» »

N95 maske

N95 maske

Temo vidijo: vsi
««
6 / 10
»»

St235 ::

Iz objave CDC in podobnih vsaj približno kredibilnih virov je razumet, da je okužba možna primarno skozi stik kapljevine z sluznico oziroma posrednim nanosom preko rok na sluznico. O dejanskem prenosu mikrodelcev razen v poglobljenih študijah, ki jih objavlja toktok nisem zasledil nič verodostojnega.

No in jaz si predstavljam, da če imaš masko s slabim filtrom in nekdo kašlja okoli tebe, da je večja možnost, da pride virus skozi masko in te okuži, če imaš pa dobro masko, pa ne, saj te dobra ščiti tako pred kapljičnimi okužbami, kot pred mikrodelci.

Tukaj spet pridemo do tega zakaj maska daje lažen občutek varnosti, ker je tako v primeru slabega kot dobrega filtra najbolj verjetna okužba preko izpostalvjenega dela
in sicer oči, ki jih te maske ne zaščitijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Scaramouche1 ::

Očitno bodo res šli najbolj skoz tisti ki bodo živeli izven mest v majhnih mestih kjer lahko zaprejo svoj dostop in je to njihova maska!

Scaramouche1 je izjavil:

Očitno bodo res šli najbolj skoz tisti ki bodo živeli izven mest v majhnih mestih kjer lahko zaprejo svoj dostop in je to njihova maska!

Higijena in omejitev stikov je daleč najbolj učinkovita preventiva, ampak za to je potrebna zdrava pamet in samodisciplina. Ostali pač kupujejo maske in makarone.

Higijena in omejitev stikov je daleč najbolj učinkovita preventiva, ampak za to je potrebna zdrava pamet in samodisciplina. Ostali pač kupujejo maske in makarone.

Niti ne, kaj bodo pa tisti storili ki morajo v službe kjer je velik pretok ljudi?

Berg ::

Scaramouche1 je izjavil:

Niti ne, kaj bodo pa tisti storili ki morajo v službe kjer je velik pretok ljudi?

Pa te je dobil.
Ne resno, tule se jajcajo in zganjajo cinično ignoranco očitno le taki, ki mislijo, da vsi ljudje na svetu živijo na samem, da jim ni treba nikjer biti, da so vsi mladi in da imajo vsi idealen imunski sistem.
Vse to pa opirajo na televiziji zlajnan stavek, da "uporaba mask trenutno ŠE ni potrebna".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Berg ()

Tisti, ki pri svojem delu potrebujejo ustrezne ukrepe zaradi povečanega tveganja (zdravstveni delvaci) imajo jasno predpisane protokole, ki vključujejo tudi maske in očala ter predvsem njihovo PRAVILNO uporabo.

Za ostale pa velja zgoraj napisano. Izolacija ne pomeni, da moraš živet v koči blizu gozda, ker virus nima čudežnih sposobnosti neomejenega širjenja po zraku kar smo jasno razčistili.

In še vedno se ne sprmeni dejstvo, da maske ne bodo ničesar rešile, razen dajale ljudem lažen občutek varnosti in je velika verjetnost, da bodo opustili druge bistveno bolj učinkovite ukrepe.

Scaramouche1 je izjavil:

Z par maskami kupljenimi na bolhni povsem nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

energetik ::

Scaramouche1 je izjavil:

V mestu ali izven, če si 24/7 doma, se res ne moreš okužit. No, v bloku je več možnosti, teoretično bi lahko kapljice prineslo skozi sosedna okna ob nesrečnem slučaju.

Problem je, ker moraš tudi kam it, npr. v službo in otroci v obvezno OŠ.

Matejjjjj ::

St235 je izjavil:

Iz objave CDC in podobnih vsaj približno kredibilnih virov je razumet, da je okužba možna primarno skozi stik kapljevine z sluznico oziroma posrednim nanosom preko rok na sluznico. O dejanskem prenosu mikrodelcev razen v poglobljenih študijah, ki jih objavlja toktok nisem zasledil nič verodostojnega.

No in jaz si predstavljam, da če imaš masko s slabim filtrom in nekdo kašlja okoli tebe, da je večja možnost, da pride virus skozi masko in te okuži, če imaš pa dobro masko, pa ne, saj te dobra ščiti tako pred kapljičnimi okužbami, kot pred mikrodelci.

