» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
35 / 355
»»

DeeJay ::

Italija 113, 18 kritičnih..., hrvaška testira dva primera

mihaf ::

Spremljam zadevo že dober mesec, vsak dan in se samo čudim odzivom po svetu in pri nas.

Danes, nedelja, 10:30 prva novica na portalu RTV zmaga neke pevke na EMI, na 24.ur in siolu je malo bolje, a vseeno … (edit - 10:37, vidim, da so dali na RTV kot prvo novico razmere v Italiji).

Priznam, da mi ni nič več jasno. Pustimo ob strani Kitajce in njihov sistem, ampak ko dajo v javnost, da so zaprli večmilijonsko mesto, potem to ni več hec. Ostali svet pa, kot da ni nič, vse po starem, malo bo ekonomija trpela, ampak nima veze …

Če kdo misli, da je Kitajska izolirana že od januarja, se moti. Kitajci potujejo - poslovneži, turisti, študenti na izmenjavi (dober teden nazaj se je pričel nov semester …). Prišli so k nam brez težav.

V petek popoldne novice o Italiji, pri nas vse po starem … Gospe iz NIJZ in min. za zdravje pravijo, da je vse OK. Ne, ni vse OK.

Pravijo, da je smrtnost nizka. Je, vendar pod pogojem, da si v bolnišnici in imaš ustrezno oskrbo. Noben zdravstveni sistem na svetu pa ne more oskrbeti tako veliko število ljudi naenkrat.

Ni mi jasno, zakaj je tak odziv po svetu - kao, saj ni panike. V ZDA so volitve, ponekod drugod je nogomet, malo se sprašujejo, ali bi odpovedali olimpijske igre …

Tole sedaj sploh ni več pomembno, pomembno je, kako bomo sploh ohranili sedanji sistem brez kaosa in kriminala. Ker ni problem samo v bolezni, problem je, da se bo vse sesulo …

Držim pesti, da se motim.

Še v petek so se mi v službi smejali, ko sem omenil korono. Se mi smejijo že 14 dni. Verjetno se jutri ne bodo več.

Virus je sigurno že pri nas, samo testirajo ne. Nimajo testerjev, verjetno.

zmaugy ::

imagodei je izjavil:

zmaugy je izjavil:

"V kitajski provinci Hubej se je z novim virusom okužil 70-letni moški, a je pokazal simptome šele 27 dni pozneje, kar pomeni, da bi bila lahko inkubacijska doba precej daljša od 14 dni, kolikor naj bi trajala po dozdajšnjih ocenah. Daljša inkubacijska doba bi lahko otežila napore za zajezitev izbruha virusa."

https://www.rtvslo.si/svet/azija-z-ocea...

Ojej, pa ne da smo se motili in je 14 dni (kar so nekateri ob začetku te epidemije implicitno zanikovali) premalo za čas karantene? Ah ne, to je samo histerija, ane...(put the names here)...?

Čudi me, zakaj se TI samoidentificiraš z alarmisti, če si mnenja, da zgolj opozarjaš...?

To sploh ne drži. Sam to pišem iz lastne izkušnje, ko me je Kuglvinkl ob tem, ko sem napisal, da ni prav, da se cel avtobus turistov, ki so prišli iz Wuhana, spusti na ozemlje EU in v in skozi Slovenijo, pritlehno podjebaval da sem histeričen.
Takrat je bil Wuhan že v karanteni na Kitajskem.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

c3p0 ::

Kvatebrigic je izjavil:

Pri nas je vse pod kontrolo. Maja Sočan iz NIJZ je sinoči na 24ur suvereno izjavila, da ni panike, da zadeva sploh ni hudo nalezljiva ker se prenaša samo kapljično in ste varni že, če ste dober meter stran od okuženega...

Nas so pa že v OŠ učili, da navaden nezaščiten (ali slabo zaščiten) kihec viruse pošlje 2m in več v daljavo in kontaminira prostor za vsaj 20 minut. Morda je takrat gospa imela gripo in je zamudila predavanje.

imagodei je izjavil:

dope1337 je izjavil:

Glede na podatke je umrljivost oz. CFR (case fatality rate) nekje 5%.

