» »

N95 maske

N95 maske

Temo vidijo: vsi
««
5 / 10
»»

louser ::

Matejjjjj je izjavil:

Doma bi jo nosil če bi bil bolan, moji pa zdravi. Oz če bi bil edini v stiku z zunanjim svetom. Bi si pa raje uredil prostor za dekontaminacijo. Vsaj dokler ni virus bolje poznan. Npr z generatorjem vodne pare, pršilom za vodo ipd.

Doma je ne rabiš imeti. Zapri se v sobo, žena pa naj ima masko, ko ti bo prinesla juhico v posteljo.
Boš več naredil za njo.
Ti pa ne kašlja v njo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

Mesar ::

šit te nisem v pravem biznisu, moram začet maske prodajat

louser je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

Doma bi jo nosil če bi bil bolan, moji pa zdravi. Oz če bi bil edini v stiku z zunanjim svetom. Bi si pa raje uredil prostor za dekontaminacijo. Vsaj dokler ni virus bolje poznan. Npr z generatorjem vodne pare, pršilom za vodo ipd.

Doma je ne rabiš imeti. Zapri se v sobo, žena pa naj ima masko, ko ti bo prinesla juhico v posteljo.
Boš več naredil za njo.

oba rabita masko
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mesar ()

Matejjjjj ::

Niti en ukrep sam ne zadošča. 5 posameznih skupaj pa bo

Matejjjjj je izjavil:

Kdor misli, da je korona prehlad. Naj podpise plan, ki dopušča potencialno smrt 50.000 Slovencev. Aja, za starejše se nam jebe? So itak bolni... naj umrejo, bo več za nas? Gre za Risk management. Ne moreš dati tega na ignore. No, očitno eni lahko. Če zadeva vdre na otroško kliniko? 100, 400 mrtvih otrok?

Ti predpostavlja še, da bo zbolelo celotno slovensko prebivalstvo - a se kot ponavadi spet motiš.

tudi če jih 100% zboli jih bo samo 10% poginlo
Your turn to burn!

Anney ::

Mesar je izjavil:

šit te nisem v pravem biznisu, moram začet maske prodajat

louser je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

Boš več naredil za njo.

oba rabita masko

Doma je bolje imeti pustno, da se ne gledata, ker sta oba v isti godlji. Še niste imeli gripe? Je maska pomagala?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

pri gripi pomaga da greš po zlati šus
Your turn to burn!

Respirator imaš za zaščito sebe.
Menda še nikoli niste delali v izoliranih sobah v UKCju a?

kako da ne povprečni slotechovec je tam popoldne po kosilu, malo pogleda kak je, kak se njegove prispevke in davke zapravlja etc
Your turn to burn!

Ma gripe ne dobiš od partnerja pa če se trudiš... pomagali smo Krisu pa pri tem šli popolnoma kontra naravi in evoluciji. Za ogromne denarje. Zakaj je tako težko potruditi se in preprečiti vsaj nekaj smrti zarad nekih Kitajcev...

ker se finančno ne splača? pa tudi če se večina nima za burek. socializem je mimo...

v bistvu... bomo vidli kolko efekta bo imela ta zadeva... in sicer tukaj: https://www.worldometers.info/world-pop...
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mesar ()

pa ja dost je govora o tem, da poleti nebo problem, zime itak letos nebo so we're good to go

mediji pa paniko širijo, da se bo folk počasi v bajte začel zazidavat
Your turn to burn!

Anney ::

Matejjjjj je izjavil:

Ma gripe ne dobiš od partnerja pa če se trudiš... pomagali smo Krisu pa pri tem šli popolnoma kontra naravi in evoluciji. Za ogromne denarje. Zakaj je tako težko potruditi se in preprečiti vsaj nekaj smrti zarad nekih Kitajcev...

