Forum » Problemi človeštva » Pandemija COVID-19
Pandemija COVID-19
Temo vidijo: vsi
Slopek ::
No, pa je kvota za nošenje maske na prostem izpolnjena :)
Če bo gneča, seveda ;)
Če bo gneča, seveda ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
gozdar1 ::
No, pa je kvota, za nošenje maske na prostem izpolnjena :)
Če bo gneča, seveda ;)
Ko sem to včeraj napovedal, sem govoril neumnosti. Od danes bo to spet najboljši ukrep.
zame to ni bila neumnost, saj ni tako težko ugotoviti, kako zadeve tečejo...sam napovedujem tudi zaostritev ukrepov, v prihodnjih mesecih...ampak, ker lažem, mi ni treba verjet :)))
Ukrep je pa SLAB, ne pa dober.
sunshine403 ::
V vsej tej Sloveniji kot kaze ni enega, ki bi bil sposoben navadnega procentnega racuna. Ce bi bil, bi ugotovil, da se procent novo okuzenih sploh ne spreminja. Od marca (s par izjemami) do danes je dobesedno zacementirano na priblizno 3%. Poleti, ko je bilo vse cool je bilo podobno, marca, ko je bil konec sveta je bilo podobno in danes ko je spet skoraj konec sveta smo se vedno na tistih 3%. Je pa dokaj normalno, da ce povecas stevilo testov za 3x, da bo najbrz tudi stevilo pozitivnih testov priblizno 3x vecje.
Ce bodo namesto 3.000 testov/dan naredili 30.000 testov/dan, si skoraj upam staviti, da bomo prisli na kaksnih 1000 okuzenih/dan. Potem pa direkt vojsko na ulice in pobiti vse.
Ce bodo namesto 3.000 testov/dan naredili 30.000 testov/dan, si skoraj upam staviti, da bomo prisli na kaksnih 1000 okuzenih/dan. Potem pa direkt vojsko na ulice in pobiti vse.
darkolord ::
Je pa dokaj normalno, da ce povecas stevilo testov za 3x, da bo najbrz tudi stevilo pozitivnih testov priblizno 3x vecje.Napačna predpostavka.
Ne testirajo random.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
dexterboy ::
Debilnost Par Excelence;
Jelko Kacin je predstavil še sklepe, ki jih je sprejela vlada:
- nujno je treba zmanjšati število število medsedbojnih stikov, kjer je to mogoče, vlada poziva vse upravljavce stavb, organizatorje dogodkov itd,. naj v okviru svojih zmožnosti zagotovijo spoštovanje teh priporočil. Lastnik iin vodstva podjetij naj s pomočjo strokovnjakov za medicino dela dopolnijo ocene glede možnosti okužb s covdom-19 v podjetju ter pravočasno uvedejo vse preventivne ukrepe;
- sprejela je priporočilo o delu o doma, če je to mogoče. Če je to mogoče, naj se uporabi sistem kolobarjenja, torej da se zaposleni izmenjujejo na delovnem mestu;
- vlada predlaga, da prebivalci sami omejimo obiske trgovin in preostalih javnih prostorih;
- sklenila je, da bo ob vstopu v stavbe delovnega mesta obvezno merjenje temperature zaposlenih in obiskovalcev. Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniško. Pripravili bodo zakonsko podlago, po kateri bo bolniška odsotnost do treh dni mogoča brez obiska zdravnika;
- v pripravi so ukrepi, ki bodo dodatno omejili javna zbiranja oz. število oseb;
- nošnja mask v šolah oz. vzgojno-varstvenih zavodih bo obvezna za učitelje, vzgojitelje in vse učence oz. dijake od 7. razreda OŠ dalje;
- nošenje mask bo od konca tedna (v noči s petka na soboto) obvezna v odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi (tržnice, stara mestna jedra);
- od prihodnjega tedna bo čas obratovanja lokalov predvidoma omejen na 6.00-22.00;
- vlada pripravlja tudi spremembe, vezane na vstop v državo za primer nadaljnjega zaostrovanja razmer v sosednjih in drugih državah ter tudi vnaprej pripravlja ukrepe, ki bi se izvajali po morebitnem dogovoru držav članic EU-ja, da bolj poenotijo način omogočanja gibanja znotraj EU.
