» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
39 / 355
»»

HappyPills ::

Delali od doma, tako kot že sedaj :)

Vazelin ::

https://siol.net/novice/slovenija/slove...

Samo še vprašanje časa je, kdaj bodo slovenci množično izropali še trgovine s hrano:))
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Ko sem 1 mesec nazaj rekel, da sem si naredil zaloge za nekaj mesecev so se mi vsi smejali. No zdaj pa naj se kr sami prerivajo z vozički in pretepajo s štrucami kruha :).

morosito ::

Vazelin je izjavil:

Samo še vprašanje časa je, kdaj bodo slovenci množično izropali še trgovine s hrano:))

slovenci so najbolj pametni bli: poslali 1 milion mask na kitajskem...pa še gor dali podpis: greeting from sLOVEnija.info . zelo pametno.

energetik ::

Vazelin je izjavil:

Nekaj me zanima: kaj bi delali, če bi bili npr. 2 meseca v karanteni? Shitpostali po forumih, se izobraževali, gledali TV?
Uf, ni da ni. Dela čez glavo v bajti in na vrtu.
Seveda odvisno od dogovora bi komot tudi delal od doma za šiht. Tako kot bi lahko že prej, pa nam ne dajo možnosti.

OldSkul ::

Vazelin je izjavil:

Upokojenci si že delajo zaloge ...

Sicer pa v moji firmi, če pride do kakšne hujše omejitve delovanja, bo kar pizdarija, ker imamo dosti blaga s kratkim rokom trajanja.

The Player ::

jaz sem nekaj dni nazaj se hecal, da bodo italjani naredili invazijo na slovenijo in poslali kužne ljudi čez mejo k nam.

Nisem bil daleč od resnice, sedaj ko bodo na Miljah pri Ankaranu (Lazaret) naredili center za izolacijo :))

lisaac je izjavil:

Mene pa zanima, če pride do takšne karantene da mora folk doma ostajat, kako je potem s službo oz. odsotnostjo od službe? Pod kaj se štejejo te dnevi ko je vse lockdown? Bolniška? Sicer dvomim da do tega lahko pride ampak smo ravno včeraj imeli debato o tem

Lp

Pomoje bo to pač šlo v bolniško pod strošek delodajalca. Če bo ta karantena daljša oz. če bo zelo prizadela gospodarstvo bo morala država ukrepat, ker drugače bo imela ne samo polne bolnice ampak tudi polno novih ljudi na zavodu.
Torej bo v interesu delavcev, da pač službo, če jim kaj pomeni, pomagaj dobit nazaj mogoče celo s prevzemanjem nekaj bremena nase. Levica bo šla v luft ampak realnost bo taka sploh v malih firmah.

zmaugy ::

imagodei je izjavil:

perci je izjavil:

Mislim, da ni videt kakšne panike po državi. Prav pa je, da se naredi več zaščitnih ukrepov, kot se nam zdajle zdi minimalno potrebno.

Če danes mislimo, da je inkubacijska doba 14 dni, se moramo obnašati kot, da je 30 dni.

S tem se sicer strinjam, ampak to bi moralo biti skomunicirano s strani strokovnjakov brez kakršne koli panike in pomirjajoče. In sploh, a se kaj takega dogaja?

To je neizvedljivo zaenkrat, ker so sprejeti ukrepi (samoizolacija ljudi, ki so prišli iz Diamond Princess 14 dni - uradno ipd.) v velikem nasprotju s tem.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Okapi ::

Vazelin je izjavil:

Nekaj me zanima: kaj bi delali, če bi bili npr. 2 meseca v karanteni? Shitpostali po forumih, se izobraževali, gledali TV?
Na diskih imam nepogledanih filmov in serij za 2 leti karantene.:)

chebela ::

Mislim, da je povsem neumno, da se zganja panika zaradi enega "klasičnega" virusa, ki je nič drugega, kot pa ena vrsta pljučnjice več. Upam, da si trditi, da jih dnevno umre za AIDS-om več kot pa za Corona virosom. To je čist politično pripravljen preplah..

In smejim se vsem ljudem, ki že vnaprej pripravljajo scenarij, kako bodo mesec dni živeli v kleti in glodali kruh:D

Dag je izjavil:

Malo prej prišel iz Merkurja. Oddelek z zaščitno opremo izropan, samo še 2 maski za 28EUR z izmenljivim filtrom in ena profi maska za lakirnice za 100EUR. Tudi zaščitnih očal ni več.
V Bauhausu so opoldan nekaj mask še imeli. In bi jih imeli dovolj za vse, če ne bi bilo nekaj paničarjev, ki so si jih naložili polne košarice, po 50 kosov in več.