Ne ni, to je laž.

zmaugy je izjavil:

In če bi bili pametni in januarja prepovedali potovanja iz Kitajske v EU, morda danes tega sranja s karanteno v Italiji ne bi imeli. Ampak potem bi bili histerični paničarji.

A niso bili poleti iz Kitajske vsaj deloma prepovedani? A smo se nad tem zgražali?

Moj prejšnji odgovor zajema tudi tole.

https://slo-tech.com/forum/t759444/p661...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

kixs ::

Iran now has 43 confirmed cases and 8 deaths

kixs je izjavil:

Iran now has 43 confirmed cases and 8 deaths

Moram postavit tole vprašanje, saj smo menda na forumu svobodno razmišljujočih ljudi: koga bo tole najbolj prizadelo?
In pa: Cui bono?
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Tole gre nevarno blizu teorijam zarot - tistemu, kar praviš, da ne počenjaš.

Zanima me nekaj... A v evolucijo verjameš? Take stvari gre namreč pričakovat, če verjameš v evolucijo. Slej ko prej "mora" priti do nastanka takšnega virusa. Zakaj bi, sploh brez tehtnih dokazov, najprej pomislili na to, komu virus koristi in koga najbolj prizadene?

Kako ločiš med virusom, ki je "vzgojen v petrijevki" in naravno evoluiranim virusom? Kaj, če sploh kaj, bi te prepričalo, da je tale virus nastal po naravni poti?

c3p0 je izjavil:

Kvatebrigic je izjavil:

Pri nas je vse pod kontrolo. Maja Sočan iz NIJZ je sinoči na 24ur suvereno izjavila, da ni panike, da zadeva sploh ni hudo nalezljiva ker se prenaša samo kapljično in ste varni že, če ste dober meter stran od okuženega...

Nas so pa že v OŠ učili, da navaden nezaščiten (ali slabo zaščiten) kihec viruse pošlje 2m in več v daljavo in kontaminira prostor za vsaj 20 minut. Morda je takrat gospa imela gripo in je zamudila predavanje.

Ah, ti mešaš med kapljičnim in aerogenim prenosom. Mogoče si šprical tisto uro biologije v gimnaziji?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

mihaf ::

Fantje, a je sedaj važno, od kje je virus prišel? Iz netopirja, laboratorija, kače, Američanov … Nepomembno, razen za znanstvenike. Tudi to, da zamenjajo dva partijca na Kitajskem, ni pomembno.

A lahko začnemo preventivno ukrepat, za kar mislim, da je že prepozno, in za začetek zapremo šole, prepovemo obiske v domovih za ostarele, javna zbiranja, prireditve …

Ustaviti se ne da, lahko pa preprečimo, da bomo naenkrat imeli celo državo bolno in nedelujočo.

Bi šlo?

Ker če ne bodo sedaj iz klobuka potegnili neko čudežno zdravilo ali cepivo, potem se nam ne piše dobro …

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihaf ()

3p je izjavil:

Da ne nakladam naprej. "Vlada" nas ni zaščitila. Kaj ste storili sami? Kak načrt imate? Konzerve pa dva meseca dopusta v kleti?

Jaz sem imel alternativni načrt z 20 velikimi glaži nutele, ampak kaj bom zdaj, ko kaže, da bi lahko bil virus že notri. :D

Če si mlajši od 40 in zdrav, se nimaš kaj dosti bati. Smrtnih primerov pri mladih je bilo zanemarljivo malo. Ljudem načeloma odpove občutek za nevarnost, ko se govori o potencialno smrtno nevarnih zadevah, ki v vsakodnevnem življenju niso otipljive (radiacija, virusi, itd.). Je več drugih potencialnih nevarnosti, ki so jim izpostavljeni npr. delovno aktivni ljudje oziroma ljudje v aktivnem obdobju življenja. Pri mlajših od 40 let je ocenjena smrtnost 0,2%, dejansko je verjetno še nižja (ker se tisti, ki bolezen prebolevajo asimptomatsko oziroma v blagi obliki ne javijo k zdravniku in niso del uradne evidence).

