» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
127 / 355
»»

IL_DIAVOLO ::

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Kesa ocitno ne primanjkuje.

Samael ::

Stroka in podjetniki stopili skupaj za razvoj slovenskega respiratorja

Tale ideja se je v tej temi pojavila že večkrat in je videti, da se znajo tega res lotiti tudi na naših tleh

Telbanc ::

NMH je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Nekateri tudi trdijo, da nam vladajo kuscarji.
Prava številka je precej nižja od 1000.
Linki so bili dani.
Zato pa je potrebno preveriti. Po možnosti še vsebino prebrati, ker so lahko naslovi zavajajoči.

V 2 miljonski Sloveniji umre več kot 160 ljudi zaradi navadne gripe, ti bi pa rad meni povedal, da v 30x večji Italiji z večjim deležem starejšega prebivalstva umre občutno manj od 1000?!

Cool, bro.

Torej če zadevo preslikamo v Italijo, je to potem 4800 na leto.

To pa bo jutri doseženo. Na koncu pa zna biti številka x10.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

kopriwa ::

PgSurfer je izjavil:

Brez da bi se opredelil, ampak smrtnost (letna) za gripo v Italiji je lahko od 500 do 17.000, odvisno od pogleda na podatke.
Iz članka v Sciencedirect

Highlights
In the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.
More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.
Italy showed a higher influenza attributable excess mortality compared to other European countries. especially in the elderly.

še link

https://www.sciencedirect.com/science/a...

Ta debata o številu smrtnih primerov zaradi navadne gripe v Italiji se reciklira že predolgo časa. Dajmo to številko/oceno že enkrat zapisat in konec. 68k / 4 (sezone) = 17k / sezono = 106 / dan (če privzamemo, da sezona gripe traja cca. 23 tednov oz. 160 dni). Naj me kdo popravi, če sem kje zgrešil.

qwertyy ::

Torej od zdaj naprej nič več novinarjev na tiskovnih konferencah in nič več postavljanja vprašanj?

Dejansko vsak dan nov šok, tega res več ne morem verjet. Da o neprimerno izbranem času za dviganje plač sploh ne govorim. Brezveze res, bruha se mi že od teh budalij.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

scipascapa ::

A lahko pustite gripo na miru in se osredočite na COVID-19?

xxxul ::

Bojda naši v omejenih količinah že testirajo Remdesivir - ampak to bo traaajal, zadevo (surovino) dobit bo še ene 50x bolj težko kot pa maske.

medtem v ZDA FDA bojda na polno preizkuša hydroxychloroquine (zdravilo za malarijo ki je naprodaj že 50+ let, se pravi so znane vse kontraindikacije etc) edino kar je treba je treba "uradno" dokazat da ima efekt proti coroni
vse skp bazira na francoski študiji:
https://www.covidtrial.io/

se pravi zadevo se komot proizvaja kot generik (je pa spet problem surovine)

IMO večina zahodih držav ravno to čaka - 2-3 mesece za:
-ugotovit katera obstoječa in bodoča zdravila najbolj pomagajo pri manjšanju/zravljenju simptomov;
-nabavo materijala od mask do ventilatorjev;
-pripravo postopkov in trening za dohtarje;

potem se bo pa za vse razn ogrožene skupine pocas dvignl karanteno - ker drgac bodo drzave enostavno šle zu grunt (beri ekonomija ne bo zdržala).

in isti dan ko se odprejo gostilne se bo tud te omejitve druženja dvignil - or we riot

drvo ::

qwertyy je izjavil:

Torej od zdaj naprej nič več novinarjev na tiskovnih konferencah in nič več postavljanja vprašanj?

Dejansko vsak dan nov šok, tega res več ne morem verjet. Da o neprimerno izbranem času za dviganje plač sploh ne govorim. Brezveze res, bruha se mi že od teh budalij.

