» »

Kvaliteten nahrbtnik za nošenje otroka

Kvaliteten nahrbtnik za nošenje otroka

JanOlMajti ::

Zdravo,

zanimam se za kvaliteten nahrbtnik za nošenje otroka (otrok je star 10 mesecev, cca 8,5 kg). Namen imam za krajše in tudi malo daljše pohode 1-2x tedensko, seveda postopno in do nekje otrokove teže cca 18kg.
Pomembno je, da je otroku udobno, da je zračno za otroka kot za moj hrbet, ter seveda teža. Ti trije so po karakteristikah kar podobni, torej zanima me vaše mnenje.

Gledal sem naslednje:
1. Deuter comfort kid 3, cena novega 230€, cena rabljenega 160-220€, zanima me razlika med comfort kid 3/comfort kid 3 active/comfort kid 3 pro
2. Kohla Happy Hike Light (annapurna) cena 160€, zanima me iz prve roke, ali je že kdo tega probal, kajti v trgovini so ga hvalili, medtem ko na netu ni nekega foruma o tem nahrbtniku
3. Vaude Shuttle Comfor 220€ / Premium 250€ / Basic

Hvala, lp

Groot ::

Sicer osebnih izkušenj nimam, ampak večina "pohodnih" kolegov, ki si je omislila podobne nahrbtnike, je relativno hitro tudi obupala nad uporabo, ker so preprosto pretežki (pa ne gre za neke 1-krat letno sprehajalce). Tako da ti svetujem, da če imaš namen kupiti v vsakem primeru, da dobro pogledaš tudi težo samega nahrbtnika. Morda na prvi pogled 1kg gor ali pa dol ne izgleda veliko, ampak se ob malce daljši hoji res hitro pozna.

starfotr ::

Tole je zanimivo.
https://minimeis.com/

floyd1 ::

Imela sva Deuterja in je bil res dober. Z drugimi žal nimam izkušenj. Pri nas je bil veliko v uporabi, pa se na koncu (2 otroka) ni poznalo nič, razen pri tistih alu štangicah, ki so bile precej popraskane spodaj (odlaganje na tla).
Za nosit je zakon (hrbtni del je vrhunski), je pa treba vedet, da ko otrok enkrat malo zraste, hitro nosiš na hrbtu kakih 15 (ali več) kg, kar ni za vsakogar. In za vsak breg. Sam nahrbtnik je sicer imel ca. 2.5 kg.

koyotee ::

Imamo deuterja, najverjetneje comfort. V uporabi je bil parkrat, in ja, ko ima pod kakih 13kg še nekako neseš, pol ti pa dok.... :D
Verjento bo šel kmalu v prodajo, moram prašat drugo polovico.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Binnied ::

Pozoren bodi na stevilke. Comfort 3 je najvecji in najbolj neroden, medtem ko sta 1 in 2 manjsa, lazja in bolj okretna. Mi smo imeli hkrati na preizkusnji dvojko in trojko in smo vzeli dvojko. Trojka je bila v primerjavi z 1 in 2 ze overkill za neke obicajne pohode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Binnied ()

dxx ::

Pri nas se nismo odločili za nahrbtnik, smo rajši sprehode prilagodili sposobnostim-najprej krajši, postopoma daljši. Pač eno leto ne greš v neke hude hribe, se parkiraš v senčko ob npr bohinjskem jezeru in "šetaš" okrog dokler otrok zmore. Vmes ga daš malo počit(urico in pol) potem pa gasa naprej. Igre ob vodi, tekanje naokrog... Ne razumem kaj bo imel otrok od tega, da bo po dve uri v nahrbtniku in od izleta je zanj to-to. Dokler otrok še ne hodi, se ga da pa v voziček, sabo vzameš večjo prevleko, pa greš na svoj priljubljen kraj. Tam pa narediš manjši piknik. Otrok bo imel veliko več od tega, kot pa lazenja po hribih v nahrbtniku.
Moje izkušnje, moje mnenje. Mislite si pa po svoje.

floyd1 ::

Naša mala sta po mojem kar uživala v nahrbtniku. Ampak - gre tudi za to, kaj bom jaz imel od tega. Svobodo, da lahko zavijem tudi kam drugam - ceste postanejo tečne.
Pa saj vemo, da za otroke naredimo (skoraj) vse. Ne smemo pa pozabiti nase.

