» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
37 / 355
»»

Okapi ::

Vazelin je izjavil:

Konzerve držijo par let (v Šparu je bila sladka akcija Eta izdelkov). Riž je dokaj kaloričen, bolj kot krompir. Da ne omenjam oreščkov (pistacija, lešniki ipd).
Za 2 mesca torej rabiš ene 60 dni X 1500 kalorije / osebo. tj. 90k kalorij na osebo.

Rabiš okoli pol kile hrane na dan, če jasno to ni ravno sveža zelenjava. Riž, makaroni, krompir v prahu, mleko v prahu, ribje konzerve, kakšne golaž v konzervah, nekaj omak, jušne kocke, olje, sladkor, sol, čaj ...

Se pravi, recimo 30 kil za dva meseca.

Recimo en pripravljen komplet. 1800 kalorij na dan, za 30 dni 13,5 kg.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

VeganCyclist ::

Sploh ni treba pretiravat in panicart, ampak dejansko zna v stacunah v bliznji prihodnosti kakih stvari hitro zmankat. Da ne govorim o tem, da bodo soping centri polni folka....z virusi al ne. Rajs mam, da me tam ne vidjo tko al drugac. Na zalogi se ima sicer fizol v piksni (beljakovine), riz (pocen, trajen, hranljiv), makarone, omako zanje, sardine (neomejen rok trajanja), med (energy dense, pa antibacterial), olje in moko (za kruh). Rabis se kake cokolade za boostat moralo pa trejdat. Drugac pa WC papir, kolodont, scetke, spitaderm dezinfekcijo....

energetik ::

Ne vem zakaj bi si delali zalogo vode, razen če ne pride do totalnega kolapsa, kjer bi padel tudi EES in komunala. Sicer pa je že nekdo napisal, v SLO imaš vodo na vsakem koraku, prekuhat jo pa najbrž tud zna vsak. Nenazadnje bo najbrž še kdaj padal dež, iztakneš žleb in ga daš v sod.
Glede hrane na zalogo pa jaz stavim na ovsene, riž, sardele v konzervah in tuno z zelenjavo.

kopriwa ::

Še ena lastnost, ki naj bi jo odkrili pri redkih obolelih na Kitajskem je, da so se simptomi obolenja pojavili ponovno že po tem, ko so pacienta smatrali kot ozdravljenega (brez jasnih simptomov). Še vir, sicer italijanski, kako kredibilen je, ne vem. Kratek opis dveh primerov je v zadnjih treh odstavkih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kopriwa ()

smile- ::

The Player ::

Zanimiv video o COVID-19, kjer preuči 3 primere iz Kitajske.

Na koncu videa ima tudi napotke kako ravnati (sicer bolj za ZDA) in pa spisek videov, ki so relevantni za COVID-19.

#alertnotanxious

Kar je zastrašujoče ni toliko bližina italije, ampak to, da se je virus čez noč razširil. Če smo beležili po evropi okužene posameznike je v italiji čez noč se okužilo po več ducat ljudi. Upam, da mi ni potrebno posebej omenjati še bližino letališča v benetkah, ki je med slovenci zelo priljubljeno in je eno izmed glavnih vozlišč v evropi.

Ne vem zakaj bi si delali zalogo vode

V italiji voda iz pipe ni pitna, vsaj v večjih mestih kot je rim ne.

borut_p ::

kopriwa je izjavil:

Še ena lastnost, ki naj bi jo odkrili pri redkih obolelih na Kitajskem je, da so se simptomi obolenja pojavili ponovno že po tem, ko so pacienta smatrali kot ozdravljenega (brez jasnih simptomov). Še vir, sicer italijanski, kako kredibilen je, ne vem. Kratek opis dveh primerov je v zadnjih treh odstavkih.

Naj bi bili kužni ... to je bila novica nekaj dni nazaj. Je bila tudi neka novica, da naj bi se že ozdraveli ponovno okužili ... simptomi pa naj bi bilo močno hujši - nenadna srčna kap ... zdaj koliko temu vse verjet ... jaz nebi ... o tem, da si pa lahko kužen tudi ko sam nisi več "bolan", temu pa bi verjel.