Igor Jurič (@IgorYuric) Tweeted:
Danes bruseljski dopisniki prvič nismo mogli "fizično" sodelovati na vsakodnevni novinarski k. EU-komisije!#Covid_19 Samo online vprašanja.

zmaugy ::

"Singapurski politični vrh se je v znak solidarnosti do delavcev odrekel plači"

"Za podobno odločitev so se odločili tudi v Hongkongu, kjer bodo politiki donirali svojo mesečno plačo za dobrodelne namene. Vlada je sicer vsem zdravstevnih delavcev, ki delajo v težkih pogojih, odobrila 20-odstotni dodatek k povprečni dnevni plači oziroma 64 evrov več na dan. "

https://www.24ur.com/novice/tujina/v-si...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

boolsheat ::

NMH je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Linki so bili dani.
Zato pa je potrebno preveriti. Po možnosti še vsebino prebrati, ker so lahko naslovi zavajajoči.

V 2 miljonski Sloveniji umre več kot 160 ljudi zaradi navadne gripe, ti bi pa rad meni povedal, da v 30x večji Italiji z večjim deležem starejšega prebivalstva umre občutno manj od 1000?!

Cool, bro.

Tvoji podatki:

160*30 = 4800

dj cotto ::

tikitoki je izjavil:

NMH je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Na tem forumu pa je še vedno dovoljeno delati primerjave z gripo, čeprav gripa po uradnih podatkih pokonča malo več Italijanov letno, kot trenutno covid-19 dnevno.

Na tem forumu je bilo večkrat napisano, da navadna gripa v Italiji pokonča 17000 ljudi na leto. Nisem pa tega preverjal.

Linki so bili dani.

Ne laži in ne zavajaj! Ravno včeraj sem podal nekaj številk in link do celotne študije o gripi v Italiji za obdobje od 2013-2017. Štiri sezone.
Pravi se je oglasil in daje nasvete, da je treba brati. Upam, da poleg samega branja, obvladaš tudi razumevanje snovi, še posebno, če je pisana v tujem jeziku (angleščina).

Linka pa ti ne bom prilimal še enkrat, saj ga je čisto preprosto najti z vso pametjo, ki jo imaš.

dj cotto ::

kopriwa je izjavil:

PgSurfer je izjavil:

Brez da bi se opredelil, ampak smrtnost (letna) za gripo v Italiji je lahko od 500 do 17.000, odvisno od pogleda na podatke.
Iz članka v Sciencedirect

Highlights
In the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.
More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.
Italy showed a higher influenza attributable excess mortality compared to other European countries. especially in the elderly.

še link

https://www.sciencedirect.com/science/a...

Ta debata o številu smrtnih primerov zaradi navadne gripe v Italiji se reciklira že predolgo časa. Dajmo to številko/oceno že enkrat zapisat in konec. 68k / 4 (sezone) = 17k / sezono = 106 / dan (če privzamemo, da sezona gripe traja cca. 23 tednov oz. 160 dni). Naj me kdo popravi, če sem kje zgrešil.

Še enkrat:

Gripa v Italiji

zimska sezona (46.-16. teden)......2013/14......2014/15.......2015/16......2016/17
št. obolelih.................................4.542.000....6.324.948....4.936.103....5.526.216
št. umrlih za gripo...........................7.027........20.259.........15.801........24.981
smrtnost........................................0,15%.........0,3%..........0,32%.........0,45%
št. umrlih za gripo in gripi
podobnimi boleznimi (ILI)...............24.791.......41.066.........27.463........43.366

Letos je do 10. tedna letošnjega leta (se pravi 6. tednov pred koncem sezone) za gripo in gripi podobnimi boleznimi zbolelo že 6.953.000 Italijanov. Glede na smrtnost iz prejšnjih sezon, naj bi jih letos (6 tednov pred koncem sezone!) že nekje med 10.400 in 31.300. Na dan torej povprečno med 130-390. Povprečno! V peaku (4-6 tednov, med 52. in 8 tednom) jih je pa še več kot na začetku (in koncu, a konca sezone še ni). In to samo od gripe! Mankajo še od umrli od gripi podobnih bolezni. Z nekim najmanjšim približkom (+12.000 sezona 2015/16) je to 22.400-43.000, ali 283-544 na dan.

