» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
317 / 355
»»

darkolord ::

Vse kul s temi maskami, samo trupel ni.
Če ni trupel, je to kul.

;-) ::

Ja ziher:) za gripo imamo super duper cepivo katerega zdaj cakamo za kovid.

Na prostem z masko, v soli z maski pa ne bit paranoicen?
Napravljamo se kot da zunaj res kaj resnega straši in ja panika me grabi, kako dolgo še bo folk slepo vrjel v te nesmisle. Ker če bojo vsi ovce se bomo morali tudi ostali podrediti ali oditi, ampak zaenkrat nimaš praktično kam. Aljaska mogoče.

pirat ::

harvey je izjavil:

;-) je izjavil:

Vse kul s temi maskami, samo trupel ni. Gripa 160 4 meseci, Covid19 ni senca.

Ukrepi so ne_sorazmerni

Realnost z maskami ZD Grosuplje, ker nimajo ustavne podlage...

https://twitter.com/i/status/1306651752...

Saj pravijo, da je biti glup enako kot biti mrtev. Tale pred ZD Grosuplje je glup, a se tega sploh ne zaveda, hudo pa je ostalim, ki ga poznajo.. Bo pa seveda cez nekaj casa blazno pameten, da mu pripada pravica do pozabe in bo tozil spletne portale, da morajo posnetek brisati...

zasekaroza ::

imagodei je izjavil:

zasekaroza je izjavil:

imagodei je izjavil:

Zanimivo, kako se danes taisti ljudje, ki so kategorično odklanjali nošnjo mask v trgovinah ter drugih lokacijah, kjer se v zaprtem prostoru zbirajo ljudje, čudijo številkam novoobolelih in napovedi novih in novih ukrepov.

To je pa res shizofreno. Najprej zajebancija na polno, zdaj pa veliko začudenje in, jasno, še več zanikanja. Kognitivna disonanca je huda reč.

Ja res je do vsega tega prišlo, ker nekaj ljudi v trgovini ni (pravilno) nosilo mask. Če temu dejansko verjameš, ti ni pomoči.

Virus se na nek način širi. Ali zdaj že t.i. Germinativno teorijo bolezni postavljamo pod vprašaj? Čudilo me ne bi, ko danes že razni Potrči po fejsbukih poučujejo strokovnjake, kako se stvari streže.

Kakor koli - znanost zaenkrat še uči, da se virusi prenašajo od človeka do človeka na različne načine; korona virus predvsem kapljično/aerogeno, lahko tudi preko okuženih površin. Nošnja maske znatno zmanjša raznos kapljic/aerosola v prostor. Seveda, največ se naredi na točki izstopa virusa - z drugimi besedami, če nosiš masko si v prvi vrsti uvideven do drugih ker ne razširjaš svojih virusov. Dosti manj pa si zaščiten pred virusi drugih (manj uvidevnih), ki se jim nošnja maske zdi neumna. In ja, maska ne nudi 100% zaščite niti proti razširjanju od osebe, niti proti okužbi tistega, ki masko nosi, ampak, zakaj se vam zdi, da mora biti vse 100% dobro, v nasprotnem pa je takoj zanič?

Ne vem, a imaš ti kakšno alternativno teorijo, kako se virusi širijo? Kako se Covid19 širi?

Jaz predvsem dvomim v to da trgovine predstavljajo mesta kjer prihaja do veliko širjenja virusa. Koliko od današnjih 104 primerov je iz trgovine, koliko pa iz delovnega mesta, doma za starejše, doma, zasebnega druzenja?

To z maskami na prostem je pa sploh bedarija. So že naši protesti, pa black lives matter protesti in vsi ostali letošnji protesti pokazali, da prenosi na prostem ne predstavljajo znatnega deleža novih primerov.

HappyPills ::

;-) je izjavil:

Ja ziher:) za gripo imamo super duper cepivo katerega zdaj cakamo za kovid.