Samael ::

imagodei ::

The Player je izjavil:

Kar je zastrašujoče ni toliko bližina italije, ampak to, da se je virus čez noč razširil. Če smo beležili po evropi okužene posameznike je v italiji čez noč se okužilo po več ducat ljudi.

Ne. Virus ima inkubacijsko dobo. Ti bolniki so se menda lahko okužili šele pred nekaj dnevi ali pa že teden, dva nazaj. Zdaj so dobili simptome bolezni.

Še bolj zabavno je to, da so nekateri lahko asimptomatski ali pa imajo blage simptome in mislijo, da prebolevajo prehlad, pa sploh ne gredo do zdravnika. ;)

EDIT: Tule samo ugibam, ampak... Zdi se smiselno, da so strokovnjaki v Italiji del teh 150 okuženih našli sami, ko so sledili, s kom v stiku so bili oboleli, ki so se začeli pojavljati včeraj in v petek. Še drugače povedano: zagotovo se vseh teh 150 okuženih ni samih odpravilo k zdravniku; med njimi so taki, ki so jih kontaktirali epidemiologi, ki so ugotavljali, s kom vse so bili v stiku že znani oboleli. Če to drži, so vmes ljudje, ki prebolevajo blago obliko in niti niso vedeli, da so zboleli za COVID-19.

Zaključke lahko vlečete sami.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

mahoni ::

Se video:

Bwaze6 ::

Čez dva meseca imam daljše potovanje na sever EU, po mojem lahko začnem kar preverjat, kaj vse lahko zastonj odpovem, kje pa bom izgubil denar... Ker tole vedno bolj kaže na karantene, omejitve potovanj, Vuhan style.

IL_DIAVOLO ::

No tega pa nisem pričakoval. To bo huje, kot sem si mislil. Samo vprašanje casa, kdaj se bo pojavil prvi okuzen pri nas.

Conini ::

morosito je izjavil:

Prve slike iz trgovin okrog in v milanu:

https://www.instagram.com/p/B86zXk7IcOV...

https://www.instagram.com/p/B86zP9eF1el...

https://www.instagram.com/p/B86zIafFlXP...

In kaj misliš, da to dokazuje? Tole vidiš ob nedeljah tudi v Sloveniji, ker je ob nedeljah manj zaposlenih in nihče ne polni polic...

Conini je izjavil:

morosito je izjavil:

In kaj misliš, da to dokazuje? Tole vidiš ob nedeljah tudi v Sloveniji, ker je ob nedeljah manj zaposlenih in nihče ne polni polic...

Dokazuje, da si bedak.

Kaj pa tole?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mahoni ()

mahoni je izjavil:

Dokazuje, da si bedak.

KAJ BI RAD POVEDAL????

Kaj pa tole?

Karantena, še enkrat, kaj bi rad povedal????

DeeJay ::

Conini je izjavil:

morosito je izjavil:

Dans sm bil v Hoferju in sem bil prov presenečen, kolk je bil založen.... sadje in zelenjava vse polno, skrinje nafilane, mlečni izdelki polni, .... Mogoče so pričakoval naval glede na novice, sam ga vsaj takrat, ko sm bil jest tam, ni blo.

Conini je izjavil:

mahoni je izjavil:

Dokazuje, da si bedak.

KAJ BI RAD POVEDAL????

Kaj pa tole?

Karantena, še enkrat, kaj bi rad povedal????

Da odjebes od mene. V videu je se vidi lepa kolona pred Lidlom. A to je tud ob nedeljah tako? Tako, da furaj!

mahoni je izjavil:

Da odjebes od mene. V videu je se vidi lepa kolona pred Lidlom. A to je tud ob nedeljah tako? Tako, da furaj!

ŠE ENKRAT IN ZADNJIČ TE SPRAŠUJEM, KAJ HOČEŠ POVEDAT?

PS: Vse to smo videli na Kitajskem že tedne nazaj.

The Player ::

imagodei je izjavil:

The Player je izjavil:

Kar je zastrašujoče ni toliko bližina italije, ampak to, da se je virus čez noč razširil. Če smo beležili po evropi okužene posameznike je v italiji čez noč se okužilo po več ducat ljudi.

Ne. Virus ima inkubacijsko dobo. Ti bolniki so se menda lahko okužili šele pred nekaj dnevi ali pa že teden, dva nazaj. Zdaj so dobili simptome bolezni.