Vlada razmišlja o spremembi sistema javnega prevoza, po katerem bi za upokojence in druge ranljive skupine določili časovno okno, v katerem bi bilo gibanje predvideno zgolj zanje. Kacin je omenil še, da bodo ti ukrepi vezani tudi na delovanje trgovin, lekarn, pošt, bank in zdravstvenih ustanov. Vlada bo to uvedla, ko bo stroka ocenila, da je to potrebno.
Vlada razmišlja o omejitvi zbiranja na šest ljudi. V tem trenutku je dovoljeno zbiranje 10 oseb, če se jih zbere do 50, je treba en mesec hraniti seznam z njihovimi podatki. Vlada razmišlja, da bi to omejila na šest ljudi.
Jelko Kacin je predstavil še sklepe, ki jih je sprejela vlada:
- nujno je treba zmanjšati število število medsedbojnih stikov, kjer je to mogoče, vlada poziva vse upravljavce stavb, organizatorje dogodkov itd,. naj v okviru svojih zmožnosti zagotovijo spoštovanje teh priporočil. Lastnik iin vodstva podjetij naj s pomočjo strokovnjakov za medicino dela dopolnijo ocene glede možnosti okužb s covdom-19 v podjetju ter pravočasno uvedejo vse preventivne ukrepe;
- sprejela je priporočilo o delu o doma, če je to mogoče. Če je to mogoče, naj se uporabi sistem kolobarjenja, torej da se zaposleni izmenjujejo na delovnem mestu;
- vlada predlaga, da prebivalci sami omejimo obiske trgovin in preostalih javnih prostorih;
- sklenila je, da bo ob vstopu v stavbe delovnega mesta obvezno merjenje temperature zaposlenih in obiskovalcev. Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniško. Pripravili bodo zakonsko podlago, po kateri bo bolniška odsotnost do treh dni mogoča brez obiska zdravnika;
- v pripravi so ukrepi, ki bodo dodatno omejili javna zbiranja oz. število oseb;
- nošnja mask v šolah oz. vzgojno-varstvenih zavodih bo obvezna za učitelje, vzgojitelje in vse učence oz. dijake od 7. razreda OŠ dalje;
- nošenje mask bo od konca tedna (v noči s petka na soboto) obvezna v odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi (tržnice, stara mestna jedra);
- od prihodnjega tedna bo čas obratovanja lokalov predvidoma omejen na 6.00-22.00;
- vlada pripravlja tudi spremembe, vezane na vstop v državo za primer nadaljnjega zaostrovanja razmer v sosednjih in drugih državah ter tudi vnaprej pripravlja ukrepe, ki bi se izvajali po morebitnem dogovoru držav članic EU-ja, da bolj poenotijo način omogočanja gibanja znotraj EU.
Vlada razmišlja o spremembi sistema javnega prevoza, po katerem bi za upokojence in druge ranljive skupine določili časovno okno, v katerem bi bilo gibanje predvideno zgolj zanje. Kacin je omenil še, da bodo ti ukrepi vezani tudi na delovanje trgovin, lekarn, pošt, bank in zdravstvenih ustanov. Vlada bo to uvedla, ko bo stroka ocenila, da je to potrebno.
Vlada razmišlja o omejitvi zbiranja na šest ljudi. V tem trenutku je dovoljeno zbiranje 10 oseb, če se jih zbere do 50, je treba en mesec hraniti seznam z njihovimi podatki. Vlada razmišlja, da bi to omejila na šest ljudi.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
sunshine403 ::
Je pa dokaj normalno, da ce povecas stevilo testov za 3x, da bo najbrz tudi stevilo pozitivnih testov priblizno 3x vecje.Napačna predpostavka.
Ne testirajo random.
Glede na trenutno narascanje stevilk je predpostavka lahko napacna, stevilke pa drzijo... tako procenti ki ostajajo enaki, kot stevilke pozitivnih primerov, ki se vecajo v istem razmerju, kot se veca stevilo testov.
nomo ::
Preveč kategorično gledate na vse (tudi na učinkovitost ukrepov ipd.). Testiranje ni nujno samo naključno ali ne in nič vmes - ampak je lahko tudi bolj ali manj šibko naključno z verjetno veliko bolj blagimi niansami, kot si predstavljamo.