Na prostem z masko, v soli z maski pa ne bit paranoicen?
Napravljamo se kot da zunaj res kaj resnega straši in ja panika me grabi, kako dolgo še bo folk slepo vrjel v te nesmisle. Ker če bojo vsi ovce se bomo morali tudi ostali podrediti ali oditi, ampak zaenkrat nimaš praktično kam. Aljaska mogoče.

Cepiva delujejo le, če se cepiš. Res šokantno vem.

NZ je zaradi ukprepov preživela zimo brez 1 primera gripe. ;)

Zasekaroža pa pričakujem, da bo s transparentom kmalu protestiral pred vlado. Ne pozabit na masko, da ne dobiš kazni.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

zasekaroza je izjavil:

Jaz predvsem dvomim v to da trgovine predstavljajo mesta kjer prihaja do veliko širjenja virusa. Koliko od današnjih 104 primerov je iz trgovine, koliko pa iz delovnega mesta, doma za starejše, doma, zasebnega druzenja?

Predvsem moraš vedet, da odkrijemo relativno majhen delež okužb. 40% jih tako mine z minimalnimi simptomi ali praktično brez njih. Nadaljnjih 40% jih ima zmerne simptome, a slišimo, da ljudje lažejo in se skrivajo, da ne bi bilo treba v izolacijo in "špecat" s kom so bili v kontaktu. Zelo možno je, da 50% okužb v celoti falimo. Od preostanka pa spet ne ujamemo čisto vsakega.

Vsi ti primeri, ki jih ne ujamemo, potencialno in dejansko širijo bolezen. Od nekod je morala vdreti tudi v DSO-je.

Širjenje po DSO-jih je spet posebna zgodba, ki bi se v teoriji zlahka zajezila tako, da bi zdrave varovance odselili v kak drug DSO ali alternativno nastanitev (zdraviliški hoteli ob toplicah imajo po večini ustrezne sobe, ampak to spet pomeni zapiranje turističnega objekta). V praksi je malo težje, sploh ker je drugi val to ubogo vlado (spet) ujel s spuščenimi hlačami.

Ampak, da ne grem predaleč: virus se nekako in nekje mora širiti. In očitno se ne širi samo od identificiranih okuženih.

zasekaroza je izjavil:

To z maskami na prostem je pa sploh bedarija.

Je bedarija. Teoretiki zarot imajo pa še dodaten problem, ker ne vedo, a so navodila od Reptilijancev (ki vodijo naš planet) taka, da je treba posameznikom s tehnologijo prepoznave obraza sledit 24/7, ali pa da gre nadzor bolj subtilno, ker da maska predstavlja nagobčnik in nam simbolno zapira usta. >:D
- Hoc est qui sumus -

jernejl ::

zasekaroza je izjavil:

Jaz predvsem dvomim v to da trgovine predstavljajo mesta kjer prihaja do veliko širjenja virusa. Koliko od današnjih 104 primerov je iz trgovine

Aha, praviš, da maske učinkujejo. Si le začel ceniti dognanja znanosti, ali se ti je zgolj ponesrečilo?

gozdar1 ::

Očitno imamo 2 vrste ljudi prvi, verjamejo da so ukrepi del zarote , drugi pa krivijo prve da ukrepi nimajo zaželjenega učinka.

jernejl je izjavil:

zasekaroza je izjavil:

Jaz predvsem dvomim v to da trgovine predstavljajo mesta kjer prihaja do veliko širjenja virusa. Koliko od današnjih 104 primerov je iz trgovine

Aha, praviš, da maske učinkujejo. Si le začel ceniti dognanja znanosti, ali se ti je zgolj ponesrečilo?

Jaz sem proti zapiranju in podobnim bedastocam, maske v zaprtih prostorih me ne motijo..

Ampak, da ne grem predaleč: virus se nekako in nekje mora širiti. In očitno se ne širi samo od identificiranih okuženih.

Saj večina novih primerov je povezanih z obstoječimi. Za sredo (torek?) so rekli da jih je 20 neznanega izvora. Se pravi, če bi ustavili širjenje v znanih zariscih bi imeli minimalno novih primerov.