Ostali tekst je tudi še vedno v tej temi.

mahoni ::

Update iz prve roke, po pogovoru s sestricno iz prizadetega obmocja Lombardija.
1.) Ljudje ne upostevajo karantene kakor treba - 60% jih nekako sprejema, ostalih 40% bolj slabo

2.) Folk, ki prej ni hodil na sprehode in teke, sedaj na veliko se setka in tece

3.) Gradijo se nove improvizirane bolnice

4.) V stacunah je zaenkrat lepo urejeno, moras v rokavicah, pa prej se roke razkuzujejo na vhodih

5.) Kitajski strokovnjaki so crnogledi glede Italije oziroma celotne Evrope. Pravijo, da ce se ne zgodi popolna blokada, kot je bilo v Wuhanu, da se Evropa ne bo resila tega niti do jeseni

6.) Trgovine bodo dol odprte dlje casa, kar je tudi pozitivno in po tem bi se morali vse drzave zgledovati. Zakaj? Da ko prides iz sluzbe, da ne hitis v stacuno in se zbiras na kupih.

Stanje ljudi: se zmeraj optimisticni, ampak enim se ni jasno v kaksni krizi se nahajajo

To je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mahoni ()

BlackDeath ::

mahoni je izjavil:

4.) V stacunah je zaenkrat lepo urejeno, moras v rokavicah, pa prej se roke razkuzujejo na vhodih

Enako ima Mercator, samo od vseh v trgovini sem bil jaz poleg zaposlenih edini, ki je imel rokavice gor. Milo rečeno, zgledaš kot, da si mal nor ...

Okapi je izjavil:

poweroff je izjavil:

.

Mimogrede, kar se tiče zaščitnih mask... ja poslali smo jih kot pomoč Kitajski. Ampak zdaj nam Kitajska pomoč vrača. Solidarnost se je kot izgleda izplačala.

In ja, to je poslala prejšnja vlada.

V bistvu je tiste maske poslala kitajska firma, vlada se je samo hvalila s tem.

Vlada je menda pokrila le stroške prevoza. Koliko je meni znano.

Primerjave ukrepov med Avstrijo in Slovenijo po moje ne držijo. Avstrija nas je v zadnjem tednu krepko prehitela po številu okuženih na 1m. prebivelcev da ne govorim o Nemčiji, kjer zgleda jim je zadeva ušla iz rok.

Radikalno je bilo ustavljanje javnega prometa in tudi bo učinkovito. Avstrija ni ustavila javnega prometa, Nemčija tud ne, tako da ne moremo govoriti o sledenju. Se pa lepo vidi, da kljub temu, da smo v Evropi se ukrepi sprejemajo na ravni držav. Ve kdo kaj je novega v zvezi z maskami v Nemčiji. Jih dobimo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

BlackDeath je izjavil:

mahoni je izjavil:

Enako ima Mercator, samo od vseh v trgovini sem bil jaz poleg zaposlenih edini, ki je imel rokavice gor. Milo rečeno, zgledaš kot, da si mal nor ...

Briga te za druge. S tem si danes mogoce resil 400 ljudi. Tudi jaz hodim sedaj samo v maski v trgovino. Rokavic nimam, ampak sproti si razkuzujem roke, tako pred nastavljanjem maske, kot tudi preden jo dam dol, ter ko jo dam dol.

Od naslednjega tedna, bom imel se ocala gor, ter najbrz zascitno obleko od 3M. Vsak mora poskrbeti zase in le to lahko prinese uspeh.