Recimo testiranje ljudi z (spet bolj ali manj) neznačilnimi simptomi za COVID je statistično verjetno tako blizu tistim brez da je oboje de facto naključno. Nekaj podobnega velja za tiste z ali brez navedenih "rizičnih" stikov samo, da so druge verjetnosti v igri. Kakšne? Ja to bi morala pa ugotoviti stroka - ampak očitno že ni tako pomembno.
Recimo testiranje ljudi z (spet bolj ali manj) neznačilnimi simptomi za COVID je statistično verjetno tako blizu tistim brez da je oboje de facto naključno. Nekaj podobnega velja za tiste z ali brez navedenih "rizičnih" stikov samo, da so druge verjetnosti v igri. Kakšne? Ja to bi morala pa ugotoviti stroka - ampak očitno že ni tako pomembno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nomo ()
imagodei ::
Zanimivo, kako se danes taisti ljudje, ki so kategorično odklanjali nošnjo mask v trgovinah ter drugih lokacijah, kjer se v zaprtem prostoru zbirajo ljudje, čudijo številkam novoobolelih in napovedi novih in novih ukrepov.
To je pa res shizofreno. Najprej zajebancija na polno, zdaj pa veliko začudenje in, jasno, še več zanikanja. Kognitivna disonanca je huda reč.
To je pa res shizofreno. Najprej zajebancija na polno, zdaj pa veliko začudenje in, jasno, še več zanikanja. Kognitivna disonanca je huda reč.
- Hoc est qui sumus -
zasekaroza ::
Zanimivo, kako se danes taisti ljudje, ki so kategorično odklanjali nošnjo mask v trgovinah ter drugih lokacijah, kjer se v zaprtem prostoru zbirajo ljudje, čudijo številkam novoobolelih in napovedi novih in novih ukrepov.
Ja res je do vsega tega prišlo, ker nekaj ljudi v trgovini ni (pravilno) nosilo mask. Če temu dejansko verjameš, ti ni pomoči.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: martincek1 ()
VelkBla ::
Spet bo treba kupiti stare golfe, da se bodo resevala zivljenja.
Je bilo samo zabelezeno st. okuzb ali tudi, ce so bila uvozena in najvec prisotna med DSO?
Je bilo samo zabelezeno st. okuzb ali tudi, ce so bila uvozena in najvec prisotna med DSO?
PersonaRuda ::
Imamo zelo enostavno rešitev, pa je paničarji ne želijo prakticirati. Kakšna je ta rešitev? Vsi paničarji gredo v službo in imajo v njej masko. Po službi pa direktno domov. Ne hodijo v trgovine, niti restavracije, ker trgovina jim lahko dostavi hrano na dom, prav tako restavracija. Če pa zbolijo pa pokličejo osebnega zdravnika ali 112 in že jih lahko rešilec zapelje v eno od 500+ postelj namenjene za COVID. In če vse to zgoraj napisano začnejo prakticirat, se izognejo vsej paniki in stresu, katerega doživljajo, ko gledajo danes mimoidoče brez mask.
Torej odstrani se naj manjšina, katera si želi nositi maske, da potem večina lahko normalno zaživi in ukinemo vse dosedanje ukrepe in se vrnemo nazaj v normalno življenje. Takoj. Leta 12.356 pa ko bo medicina tako napredovala, da bo iznašla zdravilo, katero bo uničilo čisto vse viruse, pa potem tudi ti paničarji začnejo leta 12.356 hoditi v trgovine, restavracije in se začnejo družiti z vsemi ostalimi, kot smo to počeli vsi do leta 2020. Do takrat pa se oni odstranijo, mi (velika večina, ki želi ukinit vse ukrepe) pa zaživimo ponovno življenje.