O ja pa ja, odvisno od imunskega sistema dveh ali večih oseb (se je doživelo lani), isto je pri tem virusu, s tem da se tukaj ne ve točno kaj je in je nalezljivost cca < x2 napram gripi.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

malto in opeko v roko pa gremo... pa masko si daj na zračnik
Your turn to burn!

mr_chai ::

Problem zna bit, če se ta virus obdrži v okolju, tako kot virusi gripe in mamo pol vsako zimo to sranje.

energetik ::

Čist tehnično vprašanje, ali je sam material kirurške maske na podobnem filtracijskem nivoju kot material PFE2/3 respiratorja?
Glede na specifikacije, naj bi tudi kirurške maske testirali na podobne velikosti delcev kot respiratorje, vendar je očitno glavna težava da se ne prilega obrazu? Teoretično vprašanje, torej če si kirurško masko z lepilnim trakom na obodu prilepiš na obraz, bi lahko predstavljala podobno filtracijsko učinkovitost kot respirator?

St235 ::

ja, podobno neučinkovito neumnost dobiš. Zato pa vidiš v vseh ameriških filmih kako hazmat obleke popravljajo z ducktapr-om.

darkolord ::

Ne poslušat lakotnika tukaj, ker o maskah očitno ne ve prav nič. Verjetno kondoma tudi ne uporablja, ker z njim narediš več škode kot koristi, ko ga skozi obračaš pa popravljaš ...

Pri kirurški maski je samo ena ali dve plasti tankega filtrirnega materiala, pri respiratorju je pa več debelejših plasti, ponavadi različnih materialov, tako da slednji že samo po filtraciji nudijo precej boljšo zaščito. Problem kirurških mask je tudi, da jo boš z dihanjem z notranje strani navlažil, s čimer boš močno zmanjšal učinkovitost. Respiratorji imajo ventil za izpust zraka, tako da zrak ne gre ven preko filtra in z dihanjem ne uničuješ filtra, poleg tega ujetih delcev ne izpihuješ nazaj v okolje.

Primer P100 filtra

Primer P100 filtra

Raje poslušamo paranoika, ki si domišlja, da za vsakodnevno življenje po novem potrebuje masko?

Še enkrat, maske imajo svojo dodano vrednost v specifičnih okoliščinah. Vsakodnevno sprehajanje po mestu to ni.

Predvsem pa je celodnevna uporaba maske pri vsakdanjih opravilih izjemno slaba zaščita pred morebitno okužbo in ustvarja lažen občutek varnosti zaradi katerega hitro pride do tega, da se zanemari druge bistveno bolj učinkovite ukrepe.

darkolord ::

Kdo govori o vsakodnevmem življenju? Kdo govori o sprehajanju po mestu? Kdo govori o celodnevni uporabi pri vsakdanjih opravilih?

kixs ::

mahoni je izjavil:

Anney je izjavil:

Ste pa zblazneli s temi maskami, verjetno je večina niti uporabljati ne zna pravilno, kaj šele v navezi z drugimi pravilnimi pristopi za samohigijeno. Torej več škode kot koristi, nekateri za par EUR nekateri pa za par stotakov. Stran vržen denar, bolje vložen denar je v milo in antibakterijski gel za roke in ga znati uporabljati.

Da ne boste kot tile naši novinarji (vsak pa naj sam vidi kaj je narobe s fotografijo):

Tema je N95 maske in to kar si ti dal so kirurske maske. Ni mi ravno jasno, kaj zelis s svojim postom povedati?

Pa obriti se moras, ker dlake ne omogocajo dihtanja.

Alien123 ::

Enim se je čisto utrgalo hahaha :))

WizzardOfOZ ::

Samael je izjavil:

mahoni je izjavil:

louser je izjavil:

22eur za masko, ki jo lahko neprekinjeno nosiš zgolj max par ur in jo nato lahko samo za vržeš?
Bedniki, da ni večjih.

Vrednost nje je 1.5 eur. Jaz za 10 FFP3 dal 24 eur.

