Forum » Programiranje » JBoss - Enterprise Java Beans - JSP
JBoss - Enterprise Java Beans - JSP
bboyspin ::
Ali kdo med vami programira z EJB-ji v Javi in poganja spletno aplikacijo preko JBossa?
Imam nekaj vprasanj predvsem z povezovanjem Entity Beanov... Pa da udarimo kako strokovno debato s tega podrocja...
bboy Spin
Imam nekaj vprasanj predvsem z povezovanjem Entity Beanov... Pa da udarimo kako strokovno debato s tega podrocja...
bboy Spin
kopernik ::
Če te zanimajo stvari okrog JBOSSa, potem ti ne morem pomagati. Sem pa že delal z EJBji na Oraclovem OC4J in na Bea WebLogic.
bboyspin ::
Imam narec tezavo, ki jo po moje povzroca zelo buugy verzija Borland JBuilderja 8...
Ko hocem povezati (primary )id enega entity bina z fildom drugega bina, mi builder napacno poveze zadevo v jboos-jdbc.xml ... ce ne povezes potem sicer vseeno deluje, ker zadeva potem pac poveze primary key enega bina z fildom ki ga v tabeli na novo ustvari jboss, problem pa je ker ta field ni viden preko bina, potem pa ne znam spreminjat takih fildov...???
moj primer: imam bean: PK (plesni klub) in PL (plesalec)
povezava: PK => PL (one to many - pk has many pl)
vse cool, dokler samo vnasam, ce pa hocem plesalcu spremeniti plesni klub, pa ne znam...
u bistvu bi rad nekako povezal prim. id 'oceta' na viden field 'sina'...
spin
Ko hocem povezati (primary )id enega entity bina z fildom drugega bina, mi builder napacno poveze zadevo v jboos-jdbc.xml ... ce ne povezes potem sicer vseeno deluje, ker zadeva potem pac poveze primary key enega bina z fildom ki ga v tabeli na novo ustvari jboss, problem pa je ker ta field ni viden preko bina, potem pa ne znam spreminjat takih fildov...???
moj primer: imam bean: PK (plesni klub) in PL (plesalec)
povezava: PK => PL (one to many - pk has many pl)
vse cool, dokler samo vnasam, ce pa hocem plesalcu spremeniti plesni klub, pa ne znam...
u bistvu bi rad nekako povezal prim. id 'oceta' na viden field 'sina'...
spin
kopernik ::
hmmm, deployment descriptorji so pa zelo vendor specific. Ti praviš, da ima JBoss jboos-jdbc.xml, OC4J ima orion-ejb.jar.xml, Bea Webloic spet nekaj tretjega.
Kakorkoli, specifikacije EJB2.0 še nisem kaj preveč preizkušal (sem imel delo na drugih področjih), pri EJB1.1 pa kakšnih povezav med entity beani sploh nisem uporabljal, ker je bila zadeva preveč nestabilna (oziroma, nisem imel dovolj znanja in časa, da bi to naštudiral). Zato sem imel Entity beane zgolj kot sliko tabele, njihovo povezovanje pa sem realiziral z session beani.
Aja, tudi z JBuilderjem se nisem nikoli ukvarjal, jaz uporabljam Eclipse + XDoclet.
Kakorkoli, specifikacije EJB2.0 še nisem kaj preveč preizkušal (sem imel delo na drugih področjih), pri EJB1.1 pa kakšnih povezav med entity beani sploh nisem uporabljal, ker je bila zadeva preveč nestabilna (oziroma, nisem imel dovolj znanja in časa, da bi to naštudiral). Zato sem imel Entity beane zgolj kot sliko tabele, njihovo povezovanje pa sem realiziral z session beani.
Aja, tudi z JBuilderjem se nisem nikoli ukvarjal, jaz uporabljam Eclipse + XDoclet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kopernik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] JPA - transient v orm.xmlOddelek: Programiranje | 1013 (933) | dmok |
» | java datapool - derbyOddelek: Programiranje | 2315 (2164) | jlpktnst |
» | tomcat in datasourceOddelek: Programiranje | 1984 (1741) | infiniteLoop |
» | [Java] podatkovna bazaOddelek: Programiranje | 2043 (1372) | PaX_MaN |
» | Java programiranjeOddelek: Programiranje | 3884 (3352) | Sahel |