Ali pa pac kot sem ze prej rekel, dejmo se it vsi okuzit in upat, da prebolimo. Jaz sem za eno in drugo moznost, a pri drugi moznosti mora biti izvajanje res striktno, ne nekaj na pol.

qwertyy ::

Bil danes v Leclercu, večina jih je imela vsaj rokavice, kar nekaj tudi maske. Najbolj smešno pa je, da sem videl kar nekaj penzijonistov, ki so bili popolnoma brez zaščite (niti rokavic) in so čudno gledali tiste, ki so bili v maskah.

link_up ::

Meni pa te mali porasti ne grejo v racun. Ok, karantena, ampak ni tako mocna, moralo bi iti hitreje, sploh v st. hospitalizacij. Kaj pa, ce smo res preboleli?
In and Out

Sicer ironicno, ker ravno oni so vzrok covida, ampak vseeno clovek ima prav...

https://twitter.com/TIME/status/1240889...

link_up je izjavil:

Meni pa te mali porasti ne grejo v racun. Ok, karantena, ampak ni tako mocna, moralo bi iti hitreje, sploh v st. hospitalizacij. Kaj pa, ce smo res preboleli?

Lahko je del populacije res neopazno prebolel, ampak dokler ne bo konec tega ne bomo vedeli. Ne bi se preveč zanašal na to, potrebno bo počakat še nekaj časa. In se držat karantene.

Choc ::

3D Printed Medical Face Shield:

Zdravnikom bi verjetno prišlo kar prav?

mahoni je izjavil:

Sicer ironicno, ker ravno oni so vzrok covida, ampak vseeno clovek ima prav...

https://twitter.com/TIME/status/1240889...

Sej si ne bom metal peska v oči, da je njihov režim brezmadežen ... ampak je pa učinkovit pri takšnih zadevah.

HappyPills ::

Jaz nevem kaj se bo zgodilo ampak deset tisoče spjev bo pocrkalo, če bo tole trajal 2 meseca. To bo šlo vse na socialo. Država se bo finančno zlomila. Morda so si pa zato povišal plače, dokler je še kaj v prašičku.

HappyPills je izjavil:

Jaz nevem kaj se bo zgodilo ampak deset tisoče spjev bo pocrkalo, če bo tole trajal 2 meseca. To bo šlo vse na socialo. Država se bo finančno zlomila. Morda so si pa zato povišal plače, dokler je še kaj v prašičku.

Oprosti samo res ne razumem v cem je fora zdaj teh spjev. A mislis frizerje ali koga? Tisti bodo preziveli, brez skrbi. Kolikor pa vidim v IT, pa jim gre celo bolje, ker imajo vec zadolzitev za opravljanje dela na daljavo. So cenejsi, kot 100% delo od doma za zaposlene v tem trenutku.
In and Out

HappyPills ::

Aja spji so samo frizerji pa IT? To je verjetno razmišljanje vlade ja. Btw sem v itju in mi dnevno odpovedujejo pogodbe. Vse je samo stop all activity until further notice. Ker se je vse ustavlo.

morosito ::

https://io-restoacasa.web.app

Spletna aplikacija ki prikazuje zrtve po regijama v Ita.

musicfreak ::

https://www.dailywire.com/news/stanford...

cista resnica...prej ali slej bo prislo spoznanje da se neumno borijo z necim kar se ne da premaga in se bo treba sprijaznit z realnostjo, da vcasih pac prisejo naravne katastrofe

Choc ::

Če nam uspe zdržati mesec / dva s čim manj mrtvimi, bo lahko vmes prišlo tudi do kakšnega novega odkritja za uspešno zdravljenje. S temi ukrepi si kupujemo čas, kar je po mojem prav.

PrihajaNodi ::

HappyPills je izjavil:

Aja spji so samo frizerji pa IT? To je verjetno razmišljanje vlade ja. Btw sem v itju in mi dnevno odpovedujejo pogodbe. Vse je samo stop all activity until further notice. Ker se je vse ustavlo.