JanOlMajti ::

starfotr je izjavil:

Tole je zanimivo.
https://minimeis.com/

Izgleda res zanimivo, cena je 149€, ali ga je kdo sprobal? Tegale bi bilo super sprobat.

“Dxx” se strinjam, ampak vseeno držim z “floid1”, da še mi malo potelovadimo.

Glede same teže nahrbtnikov je pa najlažji Kohla 2,3kg, deuter kid 2 je 2,9 kg in deuter 3 je 3,2 kg

johanblond ::

Imel Deuter3, bil zadovoljen, res je kvalitetno narejen in vidiš občutek za detajle, da je narejen, da se otrok dobro počuti.
@dxx in @floyd1
Po svoje imata oba prav, potrebno je sprejemati kompromise.
Mi smo imeli nahrbtnik za premeščat 15-30 min hoje. Smo šli na slap Peričnik, vsi skupaj hodimo po ravnini, ko pride vzpon, daš otroka v nahrbtnik, tisti relativno kratek čas precej uživa v nahrbtniku, ko prideš gor daš otroka ven, potem spet nazaj v nahrbtnik in po strmem v nahrbtniku, po ravnini pa spet vsi peš.
Da bi hodil 4 ure v kosu, in otrok bil vseskozi v nahrbtniku bi pa bilo preveč (čeprav se nam je že tudi zgodilo, da je otrok zaspal v nahrbtniku, in izgledal precej zadovoljen).
Skratka, ni mi žal za nahrbtnik, ti vseeno omogoča, da na kvaliteten način narediš tisto, čemur bi se (po nepotrebnem) moral odreči brez nahrbtnika. Vsekakor pa ne računat, da boš delal ture, kot si jih delal, ko še ni bilo otrok.

strajnarR ::

Si kdo lasti Deuter Kid Comfort Active? Ali morda model Kid Comfort Plus, ki je v decathlonovi ponudbi in stane 149eur ?

Zgodovina sprememb…

floyd1 ::

Se ne spomnim več točnega modela našega kid komforta. Teža pa je bila 2.7 kg in cena okrog 250 eur. 10 let nazaj.

WhiteAngel ::

Deuter. Sem prenesel 3 otroke po hribih, vsi so spali k mine. Potem sem ga naprej prodal.

koyotee ::

Se popravljam, nimamo deuterja ampak Vaude https://www.promontana.si/shuttle-premi...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

;-) ::

Bobawrap, zgleda hecno, hecno si je vse prestavljat, zadeva pa je top shit med vsem.

floyd1 ::

Za v hribe tudi? Si nekako ne predstavljam. Ni precej stisnjen otrok v tem?

marvin42 ::

Imel Deuter comfort kid 3. Če se še kdaj rodim in imam spet otroke, spet kupim ta model.
Mostly Harmless

Stikalo ::

floyd1 je izjavil:

Za v hribe tudi? Si nekako ne predstavljam. Ni precej stisnjen otrok v tem?


Ne niti ni. Dobro se počutijo in radi gledajo ven in naokoli. Pri nas je tako, da smo jih nosilo od okoli 1 leta do tam 1,5 - 2 let, potem so pa raje sami hodili. Oziroma ko smo šli v hribe se pač del poti nese. Recimo tudi naša 3 letnica okoli poldne rata zelo utrujena in pospi 30 minut in je dobra. Sicer je že dolgo ne nosimo, lahko jo pa bi.

Nahrbtnik je super. Imeli smo deuter II pomojem.. trojka je malo glomazna.

Otrok mora za v nahrbtnik dobro sedeti!!
Potrebno je pravilno namestiti sedež in paščke glede na velikost otroka, da je lepo v sedečem položaju
Otroka zna v nahrbtniku hitro zebsti, ker ne hodi, sploh če zunaj malo piha. Moraš vedno spremljati, če mu je vroče/mrzlo.

videc ::

Deuter III, kaj drugega že nima smisla. Mercedes med temi nahrbtniki.
Ignoriraj tistega, ki pravi, da je pretežek.
Smo prehodili večino Savinjskih Alp, Pokljuko (Viševnik, ...). Odlična ergonomija, otrok se odlično počuti v njem in brez težav spi. ;)

111111111111 ::

Še en glas za Deuterja. Nam so ga posodili sorodniki, ki so pred tem v njem znosili že 3 svoje otroke. Uporabljali smo ga za krajše sprehode v gozd, ko tamali še niso hodili. :D Če kje dobiš rabljenga, se ti splača, ker so skorajda neuničljivi.