Torej odstrani se naj manjšina, katera si želi nositi maske, da potem večina lahko normalno zaživi in ukinemo vse dosedanje ukrepe in se vrnemo nazaj v normalno življenje. Takoj. Leta 12.356 pa ko bo medicina tako napredovala, da bo iznašla zdravilo, katero bo uničilo čisto vse viruse, pa potem tudi ti paničarji začnejo leta 12.356 hoditi v trgovine, restavracije in se začnejo družiti z vsemi ostalimi, kot smo to počeli vsi do leta 2020. Do takrat pa se oni odstranijo, mi (velika večina, ki želi ukinit vse ukrepe) pa zaživimo ponovno življenje.
Sam ti pa res nimaš kej v življenju za počet, da tle nakladaš uro za uro.
A res? Uro za uro se vrstijo moji vpisi? Pokaži mi koliko sem do tega vpisa jih danes napisal? Da ti sam odgovorim. Moj prvi danšnji vpis v tej temi je bil danes ob 17:56. In ta vpis ob 18:01 je drugi. Zato prosim ne trosi laži, da pišem tukaj uro za uro.
poweroff ::
V bistvu so se vsi čez poletje odprli, mladina se je zdivjala, zaj naj pa jaz zato preživim zimo v kletki? Ko šimpanz.
Zdivjali so se upokojenci, ki se še vedno gužvajo po sredstvi javnega prevoza z brezplačnimi kartami, ki jim jih je podarila vlada.
sudo poweroff
V bistvu so se vsi čez poletje odprli, mladina se je zdivjala, zaj naj pa jaz zato preživim zimo v kletki? Ko šimpanz.
V kletkah bomo zaradi ljudi ki podpirajo ukrepe..
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: martincek1 ()
Telbanc ::
Zdivjali so se upokojenci, ki se še vedno gužvajo po sredstvi javnega prevoza z brezplačnimi kartami, ki jim jih je podarila vlada.
Če poveš še kje si bil na morju...pa smo zmagali.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
martincek1 ::
zasekaroza je izjavil:
Ja res je do vsega tega prišlo, ker nekaj ljudi v trgovini ni (pravilno) nosilo mask. Če temu dejansko verjameš, ti ni pomoči.
Do tega je prišlo, ker ljudje niso odgovorni.
Maske še zdaleč niso glavni razlog, so pa enostaven in poceni ukrep, ki dobro deluje.
Sicer sem proti temu, da ljudje maske nosijo zunaj, ampak če ljudje niso odgovorni, potem je tudi to potrebno.
;-) ::
60 ljudi v bolnici bolnice polne
11 na intenzivni negi intenzivna polna
500 ventilatorjev v igri, se prah nabira
Mibse pa gremo ukrepe, teh 70 pacientov pa sanira pol zdravstva al kaj
Umret noče nihče. Vsak dan imamo en samomor pa še ni ukrepov, sploh nimamo prepovedi delat samomora
Mibse pa gremo ukrepe, teh 70 pacientov pa sanira pol zdravstva al kaj
Umret noče nihče. Vsak dan imamo en samomor pa še ni ukrepov, sploh nimamo prepovedi delat samomora
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: BorutK-73 ()
aleksander10 ::
Čudno, da teh podatkov ni nihče še nalimal. V zadnih 7 mesecih manj smrti kot v lanskem istem obdobju:
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
Naslov pa napisan kot da umirajo k muhe.
In še uraden link:
https://www.stat.si/statweb/News/Index/...
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
Naslov pa napisan kot da umirajo k muhe.
In še uraden link:
https://www.stat.si/statweb/News/Index/...
Aleksander
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
23 hospitalizirani v UKC Maribor, konec sveta.
Mimogrede zaposlenih je 2900. Upam da shandlajo, drugače je moja babica še pri močeh pri 80 jim lahko gre pomagat.
Mimogrede zaposlenih je 2900. Upam da shandlajo, drugače je moja babica še pri močeh pri 80 jim lahko gre pomagat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Jaz imam že cel dan napeta ušesa, da bi zaslišal morebitni zvok sirene, kateri bi nam spročil, da moramo v zaklonišča. Upam samo, da nebo tega zvoka ob 3h zjutraj. Naj ga dajo sedaj ali nikoli. Trepetam od straha. Prihodnost je negotova. Gotovi smo! COVID bo iztrebil civilizacijo na Zemlji in naredil prostor naslednji. Lepo je bilo, dokler je bilo. Zdaj pa je konec.