Ne verjamem ti. Podaj povezavo do trgovine.

Ne zmišljuje se.
V Bauhausu na Kajuhovi je bilo za dobiti še predvčerajšnim (v nedeljo) FFP3 pod 3 eur/ kos. Ne morem ti povedati sicer do centa natančno, ker sem police zgolj preletel, ti pa lahko povem za FFP2 - 1,99EUR/kos

Te:

(ffp2 po 1,99EUR iz Bauhausa)

Včeraj sem šel po silikon v bauhaus na kajuhovi, pa so ljudje na blagajni spraševali, kdaj bodo spet maske dobili, ker imajo vse izropano.

Alien123 je izjavil:

Kot da sem si izmislil 8-O

https://blogs.cdc.gov/niosh-science-blo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Alien123 ::

kixs je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Kot da sem si izmislil 8-O

https://blogs.cdc.gov/niosh-science-blo...

Pa ne to, nasploh zaradi virusa

No, to je drugo vprasanje... zaenkrat, pri nas, se nobenega nisem videl v teh maskah...

darkolord je izjavil:

Kdo govori o vsakodnevmem življenju? Kdo govori o sprehajanju po mestu? Kdo govori o celodnevni uporabi pri vsakdanjih opravilih?

hmmm... A si sploh prebral to in sorodno temo o virusu? Kaj bi sploh rad povedal? Ker tvoj prvi post vezana na maske se je začel z blodnjo o aerogenem prenašanju, ki ga razen tebe ni uspel potrdit še noben strokovnjak za to področje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

hamez66 ::

Kaj je pa blodil o aerogenem prenosu? Če nekdo kašlja vate, se lahko okužiš na 2 metra (odvisno od sile, s katero okuženi kašlja).

Če nisi sposoben sledit temi, je škoda da se oglašaš:

darkolord je izjavil:

Boljšo filtracijo imajo. Ampak to tiste za 3 eur napram tistim za 20 centov.

Je pa zelo velika možnost, da se tale virus prenaša aerogeno.

Zgodovina sprememb…

St235 je izjavil:

darkolord je izjavil:

No in kaj je tu blodil?

kixs je izjavil:

No, to je drugo vprasanje... zaenkrat, pri nas, se nobenega nisem videl v teh maskah...

Ni dolgo trajalo. V Merctorju sem pred pol ure videl starejso zensko (~60 let), ki je nosila kirursko masko.

HappyPills ::

Vsaj bacilov ne bo okol trosla.

hamez66 je izjavil:

St235 je izjavil:

darkolord je izjavil:

No in kaj je tu blodil?

Lahko pojasniš kaj točno ima kvaliteta filtracije z virusnim obolenjem, ki se prenaša kapljično? A da so cenene maske v obliki cedila za makarone? Je pa iz tega posta tudi jasno razvidno, da niti ne ve kaj aerogeni prenos sploh pomeni.

google pravi:

aerogeni ~ prenos okužbe, ki nastane z razpršitvijo kapljic ali prašnih delcev, ki vsebujejo mikroorganizme v zraku in jih prihodnji gostitelj vdihava;

Če je filter na maski dovolj kvaliteten, da ne prepušča virusov, in uporabnik masko uporablja v skladu z navodili oz v skladu z normalnim načinom uporabe, te potem taka maska ščiti, da ti virus ne pride v nos ali v usta.

Ne vem, kaj je blodil in iz česa se vidi, da naj ne bi vedel, kaj aerogeni prenos pomeni.

tikitoki ::

St235 je izjavil:

hamez66 je izjavil:

St235 je izjavil:

darkolord je izjavil:

No in kaj je tu blodil?

Lahko pojasniš kaj točno ima kvaliteta filtracije z virusnim obolenjem, ki se prenaša kapljično? A da so cenene maske v obliki cedila za makarone? Je pa iz tega posta tudi jasno razvidno, da niti ne ve kaj aerogeni prenos sploh pomeni.