Ja, to vem.

Ampak, če primerjaš z ostalimi državami po evropi je povsod tam okoli 5-10 uradno zabeleženih okužb, v italiji jih je pa bilo čez noč 70 kar je več kot drugje po evropi.

Edino, če drugje bolnikov ne testirajo in če testi niso pozitivni, potem ni "panike", ker virusa "ni" :))

Zeitgeist ::

po moje je hitro sirjenje virusa v italiji posledica tega da se italijani objemajo in poljubljajo skoraj na vsakem koraku in posledicno prihaja do lazjega prenosa.

perci ::

Tisto poljubljanje je samo dotik lice na lice, brez kapljicne izmenjave.

Anney ::

''Skoraj ni več dvoma, da se bo koronavirus pojavil v Sloveniji''

Zakaj bi delal zaloge hrane? Spotoma kupuješ (usput po šlužbi), sej smo pripravljeni na MZZ in NIJZ tako trdijo. Nič bat. Državca ve in zna. Ne vem zakaj se obremenjujete, če plačujete zdravstvo. Ti bo kdo plačal odsotnost od dela ob pojavu korone, bo kdo poskrbel za tvoje bližnje ob morebitni umrljivosti tebe, ti ZZZS časti karanteno? Hodi v službo in kašljaj, j++e se njim. Bodo že nekako uredili, če pa koga nese pač ga nese, nebo prvi ne zdanji in slej kot prej boš tudi ti na vrsti, tako ali drugače.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Okapi ::

perci je izjavil:

Tisto poljubljanje je samo dotik lice na lice, brez kapljicne izmenjave.

:)) Saj ni treba, da se zaližejo, da se okužijo pri tem. Vsekakor je precej večja verjetnost okužbe, kot če si samo roke podaš.

Scaramouche ::

Face touching: a frequent habit that has implications for hand hygiene.

On average, each of the 26 observed students touched their face 23 times per hour. Of all face touches, 44% (1,024/2,346) involved contact with a mucous membrane, whereas 56% (1,322/2,346) of contacts involved nonmucosal areas. Of mucous membrane touches observed, 36% (372) involved the mouth, 31% (318) involved the nose, 27% (273) involved the eyes, and 6% (61) were a combination of these regions.

borisk ::

mahoni je izjavil:

V Italiji so maske ze rasprodane. Jaz sem vceraj kupil 10x FFP3 mask za 70€, danes je cena ze 99€.

ne vem kje gledate maske, ampak te se kupujejo pri trgovcih z zašćitno opremo, ne na pošti in na bencinski črpalki.

pri mojem dobavitelju lahko trenutno kupim, 3M Serija 8000 P3V za 45 z davkom in poštnino, na zalogi

Kvatebrigic ::

Ma nee, ne rabite mask! Virus se verjetno že veselo širi med nami, samo zaznali ga še nismo. Inkubacijska doba, pa seveda naše pripravljeno zdravstvo, ki testira samo tiste ki kažejo znake. Tisti, ki so bili pretekli teden na dopustih v Italiji tudi verjetno niso problematični. No, če bodo pa kazali znake potem pa so! Verjetno čez teden, dva, tri... Medtem pa upamo, da bodo čimmanj okrog hodili...

;-) ::

Mislim, da smo v SLO prepozni za karkoli. Vsaj 10ljudi poznam ki so bili v italiji na obmocju kjer je zdaj karantena, potem pa pri nas na ptuju na karnevalu itd. Vse skupaj je nesledljivo. Koliko je se takih iz obale in ajdovscine. Zgleda da bo panika naenkrat, štetje okuženih pa brezpredmetno.

Sploh pa me čudi razmišljanje folka, kjerkoli kaj omeniš je folku smešno za popi****. Vrjetno še nas večina dela ta teden potem pa lockdown večina države, polne bolnice in panika. Danes ko grem iz šihta nakupim hrane za kak mesec. In čakam.