Tukaj spet pridemo do tega zakaj maska daje lažen občutek varnosti, ker je tako v primeru slabega kot dobrega filtra najbolj verjetna okužba preko izpostalvjenega dela
in sicer oči, ki jih te maske ne zaščitijo.

Rokavice in očala? Pa maska

louser ::

hamez66 je izjavil:

Zgleda potem trdiš, da ker se prenaša kapljično, se ne more prenašati preko mikrodelcev? Sam virus je bolj majhen in gre lahko skozi filtre, ne vem pa, ali za okuženje osebe potrebuje kapljevino, ali je dovolj, da se pretihotapi skozi masko kot mikrodelec. Glede na to, da je pri dihanju kar precej sile, bi potem iz zraka lahko vdihnil te mikrodelce oz. posamezne viruse in bi potem posamezni virusi okužili človeka. A če posamezen virus ni dovolj in nujno rabi okužiti kapljično (kjer je veliko virusov in ne en sam), potem filter res ne pomaga.

Kirurška maska je primerna zgolj za obolele, ker zmanjša količino izkašljanega v prostor. Ampak takoj ko je vlažna, se jo menja oziroma po navodilih proizvajalca.
In ne, nima niti približno tako učinkovite filtracije.
FFP3 in 2 imajo dosti boljšo filtracijo, ki deluje na večjih nivojih. Tudi za izdihan zrak velja sicer v zelo omejeni količini, ampak je pa smer izdihanega zraka zato boljša, saj izdihan zrak ne potuje neposredno pred človeka (tudi znanstveno preverjeno na Ambu)

mahoni ::

Kirurska maska se ve za koga je. Ne imenuje se za brezveze kirurska maska.

Zato da kirurg ne špuka direkt po ranah. Samo za ta namen.

K0l1br1 ::

Še pri kolinah nimajo mask, pa je več rezanja. Tako da ime ni ravno ustrezno.

Anney ::

Lahko zastavim eno strokovno vprašanje za vse, ki imate te ''superdruper'' maske? Jih že nosite, kje in kdaj ali čakate na prvo potrditev virusa v naši državici? Mogoče kakšna slikca? Res me zanima, ker mogoče je že prepozno za maske, nikoli ne veš, preventiva. In še eno podvprašanje, zakaj jih še ne nosite?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Jih imam en kup, jih ne nosim, ker nisem astmatik, pa tudi mrčesa in cvetnega praha še ni.

Anney je izjavil:

Lahko zastavim eno strokovno vprašanje za vse, ki imate te ''superdruper'' maske? Jih že nosite, kje in kdaj ali čakate na prvo potrditev virusa v naši državici? Mogoče kakšna slikca? Res me zanima, ker mogoče je že prepozno za maske, nikoli ne veš, preventiva. In še eno podvprašanje, zakaj jih še ne nosite?

Nimam maske, vlada je vse dala Kitajcem,ostalo kar je vredno(ffp3) je razprodano.
In ja seveda dokler ni nekega obvestila je neumno nosit, sem pa bil na urgenci par dni nazaj in so nekateri že nosili!

Veš da si dvakrat isto vprašal!

Anney je izjavil:

Pa sej smo v tej temi to ze n-krat obrazlozili. Nosis jo takrat, ko / ce pride do vecjega izbruha v tvoji ozji druzini. Clana druzine se izolira v njemu namenjeno sobo, ko se ga pride obiskat (hrana, obleka, zdravila) morata imeti masko oba clana druzine.

Vsa modrost. Se kaj?

louser je izjavil:

Jih imam en kup, jih ne nosim, ker nisem astmatik, pa tudi mrčesa in cvetnega praha še ni.

Ce so FFP3 in zapakirane jih odkupim za 2€/masko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mahoni ()

Scaramouche1 je izjavil:

Anney je izjavil:

Nimam maske, vlada je vse dala Kitajcem,ostalo kar je vredno(ffp3) je razprodano.
In ja seveda dokler ni nekega obvestila je neumno nosit, sem pa bil na urgenci par dni nazaj in so nekateri že nosili!

Veš da si dvakrat isto vprašal!

Malo preveč gledaš nova24tv. Jih ni dala država.
Sicer pa ko že gledaš in bereš nova24tv, so objavili vodič za honemade neuporabno masko.

mahoni je izjavil:

Anney je izjavil:

Pa sej smo v tej temi to ze n-krat obrazlozili. Nosis jo takrat, ko / ce pride do vecjega izbruha v tvoji ozji druzini. Clana druzine se izolira v njemu namenjeno sobo, ko se ga pride obiskat (hrana, obleka, zdravila) morata imeti masko oba clana druzine.

