» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
242 / 355
»»

zasekamroz ::

Pac-Man je izjavil:

belo mleko je izjavil:

Zato se bo zdaj po potrebi zapiralo mesta/regije. Je pa šit, če notri pade LJ/MB.

Kako si predstavljaš, da bi se zaprlo lj, če se v njo vozi na delo še enkrat toliko ljudi kot tam živi?

digitalcek ::

J.McLane je izjavil:

Internet ni eden, internet ima n virov. Vsak Janez tako lahko zastonj pride do kredibilnih znanstveno dokazanih informacij in NA TEH informacijah je treba uporabiti zdravo pamet. Ne pa bluzit tule da je treba vse iz interneta vržt v koš in uporabit zdravo pamet, pamet ti brez informacij ne koristi ČISTO NIČ.

Če pa ne znate imeti lastnega filtra kaj je fake in kaj ne, potem je pa edini pravi način da poslušate strokovno osebje ki mu zaupate da bo naredil odločitev za vas.

Za biti normalen, nekaj poštenega delati, imeti mogoče nek življenski cilj, plan, celo projekt, ne preveč piti alkohola, nikakor jemati mamil, se aktivno, primerno starosti gibati in živeti, NE POTREBUJEMO a ma baš NOBENIH "kredibilnih" in "znanstvenih" virov in informacij.

Razen v primeru, da ste (jaz nisem!)popolnoma pozabili, kaj je zdrava pamet!

Zdrave pameti se NE DA kupiti na internetu, niti naučiti, niti je (še enkrat) ne nudi znanost, pač pa jo oseba ima, ali pa jo nima.

Formula se glasi: več kot je oseba na spletu, več kot raziskuje, več kot išče "kredibilne" vere, manj zaupanja ima v samega sebe, v svoje dobre odločitve, v svojo zdravo pamet. Manj ve! Manj ve o sebi in manj o življenju kot takem.

Kajti ŽIVLJENJE NISO ZNANSTVENE UGOTOVITVE, temveč vsaj delni uvid o sebi, tu pa znanost nima niti za burek.

Današnji nasveti današnje "znanosti" so namreč pogosto SKREGANI z zdravo pametjo samo.

V večini primerov ljudje lastne zdrave pameti NIMAJO in bodo taki zelo verjetno v življenju veliki reveži.

Še največji pa seveda v primeru, da nekega dne nekaj časa, zaradi raznih vzrokov, ne bo več dostopa do interneta.

Ojoj.

J.McLane ::

Ja glej, če imaš ti samo osebne izkušnje z gripo in uporabljaš samo svojo zdravo pamet ti to pri odločitvah pri novem Koronavirusu ne bo pomagalo nič.

Za tehnološki forum bi človek pričakoval malo več intelegence, pričakoval sem, da je tule gor malo več takih z inženirskim pristopom, ki imajo še malo znanstvene žilice, pa ste očitno tole temo preplavili samo taki s "zdravo kmečko pametjo".
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Jaz sem bil že velikokrat v stiku z ljudmi z gripo pa nisem zbolel 8-)

;-) ::

S corono pa nisi imel šanse in je tudi nebos imel.

737 ::

Večina niti ne opazi, da jo je staknila.

J.McLane je izjavil:

Ja glej, če imaš ti samo osebne izkušnje z gripo in uporabljaš samo svojo zdravo pamet ti to pri odločitvah pri novem Koronavirusu ne bo pomagalo nič.

Za tehnološki forum bi človek pričakoval malo več intelegence, pričakoval sem, da je tule gor malo več takih z inženirskim pristopom, ki imajo še malo znanstvene žilice, pa ste očitno tole temo preplavili samo taki s "zdravo kmečko pametjo".

Dejstvo je, da je človeštvo, vsaj del ljudi, zdravo pamet uporabljal skoraj brez uporabe znanosti nekaj tisoč let, vsaj do 1980 oz. 1990.

Seveda se lahko do nezavesti (s)kregamo, ali je šlo človešvu do takrat dobro, ali slabo. Stvar perspektive, ocene, kriterijev, kaj je dobro in kaj je slabo.

Ker sem pa na svetu od približno 1950, pa lahko recimo objektivno ugotovim, da tako zmešanih ljudi, kot se nekateri danes po obnašanju in delovanju, predvsem med mladimi, 1960, 1970, še 1980 NI BILO.

Demantirati me ne moreš. Ne ti, ne "znanost", ne kakšni linki.