Če si torej star pod 40 let, te lahko bolj skrbi za generacijo svojih staršev (60+) ali starih staršev (80+). Sploh pri slednjih procenti smrtnosti poskočijo.

Torej, smiselno bi bilo, da jim razložiš, naj se gibajo po svežem zraku in ne zadržujejo v prostorih z veliko ljudi. Naj ne hodijo po nepotrebnem na obiske in ne sprejemajo nepotrebnih obiskov. Dosledna higiena rok, čim manj dotikanja obraza. Če bi prišlo do epidemije, naj začnejo uporabljati zaščitne maske, kadar so v množici.

Uporaba maske pri mladih in zdravih ljudeh je smiselna, če pride do epidemije zato, da ne pomagajo razširjati virusa naokrog. (Tako kot je npr. cepljenje proti gripi pri mladih smiselno tudi zaradi vzpostavljanja čredne imunosti, ne zato, ker bi se bali, da bodo umrli za posledicami gripe.)

3p je izjavil:

Bolj resno vprašanje je, ali bo iz tega nastal sezonski virus, s katerim bomo morali živeti.

Zelo verjetno: https://nextstrain.org./ncov?p=full
- Hoc est qui sumus -

morosito ::

imagodei je izjavil:

3p je izjavil:

Da ne nakladam naprej. "Vlada" nas ni zaščitila. Kaj ste storili sami? Kak načrt imate? Konzerve pa dva meseca dopusta v kleti?

Jaz sem imel alternativni načrt z 20 velikimi glaži nutele, ampak kaj bom zdaj, ko kaže, da bi lahko bil virus že notri. :D

Če si mlajši od 40 in zdrav, se nimaš kaj dosti bati. Smrtnih primerov pri mladih je bilo zanemarljivo malo. Ljudem načeloma odpove občutek za nevarnost, ko se govori o potencialno smrtno nevarnih zadevah, ki v vsakodnevnem življenju niso otipljive (radiacija, virusi, itd.). Je več drugih potencialnih nevarnosti, ki so jim izpostavljeni npr. delovno aktivni ljudje oziroma ljudje v aktivnem obdobju življenja. Pri mlajših od 40 let je ocenjena smrtnost 0,2%, dejansko je verjetno še nižja (ker se tisti, ki bolezen prebolevajo asimptomatsko oziroma v blagi obliki ne javijo k zdravniku in niso del uradne evidence).

Če si torej star pod 40 let, te lahko bolj skrbi za generacijo svojih staršev (60+) ali starih staršev (80+). Sploh pri slednjih procenti smrtnosti poskočijo.

Torej, smiselno bi bilo, da jim razložiš, naj se gibajo po svežem zraku in ne zadržujejo v prostorih z veliko ljudi. Naj ne hodijo po nepotrebnem na obiske in ne sprejemajo nepotrebnih obiskov. Dosledna higiena rok, čim manj dotikanja obraza. Če bi prišlo do epidemije, naj začnejo uporabljati zaščitne maske, kadar so v množici.

Uporaba maske pri mladih in zdravih ljudeh je smiselna, če pride do epidemije zato, da ne pomagajo razširjati virusa naokrog. (Tako kot je npr. cepljenje proti gripi pri mladih smiselno tudi zaradi vzpostavljanja čredne imunosti, ne zato, ker bi se bali, da bodo umrli za posledicami gripe.)