Vsa modrost. Se kaj?

louser je izjavil:

Ce so FFP3 in zapakirane jih odkupim za 2€/masko.

Ah ne ne, ti jih prodajaš za 25eue na komad. 20eur na komad in roka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

Malo preveč gledaš nova24tv. Jih ni dala država.

Vlada se je na redni seji seznanila z razmerami glede koronavirusa na Kitajskem in sprejela odločitev, da na podlagi prošnje preko mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite za zajezitev koronavirusa pošlje materialno pomoč v obliki zaščitnih mask, krije 25 odstotkov prevoznih stroškov (največ za 20.000 evrov) in nameni prispevek Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) za nujno humanitarno pomoč v višini 60.000 evrov.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

K0l1br1 ::

Ti si kot oni egoisti, ki se zgražajo, ker se pomaga drugim, ko pa drugi pomagajo nam, pa je vse ok. Stane pamet.

K0l1br1 je izjavil:

Ti si kot oni egoisti, ki se zgražajo, ker se pomaga drugim, ko pa drugi pomagajo nam, pa je vse ok. Stane pamet.

Sem za pomoč če se prvo pomaga svojim, bi ti drugemu otroku dal, če tvoj potrebuje pomoč?

Tvoj otrok ne potrebuje pomoči, ker še ni v območju virusa.

louser je izjavil:

Ja samo če se razširi, ti nimaš mask, tvoja trditev nima osnove, ker pri prognozah nikoli ne veš!
To je kot da bi rekel, ne bom dal ključavnico na vrata ker ne živim v nevarni soseski!

Glede na to da se povsod širi in je inkubacijska doba lahko par tednov, ni smotrno poslati vse kar imaš!

Za sebe pa nič ne ostane, kakšno je to razmišljanje!

Zgodovina sprememb…

louser je izjavil:

Prilimaj prosim moj oglas, mojo trditev, kjer trdim, da prodajam maske za 25€/kos.

Mask sploh ne prodajam imam paket 30 komadov za svojo familijo in upam, daj jih ne bom potreboval. Ce pa, bo tudi teh 30 najbrz premalo. Ampak se ne bojim, boste tisti, ki ste proti tako imenovanim vojnim zasluzkarjem ze kaksno odstopili ali pa dali za par evricev.

Scaramouche1 je izjavil:

Glede na to da se povsod širi in je inkubacijska doba lahko par tednov, ni smotrno poslati vse kar imaš!

Najbrz Slovenija ni edina drzava, ki je to storila. S tem, ko je Slovenija poslala te maske je posredno pomagala tudi svojim drzavljanom. Mogoce bo teh miljon mask pomagalo, da se ne okuzi se vec prebivalcev. Pac tle je treba gledat samo statisticno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mahoni ()

Najbrz Slovenija ni edina drzava, ki je to storila. S tem, ko je Slovenija poslala te maske je posredno pomagala tudi svojim drzavljanom. Mogoce bo teh miljon mask pomagalo, da se ne okuzi se vec prebivalcev. Pac tle je treba gledat samo statisticno.

Super za njih, kaj če se tebi ali tvojim zgodi kaj, boš istega mnenja?

Anney ::

mahoni je izjavil:

Anney je izjavil:

Vsa modrost. Se kaj?

Mogoče bo takrat že prepozno (inkubacijska doba), samo povem. Začni danes, da si potem ne očitaš, da si jih kupil zastonj in da potem, če se boš, ne pisariš po forumu, da ne pomagajo.

Vsi ostali brez mask, pa bomo, če se slučajno nalezemo, virus odležali ob čajčku in TV, pa domačimi keksi ob branju traparij na slotechu. Nič drugače kot gripo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Scaramouche1 je izjavil:

Jaz sem zase ze poskrbel.

mahoni je izjavil:

Scaramouche1 je izjavil:

Jaz sem zase ze poskrbel.

Torej si na strani vseh ostalih, razen Slovencev, ki jih vidiš kot kako futer, če se zgodi kaj hujega, tebi bo uredu, važno je pa da se kot pravi levičar lahko hvališ celem svetu kako si dober na račun svojih ljudi!

Scaramouche1 je izjavil:

louser je izjavil:

Ja samo če se razširi, ti nimaš mask, tvoja trditev nima osnove, ker pri prognozah nikoli ne veš!
To je kot da bi rekel, ne bom dal ključavnico na vrata ker ne živim v nevarni soseski!