Zgolj en primer. Leta 1970, 1980, takratna hrana skoraj NI vplivala za zdravje, pa tudi ne na duševnost ljudi. Kaj pa danes? In nisem edini, ki je takega mnenja...

Recimo: V Međimurju, Hrvaška, poginilo 57 miljonov čebel...

Kolateralna škoda? Česa? Prepametne znanosti? Prehitrega, prevelikega "razvoja"?

https://net.hr/danas/hrvatska/otkriven-...

Goody ::

digitalcek je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Dejstvo je, da je človeštvo, vsaj del ljudi, zdravo pamet uporabljal skoraj brez uporabe znanosti nekaj tisoč let, vsaj do 1980 oz. 1990.

Seveda se lahko do nezavesti (s)kregamo, ali je šlo človešvu do takrat dobro, ali slabo. Stvar perspektive, ocene, kriterijev, kaj je dobro in kaj je slabo.

Ker sem pa na svetu od približno 1950, pa lahko recimo objektivno ugotovim, da tako zmešanih ljudi, kot se nekateri danes po obnašanju in delovanju, predvsem med mladimi, 1960, 1970, še 1980 NI BILO.

Demantirati me ne moreš. Ne ti, ne "znanost", ne kakšni linki.

Zgolj en primer. Leta 1970, 1980, takratna hrana skoraj NI vplivala za zdravje, pa tudi ne na duševnost ljudi. Kaj pa danes? In nisem edini, ki je takega mnenja...

Recimo: V Međimurju, Hrvaška, poginilo 57 miljonov čebel...

Kolateralna škoda? Česa? Prepametne znanosti? Prehitrega, prevelikega "razvoja"?

https://net.hr/danas/hrvatska/otkriven-...

Na zdravo pamet vliva predvsem degradacija le-te, ki pride z leti...

sbawe64 ::

;-) je izjavil:

https://www.heute.at/s/slowenien-erwaeg...

At rumeni mediji povzemajo včerajšnjo izjavo Gantarja na poop tv in delajo sedaj iz muhe slona.
https://www.24ur.com/video/62430755?pag...
Od 3 minute.

Hrvaška danes +30.

Haha, Plenkovič je nad vsemi
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vla...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple...

Ponavlja se prejšnja neusklajenost.
Kaco govori (komaj) eno https://www.24ur.com/video/62430927?pag... , Gantar drugo in še NIJZ tretje.

Medtem v IT +220, v DE +1550 in zaprtje za celotno okrožje https://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCte... https://www.spiegel.de/panorama/gueters... .
Kdaj podobni ukrepi ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Goody je izjavil:

Na zdravo pamet vliva predvsem degradacija le-te, ki pride z leti...

Tako, kot sklicevanje na linke zame NI pravi način razčiščevanja vprašanj, dilem, tudi nesramnost zagotovo ni pravi način.

Tako. kot imamo bistre 90-letnike, imamo, brez najmanjšega dvoma, tudi precej tupe 20, 25-letnike (Facebook.press, Instagram.press).
In 25-letnice (Zara.press, cunjice.press)...

S starostjo povezan upad kognitivnih sposobnosti na žalost ni moja nesramnost ampak je znanstveno dokazano dejstvo...

Goody je izjavil:

S starostjo povezan upad kognitivnih sposobnosti na žalost ni moja nesramnost ampak je znanstveno dokazano dejstvo...

In vsi nad 50 v peč? Zveni znano.

Niso pa tvoji linki povedali, da niso nekateri starostniki pri 100-ih čisto nič manj bistri, kot so bili pri 50-ih (Boris Pahor)...

Niti niso tvoji linki razložili žalostnega dejstva, da so ljudje, ravno zaradi spleta, čedalje bolj poneumljeni, neumni, tupi, vodljivi.

Zgodovina sprememb…

Tudi pri tebi se izgleda leta na žalost že rahlo poznajo, drugače bi verjetno opazil da v tej temi ni nobenih mojih linkov.

(Tista o po 50tem v peč je pa sploh priletela nekje iz globin narobe povezanih nevronov)

Goody je izjavil:

Tudi pri tebi se izgleda leta na žalost že rahlo poznajo, drugače bi verjetno opazil da v tej temi ni nobenih mojih linkov.

(Tista o po 50tem v peč je pa sploh priletela nekje iz globin narobe povezanih nevronov)

Pod "tvoji" linki, sem mislil linke, ki jih ti in ostali odpirajo. Ne mi govorit, da jih ne odpiraš, ker to počnete praktično vsi...