3p je izjavil:

Bolj resno vprašanje je, ali bo iz tega nastal sezonski virus, s katerim bomo morali živeti.

ma to nebi bil 100% prepričan.
lih okužen je bil 38 športnik...italjan...rojen v italijo. nogometaš, tekač. pravi model. zdrava prehrana...zdravo življenje!
je pa v kritičnem stanju na intenzivni so ga morali dat na tubo.
zaenkrat ima hude poškodbe organov.

v premislek

mahoni ::

mihaf je izjavil:

Spremljam zadevo že dober mesec, vsak dan in se samo čudim odzivom po svetu in pri nas.

Danes, nedelja, 10:30 prva novica na portalu RTV zmaga neke pevke na EMI, na 24.ur in siolu je malo bolje, a vseeno … (edit - 10:37, vidim, da so dali na RTV kot prvo novico razmere v Italiji).

Priznam, da mi ni nič več jasno. Pustimo ob strani Kitajce in njihov sistem, ampak ko dajo v javnost, da so zaprli večmilijonsko mesto, potem to ni več hec. Ostali svet pa, kot da ni nič, vse po starem, malo bo ekonomija trpela, ampak nima veze …

Če kdo misli, da je Kitajska izolirana že od januarja, se moti. Kitajci potujejo - poslovneži, turisti, študenti na izmenjavi (dober teden nazaj se je pričel nov semester …). Prišli so k nam brez težav.

V petek popoldne novice o Italiji, pri nas vse po starem … Gospe iz NIJZ in min. za zdravje pravijo, da je vse OK. Ne, ni vse OK.

Pravijo, da je smrtnost nizka. Je, vendar pod pogojem, da si v bolnišnici in imaš ustrezno oskrbo. Noben zdravstveni sistem na svetu pa ne more oskrbeti tako veliko število ljudi naenkrat.

Ni mi jasno, zakaj je tak odziv po svetu - kao, saj ni panike. V ZDA so volitve, ponekod drugod je nogomet, malo se sprašujejo, ali bi odpovedali olimpijske igre …

Tole sedaj sploh ni več pomembno, pomembno je, kako bomo sploh ohranili sedanji sistem brez kaosa in kriminala. Ker ni problem samo v bolezni, problem je, da se bo vse sesulo …

Držim pesti, da se motim.

Še v petek so se mi v službi smejali, ko sem omenil korono. Se mi smejijo že 14 dni. Verjetno se jutri ne bodo več.

Virus je sigurno že pri nas, samo testirajo ne. Nimajo testerjev, verjetno.

Titanik si gledal? Enako zgodbo imas tu.

HappyPills ::

Nekaj se vztrajno pozabla predvsem pri komentatorjih tipa Imagodei. Virus lahko širiš asimptomatsko, kar pomeni, da saj si zdrav in greš na obisk k babici, ki jo v živo vidiš zadnjič pa tega niti ne veš. Ni fora v tem mah bmk sej sem star 30 let, ko pa vbistvu potencialno ubijaš vse okoli sebe.

Mr.B ::

morosito je izjavil:

imagodei je izjavil:

3p je izjavil:

3p je izjavil:

lih okužen je bil 38 športnik...italjan...rojen v italijo. nogometaš, tekač. pravi model. zdrava prehrana...zdravo življenje!

v premislek

Videli smo oa tudi, kako ti mladi sportniki cepnejo zaradi odpovedi srca na nogometnem igruscu. Le zakaj?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

HappyPills je izjavil:

Nekaj se vztrajno pozabla predvsem pri komentatorjih tipa Imagodei. Virus lahko širiš asimptomatsko, kar pomeni, da saj si zdrav in greš na obisk k babici, ki jo v živo vidiš zadnjič pa tega niti ne veš. Ni fora v tem mah bmk sej sem star 30 let, ko pa vbistvu potencialno ubijaš vse okoli sebe.

Ja to je jeba. Zato bi morali vsi zaceti z nosenjem mask. Kaksen pa bi bil svet se sprasujem.

Vbistvu če bi cel svet deloval ekstremno preventivno 1 mesec. Tako da so res čisto vsi doma. Potem bi blo to to za virus :D. Recmo. Nerealno a vendar.