Domobrancek ::

Fajn, da mamo mi v začetku marca sejem v Nemčiji. Naši direktorji seveda nočejo nič slišat o odpovedi tega sejma, ker smo baje zmetali not tok dnarja, da se zdej pa res nemore tega odpovedat (čeprov se da in je kar nekaj podjetji že skenslalo). Pa pejmo mal izzivat :|

Vazelin ::

;-) je izjavil:

Mislim, da smo v SLO prepozni za karkoli. Vsaj 10ljudi poznam ki so bili v italiji na obmocju kjer je zdaj karantena, potem pa pri nas na ptuju na karnevalu itd. Vse skupaj je nesledljivo. Koliko je se takih iz obale in ajdovscine. Zgleda da bo panika naenkrat, štetje okuženih pa brezpredmetno.

Sploh pa me čudi razmišljanje folka, kjerkoli kaj omeniš je folku smešno za popi****. Vrjetno še nas večina dela ta teden potem pa lockdown večina države, polne bolnice in panika. Danes ko grem iz šihta nakupim hrane za kak mesec. In čakam.

Ja, smešno jim je za popizdit dokler ne bo en od žlahte na smrtni postelji. Potem bo resno za popizdit;)

Btw. Jaz imam v vsakem trenutku (ne zaradi korone) hrane za vsaj mesec dni za dve osebi pripravljene da v najslabsi situaciji nisem odvisen od trgovine. Preživim z moderate vnosom hrane bp
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Kvatebrigic ::

;-) je izjavil:

Enako jaz. Tudi pri nas je vsem smešno, eni še nalašč malo kašljajo in se režijo zraven. Ne mislite, da je scenarij množičnega izbruha pri nas tako neverjeten in ne mislite, da obstajajo neki čudežni strici, ki vas bodo oskrbovali, če stvar rata masovna. V Italiji so dali celo bolnišnico v karanteno, ker se je okužilo zdravniško osebje. V karanteni so ostali zdravniki, sestre, bolniki, obiskovalci. Kaj, če se to zgodi npr. v UKC?
Ja, v najboljšem primeru je samo en prehlad, verjetno ti pa ne bo več tako smešno ko ne boš mogel več samostojno dihati in te bojo izolirali, okrog tebe hodili v skafandrih in te priklapljali na aparate, če bo še kakšna postelja fraj, se razume...

Berem razne MSM novinarje npr Petkovic Večer kako se na twitterju dobesedno norca dela zaradi panike glede corone (to primerja z migrantsko krizo lol) a v istem času so v karanteni bogata območja v italiji lol. Znajo MSM doseči novo dno s to korono če pride do kaosa. Naj potem pojasnijo zakaj so v karanteni območja v ITA če ni nič narobe? Še pri virusu furajo ideologijo. Sramota

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Ja, saj se tudi tukaj zaklepajo teme in brišejo prispevki, sploh če bomo začeli govoriti o nesposobnem odzivu kitajskih komunistov in o njihovih lažeh glede smrtnosti.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Pika na i ::

Res je bilo škoda denarja za vaše izobraževanje.

morosito ::

Regija friuli pripravlja prvi center za kvaranteno v bivsi vojašnici tik ob slovenski meji na Lazaretu blizu Ankarana.
Specializirana struktura bo v roku 48h bila operativna in bo lahko sprejemala prve okužene če bodo!

Gre bolj za preventivo.
Vir: https://www.google.it/amp/s/amp.trieste...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: morosito ()

pegasus ::

A že imate posnetke kako mrtvi ležijo po italjanskih ulicah? ;)

In še bolj resno vprašanje, česa točno vas je tako strah?

Mr.B ::

Vazelin je izjavil:

Berem razne MSM novinarje npr Petkovic Večer kako se na twitterju dobesedno norca dela zaradi panike glede corone (to primerja z migrantsko krizo lol) a v istem času so v karanteni bogata območja v italiji lol. Znajo MSM doseči novo dno s to korono če pride do kaosa. Naj potem pojasnijo zakaj so v karanteni območja v ITA če ni nič narobe? Še pri virusu furajo ideologijo. Sramota

A res, sej znaü dobiti podatke , koliko jih je v sloveniji letos umrlo zaradi komplikacij z navadno gripo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

yayo ::

Ime pove vse. Lazareti so bili kraji kjer so izolirali okužene s kugo ali z gobavostjo. So že vedeli zakaj niso nikoli spremenili imena...

zmaugy ::

morosito je izjavil:

Regija friuli pripravlja prvi center za kvaranteno v bivsi vojašnici tik ob slovenski meji na Lazaretu blizu Ankarana.
Specializirana struktura bo v roku 48h bila operativna in bo lahko sprejemala prve okužene če bodo!