Na UKC so imeli predavanje o novem virusu. Vmes so omenili nujnost vecurnega zracenja prostovorov, kot preventivni ukrep. Ne vem zakaj te niso povabili na UKC, da bi jim obrazlozil, da so cisto nori in naj nehajo teziti kolegom z nekoristnimi ukrepi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Zanimivo je predvsem to, da je zračanje prostorov ukrep ki se izvaja neodvisno od koronavirusa.

http://www.xinhuanet.com/english/2020-0...

Sem vedel, da bos se naprej tupil bedarije. Tu imas crno na belem potrjeno, da kvasis o stvareh o katerih nimas pojma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

hamez66 je izjavil:

google pravi:

aerogeni ~ prenos okužbe, ki nastane z razpršitvijo kapljic ali prašnih delcev, ki vsebujejo mikroorganizme v zraku in jih prihodnji gostitelj vdihava;

Če je filter na maski dovolj kvaliteten, da ne prepušča virusov, in uporabnik masko uporablja v skladu z navodili oz v skladu z normalnim načinom uporabe, te potem taka maska ščiti, da ti virus ne pride v nos ali v usta.

Ne vem, kaj je blodil in iz česa se vidi, da naj ne bi vedel, kaj aerogeni prenos pomeni.

Saj če se hočeš delat neumnega ti gre to odlično. Medtem ko je pismenim jasno, da je namigoval na možnost prenosa mikroorganizmov preko prašnih delcev po zraku, na kar vpliva kvaliteta filtra. Za preprečitev stika z kaplično okužbo zadostuje tudi robec.

tikitoki je izjavil:

http://www.xinhuanet.com/english/2020-0...

Sem vedel, da bos se naprej tupil bedarije. Tu imas crno na belem potrjeno, da kvasis o stvareh o katerih nimas pojma.

amaterji na CDC se ne strinjajo https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc...

Zgodovina sprememb…

Amaterji na CDC nimajo za burek proti kitajcem, ko se gre za prakticne izkusnej s tem virusom.

ja, sem prepričan, da so na www.xinhuanet.com zaposleni vrhunski imunologi in virologi, ki zadeve v nulo obvladajo. Zato je tudi članek podprt z številnimi preverljivimi viri in konkretnimi imeni.

Zdaj pa prosim nadaljuj z delanjem bedaka iz sebe.

Bi bilo koristno, ce se ti nebi delal bedaka iz sebe:).

Neumnega se ti delaš, ker se obnašaš, kot da ljudje drug drugemu beremo misli, in da si ti med vsemi najpametnejši. Medtem ko si že nekaj odgovorov "salty", bi lahko v enem odgovoru lepo napisal, kako pa kaj.

Žal mi je Lakotnik, ampak tudi ti nisi najpametnejši vseh časov.

Na kvaliteto katerega filtra? Če fašeš kapljice na masko, ki ne zmore prefiltrirat virusa, si na slabšem, kot brez maske. Če pa ima maska filter, ki ne prepušča virusov, si pa varen. Samo ti kr nekaj bluziš tja v 3 dni, krivi so pa vsi ostali, samo tvoja pamet ne.

Tekočine lahko spremenijo agregatno stanje. Iz vode nastane para in tako naprej. Virusi grejo v zrak.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

jao... imaš prav škoda debate. Vsi v nabavo mask in masovno uporabo 24/7.

Drugače pa pismeni so že davno razumeli kakšna je oziroma ni dodana vrednost mask.

Se pravi je aerogeno samo takrat, če virus plava v zraku, če pa nekdo kašlja vate, pa ni aerogeno? Sem prilepil razlago iz googla, ki je nakazovala, da je tudi okužba preko kašljanja aerogena, ampak če ni, bi lahko to že takoj povedal.

Glede pismenosti sem pa že povedal, da drug drugemu ne beremo misli in glede na to, da nisi salty samo do mene, ampak do mnogih, je verjetno del težave tudi v tebi.