DoktorMato ::

HappyPills je izjavil:

Se pravi "naravni" virus odstrani šibke in slabotne? To je ja naravni cikel o katerem smo se učili v šolah!!!

v premislek

Saj tudi pri gripi kak mlad zboli in umre... ampak zaskrbljujoče bi bilo če bi 50%+ samo mladih zdravih ljudi umiralo... resnica je seveda da verjetno 90%+ umirajo starejši, ljudje s kroničnimi težavami, ljudje z oslabljenim imunskim sistemom ipd...

To je za nadaljevanje vrste celo priporočljivo, kakorkoli nehumano se bere.

Zgodovina sprememb…

Šibki in slabotni so tudi vsi otroci do 2ga leta starosti...

nevone ::

Se pravi "naravni" virus odstrani šibke in slabotne? To je ja naravni cikel o katerem smo se učili v šolah!!!

Fizično že mogoče, ampak mentalno pa ne izbira in lahko izbere tudi mentalno močne, kot si ti, hehe, kaj pa potem? Pa en mislim, "da je tebe kaj škoda", amapk so tudi takšni, ki jih je škoda. Slabo imaš premišljeno tole, razen če bi rad, da gremo vsi živeti nazaj v naravo, kot živali, pa naj narava dela z nami, kakor ji je volja.

Ti si en bučk.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Samael ::

HappyPills je izjavil:

Vbistvu če bi cel svet deloval ekstremno preventivno 1 mesec. Tako da so res čisto vsi doma. Potem bi blo to to za virus :D. Recmo. Nerealno a vendar.

Pa tudi "tehnično" neizvedljivo. Recimo, pomisli na uslužbence domov upokojencev, zaporov, socialno varstvenih zavodov in vseh ostalih bivalnih enot, kjer ne moreš ljudi samo zakleniti in za mesec dni vržti ključ stran. Jaz zase vem, da moram na delo, pa če ušpičene preklje z neba padajo.
Pa ne samo jaz, kot zaposlen v neki ustanovi, ampak tudi vsa zunanja logistika (dostava živil, zdravil, itd) od katere je odvisno delovanje, ali pa že kar preživetje varovancev znotraj takšne ustanove.

Itak zato pravim nerealno. No je pa mogoče, da bo taka zadeva pospešila razvoj avtonomnih rešitev, dostav z droni itd.

Vazelin ::

v Šparu imate 25% off na vso pripravljeno hrano Eta. Pasulji, goleži, jote ipd.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

nevone je izjavil:

Fizično že mogoče, ampak mentalno pa ne izbira in lahko izbere tudi mentalno močne, kot si ti, hehe, kaj pa potem? Pa en mislim, "da je tebe kaj škoda", amapk so tudi takšni, ki jih je škoda. Slabo imaš premišljeno tole,

Ti si en bučk.

o+ nevone

Kaj si hotla s tem filozofiranjem spet, sploh povedat? Ja, virus napade relativno random, ampak ni to bistvo, bistvo je to, da NARAVNO gledano, evolucijsko je vsak izbruh virusa imel za posledico da tisti ki ga preživijo ali prenesejo, so MOČNEJŠI... zato tudi pregovor, kar te ne ubije te okrepi... in čisto evolucijsko gledano je tale virus blagoslov za človeštvo, če že pride do take razsežnosti kot črna kuga ipd...

Nobenega ni "škoda" oz. je škoda vseh, odvisno na kateri strani humanističnega vidika si...

razen če bi rad, da gremo vsi živeti nazaj v naravo, kot živali, pa naj narava dela z nami, kakor ji je volja.

Saj "narava" še zmeraj dela z nami kakor jo je volja, tektonske plošče, cunamiji, izbruhi vulkanov, meteoriti... nič od tega ne moremo efektivno ubranit, lahko samo bežimo, pa še to če sploh, le omejeno...

borut_p ::

Sem pogledal za ameriko mortality rate za navadno pljučnico - 1mio ljudi zboli na leto ter 50k jih umre - torej 5%. Po tem takem je tale pljučnica mali kašelj za načeloma zdrave ljudi.

borut_p je izjavil:

Sem pogledal za ameriko mortality rate za navadno pljučnico - 1mio ljudi zboli na leto ter 50k jih umre - torej 5%. Po tem takem je tale pljučnica mali kašelj za načeloma zdrave ljudi.