Prodajalec je rekel, da zaradi takih namenoma ne dajo vseh naenkrat na police, ampak jih sproti polnijo. Navodil, da bi lahko omejili nakup na recimo 10 kosov po kupcu, pa nimajo.

Kupit sem pa šel loctite za vijake;)

NewGreandeal ::

chebela je izjavil:

Mislim, da je povsem neumno, da se zganja panika zaradi enega "klasičnega" virusa, ki je nič drugega, kot pa ena vrsta pljučnjice več. Upam, da si trditi, da jih dnevno umre za AIDS-om več kot pa za Corona virosom. To je čist politično pripravljen preplah..

In smejim se vsem ljudem, ki že vnaprej pripravljajo scenarij, kako bodo mesec dni živeli v kleti in glodali kruh:D

AIDSa je praktično nemogoče fasati, če nisi v ciljni skupini. To da prideš iz trgovine, kjer je en zraven tebe kihnil, domov k staršem in ju tako ubiješ, pa je lastnost bedakov.

Empatija za migrante, do lastnih pa nič?

Bwaze6 ::

chebela je izjavil:

Karantena za kraje z bolnimi in ukrepi za omejitev širjenja niso panika. In 1 do 2% umrljivost pri virusu, ki je nalezljiv kot gripa, ob razširjenosti na celotno populacijo pomeni kar lep kupček trupel.

Če ti je pač vseeno za desettisoče mrtvih, pa napiši tako. Tudi to je v svobodi govora legitimno stališče. Ampak vseeno idiotsko.

https://www.vecer.com/italijani-v-boj-s...
Pripravljajo se na dvotedensko karanteno in si nakupujejo zaloge hrane

The Player ::

Resno vprašanje

kako je z letalskim prometom?

Je sedaj preusmerjeno al še zmeraj normalno poteka skozi benetke?

Pričakujem prijatelja, ki je bil na nizozemskem in ker nimamo direktne povezave z nizozemsko (imamo jo z brusljem, belgija), sklepam, da bo pristal v benetkah?

tikitoki ::

Ce slucajno resno sprasujes. Letalisce deluje normalno in kolikor vem, so izolirani kraji okoli Milana.

NewGreandeal ::

Greš samo 1x na teden v trgovino, nakupiš poln voziček, prihraniš čas in bencin: internetni intelektualci ta napadejo da si pogolten kapitalist, delaš paniko, ovca kapitalizma...

Greš v trgovino vsak dan sproti: internetni intelektualci te napadejo da si nesposoben, uničuješ naravo, delaš gužvo...

BTW. Nepripravljenost je butasta. Kje boste dobili hrano, ce se kdo spomni ukrepov, kot so jih izvedli po dolocenih krajih v Italiji?
Sploh ni pomembno ali vas bo virus ubil ali ne. Ce zaprejo trgovine in prepovedo prost pretko ljudi, bo problem.

Lekarna Ljubljana: Mask zmanjkalo v vseh lekarnah

tikitoki je izjavil:

BTW. Nepripravljenost je butasta. Kje boste dobili hrano, ce se kdo spomni ukrepov, kot so jih izvedli po dolocenih krajih v Italiji?
Sploh ni pomembno ali vas bo virus ubil ali ne. Ce zaprejo trgovine in prepovedo prost pretko ljudi, bo problem.

Ali tako kot na kitajskem, ko ti zavarijo vrata, kot da si gobav;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Nimam nobene maske. Imam pa hrano (ampak to imam tako ali tako vedno v zalogi). Sem samo malo dokupil, ker se nočem drenjati po trgovinah čez dan, dva, ko bodo Pike shopingirale v Cityparku:D

Okapi je izjavil:

Vazelin je izjavil:

A hrane tudi?

The Player je izjavil:

Resno vprašanje

Pričakujem prijatelja, ki je bil na nizozemskem in ker nimamo direktne povezave z nizozemsko (imamo jo z brusljem, belgija), sklepam, da bo pristal v benetkah?
Po čem to sklepaš? Lahko bo v Gradcu, lahko v Trsu. Lahko bo prestopal in pristal v Ljubljani. Lahko bo šel v Bruselj na letalo - iz Amsterdama v Bruselj prideš hitreje kot iz Benetk v Ljubljano.

tikitoki je izjavil:

Okapi je izjavil:

Vazelin je izjavil:

A hrane tudi?
Nauči se brati.;(( Vprašanje je bilo, kaj bi delali.

Pika na i ::

Okapi je izjavil:

The Player je izjavil:

Resno vprašanje

Po čem to sklepaš? Lahko bo v Gradcu, lahko v Trsu. Lahko bo prestopal in pristal v Ljubljani. Lahko bo šel v Bruselj na letalo - iz Amsterdama v Bruselj prideš hitreje kot iz Benetk v Ljubljano.

A ne leti Transavia v Amsterdam in iz njega, v Ljubljano?