Kje točno sem trdil, da aerogen prenos ne vključuje kapljičnega prenosa? Je pa to bilo očitno darkolordobvo mnenje (čigar advokata se trudiš igrat), če pogledaš in prebereš njegov post, drugače ne bi bluzil o različnih filtrih in o tem, da je virus LAHKO celo aerogen.

Irbis ::

kixs je izjavil:

kixs je izjavil:

Ni dolgo trajalo. V Merctorju sem pred pol ure videl starejso zensko (~60 let), ki je nosila kirursko masko.

Drugače jaz spomladi večkrat hodim naokoli s kirurško masko - zaradi cvetnega prahu. Ker lepo pomaga, sploh če je treba narediti kaj na vrtu.
Letos se temu izogibam, da me kakšna bistra glava ne bo strpala v karanteno.

St235 je izjavil:

Kje točno sem trdil, da aerogen prenos ne vključuje kapljičnega prenosa? Je pa to bilo očitno darkolordobvo mnenje (čigar advokata se trudiš igrat), če pogledaš in prebereš njegov post, drugače ne bi bluzil o različnih filtrih in o tem, da je virus LAHKO celo aerogen.

No do sedaj mi še vedno ni uspelo ugotovit, kaj naj bi on bluzil. Niti nisem trdil, da si ti trdil, da zadeva ni ali je aerogena. Iz vseh stvari, ki si jih napisal, ne morem sklepati, kaj točno je tvoje stališče. Pa naj bo tako.

A je res tako težko sledit temi:

St235 je izjavil:

Še enkrat, maske imajo svojo dodano vrednost v specifičnih okoliščinah. Vsakodnevno sprehajanje po mestu to ni.

Predvsem pa je celodnevna uporaba maske pri vsakdanjih opravilih izjemno slaba zaščita pred morebitno okužbo in ustvarja lažen občutek varnosti zaradi katerega hitro pride do tega, da se zanemari druge bistveno bolj učinkovite ukrepe.

Pa tudi darkotov post sem ti linkal prej, tako da lahko podaš svojo intepretacijo. Moja je, da če nekdo govori o tem, da je zelo velika možnost, da se tale virus prenaša aerogeno (pri čemer je vsem, ki so karkoli prebrali na to temo jasno, da virus JE aerogen in se prenaša kapljično) in pred tem govori o kvaliteti filtra, več kot očitno misli na to, da se virus prenaša preko mikrodelcev in je zato kvaliteta filtracije (ne pa fizičen stik med kapljevino in sluznico) bistven za preprečitev okužbe.

Zgodovina sprememb…

No in jaz si predstavljam, da če imaš masko s slabim filtrom in nekdo kašlja okoli tebe, da je večja možnost, da pride virus skozi masko in te okuži, če imaš pa dobro masko, pa ne, saj te dobra ščiti tako pred kapljičnimi okužbami, kot pred mikrodelci.

Zgleda potem trdiš, da ker se prenaša kapljično, se ne more prenašati preko mikrodelcev? Sam virus je bolj majhen in gre lahko skozi filtre, ne vem pa, ali za okuženje osebe potrebuje kapljevino, ali je dovolj, da se pretihotapi skozi masko kot mikrodelec. Glede na to, da je pri dihanju kar precej sile, bi potem iz zraka lahko vdihnil te mikrodelce oz. posamezne viruse in bi potem posamezni virusi okužili človeka. A če posamezen virus ni dovolj in nujno rabi okužiti kapljično (kjer je veliko virusov in ne en sam), potem filter res ne pomaga.
««
5 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obrazne maske Shield

Oddelek: Loža
254289 (2583) AndrejO

Partis.si - Oglaševanje lažnih mask (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10719399 (14418) AndrejO
»

Pomanjkanje (medicinske opreme) - rešitve, ideje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16715321 (11081) marsovcek

Več podobnih tem