Sicer je pa bolje, če blagih primerov ne ujamemo. To pomeni da imajo evolucijsko prednost verzije virusa, ki niso nagnjene k povzročanju hujše bolezni medtem ko hujše verzije izumrejo. In tako dobimo pač še en prehlad. To pa potem ni več problem.

musicfreak ::

Maske na prostem, pa tem se je res utrgalo do amena :D ubogi otroci v soli... kako srecen sem da zivim v nemciji...tukaj nihce ne panicari trenutno in se nic ne zaostruje.

https://pbs.twimg.com/media/Ef7fARpWoAE...

Švedska, smrti na milijon prebivalcev po mesecih

Letošnje leto sploh ne izstopa

kozmy ::

Orias je izjavil:

Kdor pač verjame tem statistikam o covid-19 je mal preveč naiven. Jaz osebno ne verjamem ničesar več. Moj otrok je bil v vrtcu pred 12 dnevi pozitiven, tako da smo v hišnem priporu. Ko je otrok fasal virus, so mi svetovali da se naj izogibam stikom z otrokom in da naj nosiva z mojo masko. A naj otroka v klet zaprem, pa mu čez okno mečem hrano in pijačo v klet ????? V torek sem šel na testiranje in sem negativen, pravtako moja punca. Jutri grem službeno v Avstrijo in bi najraje še sina tja peljal na testiranje. Sin nima nobenih simptomov. Jaz pa po cele dneve z sinom igral igre in sva skupaj sedela ali pa je sedel na mojih kolenih, medtem ko sem pri računalniku. Konec koncev še spi poleg naju. Sej v ponedeljek ima sin zdravnika. Tam bo šele pestro....

Ste dobili potrdilo na papirju, črno na belem, kjer piše na da je pozitiven? Ker namreč, sodelavka od mojega bratranca je bila testirana, isti dan so ji javili po telefonu, da je pozitivna, nakar zahteva potrdilo, ter ji rečejo, da to ni mogoče. Pove jim, da bo bo pravni poti zahtevala potrdilo, naslednji dan pa ji po telefonu sporočijo, da je prišlo do ''napake'' in da je negativna.

PersonaRuda ::

HappyPills je izjavil:

;-) je izjavil:

Vse kul s temi maskami, samo trupel ni. Gripa 160 4 meseci, Covid19 ni senca.

Ukrepi so ne_sorazmerni

Če bi prakticirali maske, bi bilo gripa 20 namesto 160. ;)

Če bi prakticirali bunker, bi bilo gripa 0 namesto 20 (z maskami).

Zakaj ne ugasnemo dol gospodarstvo, zapremo vse dol in gremo živet v bunker dokler ne izgine ta virus?

dexterboy ::

Ker je ta virus samo še en sev gripe, tako kot ostali virusi gripe.
Eni bodo seveda trdili, da je ta DNK od Covida hujši, nevarnejši... no, statistika kaže drugače.
Ljubitelji "trde roke" in nezgrajene osebnosti te bodo pa itak napadle, da nisi human do drugih državljanov, da seješ smrt, če nimaš maske... kar seveda ni res, ti nosiš masko v trgovini, ampak se ti pa čudno zdi kje vse od tebe zahtevajo nošnjo le-te...

Oh, kaj vse se ne izmislijo;
https://www.24ur.com/novice/slovenija/d...
To pa kar samo od sebe kliče po... klicu k orožju. Konec veselja! Varda v vsako Slovensko vas!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

Glede na socialna omrezja bi rekel, da če bo kdo šel v organizacijo vstaje bo kar dobro udeležena...imamo kupe jeznega naroda ki ne vrjamejo več in imajo dovolj.

imagodei ::

kozmy je izjavil:

Ste dobili potrdilo na papirju, črno na belem, kjer piše na da je pozitiven? Ker namreč, sodelavka od mojega bratranca je bila testirana, isti dan so ji javili po telefonu, da je pozitivna, nakar zahteva potrdilo, ter ji rečejo, da to ni mogoče. Pove jim, da bo bo pravni poti zahtevala potrdilo, naslednji dan pa ji po telefonu sporočijo, da je prišlo do ''napake'' in da je negativna.