Uradno: Fakulteta za management odpovedala predavanja

Uradno: Italia poziva vse ministre za zdravje na mejnih državah na sestanek

L'Italia vuole una riunione con i Paesi confinanti

Il governo italiano ha proposto una riunione con i ministri della Salute dei paesi confinanti con l'obiettivo di "arrivare a condividere linee d'azione comuni". E' quanto emerso nella riunione alla protezione civile con il premier Giuseppe Conte, i ministri e alcuni governatori che "hanno manifestato preoccupazione per la mobilita dei cittadini italiani pendolari transfrontalieri".

Novogoriški dom za starejše prepovedal obiske. Počasi se bodo začele stvari zapirat. Vsaj primorksa. Če in ko bodo prvi primeri pa verjetno še ostale regije.

Leprechaun ::

Pravilno, tako ali tako so med nami že prenašalci, samo vprašanje časa je, preden se pričnejo kazati simptomi. Zagotovo bo potrebno regionalno sodelovanje.

Na Obali se širijo razne govorice da:

1. so zaprli mejo
2. da so okuženi ki ležijo na meji pri Ankaranu
3. trgovski centri v trstu so zaprti
4. da so okuženi v trstu.

Nekdo na facebook je objavil lažno novico!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: imagodei ()

Zdravniška zbornica sprašuje preko medijov državo kaj in kako, saj zdravniki nimajo ne napotkov, ne opreme ne prostorov ne nič. Sprašujejo, kdo in kdaj jim bo dostavil maske ter zaščitno obleko :D.
Evo bi mogl it v shopping. Slabi prepperji so tole...

energetik ::

Prej je bilo vprašanje glede bolniške v karanteni. Če je manjši obseg, časti ZZZS v 90% plače, če je epidemija, časti država iz proračuna.

https://www.rtvslo.si/slovenija/v-prime...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Kvatebrigic ::

Zdravniška zbornica zahteva odgovore - kdo in kdaj jim bo dobavil zaščitno opremo, dal navodila kako ravnati, kdaj bodo dobili teste, kdo in po kakšnem protokolu bo jemal brise, kako in kam naj okužene razvrščajo in napotijo, ...

Vrjetno zdravstveni delavci za brez veze spet delajo paniko. Itak imajo bajne plače, sploh sestre, pa itak jih ne rabimo, potem pa še jamrajo ker niso dobili mask! Ajejej...
Pozitivno je to, da še vedno nimamo potrjene okužbe! Dejstvo da še ne delajo testov verjetno nima nič s tem :)

zmaugy ::

Vse je pod kontrolo. Ne vem zakaj so nekateri histerični. /s

Ane,....?

https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/zd...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

To mora biti zdravnikom in medicinskim sestram sedaj res zakon, ko noben nič ne ve, hkrati pa nosijo glavo na pladnju. Umrlo je že veliko zdravstvenega osebja po svetu.

joggi79 ::

Verjetno drzava ne bo pustila da bo v primeru karantene folk umiral doma od lakote in bodo nekako organizirali dostop do hrane. No lahko pa da se motim in bo drzava zgolj prepovedala vsakrsno gibanje in pustila da pocrkamo doma od lakote. Po moje bo to to, sedaj pa hitro v trgovine in jih izropat dokler se imajo vsaj en liter mleka.

Wrop ::

Naše zdravstvo je dobilo oceno pozitivno v času miru. V času, ki prihaja, pa dobi oceno nezadostno. Enako je kot pri vojski. Dokler je bilo to nekje daleč, se ni nobeden kaj veliko sekiral in delal kakšne panike, sedaj bo medicinsko osebje hodilo okoli brez osnovne opreme in spraševalo kako naj postopajo v primeru okužb.

Ministrstvo za zdravje zagotavlja, da zaščitni ukrepi za državljane zaradi koronavirusa trenutno niso potrebni. V Sloveniji so sicer doslej na koronavirus testirali 13 ljudi, vsi so bili negativni.

IN

Na Novogoriškem sprejeli prve ukrepe

Izgleda da je popolna odpoved koordinacije

Zgodovina sprememb…

Xserces ::

Nekdo je objavil sliko nekih kantic s hrano (suha sušena/ zmrznjena hrana). In zdaj firbcam za hec malo po googlu in ne najdem v sloveniji nič na to temo. Za hradcore prepperje. Američani imajo tega malo morje ampak v EU pa ne najdem veliko. Je pa zanimivo da je na AMAZONU vse pobrano in unavailable:D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

In zato gre vsak v trgovino zdaj. Samo enostavno se je tebi delat nroca iz ljudi na koncu pa boš storil isto.

Jaz sem to že naredil čez vikend (dopolnil svojo mesečno zbirko jedi). Izkoristil sladkih 10% popusta v Šparu na celoten nakup.