Gre bolj za preventivo.
Vir: https://www.google.it/amp/s/amp.trieste...

Kako so vedno prijazni tile Italijani. Predlagam, da naredimo skladišče jedrskih odpadkov na meji ob Fernetičih.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

kixs ::

pegasus je izjavil:

Kje ti vidis kaksen strah? Virus gre svojo pot, samo ne mu stati na poti... vecje (potencialne) probleme vidim v logistiki in proizvodnji, na koncu tudi v storitvenih dejavnostih in kmetijstvu, zdravstvu...

Vse je odvisno kako se rec odvija na Kitajskem in kako bodo nova zarisca ustavili.

PS:
Mi je pa bolj zanimivo, da so panicarji v AGW temi, tukaj cisto nasprotje...

Conini je izjavil:

morosito je izjavil:

Dokazuje to da jih spuscajo po 5 vozickov na 20 min. So varnostniki in policaji ki onejujejo dostop do trgovine.
Vsi v maskah čakajo. To govorim v predelu kjer so izbruhnili prvi primeri.

link_up ::

Pika na i je izjavil:

lool, soooo low, but I like it! :D
In and Out

dronyx ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

No tega pa nisem pričakoval. To bo huje, kot sem si mislil. Samo vprašanje casa, kdaj se bo pojavil prvi okuzen pri nas.

Vprašanje je, če ga bodo sploh znali pravilno diagnosticirati. Kakor vem so simptomi podobni prehladu ali gripi, pri 2% pa pride do hujših zapletov. Torej lahko imaš to bolezen, pa ležiš doma z vročino in piješ čaj z medom.

lisaac ::

Mene pa zanima, če pride do takšne karantene da mora folk doma ostajat, kako je potem s službo oz. odsotnostjo od službe? Pod kaj se štejejo te dnevi ko je vse lockdown? Bolniška? Sicer dvomim da do tega lahko pride ampak smo ravno včeraj imeli debato o tem

Lp

Pika na i je izjavil:

Aja a potem so tudi v ita oblasti full retard ker so uvedle kranteno? Tudi avstrijci so dali zastonj denar za izobraževanje
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/na-me...

Zgodovina sprememb…

Pika na i ::

Vazelin je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Aja a potem so tudi v ita oblasti full retard ker so uvedle kranteno? Tudi avstrijci so dali zastonj denar za izobraževanje
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/na-me...

Res ne vem, a ste res tako butasti ali se samo delate.
Zagotovo pa je, da pojma KARANTENA, ne razumete.

phantom ::

dronyx je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Vprašanje je, če ga bodo sploh znali pravilno diagnosticirati. Kakor vem so simptomi podobni prehladu ali gripi, pri 2% pa pride do hujših zapletov. Torej lahko imaš to bolezen, pa ležiš doma z vročino in piješ čaj z medom.

Ne, odstotek tistih, pri katerih pride do zapletov, se giblje nekje 15-20%, 5% pa jih je v kritičnem.
~
~
:wq

dronyx ::

Na hrvaškem so dali v 14 dnevno hišno izolacijo otroke iz Pule, ki so bili na izletu v Benetkah.

4a žrtev in sicer starejša oseba v Bergamu (test pokazal da je bil pozitiven na covid-19) sicer pa je bil hospitaliziran ker so sumili na sezonsko gripo.

vir: https://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca...

za tiste ki ste spraševali če greste v kvaranteno kako s bolniško itd. Italjanska vlada bo odobrila zakon da za vse ki so trenutno v rdečem delu bodo imeli olajšavo pri plačevanju položnic, kreditov, davkov, itd.

https://www.tgcom24.mediaset.it/politic...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: morosito ()

Smurf ::

pegasus je izjavil:

Ljudem se premalo dogaja v zivljenju, zdej majo pa koncno nekaj o cemer se lahko pogovarjajo.

DeeJay ::

V Iranu smrtnost 25%.... a majo res tolk slabo zdravstvo?
««
37 / 355
»»