Forum » Omrežja in internet » Uporaba Wifi extenderja preko omrežja powerline adapterja
Uporaba Wifi extenderja preko omrežja powerline adapterja
xardas ::
Prijatelj je imel eno mrtvo točko v hiši, zato je kupil Wifi extender (TP-Link wa850re). Modem je za dvema zidovoma, v sobah, ki so bližje bivalnim, pa ima še dva powerline adapterja MAGINON pl-500w. Eden od njiju ima svoj SSID.
Ker je slednji bližje mrtvi točki, sem najprej poskusil nastavit extender, da se poveže na omenjen powerline adapter, ampak se povezava med njima ni vzpostavila. Enak postopek sem izvedel med extenderjem in modemom, kar je delovalo.
Mrtve točke sedaj sicer ni več, prijatelj pravi da deluje v redu, ampak me zanima, kaj bi lahko bil razlog, da prva varianta ne deluje? Signal od modema do extenderja je slab, zato bi vseeno poskusil še enkrat preko powerline adapterja.
Obe omrežji Wifi (modem, powerline adapter) sta odprti, delujeta v načinu brez varnostnega ključa.
Ve kdo, v čem bi lahko bil problem?
Ker je slednji bližje mrtvi točki, sem najprej poskusil nastavit extender, da se poveže na omenjen powerline adapter, ampak se povezava med njima ni vzpostavila. Enak postopek sem izvedel med extenderjem in modemom, kar je delovalo.
Mrtve točke sedaj sicer ni več, prijatelj pravi da deluje v redu, ampak me zanima, kaj bi lahko bil razlog, da prva varianta ne deluje? Signal od modema do extenderja je slab, zato bi vseeno poskusil še enkrat preko powerline adapterja.
Obe omrežji Wifi (modem, powerline adapter) sta odprti, delujeta v načinu brez varnostnega ključa.
Ve kdo, v čem bi lahko bil problem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | powerline adapter faza?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2352 (2037) | jero_no1 |
» | Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9742 (6544) | next3steps |
» | powerline adapter - kaj izbrati?Oddelek: Kaj kupiti | 5424 (3075) | Markus386 |
» | Dodatni router za WiFi po vsej hiši (AMIS)Oddelek: Omrežja in internet | 3115 (2985) | SeMiNeSanja |
» | Postavitev domačega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 6195 (5840) | SeMiNeSanja |