P-A-N-I-K-A
V-S-I M-A-S-K-E G-O-R P-A Š-P-R-I-N-T V Z-A-K-L-O-N-I-Š-Č-E
Z-A-D-N-J-I N-A-J Z-A-K-L-E-N-E V-R-A-T-A I-N N-A-J
P-O-J-E K-L-J-U-Č-E
P-A-N-I-K-A
V-S-I M-A-S-K-E G-O-R P-A Š-P-R-I-N-T V Z-A-K-L-O-N-I-Š-Č-E
Z-A-D-N-J-I N-A-J Z-A-K-L-E-N-E V-R-A-T-A I-N N-A-J
P-O-J-E K-L-J-U-Č-E
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()
60 ljudi v bolnici bolnice polne
Mi se pa gremo ukrepe, teh 70 pacientov pa sanira pol zdravstva al kaj
Lepo napisano, BRAWO!
Jutri protestniki na kolesih obvezno za sprejetje zakonodaje, kjer bo samomor KAZNIVO DEJANJE!
Ta zadeva z ventilatorji, respiratorji, bo na koncu izpadla, kot nakup 100ih 65" tvjev, za eno faking garsonjero, al kaj?
Ja očitno jih nimamo če se jih bojimo uporabit. V skladišču se ne bojo zamortizirali.
UKC MB ima 23 hospitaliziranih in 2900 zaposlenih. Zaradi covida so se pojačali samo št. varnostnikov.
UKC MB ima 23 hospitaliziranih in 2900 zaposlenih. Zaradi covida so se pojačali samo št. varnostnikov.
Ja očitno jih nimamo če se jih bojimo uporabit. V skladišču se ne bojo zamortizirali.
Zdravstvo ima prostor za 500 aparatov, a ob 60 hospitaliziranih poka po šivih? Pa kdo pri zdravi, lahko to razume?
poweroff ::
S svojim avotom sem se peljal do stanovanja moje mame, kjer sem bil z družino.
Med tem pa se nekateri celo tepejo: https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...
sudo poweroff
Je*e jih kader 2900 majo polno zaposlenih 12/12 delovnik, brez pavze vsi v skafandrih. Po tv pravijo da grejo v sobe z obolelimi samo parkrat na dan da je možnost prenosa okužb minimalna.
Frocovje zboleva 7-9 razred najbolj, zato za njih najbolj rigorozni ukrepi-maske v šoli.
Največ folka se okuži na prostem, zato na tržnice in javna mesta maske.
Počakajmo en teden, bomo rabiki maske v privat avtih tudi če se voziš sam.
Zanima me samo kokiko časa še lahko tole vzdrži, preden bo folk odnesek parlament, ker iz tele krize mislim da je samo en izhod-vstaja. Pa nisem nikoki bil na nobeni vstaji, protestu, niti nisem politično opredeljen ampak trenutno si pa res želim konec tele norije in bi volil prvega ki bi ne vrjel v ta kong fuu virus pa če ima prav ali ne
Frocovje zboleva 7-9 razred najbolj, zato za njih najbolj rigorozni ukrepi-maske v šoli.
Največ folka se okuži na prostem, zato na tržnice in javna mesta maske.
Počakajmo en teden, bomo rabiki maske v privat avtih tudi če se voziš sam.
Zanima me samo kokiko časa še lahko tole vzdrži, preden bo folk odnesek parlament, ker iz tele krize mislim da je samo en izhod-vstaja. Pa nisem nikoki bil na nobeni vstaji, protestu, niti nisem politično opredeljen ampak trenutno si pa res želim konec tele norije in bi volil prvega ki bi ne vrjel v ta kong fuu virus pa če ima prav ali ne
Orias ::
Kdor pač verjame tem statistikam o covid-19 je mal preveč naiven. Jaz osebno ne verjamem ničesar več. Moj otrok je bil v vrtcu pred 12 dnevi pozitiven, tako da smo v hišnem priporu. Ko je otrok fasal virus, so mi svetovali da se naj izogibam stikom z otrokom in da naj nosiva z mojo masko. A naj otroka v klet zaprem, pa mu čez okno mečem hrano in pijačo v klet ????? V torek sem šel na testiranje in sem negativen, pravtako moja punca. Jutri grem službeno v Avstrijo in bi najraje še sina tja peljal na testiranje. Sin nima nobenih simptomov. Jaz pa po cele dneve z sinom igral igre in sva skupaj sedela ali pa je sedel na mojih kolenih, medtem ko sem pri računalniku. Konec koncev še spi poleg naju. Sej v ponedeljek ima sin zdravnika. Tam bo šele pestro....