To so torej VAŠI linki, brez katerih očitno ne morete.
Sam, kot že večkrat povedl, linkov ne odpiram, ker je to nepotrebna navlaka, izguba časa, ker si ne želim od nekoga nekaj sugerirati.
Nekateri pač njihove ugotovitve tako lepo in spretno zavijejo v celofan, da prepričajo.

Se dosti raje opredelim sam. Upporabljajoč intuicijo in zdravo pamet.

Ampak takih čez 10, 15 let ne bo več, tako da bo na svetu 8 miljard "odpiralcev linkov", ljudi, ki bodo (le, zgolj) popolnoma nekritično, brez potrebne distance in dvomov, odpirali tuje linke, zaključke in jih nevede vsrkavali, kot da so njihovi lastni. In jih brezplačno širili naprej, kot neko novo vero.

Tudi prav. Kar dajte, daleč boste prišli...

Badwolff ::

https://www.24ur.com/novice/korona/ital...

Če mal spremljaš številke, pol se zdi, da število smrti ne sledi številu obolelih kot na začetku. Ena možna razlaga je, da je virus mal mutiral in ni več tok smrtonosen.

Anney ::

Predstojnik Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Mario Fafangel je dejal, da kljub 13 novim primerom ne moremo govoriti o drugem valu. "V resnici lahko govorimo o vrhovih, epidemija se nadaljuje.

Zakaj se govori o epidemiji, če je bila preklicana? Sem kaj zamudil?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

BBB ::

Slopek je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Jaz tudi ne poznam nikogar, ki bi umrl zaradi metka iz pištole, tako da dajmo legalizirati vse vrste orožja, pa počakajmo, če bo kdo od mojih bližnjih ustreljen, potem bom pa zaznal nevarnost zame ;((

Primerjava sploh ni na mestu.
Pa nevarnost orožja je seveda znana in ni treba posebaj pameten biti, da to ves, an.
Ta virus, se pač ni izkazal, kot neko ucinkovito bio orožje;)
Ampak bojiš se ga pa bolj kot soseda, ki ima puško.

The odds that a gun will kill the average American may surprise you

Badwolff je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/korona/ital...

Če mal spremljaš številke, pol se zdi, da število smrti ne sledi številu obolelih kot na začetku. Ena možna razlaga je, da je virus mal mutiral in ni več tok smrtonosen.

Ali pa je večina teh ki bodo umrli od korone že umrla

J.McLane ::

To bo ja, ker raziskave o prekuženosti so pa fake, ane?

Še eno zanimivo ugibanje tega zdravnika:
"Bassetti vzrok za manjšo agresivnost virusa vidi tudi v družbeni distanci.
Posledica te je t. i. manjša virusna obremenitev oziroma vnos manjših količin virusa v telo."

Bo treba počakat, da se virus spet razpase, potem se zgornje lahko potrdi ali ovrže.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

FoxKnox ::

Vkolikor je virus trenutno oslabljen in ni več tako agresiven, je pravi čas za prekuženje ( po mojem se to že natiho izvaja) saj bo tako naš imunski sistem z lahkoto premagal okužbo in pridobil genetsko strukturo virusa in bo ob ponovni okužbo pozimi ali na pomlad učinkovito uničil virus še predenj se mu v telesu uspe razmnožit

IL_DIAVOLO ::

Glede makaronarjev. Imajo eno najstarejsih populacij.

J.McLane je izjavil:

To bo ja, ker raziskave o prekuženosti so pa fake, ane?

Glede na to da imajo testi za protitelesa nek false positive rate in da vsi ki prebolijo in postanejo ne razvijejo nujno merljivih protiteles v krvi, je dejansko število zelo zelo...

http://topnews.si/2020/03/23/video-mani...

Ena izmed mnogih manipulacij.

Smurf ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ermmm totalno shitty clanek. Govori o tem, da so umrle begunce steli med koronavirus zrtve, njegov dokaz je pa to, da so novinarji uporabili enako sliko. Res genialno sklepanje.

V glavnem fake news.

Badwolff ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Glede makaronarjev. Imajo eno najstarejsih populacij.

Glede Slovencev, smo jim tik za petami.

Taksen je zivljenski cikel. Nima smisla spravljat ostale v zivotarjenje, ker bi lahko nekdo se živel par mesecev nekvalitetnega življenja.

Vazno je kvalitetno zivljenje.

FoxKnox ::

Smurf je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ermmm totalno shitty clanek. Govori o tem, da so umrle begunce steli med koronavirus zrtve, njegov dokaz je pa to, da so novinarji uporabili enako sliko. Res genialno sklepanje.

