» »

Swiss water decaf kava

Swiss water decaf kava

Old Spice ::

Ali kdo tukaj mogoče pije brezkofeinsko kavo, kjer se kofeina rešijo s "swiss water decaf" metodo? Sam sem namreč v najboljši veri, kupil Illy brezkofeinsko kavo, kjer pravijo da je narejena izključno naravno iz 9 vrst najboljše kave. Nakar sem po malo brskanja našel sledeče:

The illy decaffeination method involves the coffee beans being first steamed for 30 minutes and then repeatedly rinsed with either methylene chloride (Dichloromethane/DCM) or ethyl acetate for about 10 hours. The solvent is then drained away and the beans steamed for an additional 10 hours to remove any residual solvent.

Pri čemer naj bi bil sporen predvsem methylene chloride in njegov vpliv na zdravje.

Ima kdo utečen kanal oz. ve kje naročati brezkofeinsko kavo, ki tega ne vsebuje?

errhec ::

Sam sem jo nakupoval v https://www.coronini-cafe.com (Tolmin).

Če se prav spomnim naj bi jo dobili po CO2 postopku. OPIS postopkov na njihovi strani.

Povprašaj pa objavi še tu.
dd

Smrekar1 ::

Old Spice je izjavil:

Pri čemer naj bi bil sporen predvsem methylene chloride in njegov vpliv na zdravje.

Metilen klorid je diklorometan, najmanj škodljiv od kloroalkanov. V brezkofeinski kavi ga bo bore malo, verjetno ti bodo naredili več škode delci aluminija, ki bodo vsake toliko prišli vanjo iz neprodušnega pokrova.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kava in tesnoba

Oddelek: Loža
243591 (2457) imagodei
»

Brezkofeinska kava

112659 (2240) errhec
»

kava prekinitev trajno...

151508 (944) MostWanted
»

Pitje kave brezpredmetno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7724692 (21118) ABX
»

A obstaja v Sloveniji poceni kava brez kofeina?

366937 (6383) shark_nm

Več podobnih tem