Da bi se pa punca zlagala, zato da ji ne bi bilo treba biti doma, ampak lahko pride na šiht, to pa ni mogoče? Ji zaupate neomejeno?
- Hoc est qui sumus -

bigsmally ::

HappyPills je izjavil:

Cepiva delujejo le, če se cepiš. Res šokantno vem.

Cepiva proti prehladu so bedarija, efekt je max 10%, samo pod uspešne štejejo tudi tiste ki tudi brez ne bi zboleli in se potem bohatajo z 50%.
Isto bo s covid. 24/7 bojo nabijali da so nas odrešili čeprav itak nihče več ne umira za tem kihcem. Bojo pa nehali šteti umrle v prometni nesreči pod covid žrtve in bo tako na papirju zmaga.

imagodei je izjavil:

kozmy je izjavil:

Da bi se pa punca zlagala, zato da ji ne bi bilo treba biti doma, ampak lahko pride na šiht, to pa ni mogoče? Ji zaupate neomejeno?

Bratrancu zaupam, ker sma bila kot mlada pubeca kot brata in sma res v dobrem odnosu. Sodelavka mu je tudi pokazala na telefonu pogovor oz. klic, tako da kar verjamem.

pirat ::

;-) je izjavil:

Glede na socialna omrezja bi rekel, da če bo kdo šel v organizacijo vstaje bo kar dobro udeležena...imamo kupe jeznega naroda ki ne vrjamejo več in imajo dovolj.

Ja, ne vem.
Moj facebook wall je tudi ene dva meseca nazaj zgledal tako, kot da se cela Slovenija pripravlja na vstajo in revolucijo. Vse kar je bilo potrebno je bilo to, da sem blokiral 3 (tri) osebe oz. označil, da 30 dni njihovega sranja ne želim videti. Od takrat dalje ponovno vse normalno :-)
Skratka, par tisoč vas bo, to se vedno nabere.
Dejansko ste pa v manjšini.

Iz majhnega zraste veliko 8-)

harvey je izjavil:

Dobro ponazorjeno ob vseh teh bogih maskah, sedaj pa še zunaj...
 covid-19 type

covid-19 type

Kako lahko človek sploh še VERJAME takšnim kretenizmom?
Ko bodo imeli dovolj "testnih vzorcev", bomo lahko šele začeli verjeti takšnim slika. Če je pa reprezentativni vzorec 23 oseb, je pa tale slika zgoraj nateg na suho, da kar peče!

zasekaroza je izjavil:

Zapira nas vlada s podporo panicarjev. Take bi bilo treba očitno nekako odstranit. Idioti.

Ne prideš jim do živega. Kako že gre tisti pregovor; "Pusti govno, da ne smrdi"? Ampak, ko se pa dreka nabere za cel hrib... no, pol pa mamo sranje. In ga je treba sedaj spucati... zlepa ali pa zgrda.

Zgodovina sprememb…

Argica ::

V četrtek neuradno znova rekorden - novookuženih 134 ljudi

Ta teden znova rekorden; samo v štirih dneh kar ŠTIRJE samomori! Vzrok smrti; korona...

Smrekar1 ::

Argica je izjavil:

Ah, fino.

Še dobro, da bodo kmalu obvezne maske na prostem "kjer se zbira veliko ljudi" (?) in da bodo lokali po 22. uri zaprti. Ful veliko ljudi poseda po lokalih, ki niso diskoteke, po 22. uri, sigurno bo prišlo do blaznih izboljšav.

Kao.

A da bi razglasili epidemijo, da bi se ljudje malo bolj držali ukrepov? Ne, to pa ne. To je drago. Človeška življenja so ništrc v primerjavi s tistim dodatkom za zdravstvene delavce, ki ga je treba plačati v času epidemije. Kar naj delajo za osnovno plačo, paraziti.