Kdor pač verjame tem statistikam o covid-19 je mal preveč naiven. Jaz osebno ne verjamem ničesar več. Moj otrok je bil v vrtcu pred 12 dnevi pozitiven, tako da smo v hišnem priporu. Ko je otrok fasal virus, so mi svetovali da se naj izogibam stikom z otrokom in da naj nosiva z mojo masko. A naj otroka v klet zaprem, pa mu čez okno mečem hrano in pijačo v klet ????? V torek sem šel na testiranje in sem negativen, pravtako moja punca. Jutri grem službeno v Avstrijo in bi najraje še sina tja peljal na testiranje. Sin nima nobenih simptomov. Jaz pa po cele dneve z sinom igral igre in sva skupaj sedela ali pa je sedel na mojih kolenih, medtem ko sem pri računalniku. Konec koncev še spi poleg naju. Sej v ponedeljek ima sin zdravnika. Tam bo šele pestro....
Pazi se, zdaj te bodo paničarji napadli... maska pa take fore...
Pa tudi če vrjamemo statistikam so p*** dim, nič od nič ni s tehke cifer. Ljudje slišijo 130 mrtvih in mislijo da je to cifra ker ne primerjajo z ničemer.
martincek1 je izjavil:
zasekaroza je izjavil:
Do tega je prišlo, ker ljudje niso odgovorni.
Maske še zdaleč niso glavni razlog, so pa enostaven in poceni ukrep, ki dobro deluje.
Sicer sem proti temu, da ljudje maske nosijo zunaj, ampak če ljudje niso odgovorni, potem je tudi to potrebno.
Se pravi ti ne podpiraš mask na prostem, ker misliš da so uporabne, ampak da se kaznuje ljudi, ki so po tvoje neodgovorni?
Je*e jih kader 2900 majo polno zaposlenih 12/12 delovnik, brez pavze vsi v skafandrih. Po tv pravijo da grejo v sobe z obolelimi samo parkrat na dan da je možnost prenosa okužb minimalna. Frocovje zboleva 7-9 razred najbolj, zato za njih najbolj rigorozni ukrepi-maske v šoli. Največ folka se okuži na prostem, zato na tržnice in javna mesta maske. Počakajmo en teden, bomo rabiki maske v privat avtih tudi če se voziš sam. Zanima me samo kokiko časa še lahko tole vzdrži, preden bo folk odnesek parlament, ker iz tele krize mislim da je samo en izhod-vstaja. Pa nisem nikoki bil na nobeni vstaji, protestu, niti nisem politično opredeljen ampak trenutno si pa res želim konec tele norije in bi volil prvega ki bi ne vrjel v ta kong fuu virus pa če ima prav ali ne
Lahko mi verjameš na besedo, da ne BOŠ sam. Ker tale virus, ki je samo še en sev gripe, je pognal folk v brezmožgansko norijo... in ja, dokler NE bo začela teči kri, ne bo miru... žal. To je isto kot pamž; sika pa sika pa sika, pa mu vmes stokrat poveš, da ne gre, ampak on še vedno sika... in potem se zgodi "pogojni refleks". Od enkrat je ... zopet mir pr'bajt. Enako bo tukaj z oblastniki; govekajo in govekajo in govekajo... go bo pa zagorel parlament, jih pa ne bo na spregled. Lahko se pa sami žrtvujejo za Republiko in se prostovoljno okužijo s Covidom. Tako, za državo, da se državljani prepričajo, kako so se oni pripravljeni žrtvovati za domovino!
Yossarian ::
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Sem jih vseeno sel malo googlat, saj nevem al so zdravniki ali pacienti eden od podpisanih je ze marca govoril gluposti:
Telbanc ::
S svojim avotom sem se peljal do stanovanja moje mame, kjer sem bil z družino.