Pri minimies, si ne predstavljam da mulca nosiš za vratom po hosti uro in pol. Za kakšen sprehod po mestu je najbrž čisto OK.

Zgodovina sprememb…

andro23 ::

Tudi mi smo bili zelo zadovoljni z Deuterjem Comfort III...tamala je spala kot bubica:) Pri drugemu otroku ga nismo kaj dosti uporabljali, tako da
nam leži v shrambi in čaka, da si vzamem 5min za oddajo oglasa

d0rK ::

Deuter kid comfort (samo še comfort, ni več teh številk pri novih) uporabljam kakšen teden in je super. Kar nekaj spletnih strani sem pregledal pred nakupom in največ informacije je bilo vsakič za deuterja. Par strani je tudi od Thuleta en ruzak priporočalo.

Tamau ful uživa noter, zaenkrat samo uro do dve dolgi sprehodi okoli Rožnika. Z obveznim polurnim postankom po vsaki uri.

dmi ::

Še en glas za Deuter, sicer so pa vsi njihovi nahrbtniki Top klasa.

Glede nošenja, pač moraš biti fizično pripravljen, meni ni bilo težko nesti 1 letnika s 10kg 3h na težjih odsekih pa še z dodatkom 4 letnika na ramenih.

Oba notri spita, pomembno je da se res preveri če jim je prevroče/mrzlo in vsekakor na 45 minut ali 1h jih dati ven da si melo pregibajo. Po ravnini pa naj kar hodi. Pač si je potrebno vzeti čas in okoliščine z otroci in se temu prilagoditi, ko to enrkat narediš uživaš.

dvojka ::

Kibuba je imela -30% na Deuter par dni nazaj in sem tudi jaz kupil Comfort Pro. Je kar velik in se moja boljša polovica malo pritožuje, da ji je malo prevelik ampak zame je odličen. Naš 9 mesečnik pa je notri pravi car.

Vesoljc ::

kid confort, father pain
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

dvojka ::

Kokr za koga. Men je father fun

111111111111 ::

Vesoljc je izjavil:

kid confort, father pain

Se zelo lepo uleže na hrbet, kot bi nosil dober gorski nahrbtnik. res je super.

strajnarR ::

Evo jaz pa nabavil rabljen Deuter Kid Comfort 3. Odlično stoji na hrbtu, dovolj prostora za prtljago, velik plus je prostor za meh z vodo.
V tednu dni naredili dve 1h ture in dve 3h ture s postanki, ni mi žal nakupa. Kar se tiče same teže nahrbtnika +/- 1kg pa pomoje ne igra velike vloge. Tamala ma zdaj cca 10kg, pa ruzak, meh z vodo, cujne, plenice in je na koncu 17kg.

Zgodovina sprememb…

novaa ::

tudi jaz imam ta rukzak, sicer treutno nosim 9kg žabo ampak sem za finto dal noter ta starejšega ko ma 15 kg in ni noben problem. en boljših nakupov kaj sem jih naredil.

Sparkxl ::

Opažam da čisto vsi proizvajalci teh rukzakov ne sledijo trendom. Koliko jaz to vidim, v vsaj 80% otroke prevažajo mame. Enako velja za sedeže zadaj na kolesih in kengoruje. To je neki novi trend zgleda in še nisem videl ženskih roza modelov.

wcpapir ::

Pozdrav,

prodaja kdo Deuterja ?

Je kaj drugega boljsega na vidiku 2023 ali je to to?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nahrbtnika za prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
273420 (1510) kuglvinkl
»

Nakup pohodniškega nahrbtnika

Oddelek: Šport
489305 (6835) Spxy
»

Nakup nahrbtnika za pohode/bivakiranje

Oddelek: Loža
71097 (772) Mr_Globus
»

Nahrbtnik za urbano bekpekanje

Oddelek: Loža
175751 (5193) Okapi
»

Transport malih geekov

Oddelek: Loža
81811 (1371) Mercier

Več podobnih tem