;-) je izjavil:

Počak da bo 200 okuženih vsak dan.
Glede na kapacitete jih shandlamo 500-700 konstantno. Nas sploh ne je** virus ampak si delamo probleme z nepotrebnimi ukrepi. In ker poslušamo zdravstvo, ki je na robu zmogljivosti že v normalnih razmerah. Trenutno pa dela zdravstvo na 20% in jim položaj odgovarja. Se pa ne zavedajo da vse kar zdaj odlagajo jih čaka potem ;)
Kdor odlaga v drek polaga.

Tole zadnjo vrstico si bo pa potrebno zapomniti. Zdravstvu pa trenutna situacija prija kot medvedu brlog s centralnim ogrevanjem. Ko se bodo pa začele delati vrste pred zdravstvenimi domovi (pa ne zaradi Covida, ampak vsega drugega), bodo pa morali pojesti svoj krožnik vroče kaše... In zopet bodo nastradali nedolžni; medicinske sestre, tehniki in pacienti, vsi preko svojih meja... Virus nas pa ne jebe zato, ker smo Slovenci narod vrednot in zaupanja in se v vsej zgodovini nikoli nismo uklonili okupatorju, pa naj je bil zunanji ali pa notranji! :))

gozdar1 ::

dexterboy je izjavil:

;-) je izjavil:

Počak da bo 200 okuženih vsak dan.
Glede na kapacitete jih shandlamo 500-700 konstantno. Nas sploh ne je** virus ampak si delamo probleme z nepotrebnimi ukrepi. In ker poslušamo zdravstvo, ki je na robu zmogljivosti že v normalnih razmerah. Trenutno pa dela zdravstvo na 20% in jim položaj odgovarja. Se pa ne zavedajo da vse kar zdaj odlagajo jih čaka potem ;)
Kdor odlaga v drek polaga.

Tole zadnjo vrstico si bo pa potrebno zapomniti. Zdravstvu pa trenutna situacija prija kot medvedu brlog s centralnim ogrevanjem. Ko se bodo pa začele delati vrste pred zdravstvenimi domovi (pa ne zaradi Covida, ampak vsega drugega), bodo pa morali pojesti svoj krožnik vroče kaše... In zopet bodo nastradali nedolžni; medicinske sestre, tehniki in pacienti, vsi preko svojih meja... Virus nas pa ne jebe zato, ker smo Slovenci narod vrednot in zaupanja in se v vsej zgodovini nikoli nismo uklonili okupatorju, pa naj je bil zunanji ali pa notranji! :))

Ne drži čisto, če dovolj dolgo počakaš se stvar sama "spuca", zabeležiš pa pod koleteralo.

dripac ::

Kolaterale je že zdaj več kot direktnih posledic covid bolezni...

mihagr ::

zasekaroza
.... in vsi ostali letošnji protesti pokazali, da prenosi na prostem ne predstavljajo znatnega deleža novih primerov.

Ja in vsi protesti - zabave poleti na plažah ob morju so to tudi pokazale, ali ne?

musicfreak ::

;-) je izjavil:

Od tistih, ki jih imam na facebooku se podpira samo vse ukrepe en ko je tezki desnicar in dela za lokalni nsi in v cerkvi in pa en prijatelj, ki je za vsako malenkost na bolniski in s katerim se po avtocesti ne peljes vec kot 140 (ampak tocno 140 celo pot).

Zgodovina sprememb…

kotanyi ::

imagodei je izjavil:

Kakor koli - znanost zaenkrat še uči, da se virusi prenašajo od človeka do človeka na različne načine; korona virus predvsem kapljično/aerogeno, lahko tudi preko okuženih površin. Nošnja maske znatno zmanjša raznos kapljic/aerosola v prostor. Seveda, največ se naredi na točki izstopa virusa - z drugimi besedami, če nosiš masko si v prvi vrsti uvideven do drugih ker ne razširjaš svojih virusov. Dosti manj pa si zaščiten pred virusi drugih (manj uvidevnih), ki se jim nošnja maske zdi neumna. In ja, maska ne nudi 100% zaščite niti proti razširjanju od osebe, niti proti okužbi tistega, ki masko nosi, ampak, zakaj se vam zdi, da mora biti vse 100% dobro, v nasprotnem pa je takoj zanič?