Original slika je iz leta 2013 po brodolomu ladje z begunci.Ampak ker imamo spomin kot človeška ribica, nam mediji lahko to servirajo kot žrtve corone .
Pa nočni odvozi teh krst v vojaških kamionih a ne ...Premiki vojaških vozil ob Nato vaji marca 2020.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

flameir ::

MrStein ::

zasekamroz je izjavil:

Poleg tega tudi nihče nobenemu nič več NE VERJAME!

Vsak s katerim sem govoril v živo pravi, da se čisto brezveze dela panika okoli korone.

Jaz sem tudi marsikaj slišal v živo. Da gre za zaroto rusov in Kitajcev, v navezi z illuminati.
Tako kot je napovedala baba vanga.
Marsikaj slišiš v živo.
Naslednjič za pregled raka ne grem k strokovnjaku, ampak bom kmete povprašal. Kaj pa strokovnjaki vedo...

J.McLane je izjavil:

Hja, mogoče pred 10 leti, ko je večina tule imela za sabo dve leti višje izobrazbe...

digitalcek je izjavil:

J.McLane je izjavil:

/

Ja, sploh ni bilo ufo manijakov, hipijev, čudnih kultov, množičnih pobojev (pomirite se, govorim o "normalnih" vojnah), čudnih prehranskih navad, pranja možganov, sploh ne...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Naslednjič za pregled raka ne grem k strokovnjaku

Če bojo pregledi za rak ustavljeni zaradi korone, boš pa počakal. Očitno je korona bolj nevarna kot rak.

Ti pa privoščim, da ostaneš zdrav in ne dobiš niti raka niti korone.

Ne vem kaj naj rečem, sam tole se mi pa že res zdi da je vse en velik svetovni nateg. Večina Slovencev se je držala pravil ko je bila karantena. Lahko ste ponosni na nas!!!! Zdej ko se gre pa za turistično sezono nam pa govorite da ne naredimo dovolj. Vi ste odprli meje Vi ste se usral zaradi česa, Turistev ki jih ne bo vauuu in kaj pol pa jih ne bo. Ne upate si zapret meje z Hrvati ker jim lezete u rit in ker imate svoj apartma tam nekje na morju. Prodaj... Zakaj ne zaprete meje za Nemce ki ima zelo veliko ukuženih.? Sej vem spet denar. Pa j... em ti ta denar ga boste pa še mal natiskal. Itak ni vreden več NIČ. Kar delate z vsemi nami je žalostno in to bo pripeljalo samo še do večjih problemov. Pol bote pa spet rekli potrpite sej vam damo usranih 200 eurov Pa vi živte z tem denarjem ma j.... B.... T.....Se. Imeli bomo več problemov, kot sedaj z tem virusom. Če mislite da ste nam stemi vavčerji kej pomagal, ah dejno sam u rit nam lezete. Veliko jih bo izkoristilo samo zato da ne bo zapadlo samo za en dan. Tisti ki nimajo pa niti za hrano kaj bo z temi 200 euri nič sam rit si loh ubriše. Žalostno res]Žalostno. Za Vse to bo itak nakoncu kriv navaden človeček, ki želi samo dostojno in lepo življenje. Hvala vam za ta virus. Ne bo se lepo končalo Ljudje so se zmeraj uprli in zmeraj se bomo. Življenje je lepo in Prav je da ga vsak na svetu živi kakor hoče in želi. Oh ja. Sej ne vem men gre že na kozlanje. Pa nisem nič tazga pojedu al pa popil.

sbawe64 ::

Norosti vlade Ištvana Zarotnika se nadaljujejo.
Že do začetka junija je 80% ljudi nosilo maske napačno (sploh oni 60+), sedaj bodo večinoma pokrivale brado :)) - po principu če nas že imate za 5 letne otroke, potem se moramo tako tudi obnašati.
Poleg tega ima večina navadno kirurško masko oziroma servet.

Naveza Ištvana s Plenkovičem mi ni jasna, zakaj za vraga rešujejo RH turizem, ko njihova vlada na veliko frizira številke (to mora biti še onim malo omejenim jasno, brez eur iz turizma bodo v še večji banani kot sicer).Stanje razširjenosti covid-19 v RH je v realnosti nekje na ravni Bih/Srbije/Kosova.

ps
Kacin ima "vikend" na Krku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Hrvati imajo dokaze o Janševi preprodaji orožja iz 90ih (logično glede na to da so ga kupovali),zato meja nebo zaprta

Veliko v psihiatričnem zaporu... situacija v takih ustanovah je tudi brez korone katastrofalna

Nima veze vlada gleda samo stevilke, meja se mogoce nebo zaprla sem pa 100% da jo obarvajo rdece in bos moral 14 dni v karanteno ko se vrnes. V glavnem tega si 90% folka nemore privoscit...