Kolega pri Microsoftu isto pravi. Pa gre za korporacijo:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

yayo ::

qwertyy je izjavil:

Bil danes v Leclercu, večina jih je imela vsaj rokavice, kar nekaj tudi maske. Najbolj smešno pa je, da sem videl kar nekaj penzijonistov, ki so bili popolnoma brez zaščite (niti rokavic) in so čudno gledali tiste, ki so bili v maskah.

kje bo penzionist, po možnosti mace senilen, dobil maske? v Kopru jih ni. Stari ljudje se ne znajdejo, niso mobilni in ne zapopadejo elektronskih medijev. So izgubljeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

IL_DIAVOLO ::

PrihajaNodi je izjavil:

HappyPills je izjavil:

Kolega pri Microsoftu isto pravi. Pa gre za korporacijo:)

Da ni kje od solatkota friend?

Zheegec ::

Twitter se je očitno odločil, da ne bo odstranjeval misinformacij, če te pridejo od znanih osebnosti z veliko uporabniki.

Twitter won't remove irresponsible Elon Musk tweet about coronavirus
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

[Michael] ::

musicfreak je izjavil:

https://www.dailywire.com/news/stanford...

cista resnica...prej ali slej bo prislo spoznanje da se neumno borijo z necim kar se ne da premaga in se bo treba sprijaznit z realnostjo, da vcasih pac prisejo naravne katastrofe

Hvala ti za tale članek.

One of the bottom lines is that we don’t know how long social distancing measures and lockdowns can be maintained without major consequences to the economy, society, and mental health. Unpredictable evolutions may ensue, including financial crisis, unrest, civil strife, war, and a meltdown of the social fabric. At a minimum, we need unbiased prevalence and incidence data for the evolving infectious load to guide decision-making.

Članek sicer omenja "a fiasco in the making" - polom v nastajanju, jaz sem temu rekel kolektivna manipulacija.
Podatke imamo za en mali spekter, povod za drastične ukrepe, ki smo jim priča.
#staythefuckhome je novi slogan, ki nas prepričuje, da je druženje in socialni stik slab, slab in slab.
Malo se jih pa vpraša kakšne bo imelo to dolgotrajne posledice za družbo.
Samo en izračun za SLO: 10980 opravljenih testov / 2M ljudi = 0,00549 % na podlagi tega smo mi ustavili skoraj vse.
Grozno kako lahko je manipulirati z voditelji držav, ljudje pa pridno sodelujejo pri omejevanju pravic.
Če ne razmišljaš kot 'mainstream' si pa označen kot ne odgovoren.
Bomo videli, čas bo najboljši sodnik.

P.S.
Je kdo danes poslušal komentar Žižka na valu202?
Slavoj Žižek: Z muko bomo morali zgraditi drugačno normalnost

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Nova drugačna normalnost, ki jo gradimo?:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

gozdar1 ::

lexios je izjavil:

Nova drugačna normalnost, ki jo gradimo?:

Še nedolgo nazaj smo imeli debate okrog venecuele.

PreviousUser ::

Zanimivo, da se virus ni razširil iz severa proti jugu Italije, čeprav mislim, da vsaj nekaj hitrih vlakov recimo še vedno vozi iz Milana proti Rimu vsak dan?

Okapi ::

link_up je izjavil:

Oprosti samo res ne razumem v cem je fora zdaj teh spjev. A mislis frizerje ali koga? Tisti bodo preziveli, brez skrbi.
Problem je, ker še marsikdo ne razume. Espeji počnejo najrazličnejše stvari. Recimo praktično vsi taksisti so espeji, veliko kamionarjev, veliko lastnikov kafičev...

Nekaterim se izredne razmere ne poznajo nič, že prej so delali od doma, na projektih, ki tečejo dalje in imajo zagotovljeno financiranje. Jaz recimo kriznih razmer ne občutim čisto nič, business as usual. Pred 10-15 leti bi pa v takih razmerah verjetno precej bolj tenko piskal.