Saj ni Republika Slovenija poslala vse, kar jih ima. Častil je le del poštnine in par čukov nakazala drugam.

louser je izjavil:

Scaramouche1 je izjavil:

louser je izjavil:

Saj ni Republika Slovenija poslala vse, kar jih ima. Častil je le del poštnine in par čukov nakazala drugam.

Ni vse,samo čez 99%, 1.2mil oddali, medtem se pa po forumih poizveduje kje se še kakšna dobi, poglej net strani vse razprodano!

mahoni je izjavil:

louser je izjavil:

Prilimaj prosim moj oglas, mojo trditev, kjer trdim, da prodajam maske za 25€/kos.

Mask sploh ne prodajam imam paket 30 komadov za svojo familijo in upam, daj jih ne bom potreboval. Ce pa, bo tudi teh 30 najbrz premalo. Ampak se ne bojim, boste tisti, ki ste proti tako imenovanim vojnim zasluzkarjem ze kaksno odstopili ali pa dali za par evricev.

Scaramouche1 je izjavil:

Sorry, možnost da mi spomlad v intenzivno nego vrže sorodnika je večja, kot če ga ta virus. Pa za virus niti ni mus maska, za spomlad pa definitivno je.
Sicer so pa maske pri nas še na zalogi.

Scaramouche1 je izjavil:

louser je izjavil:

Scaramouche1 je izjavil:

louser je izjavil:

Ni vse,samo čez 99%, 1.2mil oddali, medtem se pa po forumih poizveduje kje se še kakšna dobi, poglej net strani vse razprodano!

LOL ne. Ne pomeni, da so jih razprodali toliko več kot v preteklih obdobjih. Pomeni, da so proizvajalci začeli prodajati drugam v večjih količinah in tem malim prodajalcem niso več dostavljali.

Mimogrede, ni jih država kupila.

Zgodovina sprememb…

Matejjjjj ::

Jaz bi jih delil na meji v vse smeri, dvigneš zavest pa mogoče se koga zaščitiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

Sorry, možnost da mi spomlad v intenzivno nego vrže sorodnika je večja, kot če ga ta virus

To ni bilo vprašanje,kakšna je verjetnost, verjetnost je tudi velika da če se ne voziš privezan da v letih ne boš imel večjega karambola!

Če se ti zgodi, potem bo tvoja zgodba drugačna in ne boš cifr not mešal, sploh pa ko si za sebe poskrbel, za ostale ti pa ni mar!

Pomeni, da so proizvajalci začeli prodajati drugam v večjih količinah in tem malim prodajalcem niso več dostavljali.

Nima veze ali jih je ali ni, če je to naše bi strateško morali odločati da ostane tukaj!

To je kot da bi bila vojna nekje drugje mi bi pa še tako malo orožja oddali drugam.

Vlada bi morala biti bolj zaščitniška do svojih!

Scaramouche1 je izjavil:

Sorry, možnost da mi spomlad v intenzivno nego vrže sorodnika je večja, kot če ga ta virus

To ni bilo vprašanje,kakšna je verjetnost, verjetnost je tudi velika da če se ne voziš privezan da v letih ne boš imel večjega karambola!

Če se ti zgodi, potem bo tvoja zgodba drugačna in ne boš cifr not mešal, sploh pa ko si za sebe poskrbel, za ostale ti pa ni mar!

Pomeni, da so proizvajalci začeli prodajati drugam v večjih količinah in tem malim prodajalcem niso več dostavljali.

Nima veze ali jih je ali ni, če je to naše bi strateško morali odločati da ostane tukaj!

To je kot da bi bila vojna nekje drugje mi bi pa še tako malo orožja oddali drugam.

Vlada bi morala biti bolj zaščitniška do svojih!

Pa saj pises, da maske niso potrebne in da ne scitijo proti covid-19. Kaj se joces?

Scaramouche1 je izjavil:

Pa si to nepismen kekec prebral, da je prakticno enako stevilo kot jih je bilo poslanih na kitajsko, proizvajalec potem podaril tudi UKC?

St235 je izjavil:

Scaramouche1 je izjavil:

Pa si to nepismen kekec prebral, da je prakticno enako stevilo kot jih je bilo poslanih na kitajsko, proizvajalec potem podaril tudi UKC?

In po neuradnih virih je 3/4 prejsnji vikend teh mask dobilo noge.