Seveda je... poglej koliko od 50k mrtvih je prime time zdravih ljudi med 18 in 40 ki prej niso imeli kroničnih bolezenskih težav oz. v mladosti niso imeli pljučnic in podobnega oz. nimajo oslabljenega imunskega sistema... številke bodo MINORNE!

Samael ::

HappyPills je izjavil:

Itak zato pravim nerealno. No je pa mogoče, da bo taka zadeva pospešila razvoj avtonomnih rešitev, dostav z droni itd.

Še vedno bo moral nekdo v službo, da to sprejme. Pa nekdo, da to skuha. Pa nekdo, da to razdeli. Pa nekdo, da zagotovi varnost. Pa nekdo, da zagotovi nego. Ipd.
Veriga javnih uslužbencev na skorajda minimalcu, okoli katerih se na tem forumu širi patološka fama, da ne delajo ničesar, pa vendarle vsakodnevno hodijo ven med bolne ljudi, delajo z njimi, medtem, ko tri četrt junakov s foruma brez osnovnega vpogleda, kako svet funkcionira, tu sanja, da se bodo za mesec dni zabarakadirali in "delali od doma".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

imagodei je izjavil:

Tole gre nevarno blizu teorijam zarot - tistemu, kar praviš, da ne počenjaš.

Zanima me nekaj... A v evolucijo verjameš? Take stvari gre namreč pričakovat, če verjameš v evolucijo. Slej ko prej "mora" priti do nastanka takšnega virusa. Zakaj bi, sploh brez tehtnih dokazov, najprej pomislili na to, komu virus koristi in koga najbolj prizadene?

Kako ločiš med virusom, ki je "vzgojen v petrijevki" in naravno evoluiranim virusom? Kaj, če sploh kaj, bi te prepričalo, da je tale virus nastal po naravni poti?

c3p0 je izjavil:

Kvatebrigic je izjavil:

Ah, ti mešaš med kapljičnim in aerogenim prenosom. Mogoče si šprical tisto uro biologije v gimnaziji?

Evo, človek postavi vprašanje in je tako etiketiran. Ja, najverjetneje je vse skupaj rezultat zanikrnosti v kombinaciji z enoumjem in partijsko represijo informacij, ojej, kam sem zdaj stopil na zemljevidu politične korektnosti?
Po drugi strani pa imamo znanega bullya - ZDA, ki imajo track record umazane igre proti nasprotnikom - od iztrebljanja bizonov za podreditev Indijancev, ki so jim potem, ko so jih imeli na kupu, pomagali s posebnimi odejami, do vsega kar so počeli v dvajsetem stoletju vojaško, do dejstva, da se je za vse ekonomske supersile, ki so ogrozile ameriški primat, to končalo slabo (Japonska, EU, zdaj Kitajska).
Plus, da imajo tako sredstva, znanje in obilo priložnosti in trenutno na oblasti psihopata.
Se pravi vprašanje je legitimno in bi bilo nepošteno in hinavsko, če ga ne bi postavili.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

borut_p ::

DoktorMato je izjavil:

borut_p je izjavil:

Seveda je... poglej koliko od 50k mrtvih je prime time zdravih ljudi med 18 in 40 ki prej niso imeli kroničnih bolezenskih težav oz. v mladosti niso imeli pljučnic in podobnega oz. nimajo oslabljenega imunskega sistema... številke bodo MINORNE!

Kakšna pa je starost pri covidu? že imamo te podatke?

facepalm ::

V Milanu bodo sole zaprte od jutri dalje.

Cruz ::

morosito je izjavil:

v premislek
To nonstop ponavljate. Da je bil športnik, totalno zdrav, ko pa sem jaz v novici zasledil samo to, da je mlad/mlajši in da bi se naj okužil med tekom.