Ne vem, a imaš ti kakšno alternativno teorijo, kako se virusi širijo? Kako se Covid19 širi?

Nekaj je znanost, nekaj je pa kretenizem odločevalcev ki sprejemajo nesmiselne ukrepe. Recimo vrtci - vzgojiteljice v vrtcih morajo imeti po zadnjih uredbah sodeč med delovnim časom vedno nameščene maske, tudi takrat ko so same v skupini z 25 mulci. Čeprav večkrat dnevno brišejo dvoletnikom nosove, riti in roke, jih objemajo, oblačijo in slačijo, bodo maske zgleda v njihovem primeru predpisane, ker naj bi preprečevale okužbo. Zdaj, ali mulci čudežno ne prenašajo virusa, ali pa gre pač za popoln oksimoron?

In če oblastniki takole vehementno predpisujejo oksimorone, za katere je še vzgojiteljicam v vrtcu jasno da gre za popolno bedarijo, potem s tem zgolj izpodbijajo vero v tiste ukrepe, ki pa so smiselni in povečujejo splošen skepticizem. Jaz sem all in za smiselne ukrepe, ampak le, če so podkrepljeni tako z znanostjo kot z zdravo logiko, ne pa s kvazi uradniško avtoriteto in Kacinovim nakladanjem. Taki ukrepi pa delajo samo škodo.

Tako kot npr. občine. Bi rekel, da je samo tisti bedast in nepotreben ukrep dvignil število skeptikov za kakih 30%.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kotanyi ()

bigsmally ::

Smrekar1 je izjavil:

Človeška življenja so ništrc v primerjavi s tistim dodatkom za zdravstvene delavce, ki ga je treba plačati v času epidemije. Kar naj delajo za osnovno plačo, paraziti.

Jop, če se država ne zapufa pri bankirjih zato da ustavimo ta covid holokavst, bomo vsi šli v pekel.

J.McLane ::

musicfreak je izjavil:

;-) je izjavil:

Od tistih, ki jih imam na facebooku se podpira samo vse ukrepe en ko je tezki desnicar in dela za lokalni nsi in v cerkvi in pa en prijatelj, ki je za vsako malenkost na bolniski in s katerim se po avtocesti ne peljes vec kot 140 (ampak tocno 140 celo pot).

Ne vem kaj je v tem čudnega, itak da se družiš v krogu ljudi ki so tebi podobni, oz. je tebe ta tvoj krog ljudi tudi vplival na tvoje razmišljanje.

Smo v situaciji, kjer bo potreben spet dokaz na populaciji, saj po eni strani je to prav, da se spet malo potipa tole koronco, če je še živa. Ampak če je še, je to podobno kot, če bi leva drezal s palico, ker že cel dan spi in ziher ni več nevaren, čeprav je ravno včeraj enemu odtrgal roko, ampak je preživel.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Smrekar1 je izjavil:

Argica je izjavil:

Ah, fino.

Še dobro, da bodo kmalu obvezne maske na prostem "kjer se zbira veliko ljudi" (?) in da bodo lokali po 22. uri zaprti. Ful veliko ljudi poseda po lokalih, ki niso diskoteke, po 22. uri, sigurno bo prišlo do blaznih izboljšav.

Kao.

A da bi razglasili epidemijo, da bi se ljudje malo bolj držali ukrepov? Ne, to pa ne. To je drago. Človeška življenja so ništrc v primerjavi s tistim dodatkom za zdravstvene delavce, ki ga je treba plačati v času epidemije. Kar naj delajo za osnovno plačo, paraziti.

a kr izredno stanje v državi bi razglasil ? na podlagi česa pa ? Tega ker ima 50 ljudi vročino v državi in tega ker vsak drug dan kak nad 85 let krepne ?

nomo ::

Ljudje z maskami v trgovini spominjajo na tiste, ki natikajo kondom že za na zmenek v restavraciji. Znanstveno utemeljeno, a rahlo pretirano.

;-) je izjavil:

a kr izredno stanje v državi bi razglasil ? na podlagi česa pa ? Tega ker ima 50 ljudi vročino v državi in tega ker vsak drug dan kak nad 85 let krepne ?

