzivni, čeprav si mlad.
Pa povprečna življenska doba tudi zate se lahko zmanjša - ja tudi zate, ker tudi ti boš enkrat na vrsti, da bi bil nad 65 let (če boš imel srečo)
Da te ni sram tega tvojega večnega paničarjenja in alarmizma zganjati. A res misliš, da s tem delaš kakšno korist?
Trenutno so bolnice pol prazne, ljudje pa bodo umirali, ker zaradi histerije, ki jo tako vneto podpiraš, ne delajo ambulante. En mesec razlike pri odkritju raka je lahko usodno. Ali pri odkritju problema pri nosečnosti. In še marsikje.

Da te ni sram tega tvojega večnega paničarjenja in alarmizma zganjati. A res misliš, da s tem delaš kakšno korist?
Trenutno so bolnice pol prazne, ljudje pa bodo umirali, ker zaradi histerije, ki jo tako vneto podpiraš, ne delajo ambulante. En mesec razlike pri odkritju raka je lahko usodno. Ali pri odkritju problema pri nosečnosti. In še marsikje.
Pejt to povedat v Bergamo ali v NYC.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

meni se je že uničila prihodnost s temi proti koronskimi ukrepi zato da bodo oni živeli...
Aha. Welcome to the club. V devetdesetih bi jih morali vse na cesto pometat in ne upokojevat pri 50 tih. Check. Davki.
Stanovanja bi jim morali po pravi tržni vrednosti prodat in ne šenkavat po pet jurjev za flet. Check.
Državne firme in banke bi moral pustit propast, ne pa da smo metali davkoplacevalski keš noter v milijardah. Check. Davki.
etc.
To je v razmaku 30 let. A veš koliko “prihodnosti mladih, da se je reševalo stare “ je bilo uničenih s tem? Pa kar gre in se živi...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

No sej ko se bo zdj vse skupaj sesulo in bo prišlo do uporov in bomo s takimi kot si ti počistili
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: BorutK-73 ()

Okapi ::
Ja, tudi tam je histerija naredila več škode kot koristi.oni naj se izolirajo če se hočejo, noben jim tega ne brani
Pejt to povedat v Bergamo ali v NYC.

Poldi112 ::
Oni so ti ustvarili temelje, na katerih zdaj lahko gradiš. Če si pa v najboljših letih tako nesposoben, da se doma čohaš po jajcih, namesto da bi razmišljal o rešitvah, pa niso krivi tisti, ki so si svojo mizerno penzijo pošteno zaslužili, ko si ti še kakal v plenice ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Rešitev je meni čisto jasno. Kdor se počuti ogroženo naj ostane doma. Zaradi mene se lahko tudi zazida v eno sobo. Tako bo sigurno varen pred tem groznim virusom.

Dejansko se mo zdi, da so za trenutno sranje krivi predvsem mediji. Če ne bi tako oprali možganov ljudem, ne bi nikoli bili sprejeti trenutni ukrepi (oziroma če bi bili bi jih večina kršila) in bi se živelo dokaj normalno. Pač bi veliko ljudi tisti teden ali dva kašljalo in imelo vročino, to bi bilo pa to.

Poldi112 ::
Pa namesto da bi mrtve šteli v stotisočih, bi jih v miljonih. Sitnica.
Where all think alike, no one thinks very much.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napoved COVID dogajanja za 3 tedne (4.5-24.5) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25843 (16101) | WizzardOfOZ |
⊘ | Protiustavnost ukrepov vlade (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 47954 (43912) | Smrekar1 |
⊘ | Statistika in COVID-19 (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Loža | 146090 (119100) | BigWhale |
⊘ | Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 51803 (36590) | AndrejO |