Zgodovina sprememb…

RegulusDraco ::

Ja saj...torej si tudi ti prepper, ker si se preppal na dejstvo da se bo nekdo drug tudi preppal. Enako sem storil jaz. A zato paničarim ker sem zagotovil da bo naša družina imela hrane za nekaj tednov...hrane ki jo bomo itak pojedli in bi jo itak kupili?

pač ja, valda ne boš danes kupil robe za 1 leto ker ...potem jo bo sigurno zmanjkalo in bo kaos. Ampak za nekaj tednov pa se jo da kupiti komot, če nimaš glih 10 članske družine...če imaš tako veliko družino pa imaš veliko hujše probleme kot ta trapast virus.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

RegulusDraco: Hrano za nekaj tednov je že tako dobro vedno imeti. Lahko rataš nemobilen in komaj hodiš po stanovanju (npr. si zlomiš nogo). Če si prepared, potem je lažje.

perci ::

Če bi lahko to temo na nekem nivoju držali, bi bilo super. Naj vsak dvakrat premisli, preden posta.

Drugače jo bo pač treba zaklenit, kar bi bilo škoda.

dronyx ::

Ali mi kdo zna razložit, zakaj pri nas trdijo, da maske ne pomagajo, smo jih pa poslali na Kitajsko?

Gregor P ::

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pojasnjujejo, da zaenkrat splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna, celo odsvetujejo jih. Po določenem relativno kratkem času se namreč premočijo, zato bi jih bilo treba nenehno menjati. Z menjavo pa onesnažimo roke in viruse, če smo okuženi, prenesemo v okolico. Poleg tega maske ovirajo tudi dihanje. A kljub temu, da zaščitne maske pred koronavirusom ne ščitijo, so v naših lekarnah in zdravstveno specializiranih trgovinah že davno pošle.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

V osnovi imaš dvoje mask za enkratno uporabo:
- kirurške maske, ki so bolj namenjene zaščiti pred nosilcem maske kot obratno, jih pa nekateri vseeno nosijo (tudi sam sem jo, včeraj na beneškem letališču), ker škoditi ne more. Ni pa zanesljiva zaščita. Jaz mislim, da je primerna za takrat, ko greš kam, kjer se tare ljudi (npr. letališča, postaje,...)
- N95 respiratorje, ki so bolj primerni za daljšo uporabo, lahko jih nosiš tudi 8 ur. Take od danes uporablja tudi uniformirano osebje na krajih, kjer je velika količina ljudi in te osebe prihajajo v bližnji stik s strankami (mejni prehodi, letališča,...)

Na kitajsko se je afaik pošiljalo N95 respiratorje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Mr.B ::

perci je izjavil:

V osnovi imaš dvoje mask za enkratno uporabo:
- kirurške maske, ki so bolj namenjene zaščiti pred nosilcem maske kot obratno, jih pa nekateri vseeno nosijo (tudi sam sem jo, včeraj na beneškem letališču), ker škoditi ne more. Ni pa zanesljiva zaščita. Jaz mislim, da je primerna za takrat, ko greš kam, kjer se tare ljudi (npr. letališča, postaje,...)
- N95 respiratorje, ki so bolj primerni za daljšo uporabo, lahko jih nosiš tudi 8 ur. Take od danes uporablja tudi uniformirano osebje na krajih, kjer je velika količina ljudi in te osebe prihajajo v bližnji stik s strankami (mejni prehodi, letališča,...)

Na kitajsko se je afaik pošiljalo N95 respiratorje.

In na letalu si jo tudi ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

In na letalu si jo tudi ?

Ne, letel sem iz Madrida. Nisem je nosil zaradi potnikov na mojem letalu ampak zaradi ostalih potnikov na letališču, ker naj bi bila v benečiji malo bolj resna scena. Pa zato, da se je žena bolš počutla in da se je otrokoma zdel zanimivo.

Dag ::

Hrvaška uvaja epidemiološki nadzor na mejah. Italijani iz okuženih regij bodo lahko vstopili na Hrvaško samo za en dan s posebno dovolilnico. So vzeli stvari zares, čeprav bo najebala njihova glavna gospodarska panoga, turizem.

Romunija je že včeraj uvedla obvezno karanteno za vse, ki pridejo iz prizadetih IT regij.

Lahkotnost, s katero se pri nas lotevajo zadeve, zna fajn usekat nazaj. Še največ upanja polagam v lokalne oblasti. Na goriškem so danes že imeli operativni sestanek, jutri ga imajo obalne občine.

pegasus ::

Masa vseh virusov in bakterij na Zemlji je večja od mase vseh ljudi skupaj, news at 11.

Število virusov in bakterij v človeškem telesu je 10x večje od števila celic v telesu, news at 11.30.
««
39 / 355
»»