Bi prosil za link, kje ste prebrali, da je športnik(če teče, še ne pomeni, da je športnik), da je bil zdrav(če teče ali je mlajši, še ne pomeni, da je zdrav) ter da se je zdravo prehranjeval(če je športnik/teče še ne pomeni, da se zdravo prehranjuje). Prav tako ne poznamo njegovo zgodovino bolezni, ali poznamo?

Jaz poznam ljudi, ki imajo totalno izklesana telesa, v sebe pa vnašajo smeti. Na zunaj se seveda ne vidi, ker je za izklesano telo pomembno samo, da ješ na kaloričnem deficitu, kaj točno ješ je nepomembno, znotraj pa je samo vprašanje časa kdaj bo počilo. :)
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Kaj, a rabiš potrdilo olimpijskega komiteja, da je bil v kakšni ekipi? Večina odraslih ljudi ne teče redno, takšne, ki to počnejo, lahko mirno okarakteriziraš za športnike.
Biseri...
neumnosti.

Trenutno stanje v ita:

2 mrtve
25 v kriticnem stanju (Tudi otroci)
132 okuzenih
57.000 v kvaranteni

__prlek__ ::

Evo iz prve roke, zaprto tudi Veneto in Lombardija, kolega prišel z trajektom v luko Venecija, ne spustijo jih dol, se še ne ve, ali gredo v karanteno-naj bi bila 2 okužena, ali odplujejo proti Trstu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: __prlek__ ()

kixs ::

South Korea reports another death from coronavirus, raising death toll to 6 - Yonhap

At least 26 of the people with coronavirus in Italy are in serious condition

Italy reports 19 new cases of coronavirus, or 53 so far today, raising total number of cases to 132

Milan mayor says he'll propose stricter measures in the city, says schools should be closed for 1 week and non-essential events should be canceled to stop the spread of coronavirus - ANSA

Israel will deny entry to all foreigners who have recently been in South Korea or Japan

Bwaze6 ::

Torkov vrhunec pustnega karnevala s povorkami in izbori naj mask v Benetkah je odpovedan:

Regional president: Venice Carnival to be called off over coronavirus

Jaz vem, da grem jutri v nabavo hrane in ostalih potrebscin. Poskusil bom kupiti vsaj za ene 2 meseca. Ker tole mi disi na "Contagion.2011.SLOSubs.DVDRip.XviD-DrSi".

Friuli razglasil izredne razmere in povečane kontroli pri sosednji regiji do 31.7.2020.

Kitajka in 3 zdravniki v kvaranteni v Monfalcone čakajo na rezultate.

Odprta posebna telefonska številka: 112

Friuli zaprl univerze regiji. Tudi Trst je napovedal isto odločitev. Čakajo se še šole.

Potrjeno: univerza v trstu zaprta do 1.3.2020

Vir: http://www.triesteprima.it/cronaca/coro...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: morosito ()

Vazelin ::

Šarec, PV v odstopu, se je že kaj oglasil, glede na dejstvo, da ima sosednja država v karanteni za slab Maribor ljudi?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

morosito je izjavil:

v premislek

Težko najdem pozitivne besede zate. Napišem ti, da je smrtnost med mlajšimi 0,2%, torej - dogaja se. In ti mi odvrneš, naj ne bom 100% prepričan... V kaj?

Pismenost na psu.
- Hoc est qui sumus -

Dag ::

IMO je tole največja grožnja za javni red in varnost v Sloveniji od vojne 1991 dalje. Pristojni pa še vedno glavo v pesek. Bravo.

nsa_ag3nt ::

Ko bo tole čez 2 tedna prišlo v Slo, bo sledil razpad sistema, prvo zdravstvenega, nato še vse ostalo.
Ampak važno, da so na NIJZ "pripravljeni".