Bolje to kot spet zapret državo

Čeprav jaz dvomim, da bo vlada ukrepala proti Hrvatom, ker imajo dokaze o Janševi trgovini z orožjem

perci ::

;-) je izjavil:

Nima veze vlada gleda samo stevilke, meja se mogoce nebo zaprla sem pa 100% da jo obarvajo rdece in bos moral 14 dni v karanteno ko se vrnes. V glavnem tega si 90% folka nemore privoscit...

A si dobro prebral kaj piše?

V Zagrebu je skupno 70 okuženih. To ni neka drama.

O de tega 20 komadov v psihiatrični ustanovi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

70 znanih...

BuDi79 ::

perci je izjavil:

;-) je izjavil:

A si dobro prebral kaj piše?
Na Hrvaškem samo danes najmanj 49 pozitivnih. Rezultate 50 testov pa še čakajo.
Danes so razložili da je pogoj za rdečo blokado države 10 okuženih na 100.000 v enem tednu. To je pri Hrvaški 57 na dan ves teden - danes so blizu / če so v bolnici ali v kloštru nima veze. (če bi gledali iste vatle kot na Črno goro pa bi bili že tam)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Gregor P ::

Mimogrede tudi v Sloveniji bomo imeli aplikacijo za sledenje okuženim:

Vlada je zaradi številnih novih okužb v državi in okolici pripravila tudi novelo zakona, s katero bi uvedla pravno podlago za mobilno aplikacijo za sledenje okuženih. "Z množično namestitvijo in uporabo aplikacije bomo preprečili potrebo po ponovnem strožjem teritorialnem zapiranju," je poudaril Cigler Kralj.

Kacin in Fafangel sta v torek znova poudarila potrebo po vzpostavitvi te aplikacije, ki bi opozarjala ljudi, če bi prišli v stik z okuženimi. "Osebno kot turist z Zahoda ne bi šel na dopust v državo, ki take aplikacije nima, kajti potem taka aplikacija ne koristi. Če želimo pomagati turizmu, moramo imeti tudi aplikacijo," je dejal Kacin.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Fritz ::

Ukrepi so brez veze, anede?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Argica ::

Hrvaška zna biti kmalu rdeča.

Lonsarg ::

Fritz je izjavil:

Američani so šli švedski model "držanja ravne črte", sam da tega ne povejo na glas in se pred lastnimi prebivalci sprenevedajo. EU je pa zaradi strogih ukrepov zanihala navzdol zdj bo pa spet se črta dvignila, ukrepi so kupili kak mesec miru to je pa vse kar so dosegli.

Gregor P je izjavil:

Mimogrede tudi v Sloveniji bomo imeli aplikacijo za sledenje okuženim:

Očitno bo telefon do nadaljnjega ostajal doma, izklopljen in zavit v alu folijo..

sunshine403 ::

Gregor P je izjavil:

"Osebno kot turist z Zahoda ne bi šel na dopust v državo, ki take aplikacije nima, kajti potem taka aplikacija ne koristi. Če želimo pomagati turizmu, moramo imeti tudi aplikacijo," je dejal Kacin.

A Hrvaska ima to aplikacijo glede na to, da je Kacin pol cajta na vikendu dol? Sam vprasam... aja sorry sem pozabil, za priviligirane te stvari ne veljajo, to je samo za rajo.

zasekamroz je izjavil:

Očitno bo telefon do nadaljnjega ostajal doma, izklopljen in zavit v alu folijo..

Dokler bo na prostovoljni bazi, se ni potrebe po tem, ko pa bo obvezno, se bom pa spet navadil na to, da bom vecino casa naokoli brez telefona :) Saj zares to niti ni tako slabo :)

Zgodovina sprememb…

Fritz je izjavil:

Za zdrave ljudi, ki se gibajo in prehranjujejo zdravo, so ukrepi res brezvezni.

90-letniki pa bojo pac par mesecev prej umrli, kaj potem? Saj imajo itak cel kup bolezni in imajo bore malo kvalitetnega zivljenja. Tisti ki pa jih nimajo, pa so itak varni.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: tikitoki ()

Gregor P ::

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
««
242 / 355
»»