Če bi jim (vladi) bil interes virus maksimalno ustavit, bi naredili točno to - razglasili epidemijo. Ampak kot je napisal - to je drago. Zato se gredo raje parcialnih idiotizmov in s tem podžigajo ljudi.

nomo je izjavil:

Ljudje z maskami v trgovini spominjajo na tiste, ki natikajo kondom že za na zmenek v restavraciji. Znanstveno utemeljeno, a rahlo pretirano.

Se ne strinjam. Če kje, so ravno v trgovinah maske smiselne in nemoteče. Tudi vzdrževanje razdalje in nošnja rokavic. Prihaja do veliko stikov med veliko ljudi in če kje, so točno tam ti ukrepi na mestu.

Marsikak ukrep je nesmiseln, ta pač ne.

nomo ::

Stiki potrebni za uspešno okužbo so v naših trgovinah tako po trajanju kot distanci izredno redki ne glede na število kupcev. Pomnoži to z dokaj majhno verjetnostjo, da KO do takega stika pride dejansko imamo eno neokuženo osebo in eno v fazi kužnosti (ni enako kot okužen) in znamo hitro pristati globoko v "homeopatskem" teritoriju. Množičen prenos preko provršin pa se je izkazal za lažen preplah - se ga tudi ne omenja več kaj dosti.

Kakšne so te verjetnosti? Evo to pa je naloga za našo stroko ki bi jo morala opraviti že zdavnaj. Pri menda tako tako prisotnem , virulentnem sevu sploh ni več tehničnih izgovorov, da se to ni dalo izvesti. Mogoče ni interesa? Zanimanje javnosti gotovo je!

TL;DR: Maske v operacijski sobi: medicina. Maske v trgovini: alternativna medicina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nomo ()

nomo je izjavil:

Stiki potrebni za uspešno okužbo so v naših trgovinah tako po trajanju kot distanci izredno redki ne glede na število kupcev. Pomnoži to z dokaj majhno verjetnostjo, da KO do takega stika pride dejansko imamo eno neokuženo osebo in eno v fazi kužnosti (ni enako kot okužen) in znamo hitro pristati globoko v "homeopatskem" teritoriju.

Kakšne so te verjetnosti? Evo to pa je naloga za našo stroko ki bi jo morala opraviti že zdavnaj. Pri menda tako tako prisotnem , virulentnem sevu sploh ni več tehničnih izgovorov, da se to ni dalo izvesti. Mogoče ni interesa? Zanimanje javnosti gotovo je!

TL;DR: Maske v operacijski sobi: medicina. Maske v trgovini: alternativna medicina.

Se še vedno ne strinjam. Gužva v trgovinah je lahko zelo velika, in ko nekdo bolan diha ali kašlja, maska lahko precej pomaga pri tem da virus ne gre po izdelkih in v zrak. Obenem je dokaj neizpodbitno dokazano tudi, da se virus v zaprtih prisilno prezračevanih prostorih zelo rad širi, zato ima omejevanje širjenja aerosola v zraku definitivno smisel.

Ali pa imaš nasprotne dokaze?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kotanyi ()

sunshine403 ::

Argica je izjavil:

Ampak verjetno je procent pozitivnih testov se kar enak tistim 3% kot je bil sredi poletja, ko je bilo vse cool? ;) Ce bi zaceli namesto teh jebenih stevilk okuzenih objavljati procent pozitivnih testov, ki se skoraj ne spreminja ze od marca, bi bilo mogoce malenkost manj alarmantno... definitivno pa to ne bi slo v agendo, ker bi se pokazalo da to trenutno "narascanje" nima nobene veze z "eksponentnim sirjenjem bolezni" pac pa zgolj z "eksponentnim povecanjem" stevila testov ;)

Ljudje generalno padajo na absolutne cifre, medije pa zanima samo senzacionalizem :) Karkoli drugega jim ne prinaša klikov, logika je dolgočasna.

perci ::

Zdej bo cela država začela kupovati IR termometre, ki so itak vsi po vrsti neumerjeni in v takih količinah nedobavljivi...samo, da bodo zadostili administratitvnemu kriteriju. Bravo, naša genialna vlada. Verjetno bomo spet kmalu brali o termometrih za 1000 evrov, ki jih bo v razmerah, ko nam grozi 90.000 mrtvih, kupilo neko podjetje, tako ali drugače povezano z vladnimi strukturami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

s1m0n ::

Bo potrebno kot kaže iz škatle vzeti FLIR-a...