Je pa dosti takih, ki jih takšne razmere zelo prizadenejo, še zlasti tiste, ki nimajo nobenih rezerv. Stroške imajo praktično enake, če delo je, ali če ga ni, prihodki pa so padli na 0. Plačilo prispevkov je resda sedaj odloženo na boljše čase, ampak to je bolj slaba tolažba. Poleg tega namreč še vedno ostanejo vsi drugi življenjski stroški, najemnine, položnice, obroki posojil...

O posledicah lahko za zdaj samo bajamo, ampak če bo situacija trajala dlje kot dva meseca, bodo lahko posledice tudi dolgoročne. Ljudje bodo morda do določene mere spremenili navade, ali začeli na različnih področjih bolj varčevati. Nekateri espeji bodo izgubili stranke (bodisi fizične osebe, ali podjetja, ki bodo zabredla v težave), nekateri bodo sploh morali nehati poslovati, ker bodo v prevelikih izgubah in dolgovih. Espe s svojim osebnim premoženjem jamči za dolgove, nastale pri poslovanju!

Veliko espejev že v normalnih razmerah komaj shaja (in zato nimajo nobenih omembe vrednih prihrankov) in so v bistvu na slabšem kot zaposleni na minimalcu. Koliko od 120.000 espejev bo v resnih težavah, je sicer nemogoče napovedati, ker je zelo odvisno od splošnih razmer v gospodarstvu. Tam se pa lahko začnejo domine hitro podirati. V EU tovarna za 2-3 meseca neha delati, vmes uleti kitajska firma in jim pobere stranke, ki se potem ne vrnejo več k evropski firmi...

PrihajaNodi ::

In ti mislis, da cene nepremicnin ne bodo padle?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Tudi bodo, ampak to espejem ne bo pomagalo čisto nič. Kvečjemu bo še poslabšalo položaj, če bo moral kdo kaj prodati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

s1m0n ::

Meni še pa sedaj ni jasno zakaj je v EU prav žarišče(začetek) tega Italija? Pa saj drugod živi še večje število Kitajcev, ki so se ta čas vrnili iz Kitajske. Verjetno ni Italija kar se tega tiče nič posebnega tako, da zakaj se drugod stvari začenjajo z zamikom? A ne bi imeli v Franciji, UKju Ameriki, Kanadi... podobnih situacij?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

-valvoline- ::

En od vzrokov je mogoče tudi ta, da v Italiji nadpovprečno veliko mladih živi skupaj s starši (in starimi starši). Mladi se družijo in širijo okužbo, stari pa umirajo. Za povrhu imajo nadpovrečno veliko starih.

Okapi je izjavil:

link_up je izjavil:

Oprosti samo res ne razumem v cem je fora zdaj teh spjev. A mislis frizerje ali koga? Tisti bodo preziveli, brez skrbi.
Problem je, ker še marsikdo ne razume. Espeji počnejo najrazličnejše stvari. Recimo praktično vsi taksisti so espeji, veliko kamionarjev, veliko lastnikov kafičev...

Nekaterim se izredne razmere ne poznajo nič, že prej so delali od doma, na projektih, ki tečejo dalje in imajo zagotovljeno financiranje. Jaz recimo kriznih razmer ne občutim čisto nič, business as usual. Pred 10-15 leti bi pa v takih razmerah verjetno precej bolj tenko piskal.

Je pa dosti takih, ki jih takšne razmere zelo prizadenejo, še zlasti tiste, ki nimajo nobenih rezerv. Stroške imajo praktično enake, če delo je, ali če ga ni, prihodki pa so padli na 0. Plačilo prispevkov je resda sedaj odloženo na boljše čase, ampak to je bolj slaba tolažba. Poleg tega namreč še vedno ostanejo vsi drugi življenjski stroški, najemnine, položnice, obroki posojil...