To dela nova24tv, ne skrbi. Je normalen pojav pri takih ljudeh.

mahoni je izjavil:

St235 je izjavil:

Scaramouche1 je izjavil:

In po neuradnih virih je 3/4 prejsnji vikend teh mask dobilo noge.

Taistih neuradnih virih ki svetujejo splosno uporabo mask, porocajo o okuzenih in mrtvih v sloveniji in slisijo na ime nova24?

Recimo, da je Kitajec doniral te maske. Recimo. In to storil preko kvazi slamnatih podjetij v Sloveniji. Država mu je pa vseeno dala zraven samo in edino 1/4 za prevoz. Recimo.

https://nova24tv.si/slovenija/politika/...

Ampak Janša press piše o tem, da je Kitajec okradel državo (kar je v tem primeru niti slučajno ni) in da bo zaradi teh mask trpela najbolj Slovenija, kar je spet ravno nasprotno z realnostjo.

Potem to ene skaramuče prebere in ker ni funkcionalno pismen ter razgledan, tem rumenim trobilom verjame.

In kje je podatek, da smo tudi mi prejeli 1.2 mil mask, ker pri nas na planšariji manjka ta vir prosim!

Na vprašanje, ali so imeli težave pri zagotovitvi zaščitnih mask, saj jih v Sloveniji sicer primanjkuje, je namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič odgovoril, da so zaščitne maske donacija slovenske podružnice podjetja Kylin Prime Group (KPG): "Se pojavlja že pomanjkanje mask, vendar tu je šlo za donacijo, tako da neposrednih težav nismo imeli. Ugotavljamo pa, da bo v prihodnje primanjkovalo mask."

Scaramouche1 je izjavil:

In kje je podatek, da smo tudi mi prejeli 1.2 mil mask, ker pri nas na planšariji manjka ta vir prosim!

Na vprašanje, ali so imeli težave pri zagotovitvi zaščitnih mask, saj jih v Sloveniji sicer primanjkuje, je namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič odgovoril, da so zaščitne maske donacija slovenske podružnice podjetja Kylin Prime Group (KPG): "Se pojavlja že pomanjkanje mask, vendar tu je šlo za donacijo, tako da neposrednih težav nismo imeli. Ugotavljamo pa, da bo v prihodnje primanjkovalo mask."

Si dobil link v sorodni temi, pa ga ocitno nisi prebral. Ravno tako imamo na voljo blagovne rezerve tocno za take primere.

Glede na to, da v slovenskih lekarnah zmanjkuje dezinfekcijskih sredstev za roke, prav tako so v trgovinah opazili povečano povpraševanje po njih, si lahko spodaj preberete, kako lahko sami doma naredite prav tako učinkovito sredstvo za razkuževanje rok. "Če ne najdete antibakterijskih gelov, ne kupujte tistih za 400 evrov na spletu, tudi običajen denaturiran alkohol je v redu,"

Kar spet ni res. Dezinfekcijsko gele sem v Lidlu videl nedotaknjene. Enako v drugih trgovinah. Samo umivanje rok in osebna higiena je pa tudi boljša rešitev kot dezinfekcija.
Denaturiran alkohol ni primeren za razkuževanje, zaradi prevelike vsebnosti alkohola.
Domače maske ne pomagajo en kurc.
Madžarska ni med najuspešnejšimi gospodarstvu med državami v EU
Virus za enkrat še ne vpliva bistveno na slovensko gospodarstvo

To so vse realne trditve, ki kontradiktirajo mediju, ki ga prebira skaramuče.

Si dobil link v sorodni temi, pa ga ocitno nisi prebral. Ravno tako imamo na voljo blagovne rezerve tocno za take primere.

Nisem prebral, res me zanima link kjer piše kot je on rekel da smo dobili enako količino torej 1.2mil!

torej ti nebi bilo težko ta link poslati, kajne?

Prav tako pri nas ne manjka mask zaradi večjega povpraševanja, temveč jih je zgolj malo manj zaradi tega, ker so se proizvajalci odločili svojo pozornost preusmeriti na vzhod in dobavljajo raje njim bikoz of dollarz

Sicer pa ena maska direkt pri proizvajalcu (FFP3) stane dobrih 60 centov ob naročilu 10000 kosov brez uvoznih stroškov in dajatev.
Če naredimo naročilo 100x večje in predvidimo, da se cena zmanjša za 1/4 je to kakih 45 centov X 1M. Realno pa je cifra morda še manjša.
Ja, jake cifre OMG, WTF. Za neko podjetje, ki ima za sabo kaj? Par sto milijonov? Za njih je to samo ugodna promocija in lepa gesta

Ampak skaramuče pa na drevo in hurr hurr se tolče po prsih, ker nek izmišljen medij piše, da nekdo izmišljen krade neki namišljeni denar.