Med tem pa se nekateri celo tepejo: https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...
Only in Slovenija with love- daš na razpolago več kot pol milijona ljudem brezplačno uporabo avtobusa in ob tem ne povečaš zmogljivosti. Vsi penziči zgleda nisu u kolicima.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
s1m0n ::
Ah, kolikor se sam spomnim je ta linija že leta nazaj bila kaos, včasih si moral počakat na naslednjega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
jojw ::
Meni je pa zanimiv pojav, da nekateri pretiravajo z blagimi ukrepi, drugi pa z bunkerji in kletmi.. A res ni srednje poti? Sicer res ne vem, kje ste prebili tistih nekaj tednov karantene, ampak mislim, da nas večina ni v bunkerju ali kleti.. Pomirite se že, vse bo OK..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jojw ()
imagodei ::
zasekaroza je izjavil:
Virus se na nek način širi. Ali zdaj že t.i. Germinativno teorijo bolezni postavljamo pod vprašaj? Čudilo me ne bi, ko danes že razni Potrči po fejsbukih poučujejo strokovnjake, kako se stvari streže.
Kakor koli - znanost zaenkrat še uči, da se virusi prenašajo od človeka do človeka na različne načine; korona virus predvsem kapljično/aerogeno, lahko tudi preko okuženih površin. Nošnja maske znatno zmanjša raznos kapljic/aerosola v prostor. Seveda, največ se naredi na točki izstopa virusa - z drugimi besedami, če nosiš masko si v prvi vrsti uvideven do drugih ker ne razširjaš svojih virusov. Dosti manj pa si zaščiten pred virusi drugih (manj uvidevnih), ki se jim nošnja maske zdi neumna. In ja, maska ne nudi 100% zaščite niti proti razširjanju od osebe, niti proti okužbi tistega, ki masko nosi, ampak, zakaj se vam zdi, da mora biti vse 100% dobro, v nasprotnem pa je takoj zanič?
Ne vem, a imaš ti kakšno alternativno teorijo, kako se virusi širijo? Kako se Covid19 širi?
- Hoc est qui sumus -
Vse kul s temi maskami, samo trupel ni. Gripa 160 4 meseci, Covid19 ni senca.
Ukrepi so ne_sorazmerni
Ukrepi so ne_sorazmerni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
jojw ::
Ukrepi so ne_sorazmerni
A je covid haral v času ko so respiratorne bolezni najbolj pogubne? Ne ni, zato težko delaš takšne zaključke, ampak kaj bi ti človek razlagal... Poleg tega, govoriš o lanskem letu, ko smo pač zaradi gripe imeli peak, ki pride na vsakih 10 let.. Prejšnja leta je zaradi gripe umrlo mnogo manj ljudi.. Nima smisla....
harvey ::
Ukrepi so ne_sorazmerni
Realnost z maskami ZD Grosuplje, ker nimajo ustavne podlage...
https://twitter.com/i/status/1306651752...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Ukrepi so ne_sorazmerni
A je covid haral v času ko so respiratorne bolezni najbolj pogubne? Ne ni, zato težko delaš takšne zaključke, ampak kaj bi ti človek razlagal... Poleg tega, govoriš o lanskem letu, ko smo pač zaradi gripe imeli peak, ki pride na vsakih 10 let.. Prejšnja leta je zaradi gripe umrlo mnogo manj ljudi.. Nima smisla....
Si prepeičan:
Skupaj so v murskosoboški bolnišnici v letu 2017 zdravili 236 bolnikov z gripo, v letu 2018 jih je bilo 342, letos pa v prvih treh mesecih 369. V letu 2017 je bilo hospitaliziranih 162 bolnikov z gripo, leta 2018 jih je bilo 255, letos pa doslej že 288.
Smo takrat govorili o razpadu zdr. sistema? O koncu sveta?
Virolog iz hrvaškega centra za influenco pri zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) Vladimir Draženović je potrdil, da je od začetka leta na Hrvaškem za gripo zbolelo 57 tisoč ljudi, še prejšnji teden so imeli šest tisoč novih bolnikov.
2018-naši sosedje.
Novice iz 2017:
To je gripa, to kaj se sedaj pri nas dogaja pa je komedija.