Kako bo potekala tale karantena v Italiji ? Imajo vsi dovolj hrane/zdravil/ostalo za cel mesec ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nsa_ag3nt ()

nsa_ag3nt ::

Karantena zanj in njegovo ekipo https://www.slovenskenovice.si/sport/ti... ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Conini ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Conini ()

Trenutno stanje v italijo je katastrofalno

Odprta nova telefonska za pomoč: 899 894545

c3p0 ::

imagodei je izjavil:

Torej kihec je nevaren do 1m, na 2m pa se lahko mirno "šetaš"? Got it, thanks.

morosito je izjavil:

Kaj pomeni katastrofalno?

Reycis ::

zmaugy je izjavil:

DeeJay je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/tujina/ital...

Zdaj pa mamo...

jp... 38 letnik.. športnik... v kritičnem stanju.

Fake news, baje virus napada samo Azijce, itak gre zgolj za prehladek, ki izven Azije težave povzroča zgolj ostarelim in bolanim, takorekoč sredstvo rešitve javnih financ EU, ane Vostok & Co?... /s

Nehajte zganjat histerijo, ane Kuglvinkl?

Je bil par dni nazaj primer, ko so mediji poročali, da je umrl en američan, Kitajci pa so javili sožalje za umrlim kitajskim-američanom. ker mediji poročajo nacionalnost po potnem listu ne pa etnični pripadnosti še vedno ne vemo do kakšne mere je virus dejansko "rasističen".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Reycis ()

HappyPills je izjavil:

Nič se ne pozablja, samo brati ne znate. Sem točno napisal, da je bi se morali tudi mladi in zdravi obnašat tako, da bi delovali preventivno in preprečili širjenje bolezni.

Drugo je, koliko je to izvedljivo. Če je človek lahko 14 dni brez simptomov, ob enem pa že trosi viruse naokrog, potem jaz edino možnost vidim v tem, da se nujno sprejme ukrep/zakon, ki bi vsem, ki se gibljejo izven svojega doma zapovedal obvezno nošenje zaščitnih mask in povečano higieno: kihanje v robčke ali v komolec, umivanje rok po vsakem kihanju, pogostejše umivanje rok, razkuževanje rok... Pa še to najbrž ne bi zadostovalo, da ne govorimo o tem, da so ljudje sebični packi, ki se po eni strani nalašč ne bi držali tega, po drugi strani pa enostavno ne bi bili dovolj pozorni in bi pozabili kihati v robčke/rokave...

Druga alternativa so full-blown ukrepi, ki pa si jih trenutno ne upa sprejeti noben politik, niti v Slo, niti v EU, niti širše... Bolezen ni nedolžna, ni pa izrazito nevarna, razen zaradi izjemno hitrega širjenja in učinka. Tukaj se tehta tudi med gospodarsko škodo zaradi bolnišk, ohromljenega gospodarstva, zaprtih šol, vrtcev itd zaradi bolezni, vs gospodarska škoda, ki bi jo prinesla vpeljava skrajnih preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja (vključno s karanteno, ampak ne samo karanteno).
- Hoc est qui sumus -

mahoni je izjavil:

morosito je izjavil:

Pomeni da se javljajo okuženi italijani od piamonte do veneto...ki nimajo nič med seboj. Zato pomeni da tisti ki je okužen kroži po italiji...lahko je tudi zdaj v trstu in pije aperol na glavnem trgu in ravnokar okuži celinca ki je za vikend prišel v trst v shopping...

morosito je izjavil:

mahoni je izjavil:

morosito je izjavil:

Pomeni da se javljajo okuženi italijani od piamonte do veneto...ki nimajo nič med seboj. Zato pomeni da tisti ki je okužen kroži po italiji...lahko je tudi zdaj v trstu in pije aperol na glavnem trgu in ravnokar okuži celinca ki je za vikend prišel v trst v shopping...

Od kod ti te informacije? Si novinar na terenu? Zakaj o tem ne poročajo mainstream nehisterični mediji?
- Hoc est qui sumus -
««
35 / 355
»»