O posledicah lahko za zdaj samo bajamo, ampak če bo situacija trajala dlje kot dva meseca, bodo lahko posledice tudi dolgoročne. Ljudje bodo morda do določene mere spremenili navade, ali začeli na različnih področjih bolj varčevati. Nekateri espeji bodo izgubili stranke (bodisi fizične osebe, ali podjetja, ki bodo zabredla v težave), nekateri bodo sploh morali nehati poslovati, ker bodo v prevelikih izgubah in dolgovih. Espe s svojim osebnim premoženjem jamči za dolgove, nastale pri poslovanju!

Veliko espejev že v normalnih razmerah komaj shaja (in zato nimajo nobenih omembe vrednih prihrankov) in so v bistvu na slabšem kot zaposleni na minimalcu. Koliko od 120.000 espejev bo v resnih težavah, je sicer nemogoče napovedati, ker je zelo odvisno od splošnih razmer v gospodarstvu. Tam se pa lahko začnejo domine hitro podirati. V EU tovarna za 2-3 meseca neha delati, vmes uleti kitajska firma in jim pobere stranke, ki se potem ne vrnejo več k evropski firmi...

Imas prav, ampak car podjetnistva ni v tem, da te je prihodnosti strah.
In and Out

link_up je izjavil:

Okapi je izjavil:

link_up je izjavil:

Imas prav, ampak car podjetnistva ni v tem, da te je prihodnosti strah.

Ti izgleda 45 letni voznik kombija kot, da ga briga car podjetnistva? Veliko je taksnih, ki so odprli SP zato, ker drugace ni zneslo.

Vidim pa zadnje case tudi veliko mladih, ki jokajo, da ne bo za prispevke, pa si ne morem pomagat mislit, da ali delajo nekaj narobe ali pa nimajo niti malo financne odgovornosti. Vcasih mislim, da bi tudi za SP bilo dobro imeti osnovni kapital ...

dstr17_ ::

s1m0n je izjavil:

Meni še pa sedaj ni jasno zakaj je v EU prav žarišče(začetek) tega Italija? Pa saj drugod živi še večje število Kitajcev, ki so se ta čas vrnili iz Kitajske. Verjetno ni Italija kar se tega tiče nič posebnega tako, da zakaj se drugod stvari začenjajo z zamikom? A ne bi imeli v Franciji, UKju Ameriki, Kanadi... podobnih situacij?
Čez en teden jih bodo imeli (6.5 dni Španija, 8.5 dni Francija, 15 dni UK, 9 dni Nemčija).

http://nrg.cs.ucl.ac.uk/mjh/covid19/

s1m0n ::

Je kakšna razlaga, da so/smo vsi za Italijo? Torej, da jih še "lovimo"?

krucymucy ::

WizzardOfOZ je izjavil:

V italiji 627 smrti v zadnjih 24 urah in skoraj 5000 novih primerov.

Pri nas pa 22 novih? Smo res toliko boljši, al je to tisto zatišje pred neurjem, pa bo naslednji teden udarilo?

afaik javni promet se kar laufa, vsaj deloma.

WizzardOfOZ ::

s1m0n je izjavil:

Italjani so pač taki, da se vsi objemajo in kušujejo. In to stalno, ko se srečajo, ko se razidejo,... In tako se najhitreje prenaša.

WizzardOfOZ je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Italjani so pač taki, da se vsi objemajo in kušujejo. In to stalno, ko se srečajo, ko se razidejo,... In tako se najhitreje prenaša.

Američani se ne objemajo, pa nemci tud ne. +5000 na dan. Javni prevoz je tista zadeva ki prevaga.

FiReFTW ::

Upam da bojo naši razumni in bojo začeli razmere popuščat pa dvigat te sankcije ko bo preteklo dovolj časa brez okužb, če prehitro začnemo se zna ponovit drugi val... pri španski gripi je recimo bil drugi val dosti hujši ker je virus še mutiral v dosti bolj smrtonostno obliko.
««
127 / 355
»»