Če ni napačno vprašanje, a nam ne narašča število hospitaliziranih prav zaradi tega ker oskrbovance domov premestijo v bolnišnice pa, če prav gre za blag potek bolezni?

Zato in zato ker te na vsak način hočejo obdržati na "opazovanju", češ da se bo zgodilo nekaj hudega, bolje da si v bolnišnici, ko imaš na voljo vse kar boš potreboval. Prodajajo strah.

Brez mask nebi "imeli virusa" v prenesenem pomenu.

Brez nask 90% državljanov nebi vedelo da se kaj dogaja, isto kot ob gripi ne pa ima večje razsežnosti.

Tako se pa nosi maske na zboru sdsovcev (skopirajte si linke iz tega posta, drugače ne pokaže slik)

Zgodovina sprememb…

drvo ::

zasekaroza je izjavil:

Tako se pa nosi maske na zboru sdsovcev (skopirajte si linke iz tega posta, drugače ne pokaže slik)

Nekdo na ST bi lahko bil sposoben ugotoviti, da je slika stara eno leto. Torej iz 2019.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

UganiKdo ::

Brezvezna pravokacija. Saj ne veš kdo je bolj zabit SDM s postanjem leto dni starih slik z namenom podjebavanja, ali naš zasekaroza ki na prvo žogo zagrabi vsako neumnost, ki jo prebere na FB.

https://www.facebook.com/sdm.si/photos/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

DoktorM ::

Najboljša pa je ta... folk mora bit doma, da pazimo na stare, ti se pa gužvajo zato ker so dobili ZASTOJN VOZOVNICE od države na naš račun, da hodijo na izlete in rajajo...

BRUH!

medgeneracijsko solidarnost je potrebno čimprej odpeljat na smetišče zgodovine in uvest evtanazijo, pa naj potem si plačajujejo vse to kar so nagrabli boomerji ali pa pocrkajo... eni mamo tega dovolj

Medtem pa zaradi tako smrtonosnega virusa ki ubije vse kar leze in gre, na Svetu število ljudi NEZADRŽNO RASTE!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DoktorM ()

Yossarian ::

;-) je izjavil:

Zelo, ko preberem kje delajo, zaprem.

Jaz pa ne, ko sem prebral, da delajo neposredno s COVID pacienti, mi je bilo še posebej zanimivo in sem prebral do konca.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

kotanyi je izjavil:

nomo je izjavil:

Se ne strinjam. Če kje, so ravno v trgovinah maske smiselne in nemoteče. Tudi vzdrževanje razdalje in nošnja rokavic. Prihaja do veliko stikov med veliko ljudi in če kje, so točno tam ti ukrepi na mestu.

Marsikak ukrep je nesmiseln, ta pač ne.

Nošnja rokavic v trgovinah je največji idiotizem, kaj so si ga izmislili. Glede na to, da večina ljudi mask sploh ne uporablja pravilno in se mask neprestano dotika/popravlja z rokami, je skoraj podobna zgodba kot rokavice.
Največ kaj lahko narediš v trgovinah in podobnih javnih prostorih, je socialna distanca, razkužit roke pred vstopom, in ko zapustiš prostor, vmes pa se ne dotikaš obraza. Tako so nas vsaj učili vsa leta na strokovnih izobraževanjih, kako preprečevati možnosti prenosa okužbe.

martincek1 ::

drvo je izjavil:

Nekdo na ST bi lahko bil sposoben ugotoviti, da je slika stara eno leto. Torej iz 2019.

Preveč pričakuješ od nekoga, ki ne verjame v delovanje mask.
««
317 / 355
»»