Zgodovina sprememb…

louser je izjavil:

Sicer pa ena maska direkt pri proizvajalcu (FFP3) stane dobrih 60 centov ob naročilu 10000 kosov brez uvoznih stroškov in dajatev.
Če naredimo naročilo 100x večje in predvidimo, da se cena zmanjša za 1/4 je to kakih 45 centov X 1M. Realno pa je cifra morda še manjša.
Ja, jake cifre OMG, WTF. Za neko podjetje, ki ima za sabo kaj? Par sto milijonov? Za njih je to samo ugodna promocija in lepa gesta

Ampak skaramuče pa na drevo in hurr hurr se tolče po prsih, ker nek izmišljen medij piše, da nekdo izmišljen krade neki namišljeni denar.

Kdo je to mi? Boš ti naročal za vse nas?

In kje so tvoji viri da smo dobili isto št mask? Še vedno...0

Kolikor sem preverjal tvoj vir, je vsaj 50% navedb od 20 lažnih oziroma zavajajočih. Vsaj! Jaz bi raje spremenil svoj vir informacij na tvojem mestu.

louser je izjavil:

Kolikor sem preverjal tvoj vir, je vsaj 50% navedb od 20 lažnih oziroma zavajajočih. Vsaj! Jaz bi raje spremenil svoj vir informacij na tvojem mestu.

Uredu, tvoj vir je pa še vedno kje?

In kako točno ti veš da je pravilen, si ga pisal, imaš frenda k je not,ne se bat, še vedno čakamo!

Ker znanost oporeka marsičemu, kar piše nova 24, dragi moj skaramuče.
Na, še enkrat seznam, ki kontradiktira tvojemu fake news rumenemu trobilu.
Kar spet ni res. Dezinfekcijsko gele sem v Lidlu videl nedotaknjene. Enako v drugih trgovinah. Samo umivanje rok in osebna higiena je pa tudi boljša rešitev kot dezinfekcija.
Denaturiran alkohol ni primeren za razkuževanje, zaradi prevelike vsebnosti alkohola.
Domače maske ne pomagajo en kurc.
Madžarska ni med najuspešnejšimi gospodarstvu med državami v EU
Virus za enkrat še ne vpliva bistveno na slovensko gospodarstvo

Vir za ceno ene maske je pa alibaba. Če te zanima, lahko pošlješ povpraševanje tudi sam.

Za masko kategorije FFP3, za katero sem plačal ne vem tam okrog 2eur, si je 15% pobral Amazon, nekaj je šlo za poštnino in pakiranje, nekaj državi in nekaj prodajalcu. Sama logika je, da jo je prodajalec moral dobiti pod evro na komad od proizvajalca, če je hotel kaj zaslužiti. Po vsej verjetnosti jo je pa dobil tam blizu one navedene cene.

Zgodovina sprememb…

Ker znanost oporeka marsičemu, kar piše nova 24

Luzer, jaz sem ti dal link 24ur!
Nauči se brati!

Vir za ceno ene maske je pa alibaba. Če te zanima, lahko pošlješ povpraševanje tudi sam.

Torej na Kitajsko, mene tvoj skok s teme ko smo že imeli maske pri nas več ne zanima, očitno se delaš neumnega, da je vlada orng zajebala, ko bi lahko enostavno financirala da vsi mi dobimo pravočasno ,ne pa da spet kupujemo od istih Kitajcov katerim smo maske poslali! In preden sem pride ko imajo karanteno je kak mesec ali več!
Spet ena tvojih cvet luzer!

A jo rabiš? Za kaj jo pa rabiš? Če jo rabiš, jih Merkur ima. Sicer niso tako poceni, so pa menda še vedno tam 3 do 5 eur na komad.
««
6 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obrazne maske Shield

Oddelek: Loža
254290 (2584) AndrejO

Partis.si - Oglaševanje lažnih mask (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10719430 (14449) AndrejO
»

Pomanjkanje (medicinske opreme) - rešitve, ideje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16715346 (11106) marsovcek

Več podobnih tem